Mainos

Kunnallisvaalit 28.10.2012

  • 107 347
  • 830
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Keskustan valtuutetuista on opettajia 5, maatalousyrittäjiä 5, terveydenhuollon ammattilaisia 2, 1 professori, 1 toimitusjohtaja, 1 rikoskonstaapeli/HTM, 1 marketpäällikkö ja 1 maanhankintateknikko.

Entä muut puolueet? Miksi juuri kepulaisten ammateilla on merkitystä?

Ammattiryhmistä yleisesti että kiinnitin jo ehdokkaista huomiota että opettajia on todella paljon kaikkien puolueiden ehdokkaissa. Ylipäätään aika huolestuttavaa yksitysellä sektorilla palkkansa saavien pieni osuus kunnallispoliitikoista.
 
Viimeksi muokattu:

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka espoolainen olenkin, niin sen verran tullut seurattua Stadinkin kuvioita ettei siellä mitään punavihreää koalitiota ole. Kokoomuksen, vihreiden ja demarien keskenhän siellä on asiat sovittu. Välillä on demarit tai vihreät haranneet jostakin vastaan mutta enemmistö on tullut pienpuolueiden (rkp) tuella. Poikkeuksena oli tosin se idioottimainen päätös Vallilanlaakson joukkoliikennekadusta jossa KOK+Sdp jäivät kahdestaan vähemmistöön.
Ei ole, ainakaan vielä. Kuitenkin nyt, kun vasemmistoliitto sai 2 uutta valtuutettua ja kokoomus (-3) hävisi demareita (-1) enemmän valtuustopaikkoja, saattaa vasemmistopuolueita (SDP+VAS) houkutella liittouma vihreiden kanssa, jolla saisivat 43 paikallaan vahvan enemmistön päätöksenteossa. Tämä toki edellyttää sitä, että vihreiden uudet edustajat ovat vasemmalle kallellaan.

Kokoomuksen tilanne on siitä kinkkinen, että jos liittoutuvat RKPn kanssa, niin persujen tuki saattaa olla hankala saada ja vice versa.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Espoossa ja Helsingissä näyttää näkyvän hyvin trendi että Sdp on eläkeläisten puolue. Eläkeläiset äänestävät ennakkoon ja niinpä demaritkin olivat ennakkojen jälkeen vihreitä edellä mutta lopulta jäivät kummassakin kaupungissa vihreistä melko selvästi. Vantaalla Sdp voi pitää itseään voittajana koska se nousi Kokoomuksen ohi takaisin suurimmaksi.

Siltähän tuo näyttää. Helsingin demarien ääniharavat Heinäluona ja Arajärvi eivät kyllä houkuttele nuorempia ihmisiä uurnille. Nuori Nasima Razmyar ja nuorehko Pilvi Torsti olivat sentään positiivisia pilkahduksia demareiden näkökulmasta. Vantaalla on taas eri meininki, kun johtohahmona on kolmekymppinen Lindtman.
 
Hetemaj on taas minusta malliesimerkki yhteiskuntaan erinomaisesti integroituneesta maahanmuuttajasta. Hän puhuu minusta varsin erinomaista suomea, on jokseenkin korkeasti koulutettu ja työelämässäkin pärjännyt - ja nyt myös yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Mitä olen hänen näkemyksiään mediasta seurannut, on hän myös tällä saralla mielestäni ihan fiksun oloinen nuori nainen.
Kuvauksesi osuu mielestäni aika lailla oikeaan. Kuitenkin häneen pätee samat sanat, joilla kuvailin Urpilaista aiemmin. Arvostan kylmää järkeä ja lämmintä sielua. Hetemajn silmistä huokuu mielestäni lähinnä vihaa ja raivoa. Tämä yhdistettynä siihen, ettei hänellä ole mielestäni mitään annettavaa yhteiskunnalle. Pidän häntä puhtaasti kiipijänä ja siksi en voi kuvitella milloinkaan äänestäväni häntä.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Mielenkiintoinen näkemys. Mitä itse olen Rydmanin juttuja kuunnellut, niin kaverihan on täysverinen poliitikko ja kovin määrätietoisesti on itselleen poliittista uraa luomassa. Rydman lienee kokoomuksen tulevaisuuden näkyvimpiä hahmoja, mikäli ei joudu liian oikeistolaisten näkemystensä kanssa sivuraiteille. Iän myötä pahimmat särmät taitaa Rydmanillakin tasoittua ja matka kohti perinteistä sosiaalikokoomuslaista poliitikkoa jatkuu.
No ei nyt välttämättä. Joka sukupolvella on ollut Kokoomuksessa oikeat laitahyökkääjänsä. Näitä kavereita tarvitaan väistämättä sen vuoksi, ettei Kokoomus näyttäisi pahasti sirpapietikäisten puolueelta.

Rydman ei tuossa mielessä ole mitenkään ylettömän radikaali tai epäyhteensopiva. Yhteistyökyky ja poliittinen lukutaito ovat tärkeitä avuja, ja jos näitä löytyy niin eiköhän tuolla pärjää vaikka olisi mielipiteiltään ns. profiloitunut.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Verrattuna viime vaaleihin

Jos vertaa edellisiin vaaleihin niin olihan tämä katastrofi erityisesti Kokoomukselle (tulos viime vaaleissa 37,0 prosentia) jonka tuloksesta suli valtaosa. Myös Vihreiden tulos oli pieneni radikaalisti (ulos viime vaaleissa 18,8 prosentia). Sekä Keskusta että PS saivat hieman kasvatettua tulostaan mutta eivät radikaalisti (Kes 17,5 ja PS 9,4).

Suurin voittaja oli SDP joka sai melkein nelinkertaistettua tuloksensa kun viime vaaleissa tulos oli vain 6,7 prosentia.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Vihreiden valtuustoryhmä uudistui melko rajulla kädellä, kun 9/19 valtuutettua on uusia. Sitä en tiedä, onko vihreiden valtuustoryhmässä nyt sitten enemmän puisto-osastoa vai vesimeloniporukkaa.

Uusiutuminen oli tosiaan harvinaisen voimakasta vihreissä. Vanhoja partoja putosi ihan urakalla, esim. Otto Lehtipuu, joka oli yksi tasapainoisimmista valtuutetuista. Hyvä asia on, että sinne nousi pyöräilijöiden asioita edistäviä henkilöitä. Asia, joka minua on aina eniten vituttanut Helsingissä, on kaikkien asioiden tekeminen yksityisautoilijoiden ehdoilla. Nyt on ainakin muutama laittamassa kapuloita rattaisiin.

Omassa äänestyspaikassa eli Hertsikan yhteiskoululla oli iltasanomien mukaan ollut vaalivirkailija kännissä ja huoritellut äänestäjiä. Episodi jäi näkemättä, kun menin vasta illalla äänestämään.
 

kovalev

Jäsen
Onhan se aika irvokasta, että joku tukipakettipyyntö paria viikkoa ennen vaaleja olisi saattanut muuttaa lopputulosta jopa merkittävästi. Nyt ei sellaista tullut, ja muutenkin ollut hiljaisempaa eurokriisin suhteen, vaikka päivittäiset irtisanomiset toki ovat siihen kytköksissä.

No, joka tapauksessa jonkinlainen vauhtisokeus tuntui iskeneen Soiniinkin miehen naamasta päätellen. Tosiasia on se, että puolue sai valtavan vaalivoiton, ja puolue pääsi merkittävään asemaan monella paikkakunnalla. Monenlaista mielenkiintoista konfliktia on varmasti luvassa.
 
Viimeksi muokattu:

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Aika vähän on mässäilty sillä, että Halla-aho pesi Soinin ääniharavakamppailussa. Radio Suomen aamu-uutisissakin vielä mainittiin puolueiden suurimpina ääniharavina Vapaavuori, Heinäluoma, Soini ja Soininvaara.
 

Fordél

Jäsen
Tosi asia on se, että puolue sai valtavan vaalivoiton, ja puolue pääsi merkittävään asemaan monella paikkakunnalla. Monenlaista mielenkiintoista konfliktia on varmasti luvassa.

Toivotaan, että luvassa olisi rakentavaa politiikkaa eikä konflikteja ja asioiden riitauttamista. Se on hienoa, että perussuomalaisten kannattajillekin saadaan nyt vaikuttamismahdollisuuksia kuntatasolla, mutta toivottavasti käyttävät sen rakentavasti hyväkseen eikä lähdetä vain jarruttamaan ja riitauttamaan toimintaa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Entä muut puolueet? Miksi juuri kepulaisten ammateilla on merkitystä?
Ammattiryhmistä yleisesti että kiinnitin jo ehdokkaista huomiota että opettajia on todella paljon kaikkien puolueiden ehdokkaissa. Ylipäätään aika huolestuttavaa yksitysellä sektorilla palkkansa saavien pieni osuus kunnallispoliitikoista.

Olen jo vuosia täällä korjannut JA:n monien nimimerkkien mielikuvaa keskustasta vain maanviljelijöiden ja tilanpitäjien (varjon ilmaisu tältä aamulta) puolueena. Keskusta on todellinen yleispuolue ja siksi kerroin täällä keskustan sydänmailla olevan keskustan valtuutettujen ammattiryhmäjakauman. Toinen tärkeä seikka on huomata, että perinteisestä työväestöstä on kokoomusta kannattanut jo parisen vuosikymmentä demareiden jälkeen toiseksi eniten. Perussuomalaiset on tullut uhkaamaan kokoomuksen asemaa toiseksi suurimpana työväen kannattamana puolueena, mutta nyt se uhka on poistunut, kuten kunnallisvaalit osoittivat. Seinäjoen viisi perussuomalaista valtuutettua ovat ammateiltaan/koulutukseltaan DI, yrittäjä, toimittaja, leikkelepisteen hoitaja ja lihanleikkaaja. Yleispuolue kokoomuksen ja keskustan tapaan on siis myös perussuomalaiset.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Vertaan eilisiä kunnallisvaaleja edelliseen eduskuntavaaliin. Keskustan nousu takaisin kolmen suurimman joukkoon ja perussuomalaisten putoaminen selvästi kolmen suurimman joukosta olivat näiden vaalien tärkein viesti. Uskon, että perussuomalaisten kannatus laskee tästä lähtien sinne reilusti alle 10%:n kannatukseen. Perussuomalaisten nousu oli täysin Timo Soinin karismaan perustuva äänivyöry eduskuntavaaleissa. Soinin merkitys väheni jo presidentinvaaleissa ja jatkui nyt kunnallisvaaleissa. Soinin vetovoima on vähenemässä ja käytetty hyväksi eikä uusia kansanvillitsijöitä ole perussuomalaisilla näköpiirissä. Sen sijaan keskustan uusi puheenjohtaja Juha Sipilä nousi kerta heitolla vakavaksi pääministeriehdokkaaksi seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Sipilä on raikas, uusi, yrittäjätaustainen ja erilainen puoluejohtaja.

Edellisten eduskuntavaalien alla Irlannin ja Kreikan talousvaikeudet ja niiden luotottaminen toimi suoraan Perussuomalaisten pussiin. Perussuomalaiset profiloitui puolueena lähes yksinomaan EU-vastaiseksi karismaattisen ja kansankielellä puhuvan Timo Soinin johdolla. Tästä seurauksena oli jytky, jonka aallonharjalla PS vielä näissäkin vaaleissa ratsasti. Aalto on hiipumaan päin, joka konkretisoitui kunnallivaaleissa. Mitä tulee Keskustapuolueen torjuntavoittoon, sitä edesauttoi hallituspuolueiden valmisteleva kuntauudistus ja siitä kummunut vastarinta maakunnissa, jonka johdosta Keskustapuolueen äänestäjät aktivoituivat aikaisempia vaaleja enemmän.

Itse uskon, että mikäli seuraavien vaalien alla ei nähdä kansaa jakavia teemoja ja tunteiva nostattavia aiheita, tulee etenkin Perussuomalaisten kannatus laskemaan ja ennustaisin myös, että Keskustapuolueen äänisaalis tulee jäämään hieman kuntavaaleista. Parasta mitä Keskustapuolueelle on vähään aikaan tapahtunut on puheenjohtajavaihdos. Kiviniemi tunnettiin hankala henkilönä, jonka kanssa yhteistyö oli paikoin jopa työlästä. Sipilä on myös omasta mielestäni olemukseltaan sekä mielipiteiltään Kiviniemeä huomattavasti maltillisempi ja nähtäväksi jää seuraavissa eduskuntavaaleissa se kuinka tämä realisoituu. Eduskuntavaalit, kun ovat ensisijaisesti pääministerivaalit, jossa puolueiden puheenjohtajilla on huomattavasti merkityksellisempi rooli kuin kuntavaaleissa.

Täällä Seinäjoella yleispuolue keskusta nousi yleispuolue kokoomuksen ohi suurimmaksi puolueeksi. Keskustan valtuutetuista on opettajia 5, maatalousyrittäjiä 5, terveydenhuollon ammattilaisia 2, 1 professori, 1 toimitusjohtaja, 1 rikoskonstaapeli/HTM, 1 marketpäällikkö ja 1 maanhankintateknikko.

Ihan yleisesti ainakin itseäni häiritsee suunnattomasti se, että Keskustapuolue yrittää vimmatusti profiloitua puolueeksi, joka häärää oikeiston ja vasemmiston keskellä. Puolueen nimi on erittäin harhaanjohtava, sillä kyseessä on opeiltaan ja poliittisilta pyrkimyksiltään puhdas porvaripuolue.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Olen jo vuosia täällä korjannut JA:n monien nimimerkkien mielikuvaa keskustasta vain maanviljelijöiden ja tilanpitäjien (varjon ilmaisu tältä aamulta) puolueena.

Siinä tapauksessa tuo listauksesi vain vahvisti kyseistä mielikuvaa. Viisi viljelijää on melkoisen paljon ottaen huomioon mikä on ko.ammattiryhmän osuuus väestöstä.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Aika vähän on mässäilty sillä, että Halla-aho pesi Soinin ääniharavakamppailussa. Radio Suomen aamu-uutisissakin vielä mainittiin puolueiden suurimpina ääniharavina Vapaavuori, Heinäluoma, Soini ja Soininvaara.

Media haluaa vaieta Halla-ahon saamasta suosiosta.

Tuolla Ylen vaalien tulospalvelussa näkee hienosti äänten jakautumisen äänestysalueiden tarkkuudella. Ilmeisesti on niin, että tuo äänestysalueiden äänten jakautuminen kertoo vain äänestyspäivän äänistä. Onko siis niin, että ennakkoon annettuna ääniä ei voida allokoida millekään äänestysalueelle? Eli jos on äänestänyt Helsingissä ennakkoon vaikka Soininvaaraa ja kuuluu Eiran äänestysalueeseen, ei tulospalvelu sisällä tätä. Tulospalvelu kertoo ainoastaan sen, että on ylipäätään äänestänyt. Eli ennakkoon äänestäminen näkyy kuitenkin kyseisen äänestysalueen äänestysprosentissa. Eller hur?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Äänestysprosentti oli surkea, ihmettelen että äänestäjät eivät olleet aktiivisempia. Ilmeisesti asiat on Suomessa liian hyvin kun äänestäjiä ei kiinnosta äänestäminen. Heikko esitys äänestäjiltä. Omalta kohdalta tietenkin se että oma ääni vastaa lähes kahta ääntä ei ole haitaksi ja oma ehdokkaani meni komeasti läpikin kotikunnassani joten senkään puolesta ei ole valittamista.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olen Erittäin hämmästynyt tästä äänestysprosentista.. Isoissa yliopistokaupungeissa reilusti alle 60%, Tampereella 56,2% (eli koulutettua väkeä, sthana…)

Miksi ihmiset eivät äänestä? Koska kokevat, ettei sillä voi vaikuttaa.. ja ovat oikeassa. 52% kuntien rahoista menee SoTe palveluiden järjestämisen ja nämä ovat ylikunnallisissa himmeleissä.. myös isoissa kaupungeissa sairaanhoitopiireillä…

Siis jos joku vielä väittää, ettei kuntauudistuksella ole merkitystä.. Ai miten niin? No koska nyt kuntalaisella EI ole suoraa päätäntävaltaa oikein mihinkään, kun kaikki toteutetaan kuntayhtymissä jne himmeleissä (koska kunnat ei yksinään pysty järjestään omia palvelujaan). Eli edes valtuutettu ei pääse päätään esim SoTe rahojen käytöstä kun ylikuntahimmeli vaan laskuttaa...

Saati se kuntalainen, jonka edustaja ei siis oikeasti voi vaikuttaa juuri mihinkään..

Kaikki ylikunnalliset himmelit tulisi kieltää ja kuntakooksi se, ettei niitä tarvita. SoTe pois kunnilta Ruotsin malliin.

. . .vaan ei tule tapahtuun, kun paikallispoliitikko haluaa pitää kiinni ”identiteetistään”.

Kepun menestys oli märkä rätti vasten järkevämmän hallintomallin Suomea ja Persujen eduskuntavaaleissa aktivoimat ihmiset jäi kotiin.

Lainaanpa Persukannattajaa tästä ketjusta:
Ja niille ketkä eivät äänestäneet: Haistakaa sopivasti muhinut iso lehmänpaska ja vetäkää vittu päähänne ja paetkaa johonkin vuorille chillailemaan, saatanan loiset! Katsokaa edes joskus uutisia ulkomailta ja olkaa nyt herra paratkoon tyytyväisiä, että on oikeasti mahdollisuus äänestää. Ja kun tuntuu, että nämä on vielä niitä pahimpia valittajia. Puolueista viis tässä kohtaa.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Äänestysprosentti oli surkea, ihmettelen että äänestäjät eivät olleet aktiivisempia. Ilmeisesti asiat on Suomessa liian hyvin kun äänestäjiä ei kiinnosta äänestäminen. Heikko esitys äänestäjiltä.

Keskimäärin ottaen on kylläkin niin, että äänestämättä jättävät herkimmin ne, joille yhteiskunnallisilla päätöksillä olisi eniten merkitystä. Toki varmasti löytyy myös mainitsemiasi nykyiseen päätöksentekoon suht tyytyväisiä. Kaiken kaikkiaan haastava tilanne demokratian kannalta.

Vaaleja kuvaa hyvin se, että vaikka demarit olivat monessa Tampereen lähiössä selvästi suurin, äänestysprosentti jäi 50 % tietämille. Demareilta, persuilta ja vasemmistolta jäi melkoinen potti ääniä saamatta.
 
Miksi ihmiset eivät äänestä? Koska kokevat, ettei sillä voi vaikuttaa.. ja ovat oikeassa.
Syitä on varmasti monenlaisia. Suurimmaksi syyksi uumoilen välinpitämättömyyttä. Ei ajatella oman äänen vaikuttavan mihinkään ja toisaalta vaikka se marginaalisesti vaikuttaisikin, niin siltikin asiat hoituvat jotenkin.
Maailmassa on niin paljon tärkeämpiä asioita kuin politiikan seuraaminen. Esim. dokaaminen, Martina Aitolehden synnytys, Harjakaisen ja Piisisen talkoot, talvikumien uudet aluvanteet jne. jne.
Olen ollut havainnoivinani sellaista, että ihmiset ylipäätään reagoivat vasta siinä vaiheessa, kun on likipitäen myöhäistä. Ei oikein nähdä ketjun edeltäviä lenkkejä ja hahmoteta seurannaisvaikutuksia.

En myöskään ohittaisi kokonaan sitä, että tämä oli jo kolmas kerta tämän kalenterivuoden aikana, kun ihmisten olisi pitänyt marssia uurnille. Ehkä oli lievää väsymystä.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vihreiltä ihan sinänsä hyvä tulos Helsingissä kun vertaa Hesarin (HS-gallup: Vihreiden kannatus laskussa Helsingissä - Kuntavaalit 2012 - Kotimaa - HS.fi) gallupiin lokakuun alussa. Ennakoitu 17.9% kannatus olikin 22% eikä paikkoja menetetty kuin 2.

Vihreiden ryhmästä todella moni "vanha" valtuutettu tippui ja uusia tuli tilalle. Syystä tai toisesta "vanhat" eivät pystyneet pitämään paikkojansa joka nyt ainakin meikäläiselle oli yllätys. Ehkä nuoremmat vihreät osaavat vaalikampanjoinnin paremmin kuin vanhat? Tippuneet taisivat olla enemmän Vihreiden vasemmasta siivestä ja uusista en kyllä osaa sanoa mitään. Mielenkiintoista nähdä mitä uusi ryhmä tuo tullessaan. Toivottavasti huolehtisi dösien poikittaisliikenteen parantamisesta ja pyöräilystä. Ja Kehä1 ulkopuolellakin asuu ihmisiä!

Demareiden Pajamäki (~40v) oli varmaan ryhmänsä nuorin viimeiset kaksi valtuustokautta. Nyt demareillakin on uutta nuorta verta valtuustossa. Demarit olivat aika ahkerasti ajamassa eläkeläisille ilmaisia bussilippuja. Emmä tiiä mistä tässä taloustilanteessa rahat revitään ja onko eläkeläisillä lipuille tarvetta mutta tätä on kyllä pakko seurata tarkasti miten käy.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Mielenkiintoista nähdä mitä uusi ryhmä tuo tullessaan. Toivottavasti huolehtisi dösien poikittaisliikenteen parantamisesta ja pyöräilystä. Ja Kehä1 ulkopuolellakin asuu ihmisiä!

Demareiden Pajamäki (~40v) oli varmaan ryhmänsä nuorin viimeiset kaksi valtuustokautta. Nyt demareillakin on uutta nuorta verta valtuustossa. Demarit olivat aika ahkerasti ajamassa eläkeläisille ilmaisia bussilippuja. Emmä tiiä mistä tässä taloustilanteessa rahat revitään ja onko eläkeläisillä lipuille tarvetta mutta tätä on kyllä pakko seurata tarkasti miten käy.

Just tossa aikaisemmin kommentoin, että näissä uusissa vihreissä on mun mielestä fillarihemmoja mukana, joten eiköhän fillariasiat ja julkinen liikenne ole niille tärkeitä juttuja. Toivon ainakin.

Pajamäki on "vasta" neljänneksi nuorin stadin demarivaltuutetuista. Vois demarit (etunenässä taitaa olla Päivi Lipponen) tosiaan jättää eläkeläisten ilmaiset dösäliput agendalta ja keskittyä asiaan.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Keskimäärin ottaen on kylläkin niin, että äänestämättä jättävät herkimmin ne, joille yhteiskunnallisilla päätöksillä olisi eniten merkitystä. Toki varmasti löytyy myös mainitsemiasi nykyiseen päätöksentekoon suht tyytyväisiä. Kaiken kaikkiaan haastava tilanne demokratian kannalta.
Itse uskon, että varsinkin nuoria äänestäjiä jäi huomattavan paljon kotiin sen takia, ettei näissä(kään) vaaleissa tuotu esiin mitään sellaisia teemoja, joissa olisi ollut nuorille äänestäjille jotain tarttumapintaa. Keskustelu ja teemat jäi yleisellä tasolla jumiin SoTe- ja kuntauudistukseen.

Toinen helposti nukkumaan jäävä kansanosa ovat nähdäkseni lähiöiden "kulmapöytäparlamentit", joiden vaaliuurnille aktivoitumiseen tarvitaan joku hyvin selkeä ärsyke, jollainen esim. edellisissä eduskuntavaaleissa oli, kuin myös pressavaaleissa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Olen Erittäin hämmästynyt tästä äänestysprosentista.. Isoissa yliopistokaupungeissa reilusti alle 60%, Tampereella 56,2% (eli koulutettua väkeä, sthana…)

No mutta hei, "tunnelivaalit". Juuri aamulla oikein tosissani pohdin, että mitä mieltä olen tästä asiasta ja tulin siihen tulokseen, että eipä tuo kosketa idässä asuvia oikein millään tavalla. Samalla tavalla se on Tesomalla ja Lentävänniemessä ihan yhdentekevää rakennetaanko Kaukajärvelle korkeita taloja.

Onhan se Rantatie huono ruuhka-aikoina, mutta niin on Hatanpään valtatie ja Ratinakin. Tuntuu, että tässä on enemmän kysymys valtaapitävien pippelinmittauskisoista ja siitä, että saako Kokoomus nyt rakennettua taloja arvokkaalle tonttimaalle.

Carl Haglund (luoja paratkoon, että kehun RKP:tä) sanoi ihan hyvin vaalien alla, että tenteissä ollaan poteroissa syvällä ja kun aletaan tehdä varsinaista valtuustotyötä, niin aina se järkevin ratkaisu löytyy, puoluekantaan katsomatta. En minä oikein ymmärrä miksi sitten pitäisi innostua äänestämään, muutenkin sitä tehdään lähinnä tavan vuoksi.

Vaalikonetta tutkailemalla sain ehdokkaakseni Sofia Vikmanin, ei kiitos. No, jos olisin äänestänyt niin ehdokkaani olisi ollut Antti Ivanoff, joka meni läpi, joten selvisin säikähdyksellä.

Kyllä kuntavaaleja täytyisi jotenkin tuoda lähemmäs ihmisiä. Kaikki eivät ole valveutuneita eikä heitä kiinnosta tippaakaan etsiä tietoa. Sen sijaan, jos framille pystyttäisiin tuomaan heitä lähellä olevia konkreettisia asioita, niin voisi prosenttikin nousta.

Uskon edelleen pyhästi, että yhdenkin vaalitentin katsonut kansalainen miettii helposti, että mitähän tässä nyt pitäisi äänestää, kun puoluejohtajat lätisevät samat litaniat SoTesta, kuntaliitoksista ja yksityistämisestä.

Suoraan sanoen, en juurikaan tiedä miten ehdokkaat tekevät vaalityötä (joskus jossain baarissa olen käynyt herätystilaisuudessa) mutta miten olisi jos he esimerkiksi jalkautuisivat ihan kaupunginosiin ja järjestetään kouluille tilaisuuksia joissa voi kysyä sen alueen kehittämisestä ja palveluista?

Mitä nyt ihmisiä tunnen ja itsekin sellainen olen niin enemmän varmaan painaa se, että mites tämä meidän leikkikenttä tässä ja saisiko tuohon pankkiautomaatin, entäs nämä Kisapirtin ulkoilumaastot jne.

Nytkin olisi Tampereelle saanut mukavat tappelut pystyyn ihan muutamalla Keskustorin spurgulla. Anna Kontula hymistelemään toiselle puolelle ja joku tässä maailmassa elävä ihminen toiselle puolelle. Kongin kumaus ja keskustelu pystyyn siitä, että pitääkö mennä enemmistön(?) tahdon mukaan vai kysyä aina ensin niiltä sekakäyttäjiltä, että miltäs tällainen tuntuisi.

Mutta ei kun puhutaan ratikasta ja tunnelista. Vihreätkin voisivat unohtaa sen ratikkansa ja alkaa ajaa vaikka pelkästään yksityisautoilun rajoittamista keskustassa, lähinnä nyt Hämeenkadulla.

Mutta, joo, kun ei kosketa niin ei kosketa. Veltto Virtanenkin on yllättäen taas valtuustossa. Tosielämän Aku Ankka, joka kerää äänet niiltä joita ei vain napostele.
 

Tuamas

Jäsen
Äänestämättäjättäneille ruoskaa torilla.

Kuntavaaleissa isommissakin kaupungeissa marginaalit ovat usein niin pieniä, että sillä yhdelläkin äänellä on lähes konkreettinen merkitys. Saati sitten pienissä kunnissa, joilla yhdellä äänellä voi oikeasti ratketa valtuustopaikka.

Porissa viimeisestä valtuustopaikasta oli kova taisto aina loppuminuuteille asti, vielä viimeisessä (97-100%) laskennassa vaihtuivat läpipäässeet melko radikaalisti.

Jos nyt jotakin Porin tilanteesta sanoisi, niin ehdottoman positiivisina asioina näen Satomaan kakkossijan demareissa, Furuholmin hyvän äänisaaliin, uusien läpipäässeiden määrän, Persujen läpipäässeiden yleisen tason (Läntinen nyt vähän hiinä ja hiinä, mutta urheilumiehenä armo käyköön oikeudesta) sekä demareiden putoaminen suurimman puolueen paikalta (ensimmäinen kerta koskaan?).
Nämä jo yksistään takaavat sen, että tulevalla valtuustokaudella tulee sattumaan ja tapahtumaan ja jopa perusturvassa voisi vaihteeksi tapahtua jotakin positiivista muutosta.

Negatiivisina asioina sitten Joutsenlahden menestys, muutaman muun keijon menestys sekä ennen kaikkea äänestysprosentti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös