En tiedä mihin suuntaan suomikiekko on nyt menossa, kurinpito arpoo rangaistuksia ja liiga korvamerkinnyt tämän 5 ottelun pelikiellon, pelkään asian räjähtävän käsiin pudotuspeleissä kun ensin joukkueet tutkii nauhoja ja sitten lähetellään eteenpäin.
Ja sitten keskustelu mikä täällä on tullut esiin useasti, Tahallinen taklaus mikä hitto sellainen on? jos pelaaja lähtee taklaamaan niin eikö se ole AINA tarkoituksenmukainen eli tahallinen, jos se ei ole sitä silloinhan se ei ole edes taklaus vaan törmäys.
Mikä on taklauksen tarkoitus? Mitä sillä haetaan? Eikös tarkoitus ole horjuttaa vastapuolen kiekkoilijaa, riistä kiekko, estää tai vaikeuttaa etenemistä maalintekoo tai estää maalinteko.
Milloin taklaus on turha? tai olisi voinut jättää tekemättä? me täällä katsomoissa voidaan katsella tilantee hidastettuna, pysätyskuvin jne jne, pelaaja tekee päätöksen sekunneissa, ja muuttuvia tekilöitä voi silti tulla päätöksen ja toteutuksen välissä kuten Kivenmäen tapauksessa tapahtui,
Milloin takalaus on liian kova? palaan edelliseen tilanteeseen, Kivenmäki on pääsemässä vapaasti etenemään punaviivan jälkeen kohti Lukon maalia, pelin ollessa noin puolessa välissä ja tilanteessa 0-1, siis olisi tulossa tilanne jossa Ässät olisi tasoittamassa peliä. Puolustaja lähtee estämään maalintekoa siis sitä mitä sille on ensimmäisistä harjoituksista asit hoettu päähän, luiste prkl se jätkä kiinni ja aja runkoon. yksi jääkiekon peruselementeistä, miten sinä hitto voit taklata hiljaa siitä vauhdista? jos olist jättänyt taklaamatta tai ylipäätään jättänyt luistelematta siihen suuntaan, maailmasta ei löydy yhtään valmentajaa joka olisi hyväksynyt tämän ratkaisun. Nyt tuli niitä muuttuvia tekijöitä ja useamman sattuma mitä ei olisi pitänyt käydä, Kivenmäki teki enemmän virheitä kuin Lukko puolustaja, et ollut valmis ottamaan taklausta, liigassa jokainen pelaaja pitää tietää että taklaus voi tulla aina kun olet jäällä, harvemmin sinulle annetaan kunniakujaa etenemiseen maalille. Kivenmäellä oli "väärä varustus" tähän ei ole syyllinen muut kuin liiga tällä taklaa minua kypäräällä, kivenmäki itse kypärän remmi oli liian löysä, ässät siinä tapauksessa että kypärä oli sopimaton pelaajan päähän.
Tuosta kultaisesta ja sinisestä potasta, on tehty epävirallinen tutkimus kyseisen potan päähän laittaja saa enemmän taklauksi ottelussa kuin muut, todettu myös että jos pelaajan pelaat normaalilla kypärällä ja saat tämän taklaa minua kypärän ja verrataan tätä yhtä pelaajaa niin ero on havaittavissa minkä värinen kypärä on päässä.
Usein tämän keskustelun ja aikaisempien tapahtuman aikoina että pilataan nuoren pelaajan ura, jääkiekko nimisessä lajissa ei voida tehdä sääntöä että nuora pelaaja ei saa taklata,pelaajat on tasa-arvoisia, tai että kulta tai sinikypärää ei taklata.
Herää kysymys pitäsikö ylipäätään nuoren pelaajan suojelemiseksi estää alle 20v pelaamista ammattilais sarjassa, eli liigassa, pelatkoon ikäistensä U20 joukkueissa tai miesten pelejä alemmissa sarjoissa, tällä nostettasiin myös mestiksen tasoa.
Palaan myös tähän Kivenmäen tapaukseen fysiikan lakien pohjalta, kyseisessä tapauksessa oli huomattava painoero pelaajissa. Pelaajat ei ole robotteja jotan pitäsikö myös sitten rajata että sarjaan ei pääse alle 80kg tai yli 100kg, ettei tulisi epätasapainoa taklaustilanteissa.
Vai kiellettäisiinkö kokonaan taklaukset tai kontaktit, tosin silloin muuttuu koko lajin luonne.
Kyllä liiga kusi omiin muroihin korvamerkitsemällä tämän 5 ottelun pannan ja kurinpito ollut sekaisi koko olemassa olo ajan. annetaan rangaistus seurauksesta ei teosta. melkein väittäisin että vielä mediapainostuksen alla, ja mediaahan ei todella kiinosta muukuin klikkaukset ja kuinka paljon se myy.
Lopuksi toivon että Kivenmäki tervehtyy mahdollisimman hyvin, tapaus oli täysin turha mutta tilanteessa oli monta asiaa mikä meni pieleen. usean sattuman suma. Nyt asia on enimmäkseen riehuneet eri toimittajat ja fanit ja provoajat, Olisi mielenkiintoista kuulla itse pelaajien kanta, mikä meni perseelleen ja haluavaisitko he muutoksia sääntöihin tms... pitävätkö kiekkoa liian vaarallisena lajina. mutta keskustelu pitäisi olla suurimman tunnekuohun ulkopuolella.