Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Kovimmat siirrot 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Via Dolorosa, 26.04.2019 klo 16.08.

 1. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Oma listaus näyttää tällä hetkellä tältä:

  Maalivahdit:
  1. Frans Tuohimaa, HIFK
  2. Henrik Haukeland, KooKoo
  3. Eero Kilpeläinen, KalPa
  4. Ville Kolppanen, Ilves
  5. Atte Tolvanen, Pelicans

  Puolustajat:
  1. Mikko Kousa, HIFK
  2. Ludvig Byström, Kärpät
  3. Jakub Krejcik, Kärpät
  4. Kalle Maalahti, Ilves
  5. Rony Ahonen, HIFK

  Keskushyökkääjät:
  1. Janne Pesonen, Kärpät
  2. Otto Paajanen, HIFK
  3. Cody Kunyk, HPK
  4. Pathrik Westerholm, Lukko
  5. Robert Leino, Ilves

  Laitahyökkääjät:
  1. Teemu Turunen, HIFK
  2. Charles Bertrand, Tappara
  3. Tomas Zaborsky, SaiPa
  4. Eero Elo, Lukko
  5. Jere Sallinen, HIFK

  Hyökkääjistä jäi kovia nimiä pois ja senttereistä lähimpänä paikkaa listalla olivat Morley, Ramstedt ja Hari. Laitureista taas lähimpänä olivat Saarinen, Pitkänen ja Vauhkonen.
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 2. Yuppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Jokke Heinänen
  Lainaus:
  Lukostakin menee kaikki ulkkaripakit ennen listalle, molemmat tsekit viime aikoina pyörineet maajoukkueessa ja Press Färjestadin vakiokokoonpanon miehiä.

  Sanotaan vielä ilman värilaseja, että mielestäni näitä Lukon hankintoja aliarvioidaan aika rankasti. Esimerkiksi listoilla pyörivä Rony Ahonen, niin hyvä pelaaja kuin onkin ja mielellään olisin Raumalla jatkossakin nähnyt, niin ei tuo sen enempää lisäarvoa joukkueella kuin Lukon kolmikko. Sama pätee tähän Kärppien AHL-arpa Byströmiin. Maalahtikin hyvin kyseenalainen valinta ennen Tsekin EHT-miehiä.
   
  Oto Hascak tykkää tästä.
 3. Zeta03 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, sympatiat KooKoo
  Ässien venäläinen maalivahti Tarasov saattaa olla todellakin villi kortti ja moni ihmettelee kauden jälkeen miten ei sijoittanut häntä maalivahtien top5
   
  Pekka Kaukalo, Punamusta & Finlandi_36 tykkäävät tästä.
 4. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Paljon on kyllä mielenkiintoisia siirtoja sisäänpäin Liigaan. Todella hankalasti vielä arvioitavia suhteessa toisiinsa, kun tulee ihan eri sarjoista, eri joukkueista ja eri-ikäistä porukkaa. Esimerkiksi nyt vaikka Janne Pesonen, 37 vuotta. Hän voi periaatteessa voittaa pistepörssin, tai sitten pelata nihkeän kauden, kun ei vaan enää riitä nuorten miesten vauhdissa - Liigassa mennään todella lujaa ensi kaudella.

  Toisaalta jos Kärpistä nyt puhutaan, pidän tuota Ludwig Byströmiä todella hyvänä hakuna. Pitäisin tilastoskouttauksen perusteella ihan vaikka pakkien pistepörssin taistelun voittajakandidaattina. Sitten taas esimerkiksi Lukon Pressistä tulee mieleen, että voi olla boom tai bust. Tapparan Ytterell näyttäytyy omaan silmään todella hyvätasoisena yleismiehenä Liigaan, jolla on hyvä perusvarmuus jokaiseen tekemiseen, mutta joka kuitenkaan ei välttämättä omaa sellaista x-factoria, että taistelisi esimerkiksi pakkien pistepörssivoitosta tai nousisi otsikoihin muutenkaan.

  Toisaalta on hienoa, että viime kauden komeetat Danforth ja Turunen pysyvät Liigassa. Samoin myös esimerkiksi Kousa. Näistä kaksi vaihtoi joukkuetta, ja ihan huippupelaajat tähän sarjaan nappasi IFK.

  Nuo Lukon Westerholmin kaksoset ovat kanssa ihan mielenkiintoisia hankintoja. Danforthin ja Elon takana varmaan aika hemmetin kovia seppiä nimenomaan kakkosketjulaisiksi Liigassa.

  Oman suosikkijoukkueeni Tapparan kohdalla on mielenkiintoista nähdä, mihin erityisesti Morley ja Bertrand pystyvät. Bertrand oli toissakaudella Liigan supertähti, ja Morleyn käyrä puolestaan on ollut viime vuosina todella jyrkästi kasvussa. Mies oli kuitenkin ensimmäisellä Liiga -kaudellaan SaiPan paras pistemies ja on nimenomaan moderniin nopeaan lätkään sopiva pelaaja. Bertrand - Morley - Ojamäki, siinä tulee vastustajilla kiire.

  Maalivahtihankinnoista Tarasov näyttäytyy varmaan mielenkiintoisimpana. Veskareita on muutenkin paljon vaikeampi arvioida ennakkoon, kun tilastoihin vaikuttavat niin monet muutkin asiat, kuin maalivahdin henkilökohtainen osaaminen. Saas nähdä, ketä tänne vielä siirtyy... Lupaa kyllä tällä hetkellä todella mielenkiintoista ja kovatasoista ensi kautta koko Liigan mittapuulla.
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 5. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Tosiaan... Vähän hätäseen tarkistin noita Liigan siirtoja ja unohtui ainakin Maalahden siirto. Lukon ulkkarit nopealla tilastoscouttauksella jäivät hieman kysymysmerkeiksi. Ei tarkoita heidän olevan huonompia hankintoja, vaan etten osaa arvottaa heitä yhtään mihinkään tähän hätään.
   
  redpecka tykkää tästä.
 6. mailanmittaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Moni varmaan tälläkin kaudella ihmetteli kauden päätteeksi, kun Jere Innala teki 24 maalia, mutta tuskinpa kukaan silti ihmetteli, että miksei ollut sijoittanut häntä kauden alussa TOP3 maalintekijäksi.

  Ennakot on ennakoita ja todellisuudessa sitten nähdään erilaisia yllätyksiä ja esiinnousuja. Wich is nice.
   
  sakkr, Pekka Kaukalo, redpecka ja yksi muu tykkäävät tästä.
 7. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Enpä tiedä onko Maalahti sinänsä aliarvostettu, tuntuu että sitä ei oikein ole vaan luonnollisesti bongattu isoissa piireissä kun sellainen ihan tykkikausi kumminkin puuttuu. Onko mikään mediakaan koskaan missään kirjoittanut hänestä mitään?

  Kyllä saipalaiset Kallen arvon tuntee. Itse ajattelen niin, että Kalle vasta vieläkin hakee askelmerkkejä ja jossain vaiheessa tärähtää kunnolla.
   
 8. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Kyllä porukka mielestäni on täällä hyvinkin kehunut Lukon Westerholmeja ja pitävät heitä selkeästi äärettömän kovina pelaajina.

  Pyrin aina ajattelemaan realistisesti, kun jotain arvioita kirjoitan. Otetaan nyt vaikka Lukon takalinjojen uusi kolmikko, Press, Nemecek sekä juuri saapunut Klok.

  Press. Voittanut Allsvenskanin puolustajien pistepörssin sekä painanut lähes piste/peli farmin farmissa, eli ECHL:ssä. Pääsarjatasolla ei Ruotsissa oikein kulkenutkaan ja yksi kokonainen kausi takana. Jotkut Spinkit Ässistä ollut ihan tähtiä ECHL:ssä, Dyk Allsvenskanissa ja Ytterelkin pystynyt pelaamaan hyvin SHL:ssä 3 vuotta. Ei kukaan näitä pelaajia täällä mainitse, vaikka meriitit samoilta tasoilta ovat (vaikkakin Spinkeillä ja Dykeillä hyökkääjinä) kiistatta kovemmat.

  Nemecek. Pelannut ihan hyvin kotimaansa pääsarjassa ja tästä osoituksena kutsu yhteen EHT-peliin. Nuori pelaaja, joka hakee läpimurtoaan, kuten äärettömän moni muukin.

  Klok. Nimekkäin tästä kolmikosta ja ihan vaan sen tähden, että on päässyt pelamaan sysipaskassa Slovanissa Venäjän paskaliigaa. Mielestäni täysin verrattavissa kaikin mittakaavoin SaiPan Grmaniin, mutta ei kukaan ole hänenkään nimeään maininnut. Toki Klok on 3 vuotta jo pelannut maajoukkueessa ja olisi pelannut 2018 MM-kisoissakin, ilman loukkaantumista.

  Summa summaarum. En tiedä onko Lukon puolustajia aliarvioitu, kun kaksi näistäkin pelaajista hakevat vielä lopullista läpimurtoaan pääsarjatasolla. Rony Ahonen on kiisatta lähtökohtaisesti näistä kaikista selkeästi kovempi ja varmempi tekijä, mutta sitä potentiaalia nousta isompiin ympyröihin on Lukon kolmikolla suurempi, ihan vain iänkin tähden. Eivät nämä missään nimessä ole palstan aliarvostetuimpia hankintoja ja meriitit eivät näillä miehillä ole sellaisia, että ansaitsisivat mainintaa tässä ketjussa. Parhaimmillaan Press voi taistella jopa puolustajien pistepörssin voitosta ja Tshekit olla todellisia tähtiä omalla alueella, mutta kyllä ennakkoon kovempia nimiä on siirtynyt muihin joukkueisiin.
   
  Walkin, Pekka Kaukalo & Barney tykkäävät tästä.
 9. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Kalle oli kuitenkin viime kaudella pakkien pistepörssin kahdestoista ja sitä edellisellä kaudella kahdeksastoista. Jos katsotaan peliaikoja, niin niissäkin hän on ollut viime vuosina ihan Liigan puolustajien kärkikahinoissa. Jos käydään listaamaan Liigassa pelaavia parhaita suomalaisia puolustajia, joilta on vielä miesten maajoukkuedebytti tekemättä, niin Kalle tulee kyllä mieleen ihan ensimmäisten joukossa. Toivottavasti maisemanvaihdos auttaa häntä vielä yhden stepin eteenpäin.
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 10. Apheu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tähän on pakko sanoa, että pakkien pistarissa pitäisi melkein päästä sinne TOP-10 ellei TOP-5 -sijoituksille, jotta nousisi suuren yleisön tietoisuuteen hyökkääviltä ominaisuuksiltaan. Toisaalta isot, ilkeät tai muuten vaan mielenkiintoiset persoonat jäävät mieleen. En varmaan ole ainut, jolle tämä Maalahti ei vaan yksinkertaisesti ole jäänyt mieleen/noussut framille. Ehkä ensi kaudella tulee vielä kovempi kausi, Ilveksessä ehkä päässee ainakin median esille paremmin, kuin SaiPassa.
   
  Soi Nana tykkää tästä.
 11. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Klok on pari vuotta vanhempi kuin Grman. Klok on päässyt pelaamaan parempaa Tsekin sarjaa kun Grman vastaavasti vedellyt kotoisessa Slovakiassa. KHL-tripeistään ei ole mitään hajua miten siellä ovat suoriutuneet; paska jengi ja kummatkin rumasti miinuksilla. Pisteissä Grman 4+4, Klok 1+7.

  Mielenkiintoista nähdä nämä ex-joukkuekaverit Liigassa ensi kaudella.
   
 12. Ralph Jäsen

  Mulla tulee Kalle Maalahdesta mieleen vähän Petteri Nikkilä. Sellainen puolustaja, jonka kaikki kyllä nimeltä tuntee, mutta lopulta monikaan ei edes tiedä millainen pelaaja kyseessä. Helppo aliarvoida. Ja Maalahti voi kyllä vetää tykkikauden kuten Nikkiläkin teki. Erinomainen hankinta Ilvekseltä kyllä.

  Ilveksen ehkä paras hankinta ensi kauteen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.06.2019 klo 21.48
  Huppu, LiutunLätty, Virveliä kainaloon ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 13. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Erittäin hyvin on kommenteista päätellen pelannutkin Tshekin pääsarjassa Klok, mutta ei mielestäni silti ole lähtökohtaisesti esim. Ahosta kovempi. Jos pelaa lähelläkään Krejcikin tasoa, niin olen erittäin tyytyväinen. Profiililtaan Krejcik oli kuitenkin aivan tähti Tshekin Liigassa, niin en heti odota Klokilta 25 minuutin peliajalla ainuttakaan virhettä kentällä.
   
 14. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Lainaus:
  Mutta Maalahti ei ole mikään puhdas hyökkäävä puolustaja, vaan kyseessä on todella kokonaisvaltainen pelaaja. Aikoinaan, kun hän nousi SaiPan liigamiehistöön hän oli kuin neljäs hyökkääjä, joka oli puolustuspäässä tikittävä aikapommi. Kaikkien yllätykseksi hän on kuitenkin vuosien saatossa kehittynyt todella kokonaisvaltaiseksi puolustajaksi, joka on kantanut suurta vastuuta alivoimallakin. Suuren yleisön silmissä Maalahti on lentänyt vähän tutkan alla, mutta ne, jotka ovat seuranneet enemmän SaiPan pelejä, tietävät miehen tason. Minun papereissani Maalahti on Ilveksen paras puolustaja ja aika lähellä Liigan top-10 puolustajaa.
   
  redpecka ja Via Dolorosa tykkäävät tästä.
 15. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Juu ei missään nimessä mene nämä tulevaisuuden jantterit ennakoissa kymmenen vuotta hyvällä tasolla liigaa pelanneiden ohi. Tällä tsekki-slovakki-kaksikolla on varmaan ihan tekemistä päästäkseen Ronyn parin viime kauden pisteisiin että muuhun peruspelaamiseen (oletan Ronyn pelanneen perus hyvää peliä).

  Kauden jälkeen asiat voivat olla toisin. Nyt elämme ennakoissa.

  Maalahden ei tarvitse kuin pitää tasonsa niin hänestä tiedetään kauden päätteeksi enemmän jos ja kun Tampere kiinnostaa kansaa enemmän kuin Lappeenranta.
   
 16. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Ahosta vuosikaudet läheltä seuranneena, sanoisin kyseessä olevan ihan TOP-3 puolustajia koko Liigassa, jos katsotaan perustasoa. Vaikea sanoa kuinka paljon on kärsinyt suurien otsikoiden uupumista, kun on pelannut Raumalla, mutta taso on ollut aivan huippuluokkaa jokainen kausi Raumalla. Tomi Pettisen kanssa yksi parhaista peruspuolustajista Lukossa, mitä 2000-luvulla seurassa on pelannut.
   
  Viimeksi muokattu: 15.06.2019 klo 00.55
  Crüe 13 ja redpecka tykkäävät tästä.
 17. VapaahetoisGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  V-Suomi, En Gång IFK, Alltid IFK, KAPA
  Lainaus:
  Kuka on Tomi Penttinen?
   
 18. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Lainaus:
  Automaattisen korjaavan näkemys Tomi Pettisestä.
   
 19. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Joo, vaikka Kallen pelaaminen on kehittynyt kokonaisvaltaisesti, on Kalle silti edelleen ensisijaisesti hyökkäävä ja kiekosta tykkäävä puolustaja. Selkeä vahvuus Kallen pelaamisessa on pelirohkeus. Keskinkertaisemmalla itseluottamuksella varustettu pakki alkaa arastelemaan, jos kiekko sattuu pari kertaa lipsahtamaan vastustajalle hyökkäyssinisellä, mutta Kalle ei arastele. Malliksi vaikka SaiPan toinen maali Berlin Eisbärenin verkkoon elokuussa 2016: SaiPa hiljensi äänekkään saksalaisyleisön – CHL-kausi käyntiin vierasvoitolla
   
 20. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  KalPa-kasvatti Penttinen on IPK:n kulttipelaaja. Oli 2015-16 kauden mestaruuden takuumiehiä, valitettavasti oli myös yksi niistä, keille ei voitu enää sopimusta tatjota, että puolustus kestäisi Mestiksessä. Sai kuitenkin hienon mahdollisuuden pelata pari ottelua Mestistä IPK:n ensimmäisellä Mestis-kaudella, eikä pelannut lainkaan hullummin. Urahan loppui toissakaudella.

  Miksi sinua Penttinen kiinnostaa? Hymiö.
   
 21. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  En ole Janne Pesosta viime vuosina seurannut niin kysyn niiltä jotka tietää että missä vaiheessa hänestä sentteri tuli?
   
  Pekka Kaukalo tykkää tästä.
 22. Huml71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Erittäin hyvä kysymys. Pesonen on jostain syystä Kärppien toisena kärkisentterinä ensi kaudella pelattuaan käytännössä koko uransa laiturina. Maajoukkueessa taisi pelata sentterinä kevään 2018 MM-kisoissa?
   
 23. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Lainaus:
  Tuntuu olevan trendi että laitureista tehdään senttereitä. Onko juniorien valmennuksessa joku vika vai mistä johtuu että senttereistä on pulaa vuosi vuodelta enemmän?
   
 24. redpecka Jäsen

  Onko se niin, että sentteri on kokonaisvaltaisin pelaaja joka pystyy tarvittaessa pelaamaan myös laidalla ja näin ollen valmentajan lempityökaluja joukkueessa?

  SaiPan viime kauden joukkueessa joka toinen suunnilleen oli sentteri tai sentterilaituri kun siitä edellisellä kaudella Lehterän mukaan sentterit loppuivat kesken.
   
 25. Viheltää Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Turku + länsirannikko
  Top5 kovimmat siirrot kuuluu ehdottomasti:
  Petteri Wirtanen TPS