Kurinpitoa vaativat teot ja kurinpitopäätökset

  • 471 933
  • 2 335
Hohhoijaa, kevyet värilasit monilla turkulaisilla täällä. Viestejä kun luki niin mieleen piirtyi kuva jostain teurastustaklauksesta, mutta videolta kun katsoo niin eipä tuossa ollut oikein muuta vikaa kuin se, ettei taklattava odottanut että taklaus viedään loppuun eikä tullut yhtään ottaneeksi taklausta vastaan. Tuomarinkin käsi nousee vasta kun näkee että taklattu jää makaamaan elottoman näköisenä jäähän. Keinäselle nyt kuuluu se peruskakku joka tapauksessa, oli kosto sitten kuinka koodiston mukaista ja moraalisesti kuinka hyväksyttävää tahansa. Åsten rikoksenuusijana ansaitsisi kovennuksen kakkuunsa, olen ehdottanut sitä että jokainen vastustajan vahingoittamisesta tai piittaamattomasta vaarantamisesta ansaittu pelikielto langetettaisiin pelikiellon järjestysluvun (huomioitava haarukka voisi olla vaikka 3-4 vuotta) mukaisella kertoimella, ts. toiseen pelikieltoon 2x, kolmanteen pelikieltoon 3x, jne. Mutta eihän mestiksessä mitään tällaista, vaan Åstenille 2 peliä ja Keinäselle 3.
 

Eskelarit

Jäsen
Keni taas huilaa 1-2 matsia vaikka oikein olisi ollut 10min käytösrangaistus eikä ulosajo.

Ihan oikeasti nyt? Mitenkään ottamatta kantaa taklaukseen, tai tulevaan pelikieltoon/pelikieltoihin, sun mielestä kun hanskat lähtee ja paukutetaan nyrkeillä toista yli 10sek - on tuomiona 10min käytösrangaistus? Kyllähän noista se 5+20 kuuluu aina tulla. Ja selvennykseksi, Keinänen tekee juuri niin kuin kuuluukin, tiedostaen varmaan ulosajonsa ja mahdollisen pelikiellon..
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Joka tapauksessa lätkäjätkänä ja lakimiehenä olen sitä mieltä, että Keinänen teki juuri sen, mitä hänen siinä tilanteessa pitikin tehdä.. Uskon, että Ika ja jokainen Tovereiden pelaaja on asiasta samaa mieltä.

Olen suht samaa mieltä, mutta samalla korostan ettei kumpaankaan voi soveltaa lieventäviä asianhaaroja. Keinänen seisoo "kovennettunsa" kuin Tuntemattoman jätkät, pää pystyssä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Nojaa odotin kommenttien ja "kiihkon" perusteella jotain rumintataklaustaikinäkoskaanmissään, mutta ei tuo nyt ihan sitä ollut (ei tokikaan ihan puhdaskaan taklaus ollut). Onneksi Tuohilammelle ei käynyt ilmeisesti sen pahemmin sitten.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kieltämättä itsekin olin päähäni kuvitellut palstan tekstien perusteella vähän toisenlaista matskua kuin mitä kooste lopulta näytti. Puolenkentän vauhti jne.. Eihän se edes ottanut vauhtia.

Ja edelleen haluan korostaa sitä, ettei sillä ole kurinpidon osalta mitään väliä miten "oikein" Keinäsen nyrkkeily on. Jos nyt verrataan vaikkapa Ben-Amorin tapaukseen, niin aika identtistä meininkiähän tuo on/olisi ollut, jos ei linjurit olisi ollut kärppänä paikalla. Ben-Amor sai, mitä, 18 peliä? Ja TUTOlaisten logiikka menee niin, että koska Åstenin temppu oli enemmän "väärin" kuin Keinäsen, niin hänen kuuluisi saada isompi rangaistus ja Keinäselle olisi pitänyt tulla jotain 2 min. Isoin rangaistus pelin sisällä nyt vaan sattuu olemaan se 5+20 ja molemmat ansaitsivat kyseisen määrän kirkkaasti.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
En minäkään tuota ihan niin härskinä nähnyt kuin ensimmäisistä kirjallisista kuvailuista kuvittelin. Ulosajo toki oikein ja sanotaanko nyt että edellisiin peilaten en usko että yli 3 matsia tuosta tulee. Keni sen jälkeen tekee ns. oikein mutta saa vähintään kaksi matsia koska jatkaa jäässä olevan pelaajan moukarointia.

Åsten 3 (max 4) Keinänen 2-3
 
Neljä sekuntia ennen erän päättymistä tuollainen taklaus. Ja sinun mielestäsi se oli vain laitojen vika.

Kiva jos teillä Kouvolassa on edes laidat kunnossa.
Kyllä. Jos olisi turvakaukalo ollut kyseessä, niin mitään ei olisi tapahtunut. Se kertonee jo jotain taklauksen "törkyydestä."

Keinäseltä oikea nouto, mutta väärällä tavalla. Saa varmasti pitkän kakun. Bertuzzi ja Moore-keissi all over again.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Kyllä. Jos olisi turvakaukalo ollut kyseessä, niin mitään ei olisi tapahtunut. Se kertonee jo jotain taklauksen "törkyydestä."

Åstenilla oli ensimmäisestä lähtien potkusta näkökentässä vain Tuohilammen selkä. Lisäksi Tuohilampi oli kahden metrin päässä laidasta kontaktin tullessa. Åsten olisi voinut koska tahansa hidastaa vauhtia tai vaikka väistää tilanteen. Seuraukset olivat aivan varmasti tiedossa osuessaan. Tämä kertoo tämän pelaajan kunnioituksesta toisia kohtaan. Edes omalta joukkueelta ei tälle sällille heru mitään taputuksia tai kunnioitusta. Vihattu sälli kaikkialla.

Aikamoista provoilua väittää jos ei mitään törkeää tuossa taklauksessa näe.
 
Åsten olisi voinut koska tahansa hidastaa vauhtia tai vaikka väistää tilanteen. Seuraukset olivat aivan varmasti tiedossa osuessaan. Tämä kertoo tämän pelaajan kunnioituksesta toisia kohtaan. Edes omalta joukkueelta ei tälle sällille heru mitään taputuksia tai kunnioitusta. Vihattu sälli kaikkialla.

Aikamoista provoilua väittää jos ei mitään törkeää tuossa taklauksessa näe.
Åsten nimenomaan ottaa lisää vauhtia, eikä siinä mitään väärää ole. Kyllä tuosta positiosta saa taklata viemällä kaverin laitaan. Ei siinä viimeisellä kahdella metrillä enää ehdi reagoimaan vaikka huomaisikin ettei vastustaja ollut valmiina.

Seurauksesta kuitenkin rangaistaan, ja tavallaan ihan hyvä niin, vaikka joskus on tullut oltua asiasta toistakin mieltä. Pelaajien turvallisuus on kuitenkin ykkösasia ja kyllä seurauksesta rankaisu sitä edistää vaikka siviiliuhrina joku (esim. case Wingels - Kautto) saattaisikin saada kurinpitoryhmältä kakkua sinällään hyvästäkin suorituksesta.

Vielä parempi tietysti olisi tehdä etukäteen tai edes rangaistuksilla ja niiden perusteluilla selväksi hyvän ja huonon suorituksen ero (kuten änärissä on eroa osuuko taklaus pääosin vartaloon vai pääosin päähän, onko taklattava itse pelannut itsensä sellaiseen positioon jonka vuoksi taklaus tulee päähän, osuuko taklaus päähän defensiivisen liikkeen seurauksena, jne, jne, siinä missä suomessa vaan tulee automaattisesti kakkua jos osuu päähän tai jos pelaaja loukkaantuu) ja rankaista vain huonoista suorituksista, mutta se nyt varmaan on jo aivan liikaa vaadittu.
 
Viimeksi muokattu:

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kommentoisitko sitten, kun olet tsekkailut sääntökirjaa? Tuomari voi antaa maksimissaan OTTELURANGAISTUKSEN, joka on isompi kuin 5+pelirangaistus käytöksestä.
No huoh, oli se kyllä tiedossa mutta ajattelin nyt ettei siihen kukaan jaksaisi puuttua, se kun ei viestini pointtia muuta mihinkään. Enpä muista että Mestiksessä olisi moneen vuoteen tuomittu yhtään OR:ää=käytännössä näistä törkeistäkin taklauksista/väkivaltaisuuksista tuomitaan se 5+PRK.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Puolen kentän vauhtien ja teloitusten suhteen kävi taas aika vakiot, mutta joka tapauksessa Åstenilta paha arviointivirhe/aivokatkos. Tuohilampi oli selkä kentälle ja vaarallisesti irti laidasta. Ja kuten otteluketjuun jo kirjoitinkin, niin siihen vielä nupiksi se, että ei osaa taklata vaan nostaa kädet suojakseen ja niittaa niillä vastustajan pään laitaan. Åstenille:
+1 peli laitataklauksesta
+1 peli siitä, että kohdisti osumaa päähän
+1 peli siitä, että vastustaja loukkaantui
= 3 peliä, mikä on mielestäni ihan ok

Keinäseltä pelimiehen reaktio ja sikäli oikein toimittu, että parempi kuitata heti, kun laittaa joku neloskenttä aloitukseen seuraavassa matsissa. Tässä tapauksessa viestin olisi saanut kuitenkin perille varmaan vähän vähemmälläkin.
+1 peli tappelemisesta
+1 peli yksipuolisesta tappelemisesta
+1 peli siitä, että jatkoi puolustuskyvyttömän vastustajan lyömistä jäässä
-1 peli spontaaniudesta ja ihan vaan siitä syystä, että kukaan ei jaksa kuunnella Ikan mussutusta puolta vuotta
= 2 peliä, mikä on syy-seuraussuhteen huomioiden ihan linjassa

Moisiolta rottamainen temppu. Videolta ei totuus selviä, mutta vaikea uskoa puhtaaseen vahinkoon. Vaarallinen kaato joka tapauksessa ja vaikkei vastustaja loukkaantunutkaan, niin 1-2 peliä tästä kuuluisi antaa muistutukseksi, riippuen siitä nähdäänkö tahallisena vai ei. Tästä ei kuitenkaan anneta jälkiseuraamuksia.
 
Viimeksi muokattu:

hokihoki

Jäsen
Katselin tuon Åstenin taklauksen slow-motionilla ruutu ruudulta ja kyllä tuo taklaus tulee niin pahasti takasivusta sälkeen, ettei kyllä millään mene puhtain paperein läpi. Taklaus tulee myös melkoisen myöhään. Pahimmaksi tilanteen tekee, kuten Everton mainitsi, että Åsten nostaa juuri ennen osumaa kätensä suojatakseen itseääni. Tämän seurauksen kädet ovat Tuohilammen yläselän / epäkkäiden tasolla aiheuttaen Tuohilammen päänlyömisen pleksiin.

Mikäli kyseessä olisi ensimmäinen ruma takalaus tällä kaudella, niin 3 ottelun rankku menisi vielä läpi, mutta juuri edellisenä iltana 5+20 päähänkohdistuvasta ja menneillä kausilla samaa paskaa vyöllä, niin olisi aika antaa selvästi kovennettuna "rikoksen uusijalle"
5-10 peliä. Sama homma kaikille ketä näitä sika niittejä ajelee toistuvasti, olisi sitten oman kylä tai naapurikylän poikia.

Moisin tilannetta katsoessa hidastuksella kannattaa kiinnittää huomio pelaajien luistimiin, jotka kolahtava yhteen aiheuttaen Mäntylän tasapainon menetyksen ja päänlyömisen laitaan. Varomatonta, mutta hidastuksen perusteella ei tahallista
 
Tälläkin kaudella nähty huomattavasti törkyisempiä taklauksia, joista on otettu se vakio 2-3 matsia pelikieltoa, joten tuskin tästäkään. Muuten kyllä menee kurinpidon kasvot jälleen kerran, kun pitää Ikan itkuihin lähteä mukaan. Itse näen tuon perinteisenä seinälle vientinä. Åsten ottaa Kristiinan kyytiinsä ja sitten pistetään poika levyiksi.

Ei mikään törkeä runttasu laitaa tai selkää vasten vain oikein old-school seinillenosto. Taklaus ei kohdistunut selkään, vaan mies vietiin selästä laitaan. Eiköhän suurimmat itkut tässä vaiheessa tule vain siitä, että tässä nyt sattui tapahtumaan loukkaantuminen. Säterin naurettavat itkut kyllä saivat minut kokemaan taas vahvan myötähäpeän tunteen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TuTo
Åsten ihan huipentaa säälittävyytensä kun ottaa turpaan Keinäseltä, eikä edes yritä puolustautua. No, Åstenille 2-4 peliä vaarallisesta taklauksesta joka johti loukkaantumiseen, Keinäselle 1-2 peliä typeryksen hakkaamisesta, Moisiolle 0-1 peliä varomattomasta pelistä vailla tahallisuutta.

29.11 kohdataan Vantaalla. Silloin kaikki ovat kärsineet pelikieltonsa. Siinä ottelussa voidaan sitten katsoa kortit.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Åsten ihan huipentaa säälittävyytensä kun ottaa turpaan Keinäseltä, eikä edes yritä puolustautua.

No eikö se nyt riitä, että yhden pelaajan pudotti, ei kai sitä nyt tarvitse samassa vaihdossa kahta TuTo:n pelaajaa laittaa levyksi?

Åstenilla on rikosrekisteriä, joten sen puolesta 3-5 peliä saattaa olla tulossa? Olen kuitenkin sitä mieltä, että betonikaukalo edesauttoi huomattavasti loukkaantumista. Ilman loukkaantumistakin tuosta tulisi suurella todennäköisyydellä pelikieltoa, sitä en kiistä.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
No eikö se nyt riitä, että yhden pelaajan pudotti, ei kai sitä nyt tarvitse samassa vaihdossa kahta TuTo:n pelaajaa laittaa levyksi?

Itse kyllä olen sitä mieltä, että kun puhelin soi, siihen vastataan. Oli sitten ennen sitä tapahtunut mitä tahansa. Olisi sentään ollut reilu pudottaminen jos olisi Keinäselle pärjännyt, ensimmäinen pudotus oli sitten poikkeuksellisen rottamainen.

Oma näytelmänsä oli muuten Vantaan kultakypärän, kääpiökokoisen Iikka Kangasniemen jatkuva nillitys ja provosointi kaukalossa. Lopuksi tuomaritkin kyllästyivät tähän näytelmään ja pistivät Kangasniemen jäähyaitioon kasvamaan, 10 min henk.koht jäähy saaliina.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Itse kyllä olen sitä mieltä, että kun puhelin soi, siihen vastataan. Oli sitten ennen sitä tapahtunut mitä tahansa. Olisi sentään ollut reilu pudottaminen jos olisi Keinäselle pärjännyt, ensimmäinen pudotus oli sitten poikkeuksellisen rottamainen.

No Keinänen ei suoranaisesti paljoa antanut mahdollisuuksia vastata tappeluun (tämä on nähtävissä aika selvästi videolta), kun hyökkäsi kimppuun ja alkoi takomaan -> hyvin yksipuolinen puhelu kyseessä. Hän halusi antaa viestin perille ja todennäköisesti onnistui siinä jollain tasolla... Jäänpinnasta on sitten jo vähän haasteellisempaa alkaa vastaamaan tappeluun.

Liigassa, Kantola sai aika hulppean pelikiellon vastaavasta päällekarkauksesta, saattaa hyvinkin olla, että Keinänen saa pidemmän kakun kuin Åsten. Syynä tähän on yksipuolinen päällekarkaus ja hakkaamisen jatkuminen tuomareiden estelyistä huolimatta. Vaikka teolla oli kuinka oikeuttavat tausta tahansa, väkivaltaa ei katsota hyvällä...
 
Viimeksi muokattu:

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Itse olen sitä mieltä että betonipleksit eivät ole lieventävä seikka miettiessä Åstenille jatkorangaistuksia päinvastoin enemmänkin rangaistava seikka. Noilla jätkillä tuolla kaukalossa on satavarmasti tiedossa kuinka kovaa se pleksi kolahtaa päähän ja mitkä seuraukset siitä saattaa olla.
 

Steus

Jäsen
Twitterissä supistaan, että MMÅ olisi saamassa seitsemän (7) peliä tyrmää. Tämä tuskin tyydyttää vielä TuTon kannattajia, mutta kaikista muista menee vähän yli hilseen, jos siis toteutuu.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
...Ikan itkuihin...
...suurimmat itkut...
...Säterin naurettavat itkut...
...kokemaan taas vahvan myötähäpeän tunteen.

Älä muuta sano!

Joku mainitsi ettei säännöt kiellä taklaamasta erän viimeisillä sekunneilla. Ja tottahan se on. Mutta eiköhän kuitenkin taklausta pidä noin lähtökohtaisesti lähteä ajelemaan niin ettei taklattavasta tule rampaa. Samoin nuo paljon parjatut betonikaukalot pitää ottaa huomioon. Kun tuolla Kupittaallakin nyt sattuu sellainen olemaan, niin olisi se ihan suotavaa niiden mukaan toimia.

Vertaukset ovat usein hiukan kyseenalaisia, niin ehkä tämäkin, mutta sanonpa siitä huolimatta, että ei sitä oikein saa keskellä autokaistaa seisovan ihmisen päällekään ajaa. Ei edes 20km/h 100km/h alueella. En ihan sanatarkasti muista miten tieliikennasetus tuosta sanoo, eikä ole hajuakaan miten lätkäsäännöissä vastaavasta mainitaan, mutta eiköhän jotenkin. Jos en väärin muista, niin fudissäännöissä mainitaan tuomittavana asiana "vaarallinen pelitapa". Sääntönikkarit korjatkoot/täydentäkööt.

Sillä hommahan nyt vaan on niin, että Muuli Åsten ei ainoastaan taklannut, vaan kävi vetämässä Tuohilampea selkään tarkoituksenaan satuttaa. Ja hyvin onnistui. Uskon ja toivon että kurinpidossa ajatellaan samoin ja sanktio tulee sen mukaan. Tuossa taklauksessa on itse osuman lisäksi niin monta muutakin aspektia, yrittäkää nyt ymmärtää. Yksi oleellisimmista on juuri se, että kaikki mahdollinen huomioon ottaen taklaus pitää yrittää tehdä niin ettei kohde loukkaannu. Ja Muuli nyt vaan yritti aivan päinvastaista.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Twitterissä supistaan, että MMÅ olisi saamassa seitsemän (7) peliä tyrmää. Tämä tuskin tyydyttää vielä TuTon kannattajia, mutta kaikista muista menee vähän yli hilseen, jos siis toteutuu.

Kyllä se on ihan totta, eikä supinaa:
http://www.mestis.fi/index.php/mest...x-åstenille-seitsemän-ottelun-pelikielto.html

ja Keinäselle 2 peliä:
http://www.mestis.fi/index.php/mest...aki-keinäselle-kahden-ottelun-pelikielto.html

Linkit vie kurinpitopäätöksiin Mestiksen sivuille.
 

TF-79

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO. Pekka Virran nakkipiirakat.
Mielestäni molemmat tuomiot ovat ihan reilut, ainakaan tämä TUTOn kannattaja ei valita kummastakaan.
Eikä olisi myöskään valittanut, vaikka Moisio olisi myös saanut pelin-pari penalttia....
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Yllättävän iso kakku Åstenille, tosin täysin ansaittu sellainen. Välillä näitä tulee ja välillä ei, Tuohilammen kolme viikkoa sitten teloma Seppelin ei ole pelannut peliäkään sen jälkeen mutta ei siitä sanktioita Tuohilammelle tullut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös