Mainos

Kunnallisvaalit 2004

  • 12 910
  • 173

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Almamedian vaalikone taisi olla niin tyhmä, ettei siinä käsitelty lainkaan paikallisia asioita, vaikka kunnallisvaaleissa ne ovat yleensä olennaisimpia. Hesarin koneessa vastausvaihtoehdoissa ja kysymyksenasetteluissa oli entiseen tapaan parannettavaa, mutta siellä sentään oli ymmärretty painottaa kunkin kunnan tärkeitä asioita.

Itse näytin olevan samaa mieltä lähinnä nuorten punavihreiden vasemmistoliittolaisten ja keski-ikäisten kommunistien kanssa, mutta tälläkin kertaa molemmat ryhmät taitavat jäädä vaille ääntäni (ja "edustuksellinen" järjestelmä tukeani).

Edit: Ilkka Taipale on hassu setä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä vihreät peesaavat ainakin Helsingissä ja Turussa kokoomusta. Siimes osuvasti naljaili vihreiden olevan kokoomuksen puisto-osasto ;)

SDP:llä on puutteensa, mutta minä arvostan ison puolueen arvoliberalisuutta. Isot oikeistopuolueet eivät tähän pysty, se nähtiin esimerkiksi parisuhdelain käsittelyn yhteydessä.

Helsingissä voisi todellakin äänestää Taipaleen Ilkkaa, siinä miehessä on potkua. Myös Jörn Donner tulisi kysymykseen.

Mutta kun koti on Turussa täytyy vielä miettiä. Kaupungin politiikkaa kuitenkin piristäisi mikäli kokoomus ei olisi suurin puolue vaalien jälkeen, paitsi jos apupuolue-vihreät lasketaan mukaan.
 

Paananen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Politiikkaa varsin ahkerasti seuraavana sitoutumattomana kansalaisena olisi mielenkiintoista kuulla vähän perusteluita väitteelle Vihreistä Kokoomuksen apupuolueena tai peesaajana. Turun tilanteesta en tiedä mitään, mutta Helsingissä en kyllä moiselle väitteelle löydä katetta. HKL-asiassa Kok ja Vihreät äänestivät pääosin samallalailla, mutta se ei kyllä tee kummastakaan toisen apupuoluetta.

Demarit ja myös Suvi-Anne heittelevät tietysti vaalitaktisia sloganeita sen kummemmin perustelematta - se heille sallittakoon. Mutta keskustelupalstalla voisi olla paikallaan edes jotenkin perustella väitteensä.

Helsingissä Kokoomuksella on valtuutettuja 26 (vaaleissa 25 + 1 loikkari), Vihreillä 21 ja SDP:llä 18. Niissä kysymyksissä joissa Vihreät ja SDP ovat olleet samalla kannalla, onko SDP ollut Vihreiden apupuolue?

Toki demareista löytyy monia arvoliberaaleja henkilöitä, mutta myös vastaavasti esim. ay-siivessa on myös todella "vanhoillista" porukkaa. Ei kai kuolemantuomion kannattaminen (Rönni) ole mikään kovin suuren arvoliberalismin osoitus.

edit: Turun tilanteesta olen ymmärtänyt, että Kok ja SDP ovat ihan kahdestaan pystyneet sopimaan mm tulevista virkanimityksistä perinteiseen sulle-mulle-tyyliin, vieläpä kiireesti ennen vaaleja ettei uuden valtuuston tarvitsisi moisia kysymyksiä miettiä. Kumpi peesasi kumpaa?
 
Viimeksi muokattu:

jepujee

Jäsen
Suosikkijoukkue
PK-seudun joukkueet
Ääneni saa sama henkilö kuin viimeksikin, ainoa livenä tapaamani/jollakin tavalla tuntemani , ajatusmaailmaltaan melko lähellä omaani oleva ehdokas. Pienet mielipide-erot tasoittuu, kun tiedän ehdokkaani olevan suoraselkäinen ja aidosti vaikuttamisesta kiinnostunut. Eikä haittaa, että häneltä löytyy jo valtuustokokemusta.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Vihreiden ja kokoomuksen yhteistyö on ollut sekä konkreettista että ns. henkistä. Esim Turussa vihreät istuvat pääsääntöisesti oikeiston ryhmäkokouksissa ja äänestävät näiden mukana vasemmiston nurin. Mikäli jossain lautakunnassa käy tosinpäin, nostetaan asia kaupunginhallituksen esityslistalle ja sitten lautakunnan päätös äänestetään nurin.

Soininvaaran johdolla vihreät ovat ottaneet demarit päävastustajakseen, huippuna eräs vihreiden eurovaaliehdokas Helsingistä, joka kävi vaalikampanjansa teemalla "Älä äänestä demriäijää". Soninvaaaran suojatti ja vihreiden nouseva kyky Ville Niinistö (Saulin veljenpoika) on tunnetusti useasti ohjannut vihreitä kokoomuksen kylkeen.

Helsingissä sinivihreä yhteistyö on astetta hankalampaa, kahdesta syystä. Hkin kokoomuslaiset ovat astetta oikeammalla kuin turkulaiset kollegansa, ja hkin vihreät astetta vasemmalla kuin turkulaiset puoluetoverit.

Rönniin liittyen, isossa puolueessa on monenlaisia mielipiteitä. Myöskin Rönni äänesti parisuhdelain puolesta, kuten valtava enemmistö eduskuntaryhmästä.

Tottakai vihreillä on oikeus ajaa haluamaansa linjaa niin Turussa kuin Helsingissäkin. Ristiriita tulee siitä, että varsinkin nuorempien keskuudessa vihreät profiloituvat pahan kapitalismin ja oikeiston vastustajina. Aikuisten maailmassa toimitaan sitten toisin.

JK: Kyllä, SDP ja Kokoomus pääsivät yhteisymmärryksen liittyen eräisiin korkeisiin nimityksiin Turussa, eivätkä suostuneet ns. keskiryhmien (Keskusta,rkp,vihreät) iltalypsyyn. Hyvä homma, saatiin tuo peli poikki. Tuskinpa maailma olisi parempi, mikäli olisi perustettu keskiryhmän haluamat lisä apulaiskaupunginjohtajavirat, heidän ehdokkailleen.
 

scholl

Jäsen
Hesarin kuukausiliitteessä oli aika mielenkiintoinen artikkeli, jossa entiset kaupunginjohtajat ylipormestari Ilaskivi, Löyttyniemi ja Ala-Kapee keskustelivat esim. kaavoituksesta. Siinä tulee esiin osa kunnallispolitiikan ongelmista. Ei kyse ole mistään pirun peruspalveluista niinkuin jotkut lehdessä valheellisesti esittävät, vaan pitää yrittää rakentaa kaupunkia, joka pystyy vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin kilpailukykyisenä ja myös veroäyriltään houkuttelevana. Ylipormestarina Ilaskivi olisi varmasti edelleenkin valovuoden edellä sitä työläisnaista, joka nykyään kaupungintaloa hallinnoi.

Kunnallispoliitikassa ei ole aikaa normaaliäänestäjällä perehtyä jokaiseen detaljiin, vaan äänestää ehdokasta, joka on about samoilla linjoilla keskeisissä kysymyksissä.
Itse äänestän Vapaavuorta.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Kaukalon laidalla


Helsingissä sinivihreä yhteistyö on astetta hankalampaa, kahdesta syystä. Hkin kokoomuslaiset ovat astetta oikeammalla kuin turkulaiset kollegansa, ja hkin vihreät astetta vasemmalla kuin turkulaiset puoluetoverit..

Niin puolueenahan nuo entiset taistolaiset ovat kuten Espanjassa sanotaan vesimeloni eli vihreä päältä, punainen sisältä. Vihreä höpinä pyrkii omalta osaltaan lyömään kapulaa rattaisiin teollisuudelle ja liike-elämälle kun taas punainen sisus porhaltaa jopa demareista vasemmalta ohi. Eduskuntavaalien yhteydessähän Hesarissa oli kartta, jossa ehdokkaat oli sijoitettu pisteinä heidän mielipiteidensä mukaan. Vihreitä enemmän vasemmalla oli vain kommunistit eli vl. Se vihreä kuori on osittain vain markkinointikikka, jolla saadaan ei sosialisteja äänestämään vihreitä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Luulin jo, että kokoomuksen aikoinaan jokaisen jäsenensä alitajuntaan takoma "vihreä päältä, tulipunainen sisältä" on jo kuollut ja kuopattu. Sen verran hyvin tässä ketjussa tunnutaan tietävän vihreiden olevan kokoomuksen apupuolue, mikä tietysti selittäisi tuon hokeman kuoleman. Mutta eläähän se näköjään vielä, kunhan tarpeeksi otollinen maaperä löytyy.
 

scholl

Jäsen
Viestin lähetti Paananen
Siis ovatko Vihreät Kokoomuksen apupuolue ja peesaaja vai lähellä Vasemmistoliittoa?

Vihreät ovat vanhoja taistolaisia, johon on liittynyt kaikenmaailman pitkätukat.
Ovat varmasti jossain vasemmistoliiton ja demareiden välimaastossa kuitenkin niin, että fanaattisuus tulee ilmi liito-oravakysymyksissä jne. detaljeissa, jolloin voivat olla todella arvaamattomia. Heille on tärkeätä se, ettei heitä mielletä puolueeksi, vaan liikkeeksi ja kravaattia ei saa käyttää, mutta mikään ei silti muuta sitä, etteivätkö olisi vasemmalla ja paljon.

Saksassa punavihreä hallitus on saanut liittovaltion lähes kriisin partaalle muutamassa vuodessa. Tulee mieleen punapääoman tuho Suomessa. On hirveätä päästää punikit rahan kanssa tekemisiin.

Vihreät ovat siinä mielessä vaaraksi, koska jos kannatus nousee, nousee vasemmiston osuus samalla, sillä demareilla ja vasemmistoliitollahan on oma vakio kannattajakuntansa. Eli ääni vihreille on ääni usein pois porvaripuolueilta.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
Viestin lähetti scholl
Vihreät ovat siinä mielessä vaaraksi, koska jos kannatus nousee, nousee vasemmiston osuus samalla, ......

Niin, olisiko aika taas kaivaa se talonpoikaisarmeija naftaliinista?

Täältä tähän
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse julkisen sektorin naisvaltaisen matalapalkka-alan edustajana äänestyskäyttäytymistäni ei liene niinkään vaikea arvata. Lisäksi vaadin ehdokkaalta jonkinlaisen tutkinnon.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Viestin lähetti scholl
Kunnallispoliitikassa ei ole aikaa normaaliäänestäjällä perehtyä jokaiseen detaljiin, vaan äänestää ehdokasta, joka on about samoilla linjoilla keskeisissä kysymyksissä.
Itse äänestän Vapaavuorta.

Jaa, sitä äänestysikää on siis alennettu jo? Noin ylipäänsä tämä "punikki"-termi on höpsö - vähän kuin kutsuisi kokoomuslaisia lahtareiksi. Käytännössä kunnallispolitiikassa Kokoomus on suurissa kaupungeissa tehnyt kuusikymmentä vuotta yhteistyötä sosiaalidemokraattien kanssa ja sinipuna-linja jatkuu yhä laajalti Etelä-Suomessa. Tähän ei kukaan ole pakottanut - Suomessa vasemmisto on poikkeuksellisen heikko, eikä ole saanut enemmistöä äänistä muistaakseni kertaakaan (pari kertaa on ollut enemmistö eduskunta-paikoista). Hallituksissa blokkirajat ovat kuitenkin ylittyneet ensimmäisen punamulta-hallituksen jälkeen rutiininomaisesti. Viimeksi todella vakavissaan niiden suhteen on oltu vuonna -18, jolloin ilmeisesti hengessä makailit toveriesi kanssa Hämeen hangilla punikkeja sihtaillen?
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti scholl
Vihreät ovat vanhoja taistolaisia, johon on liittynyt kaikenmaailman pitkätukat.

Onko Osmo Soininvaara vanha taistolainen ja/tai pitkätukka? Ja jos, niin miten tämä näkyy hänen kannanotoissaan ja politiikassaan?
 

manu 17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Canadiens, K-Vantaa, Arsenal
Viestin lähetti Maple Leaf
Onko Osmo Soininvaara vanha taistolainen ja/tai pitkätukka? Ja jos, niin miten tämä näkyy hänen kannanotoissaan ja politiikassaan?

Taitaa Osmo olla vanhoja liberaaleja jos en väärin muista.Harvoja poliitikkoja tässä maassa kenellä on todella uusia ajatuksia ja pystyy vähän tuulettamaan ilmastoa.

Suhtautumisessa vihreisiin näkyy se ilmiö että jos asiaa ei ymmärretä niin sitä vastustetaan.Nykyaikana vasemmisto-oikeisto-akseli on mennyttä mikä esim. on johtanut demareiden liukumiseen oikealle kun raskas teollisuus häviää hiljalleen ja palveluammatit ei heitä kiinnosta.Muuten hallitus olisi jo laskenut alvia.He ovat siirtyneet kalastelemaan kokoomuksen kanssa samoille apajille jolloin väri alkaa muistuttaa oranssia.Joten itse äänestän vihreitä koska en ole sosialisti,en kommunisti enkä porvari.Kuka jää jäljelle?Kepu ja PS?Kiitos ei.Toisekseen jos asioita ajattelee laajasti jokainen päätös vaikuttaa jollakin lailla ympäristöön.Vaalit ovat lähellä ja pelko p#¤&//¤%##ä demareilla ja kokoomuksella pääkaupunkiseudun tiukan tilanteen vuoksi.Joten eiköhän siinä syitä tarpeeksi vihreiden mollaamiselle.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti manu 17
Taitaa Osmo olla vanhoja liberaaleja jos en väärin muista.

Niinpä muistelen minäkin, mutta ehkäpä liberaalitkin olivat joidenkin lähihistoriaamme huonosti tuntevien ihmisten mielestä punikkeja - kuten kuulemma poliisitkin.

Koko vihreän liikkeen synty (ainakin osastolla Pekka Haavisto/Heidi Hautala/Pekka Sauri ja muut "alku"vihreät) oli nimenomaan eräänlainen vastalause taistolaisten edustamalle kapealle "tieteelliselle maailmankatsomukselle", ja käsittääkseni esimerkiksi yliopistopolitiikassa taistolaiset kokivat orastavan vihreän liikkeen nimenomaan niin sanotussa "tajuntavallankumouksellisuudessaan" erääksi keskeisimmistä vastustajistaan. Tämähän ei tietenkään estä lähihistoriaamme huonosti tuntevia ihmisiä leimaamasta taistolaista ajattelua vastustaneita ihmisiä (kuten vihreitä, demareita ja poliiseja) punikeiksi.

Ja punikkeja ovat varmasti palomiehetkin - katsokaa vaikka, minkä värisillä autoille ne ajavat!
 

Boomhauer

Jäsen
Ennakkoäänestys alkoi tänään, joten nostetaan tätä ketjua ylöspäin ilmoittamalla mitä vaalikoneet ehdottivat minulle.

Ensin vähiten oman kunnan ehdokkaita sisältäneen ja muutenkin mielestäni huonoimman vaalikoneen, eli Alma Median koneen tulokset.

5 parasta osumaa:
1. X X osumaprosentti 83.3% Ruotsalainen kansanpuolue
2. X X osumaprosentti 82.2% Ruotsalainen kansanpuolue
3. X X osumaprosentti 81.7% Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
4. X X osumaprosentti 81.5% Ruotsalainen kansanpuolue
5. X X osumaprosentti 80.9% Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

5 huonointa osumaa:
1. X X osumaprosentti 7.7% Ruotsalainen kansanpuolue
2. X X osumaprosentti 47.9% Suomen Sosialidemokraattinen Puolue
3. X X osumaprosentti 57.5% Suomen Keskusta
4. X X osumaprosentti 57.8% Vihreä liitto
5. X X osumaprosentti 58.7% Suomen Kommunistinen Puolue

Toiseksi eniten oman kuntani ehdokkaita sisältäneen YLE:n vaalikoneen parhaat ja huonoimmat:

1. X X Kok. 85%
2. X X RKP 82%
3. X X Kesk. 82%
4. X X RKP 81%
5. X X SDP 80%
----------------------------
125. X X Kesk. 57%
126. X X SDP 57%
127. X X SDP 54%
128. X X Vas. 53%
129. X X Vas. 53%

Helsingin Sanomat, jolla oli suurin ehdokasmäärä, sanoo seuraavaa:

1 X X Keskusta 390
2 X X RKP 389
3 X X Kokoomus 373
4 X X Vihreät 366
5 X X Keskusta 355
----------------------------
162 X X Kokoomus 26
163 X X RKP 5
164 X X Kokoomus -1
165 X X SDP -11
166 X X RKP (sit) -103

Puolueet Hesarin mukaan:
1 Keskusta 221
2 RKP 220
3 Vihreät 208
4 SDP 203
5 Vasemmistoliitto 191
6 Kokoomus 154
7 SKP 141
8 Kristillisdemokraatit 112

Mitäköhän näistä tuloksista huomaan? Ainakin sen, että suomenruotsalaisuuteni paistaa läpi. RKP:lla on yhteensä kuusi ehdokasta kolmessa top viitosessa, tosin niistä kolme oli Alman koneessa, jossa ei tainnut olla yhtäkään kielipolitiikkaan liittyvää kysymystä. SDP ja Keskusta saivat molemmat kolme ehdokasta kärkipäähän, Kokoomus kaksi ja Vihreille irtosi yksi top 5-sijoitus.

Tiedän jo ketä äänestän, mutta tämän henkilön äänestäminen ei johdu puolueesta tai vaalikoneen tuloksista. Tein nämä testit lähinnä huvin vuoksi.
 
Suosikkijoukkue
KärppäKerho, Leafs, Slovensko
Kävin kolme vaalikonetta läpi ja välillä kyllä kysymykset ihmetyttivät. "Oletko eläinrakas?", öh, kuka ehdokas tuohon edes uskaltaa vastata "täysin eri mieltä" tms. Maikkarin flash-kone oli kivannäköinen mutta sekava, HS:n kone oli taas paras, pystyi vertailemaan kaikista tuloksista puolueita, sukupuolia ja eri ikäryhmiä selkeiden listojen avulla.

Itselläni isommista puolueista meni näin:

1. Vihreät 190 p.
2. RKP 165 p.
3. Keskusta 157 p.
4. KD 135 p.
5. Vasemmistoliitto 129 p.
6. SDP 112 p.
7. Kokoomus 67 p.

Eri vähän niin kuin kuvittelinkin. Erityismaininta Jan Vapaavuorelle, joka ei-ihan-ensimmäistä kertaa oli kanssani vähiten samaa mieltä jutuista.

Ihmetyttääkö ketään muuta ehdokkaiden suuri määrä? Vihreillä on jotain 120 ehdokasta...mitä tällä haetaan? Selostakaa joku viisaampi.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Viestin lähetti eh
Almamedian vaalikone taisi olla niin tyhmä, ettei siinä käsitelty lainkaan paikallisia asioita, vaikka kunnallisvaaleissa ne ovat yleensä olennaisimpia. Hesarin koneessa vastausvaihtoehdoissa ja kysymyksenasetteluissa oli entiseen tapaan parannettavaa, mutta siellä sentään oli ymmärretty painottaa kunkin kunnan tärkeitä asioita.
YLE:n koneessa käsiteltiin pitkälti samoja asioita kuin Hesarinkin, mutta vastausvaihtoehdot tuntuivat järkevämmiltä. Tuloksetkin olivat samansuuntaisia.

Itseäni eniten miellytti kuitenkin Hesarin "Ehdokkaat poliittisessa avaruudessa", joka paitsi järjesteli ehdokkaat itseäni miellyttävämpään järjestykseen, myös havainnollisti mielipiteiden jakaumaa aivan toisella tavalla kuin perinteiset vaalikoneet. Kysymyksenasetteluissa ja vastausvaihtoehdoissa tuo tosin oli (lähes) identtinen Hesarin perinteisemmän vaihtoehdon kanssa, mistä miinuspiste.
 

dude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Haukat
Viestin lähetti Dougie KillMore

Ihmetyttääkö ketään muuta ehdokkaiden suuri määrä? Vihreillä on jotain 120 ehdokasta...mitä tällä haetaan? Selostakaa joku viisaampi.

Hajaääniä.

De Hondtin (meniköhän nimi oikein?) vaalitavassa myös niillä 10 äänellä, jotka on annettu ehdokkaalle Pertti, on merkitystä siinä, pääseekö ehdokas Pirkko läpi ja kuinka monta edustajaa kyseinen puolue saa.

Iltalehden koneessa ärsytti se, ettei siellä ollut otettu huomioon kuntien omia keskeisiä kysymyksiä, vaan kaikki kysymykset olivat yleisisä. Ainakin silloin kun minä sen tein, ei Tampereen ehdokkailta/äänestäjiltä kysytty mitään esim. pikaratikasta, joka on aika keskeinen asia tämän vuoden vaaleissa täällä. Onneksi Ylen kone paikkasi.

TOP20:ssä yksi vihreä (sijalla kolme!) ja kaksi liberaalia (jossain sijoilla 13-20) ja loput kokoomuslaisia. Se, jota olin itse ajatellut äänestää, oli sijalla viisi ja hänen edellään oli vain ns. eri sukupolven edustajia, joten miettiä ei enää tarvitse. Vaikka iällä ei pitäisi olla mitään merkitystä, niin tässä kaupungissa on 35 000 opiskelijaa ja prosentuaalisesti opiskelijoiden edustus valtuustossa on jotain ihan muuta. Siispä sinne on saatava meidänkin ääni kuulumaan.
 

Aksu

Jäsen
Viestin lähetti dude
Vaikka iällä ei pitäisi olla mitään merkitystä, niin tässä kaupungissa on 35 000 opiskelijaa ja prosentuaalisesti opiskelijoiden edustus valtuustossa on jotain ihan muuta. Siispä sinne on saatava meidänkin ääni kuulumaan.

Minua harmittaa kotipaikkakuntani nuorten ehdokkaiden tarjonta. Niitä on määrällisesti varsin mukavasti, mutta laadusta voisin valittaa. Tunnen työni kautta lähes kaikki ns. nuoret kärkiehdokkaat eikä mitään kovin kaunista sanottavaa löydy kenestäkään. Ärsyttäviä, tyhmiä tai epäluotettavan oloisia. Kun ei työnteko yhdessä maita niin en ääntäkään anna.

Okei, listaan jää kasa nuoria, jotka lienevät ihan hyviä tyyppejä, mutta en minä tuntematontakaan äänestä. Eli ääni mennee tällä kertaa itseäni huomattavasti vanhemmalle henkilölle. Harmi sinänsä.
 

Dieppe

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viestin lähetti Kaukalon laidalla
Vihreiden ja kokoomuksen yhteistyö on ollut sekä konkreettista että ns. henkistä. Esim Turussa vihreät istuvat pääsääntöisesti oikeiston ryhmäkokouksissa ja äänestävät näiden mukana vasemmiston nurin. Mikäli jossain lautakunnassa käy tosinpäin, nostetaan asia kaupunginhallituksen esityslistalle ja sitten lautakunnan päätös äänestetään nurin.

Siis aivan loistavaa. Turku alkaa vaikuttamaan taivaalta tällaisen Demarihelvetissä työskentelevän ihmisen silmissä(onneksi en kuitenkaan maksa tänne Imatralle veroja). Täällä demut hallitsevat lähes kaikkea. Kun muutamat kaupungin työntekijät meinasivat mennä kunnalisvaaliehdokkaaksi sitoutumattomien listoille, alkoi vihjailu ettei se välttämättä ole "oman edun" mukaista. Yllättäen nämä ihmiset sitten joutuivat Demarilistoille. Tämä on kaupunki jonka Sosiaalidemokraatit tulevat tuhoamaan pommin varmasti, jos ja kun saavat olla vallassa seuraavat kymmenen vuotta.

Tällaisissa pikkukaupungeissa, joissa väki vähenee ja ikääntyy, ei "demarimafiaa" ole läheskään yhtä helppoa nujertaa kuin Isoissa kaupungeissa kuten Turku ja Helsinki, joissa koulutettu uusi sukupolvi ymmärtää Sosialidemokratian mädännäisyyden.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
TuTo
Birkku:
Tällaisissa pikkukaupungeissa, joissa väki vähenee ja ikääntyy, ei "demarimafiaa" ole läheskään yhtä helppoa nujertaa kuin Isoissa kaupungeissa kuten Turku ja Helsinki, joissa koulutettu uusi sukupolvi ymmärtää Sosialidemokratian mädännäisyyden

Tajuaako ? Sekä Turussa että Helsingissä on demareiden opiskelijaliitto edennyt vahvasti viime vuosina yliopiston edustajistonvaaleissa. Samoin nuoria ehdokkaita puolueella on runsaasti enemmän kuin 4 vuotta sitten, pääosa niistä akateemisia.

Minä olen yleensä SDP:tä äänestänyt ja niin teen nytkin. Ei puolue mitenkään täydellinen ole, mutta eipä ole parempaakaan löytynyt.

Sosialidemokratian mädännäisyys on sitten jo sellaista päläpälää, ettei sitä oikein viitsi kommentoida.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
SDP, Kokoomus, SDP...

Minä olen, umpiturkulainen kun olen, äänestänyt vaaleissa yleensä SDP:tä tai Kokoomusta ja kerran Janina Anderssonin persettä. Nyt kuppi taitaa kallistua isojen ja pahojen demarien suuntaan, viimeistään Sekoomuksen puheenjohtajapenailut ja nuorisoryhmän imbesilli Porvarila vs. Punikkila -veto kääntävät kelkan kohti tien vasenta laitaa.

EU-vaaleissa vedin äänet Lasse Lehtiselle, joten mahtanen olla ns. oikeistolainen vasemmistolainen. Mitähän sekin muka on?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös