Mainos

Kunnallisvaalit 28.10.2012

  • 107 315
  • 830

#76

Jäsen
Eli siis 42 prosenttia äänioikeutetuista on passiivisia juntteja, joita ei hevon vittua nappaa miten kuntia ja sitä kautta Suomen arkea hoidetaan, ja joille on yksi ja sama, onko vallassa äärioikeisto, äärivasemmisto tai vaikka joogalentäjien puolue, kunhan nyt joku vain sattuu olemaan.
Taisivat äärivaihtoehdot olla suht vähissä näissä vaaleissa ja odotettua oli, että eduskuntapuolueet säilyttävät asemansa suht hyvin. Olen ehtinyt näkemään kaikkien kolmen suuren vuorollaan olevan suurin ja ihan hirveästi en ole huomannut eroja arkielämässäni, joten niiden osalta minulle aika yhdentekevää onko vallassa Kokoomus, SDP tai Keskusta. Persut voisi olla mielenkiintoinen tekijä vallassa, mutta puolueessa liikaa sellaista mitä minua tökkii. Samat oikeastaan RKP:n ja Kristillisten sekä Vihreiden osalta. Vasemmistoliiton käytännön ero demareihin jäänyt vähän hämäräksi minulle.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ennakkoäänten tulos oli liian hyvää ollakseen totta, kokkarit säilytti suurimman puolueen asemansa ja puisto-osasto kiri yllättävän karusti vaalipäivänä...

E: Ei j*malauta, Xl se vaan jatkaa...Yhden paikan enemmistön saivat puisto-osaston nousun ansiosta...

Itse laskin juurikin toisinpäin:)
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse laskin juurikin toisinpäin:)

Aamulehden sivuilla juttu siitä ettei XL kuitenkaan jatka vain yhden paikan enemmistöllä. Mene ja tiedä. Nyt ilmeisesti kokoomuksen johdolla aloitetaan tunnustelut uudesta valtaryhmittämästä, mikä nyt ei kokoomusvetoisena selkeää parannusta tuone. Tosin tunnelin kohtalo on kyllä ihan auki...koska tunnelia vastustaneista kokoomukseltakin läpi Axen ja kristillisiltä Sipilä. Oma toive olisi, ettei mitään blokkia edes luotaisi.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kokoomuksen suurin voitto oli se, että porukkaa meni sankoin joukoin takaisin unten maille ja vanha kolmikanta palasi. Käsittämätöntä on Paavo Arhinmäen järjenkulku ja oikeastaan täydellinen välinpitämättömyys, kun puhutaan puolueen juurista ja kannattajakunnan voimakkaasta muutoksesta. Hän on toki tyytyväinen omaan ja lianderssonien äänivyöryihin, mutta työväki on lipunut Persuihin ja Demareihin.

Vaikka se kovin kärki jäi saavuttamatta, niin Perussuomalaiset vahvisti runkoaan merkittävästi. Nyt näkyi ex-kansanedustajien, ex-ministerien, ym.. puute, mikä on ihan luonnollista suht nuorelle puolueelle, jonka menestys on rakentunut vasta viime vuosina. Tärkeämpää on, että Vihreät ja Vasemmisto jäi edelleen selkeästi taakse.

Kyllä tämä törttöilijöiden suht pieni ryhmä on sinänsä saanut pahaa jälkeä aikaan. Tuossa turistiin täyttä totta, että niitä ei olisi saanut olla ainuttakaan. Esimerkkinä täällä ollaan huolissaan Amon Rautiaisen läpimenosta, muttei porilaisen ja vasemmistolaisen vaimonhakkaajan valtuustopaikasta. Puhumattakaan Wiherkosken varavaravaravaravaravaravaravaltuutetun asemasta.

Mutta yhtä kaikki, aika pöllämistynyt olo kaiken kaikkiaan jäi. Kansa puhui nyt näin ja sillä sipuli. Mutta on tuo tulos sellainen saatanan sillisalaatti, että parranpärinää riittää pitkäksi aikaa. Oikein vituttaa jo valmiiksi....

Ja niille ketkä eivät äänestäneet: Haistakaa sopivasti muhinut iso lehmänpaska ja vetäkää vittu päähänne ja paetkaa johonkin vuorille chillailemaan, saatanan loiset! Katsokaa edes joskus uutisia ulkomailta ja olkaa nyt herra paratkoon tyytyväisiä, että on oikeasti mahdollisuus äänestää. Ja kun tuntuu, että nämä on vielä niitä pahimpia valittajia. Puolueista viis tässä kohtaa.
 
Viimeksi muokattu:

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Alla on lista valtuustopaikoista Tampereella

Kunnan valtuustopaikat 67

KOK Paikat 17, Muutos -1
SDP Paikat 16, Muutos +1
VIHR Paikat 10, Muutos -1
PS Paikat 9, Muutos +5
VAS Paikat 7, Muutos -1
KESK Paikat 3, Muutos -1
RKP Paikat 1, Muutos 0
SKP Paikat 1, Muutos 0
Muut Paikat 1, Muutos 0

Lähde:Yle

Listasta puuttuu KD, jolla Paikat 2, Muutos -1. Lisäksi ryhmä Muut (= sitoutumattomat) menetti yhden paikan, jonka huomioon ottamalla saadaan muutosten kokonaissumma nollaan, kuten pitää olla.

Mielenkiintoinen tilanne. Periaatteessa XL:llä olisi edelleen yhden paikan enemmistö, mutta marginaali kävisi kovin pieneksi, ja yksikin loikkari riittäisi keikauttamaan tilanteen.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aamulehden sivuilla juttu siitä ettei XL kuitenkaan jatka vain yhden paikan enemmistöllä. Mene ja tiedä. Nyt ilmeisesti kokoomuksen johdolla aloitetaan tunnustelut uudesta valtaryhmittämästä, mikä nyt ei kokoomusvetoisena selkeää parannusta tuone. Tosin tunnelin kohtalo on kyllä ihan auki...koska tunnelia vastustaneista kokoomukseltakin läpi Axen ja kristillisiltä Sipilä. Oma toive olisi, ettei mitään blokkia edes luotaisi.

Laskin väärin. Olen miettinyt keskustan asemaa XL-porukassa eduskuntavaalien jälkeen, onko ollut tietoinen vai sovittu pysyminen (isossa kuvassa ajateltuna).

Ei kunnallispolitiikassa tarvita selkeitä ja ennalta sovittuja ryhmiä. Taitaa muutenkin olla ainoita Suomessa.
 

Eikka86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Lisäsin KD listaan, oma moka copypastella. Yle antaa sit. porukalle luvuksi 1, muutos 0, ei jostain syystä huomioi Jokea millään tavalla. Erikoista tai sitten en osaa lukea :)
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Konservatiiviset vaalit, minkä saattoi jo arvata kun saatiin tieto äänestysprosentin romahduksesta ek-vaaleihin verrattuna sekä pienentymisestä jopa 2008 kunnallisvaaleista. Tämä tulee aina auttamaan kolmea suurta puoluetta ja etenkin Kokoomusta. PS menetti neljännesmiljoona äänestäjää vuodesta 2011 - ilmeisesti suuri osa nukkui ja maaseudulla tämän lisäksi merkittävä osa palasi häntä koipien välissä Keskustaan. Aika rutiini-vaalit.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Historian havinaan myös siltä osin, että ensimmäistä kertaa todella pitkään aikaan joku muu kuin Soini oli persujen ääniharava.

Halla-aho 6 026 vs Soini 5533. Aikamoinen romahdus Soinilta. Kun kuitenkin vuonna 2008 mies sai päälle 8000 ääntä kuntavaaleissa. Lisäksi ainakin stadissa persut sai kohtuullisen selvä järkisen valtuuston johon ei ainakaan nopealla silmäyksellä kuulu näitä 35v eläkeläisiä.

Persujen stadin valtuustoryhmässä on siis kaksi entistä poliisia, ye-kommadori, varatuomari, sairaanhoitaja, toimittaja, Veikko Hurstin poika Rene Hursti ja filosofian tohtori. Eli ainakin stadiin persuilta tuli hyvin kouluttautunut ja osaava valtuustoryhmä. Eli ei Vihreitä äänestäneiden tarvitsi pelätä, että sinne tulisi kahdeksaa työtöntä junttia.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Kyllä nyt näyttäisi siltä että äänestäjien uusjaon suurin häviäjä on varmasti Demarit, Kepu on kyennyt taas houkuttelemaan osan äänestäjistään takaisin joko imagolla (ts. vaikka kuntatasolla PS ja Kepu ovat hyvin lähellä toisiaan Kepu hyötyy PS:lle luodusta rasistipuolueen imagosta ja pystyy ottamaan takaisin pelästyneitä äänestäjiä) tai sitten ihan vain sillä että puolueessa kuitenkin on enemmän niitä tuttuja tilanpitäjiä joita äänestää.

Mielenkiintoista nähdä jääkö PS sitten myös pysyvästi tuohon nelospuolueen asemaan, vai pystyvätkö he keräämään parempia ehdokkaita ja siten nostamaan kannatusta takaisin sinne ~15% tienoille. Sinänsä vaaliliitto Kepun kanssa eduskuntavaaleissa tuottaisi helposti (vaalitavan takia) 1+1>2 tuloksen ja sitähän Kokoomus ja demarit pelkäävät kuollakseen ja ovat varmasti käyttämässä kaikki natsikorttinsa sellaisen estämiseksi.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Sinänsä vaaliliitto Kepun kanssa eduskuntavaaleissa tuottaisi helposti (vaalitavan takia) 1+1>2 tuloksen ja sitähän Kokoomus ja demarit pelkäävät kuollakseen ja ovat varmasti käyttämässä kaikki natsikorttinsa sellaisen estämiseksi.

Ai että ihan Kepun ja PS:n vaaliliitto eduskuntavaaleissa. Saako jostain saman lääkityksen, jota käytät. Kiitos. : )
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Kieltämättä ensimmäinen reaktio oli pettymys. Hallituspuolueet toki hävisivät, mutta eivät tarpeeksi. Sitten tajusin, että tämä on tulevaisuutta ajatellen edullista. Hallitus tuskin muuttaa politiikkaansa näin pienen kunnallisvaalitappion jälkeen, jolloin seuraavissa eduskuntavaaleissa se saa väistämättä vielä lisää turpaan, ja hyvällä tuurilla pääsemme eroon niin Kataisesta kuin Urpilaisesta. Jos he olisivat valtakunnallisesti hävinneet vielä enemmän, olisivat nämäkin idiootit tajunneet suuntaa muuttaa. Eli hyvä näin. Oikein hyvä. :)

Omassa vaalipiirissäni Lapissa sentään ihmiset ovat fiksumpia ja niinpä hallituspuolueet ottivat yhteensä 10% pataan. Äänestysprosentti oli 60,6. Kokoomus säilyi toki kolmanneksi suurinpana, mutta demarit putosivat viidensiksi. Visvaiset vihreät lähes katosivat pudoten kolmeen prosenttiin. Ja Rovaniemellä he, missä näitä junantuomia perseilijöitä muutamia vielä on, putosivat seitsemästä paikasta kolmeen. Eli vaikka korjausliike on oikean suuntainen, niin vielä jäi vähän varaa parantaa. Mukavaa odotella seuraavia vaaleja. Suunta on oikea.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Ai että ihan Kepun ja PS:n vaaliliitto eduskuntavaaleissa. Saako jostain saman lääkityksen, jota käytät. Kiitos. : )

Hmm, ehkä minulla vain ei ole sellaisia värilaseja päässä kuin osalla aktiivipolitiikan seuraajista kun en näe puolueitten välillä mitään eroa muuta kuin niitten kilpailuaseman mutta itselleni Kepun ja PS:n liitto olisi jopa varsin todennäköinen jos puolueet tahtoisivat vahvistaa asemiaan.

Tottakai tällä hetkellä puolueet kilpailevat samoista äänistä mutta toisaalta yhtälailla keskusta yrittää päästä taas ykköspuolueeksi ja PS saada valtaa, vaaliliitto mahdollistaisi sen ja tosiaan vaalitavasta johtuen taitaisi helpostikin tuoda sellaisen 35-40% paikkamäärän pelkän nykyisten kannatusprosenttien summan sijaan. Nykyisellään kun Kepulla ei liene suuriakaan mahdollisuuksia nostaa kannatusta entisiin lukemiin kun ihmiset siirtyvät kaupunkeihin ja siltarumpupolitiikalla saavutetaan entistä pienempi osa väestöstä. PS taas akuutisti tarvitsisi lisäpotkua koska tuo 12-15% kannatus on siitä hankala että silloin ei kuitenkaan pääse tuonne suurten pöytiin vaan rooli on puhtaasti apupuolueen omainen tai sitten oppositioräksyttäjä joka hiljalleen vaipuu unohdukseen.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Hmm, ehkä minulla vain ei ole sellaisia värilaseja päässä kuin osalla aktiivipolitiikan seuraajista kun en näe puolueitten välillä mitään eroa muuta kuin niitten kilpailuaseman mutta itselleni Kepun ja PS:n liitto olisi jopa varsin todennäköinen jos puolueet tahtoisivat vahvistaa asemiaan.

Kyse ei olekaan politiikan sisällöstä vaan poliittisesta kulttuurista. Kepu edustaa herroja, persut herravihaa. Kepu edustaa yksinvaltaa, persut sitä vastaan kapinointia.

Aika laimeat vaalit, myös tulostensa puolesta. Oikein mikään puolue ei ollut suuri voittaja mutta kaikki voivat sanoa heillä menneet kohtuullisesti. Riippuu tietysti aina mihin vertaa: edellisiin kunnallisvaaleihin vai viimeisimpiin Suomessa käytyihin vaaleihin.

Espoossa ja Helsingissä näyttää näkyvän hyvin trendi että Sdp on eläkeläisten puolue. Eläkeläiset äänestävät ennakkoon ja niinpä demaritkin olivat ennakkojen jälkeen vihreitä edellä mutta lopulta jäivät kummassakin kaupungissa vihreistä melko selvästi. Vantaalla Sdp voi pitää itseään voittajana koska se nousi Kokoomuksen ohi takaisin suurimmaksi. Tampereella mielenkiintoinen tilanne sen suhteen kumpi - Kok vai Sdp - saa pormestarin ja alkaa vetämään touhua. Persuilla ja vihreillä tässä suhteessa avaimet käsissään kumpaa tukevat.
 

Fordél

Jäsen
Stadissa sentään yksi vaalien toiveeni toteutuu eli, että Vihreiden tappio.

Kannatti katsoa taas kerran vaalit loppuun eikä luottaa ennakkoääniin tai edes ennustukseen. Vihreille tuli toki lopulta pieni tappio Helsingissä: -2 paikkaa ja -0.9 prosenttiyksikköä. Tappiota tuli myös kahdelle muulle suurpuolueelle: kokoomus -3 paikkaa ja -2,4 sekä SDP -1 paikkaa ja -1,0. Vihreät jatkaa edelleen Helsingin toiseksi suurimpana puolueena ja ero kokoomukseen pieneni yhdellä paikalla. Ei mielestäni ollenkaan huono tulos vaikka toki pieni tappio tuli.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Lisäksi ainakin stadissa persut sai kohtuullisen selvä järkisen valtuuston johon ei ainakaan nopealla silmäyksellä kuulu näitä 35v eläkeläisiä.

Kiinnitin samaan huomiota. Suhteellisen tasapainoinen kahdeksikko, ainakin perussuomalaisiksi. Joka puolueelta pääsee aina hörhöjä läpi. Kokkareilta Hetemaj ja Rydman esimerkiksi ovat melkoisia poliitikon irvikuvia. Kuten myös Männistö ainakin Hesarin haastattelun perusteella. Vassujen Dan Koivulaakso on myös melko erikoinen persoona. Demarien Arajärvi taas on harmain tyyppi koko valtuuston historiassa.

Sääli, ettei Scholl ole laukomassa täällä värikkäitä kommentteja. Hän varmaan äänesti Dan Koivulaaksoa tai Yrjö Hakasta. Eikös hän ole (piilo)kommari.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiinnitin samaan huomiota. Suhteellisen tasapainoinen kahdeksikko, ainakin perussuomalaisiksi. Joka puolueelta pääsee aina hörhöjä läpi. Kokkareilta Hetemaj ja Rydman esimerkiksi ovat melkoisia poliitikon irvikuvia.
Mielenkiintoinen näkemys. Mitä itse olen Rydmanin juttuja kuunnellut, niin kaverihan on täysverinen poliitikko ja kovin määrätietoisesti on itselleen poliittista uraa luomassa. Rydman lienee kokoomuksen tulevaisuuden näkyvimpiä hahmoja, mikäli ei joudu liian oikeistolaisten näkemystensä kanssa sivuraiteille. Iän myötä pahimmat särmät taitaa Rydmanillakin tasoittua ja matka kohti perinteistä sosiaalikokoomuslaista poliitikkoa jatkuu.

Mitä yleisesti ottaen tulee Helsingin tulokseen, joka on ainoa itseäni kiinnostava asia, niin kokonaisuudessaan melko hmv-tulos ja mitään olennaista muutosta ei ole näköpiirissä. Punavihreä koalitio VIHR-VAS-SDP säilytti edelleen niukan enemmistön 43 paikallaan. Toisaalta, nyt ei millään kahden puolueen yhdistelmällä saa aikaiseksi yksinkertaista enemmistöä, joten sillä saattaa olla vaikutusta valtuuston tekemisiin. Vihreiden valtuustoryhmä uudistui melko rajulla kädellä, kun 9/19 valtuutettua on uusia. Sitä en tiedä, onko vihreiden valtuustoryhmässä nyt sitten enemmän puisto-osastoa vai vesimeloniporukkaa. Jos jälkimmäisiä, niin se lupaa hyvää punavihreälle koalitiolle ja huonoa Helsingin kaupungin asukkaille. Vihreiden tappio selittynee punavuodolla, eli Arhinmäen johdolla vasurit vetivät vihreiden äänestäjiä puoleensa. Kokkareiden kolme ja demareiden yksi paikka valuivat nähdäkseni sellaisenaan persuille, joilla on Helsingissä varsin oikeistolainen edustajisto.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kokkareilta Hetemaj ja Rydman esimerkiksi ovat melkoisia poliitikon irvikuvia.

Vaikka kokoomusta äänestänkin (en äänestä Helsingissä), Rydman on minun makuuni jokseenkin liian oikeistolainen, vaikka määrätietoisesti poliittista uraansa onkin rakentanut (kuten Dennis tuossa totesi). Hetemaj on taas minusta malliesimerkki yhteiskuntaan erinomaisesti integroituneesta maahanmuuttajasta. Hän puhuu minusta varsin erinomaista suomea, on jokseenkin korkeasti koulutettu ja työelämässäkin pärjännyt - ja nyt myös yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Mitä olen hänen näkemyksiään mediasta seurannut, on hän myös tällä saralla mielestäni ihan fiksun oloinen nuori nainen.

Voitko perustella jotenkin, miksi näet hänet poliitikon irvikuvana? Toivottavasti taustalla ei ole se, että kyseessä on maahanmuuttaja.
 
Suosikkijoukkue
Paikalliset
Punavihreä koalitio

Vaikka espoolainen olenkin, niin sen verran tullut seurattua Stadinkin kuvioita ettei siellä mitään punavihreää koalitiota ole. Kokoomuksen, vihreiden ja demarien keskenhän siellä on asiat sovittu. Välillä on demarit tai vihreät haranneet jostakin vastaan mutta enemmistö on tullut pienpuolueiden (rkp) tuella. Poikkeuksena oli tosin se idioottimainen päätös Vallilanlaakson joukkoliikennekadusta jossa KOK+Sdp jäivät kahdestaan vähemmistöön.
 

Fordél

Jäsen
Mielestäni PS otti luonnollisen ison askeleen kohti pysyvämpää asemaa isoimpien puolueiden joukossa, koska oikeastaan mitään jytkyjä ei realistisesti ollut odotettavissakaan kunnallisvaalien erilaisen luonteen ja historiallisesti eduskuntavaalien pienemmän äänestysvilkkauden johdosta. Veikkaan, että äänestysprosenttiin vaikutti tällä kertaa myös jo kolmannet nipussa olleet vaalit Pressan- ja eduskuntavaalien jälkimainingissa, joten mitään kummallista ei äänestysprosenteissa tapahtunut.

Mielestäni jytky olisi ollut täysin realistinen vaihtoehto, mutta jäi toteutumatta, koska näissä vaaleissa perussuomalaiset eivät onnistuneet tekemään riittävää vastakkainasettelua. Ihan samalla tavalla kävi presidentinvaaleissa. Eduskuntavaaleissa ja eurovaaleissa perussuomalaiset ovat saaneet kunnon vastakkainasettelun aikaan ja tuoneet selkeän vaihtoehdon. Näissä vaaleissa selkeimmän vaihtoehdon tarjosi keskusta. Siksi se menestyikin yllättävän hyvin ja sai palautettua ääniä myös perussuomalaisten laarista. Moni perussuomalaisia viime vaaleissa äänestänyt jäi varmasti nyt kotiin.

Silti, kova tulos perussuomalaisilta ja kunnanvaltuustoihin sekä -hallituksiin tulee näiden vaalien jälkeen merkittäviä muutoksia.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Mielenkiintoinen näkemys. Mitä itse olen Rydmanin juttuja kuunnellut, niin kaverihan on täysverinen poliitikko ja kovin määrätietoisesti on itselleen poliittista uraa luomassa.

Juttelin Rydmanin kanssa viime vuoden eduskuntavaalien alla kolmen sepän patsaalla ja ajatusmaailma ja puheet olivat tyyliin "demarit ja vassut saunan taakse". Siitä päättelin, että kyseessä taitaa olla jonkin sortin kylähullu. Hetemajta ei varmaan tarvii edes kommentoida.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Kokoomus jatkaa Jyrki Kataisen johdolla maan suurimpana puolueena. Kataisen puheenjohtajakausi on ollut suurmenestys kokoomukselle. Kokoomus on 1,5 vuoden sisällä käytyjen eduskuntavaalien, presidenttivaalien ja kunnnallisvaalien suurin puolue. Kuka tätä olisi uskonut, kun totuttiin siihen, että suurimmat puolueet sodan jälkeen ovat olleet keskusta, SDP ja SKDL. Kokoomuksen suurimman puolueen asemaa ei uhannut edes pääministeripuolueena toimiminen. Kansa antoi eilen suuren tuen kokoomuksen politiikalle.

Vertaan eilisiä kunnallisvaaleja edelliseen eduskuntavaaliin. Keskustan nousu takaisin kolmen suurimman joukkoon ja perussuomalaisten putoaminen selvästi kolmen suurimman joukosta olivat näiden vaalien tärkein viesti. Uskon, että perussuomalaisten kannatus laskee tästä lähtien sinne reilusti alle 10%:n kannatukseen. Perussuomalaisten nousu oli täysin Timo Soinin karismaan perustuva äänivyöry eduskuntavaaleissa. Soinin merkitys väheni jo presidentinvaaleissa ja jatkui nyt kunnallisvaaleissa. Soinin vetovoima on vähenemässä ja käytetty hyväksi eikä uusia kansanvillitsijöitä ole perussuomalaisilla näköpiirissä. Sen sijaan keskustan uusi puheenjohtaja Juha Sipilä nousi kerta heitolla vakavaksi pääministeriehdokkaaksi seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Sipilä on raikas, uusi, yrittäjätaustainen ja erilainen puoluejohtaja.

Täällä Seinäjoella yleispuolue keskusta nousi yleispuolue kokoomuksen ohi suurimmaksi puolueeksi. Keskustan valtuutetuista on opettajia 5, maatalousyrittäjiä 5, terveydenhuollon ammattilaisia 2, 1 professori, 1 toimitusjohtaja, 1 rikoskonstaapeli/HTM, 1 marketpäällikkö ja 1 maanhankintateknikko.
 

Seymon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punakeltaiset och världens bästa Karlsson
Voitko perustella jotenkin, miksi näet hänet poliitikon irvikuvana? Toivottavasti taustalla ei ole se, että kyseessä on maahanmuuttaja.

Varsinkin neidon ylimieliset pissiskommentit eduskuntavaalien jälkeen (jossa hän ei tullut valituksi) saavat minut näkemään hänet poliitikon irvikuvana. Myös neidon ja taustajoukkojensa blingbling -meininki Hertsikassa kuntavaalikampanjoinnissa saivat itseni moisiin aatoksiin.

Neidon maahanmuuttajastatuksella ei ole merkitystä. Kyseessä on harvinaisen hyvin tänne integroitunut ja puuhakas naisihminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös