Tarinankertoja kirjoitti:Kansanluonteena ja kasvatustapana suomalaisia leimaa negatiivisuus ja herkkä toisten arvosteleminen. Tämä juurikin johtaa mainittuun virheiden pelkoon. virheistä moititaan kakarasta asti. Jos nyt vaikka hurreihin vertaa, niin siellä ei kakaroita arvostella edes kouluarvosanoin muksuja ennen yhdeksättä luokkaa.
Muuten hyvä lista, mutta ainakin muistoissa vuonna 94 Suomi pelasi kisoissa sellaista kiekkoa, että kulta oli todennäköisempi kuin hopea. Peruutuspeilistä katsoen kohtuulliset saumat kultaan on ollut 4-5 kertaa. Silti jääkiekkojoukkueen syyllistäminen huonoon voittamisen taitoon tilastojen perusteella ei johda kovin syvälliseen analyysiin. Samalla logiikalla voisi vedota myös puhtaasti älyttömän huonoon tuuriin. Todennäköisyyksien kanssa pelaaminen on antoisaa etukäteen, mutta jälkikäteen löytyy parempiakin keinoja.Panzerfaust kirjoitti:1994 finaalit: selvästi huonompi materiaali Suomella. Häviö rankkareissa.
1995 finaalit: selvästi parempi materiaali Suomella. Voitto.
1998 finaalit: selvästi, jopa murskaavasti huonompi materiaali Suomella. Häviö erittäin pienellä (1 maalin) marginaalilla.
1999 finaalit: hieman parempi materiaali Suomella. Häviö.
2001 finaalit: huonompi materiaali Suomella.(ykkössena Juha Ylönen!). Häviö.
2004 WC finaalit: selvästi ja murskaavasti huonompi materiaali Suomella. Murskaavasti siksi, koska Temen johdolla koko ykkösketju pelasi klesana. Häviö.
2006 Torino: huonompi materiaali Suomella. Lisäksi ratkaisevassa paikassa katkesi mailaa yms. Häviö.
2007 finaalit: Murskaavasti huonompi materiaali Suomella. Häviö.
Mikä tässä on niin ihmeellistä?
Voimalaituri kirjoitti:vain Summasen World Cup finalistit ovat pystyneet parhaimpaansa ratkaisuottelussa. Tulos oli sama, mutta vastustaja oli sillä kertaa vain niin hyvä, että Suomen 110%:kaan ei riittänyt.
Mutta onko tämä World Cup poikkeus sattumaa? Ennen Ramia puikoissa oli Aravirta ja jälkeen Westerlund. Mahdotonta arvioida näin kotisohvalta, mutta kyseisten valmentajien persoonien perusteella kuvittelisin että henkinen valmennus ja joukkueen psyykkaus olivat Ramin jaksolla hieman erilaista. Joillekin pelaajille ilmeisesti jopa liiankin rajua
PJx kirjoitti:Muuten hyvä lista, mutta ainakin muistoissa vuonna 94 Suomi pelasi kisoissa sellaista kiekkoa, että kulta oli todennäköisempi kuin hopea.
Panzerfaust kirjoitti:...
Suomella oli kyllä kova jengi Milanossa, mistä puuttui silloisista huipuistamme vain Selänne, Tikkanen, Numminen ja Lumme.
Mutta tässä pelaajia Kanadan rosterista 1994:
hyökkääjiä:
...
pakisto ei ollut niin kova, mutta nimekäs kuitenkin:
...
maalissa vielä silloin huipputasolla ollut ...
Täällä liian moni niputtaa finaalitappioita joksikin yhdeksi rykelmäksi ilman joko halua tai kykyä ymmärtää vastustajien tasoa suhteessa Suomen kulloiseenkin joukkueeseen.
Sampe kirjoitti:Mutta eihän oleellista ole verrata joukkueiden materiaalia, vaan joukkueiden peliä ja tuloksia. Mikä muu kertoo enemmän joukkueen tasosta?
...
Turha katsella materiaalia, jos samalla materiaalilla on esim. välierissä kaadettu supertähtiä vilisevä joukkue 4-0 ja sitten finaalissa hävitty jotakuinkin yhtä vahvalle joukkueelle.
Sampe kirjoitti:Siksi toisekseen, jos tarkoitus on arvioida tai parantaa Suomen maajoukkueen suorituksia, niin eikö olisi loogista verrata niitä nimenomaan Suomen aiempiin esityksiin samassa turnauksessa?
Panzerfaust kirjoitti:Venäjä onkin ollut huonoiten joukkueena pelaava ryhmä suuhteessa materiaaliin, pl. nämä kisat, sitten Neuvostoliiton hajoamisen.
Mutta väitteesi, ettei materiaalia pidä verrata on totaalisen älyvapaa. Jos haetaan syytä miksi Suomi on hävinnyt finaaleissa, niin ensimmäiseksi on nimenoaan syytä katsoa materiaalia. Kukaan ei tietysti pääse finaaleihin näyttämällä rostereita, joten tottakai se finaalivastustaja on myös hyödyntänyt materiaaliaan.
Itseasiassa tuo materiaaliväitteesi on niin vammainen, etten tiedä mitä siihen pitäisi sanoa. TISSIT?
e. tämä vielä:
Siinä ei ole kogiikan häivääkään, jos ei olla aikaisemmin kohdattu sitä finaalivastustajaa. Tiedätkö että siellä pelataan aina toista jengiä vastaan ja sen toisen jengin taso vaikuttaa AINA siihen kuinka hyvin sitä kuuluisaa "omaa peliä" pystytään pelaamaan.
Sampe kirjoitti:Materiaalilla sinänsä ei aikuisten oikeasti ole mitään merkitystä. Vain sillä, miten se näkyy jäällä.
Tuo oli kyllä aika huikea kokoonpano, vaikka olivatkin silloin noin 15 vuotta nuorempia ja esim. Sakic 25-vuotiaana tulossa vasta kohti jääkiekkoilijan parasta ikää (yli 27-v.).Panzerfaust kirjoitti:Mutta tässä pelaajia Kanadan rosterista 1994:
hyökkääjiä:
Joe Sakic
Brendan Shanahan
Luc Robitaille
Paul Kariya
Rod Brind'Amour
Mark Recchi
Jason Arnott
Shayne Corson
Steve Thomas
Jason Arnott
Pat Verbeek
Geoff Sanderson
pakisto ei ollut niin kova, mutta nimekäs kuitenkin:
Rob Blake
Steve Duchesne
Darryl Sydor
Luke Richardson
Bobby Dollas
Marc Bergevin
Yves Racine
maalissa vielä silloin huipputasolla ollut Bill Ranford
Syötä! kirjoitti:Tuo oli kyllä aika huikea kokoonpano, vaikka olivatkin silloin noin 15 vuotta nuorempia ja esim. Sakic 25-vuotiaana tulossa vasta kohti jääkiekkoilijan parasta ikää (yli 27-v.).
Sampe kirjoitti:Jep. Ja silti Ranfordilta vaadittiin aivan mahtava peli ja tuomarilta paha virhe. Muuten Suomi olisi voittanut.
peruspata kirjoitti:Niin kauan kuin Ville Peltosen sanomaa ei ymmärretä, vaan selitellään juuri päättyneellä tappiollisella pelillä, Suomi ei voita yhtään mitään.
LuKi kirjoitti:Olen tänne ennenkin asiasta kirjoittanut, mutta tulkoon toistona. Minulla on ollut mahdollisuus seurata aitiopaikalta juniorivalmennusta sekä Suomessa että Ruotsissa. Suurin ero on lasten psykologisessa käsittelyssä. Ruotsalaisen tenavan ei tarvitse pelätä virheitä! Pelaat kuinka surkeasti vaan, niin aina tulee kommentti: "Bra tsempat killarna!" Tappion jälkeen valmentajat korostavat niitä hyviä asioita. Joukkuekaverit eivät koskaan mollaa toisiaan virheistä, siis jopa alle 10- vuotiaat osaavat kannustaa jatkuvasti hörppivää maalivahtia. Kuitenkin Ruotsissa ei ole mitään "Nuori-Ruotsi"- säänöjä. He alkavat pelata koko kentällä ikäluokkaa aikaisemmin kuin Suomessa, lentävät vaihdot, taklaukset ja "lämmääminen" sallitaan Suomea aikaisemmin. Tuloksista on nähtävissä, että ruotsalaisen pelaajan itseluottamus on paljon suomalaista edellä. Tämä näkyy juuri siinä, että tärkeimmässä pelissä uskalletaan hakea rohkeita ratkaisuja, kun vastaavasti suomalainen keskittyy välttämään virheitä.
Panzerfaust kirjoitti:Näin olisi voinut käydä. Ja tuollaisen jengin haastaminen kertoo kaikesta muusta kuin "voittamisen pelosta" tai muustä huuhaasta mitä täällä suolletaan.
Eihän kukaan ole finaalitappioihin tyytyväinen, mutta lajia/pelaajia tuntevat osaavat laittaa ne Suomen finaalitappiot oikeisiin mittasuhteisiin.
Suomi on ollut lätkässä viimeiset reilu 10 vuotta yksi suurimpia ylisuorittajia, piste.
HLe kirjoitti:Ensin alkuun vähän offtopicia, nimittäin Ruotsin koulujärjestelmähän on jo vuosia ollut täysin perslevällään ja se on näkynyt tuloksissakin. Nyky-Ruotsissahan on ihan arkipäiväistä, että nuoret eivät vain viitsi lukea tai opiskella heti kun se käy vapaaehtoiseksi.
Sampe kirjoitti:Millä perusteella muuten virheiden pelko on huuhaata? Eikö ilmiötä mielestäsi esiinny missään?
Sampe kirjoitti:Se jengi satuttiin vaan haastamaan saman valmentajan alaisuudessa, joka seuraavana vuonna johti joukkueen kultaan. Sittemmin on ollut hiljaista.
Panzerfaust kirjoitti:1994 finaalit: selvästi huonompi materiaali Suomella. Häviö rankkareissa.
1995 finaalit: selvästi parempi materiaali Suomella. Voitto.
1998 finaalit: selvästi, jopa murskaavasti huonompi materiaali Suomella. Häviö erittäin pienellä (1 maalin) marginaalilla.
1999 finaalit: hieman parempi materiaali Suomella. Häviö.
2001 finaalit: huonompi materiaali Suomella.(ykkössena Juha Ylönen!). Häviö.
2004 WC finaalit: selvästi ja murskaavasti huonompi materiaali Suomella. Murskaavasti siksi, koska Temen johdolla koko ykkösketju pelasi klesana. Häviö.
2006 Torino: huonompi materiaali Suomella. Lisäksi ratkaisevassa paikassa katkesi mailaa yms. Häviö.
2007 finaalit: Murskaavasti huonompi materiaali Suomella. Häviö.
Mikä tässä on niin ihmeellistä?
Panzerfaust kirjoitti:Ja vastustaja oli silloin '95 toki sama NHL tason jengi kuin '94 finaalissa?
Panzerfaust kirjoitti:Kyllä se on parempi, että jatkatte vain henkisistä ilmapiireistä keskustelua. Eihän niitä finaaleita nyt sentään pelaajien tasolla ratkaista.