Ilmoitukset

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Kovimmat siirrot 2019–2020

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Via Dolorosa, 26.04.2019 klo 16.08.

 1. Via Dolorosa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kristián Pospíšil
  Pikkuhiljaa pelaajia alkaa siirtymään uusiin joukkueisiin, joten luonnollista on tässä kohtaa avata perinteinen vahvistus ketju. Huippuluokan pelaajia on siirtymässä Liigasta rutkasti pois, niin odotettavissa on jopa poikkeuksellisen isoakin vaihtuvuutta monessakin joukkueessa ja tätä kautta monta uutta nimeä.

  1. Tomas Zaborsky - SaiPa
  2. Eero Elo - Lukko
  3. Miikka Pitkänen - KalPa
  4. Henrik Haukeland - KooKoo
  5. Tony Sund - TPS

  Paljon tulee tietenkin lista elämään, kun kärkijoukkueet vielä tulevat julkaisemaan omat vahvistuksensa.
   
  JKyykka tykkää tästä.
 2. R & L Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ehkä ne "värilasit" vaikuttaa, mutta itse pidän Ville Kolppasta kovempana juttuna kuin Haukelandia, ja mielestäni myös Elo kyllä nokittaa Zaborskyn.
   
  JKyykka tykkää tästä.
 3. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Eloko siis on mielestäsi Zaboa enempi tyyppiä "pisteitänsä parempi"...johtava pelaaja? Vai miksi tuon noin arvoitat? Itse näen ihan päin vastoin kuin tuo olettamani.
   
 4. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Tony Sund kovimpien siirtojen listalla, kaikkea sitä...
   
  BussiKUSKI ja Mikke73 tykkäävät tästä.
 5. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  No vielä on paljon siirtoja tulossa, joten vielä on vähän aikaista tehdä listoja, mut laitetaan kuitenkin:

  1. Tomas Zaborsky
  2. Henrik Haukeland
  3. Ville Kolppanen
  4. Miikka Pitkänen
  5. Eero Elo
  6. Janos Hari
  7. Otto Nieminen
  8. Chris Desousa
  9. Fredric Weigel
  10. Steven Seigo

  Lisäksi maininnan arvoisia ovat Ässien ruotsalaiset nuoret pakit ja Niko Kivelä, Sportin Liuksiala jne.

  Tuosta listasta kyllä huomaa, että HPK, HIFK, Kärpät ja Tappara eivät ole vielä yhtään hankintaa julkistaneet, eikä esim. Lukkokaan kuin yhden ja Ilves vissiin (?) muutaman. Lisäksi TPS hankkii vielä ilmeisesti sen 2-3 pelaajaa.
   
 6. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  No siis oman näkemykseni mukaan pienen seuran kaappaama tähtipelaaja menee listalla ylemmäs kuin suuremman seuran tekemä kaappaus pienemmästä seurasta. Esim juuri KooKoon haku Turusta ja SaiPan Zaborsky. Pitkäsen arvottaisin tuon viiden listan viidenneksi, palaa kuitenkin kotiin. Kovin siirto on mielestäni ennen kaikkea yllättävin. Joskin, tottakai, myös pelaajan tasolla on suuri merkitys. Eli tuota listaa muuttaisin niin, että Haukeland ja Pitkänen vaihtavat paikkoja. Sund vähän siinä ja siinä, meneekö Pitkäsen edelle. Zaborsky on kyllä julkaistuista kovin. Ja Elo toiseksi kovin.

  e. Ja siis Kolppaseen pätee vähän sama kuin Pitkäseen, mutta on kylläkin kovempi siirto. Lähinnä arvotin tuota avausviestin listaa.
   
 7. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Nää on aina hauskoja. Viime keväänä samaninen ketju piti laittaa kuulemma lukkoon kun Ohtamaan hankinta tuli ilmi. Kovia hankintoja olivat myös Motin ja Santala ja moni muu.
   
  teba tykkää tästä.
 8. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Lainaus:
  Samaa mieltä, yhden kauden ihme.

  Zabo ja Elo toistaiseksi kovimmat siirrot. Jotain suurempaa varmasti vielä liikkuu.
   
 9. Maukka187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Koovee, NHL
  Lainaus:
  Miten tällä kaudella 35 pistettä tehneen 23-vuotiaan puolustajan voi jo nyt tuomita yhden kauden ihmeeksi?
   
 10. Since 1931 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves,Liverpool,sympatiat HIFK (Kom Igen Ilves)
  Lainaus:
  Kalle Maalahti tehnyt yli 50pistettä puolustajan paikalta kahdessa kaudessa, mutta ei mahdu listalle.

  Tästä huomaa hyvin kuinka aliarvostettu Maalahti on. No, onhan nämä EBEL-arvat edellä....
   
  Kelloparho, Denisovi, Nigi ja yksi muu tykkäävät tästä.
 11. Tuima Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Yhden kauden ihme on ehkä hieman väärä termi, mutta vaikutti kyllä hieman suonenvetokaudelta. Kokonaisvaltaisena pakkina Sund on kieltämättä vielä hieman repaleinen ja taso heitteli välillä liikaa. Omassa päässä välillä erittäin pehmeä. Mitään pois Tonylta tai Tepsiltä ottamatta, antaako pistemäärä paikan ”kovimmat hankinnat” -listalle, vaikka muuten menisi turkulaisten menneen kauden pakistossa rivimiehenä?

  Oma lista kovimmista siirroista, ilman sen suurempaa analyysia:

  1. Elo
  2. Zaborsky
  3. Kolppanen

  Värilasien läpi katsottuna pidän mm. Liuksialan ja Seigon naaraamista pieneen pohjalaisseuraan aika kovana. Olisi kelvannut muuallekin.
   
 12. Fremont Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Devils
  Lainaus:
  Niinpä, ja muuten enemmän pinnoja kuin Zapolla kolmella viimeisellä kaudella, mutta näin ne asiat koetaan:

  Kovimmat siirrot:

  1. Kaikki oman joukkueen kaappaukset
  2. Selittelyt miten seuran ja/tai hallin sekä tuppukylän kokoon nähden suhteutettuna kuitenkin helvetin kova siirto jostain Unkarista

  Paskimmat siirrot:

  1. Kaikki omasta joukkueesta pois siirtyvät
  2. Selittelyt miten paskoja oman joukkueen parhaat mutta muualle siirtyvät ihan oikeasti ovatkaan
   
  Popi Orri, Arnold, Röda ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 13. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Kyllä itse tämän hetken top3 muodostaisin malliin:

  1. Eero Elo n. 30pinnan kausia NLAssa 3. putkeen. 11. 15. 17. maalia kausillaan. Liigassa pelatessaan omaa yhden parhaista laukauksista

  2. Miikka Pitkänen. 15p 33p 48p. Joo hyötynyt varmasti paljon Strömwallista mutta onhan tuo kehitys ollut huimaa. Pystyy pelaamaan keskellä, että laidalla. Mikäli Luostarinen pelaa vielä kauden KalPassa. Miikka Pitkänen pelaa mitä luultavammin ykköskentässä: Pitkänen-Rissanen-Ruuttu. Viimeisellä KooKoo kaudellaan kunnioitettava +5, +/- tilastossa (vain Måltella ja Kähkösellä parempi) ja verrokkina Erik Karlsson -19

  3. Tomas Zaborsky. 58peliin 23p 47peliin 34p. Ei ole Zaborsky enää Ässät-vuosien tasolla, mutta edelleen vaarallinen hyökkäyspään pelaaja. Playoffeissa myös 0.6ppg on aika kovaa valuuttaa, vaikka pehmeäksi välillä onkin sanottu.
   
 14. Sörsseli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Zabo pelannut Liigaa reilut 400 matsia ja tehnyt maaleja yli 20maalin täyden kauden tahdilla. Elolla vissiin 1 20+ maalin kausi urallaan?

  Tappara sitten ilmeisesti on aika heikko joukkue, kun Zabo oli joukkueen toisiksi tehokkain pelaaja... Ja maalejakin tehtaili peliaikaan nähden vain marginaalisesti vähemmän kuin Tapparan maalikuningas Ojamäki. Ja Pitkäsen +/- +5 on kieltämättä oikein kiva... Zabolla lukema oli +16, mikä oli peliaikaan suhteutettuna Tapparan paras.

  Edelliskaudella Zabo kärsi isosti loukkaantumisista.
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2019 klo 10.34
 15. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Itse järjestäisin top-10 siirrot tällä hetkellä tällaiseen järjestykseen:

  1. Tomas Zaborsky, SaiPa
  - Tällä kaudella oli hyvässä pistevauhdissa, mutta edellinen kausi ole heikohko. Nyt siirtyy joukkueeseen, jossa saa vielä isomman roolin ja uskon SaiPan pelitavankin sopivan Zabolle paremmin kuin Tapparan. Odotusarvona on +20 maalia ja +40 pistettä.

  2. Eero Elo, Lukko
  - Elolla on ainostaan yksi kova kausi Liigasta, mutta sen jälkeen pisteitä on syntynyt hyvin niin KHL:ssä kuin NLA:ssa. Katsotaan miten soveltuu Lukon joukkueeseen, mutta itse odotan Elolta +20 maalia ja +35 tehopistettä. Melko tasoissa Zaborskyn kanssa, mutta Zaborskyn eduksi lasken sen, että hänellä on useampia hyviä kausi juuri nimenomaan Liigasta, joten floppiriski on vielä Eloakin pienempi.

  3. Henrik Haukeland, KooKoo
  - Iso kaappaus KooKoolta. Maalivahtien ja kenttäpelaajien vertaaminen on usein hankalaa, mutta pienille seuroille erinomainen maalivahti on kaikista tärkein osa joukkuetta. Jos KooKoon kausi tulee jatkumaan vielä runkosarjan jälkeen, niin se tulee olemaan tämän miehen ansiota.

  4. Miikka Pitkänen, KalPa
  - Todella kovat pisteet tällä kaudella, mutta suhtaudun vähän skeptisesti siihen, että Pitkäsen todellinen taso olisi noissa lukemissa. Veikkaan, että ensi kauden pistesaldo tulee olemaan lähempänä tuota viime kauden 33 pistettä kuin tämän kauden 48 pistettä. Kova hankinta KalPalta, etenkin kun huomioi Pitkäsen olevan vielä oma kasvatti.

  5. Kalle Maalahti, Ilves
  - Aliarvostettu pelaaja. Laukaus on vielä nykyäänkin heikko ja virheitä tulee välillä, mutta pystyy pelaamaan isoja minuutteja ja Maalahden voi laittaa kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. Olisi kova vahvistus jokaiselle liigajoukkueelle ja tulee nousemaan ensi kaudella Ilveksen ykköspuolustajaksi. En pidä myöskään ihan mahdottomana, että ottaisi kehityksessään vielä sen pienen stepin ylöspäin, jonka jälkeen debyytti miesten maajoukkueessa olisi tosiasia.

  6. Eero Kilpeläinen, KalPa
  - Ainakin tilastojen valossa Kilpeläisellä oli aika vaikea kausi SHL:ssä. Liigassa hän on kuitenkin todistanut tasonsa niin monena kautena, että vaikea häneen on kohdistaa sen suurempia kysymysmerkkejä. Varmasti Liigan parhaita maalivahteja ensi kaudellakin.

  7. Ville Kolppanen, Ilves
  - Kova maalivahti Liigaan. Tällä kaudella tilastojen valossa vähän parempi kausi kuin Kilpeläisellä, mutta Kolppasella on ainoastaan yksi huippukausi Liigasta. Minulle on jäänyt kuva vähän epätasaisesta maalivahdista, joka voi onnistuessaan olla vaikka koko Liigan paras maalivahti, mutta jos homma ei luista ihan parhaalla mahdollisella tavalla, niin Kolppanen on vain keskitason ykkösmaalivahti Liigassa.

  8. Tony Sund, TPS
  - Kovat pisteet tällä kaudella, mutta nyt siirtyy isompaan seuraan ja ensi kaudeksi on vielä isommat odotukset. Jos onnistuu, niin tulee olemaan todella kova hankinta, mutta itse näen tässä pienen floppivaaran. Monesti sitä ensimmäistä huippukautta seuraa vähän vaisumpi kausi.

  9. Janos Hari, Pelicans
  - Potentiaalia Harilla on tehdä todella kovaa tulosta Liigassa, mutta häneenkin kohdistan pieniä kysymysmerkkejä. Kovat pisteet EBEListä ja pari ainakin tuloksellisesti ihan kelvollista kautta SHL:ssä nostavat kuitenkin odotuksia. Ainakin nuorempana hänellä on ollut ilmeisesti vähän ongelmia asennepuolessa ja Pelicansin hyökkäyksen kilpailutilanne on melko kova, joten siinä voi nopeasti ajautua odotettua pienempään rooliin.

  10. Steven Seigo, Sport
  - Sportille elintärkeä pelaaja, sillä hänet on hankittu Sportin ykköspakiksi. Sportin puolustus oli tällä kaudella surkea ja jos he haluavat ensi kaudella pelata pudotuspeleissä, niin Seigon on onnistuttava. Hän on pelannut jo useamman kohtalaisen kauden Liigassa, mutta nyt pitäisi isommassa roolissa pystyä vielä parempaan.
   
  LiutunLätty tykkää tästä.
 16. Yuppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Jokke Heinänen
  Lainaus:
  Toki Elolla on myös KHL:stä 18 maalin kausi. Ja joo tiedetään että Zabolla on 21 maalia samasta liigasta.
   
 17. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Ehkä annoin painoarvoa liikaa nuille parille heikommalle kaudelle, että ura olisi menossa alaspäin. Eihän Zaborsky näköjään olekkaan kuin vasta 31-vuotias. Joten jos loukit takana niin paluu huipullekkin on vielä mahdollista. Kuten sanoin, hyökkäyspäähän vielä tehokas pelaaja.

  Elon laskin edelle, koska on pelaajana parhaassa iässä ja mättänyt hyvin maaleja muissakin Euroopan huippusarjoissa, ihan viime vuosina. Lukossa saanee myös ihan "ok" ketjukaverit häntä ruokkimaan.

  Pitkäsen taas laskin edelle, koska on kokonaisvaltaisesti parempi pelaaja. Ja hänkin aika lähellä uransa parasta hokia pelaa juuri nytten. Sanoisin, että helppo tehdä Tapparassa tulosta parempien ketjukaverien kanssa. Mutta toisaalta Pitkänenkin nautti KooKoossa lähes rajattomasta peliajasta ja Liigan parhaasta pelaajasta Strönwallista.

  Nyt onkin kiva nähdä näiden välillä, kun asetelmat muuttuvat. Pitkänen pelannee KalPassa Rissasen ja Ruutun rinnalla ja Zaborsky saa SaiPassa taas varmaan roolia aikaisempaa enemmän. Voi olla, että pisteissä käykin juuri päinvastoin kuin viime kaudella. Tuohon +/- Tapparan maaliero oli +22 kun KooKoon vastaava-40. Erotus siis 62 maalia Tapparan eduksi. Ehkä tuossa on helpompi saada +16 kuin KooKoossa +5.

  Aika tasoissa nuo 3 herraa mielestäni kuitenkin ovat.
   
 18. Raju Erkki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport & Vegas Golden knights
  Tony Sundissa on aika isokin riski TPS:lle. Kuitenkin divarista tullut pelaaja ja vasta yksi tehokas kausi alla Liigassa. LIssäksi puolustussuuntaan on välillä aika hasardi. Sportin viime kauden heikossa pakistossa sai olla ihan ykköstähti ja sai oikeastaan maksimaalisen vastuun. Aina ylivoimalla ja erikoistilanteissa kentällä ja usein se hyökkäyspään aloituksiin laitettiin myös. Välillä oli hyvin heikkoja jaksoja, mutta sai silti pelata sen 20min ottelussa ja luotto ei loppunut. Miten käy kun siirtyy TPS:ään ja ei enää olekaan se ykköspakki ja saa niin suurta roolia ja kun lisäksi TPS:llä on varaa laittaa katsomoon myös pakistosta pelaajia, niin miten reagoi kun joutuukin pienemmälle vastuulle heikkojen jaksojen aikana eikä saakaan silti pelata niin paljoa. Myös se epäilyttää, että kuinka paljon tehot laskee, jos alkaa pelaamaan hiukan enemmän myös puolustussuuntaan. Näen tässä ehkä ensikauden suurimman floppivaaran, kun oletettavasti TPS vielä ihan kohtuu kovalla summalla Sundin palkkasi. Gröndahl oli aika samanlainen tapaus ja hänellähän ei ilmeisesti Kalpassa ihan lähtenyt homma toimimaan.

  Toki Sundin kehitys on ollut niin huikeaa ja nopeaa tässä pari vuotta, että mikäli se jatkuu niin TPS:llä voi olla käsissään puolustajien pistepörssin voittaja ja tuleva maajoukkueen vakiokasvo.
   
  teba tykkää tästä.
 19. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Hyvä esimerkki on Jake Newton, joka KooKoossa ja Sportissa loisti, kun sai ykköspakkina pelata ja koomailut omissa katsottiin sormien läpi. JYPissä taas ilman ykköspakin tonttia oli hasardi omissa, ja korkeintaan ailahteleva hyökkäyspäässä. Ehkä auttoi merkittävästi parissa voitossa, mutta perstuntumalla väittäisin, että maksoi niitä enemmän.

  Jännä nähdä, että mitä sieltä tulee, mutta en yllättyisi, jos tekisi ns. Newtonit.
   
 20. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Yllättävää lukea tällaista Sport-kannattajan näppäimistöltä.
   
 21. Myrvold Jäsen

  Lainaus:
  Katkeruutta?
   
 22. Entrosantier Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Miksi? Itse en ole ikinä tykännyt Sundista, vaikka kovat pisteet viime kaudella tekikin. Aika paljon harmaita hiuksia on suoritteillaan aiheuttanut ainakin meikäläiselle.
   
 23. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Lainaus:
  Anteeksi pilkuviilaaminen, mutta tämä on ärsyttävää. Ryan Zapolsi = Zapo. Tomas Zaborsky = Zabo. Se ei ole Zaporski
   
 24. MäkSisäkumi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo
  Lainaus:
  Anteeksi pilkunviilaaminen, mutta tämä on ärsyttävää. Tomas Zaborsky = Zabo. Ryan Zapolski = Zapo. Se ei ole Zapolsi

  E: copy&paste-kirjoitusvirheitä korjattu.
   
  Bakaun Imaami, Nelfor & Hokipedia tykkäävät tästä.
 25. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Lainaus:
  Hah, kiitos vastapallosta, oli 110% ansaittu! :D jopa niin hyvä, etten edes lähde muokkaamaan alkuperäistä viestiä. Eli sovitaan, että Zapolski ei ole Zapolsi ja Zaborsky ei ole Zapo.
   
  MäkSisäkumi tykkää tästä.