Kuuntelussa juuri nyt

  • 1 905 871
  • 21 751

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja höpöhöpö ylläoleville kirjoituksille. Laittoman musiikin lataaminen on vain omalta osaltani lisännyt levyteollisuuden tuotoksiin käyttämääni rahamäärää vuosien varrella. Lisäksi mitkään "hyvin pienellä budjetilla" musiikkia tekevät artistit/bändit eivät juurikaan kärsi laittomasta lataamisesta, pikemminkin hyötyvät. Häviäjiä ovat ennemminkin levyteollisuus ja isommat artistit.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ja höpöhöpö ylläoleville kirjoituksille. Laittoman musiikin lataaminen on vain omalta osaltani lisännyt levyteollisuuden tuotoksiin käyttämääni rahamäärää vuosien varrella. Lisäksi mitkään "hyvin pienellä budjetilla" musiikkia tekevät artistit/bändit eivät juurikaan kärsi laittomasta lataamisesta, pikemminkin hyötyvät. Häviäjiä ovat ennemminkin levyteollisuus ja isommat artistit.
Vteich puhuu taas vähän, mutta sitäkin enemmän totta. Näinhän se usein menee. Netti on nimenomaan kanavana monille harrastelijamuusikoille aivan vertaansa vaille. Ei tarvitse olla mitään levyjulkaisijaa taustalla, että saa musiikkinsa esille. Voi vaikkapa väsätä ihan omat sivut, missä jakelee tuotoksiaan. Lisäksi jos sattuu keikkailemaan, niin sitä kauttahan sitä yleisöä juuri saa kun musiikki on tuttua. Suomessa edelleenkin valtaosa muusikoista taitaa saada ne rahansa lähinnä keikkailusta. Ei se levynmyynti täällä kellään kovin suurta luokkaa ole, paitsi ehkä jotkut iskelmätähdet ja muutamat suomirock-tapaukset.

Minullakin, kuten varmasti monella muulla, on levynostaminen kasvanut nimenomaan netin myötävaikutuksella. Keino löytää uusia bändejä on ihan toista kuin joskus ennen oli. Myös musiikkiin pääsee tutustumaan helpommin ja sitä kautta ostopäätös on helpompaa. Menneenä vuonnakin ostin n. 50 albumia. Se on ihan hyvä määrä ajatellen, miten pienellä budjetilla elän.

On tietysti sitten niitäkin ihmisiä, jotka ei lanttejaan sijoita missään muodossa musiikkiin. Uskallan silti väittää, että ilmainen musiikki, oli se sitten laitonta tai laillista, ei saa aikaan sitä, ettei levyjä ostettaisi.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Samaa mieltä täytyy olla yllekirjoittaneiden kanssa. Moni levy olisi jäänyt ostamatta, jos ei olisi ensin netin kautta kuunnellut. En hirveästi tykkää sokkona ostaa mitään, ja varsinkin jotain marginaalimetallia harvemmin tulee mistään muuten kuultua. Onneksi on erilaiset vertaisverkot, myspace yms. mistä on helppo tsekata bändejä joista on kuullut tai lukenut. Mun musiikin ostamiselle internet on tehnyt pelkkää hyvää, parempia bändejä ja enemmän ostettua musiikkkia. Yhtään levyä tai biisiä en ole kyllä digitaalisessa muodossa ostanut.
 
No tarkennetaan nyt sitten vielä sen verran, että en minäkään näe mitään pahaa siinä, jos imuroi albumin koekuunteluun ostopäätöksen tekemiseksi. Periaatteessa samaahan on voinut levykauppojen kuuntelupisteissä harrastaa jo aikapäivät.

Eikä kyllä pelkällä levymyynnillä taida Suomessa elää yksikään muusikko. Keikoista, oheistuotemyynnistä ja tekijänoikeuskorvauksistahan ne ammattiartistien tulot taitavat pääasiassa koostua...
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
David Gilmourin Live in Gdanskia olen tässä luukuttanut. Perkeleissön, että onkin huikeaa tavaraa. Ei ole Gilmourilta ote kirvonnut yhtään vuosien varrella. Ääni on kuosissa, soitto aivan tajutonta ja vanhat biisit kuulostaa tuoreilta. Eikä noissa soolotuotannon kappaleissakaan ole mitään vikaa. Komeasti Davy saksofonillakin pistelee sinne väliin. Vanhoilla päivillään muutenkin tainnut opetella kyseistä soitinta soittamaan? Hyvin sujuu.

np. David Gilmour - Echoes

Huikea muusikko.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Pain Confessorin kera on ilta menty. Kävin aikani kuluksi heidän kotisivuillaankin, josta kyllä todellakin selvisi mistä bändin poijjat ovat kotoisin. Niin perunantuoksuista hakamussuttelua, että ihan hirvitti. Musassa se ei onneksi näy eikä kuulu.

Nyt piti sitten nukkumaanmenoa silmällä pitäen rauhoittaa hieman, ja laittaa tuo Faith No Moren "Album Of The Year" soimaan. On se perkele, että tuokaan bändi ei tullut keskenään toimeen...
 
Skinny Puppy!

Voe luoja, miten multa on voinut mennä näin loistava orkesteri ohi, vaikka bändillä on ikää jo aikaihmisen verran ja mainettakin jampoille on kertynyt vaikka miten paljon.

Se on levykauppareissu edessä tänään.

Niin, ja Myspacestahan tämäkin tapaus löytyi. Tuossa aiemmin oli jonkinlaista pientä polemiikkia internetin vaikutuksesta levyhankintoihin. Näinhän se nyt sitten parhaimmillaan menee, että tietoverkot esittelevät läskille bändin ja läski lähtee ostoksille. Olkoon tämä Laiha Hauveli sitten vaikka esimerkki minun kohdaltani tällaisesta toiminnasta.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Maiden Heaven-niminen Kerrang!-lehden mukana tullut kokoelma Maiden-covereita. Varsinkin Metallican (Remember Tomorrow), Avenged Sevenfoldin (Flash of the Blade) ja Dream Theaterin (To Tame a Land) vedot ovat olleet tehokuuntelussa.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
The Cardigans - Long gone before daylight

Pitkästä aikaa tuli laitettua tuo levy soimaan ja enpä muistanutkaan kuinka perkeleen hyvä levy tuo on. Ylivoimaisesti paras Cardigansin levy josta ei oikeastaan huonoa tai edes keskinkertaista biisiä löydy. Harmi että eivät enää jatkaneet samalla linjalla seuraavalla levyllä vaan menivät taas vähän eri suuntaan.

TJEU: Feathers and doom
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Skinny Puppy!

Jos albumeita saa suositella, niin VIVIsectVI ja Too Dark Park ovat omia suosikkejani.

----------

Itselläni on ollut viime aikoina kuuntelussa vanhan kunnon Tapio Rautavaaran tuotanto. Sieltähän löytyy läjäpäin aivan uskomattomia tulkintoja, mutta silti omaksi suosikikseni on noussut Peltoniemen Hintriikan Surumarssi, joka on kaikessa synkkyydessään suorastaan hypnoottinen teos, eikä Rautavaaran tulkinta vähennä yhtään kylmien väreiden määrää. Kaippa tuon kehtaa linkittää kun kerran Youtubesta löytyy; http://www.youtube.com/watch?v=kwVrJfNMsrg
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rakas jälkikasvuni on vienyt minut taas virvoittavien vetten äärelle. Eagles of Death Metalin 'Heart On' soi IPodissani tiiviisti. Jumalainen kotikutoinen soundi, hauskat sanat, mukana Josh Homme... mitä muuta voi ihminen toivoa?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Korn - Untouchables

Aikamoista ylituotettua paskaa.

Miksiköhän minulla on tällainenkin levy? Varmaan siksi, että Kornin eka on yksi parhaista koskaan tehdyistä levyistä.
Ei vaan siksi, koska siinä on poikkeuksellisen nohevat bassosaundit. Siksi minullakin on tuo. Ja joku niiden kokooma, koska siinä on Pink Floyd -coverointia. Tuota ekaa minulla ei ole.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Pink Floyd - Echoes (live at pompeii)
Uskomattoman hieno kappale, ehkä jopa suurin suosikkini koko Floydin tuotannosta. Biisistä kuulee kyllä loistavasti mihin suuntaan bändi oli menossa Meddlen jälkeen. Ja suuntanahan oli sellaiset mestariteokset kuin Dark side of the moon ja Wish you were here.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Ysärihumppamaratoonin jälkeen jatkan tutkimusmatkaani Emperorin maailmaan. Levynä Anthems to the welkin at dusk. Hassua miten levyn ekat sekunnit tuovat mieleen Hoobastankin Reasonin. Loppu levy ei niinkään...
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tool ja 10,000 Days.

Hieno ja kiero levy, joka tarjoaa bongailtavaa kuuntelu toisensa perästä. Ei silti ihan pärjää bändin mielestäni kovimmalle suoritukselle, vieläkin syvemmälle ja intensiivisemmälle Lateralukselle.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Otis Redding - The very best of

Liian nuorena joutui tämäkin herra lähtemään, paljon hyvää musiikkia olisi varmasti vielä ollut tulossa.

(Sittin' on) The dock of the bay on kyllä parasta fiilistelymusiikkia aamuun.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Ismo Alanko - Hassisen kone - Sielun veljet. Neljän CD:n ja 70 kappaleen kokoelma ja vihdoin vuosien jälkeen sain aikaiseksi hankkia tämän käsiini. Viikonlopun olen sitten lähes tauotta Alangolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös