Kummola ”rakentaa” Tampereelle jäähallin -seurantaketju

  • 1 293 455
  • 3 967

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hallin sijainti on erittäin tärkeä kysymys. Se on puhtaasti talousmaantiedettä. Jokainen halli, mitä viime aikoina on rakennettu eli Typhoon, Jaffala ja Länäri ovat rakennettu väärään paikkaan.
Ihan lyhyesti Hartwallin sijannista. Kuulin eilen projektissa vastuussa olevilta, että vielä tämän syksyn aikana ns. Keski-Pasila suunnitelma saadaan käynnistettyä. Tarkoittaa pelkistetysti sitä, että nyt tyhjältä näyttävää rata-aluetta ja muita tyhjiä alueita päästään rakentamaan. Käytännössä esim. areenan välittömään läheisyyteen asuntoja nykyisen 175 henkilön sijaan noin 4000 henkilölle ja toimistotilan kasvua samassa suhteessa. Kun vielä Pasilan aseman osalta tavoite on jo pitkään ollut tehdä siitä maan pääasema ja jos Pisara rata saadaan vielä kulkemaan maan alla niin tuon keskeisempää paikkaa ei sen jälkeen Suomessa ole.

Näitä tosin ei varmaankaan osattu huomioida Areenan rakentamisen aikana, mutta tarjoavat jälleen uusia mahdollisuuksia.

Lisätään vielä, että tuon Keski-Pasilan osalta keskeisiä toimijoita ovat rakennuttajien lisäksi Helsingin kaupunki ja esim. Senaatti-kiinteistöt. Dataa löytyy googlettamalla paljonkin.
 

ELaine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kadulla pitäisi olla henkilö, joka sanoisi: "moi, tiedätkö Raimo Helminen Klubin?" Jos tulee vastaus: "en" niin henkilö jatkaisi: "siellä on Tampereen paras meininki. Näet hyvältä paikalta Ilveksen kotimatsin ja tutustut samanhenkisiin, sunikäisiin tamperelaisiin. Ennen peliä on pelietkot ja pelin jälkeen pelijatkot... tuu kokeilee, saat 20 eurolla liput kahteen matsiin." Asiakas vastaa: "en mä tiiä". Myyjä jatkaa: "20 euroa on todella edullinen tarjous, säästät x euroa. Tuu kokeilee. Mitä muuta tekisit synkkinä lokakuun iltoina. Hallilla on hyvä meininki..." vähän ajan kuluttua asiakas tekee kaupat ja käy kahdessa pelissä. Hallissa hän laittaa nimet paperiin lisäkerroista ostamalla vaikkapa 10 matsia tai koko kauden. Pudotuspelit ja finaalit myyvät itse itsensä, mutta runkosarjaan pitää myydä aktiivisesti lippuja, jos haluaa hallin täyteen.

Ensinnäkin Tampere on helvetin nopeasti kasvava seutukunta, eikä tänne edes mahdu mihinkään mitään, ellei joku olisi keksinyt tuota innovatiivista asettelua. Toisaalta taas tamperelaiset ihan varmasti tuntevat Raipen, eivätkä edes lähtisi baariin vaikka se olisi Elviksen kulma... Tampereella nääs on Suomen kattavin ravintolatarjonta!

Mutta mutta... Pääasia on se, että ei tamperelaisia kiinnosta lätkä. Yleisömäärät valehdellaan vitusti ylöspäin. Kyllähän jokaisella manselaisella on se toinen joukkue, mutta kun kysyy millon kävi viimeks pelissä; 4-6 vuotta sitte!

Olimme muijan kanssa Ilves-Pelicans matsissa ja yleisömäärä oli muistaakseni n. 3000 , mutta yleisömäärän ilmoitettua 4700 alkoi ilvesläistenkin naama muuttua hymyn puolelle. Olihan peli tuolloin 0-5...

No en osannut lainata... siis 1. kappale on lainattu Schollilta
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

hemppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näitä tosin ei varmaankaan osattu huomioida Areenan rakentamisen aikana, mutta tarjoavat jälleen uusia mahdollisuuksia.
Tarjoavat kyllä, mutta vasta noin neljäkymmentä vuotta hallin valmistumisen jälkeen.
 

scholl

Jäsen
Tarjoavat kyllä, mutta vasta noin neljäkymmentä vuotta hallin valmistumisen jälkeen.

Aivan. Muualla se rakennuttaja rakentaa ne toimistot ja asunnot siinä samassa. Malmössä, Globenissa ja muualla on tehty se, jolloin halli tulee suhteessa halvemmaksi. Samoin Solnassa se uusi Råsunda tulee olemaan niin.

Mitä tulee sitten Keski-Pasilaan ja muihin ratapihoihin niin mielestäni pitäisi tutkia sitä, miten valtio on alunperin hankkinut maat omistuksiinsa. Sen verran kieroa peliä Suomessa poliittisesti monissa asioissa pelattu, että tekisi mieli väittää, ettei mitään käypää markkinahintaa ole koskaan maksettu, vaan valtio saisi palauttaa keskeisellä paikalla olevat maat kaupungeille. Ne on viety väkisin ilmaiseksi tai pilkkahintaan.
 

scholl

Jäsen
Ok, uskotaan, että tamperelaisia ei mikään kiinnosta, eikä halliin tule kukaan, joten leikitään, että tämä tilanne olisi jossain muualla. Eilen tuli Yle FST5 kanavalta tunnin dokumentti klo 21-22 Donetskin futisjengistä Ukrainasta. Sen oli tehnyt saksalainen tyyppi ZDF:lle ja lopputeksteistä näki, että Ylekin oli ollut siinä hankkeessa mukana, mikä on hyvää panostamista Ylen puolesta, koska juuri tuontyyppiset ohjelmat ovat mielenkiintoisia.

Joka tapauksessa tämä saksalainen seurasi kahta Donetskin fania Sashaa, joka oli ollut 40 vuotta duunissa hiilikaivoksessa ja yhä teki siellä töitä ja Koljaa, joka oli 28 vuotias kaupunginvaltuutettu, sinisen puolueen ja sitä kautta myös seuran omistavan oligargin lähipiiriä asuen luxuskämpässä etc. Molemmat kävivät matseissa säännöllisesti, koska se Shaktah joukkuehan on historialtaan hiilikaivoksen joukkue ja Sasha oli ollut niitä pelejä katsomassa sen 40 vuotta ollen intohimoinen kannattaja. Koljaa taas futis ei juuri kiinnostanut ja hän kertoi, ettei juurikaan lajia ymmärrä, mutta oli siellä aitiossa, koska se on tärkeätä, koska laji ja seura on kaupunkilaisille tärkeä. Se oli mielenkiintoista seurata sitä touhua päätyen aina UEFA-cupin voittoon, uuden stadionin avajaisiin, jonne tuli Beyoncé, jolle oli maksettu 7 miljoonaa dollaria esiintymisestä ja mestaruusjuhliin Leninin aukiolla, jonne pelaajat tulivat hiilikaivoskypärät päässään. Joka hetki seuran omistava oligarkki ja sitten tämä sinisen puolueen puheenjohtaja (nykyinen presidentti) pitivät puheita ja mieletön ilotulitus oli jokaisen voiton kunniaksi.

Sasha matkusti peleihin jopa 40 tuntia bussilla kun taas Kolja lensi business classissa jne. Erot olivat siis suuria, mutta koko ohjelman pointti on se, että onpa se tausta mikä tahansa ja syy käydä peleissä mikä tahansa niin jos seuralla on joku historia, joku tarina, joka tekee siitä seurasta merkittävän sillä paikkakunnalla tai alueella niin niistä otteluista on mahdollista tehdä sellaisia tapauksia, missä on yksinkertaisesti pakko olla paikalla. Jos kaupungeilla, työpaikoilla, kouluissa jne. puhutaan lähes vain otteluista niin silloin lajia seuraamatonkin menee peliin. Suomessa on erittäin suuresti epäonnistuttu siinä, ettei jääkiekossa ole niin tapahtunut. Vain ajoittain viime keväänä oli tilanne, jossa IFK ja Jokerit olivat kaikkien huulilla, mutta sitten IFK:n mestaruuden jälkeen se laimeni kesällä ihan kokonaan taas veke. Nyt lätkästä ei puhu enää kukaan. Tampereella on ihan sama juttu, se intohimo on veke. Eikä se johdu pelkästä menestyksestä tai menestyksemättömyydestä, vaan siitä, ettei ole tehtyä kaikkea sen eteen, että ihmiset kävisivät niissä otteluissa. Heille ei ole yritetty myydä sitä, että siellä on hyvä meno, siellä on kaverit ja tuttavat etc. Toki Nordis ja Hakametsä ovat liian kivikautisia halleja, jotta ihmiset lähtisivät juttuun mukaan, mutta Jaffala ei ole.
 

Rodion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kakun kasvattajat. Sympatiat kakun jakajille.
Tampereellakin on kasvanut jo aika vanhaksi sukupolvi, joka ei ole elänyt Ilveksen mestaruusvuonna. Viimeisen kymmenen vuoden aikana tamperelainen seura on ollut pari kertaa finaalissa?

Ok, sanotaan että ei se menestys, vaan historia. Mutta on se vaikea myydä nuorille tamperelaisille jääkiekkoa jonain menestystarinana, kun eivät sitä sellaisena näe. Halvemmalla pääsee vaikkapa FC Ilveksen otteluihin ja siellä voi myös kannattaa...

Itse vielä muistan myös Ilveksen mestaruusvuoden, jolloin sattumalta oli valmistumassa myös hieno hotelli Tampereelle ja äänestys nimestä oli. Sattumoisin hotellin nimeksi tuli Ilves.

Silloin Tampere oli jääkiekon mekka ja olisi pitänyt rakentaa myös hieno halli. Nyt Tampere on jääkiekon kehitysmaa. Pitääkö halli rakentaa, jotta menestystä voi tulla, vai pitäisikö menestystä tulla, jotta hallin voi rakentaa? Tällä hetkellä yksityiset rahoittajat taitavat olla sitä mieltä, että menestys ensin?

Montakos vuotta tämä "yksityinen rahoitus on kohta selvä" -mantraa on nyt kuunneltu, neljä vuottako jo?
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin tämä mantra sen kanssa on vähän niin että rahoitus on selvä kun se on selvä. Toisin sanoen rahoitus selviää sitä mukaan kun tarvitaan ensin tarvitaan jokin osa rahoitusta jonka jälkeen valtio esim antaa rahoituksen ja kun valtio antaa vihreää valoa niin sitten tulee isot sijoittajat mukaan....
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse vielä muistan myös Ilveksen mestaruusvuoden, jolloin sattumalta oli valmistumassa myös hieno hotelli Tampereelle ja äänestys nimestä oli. Sattumoisin hotellin nimeksi tuli Ilves.

Vaikka Tappara on lähellä syöntäin, olin tuon Ilveksen pelin Turussa katsomassa.

Tepsi johti jo parilla maalilla, mutta nuoret pojanklopit Raimo Helminen, Mikko Mäkelä- ja ketjukaverit ottivat lopulta voiton. Oliko Risto Jalo tuossa ketjussa myös, en muista.

Kupittaa oli täynnä, se on jäänyt mieleeni, sekä Kupittaan hiljeneminen kun mestaruus oli varmistunut.


Keskusareena viettää nyt sitä rauhaiseloa, jota valitusajat,- ja tärkeimpänä hutiloivan kiireen, jonka 2013 kotikisat suunnitteluun aiheuttivat.

On hyvä, että odotetaan tulevia kisoja, niitä nimittäin saadaan, kun on tarjota uudet puitteet.

Keskusareena,- nimitetään sitä toistaiseksi vaikka Tapparasentt...anteeksi Ilves-aitaukseksi, rakennetaan aivan varmasti, siitä ei kannata huolta kantaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tampereen_Ilves_kaudella_1984%E2%80%931985
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä tulee sitten Keski-Pasilaan ja muihin ratapihoihin niin mielestäni pitäisi tutkia sitä, miten valtio on alunperin hankkinut maat omistuksiinsa. Sen verran kieroa peliä Suomessa poliittisesti monissa asioissa pelattu, että tekisi mieli väittää, ettei mitään käypää markkinahintaa ole koskaan maksettu, vaan valtio saisi palauttaa keskeisellä paikalla olevat maat kaupungeille. Ne on viety väkisin ilmaiseksi tai pilkkahintaan.
Tämä menee nyt pahasti metsään. Tässä linkki Senaatti-kiinteistöjen nettisivujen vanhaan uutiseen, jossa lisää aiheesta.

En ihan heti ymmärrä sitäkään, että nämä tarjoaisivat areenalle mahdollisuuden 40 vee jälkikäteen. Ei areena nyt ihan noin vanha ole ja voihan jopa olla, että nyt näkyvä tulevaisuus on aikoinaan jollakin tapaa huomioitu. Tästä en tiedä, mutta eiväthän nämä mitään salatiedettä ole, jokainen kaavasuunnitelma on julkinen ja siitähän hommat lähtee.

schollille sen verran, että isompi ongelma kuin valtion kunnilta viemät maat on tällä hetkellä se, että kunnat mielellään antaisivat maitaan ilmaiseksi valtiolle, joka ei niitä halua. (Näissä tilanteissa esim. Helsingin edustan suojellut saaret ovat ainoastaan kustannus, niitä ei halua omistaa kukaan)
 
Niin eli pönkität vain minun perusteluitani. Itse olen sitä mieltä, että Tampereelle ei ole tullut mitään muuta sellaista tekemistä, minkä takia jengi ei voisi käydä matseissa, kun taas joku muu sanoo, että virikkeitä on nyt niin perkeleesti, etteivät ihmiset käy peleissä. Sinä tuot sitten siihen faktatietoa siitä, että ihmiset haluavat muuttaa Tampereelle tai ovat ehkä muuttaneetkin. Sehän suurempi asukasluku lisää vain sitä jääkiekon suosiota silloin, kun vaihtoehtoista tekemistä ei hirveästi ole, eikä vähennä. Eli: halli on entistä helpompi myydä loppuun!

Nau ai sii! Tampereella on toki paljon virikkeitä, mutta ei semmoisia jotka söisivät lätkämatsissa kävijöitä.

Tampereellahan matsien katsojaluvut heittelevät menestyksen mukaan: voittoputkessa tiistaisin voi olla 5500-> katsojaa ja pe/la 6000-> mutta sitten häviöputkessa ollaan juuri ja juuri 4000 paremmalla puolella. Uudessa areenassa kausareita ja yrityslippuja voisi mennä enemmän kaupaksi, joten ne liput myytäisiin joka tapauksessa, mutta toki paikkojakin on enemmän isommassa hallissa.

Uudella areenalla olisi hyvät mahdollisuudet palauttaa Tampereelle se intohimo omaa joukkuetta kohtaan. Molemmat seurat ovat niin perinteisiä, että tamperelaisissa ihmisissä seurauskollisuus tulee verenperintönä.

Ja mitä areenan sijaintiin tulee asian saa parhaitrn havainnollistettua katsomalla satelliittikuvia Hartwallista ja sitten tuosta Keskusareenan aiotusta sijainnista. HA on keskellä junaradan ja isojen teiden risteystä. Siitä ei kukaan kävele vahingossakaan ohi ja mene sinne käyttämään sen päivittäisiä palveluja. Keskusareena sen sijaan on Tampereen ydinkeskustassa.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Vaikka Tappara on lähellä syöntäin, olin tuon Ilveksen pelin Turussa katsomassa.

Tepsi johti jo parilla maalilla, mutta nuoret pojanklopit Raimo Helminen, Mikko Mäkelä- ja ketjukaverit ottivat lopulta voiton. Oliko Risto Jalo tuossa ketjussa myös, en muista.

Kupittaa oli täynnä, se on jäänyt mieleeni, sekä Kupittaan hiljeneminen kun mestaruus oli varmistunut.


Keskusareena viettää nyt sitä rauhaiseloa, jota valitusajat,- ja tärkeimpänä hutiloivan kiireen, jonka 2013 kotikisat suunnitteluun aiheuttivat.

On hyvä, että odotetaan tulevia kisoja, niitä nimittäin saadaan, kun on tarjota uudet puitteet.

Keskusareena,- nimitetään sitä toistaiseksi vaikka Tapparasentt...anteeksi Ilves-aitaukseksi, rakennetaan aivan varmasti, siitä ei kannata huolta kantaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tampereen_Ilves_kaudella_1984%E2%80%931985

No viddu. Minähän muistan sentään vielä jotain. Kupittaan jääladolle saavuimme kaverin autosta hajonneiden pyyhkijän sulkien takia inansa myöhässä. Eli parkkipaikan löytäminen oli haastellista ja kun halliin pääsimme olivat seisomakatsomot tupaten täynnä. Tampereelta ei saanut silloin istumapaikkalippuja edes ostettua niille Kuppiksen seitsemälle istumapaikalle edes kullalla ja timanteilla. Olimme kaikesta huolimatta halissa selvästi ennen matsin alkua. Meidät sitten päästettiin seisomaan istumakatsomon käytävälle seisomapaikkojen kaiteen viereen, kun hallissa oli ylimääräisiä järkkäreiden kavereita liputta arvion mukaan n. 2000.

Matsissahan Töpseli meni 2-0 johtoon, kuten itse asiassa aiemmin koko ottelusarjassakin (silloi paras viidestä). Jalon Ripa loukkantui ekassa erässä ja joutui jättämään kentän. Ilves kavensi toisessa erässä 2 - 1:een ja kolmanteen erään sitten Ripa nousi kuolleista ja teki Ilveen kaksi viimeistä maalia. Ottelu ja -sarja päättyivät siis 2 -3.

Vaan kukahan mahtoi tehdö sen Ipan 2-1 -kavennuksen, sitä harva muistaa.

Reima Pullinen

Ilveksen pelaajista myös yllättävän moni tuona kautena oli KooVee-taustaisia.

Anteeksi OT.

t. hanu
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jukka Rautakorpea haastateltiin Ylen urheiluradiossa tänään, kun hänen Tappara-valmennuspestinsä,- ja myöhempien aikojen urheilujohtajan toimi julkistettiin.

Hän kertoi työnkuvastaan mm. sen, että Tapparan valmistautuminen uuteen halliin vaatii suunnittelua.
Sekä, valmistautuminen "suureen halliin."

Hän puhui myöskin urheilullisesta työnkuvasta, mutta siitä ei tämän enempää.

Projekti elää,- ja toteutuu. Nyt se alkaa olla varmaa.
Jukka nääs ei puhu paskaa,- ja tee paskadiilejä.
 

Erik Loka

Jäsen
Justhan se teki kolmen vuoden sopparin Tapparaan.

Onko muuten Hakametsän hallin kohtalo jo sinetöity eli siitä tulisi sisäliikuntahalli?

Veikkaan että siellä odotellaan uutta hallia, ennenkuin Hakametsästä sulatellaan jäät. Tosin tämän halliprojektin kanssa on ollut niin hiljaista, että vahvasti epäilen että sitä ei näillä suunnitelmilla tulla koskaan näkemään.
 

mestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ruutu bros. Ilves. George Parros. Vaasan Sport
Onko tästä halliprojektista olemassa minkäänlaisia sisäkuvia? Moneenko kerrokseen katsomot tulisivat? Onko seisomakatsomoita yms....??
 

baldie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara, Tuntemattomat, HJK, Liverpool
Tampereen valtuusto päätti eilen, että rahat 7milj. euroa säilyy edelleen budjetissa, kun puhutaan uudesta hallista.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Aamuleti otsikoi seuraavasti:

"Valtiolta Keskusareenalle 4 miljoonaa toivotun 10 miljoonan sijaan"
Aamulehti

Kyllä noi kommentit ("On huolestuttavaa jos valtiolta tulee vain 4 miljoonaa 10 sijaan") hiukan ihmetyttää. Missä se yksityinen raha on vai onko sitä ollenkaan?
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä noi kommentit ("On huolestuttavaa jos valtiolta tulee vain 4 miljoonaa 10 sijaan") hiukan ihmetyttää. Missä se yksityinen raha on vai onko sitä ollenkaan?

Itse en yhtään ihmettele. Jos noilla lausunnoila saadaan edes pohjustettua milli lisää projektille, niin hemmetin tuottavaa työtä on tehty. Mikäli olen oikein käsittänyt, niin Hartvall Areena ja tuo potkupallokenttä siinä Olympia Stadionin vieressä on saaneet suhteessa merkittävästi enemmän. Kyllä silloin pitää ehdottomasti yrittää lisää tähänkin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Missä se yksityinen raha on vai onko sitä ollenkaan?

Yksityistä rahaa saadaan vasta kun on rakennuslupa. Pankit ja sijoittajat eivät anna "ennakkorahoitusta" vaan rahoitusta toteutuvalle projektille. Joten vasta kun valitukset on käsitelty, nähdään yksityisen rahan määrä, ei ennen. Sitä ennen on kyse vain lupauksista ja odotuksista. Eli ihan normi rakennusprojektimalli.

”kyllä pitää tiätää onko rahaa” mouhoajille, sitä ei ole niin kauan kun ei ole nimiä papereissa ja nimiä ei voi olla ennen kuin on lainvoimainen rakennuslupa, jota ei voi olla ennen kuin valitukset on käsitelty…

joten miten sitä nyt mitään ennakkoarviota menisi hanke kertomaan julkisuuteen, kun kaikki on ”höpötyksen” asteella…

Rakentaminen voi alkaa vain keväällä, koska kansirakentaminen aiheuttaa ratojen siirtelyä ratapihalla, ja VR:n aikataulujen täytyy sopeutua näihin. Eli jos ei ala nyt keväällä, automaattisesti aina vuosi etiäppäin jne. jne.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Laman uhka on vaikuttanut Bjurströmin mukaan siten, että ne tahot, joilla olisi varaa lähteä mukaan areenahankkeeseen, odottavat rahakkaampia riskimahdollisuuksia.

– Tällaiset varmat, mukavat sijoitukset jäävät, Bjurström luonnehtii Keskusareenaa.

Tämä jäi tuossa aamulehden jutussa kummastuttamaan, ainakin minun mielestäni laman uhan pitäisi patistaa sijoittajat toimimaan päinvastoin, eli sijoittamaan tähän halliin jos se nyt on niin varma sijoitus kuin vastuuhenkilöt yrittävät vakuutella.
 

HKoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolueeton tarkkailija
Bjurströmin puheet varmasta sijoituksesta ovat niin noloja, ettei niitä pysty edes kommentoimaan. Ennemminkin voitaisiin pohtia, kuinka kustannuksiin tuli vaivaiset 20 miljoonaa euroa lisää vajaan vuoden takaisesta arviosta.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Juu kyllä Bjurströmin pitäisi ennemminkin tuomita koko projekti Aamulehden sivuilla ja valitella kuinka heikko sijoitus Keskusareena tulee rahoittajilleen olemaan. Nolo jätkä.

Hartwall Areena sai aikoinaan 20 miljoonaa markkaa valtionapua, Keskusareena saamassa nyt 4 miljoonaa euroa. Onhan sen suhteessa aika paljon vähemmän.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hartwall Areena sai aikoinaan 20 miljoonaa markkaa valtionapua, Keskusareena saamassa nyt 4 miljoonaa euroa. Onhan sen suhteessa aika paljon vähemmän.

Suhteellisesti ottaen taidetaan mennä samoissa. Markat vaihdettiin aikanaan euroiksi suhteessa 6 markalla sai 1 euron. Näin laskien 4 miljoonaa euroa olisi 24 miljoonaa markkaa. Inflaation ja muun kustannustason nousun huomioiden nykyrahassa tuo 4 miljoonaa olisi varmaan lähempänä 20 miljoonaa markkaa.... että sikäli
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suhteellisesti ottaen taidetaan mennä samoissa. Markat vaihdettiin aikanaan euroiksi suhteessa 6 markalla sai 1 euron. Näin laskien 4 miljoonaa euroa olisi 24 miljoonaa markkaa. Inflaation ja muun kustannustason nousun huomioiden nykyrahassa tuo 4 miljoonaa olisi varmaan lähempänä 20 miljoonaa markkaa.... että sikäli
Ei muuten ole noin. Hartwall Areenan lopullinen hinta oli n. 300 000 000 mk, mikä tekisi nykyrahassa n. 50 000 000 €. Tampere Areenan kustannusarviokin on n. 100 000 000 €, eli kaksinkeratinen ja se samalla suhteella tekisi valtion avustusta jotain seitsemän - kahdeksan miljoonan luokkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös