Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Kurinpitoa vaativat teot ja kurinpitopäätökset

Viestiketju osiossa 'Mestis' , aloittajana Murkula, 14.08.2012 klo 15.22.

 1. LikainenLegenda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Lainaus:
  Ikävän näköinen tilanne, toivottavasti ei Patroselle käynyt sen pahemmin.. Pälve ei sellaiselta pelaajalta vaikuta, joka tahallaan vahingoittaisi vastustajia, etenkään viime kauden joukkuettaan vastaan johtoasemassa. Joskus on kuitenkin liikaa vauhtia, Patroselle pikaista paranemista.
   
 2. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Miksihän Ville Nieminen tuli melkein jäälle, vaikka näki itsekkin taklauksen ja sen tuloksen? Kohdeltiinko keupaa väärin? Jos tilanne olisi ollut toisinpäin olisi varmaan tullut jäälle ja otteluvalvojaan..
   
 3. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Oliko Kajaanissa tilanne pahempi kuin tämä: video-1451933236.mp4 - vidme Tuosta ei tullut edes jäähyä saatikka mitään muutakaan. Eli tuollaiset on sallittuja. Turtiainen ei ole pelannut tuon jälkeen, mutta se lienee sivuseikka.

  (linkki taklaukseen Vantaalla)
   
 4. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Tässä Kajaanin taklauksessa vauhti ehkä kovempi ja pelaaja ei nousut ylös eikä liikkunut jäällä, joten ainakin pysäytti itseni todella. Pälve tuli myös enemmän sivusta.
   
 5. Canis Lupus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, LuPo
  Lainaus:
  Olen täsmälleen samaa mieltä, että tuosta Turtiaiseen kohdistuneesta taklauksesta olisi pitänyt antaa iso rangaistus ja pelikieltoa. Sen voi jotenkin ymmärtää, että tilanne menee ohi jopa kaikilta neljältä tuomarilta. Sitä tuntuu käyvän valitettavan usein. Otteluvalvojalta se ei saisi mennä ohi, koska hän voi katsoa tilanteen uudelleen videolta niin monta kertaa kuin on tarvetta. Osuma päähän näyttää selvältä, ja Turtiaisen pää retkahtaa pahasti. Taklauksena paljon samoja elementtejä kuin muutama vuosi sitten Pasi Hirvosen taklauksessa Jukka Sompiin. Linkki Youtubeen. Silloin Petri Karjalainen Peliittojen valmentajana arvosteli todella suorasanaisesti kurinpidon linjauksia ja sai sakkoa ja toimintakieltoa. Mutta mitään ei ole taidettu oppia.

  Pälveen taklaus on erilainen. Todellakin näyttävän ja ison avojääpommin haku. Sen Pälve saikin, mutta osuu aivan suoraan päähän. Tähän vaikuttaa Patrosen matala asento, mutta toisaalta asento ei muutu missään vaiheessa. Siinä, missä sekä Sompiin ja Turtiaiseen osuma tulee hiukan viistävästi, osuma Patroseen on aivan totaalisesti liikesuuntaa vasten. Vauhtia on paljon enemmän sekä taklaajalla että taklatulla. Pelottavin tilanne, minkä olen Kajaanissa nähnyt. Kunhan maalikooste tulee, nähdään paremmin.

  Tällä hetkellä kurinpidossa näyttää uhkakuvaksi nousevan se, että loukkaantuminen tai loukkaantumatta jääminen vaikuttaa liikaa. Ainakin jos Peliittojen Niko Kivelä jää ilman lisäsanktioita Hokki-Peliitat pelin lopussa tekemästään taklauksesta. Aivan pelin lopussa tilanteen ratkettua kuolleesta kulmasta ryntäämällä päähän. Pitäisi tulla penaltia, mutta eipä ole vielä ainakaan kuulunut. Väkelä ei loukkaantunut, mutta se ei teon törkeyttä poista.
   
 6. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Tuokaan ei oikein mene yksyhteen Turtiaisen tapauksessa. Paha aivotärähdys ja nenä murtuma oli seuraus tuosta "puhtaasta taklauksesta", ja Turtiainen on ollut pois kaukalosta siitä lähtien. Tuntuu ihan käsittämättömältä kurinpitäjältä jättää tuo rankaisematta. Mestis weeklyssä on muutama taklaus, mistä pelikieltoja tuli. Ne ei ole lähellekään yhtä pahoja kuin tämä, ei lähellekään. Kurinpitäjälle pitäisi antaa pelirangaistus ja pelikieltoa huonosti hoidetusta työstä.
   
 7. Canis Lupus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, LuPo
  Lainaus:
  Juu. Linjatonta ja sekavaahan tämä kaikkineen on. Turtiaisen tapauksessa epäilen, että jo otteluvalvojaan on tyssännyt tapauksen käsittelyyn päätyminen. Joukkueilla kaiketi olisi oikeus nostaa tapauksia kurinpidon käsiteltäväksi, mutta ainakaan Hokki ei pitkään aikaan ole näin tehnyt. Syytä en tiedä.
  Jonkinlainen "rikosilmoitusjärjestelmä" olisi urheilupuolellekin hyvä. Jos törkytempusta on tallennetta, niin kurinpidolle vihiä vain. Ongelma voisi olla kaikenlainen spämmäys ja törkyviestintä, jota idiootit saattaisivat suoltaa liiton suuntaan. Liiton mielipide taitaa myös olla, että se ei tee virheitä, joten tällaiselle systeemille ei tarvettakaan nähdä.
   
 8. Savon Poika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1970, Keni Karalahti
 9. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
  Aika odotettu panna Pälvelle. Turha ja typerä taklaus. Harmi että tuon enempää ei tule juuri koskaan vaikka mitä tapahtuisi kaukalossa.
   
 10. Tuusa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
 11. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Lainaus:
  Hyi vittu.

  Tuosta Pälveen aivopierusta pitäisi antaa aina +10 ottelun pelikielto myös ensikertalaiselle.

  Tuosta taklauksesta puuttuu täysin vastustajan kunnioitus ja siitä pitäisi rankaista vielä ankarammin. Vaikka Pälve ei todennäköisesti halunnut tuota lopputulosta taklaukselle, niin pahaan loukkaantumiseen tai jopa halvaantumiseen mahdollisesti johtavat tilanteet pitää saada lajista pois keinolla millä hyvänsä.
   
 12. kumikiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HOKKI
 13. jmexel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roki,
  10 pelin kakku tuollaisesta rikoksen uusijalle, totaalinen kolaus ja suoraan päähän. Jos tuosta on alkanut Nemo vinkumaan niin käsitykseni Villestä vaan vahvistuu.
   
 14. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Joo itellä meni eniten tunteisiin, että nieminen tuli melkeen jäällä nillittämään tuomiosta tuomareille. Alkoi vituttaa se jättimäinen suu ja typerän yksinkertaiset jutut mitä tamppereen poika suoltaa.
   
 15. Pakki-pakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KeuPa HT
  Kokolailla odotetunlainen ja mielestäni oikeutettu tuomio. Kun taklauksen uudestaan katsoi, nii ei siinä kyllä jää paljon epäselvyyksiä. Karmea vauhti eikä Patronen ehdi taklaukseen mitenkään valmistautua. Voipi olla, että enään ei Pälveeltä taklauksia jatkossa kovin montaa näe. Varmaan tilanne on säikäyttänyt Pälveen, mikä vaikuttaa häneen pelaajana.
   
 16. kahvakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hokki
  Lainaus:
  Toivottavasti, koska aikasempaa historiaa on. Tarkoitan, että enää ei kenellekkään käy huonosti.
   
 17. Eesau_65 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TuTo
 18. Canis Lupus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, LuPo
  Lainaus:
  Ei tullut lisäsanktiota. Kivelä on Peliittojen kokoonpanossa. Voi voi. Siinä vaiheessa kun turhautuneet pelaajat saavat riehua kaukalossa ja ajella taklauksia täysin valmistautumattomiin pelaajiin, on kaukalo melko turvaton paikka.
   
 19. Linnankundi Jäsen

  SaPKo-TUTO -pelissä Joonas Toivasen polvi meni taklauksessa, jossa TUTOlaisen puolustajan taklausyritys meni ohi ja vain polvet kohtasivat. Tilanne noin ajassa 1:30 videolla. En katsonut, tuliko edes jäähyä, mutta ilkeän näköinen juttu. Taklaajan jalat hieman levällään törmäyshetkellä. Varmaankin isolta osalta vahinko, mutta on mielenkiintoista nähdä, aiheuttaako sanktioita jälkikäteen. Toivasen pelit saattaa olla pelattu tältä kaudelta, sellaista viestiä SaPKon suunnalta epäsuorasti on ilmaistu vamman laadusta. Linkissä ottelukooste Itä-Savosta. kiekko | It&auml-savo.fi
   
 20. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Eipä tuosta jäähyä annettu, mutta eiköhän tuo kurinpidon ihmeteltäväksi mene. Veikkaan vanhaan tietoon pohjautuen että pikkubanni sieltä napsahtaa. EN näkisi ihan härskimmästä päästä kun Toivasen oma liike vaikuttaa aika paljon tuohon osumaan. Suurin ero, että toinen väistää ja toinen hakee kontaktia ja on näin olleen valmis osumaan, eikä itse kärsi törmäyksenomaisesta tällistä.
   
 21. Canis Lupus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, LuPo
  Lainaus:
  Näinpä. Toivanen väistää yläkropan alta pois, mutta jalka jää alle. Monto (?) tietenkin luistimet tukevasti jäässä taklaamaan mennessä, jolloin osuma on todella kova ja vaarallinen. Olkapäät ohittavat toisensa hiuksenhienosti, jalat eivät. En näe, että Monto olisi pystynyt tuota jalkojen yhteen osumista mitenkään estämään. Liian vähän aikaa reagoida.
   
 22. Linnankundi Jäsen

  Naputtelin tuota taklausta kuva kuvalta, niin kyllä tuolla TUTOn kaverilla vasen jalka kurottaa aika paljon oman kropan ulkopuolella, ilmeisesti yrittää vielä viime hetkillä saada taklauksen aikaiseksi, kun huomaa Toivasen menevän ohi. En pidä kuitenkaan polvella taklausta tahallisena vaan enemmänkin selkäytimestä tulevana taklausyrityksenä, kun pakki huomaa kaverin pääsevän ylivoimahyökkäykseen omalta tontilta. Saa nähdä, kuinka Toivasen kävi. Toivasella oli menossa SaPKo-uran paras kausi ja vaikuttaa vahvasti siltä, että kausi on paketissa.
   
 23. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Juu minäkin klikkailin sen uudelleen, eikä tutolaisen jalat ole normaalissa taklaustilanteen asennossa. Silti, vaikka jalat olisivat olleet normaalissa haarassa niin osuma olisi tapahtunut, mutta alemmas Toivasen jalkaa, luultavasti tuonne säären seutuun. Toivanenkin yrittää vähän jotain mitä ei pitäisi, mutta ei varmaan tee tuota liikettään sen tahallisemmin kuin taklaajakaan.
  No, minä muistan jonkun vuoden taaksepäin Virkki-Juntheikki "polvitaklauksen" jossa ei ainakaan tuon enempää ollut tarkoitushakusuutta ja kakkuahan siitä tuli. Löytyy varmaan jostain tästä ketjusta aiempaa sekin tapahtuma.
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2016 klo 16.03
 24. Linnankundi Jäsen

  Itsellenikin tuli sama taklaus mieleen historiasta. Siinä taklauksessa tosin näki, että Virkki pyrki keventämään jalkaa, joka Juntheikkiin osui eli pyrki viime hetkellä pelastaa sen, mitä pelastettavissa oli.
   
 25. Canis Lupus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kajaanin Hokki, LuPo
  Valitettavasti Mestiksen historiassa on annettu turhaankin pelikieltoja, esimerkiksi se Virkin törmäys. En suostu edes kutsumaan taklaukseksi, saati sitten polvitaklaukseksi.

  Sen sijaan hiukan olen eri mieltä Monnon jalkojen asennon epäluonnollisuudesta. Taklauksissa, jotka pyritään ajamaan olkapäällä (Monto vasemmalla olkapäällään), taklaavan puolen jalka koukistuu ja toinen, taklauksessa vaadittavan painonsiirron tuottava jalka ojentuu samanaikaisesti. Tämäkin kasvattaa haara-asentoa ilman varsinaista "polvitaklauslevitystä". Siltä tilanne minusta näyttää. Vanhan sunnuntaihesarin verran taitaa olkapäiden väliin jäädä nyt ilmaa. Toivon, että tässä kyseisessä tilanteessa Toivasen loukkaantuminen ei ole eniten kurinpitopäätökseen vaikuttava tekijä, vaan katsottaisiin enemmän itse tekoa. Jos siinä on kurinpidon mielestä raskauttavia tekijöitä, vaikkapa liikaa vauhtia, on tilanne erilainen. Siitä en kovinkaan selvää kuvaa saa muodostettua videon perusteella.