Huonoa businestahan nuo päivävuorot ovat aina kaikille. Jokerit kait hyödyntää niitä yhteistyökumppaneiden kautta sillä lailla, että jokin iso tukija saa esim. henkilöstölleen ilmaisen vuoron jne.
Tuo on kyllä täysin epäolennainen kysymys tässä kuviossa. Kun kerran on olemassa valitusta siitä, ettei junnuille ole jääaikaa tai joutuvat harjoittelemaan aamuvarhaisella tai iltamyöhällä niin onhan se todella fiksua antaa käyttöön päivävuoroja, jos ne ovat kerran vapaina verrattuna siihen, että rakennettaisiin uusia halleja. Siinä mielessä kaupungin on ihan perusteltuakin maksaa Jaffalalle niistä vuoroista jotain.
Hallin sijainti on erittäin tärkeä kysymys. Se on puhtaasti talousmaantiedettä. Jokainen halli, mitä viime aikoina on rakennettu eli Typhoon, Jaffala ja Länäri ovat rakennettu väärään paikkaan. Halli voidaan rakentaa keskustaan tai sitten jos niin ei tapahdu niin se pitää rakentaa paikkaan, jossa kaupunki tulee kehittymään, ts. jonne tulee uusi painopistealue, jossa ihmiset viettävät jatkossa aikaa tai sitten se alue pitää rakentaa itse samalla kun rakentaa hallin. Länärin tilanne tulee toki metron myötä ainakin jossain määrin muuttumaan. Jaffalan sijainnilla taas ei ole niin suurta merkitystä hallin kannattavuudelle, koska heillä on niin isoja tapahtumia, että ne vetävät porukkaa mistä tahansa, ts. ihmiset menevät sinne varta vasten. Tosin jos sekin olisi paremmalla paikalla niin Jokerit hyötyisivät siitä, kun kadulla kävelevät henkilöt menisivät ex tempore peleihin.
Sanoisin, että Tampereella hallin on pakko olla keskustassa. Se ei ole niin dynaamisesti, nopeasti kasvava kaupunki, että kannattaisi muualle rakentaa. Eli halli pitää olla paikassa, jossa on paljon ihmisvirtaa ja jossa ihmiset viettävät aikaansa. Silloin he voivat vierailla hallin ravintoloissa etc., vaikkei olisikaan tapahtumaa. Katutasossa olisi lisäksi Ilveksen ja Tapparan pienet putiikit, jotka myisivät agressiivisesti lippuja. Monesti sanotaan, että ihmiset eivät löydä hallille, koska on muuta ajanvietettä. Se on kuitenkin vain pieni osatotuus. Ei ole varmaan muuta toimialaa, jolla ei yritetä myydä mitään. Lippupalveluhan ei varsinaisesti myy mitään, vaan välittää. Luullaan, että tilanne on kuin autojen tuontisäännöstelyn aikana eli sitten kun autoja on saatavilla niin ne menevät kuin kuumille kiville. Ei se niin ole, vaan pitäisi toimia kuin kuntosalien eli pysäyttää ihmisiä ja yrittää myydä jotain. Kadulla pitäisi olla henkilö, joka sanoisi: "moi, tiedätkö Raimo Helminen Klubin?" Jos tulee vastaus: "en" niin henkilö jatkaisi: "siellä on Tampereen paras meininki. Näet hyvältä paikalta Ilveksen kotimatsin ja tutustut samanhenkisiin, sunikäisiin tamperelaisiin. Ennen peliä on pelietkot ja pelin jälkeen pelijatkot... tuu kokeilee, saat 20 eurolla liput kahteen matsiin." Asiakas vastaa: "en mä tiiä". Myyjä jatkaa: "20 euroa on todella edullinen tarjous, säästät x euroa. Tuu kokeilee. Mitä muuta tekisit synkkinä lokakuun iltoina. Hallilla on hyvä meininki..." vähän ajan kuluttua asiakas tekee kaupat ja käy kahdessa pelissä. Hallissa hän laittaa nimet paperiin lisäkerroista ostamalla vaikkapa 10 matsia tai koko kauden. Pudotuspelit ja finaalit myyvät itse itsensä, mutta runkosarjaan pitää myydä aktiivisesti lippuja, jos haluaa hallin täyteen.
Myöskin hallin rahoittamiseksi on tärkeätä katsoa minne rakennetaan. Ei saa olla vain joku pieni tontti, minne halli pusataan, vaan sinne pitää saada rakentaa toimistoja, asuntoja, liiketiloja, joista saatava voitto kattaa osittain hallin rakentamiskustannukset. Näin olen käsittänyt, että Tampereella asia on onneksi suunniteltu.