Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kummola ”rakentaa” Tampereelle jäähallin -seurantaketju

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana scholl, 14.05.2007 klo 13.49.

 1. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Onko liikuntapaikkarakentamiseen 4M tuota rahapelirahaa ja 14M muuta, vai miten se menee? En ole tietoinen asiasta, joten siksi kysyn.
   
 2. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Ei vaan 18M€ urheilupaikkarakentamiseen ja nimenomaan tuohon areenaan.
  Muut kohteet rahoittaa rakentaja itse eikä niihin tule valtion rahaa vaan enemmänkin Tampereen rahaa ja sekin vain tuon kannen muodossa.
   
 3. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Hyvä, että jossain on rahaa niin että ranteita pakottaa.Tuo kommentti vaan on mielestäni outo. Jos 18M on Tampereelle hiirenkakkaa, niin miksi ihmeessä sitten se pitää yhteiskunnalta hakea. Uskoisin, että Suomessa on useita liikuntapaikkahankkeita, joille olisi prosenttikin tuosta merkittävä raha.
   
 4. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Onko täällä jotakuta joka osaisi arvioida, paljonko tämä halli tuottaa valtiolle verotuloja vastineeksi? Paljonko hallihankkeen budjetista kuluu erilaisiin veroihin ja maksuihin? Ja paljonko halli tuottaa veroja, kun sitä käytetään elinkaarensa aikana? Yli vai alle 18 miljoonaa?
   
 5. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ei tarvitse edes laskea, niin voi suoralta kädeltä sanoa että yli ja reilusti.
   
 6. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Lainaus:
  Eikö jossain ollut mainittu 100M valtion verotulojen lisäys.

  E: linkki Tamperelaiseen 9.6.2016
   
 7. karotenoidi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Canucks, PYRY
  Jos siis hanke jäisi toteuttamatta, 18 miljoonaa säätyisi paperilla, mutta todellisuudessa 82 miljoonaa pitäisi kaivaa jostain. Olisi vielä parempi, jos hanke toteutuisi puhtaasti yksityisrahalla, mutta sitä rahaa ei vaan ollut tarjolla. Riittävän kauan sitäkin yritettiin, mutta ei ollut realismia. Tämä on toiseksi paras vaihtoehto.
   
 8. SjV Jäsen

  Lainaus:
  Jännä että Tampereelta ei löytynyt yksityistä rahaa 124M€ (lähde Wikipedia), Jyväskylässä näyttää löytyvän 270M€ yksityistä rahaa kasaan (lähde Hippos2020-projekti).
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2017 klo 11.51
 9. ndal88a Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooVee, Tampere
  Lainaus:
  Mista se raha Tulee milla 100M verotulojen lisays saadaan aikaan? Onko ihmisilla ylimaaraista rahaa joka kulutetaan vai vaheneeko kuluttaminen (ja verotulot) jossain muualla?

  JOL
   
 10. scholl Jäsen

  Lainaus:
  ei tuo ole mitään nollasummapeliä. Tuo 100 miljoonaa on nyt siitä vanhasta ajatuksesta, että sinne piti tulla 3500 työpaikkaa, joista suurin osa toimistoja. Kun alueelle tulisi työpaikkoja kenties Tampereen ulkopuolelta ja lisäksi kaupat ja muu toimintaa, niin se lisää aktiivisuutta. Vähän samanlailla kuin Uudenkaupungin autotehdas piristää koko aluetta, kun ihmisiä muuttaa sinne enenevissä määrin töihin. Nythän ei tietysti ole tulossa niin paljon työpaikkoja.

  Hallin ympäristöstä on tulossa viihdekeskittymä. Jos ja kun siellä käytetään aikaa, käytetään samalla rahaa ja se puolestaan luo työpaikkoja ja verotuloja. Se on aivan samankaltainen investointi siinä mielessä kuin kauppakeskukset. Ihmisten vaatimustaso nousee koko ajan ja jos Tampereella ei ole tarjolla palveluita, niin ihmiset menevät muualle. Kai se nykyaikana on fiksumpaa luoda niitä palveluita sinne kaupunkiin, eikä jonnekin moottoritien varteen Lempäälään.

  Minusta tuo summa 18 miljoonaa on pieni raha, kun puhutaan kuitenkin Suomen perinteisemmästä jääkiekkokaupungista ja jos verrataan mitä esim. Olympiastadionin korjaus maksaa valtiolle. Se rahasumma pitäisi ottaa kokonaisuudessaan veikkausvoittorahoista, niin silloin se on puhtaasti kustannettu sitä kautta, että ihmiset ovat harrastaneet turhuutta eli esimerkiksi lottoamista. Se ei ole silloin kenenkään vanhuksen terveydestä pois.
   
 11. Kukko Jäsen

  Lainaus:
  Ei siinä ole mielestäni mitään ihmeellistä. Dressmanillakin kun ostat kaksi, niin saat kolmannen ilmaiseksi. Tässä ihan sama, jotakin täytyy antaa, jotta saadaan kauppa muodostumaan (hyvää yhteiskunnalle). Toinen vaihtoehto on, että ei kukaan tehdä yhtään mitään ja näivetytään omaan pahoinvointiime kaikki.
   
 12. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  Koko projekti voidaan melkein laskea jo kansallisestikin tarkeaksi silla alueesta tulee aika iso solmukohta kun lasketaan kaikki mukaan. Ja kaupungille myos hyvaa pr:aa muiden hankkeiden lisaksi. Kuten sanoin, vaihtoehto on naivettya paikalleen.

  Jos ei mitaan tee, mitaan ei tapahdu. Kaupunki kasvaa muutenkin niin pelkastaan kotiin pain kaikki.
   
 13. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Tässä on mielestäni oleellinen pointti. Kun puhutaan veikkausvoittovaroista, niin minusta avustuskohteiden perusteet tulee olla liikunnalliset ja urheilulliset, ei niinkään kaupalliset. Tolkullisesti ajateltuna Keskusareenan kohdalla tuotto vs. panos -suhde on todella surkea, jos ajattelee, mitä lisäarvoa se tuo Suomen urheilu- ja liikuntakenttään. Kyseisen areenan lisäarvo on erittäin vähäinen, kun huomioi maassa olevan jo Hartwall Areenan, joka on oikeinkin hyvä paikka järjestää esimerkiksi jääurheilun tai sisäpalloilun maaottelutapahtumia.

  Huomattavasti enemmän tässä maassa olisi tarvetta vaikkapa pikaluisteluhallille, jonka kustannusarviot ovat pyörineet 20 miljoonan euron kieppeillä. Tuollaisen rakentaminen parantaisi dramaattisella tavalla lajin harrastusedellytyksiä, lajin pitkän aikavälin kansainvälistä menestysodotetta sekä kykyä saada lajin arvokisoja Suomeen. Eikä kyse olisi vain pikaluistelusta, vaan myös isojen curling- tai jääpallotapahtumien saannin kannalta hanke olisi elintärkeä.
   
 14. Jani82 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
  Lainaus:
  Jaffala on Venäläinen halli joten Suomi tarvitsee uuden "kansallisareenan" siihen tarkoitukseen Tampereen uusi Areena on oikein hyvä ja sijainniltaan ylivoimaisesti Suomen paras.

  Lainaus:
  Tähän auttaisi se, että Veikkausvaroja käyttäisiin pitkälti siihen mistä ne rahat myös tulevat eli urheilun tukemiseen.
  Siinä kun jätetään esim. oopperan tukimiljoonat pois niin alkaa olla varaa rakentaa enemmän urheilupaikkoja.
   
 15. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Aivan eikä ole hevon merkitystä mitä on Ilmalassa, jos Tampereella ei ole mitään. Joka paikkakunnalla pitää olla laadukkaat areenat, eikä mitään yksinapaisuutta pidä tukea.

  Erku on kommunisti, nähty joka ketjussa. Mies elää sosialismista. Tiedote: kaikki on kaupallista. Let's face it.
   
 16. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Niin pitkää kuin maassa on vain yksi "moderni" (toki 20 vuotta vanha) areena, sillä on käytännössä monopoli tiettyihin tapahtumiin. Jokainen tietää mitä haittoja monopolista on.

  Vähintäänkin Tampereen uusi Keskuareena tuo kilpailutilanteen, jossa tapahtumajärjestäjät voivat pyytää tarjouksen kahdesta paikasta, ja valita parhaiten sopivan. Hyötyä on mahdoton laskea etukäteen, mutta julkisten investointien peruskriteeri täyttyy: spillover efekti.
   
 17. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:

  Tähän aika iso määrä huutomerkkejä perään. Tätä ei voi korostaa tarpeeksi, Suomi 100 vuotta ansaitsee juurikin suomalaisen kunnollisen uuden areenan "näyteikkunaksi" "keskelle" suomea eli täydelliseen paikkaan Tampereelle! Jonkin r... noh, ulkomaalaisten, sulkijalihaksen sisäpuolella sijaitsevan teehuoneen sijaan.

  Helvetti että oli loistavasti sanottu, tämä tosiaan on mielestäni ehkä suurin yksittäinen asia miksi tuo pitää tehdä ja miksi valtiovallan pitää osallistua ja liput liehuen pitäisi toitottaa tuota tästä eteenpäin.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 18. Petros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Stars, Suomalaiset, ÄITI
  Lainaus:
  Juuri näin, alkaisi nyt saakeli jo pikkuhiljaa rakennustyöt ja se halli TODELLA tulisi. On tätä hallia odotettu jo ties kuinka kauan, ainakin pari kertaa tuli mieleen ettei tule onnistumaan, vain kovat puheet. Vakiovalittajat tietysti vei aikaa ja on sitä vatvottu ties miten paljon rahoituskuvioista varsinkin. Tapparalle ja Ilvekselle joku oli suunnitellut hienot tilat ja katsomo aivan ykkösluokkaa. No taas odotettiin milloin pääsee Tapparan matsiin upeille paikoilla...ei kuulunutkaan enää mitään. Meni varmaan vuosi eikä pihaustakaan kunnes taas joku keisari selitti miten hienosti rahoutusasiat ovat kunnossa ja muuta diipadaapaa.

  Casinolle alettiin etsimään paikkaa ja Tampere sen sai , niin loogisesti se tulee hallin yhteyteen isompana kokonaisuutena ja hienot havainnekuvat ja kaikki..nyt se rakennetaaan. Asia julkistettiin vuosi sitten. Aika hiljaista on ollut

  Nyt kun valtio on lähtenyt tukemaan hanketta niin eiköhän se saada vihdoinkin tänne. Kaikki ne talot mitä arkkitehdin luomuksessa oli en usko että rakennetaan. Mulle riittää se halli.

  Uusi kansallisareena tosiaan ja sellainen omistuspohja ettei kukaan rahanahne peräreikä saa myytyä sitä mihinkään venäjälle.
   
 19. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Rakennustyömaa on käynnistynyt ratapihalla, eli enää ei pidä toivoskella, että alkais nyt, on jo alkanut,

  Toisekseen nuo tornit ovat ne joiden takia rakennusliike ja pankki on mukana, ei areena. Se bisnes tehdään noilla kerrostaloilla, joten ne tulee aivan satavaramasti. Pelkkä areenan rakentaminenhan on tappiollinen, joten se mistä massit tulee, rakentuu aivan varmasti.

  Lainaus:
  Että vain urheilukatsojat pelaavat veikkauksen pelejä ja lottoavat? Ja eivät käytä kulttuuripalveluita? KENO rahat eläkeläisten virkistystoimintaan?
   
 20. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Niin minä juuri viestissäni korostin sitä, että veikkausvoittovarojen kohdalla tukikriteerit pitää olla liikunnalliset ja urheilulliset, ei niinkään kaupalliset. Valtiontukea olisi kaiken järjen mukaan pitänyt hakea elinkeinoministeriöstä, jos pääargumenttina on kilpailun edistäminen. Tokikaan en ihan ymmärrä, miksi markkinataloudessa kilpailua pitäisi edistää tukiaisilla.

  Lainaus:
  Hartwall Arena on kyllä ihan suomalainen halli. Se sijaitsee Suomessa, sillä on suomalainen jääkiekkoseura pääkäyttäjänä ja sen pääomistaja on Suomen kansalainen.
   
 21. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Paskapökälettäkin voi koittaa koristella nonparelleilla, mutta kyllä se silti vaan on se paskapökäle..

  Kyllä tuo halli on jo tahraantunut suuren yleisön silmissä ihan täysin. Naapurien lato, sillä se. Ehdottomasti uudesta Tampereen täysin suomalaisesta tulee se, tai on tultava se kansallisareena.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 22. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Tuossa lähdin ihan lihavoimaan, kun nyt lähdit varmuudella ilmoittelemaan. Kysymys kuuluu: Minne tälläinen halli on tulossa, kuka rakentaa ja milloin? Jos nykyisellä osakeomistuksilla määritellään omistajuuksia, niin 100% kotimaisuusomistusta on hankala löytää. Eli lähtisin kyllä tinkimään tuosta täysin -osiosta.
   
 23. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Toki näin jos haluat viilata. Sovitaan, että huono sanavalinta siis minulta. Heitätkö linkin/vinkin josta näkee osakeomistukset, jos sellaisesta on tietoa, sen voin myöntää etten millintarkasti niitä tiedä.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 24. Target Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit ManU
  Lainaus:
  Joo, huomasin itsekin nodattavani turhankin innokkaasti erään proffan lausuntoa. Jossa hän luennoi osakeyhtiöistä, niiden omistuksesta ja ns. kotimaisuudesta. Firmojen omistuksia on ympäri maailmaa, joten termi - täysin- on sopimaton tässä yhteydessä.
  Mukana rahoituksessa, osaomistuksillaan on mm. Handelsbanken ja Nordea. Kohtuu Ruotsi painotteisia omistuksiltaan. Mutta asia mitä hait: ei ainakaan 100% kusettamalla/ varastamlla hankittua neuvostovaluuttaa.
   
 25. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:

  Juu nämä Nordeat, OP TRE / ryhmän vakuutus ja eläkeyhteisöt, Handeli ja Lähitapiolan yrityspuoli jne. olikin jo tiedossa, ne joita tuosta on toitotettu.
  Mutta ajattelinkin juuri sitä, onko tietoa "noiden takaa". Äkkiseltään minä en ainakaan löytänyt. Eli onko/olisiko niin, että esim. osa noista on ns. sateenvarjona jollekkin porukalle jossa voi sitten olla ties ketä takana rahoittamassa, jos rahavirtoja haluais seurata. Sitä ehkä lähinnä tuossa hain.

  Verraten; OP:t, Tapiolat, Handelit, Nordeat jne. on tässä minun silmissä "suomalaisia" kun isolta ja näkyvältä osalta toimivat suomessa vrt. Putlerin sisäpiirikätyrisylikoira timtsenkkoihin jne.

  Mutta joo, ei viimeistä senttiä myöden suomalaista rahaa, mutta paljon enemmän ja paremmin sellaiselta maistuva silti. Ja taitaahan tuossa osuudet olla pienemmät, eikös Jahva oo kokonaan idän? Vai jäikö siitä vielä joku siivu Jallikselle? Käsittänyt, että jätti joukkueesta osan, (enemmistö?) mutta seinät hukkasi kokonaan?
   
  FASlapsi tykkää tästä.