Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Kummola ”rakentaa” Tampereelle jäähallin -seurantaketju

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana scholl, 14.05.2007 klo 13.49.

 1. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuohan nyt ei tarkoita sitä että valtion avustuksia ei haettaisi tai saataisi. Voisin vaikka vannoa, että hakevat ja varmasti myös sitä tulevat saamaan.
   
 2. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Taloustieteilijä sanoisi, että alennettu maan hinta on myös julkista tukea. Toki sen "maksaa" helsinkiläinen veronmaksaja (kuten allekirjoittanut), ei valtio...

  Periaatteessa olen sitä mieltä, että valtion ei hirveästi pitäisi rahoittaa hankkeita, jotka ovat enemmän kaupallisia kuin yleishyödyllisiä tai sitten hyvin paikallisia. Tosin näin Tapparaa kannattavana yksityishenkilönä harmittaisi, jos valtio alkaisi noudattaa tätä periaatetta vasta silloin, kun oma suosikkini on saamassa uuden hienon areenan, eikä jo aikaisemmin kuten Hartwall Areenan tai Mäkelänrinteen uimahallin kohdalla - tai "Pekkarisen sillan"...

  Toisaalta Olympiastadionin remontin ymmärrän (vaikka summa onkin järjettömän suuri!), että se on koko valtakuntaa hyödyttävä hanke - maa tarvitsee edes yhden kansainväliset kriteerit täyttävän stadionin.
   
 3. JPL Jäsen

  Lainaus:
  Aika vaikeaa se on saada puhtaasti bisnesvetoisena tämmöiset kannattamaan. Jos tuo ei onnistu Helsingissäkään, niin tuskin se onnistuu Tampereellakaan. Jos velkamäärää saadaan supistettua edes tuon 10%, niin sillä on jo aika iso merkitys yhtiön tuloksentekokykyyn.

  Tampereellakin tuohon on pitänyt liittää mitä omituisempia kytkysopimuksia, että on saatu riittävästi rahoitusta tuolle hallille. Ihan älykästä toimintaa toki tämä. Annetaan mahdollisuus yritykselle tehdä rahaa toisaalta ja samalla saadaan kaupungille uusi vetovoimatekijä, minkä kustannukset veronmaksajille jää alemmalle tasolle.

  Toivon, että esimerkiki Oulussa osataan tämä pyörittää vastaavasti, mutta vähän epäilen. Kaupunki oli myöntänyt jo kyseiselle alueelle (matkakeskus) asuinrakennuksien rakennuslupia yritykselle, minkä viereen on alustavasti uutta areenaa suunniteltu. Itse olisin kytkenyt koko alueen vastaavasti kuin Tampereella, mikä olisi parantanut hallin rahoituksen saamisen mahdollisuuksia. Isossa kokonaisuudessa pystyttäisiin tappiollinen (halli) osuus häivyttämään osittain voitollisten (asuin-, hotelli- ja liikerakentaminen) bisnesten alle.
   
 4. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Näinhän tämä on myös hoidettu jyväskylässä hippos2020 projektissa. Pelkkä jäähallin rakentaminen ei olisi business mielessä kannattavaa, mutta siihen kun sitoo hotelllin, asuin- ja kaupparakentamista niin muuttuu äänikellossa. Jyväskylän Hippos2020
   
 5. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Minusta on aika köpsä pointti tuo, että valtio saa summan takaisin verotuloina. Tuolla logiikalla valtion kannattaisi tukea melkein minkä tahansa elinkeinohankkeen rakentamista, jos tuo riittää vaatimukseksi tuen kannattavuudelle. Järkevämpää kai olisi pohtia sitä, onko valtiontuki oikeasti kriittinen hankkeen toteutumisen kannalta. Nythän ilmeisesti rakennustyöt ollaan aloittamassa jo ennen eduskunnan tukipäätöstä, joten ajattelisin, että valtiontuki tässä kohdin ei ole mitenkään kriittinen hankkeen toteutumisen kannalta. Eli valtio saa ne kutakuinkin samat verotulot myös ilman tukipottiaan.

  Lainaus:
  Olen aika puolueeton, kun en asu Helsingissä enkä Tampereella. Eikä minulla kyllä ole suuriakaan vaikeuksia tajuta, että toinen näistä hankkeista on kansallisesti merkittävä ja toinen vain alueellisesti merkittävä. Kansallisesti merkittävän hankkeen valtiontuki on minusta perusteltu, mutta alueellisen hankkeen tuki ei niinkään.
   
 6. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Rakennustyöt uskalletaan aloittaa, koska tuen saannista ollaan niin varmoja. Osakassopimuksen ehtona on kuitenkin tuon valtiontuen toteutuminen, eli neuvottelupöytään pitäisi palata mikäli rahaa ei valtio myöntäisikään.
   
 7. starcat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Rakennustyöt uskalletaan aloittaa koska valtiontuen saanti on varmaa. Nimittäin ei valtiontukia haeta noppaa hettämällä. Käytännössä valtiontuki on etukäteen varmistettu neuvotteluissa virkamiesten kanssa.
   
 8. Orava Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tämä on kyllä aina niin harhaanjohtava väite, kuin voi olla. Samanlainen se oli jo Guggenheimin kohdalla (jota ei onneksi tullut) ja samanlainen se on tälläkin kertaa. Kaupunki kun ei käytännössä pysty aluetta kilpailuttamaan niin että korkein tarjous rakentaa hallin + bonukset. Jos kaupunki ei hallia haluaisi, silloin sitä ei myöskään rakennettaisi, kuten kävi Guggenheimin tapauksessa.
   
 9. SjV Jäsen

  Lainaus:
  Hippos2020 projektin 300milj.€ jakautuu 270milj.€ -> yksityinen, 30milj€ JKL kaupunki. Kaupungin osuus on sama kuin Hippoksen alueen nykyisten rakennusten peruskorjaukseen kuluva summa. Tuo tieto löytyy siis tuolta yllä mainitun sivuston FAQ osiosta.
  Euroopan investointi pankilta on tulossa jonkin sortin tuki, koska hanke täyttää EU ympäristö- ja energiakriteerit

  http://www.eib.org/projects/pipelines/pipeline/20170163
   
  Viimeksi muokattu: 09.10.2017 klo 15.15
 10. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Stadionin remontti tuossa muodossa missä se tehdään on erittäin suurta rahan tuhlausta.
  Oikeasti ainut oikea vaihtoehto olisi ollut rakentaa kaikki uusiksi ja jättää vaikka stadionin torni pystyy muistomerkiksi.
  Vaikka kaikki peruskorjataan niin silti ne olemassa olevat rakenteet estävät uusimasta kaikkea mitä olisi pitänyt.
  Mahdollisuus olisi ollut tehdä hieno ja useita käyttötarkotuksia palveleva stadion nyt tehdään korkeintaan hyvä, lisäksi pienentyvä katsojakapasiteetti estää isompien arvo-otteluiden pelaamisen Suomessa.

  Sitten taas Tampereen areenasta tehdään Suomen isoin niin onhan se myös kansallisella tasolla merkittävä projekti varsinkin kun sen saavutettavuus on ihan eriluokkaa muualta Suomesta kuin esim. Jaffalan.
   
 11. Ei haittaa yhtään, että verorahoja käytetään Tampereella hallin rakentamiseen. Verorahojeni käytöstä en saa itse päättää millään tasolla, ja jos saisin niin melko varmasti antaisin vihreää valoa. Se johtuu varmasti siitä, että pidän jääkiekosta ja toivoisinkin muiden ottavan mallia.

  Tehkää siitä isoin ja kaunein! Ihan varmasti tulen asiakkaaksi.
   
 12. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Lainaus:

  Niin tuossa rakentamalla uusi stadion olisi varmaan budjetti ollut "kovan luokan budjetti". Sillä tosin olisi saatu aikaan Moderni noin 2020 -luvun huippunykyaikainen tulevaisuuden stadioin suljettavine kattoineen kaikkineen ?
  Nyt rempataan vanhaa todella kalliilla hinnalla, kuinka ollakkaan laskettu budjetti tullaan ylittämään todella huolella. Kaippa se oli varmuuden vuoksi laskettu alakanttiin et saatiin remontti aluille. Ja kun on alkuun päästy niin antaa mennä vaan....

  Edit: Tähän väliin pikku "lisäys", mm. Stade de France "rakennuskustannukset" oli aikanaan n. 290 miljoonaa ?
  Sillä saatiin suht moderni stadion, ja siitäkin on aikaa n. 20 v ! ( lähde: Wikipedia )

  Vanha Stadikka on niiiiiiin suojeltu että sitä ei olisi koskaan ikinä milloinkaan purkaa ? Museovirasto näki aikoinaan närää jo siitä kun RedBull tjsp järjesti siinä pressanlinnan edustan huudeilla lumilautahyppykisan joskus tuossa 2000 luvun alkupuolelle. Se "torni" olisi siinä muistaakseni n. 3 päivää max. Sekin oli museoviraston mielestä ko. paikan "raiskaus"....

  Englannissa aikanaan mun mielestä yksi suurimmistä "häväistyksistä" oli vanhan Wembleyn tuhoaminen !!! Vaikka ko. mesta oli kaukana "modernista" stadionista niin kyllähän sillä on oma historiansa ?

  Muuten tuon Tampereen hallin etelän puoleisen kannen rakentaminen olisi tarkoitus pyrkiä aloittamaan vielä tänä vuonna uutisoi aamulehti
   
  Viimeksi muokattu: 10.10.2017 klo 22.17
 13. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Tukholmassa Frieds Arenan hinta oli luokkaa 250M€ eli samalla rahalla mitä nyt laitetaan stadionin remonttiin juuri ja juri hyväksi olisi saanut huippua jos niin olisi haluttu tehdä.
  Tämähän on maan tapa julkisissa hankeissa kun on saatu homma alkuun niin budjetilla ei ole enää mitään väliä kun piikki on jo auki.

  Lainaus:
  Vanhojen rakennusten säilyttäminen on hienoa mutta jos niille ei ole mitään käyttöä niin kuka maksaa ylläpitokulut?
  Stadikka oli jo muinasjäännössä ja sen käyttäminen oli hankalaa kun rakenteet tekivät isoja rajoitteita niin mitä tuollaisella muistolla tehdään jos sitä ei kukaan käytä eikä sitä voi sanoa turistikohteeksi.
  Museovirasto nyt on laitoksena mennyt ihan älyttömyyksiin sieltä tulee määräystä ja toista mutta kukaan ei ota vastuuta niistä kuluista mitä omistajalle tulee sen seurauksena.


  Lainaus:
  Parempi tapa kunnioittaa vanhaa Wembleyta on uuden rakentaminen on vanha oli "käyttökelvoton" siihen mihin se oli tarkoitettu.
  Samalla tavallahan Berliinissä pistettiin olympiastadion täysin uusiksi siihen ei Suomessa ollut uskallusta.
   
 14. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Lainaus:
  Niin sitten kun piikki on auki niinnsit vaan maksetaan kun muuta vaihtoehtoa ei oo.

  Siistin näköinen on toi Tukholman stadikka mut pelkän futis stadionin tekeminen olisi nostanut metelin ?
  Yleisurheiluväki vaatii kuitenkin kunnon tai no kunnon ja kunnon stadikan. Pelkkä Ratina ei kuitenkaan käy vaikka ns vajaatoiminnalla sekin toimia.
   
 15. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Niinhän se valitettavasti julkisissa hankkeissa tuntuu olevan sen takia onkin hyvä, että Tampereen areena on suurelta osin yksityinen hanke.

  Lainaus:
  No tietyt muutokset tuohon niin sanotaan 300M€ niin olisi saanut stadionin jossa voidaan yleisurheilla ja pelata kansainvälisiä futispelejä.
  Nyt pistetään lähes sama raha ja saadaan jotain ihan kivaa mutta ei todellakaan sitä mitä olisi mahdollista ollut saada.

  Ratinassahan kenttämestari vai millä tittelillä se Kaario onkaan itkee kokoajan kun Ratinassa on jotain muuta kuin urheilua, että nurmi menee pihalle.
  Kumma kun se nurmi kestää muuallakin vaikka on kaikenlaista tapahtumaan kokoajan.
   
 16. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Lainaus:
  Niin se on hassua et muualla laitetaan nurmikko rullalle ja heivataan vex. Sit tapahtuman jälkeen nurmikko takaisin. Koko hommaan menee muutama päivä.
  Sen ns. Itkemisen jotenkin voisi hyväksyä jos Ratinassa oikeasti pelattaisiin jatkuvasti...

  Suomessa on vaan niin surullista että aina valitetaan esim. Stadion projekteista. Tammelan stadioniakaan ei saisi kehittää nykyaikaiseksi jossa on asuntoja jne kuten olemme lukeneet. Tosin stadionprojektihan taitaa toteutua ?
  Näille valittajille voisi sanoa et jos ette kykene asua kehittyvissä kaupungeissa muutakaa maalle.
   
 17. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  Koska Suomi on vitivalkoinen maa lahjonnan suhteen niin hommat eivat toimi, vai toimivatko sittenkin? Ainakin Tampereella on hyvat perinteet mitenka lahjonta on saatu toimimaan, toiminut kauan aikaa jo asevelidemareiden ajoista lahtien ja kaikkihan muistavat kaupunginjohtaja Paavolan reissut keski-Euroopassa verenpainettaan hoitaen, samaan aikaan komisario Aittoniemi olisi halunnut Paavolan kuulusteluihin.

  Kaupunkien ja rakentajien piilodiilit: käsikirjoitus | MOT | yle.fi

  JOL
   
 18. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Lainaus:
  Pekka Salmi kommentoi ohjelman jälkeen jollain mielipide-palstalla, että ohjelmasta on jätetty olennaisia asioita ja vastauksia pois. MOT vastasi, että eipäs ole, johon Salmi vastasi, että onpas, ja liitti vastaukseensa viitteet eri pöytäkirjoihin joissa puuttuvat asiat on kirjattuna. Tähän MOT ei enää jostain syystä ole vastannut mitään.
   
 19. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  MOT:lla nyt oli ainakin takavuosina hieman tapana jattaa joitain asioita kertomatta jutuissaan jos se tuli hyvin rakennetun tarinan eteen
   
 20. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:

  Toi MOT oli täysin yksipuolinen. Tammelan stadionin puolesta on jopa yhdistys (Pro Hattutemppu), jonka edustajaa ei haastateltu, ainoastaan NIMBY vastustajaa (joka yleisötilaisuudessa ei kuulemma koskaan ole nähnyt, että jalkapallo katsomossa seisottaisin…).


  Eteläpuiston puolesta Urbaani Tampere yhdistys kannatti voimakkaasti Eteläpuiston suunnitelmaa. Ääneen pääsi vain alueella asuva vastustaja.


  Entäs kansi ja Areena.. kukaan ei sitten lätkäihmisiltä väluittäny kysä, onko hyvä hanke…


  Eli kaikilla näillä hankkeilla, jotka ohjelmassa väitetiin hallinnon suhmuroinniksi on ihan tavallisten tallaajien laaja tuki, jota ei tuotu mitenkään esiin. Vain nämä joka paikassa pärstäänsä esiintuovat nimbyiliät otettiin esiin.
   
 21. bebeto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Ylöjärven Ryhti
 22. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
 23. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  18M valtion tukea, koska toimistotilat....

  Entä kun ei tule toimistoja, vaan asuntoja?

  Linkki SK:n juttuun.
   
 24. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Tuo rahahan tulee rahapelitoiminnan voittovaroista (eli entiset veikkausvoittorahat), joita käsittääkseni pitäisi käyttää urheiluun, tieteeseen ja taiteeseen ymv. Sikäli siis erikoista, että joitain toimistoja ja niiden tuomia työpaikkoja on ylipäätään käytetty perusteluna rahan jaossa. No, poliitikot asialla, joten mitä muuta voi olettaa.
   
 25. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  18M on hiirenkakkaa, kun katsoo kuinka paljon rahaa Tampereen alueella parhaillaan laitetaan menemään