Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Kovimmat siirrot 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Via Dolorosa, 26.04.2019 klo 16.08.

 1. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Lainaus:
  Omissa papereissa ei missään nimeessä kuulu ja tuskin kuuluisi sinunkaan, jos olisi siirtynyt vaikka Tapparaan tai IFK:hon. Edelle menevät helposti esimerkiksi Turunen, Bertrand, Byström, Pesonen, Westerholmit, Sallinen, Kousa, Zaborsky, Saarinen, Paajanen IMO.
   
  WaLDo, LiutunLätty, Killeri ja 11 muuta tykkäävät tästä.
 2. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Esimerkiksi pelaajista Teemu Turunen, Otto Paajanen, Janne Pesonen, Charles Bertrand, Eero Elo, Cody Kunyk, Jakub Krejcik, Mikko Kousa, Miikka Pitkänen ja Patrik Virta ketkä vähintään seitsemän jää Wirtasen taakse?
   
  Killeri, Hamu, Professori ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 3. heavylutaa18 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaa
  Kova siirto ja roolissaan loistava, ei kyllä top5 silti mahdu mitenkään. Top 15 ennemmin.
   
 4. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  TPS oli viime runkosarjassa top 5 -joukkue ja Wirtanen on heidän kovin siirtonsa. Kuuluu siis top 5:n kovimpiin siirtoihin.
   
 5. Consumed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  "Liigan kovin kolmosssena".
   
  hoseeee, Pika1 & heavylutaa18 tykkäävät tästä.
 6. SMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Kyllä Wirtanen taitaa ykkönen olla. Ainakin tepsissä.
   
 7. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Ei kai, 2-sentteriks voi tulla.
   
 8. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Puhutaanko tässä pelkästään senttereistä? Jos puhutaan, niin saattaa ehkä olla juuri ja juuri sijalla viisi. Jos puhutaan kaikista pelaajista, niin Wirtanen on aika kaukana top-5 hankinnasta.
   
 9. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Ja lisäksi Petteri on hallitsevan suomenmestarin edellisen mestaruusjoukkueen luotettava nelossentteri, eli silloinkin jo helposti viiden joukossa.
   
  Virveliä kainaloon tykkää tästä.
 10. SMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Tällä hetkellä minun mielestäni ykkönen ennen Filppulaa.
   
 11. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Ok, jotenkin pistin hänet automaationa Filppulan jälkeen vasta, mutta eipähän sillä ketjunumerolla käytännössä merkitystä oikeastaan olekaan. Hyviä senttereitä molemmat (Filppula ja PW).
   
 12. SMT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Joo ainakin viime kaudella Wirtanen oli ennen Filppulaa, jos oikein muistan.
   
  douppi tykkää tästä.
 13. Hamu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Wirtanen on viimeksi kaudella 11-12 tehnyt pelaamissaan runkosarjapeleissä enemmän kuin puoli pistettä / pelattu peli, ja play offseissa on ollut vielä selvästi hiljaisempaa. Hän on toki hyvä alivoimissa ja työteliäs ja luotettava mutta ei erityisen kätevä käsistään tai oivaltava pelinäkemykseltään.

  Jos PW olisi tullut Kerhoon, hän olisi ollut lähtökohtaisesti kolmos- tai nelossentteri. Paremmiksi lasken Luceniuksen ja Kunykin. Samalle tasolle arvioin Tikan.
   
 14. Ermine#10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Carolina, Magnitogorsk
  Lainaus:
  HPK nyt on hallitseva Suomen mestari, niin eihän Wirtasen tasoinen sentteri sovi kuin vasta mainitsemallesi 3-4 sentterin roolille. Ei vaan ihan oikeassa olet. Täytyy sanoa, että hyvin on pullat uunissa HPK:lla muutenkin. Wirtasen vahvuudet ovat totta monissa muissa asioissa, ja olihan Kärppienkin menneen kauden ykkössentteri tasoa Niklas Lasu. Ei säkenöi pisteillä (~30 pinnaa), mutta on kaikessa muussa hemmetin hyvä.
   
 15. fakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL/Liiga/KHL
  Lainaus:
  Voiko tästä nyt päätellä, että Tommi Tikka on yksi liigan kovimmista siirroista offseasonilla?
   
 16. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Lainaus:
  Ei. Tästä voi päätellä ettei P.W. ole kovimpien siirtojen joukossa.
   
  Hamu ja heavylutaa18 tykkäävät tästä.
 17. Jääkaappi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Paras mahdollinen
  Lainaus:
  Niin. Ei nykykiekossa, varsinkaan huippuseuroilla edes ole mitään the ykkössentteriä. Siis sellaista, joksi fanit sen mieltävät, eli perkeleesti pisteitä tekeväksi pelaajaksi.

  Jollain SaiPalla nyt on Ramstedt, joka lienee sellainen selkeä ykkössentteri, mutta esimerkiksi HPK:lla on Kunyk, Lucenius ja Tikka. Tapparalla taas on Morley, Malinen ja Virta. Siinä on lähtökohtaisesti kovat keskikaistat ja mielestäni olisi jopa hieman muita kohtaan väärin nostaa yhtä pelaajaa ns. ykköseksi.

  Monella on edelleen tämä yksilölähtöinen ajattelutapa, jonka avulla mennään usein metsään mm. joukkueiden voimasuhteita arvioitaessa.

  No ei liity enää kovimpiin siirtoihin, mutta tulipahan joristua.. Wirtanen on kova, mutta en aivan kovimpiin siirtoihin nostaisi.
   
  redpecka ja Ermine#10 tykkäävät tästä.
 18. fakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL/Liiga/KHL
  Lainaus:
  No siitä voidaan olla yhtä mieltä, mutta kuulostaa aika paksulta arvioida näitä kavereita mitenkään samalle tasolle. Eiköhän P.W olisi missä tahansa liigajengissä se kaveri, joka heitetään siinä tilanteessa aloitusruudulle, kun pitää käydä tappamassa pelin loppuhetkien alivoima. Myös HPK:ssa.
   
  apsi71 ja M.O.R.O tykkäävät tästä.
 19. Juippi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turun Palloseura
  Wirtanen on nimenomaan TPS:ään kova haku. Senttereisttä Filppula hoitaa lättyjen jakamisen ja ylivoiman pyörittämisen ja Wirtanen tekee toisenlaista työtä ja on äärettömän arvokas ensi kauden Tepsille. Kaapii aloitukset, sijoittuu oikein ja edistää peliä oikeilla liikkeillä. Sen mitä viime kaudella Palloseurassa pelasi, niin oli sillä hetkellä joukkueen paras pelaaja.
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2019 klo 11.47
  Wizzö ja SMT tykkäävät tästä.
 20. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Paljon on tullut ulkomailta mielenkiintoisia uusia nimiä. Tässä alla vähän poimintoja, tähän viestiin voi sitten palata kauden jälkeen, kuinka hyvin osui pohdinnat.

  TOP

  Sebastian Dyk, F, HIFK

  Selkeä tasonnosto viime kaudelle, ja kaveri pelasi Allsvenskanin läpi. Tasonnosto viime kaudelta tietää hyvää, sillä tulosta voi nyt Liigankin puolella tulla hyvin. Uskon pelaavan hienon kauden HIFK:ssa, ei ole pistepörssin kärkinimiä, mutta 20 maalia voisi olla haarukassa. Tarjoilu HIFK:ssa pitäisi olla kohdillaan.

  Lassi Thomson, D, Ilves
  Uskon, että pelaa samantyylisen kauden, kuin Laaksonen viime vuonna - voi jäädä nimenomaan vähän Laaksosen varjoon, mutta uskon, että Thomsonin otteisiin voi olla tyytyväinen, potentiaali näkyy ja välähdyksittäin mies on erittäin hyvä.

  Trevor Mingoia, F, KooKoo
  En vieläkään ihan ymmärrä, miten tällainen kaveri päätyi KooKoon haaviin. Viime kauden perusteella Allsvenskan on Mingoialle liian helppo sarjataso, SHL tehojen perusteella sopiva (60 pelin tahti 16+12=28). Nähdäkseni tuollaisella 0,5 p/o pistekeskiarvolla SHL:stä harvemmin Suomeen tullaan, mutta mikäpäs mukavampaa, kuin nähdä tällainenkin pelaaja kotoisessa Liigassa. En odota enempää enkä vähempää, kuin ainakin 40 pisteen ylitystä, ja kenties jos nappiin kaikki osuu, taistelua pistepörssin voitosta.

  Ludwig Byström, D, Kärpät
  Kaikki edellytykset olla Liigan parhaita all-around -puolustajia. Kärppien takalinjoilla lienee myös hyvin tehopisteitä tarjolla, uskon ylittävän 30 pistettä, ollen silti toden totta ihan hyvä pelaaja myös omaan päähän. Isot kaukalot tuttuja, kovan kaverin on Kärpät naarannut.

  Pathrik Westerholm, C, & Ponthus Westerholm, F, Lukko
  Niputetaan nämä nyt yhteen. Pitäisi olla tekijämiehiä, etenkin Pathrikin luulisi olevan Liigaan aika kova kakkossentteri. Ruotsalaisten onnistumista puoltaa myös se, että lähtökohtaisesti ovat kakkosviulun soittajia Lukossa, kun Danforth ja Elo vievät ne ykköskentän saappaat. Harvoin SHL:stä Pathrikin tapaista kakkossentteriä Liigaan tulee - se tulisi ykkösen keskelle, jos tulisi. Ponthuksen luulisi olevan vähintään kelvollinen kakkoskentän laituri, joskin en pidä häntä (suureksi osin pelipaikan vuoksi) yhtä kovana hankintana, kuin Pathrikia.

  Janos Hari, C/F, Pelicans
  Jostain syystä on hyvä fiilis, että Hari on erittäin näppärä pelaaja Pelicansille ensi kaudella. Sopii jotenkin kuin nenä päähän Niemisen Pelicansiin, ja itseluottamus pisteiden tekoon luulisi olevan timanttisen EBEL-kauden taustalta kunnossa. Parin kauden takaa kelvollista tehoa myös SHL:stä, joten kyllähän Hari paperilla näyttää erittäin hyvältä kahden ensimmäisen ketjun pelaajalta.

  Jakub Galvas, D, Jukurit
  En tiedä, onko nyt Liigan mittapuulla mikään ykkössiirto, mutta omaan silmään hyvä haku Jukureilta. Jostain syystä hyvät fiilikset tästä pelaajasta, noin nuorena puolustajana kehittyneekin kauden mittaan (loppukaudesta kovempi, jos alkukaudesta olisikin vähän hakemista).

  TOP vai FLOP?

  Chris DeSousa, C, Sport

  Vähän on oudot fiilikset tästä kaverista. Joo, viime kauden pistemäärä on kova, mutta sitä edelliset kaudet ei herätä erityistä luottoa. Toki jos ottaa paraikaa kovia kehitysaskelia, miksei voisi olla tekijämies Liigassa. Sport laskenee kuitenkin DeSousan varaan paljon, veikkaan, että ei täytä niitä odotuksia, vaikka olisikin ihan ok.

  Robin Press, D, Lukko
  En oikein tiedä, mitä mieltä tästä kaverista olen. Voi olla jotenkin mitä vain - ongelmissa oleva pakki, jolla ei hyökkäyspeli ota tulta alleen, tai sitten ihan loistava ylivoiman pyörittäjä, joka taistelee pakkien pistepörssin voitosta ja pyörittelee sitä Lukon ykkösylivoimaa jakaen Danforthille ja Elolle vetopaikkoja. Pakiksi vielä nuorehko, joten kehitysvaraakin olisi vielä. Kaikin puolin mielenkiintoinen tapaus.

  Matt Caito, D, KooKoo
  Vähän sama, kuin yllä Pressin tapauksessa. Selkeästi hyökkäysosaamista on. Jotenkin tuntuu, että KooKoon ulkomaalaiskaartilla voi käydä vähän niin, että jos joukkueena homma alkaa menemään oikeaan suuntaan, voi näistä kaikista kuoriutua erittäin hyviä pelaajia, mutta jos joukkue ei tiivisty, vaan mennään yksilöinä, voi näistä ulkomaalaisista jäädä valjumpi kuva. Eiköhän Caito ykkösylivoimaa siellä pyöritä, mutta onko Liiga-tasolle millainen pelaaja siinä roolissa, en tiedä.
   
  John Lidgett, heavylutaa18, Wilson47 ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 21. kananlento Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
  Lainaus:
  Itselläni on sellainen epäilys, että Laaksonen jaa ensi kaudella Thomsonin varjoon. Kuulopuheiden mukaan todella hyvässä kunnossa ja todella kehittynyt Amerikan matkalla. Odotan innolla, että rysayttaako oikein kunnon läpimurron jopa ihan maajoukkueen porteille asti.

  No joo, tälle voi tarvittaessa naureskella jos floppasi täysin, mutta ainakin ennusmerkit lupaavat hyvää.

  Laaksonen oli viime kaudella turhankin uskalias ja aika hasardi kaukalossa, mutta toisaalta tuon ikäisenä ihan hyvä että itseluottamusta löytyy. Jos kaikki menee hyvin, niin Ilveksen puolustus tekee kovat määrät pisteitä ensi kaudella.
   
 22. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Allsvenskanin läpipelaajista jos on puhe, niin pitää itse muistaa ihan mielenkiinnosta vähän vertailla että onnistuuko kumpi paremmin ensi kaudella, HIFK:n Dyk vai Jukurien Weigel. Toki eri roolin (jo koska eri paikan) pelaajista kyse, mutta viimeiset muutama kausi tehojen valossa yllättävänkin samankaltaisia ja tosiaan semmoisia että alkaisi olla Ruotsin divari jo melko pitkälti nähty ja steppiä haetaan isoihin ympyröihin tosissaan kun vielä ehtii. Sopivasti samaa ikäluokkaakin molemmat niin ensi kausi aika kriittinen kummallakin urakehityksen kannalta kun hyviä vuosia olisi toki vielä parhaimmillaan 10 jäljellä, mutta vaatisi selkeää breikkaamista uskottavalla pääsarjatasolla.
   
 23. Since 1931 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
  Lainaus:
  Thomson tulee olemaan kova. Seurannut sekä Thomsonia, että Laaksosta junnuista asti ja mielestäni Thomson on ollut parempi tästä kaksikosta.
  Thomsonin kokonaisvaltainen pelaaminen ollut paremmalla tasolla.
  Thomsonin heikoin osa-alue laukaisutarkkuus on korjattavissa, muutenhan laukaus on todella kova.

  Mielestäni olet jäljillä siinä, että Thomson kolkuttelee maajoukkuepelejä ja uskon niitä ensi kaudella pelaavan.
  Muutenkin Ilveksen puolustus on mielestäni liigan kovimpia. Tasapainoinen ja hyvin rakennettu.
   
  kananlento ja Patrick Star tykkäävät tästä.
 24. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Lainaus:
  Aikaisempina vuosina pelannut amerikassa lähinnä agitaattorin roolissa alakentissä ja rooli on ollut taklata kaikkea mikä liikkuu ja tapella. Nyt sitten euroopassa saanut kiekollista roolia mitä sai junnuissakin aikanaan, niin se selittää miksi nyt tehoja taas tullut. Ja toki nyt viime kausi oli ensimmäinen kausi laitahyökkääjänä ja se oli yksi syistä miksi tehoili enemmän kun aiemmin.

  Olen eri mieltä tuosta, että Sport laskisi paljon DeSousan varaan. Kuitenkin aika laaja hyökkäys ja DeSousa on vieläpä pelaajatyypiltä tuollainen hyvin alakenttiinkin sopiva, niin jos ei nyt tehoja iske samaan malliin mitä viime kaudella, niin kolmoskenttään oikein pätevä monipuolinen raataja ainakin saataneen. Niin eipä ole Sportin hyökkäys nyt juurikaan DeSousan pisteiden varassa.
   
  teba ja Entrosantier tykkäävät tästä.
 25. X Leevi X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK ja Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Hyvän listan olet tehnyt ja aika asiantuntevasti perusteltu myöskin. Itse voisin lisätä näihin mielenkiintoisiin hankintoihin Kyle Platzerin joka hyvin vertautuu kuvailuusi Sebastian Dykistä. Ne muutamat klipit mitä olen katsellut Platzerista niin vaikuttaa herra olevan kamppailutaitojensa perusteella ihan kova luu liigassakin. Varsinkin kun ilmeisesti Kookoossa hänelle luvassa ykköskenttään paikka niin tulostakin varmasti voi odottaa.