Kummola ”rakentaa” Tampereelle jäähallin -seurantaketju

  • 1 294 598
  • 3 967

Welton

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ja vituttahaan se, kun pytinki tulee JYPin sijaan Ilvekselle sekä Tapparalle. Ymmärrän yskän. Mutta jos herra? Weltonia vituttaa Tampereen meininki, niin siitä vaan sitten suksimaan muualle. Meillä ei ole käyttöä Weltonin kaltaiselle taantumukselle.
Tätä keskustelukulttuurin puutetta ihmettelen vahvasti. Olet jo osoittanut yksinkertaisuutesi sekä tietämättömyytesi erinäisten asioiden suhteen, joten osoittaisitko joskus kykysi. Tässä kuva HeGe41:n kaltaisesta henkilöstä: http://www.socalbubble.com/wp-content/uploads/2007/04/baby_crying_closeup.jpg
 
Viimeksi muokattu:

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Tätä keskustelukulttuurin puutetta ihmettelen vahvasti. Olet jo osoittanut yksinkertaisuutesi sekä tietämättömyytesi erinäisten asioiden suhteen, joten osoittaisitko joskus kykysi.

Mikäli pelaisimme laivanupotusta, saattaisin heittää tässä vaiheessa pelastusrenkaan.

Minä voin spesifioida: Sinä olet osoittanut typeryytesi ja taantumuksellisuutesi ihan tässä ketjussa kuluvan päivän aikana. En edes viisti käyttää mitään takaporttia "erinäisten asioiden suhteesta". Ihan siis täällä ja tänään. Koppasitko?

Tässä kuva HeGe41:n kaltaisesta henilöstä: http://backofthebook.ca/living/uploa...aby-726264.jpg

Kun lähtee hakamussuttelemaan, toivoisi edes oikeinkirjoituksen natsaavan. Toisella kertaa sitten.
 
Viimeksi muokattu:
Kyllä Weltonilla pointti tuossa on, että ei tätä Aamulehden uutisointia asiassa ainakaan puolueettomuudesta voi syyttää. Itse en edes väitä, että minulla riittäisi finanssipuolen asiantuntemusta arvioida hankkeen kannattavuutta, mutta kyllä omiin silmiinikin etenkin tuo eilisen lehden kansi näytti vähän kornilta yliampuvan hehkutuksensa kanssa. Eikä siinä mitään, kyllä kai Aamulehdellä ihan täysi oikeus on asiaa lobata, jos sen omakseen kokevat. Ovat sanomalehdet tässä maassa käsittääkseni vähän merkittävämmissäkin asioissa, kuten EU-jäsenyydestä äänestettäessä, puolensa valinneet.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kyllä Weltonilla pointti tuossa on, että ei tätä Aamulehden uutisointia asiassa ainakaan puolueettomuudesta voi syyttää.

Voi jumalauta. Keski-Suomen kasvatti tulee tänne itkemään jostain Aamulehden puolueettomuudesta. Laittaisi Keskisuomalaisen tilaukseen. Siitä saisi kaveri "puolueetonta" uutisointia ihan omiksi tarpeiksi. Eiku.
 
Voi jumalauta. Keski-Suomen kasvatti tulee tänne itkemään jostain Aamulehden puolueettomuudesta.

Itsehän olen koko ikäni asunut 1-3 kilsan säteellä Tampereen keskustasta. Mitä mieltä itse olet Aamulehden Keskusareena-uutisoinnista? Onko vaikuttanut puolueettomalta? Esim. tuo eilisen lehden kansi, jossa suunnilleen lauettiin housuihin asian tiimoilta, josta ei käsittääkseni ole edes vielä päätetty.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Itsehän olen koko ikäni asunut 1-3 kilsan säteellä Tampereen keskustasta. Mitä mieltä itse olet Aamulehden Keskusareena-uutisoinnista? Onko vaikuttanut puolueettomalta? Esim. tuo eilisen lehden kansi, jossa suunnilleen lauettiin housuihin asian tiimoilta, josta ei käsittääkseni ole edes vielä päätetty.

Aamulehti ei todellakaan ole puolueeton. Oli kyse sitten politiikasta tai tästä hankkeesta. Jokaisella on oma painolastinsa. Minkälaista uutisointia sitten kaipaisin hankkeen ympärille?

Kuten joku mainitsi, hallin rakentamatta jättäminen ei epäkohtia erinäisissä kunnallisissa palveluissa poista. Luonnollisesti edellytän hallihankkeen ympärille yksityisen pääoman, mutta on muistettava, että kaupungin on osallistuttava hankkeeseen omalta osaltaan. Ei tuollaista kompleksia ja sen mukanaan tuomia verotuloja voi tyhjästä saada yksikään kaupunki.

edit: Lisäys: Ihan helvetin hyvä, että Aamulehti hypettää tätä hanketta. Sumeilematta. Ronskisti. Sitä tarvitaan.
 
Viimeksi muokattu:

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Sumuverho on häiritsevä. Jäähalli ja muu rakentaminen ovat käsittääkseni aivan eri projekteja. Onko tämä ero käynyt ilmi hallimiesten tai Aamulehden uutisoinnin kautta. Jos kaikki rahoitukseen ja yritysviidakkoon liittyvät tekijät ovat asiallisesti jäsenneltävissä, niin miksi tätä jäsenneltyä kokonaisuutta ei julkaista. Jos puhutaan noin 105 miljoonan euron kokonaiskustannuksista ilmoittaen samalla, että yksityisen rahoituksen osuus on 65 miljoonaa ja samaan aikaan kaupunki on lupautunut noin 20 miljoonan euron investointiin, niin yksinkertainen laskutoimitus näyttää 20 miljoonan vajetta, joka jonkun täytyy kattaa.

Ok, olet oikeassa että näistä on puhuttu yhtenä projektina. Toisaalta, olenko ymmärtänyt väärin että vaikka rahoitus ja itse rakentaminen ovat erillisiä projekteja niin näiden projektien toteentuleminen on toisistaan kiinni. Eli, jos itse hallia ei rakennettaisi niin talojakaan ei olisi tulossa. Eli mielestäni on ihan loogista, että näistä puhutaan yhtenä projektina. En myöskään ymmärrä, että mitä eroa sillä olisi jos näistä puhuttaisiin erillisinä projekteina?

Tuohon puuttuvaan 20 miljoonaan en uskalla ottaa kantaa, kun minulla ei mitään tietoa asiasta ole.

...Korostan sitä, että en halua toimistojen tai hotellien rakentamista estää. Niitä korkeita kerrostaloja saa rakentaa aivan rauhassa niin kauan kuin rahat riittävät toimintaan. Jäähalli on kohta, johon kritiikkini kohdistuu. Liiketaloudellisesta näkökulmasta tarkastellen jäähallin rakentaminen ei vaikuta järkevältä.

Sori, pätkin vastaustasi vähän, ettei tule turhan pitkää viestiä. Eli et halua kumpaakaan, mutta hyväksyt ne kunhan ne ovat liiketaloudellisesti kannattavia? Jäähallin kannattavuutta puolustaa ehdottomasti se, että jääkiekko ei ole häviämässä Tampereelta mihinkään, joten jatkuvuus on taattua. Samoin konsertteja ym. tapahtumia järjestetään Tampereella jatkuvalla syötöllä ja uusi halli on luonnollinen tapahtumapaikka. Eli en usko uuden hallin tähän kaatuvan. Tampereen kaupunkin hyötyy näistä asioista takuuvarmasti.

En tiedä millä aikavälillä koko hankkeen pitäisi alkaa kannattaa, mutta uskoisin että jäähalli on näitä talojakin vankemmalla pohjalla.


Kritiikki on vaiennettu lähes täysin. Toiminta muistuttaa Venäjällä nykyään nähtävää neuvostoliittomaista sensuuria. Ymmärtääkseni Aamulehti ei ole julkaissut jäähallihanketta kritisoivia kirjoituksia juuri lainkaan, mutta samaan aikaan hallihanketta on rummutettu läpi tavalla, jota en ole aikaisemmin nähnyt. Avainsanani riippumattomaan tiedonvälitykseen ovat analyysi. Tätä Aamulehti ei ole kyennyt toteuttamaan. Lehti ei ole välittänyt tietoa vaan yhden henkilön tavoitetta.

Joo, Aamulehti ei ole varsinaisesti tunnettu kriittisistä kirjoituksistaan oikein mitään asiaa kohtaan. Ennemminkin kyseinen lehti tyytyy kirjoittelemaan juuri sen, mitä eri vaikuttajat kertovat. Toisaalta, vähän epäilen että tehdäänkö kunnon analyyttistä ja tutkivaa journalismia oikein missään paikallislehdessä, esim Turun Sanomissa tai ESS:ssä?

Toisaalta, tamperelaisilla on kasapäin medioita, joissa voi saada oman äänensä kuuluviin. Yleensä esim. sosiaalisessa mediassa tehdyt tempaukset saavat julkisuutta yllättävänkin paljon. Näillä keinoilla pystyy ainakin osoittamaan oman "oppositionsa" mielipiteen julkisesti. Huuteleminen esim. Jatkoajan keskustelupalstalla on lähinnä taistelua tuulimyllyjä vastaan (en siis suinkaan kiellä sinua täällä asiasta keskustelemasta, mutta halusin vain muistuttaa että täällä tuskin saat suurempaa kannatusta mielipiteillesi).

Suomessa on paljon arkkitehtejä. Suomessa on lisäksi hyvin paljon suunnittelijoita, joiden näkemys perustuu muuhun kuin fiktioelokuviin. Kaupunginosaa suunniteltaessa olisi ollut mahdollisuus osoittaa Tampereella opiskelevien arkkitehtien kyky suunnitella hienoja rakennelmia yhdistettynä Hämeessä ja Keski-Suomessa vallitsevaan rakennusliikkeiden osaamiseen, mutta minimimiehet päätyivät toiseen ratkaisuun. Monesta asiasta minua voi syyttää, mutta protektionismista syyllistäminen on sentään kestävällä pohjalla.

Periaatteessa olen samaa mieltä, että aina pitäisi käyttää paikallisia voimavaroja, jos sellaisia suinkin on olemassa. Onhan Tampereellakin TTY:llä kasapäin arkkitehtejä. Näin on mielestäni Tampereella kautta historian toimittukin, joten mielestäni ei suinkaan ole huono asia välillä ottaa vaikkuteita ulkopuolelta. Tässä tapauksessa Amerikasta. Jos halutaan kansainvälistä huomiota hallille, jossa pitäisi tulevaisuudessa esiintyä maailmantähtien ja pelata MM-kiekkoa, niin ehkä suunnittelunkin voi ottaa maailmalta.

Toivon toki, että tämä on ollut tarkoin punnittu päätös, eikä sitä ole tehty vain sen takia, että kaveri sattuu olemaan jenkki.

Mutta, kiitos vastauksesta. Nyt sain huomattavasti paremmin kiinni ajatuksistasi kuin noissa aikaisemmissa viesteissä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Pirkanmaan liiton edustajien kanssa keskustellessani pidimme hotelli- ja jopa toimistorakentamista tarpeellisena huolimatta siitä, että jo nyt tyhjää tilaa riittää

Pirkanmaan-liiton miehet? Ne maaseutupitäjien kepulaiset? Vai keistä puhut?

Jos puhut maakuntavaltuuston linjauksista ja arvioista maakunnan väestömäärän lisääntymisestä vuoteen 1030 mennessä 90 000:lla, niin siinä on kyllä erinomaisesti tilaa hotelli ja toimistorakentamiselle. Samoin laajemmalle keskustaliiketoiminnalle, johon monitoimihalli nivoutuu.

Vastustajien argumentit kumisevat tyhjyyttään. Ei mitään muita kuin ”varmoja” tietoja siitä, että ”lopulta kuitenkin epäonnistuu”, ”Lopulta kuitenkin veromaksajat maksaa”. Ei puhteetkaan siitä millainen on vastustajien visio Tampereesta 2030. Nähdään vain uhkia ja kaikki mahdollisuudet sivuutetaan. 30 vuotta taaksepäin Tampere kilpaili Turun kanssa tasaväkisesi suomen toiseksi suurimman kaupungin tittelistä. Tuolloin Tampere teki päätöksiä ja visio tulevaisuuteen liikerakentamisella Hatanpäälle, Tamperetalolla jne. jne. Ja Turku pitäytyi vanhassa ”telakkateollisuus” elättää visiossaan. Tilastoista näkee, kumpi on kasvattanut vetovoimaansa ja kumpi on kasvanut.

Koko yliopiston viereistä aluetta koskeva uutisointi on toteutettu Aamulehden osalta ala-arvoisesti. Lehden saama tontti saatiin käsittääkseni epämääräisesti, minkä johdosta Kalen mausoleumi on saanut osakseen uutisointia, jossa kaikki journalismin perusrutiinit on jätetty väliin. En enää ihmettele työ- ja ystävä-piirin vähäistä kiinnostusta kyseiseen lehteen. Puolueettomuus, analyyttisyys sekä asioiden objektiivinen tarkastelu puuttuu lehden toimintatavasta kokonaan. Muuttohalukkuus Tampereelta muihin kuntiin on lisäksi ollut tuttavapiirissä silmiinpistävän voimakasta.

Tarkentaisitko mitä tarkoitat tällä epämääräisellä uutisoinnilla? Koko aluehan on kaavoitettu uutta kantta lukuun ottamatta? Mitä siinä on epämääräistä?

Naapurikuntiin muuttaminen on ilmiönä sama kuin pääkaupunkiseudulla. Tampreella eivät palvelut pysy muuttotahdin perässä. Eikä kaavoitus pysty tuuppaamana ihmisten haluamia asuinoloja tarvittavaan tahtiin.

Hallihankeen kanssa tuolla ei luonnollisesti ole mitään tekemistä, mutta onhan se hyvä niputtaa kaikki mahdolliset ongelmat samaan nippuun hallin kanssa, niin saa kivasti pohjaa jolta ponnistaa.

Itse hallihankkeesta kun ei oikein taida löytyä kuin ”vastustan” mielipide, ilman sen kummempaa pohdintaa.


Käsienheiluttelu sikseen. Epämääräiset vihjailut auki. Faktaa pöytään… tai voithan sinä jatkaa käsienheiluttelua ilman sisältöä, mutta ennekuin jotain perusteluta mielipidettä alkaa näppikseltäsi tulemaan, voit heilutella niitä itseksesi

(Hallihankkeelle ON olemassa ihan perusteltuja vasta-argumenttejakin, Weltonilta niitä vaan ei löydy yhtäkään..)
 

MaZa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viipurin Reipas
Kritiikki on vaiennettu lähes täysin. Toiminta muistuttaa Venäjällä nykyään nähtävää neuvostoliittomaista sensuuria.

Pakko tarttua tähän, koska venäjällä erinäköisiä oppisitiovoimia tapaa kyllä mediassakin ihan päivittäin. Otettiin asioista selvää ennen kun tartutaan klisheisiin jookos kookos?
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisaalta, olenko ymmärtänyt väärin että vaikka rahoitus ja itse rakentaminen ovat erillisiä projekteja niin näiden projektien toteentuleminen on toisistaan kiinni. Eli, jos itse hallia ei rakennettaisi niin talojakaan ei olisi tulossa. Eli mielestäni on ihan loogista, että näistä puhutaan yhtenä projektina. En myöskään ymmärrä, että mitä eroa sillä olisi jos näistä puhuttaisiin erillisinä projekteina?

NCC aikoo rakentaa radan päälle, vaikka Keskusareena ei saisikaan rahoitusta kasattua. Mainitsee Tero Estovirta.

http://www.tamperelainen.fi/Uutiset...jatkoa-Libeskind-jatkaa-Keskusareenan-parissa
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks

Welton

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ok, olet oikeassa että näistä on puhuttu yhtenä projektina. Toisaalta, olenko ymmärtänyt väärin että vaikka rahoitus ja itse rakentaminen ovat erillisiä projekteja niin näiden projektien toteentuleminen on toisistaan kiinni. Eli, jos itse hallia ei rakennettaisi niin talojakaan ei olisi tulossa. Eli mielestäni on ihan loogista, että näistä puhutaan yhtenä projektina. En myöskään ymmärrä, että mitä eroa sillä olisi jos näistä puhuttaisiin erillisinä projekteina?

Jos nämä 300 miljoonan ja 100 miljoonana projektit olisivat erillisiä, niin kansalaisten silmät ehkä avautuisivat tähän älyttömyyteen. Tampereella käyskenteleville espoolaisille näytetään kuvaa Matrix-elokuvan suunnitelmasta ja toimittaja odottaa kommenttia valtakunnan luotetuimpina pidettyihin uutisiin! Erillisten projektien ilmoittamisesta saatava hyöty suuntautuisi hankkeen maksajiin. Hotellit, asuintalot ja kaupat rakentuvat ilman kaupungin rahoitusta. Hallitunkit ymppäävät jäähallin tähän samaan sumppuun siten, että tavallisen kansalaisen kuva hankkeesta vääristyy. Tämä on se asia, jota en hyvällä katso.

Joo, Aamulehti ei ole varsinaisesti tunnettu kriittisistä kirjoituksistaan oikein mitään asiaa kohtaan. Ennemminkin kyseinen lehti tyytyy kirjoittelemaan juuri sen, mitä eri vaikuttajat kertovat. Toisaalta, vähän epäilen että tehdäänkö kunnon analyyttistä ja tutkivaa journalismia oikein missään paikallislehdessä, esim Turun Sanomissa tai ESS:ssä?
Kommenttisi pitävät sikäli paikkansa, että ongelma ei välttämättä koske pelkästään paikallislehteämme. Viime vuosina olen vain törmännyt kotipelaamiseen ennen kaikkea Tampereella.
 

Welton

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pirkanmaan-liiton miehet? Ne maaseutupitäjien kepulaiset? Vai keistä puhut?
Kai ne niitä sitten ovat. Eivät tuntuneet olevan kovin hyvin kartalla mistään.


Tarkentaisitko mitä tarkoitat tällä epämääräisellä uutisoinnilla? Koko aluehan on kaavoitettu uutta kantta lukuun ottamatta? Mitä siinä on epämääräistä?
Jäähalli ja sen rakentamiseen tarkoitettu rahoitus.

Itse hallihankkeesta kun ei oikein taida löytyä kuin ”vastustan” mielipide, ilman sen kummempaa pohdintaa.
Teidän tunkkien kanssa operoiminen alkaa vaikuttaa täysin mahdottomalta. Jos et edes tiedä lainaamasi henkilön kritiikin aihetta, niin miksi ylipäätään lainaat kyseistä henkilöä?


Käsienheiluttelu sikseen. Epämääräiset vihjailut auki. Faktaa pöytään… tai voithan sinä jatkaa käsienheiluttelua ilman sisältöä, mutta ennekuin jotain perusteluta mielipidettä alkaa näppikseltäsi tulemaan, voit heilutella niitä itseksesi
Hyvä, ettet periaatteistasi luovu.

(Hallihankkeelle ON olemassa ihan perusteltuja vasta-argumenttejakin, Weltonilta niitä vaan ei löydy yhtäkään..)
Yleensä jollekin hankkeelle tarvitaan vaikuttimia niiden toteuttamiseksi, mutta kannattamasi haitta-argumentointi on köyhää. TOJ:a lainaten: "Todista faktasi". Tarinankertojan mukaan pitää olla esteitä jollekin hankkeelle, jotta hanketta ei voitaisi toteuttaa. Vastaavaa logiikkaa varten tarvitaan tunteja, normaali keilaus ei riitä. Uutisoinnin mukaan Tampereen kaupungin olisi maksettavat noin 40 miljoonaa euroa, jotta jäähalli olisi mahdollista rakentaa, maksaa 500 000 euroa hamaan tappiin subventiona, jättää 30 vuoden ajan vuokrat ja kiinteistövuokrat vaatimatta hallin toiminnasta vastaavalta yhtiöltä. Tämä on se perustilanne, jota kritisoin.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tampereen kaupungin olisi maksettavat noin 40 miljoonaa euroa, jotta jäähalli olisi mahdollista rakentaa, maksaa 500 000 euroa hamaan tappiin subventiona, jättää 30 vuoden ajan vuokrat ja kiinteistövuokrat vaatimatta hallin toiminnasta vastaavalta yhtiöltä. Tämä on se perustilanne, jota kritisoin.

Eli onko siis niin, että uutisoinnin mukaan hallin rakentaminen aiheuttaa yhteiskunnalle menoja, joita ei saada katettua hallin luomilla tuloilla?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Koska mua kiinnostaa vain tuo halli, niin toivon tosiaan että sen käyttöaste sitten tulee olemaan luokkaa 80-90% niissä tapahtumissa mitä siellä järjestetään. Eikä mennä mihinkään Hjallisareenan lukemiin, mitä pahoin pelkään. Samalla toki pelkään että tämä vaikuttaa kaikkiin muihin tomintoihin Tampereella, varsinkin urheilutoimintoihin. Niinpä varmaan se Ahvenisjärven kuplakin jää rakentamatta, vaikka Kaupungille tuo investointi olisi todella pieni, suorastaan kärpäsen paska verrattuna tähän Areenaan...

Ratikoihin en viitsi alkaa edes tänne kommentoimaan, jokainen joka Tampereella asuu ymmärtänee syyn... vielä vähemmän toki niihin tunneleihin...
 
Viimeksi muokattu:

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämän hallin erikoisuus tulee olemaan se, että siinä pelaa kaksi joukkuetta yhden sijasta. Vaikka täyttöaste ei nousi huikeaksi, takaa kahden joukkueen kotiottelut Suomen oloissa ainutlaatuisen vakaan asiakaskunnan 2-4 kertaa viikossa.

Weltonin "hyökkäyksestä" ei voi olla ajattelematta, että taustalla on hallihankkeen kannattaja, joka haluaa sekavilla kommenteillaan vetää mattoa mahdolliselta asialliselta kritiikiltä...
 

kritiikki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kritiikki on vaiennettu lähes täysin.

Tuo on totta. Ei tässä helppoa ole ollut. Aina on moderaattorit kimpussa. Ei tiedä enää, että mistä uskaltaa puhua- ja millaisella kieliasulla.
Voi vitun- vittu, että aina takerrutaan sanoihin.

Hei "Welton," sulla on hieno nimimerkki, mutta siihen se jääkin.
Kun sun viestejäsi lukee rivien välistä, niin siitä paljastuu hirvittävä kateus Tamperetta kohtaan.

Omista ajatuksistani tärkeimpiä on: Kaikki ei ole kateutta, joka kateudeksi väitetään. Näin yleisesti ottaen on, mutta hei, nimimerkki "Welton," sä olet oikeasti kateellinen.
Ehdotan, että menet sinne keskustapuolueen hallinnoimaan kotikaupunkiisi haikailemaan samanlaisia kaupunkikuvallisia ratkaisuja, kuin Tampereella on hankkeilla.

Tampere on ainoa merkittävä kaupunki Suomessa jossa 2-tunnin matkan päässä asuu 3- miljoonaa ihmistä. Helsinki ei pysty siihen.

Tampereelle on maan parhaat yhteydet rautateitse niin H:gin suunnasta, kuin Jyväskylänkin suunnasta. Tampereen alueen omat 300.000- asukasta kykenevät kyllä täyttämään tuon hallin kun kunnon tilaisuuksia järjestetään.

Tamperelaiset jääkiekkojoukkueet saavat tottakai piristystä uuden hallin myötä- ja on se joku tekijä sopimusneuvotteluissakin.

Kaikki näyttää hyvältä Mr."Welton." Ongelma on sinun Jyväskyläläisessä päässäsi. Meillä täällä menee hyvin, joka onkin se joka vituttanee...
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jos nämä 300 miljoonan ja 100 miljoonana projektit olisivat erillisiä, niin kansalaisten silmät ehkä avautuisivat tähän älyttömyyteen.

Tämäon juuri se kohta mitä en ymmärrä, mihin älyttömyyteen ihmisten silmät avautuisivat? Että Tampereen keskustaa uudistetaan ensimmäisen kerran sitten Tampere-Talon, Koskikeskuksen ja Hotelli Ilveksen? Pohja menestyksekkäälle liiketoiminnalle on olemassa hallille. Ymmärtääkseni myös näille torneille, eli minkä takia tämä sitten on älytöntä.

Haluan myös tarttua siihen, että sanoit Tarinankertojalle, että hänen mielestään pitää olla esteitä, ettei projekti toteutuisi. Jos niitä esteitä ei ole, ja kyseessä on liiketoiminnallinen yksikkö, niin eikö silloin ole kyseessä menestyksellinen liiketoimintaidea?
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Silloin kun tapparalaiset puhaltaa ilvesläisten kanssa yhteen hiileen, on jälki vastapuolen kannalta helvetin rumaa. Nimimerkit "Vaughan" ja "kritiikki" ovat tarjonneet sen luokan kommentit, ettei siihen ole juuri lisättävää.

Tämä on Ilveksen ja Tapparan yhteinen hanke. Pidetään siitä kiinni ja näytetään epäilijöille.

Niin joo, klovni on hauska silloin, kun klovni itse tietää olevansa klovni. Tässä tapauksessa en mene takuuseen asiasta, mutta hauskaa on silti.
 
Tässä on sen verran kivasti jo heitelty näitä kommentteja, että tyydyn vain toteamaan: Aamulehdessähän oli perjantaina(?) kakkososion alussa sivullinen pelkästään hallihanketta vastustavia kirjoituksia ja kommentteja. Eli siinä mielessä myös sitä toista puolta on päästetty ääneen.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En oikein sisäistä sitäkään että Aamulehden olisi pitänyt olla tässä "puolueeton": Siis ei saisi ottaa kantaa seutukunnan kannalta merkittävään rakennus- ja palveluhankkeeeen? Mitkä olisivat ylipäätään ne "osapuolet" joiden suhteen pitäisi pysyä neutraalina? Hankkeesta ilahtuneet ja hankkeen kriitikot? Mielipiteitä nyt mahtuu maailmaan. Vai hankkeen suunnitelmat ja ... niin mikä? Mitä sellaista Tammelantorin weltonit ovat esittäneet konkreettisesti joka ansaitsisi tasapuolisen käsittelyn ja joka olisi painoarvoltaan rakennepiirustusten, rahoitussuunnitelmien ja yhtiökuvausten tasalla? Epämääräiset vihjailut, sanokaamunsanoneen töräyttelyt ja selittävien käsien tarmokas heiluttelu eivät anna vielä syytä kohottaa edes kulmakarvoja. Kun huutelijoilla on muutakin esitettävänään kuin pelkkää ratashiekkaa niin arvioidaan sitten "puolueettomasti" näitä väitteitä. Siihen saakka voidaan mielestäni rohkeasti kaivaa kuoppaa jo valmiimmaksi.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuo on totta.

Tuo ei ole totta. Aiemmissa versioissa (Ratina, Sorsapuisto, Sarankulma ym.) ei juuri muuta ollutkaan esillä kuin (aiheellista, konkreettista) kritiikkiä ja vasta nykyisten suunnitelmien synnyttyä alkoi usko niiden potentiaalisuuteen saada otetta päättäjissä. Melkein kaikilta osiltaan poikkeukselliseen hankkeesen liittyy takuuvarmasti yllätysmomentteja ja osa suunnitelmista voi joutua uudelleen lasketuiksi eikä tässä sinällään ole mitään ihmeellistä tai syytä salajuoniteorioiden punomiseksi. Mutta käteni ei hievahtaisi hetkeksikään lähteä mukaan hankkeeseen joka mitä ilmeisimmin hyödyntää kaikkien osapuolten intressejä. Ajatelkaa nyt: häpeää aiheuttanut ongelmallinen hiekkapesä jalostetaan maamerkiksi ja uuden keskusten kiintopisteeksi jota tullaan Helsingistä katsomaan junavaunuittain.
 

Tenho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ihan näin ohimennen sivustaseuraajana (ja hallin rakentamisen kannattajana) pakko todeta että kyllä tässä ketjussa tietyt halli-nyt-meille-jee-ihmiset viljelee niin saakelin idioottimaisia juttuja, että ei yhtään ihmekään jos saatte vähän vastarintaa.
Esimerkiksi Jyväskylä ei varmaan liity tähän asiaan mitenkään, joten voisitteko olla vetämättä sellaisia idioottimaisuuksia kehiin. Se on aika helvetin epäreilua.
Samoin kaiken maailman klovni-jutut. Kun samaan aikaan oma panos ketjulle fanitusviestien lisäksi on tasan nata eli ei juuri mitään.

Ja oishan se nyt ihan mielenkiintoista tietää oikeasti niitä lukuja. Kuka maksaa ja mitäkin? Ja jossain vaiheessa (tässäkin ketjussa) minun mielestäni (korjatkaa jos olen väärässä) puhuttiin nimenomaan siitä että hallia ei kyettäisi tekemään yksinään, koska rakentaminen kannattaisi vain jos tehtäisiin muita taloja jne. Ja jos näin, niin miksi nyt olen ollut tästäkin ketjusta ymmärtävinäni jotain päinvastaista? Ja edelleen, onko tässä nyt joku oletus että niitä muita taloja ei voisi rakentaa ilman hallia? Jos toimistot ja hotellit ja asuintalot tuo rahat, niin miksipä sitten ei rakenneta koko kantta täyteen niistä? ... Kerta nyt tälläiselle "tästä tulee kaupungille jatkuvaa rahaa" -linjalle lähdetään. Ja joo, ymmärrän kyllä että Tappara ja Ilves tarvitsee hallin ja konsertitkin ois kivoja.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aamulehdessä luki että asuinrakennukset ja toimistotilat rakennetaan vaikka halli jostain syysta ei toteutuisikaan. Eli hankkeet eivät siinä mielessä ole toisistaan riippuvaisia, kansi toteutetaan joka tapauksessa.

Tapparan ja Ilveksen pelatessa hallin kapasiteetti tulee olemaan n. 7000 ainakin tämänhetkisten suunnitelmien mukaan. Hartwallin ja Turun ongelma siis vältetään, eli jos joukkueet eivät kykene nostamaan katsojakeskiarvojaan lähelle 10k, halli ei kuitenkaan kumise tyhjyyttään niillä tulevaisuuden (toivottavasti) perus 6-7k katsojamäärillä. Toisaalta kapasiteetti on nostettavissa aina 11 000 asti, mikä varmasti olisi mahdollisuuksien rajoissa paikallispeleissä.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Ihan näin ohimennen sivustaseuraajana (ja hallin rakentamisen kannattajana) pakko todeta että kyllä tässä ketjussa tietyt halli-nyt-meille-jee-ihmiset viljelee niin saakelin idioottimaisia juttuja, että ei yhtään ihmekään jos saatte vähän vastarintaa.
Esimerkiksi Jyväskylä ei varmaan liity tähän asiaan mitenkään, joten voisitteko olla vetämättä sellaisia idioottimaisuuksia kehiin. Se on aika helvetin epäreilua.
Samoin kaiken maailman klovni-jutut. Kun samaan aikaan oma panos ketjulle fanitusviestien lisäksi on tasan nata eli ei juuri mitään.

(Alleviivaus tekemäni).

Welton kirjoitti:

Welton kirjoitti:
Tätä keskustelukulttuurin puutetta ihmettelen vahvasti. Olet jo osoittanut yksinkertaisuutesi sekä tietämättömyytesi erinäisten asioiden suhteen, joten osoittaisitko joskus kykysi. Tässä kuva HeGe41:n kaltaisesta henkilöstä: http://www.socalbubble.com/wp-conten...ng_closeup.jpg

Jos hallihankkeen vastustus perustuu puhtaasti kateellisuuteen, on argumentointi yllä olevien lainausten mukaista. Mikä hauskinta, kyseinen veijari kehtaa vielä kitistä keskustelukulttuurin puutteesta. Jos tuo on hyvää keskustelukulttuuria, niin voin toki itsekin kokeilla.

Tenho, olet jo osoittautunut melkoiseksi itkupilliksi. Kirjoituksistasi päätellen taidat myös olla hieman yksinkertainen. Tässä kuva Tenhon kaltaisesta henkilöstä: http://3.bp.blogspot.com/_ZbhdqPtbz04/SM7Vpl0w1GI/AAAAAAAAALw/l4zzYHBhbBg/s400/crying.bmp

Selvennykseksi vielä: Kursivoitu osuus on tarkoitettu vitsiksi. Kyseessä ei ole todellinen vastaukseni nimimerkki Tenholle.

Sitä minä en ymmärrä, miksi en saisi fanittaa tätä hanketta? Paskaa näihin rattaisiin heitellään muutenkin. Luonnollisesti aiheellinen kritiikki saa arvoisensa vastaanoton. Aivan kuten kateelliset purkauksetkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös