Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 026 197
  • 81 135

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ilmeisesti tuo joukkoliikenne jätettiin ohjauskirjeestä pois, kun ei siitä mitään mainintaa ole.
Joku järki sentään sielläkin taitaa olla. Toisaalta haluaisin nähdä sen sekoilun, kun passia alettaisiin vaatia ja tarkastaa HSL:n liikennevälineissä, tosin tarkastajia kyllä kävisi sääliksi.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tuo vain yksi esimerkki. Naurattaa myös aina tuo kuorolaulutoiminnan erityinen esiinnostaminen ja paheksuminen. Onko tuollainen yli 10 hengen kuorolaulutoiminta suomessa jotenkin kovinkin yleinen ajanviettotapa?

Taitaa reippaasti kuusinumeroinen määrä suomalaisia laulaa kuoroissa. Eli on.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Tässö kohtaa Suomen vallitseva laki menee niin, että asiantuntijoita kuullaan, mutta päätöksen tekee vastuussa oleva ministeri, niin kuin @Radiopää tuossa toteaakin.
Ministeri, ei asiantuntija, on toki päätöksen tekijä. Mutta jos ministeri ei saa asiantuntijalta suositusta haluamalleen päätökselle, hänen täytyy joko ottaa poliittinen riski ja tehdä päätös, tai sitten olla tekemättä. Väärä toimintamalli on se, että painostetaan asiantuntijoita suosittamaan etukäteen tehtyä päätöstä. Tältä Kiurun ulostulo ainakin median läpi katsottuna näytti.

Sinällään tykkään Kiurun tavasta reagoida nopeasti ja päätöksentekovalmiudesta, että tässä ei voida jäädä odottelemaan täydellistä tulosta eduista ja haitoista, sillä silloin ollaan auttamatta kaikessa myöhässä. Tietyllä tavalla asiantuntijat tekee omaa työtään eli kommentoi ja päätöksentekijä tekee omaa työtään eli johtaa kriisiä.
Tästä en ole oikeastaan eri mieltä. Päätöksenteko tehdään aina rajallisilla tiedoilla ja siihen kuuluu epävarmuustekijöitä. Mutta meillä ei ole tiedossa, mitkä tekijät ovat THL:n asiantuntijoiden kantoihin vaikuttaneet. Ehkä nykyinen tilannekuva siellä on se, että kolmannen rokotteen aikaistamisesta ei saada oletettua hyötyä, vaan kansanterveyden kokonaisedun kannalta on järkevämpää olla kiirehtimättä. Tai se todennäköinen vaihtoehto mistä on ollutkin puhetta; rokotuskapasiteetin rajallisuus, ja siitä osan varaaminen sille ryhmälle jonka rokottamisesta on eniten hyötyä, eli rokottamattomille.

Tässä voi hyvin olla kyse siitä että poliitikoille ratkaisut ovat kiinni vain päätöksistä, kun taas asiantuntijat katsovat myös päätöksenteon takana olevia realiteetteja. Vrt. laki hoitajamitoituksesta.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Eipä tästä helppoa tule. No ainakin Kiuru näyttää, että minä päätän.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) sanoi tiistaina, että koronapassin laajentamista työpaikoille aletaan valmistella kolmikantaisesti. Se tarkoittaa myös työmarkkinajärjestöjen osallistumista.

Osastopäällikkö Raimo Antila sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM) on ryhtynyt laatimaan taustaselvitystä työpaikkojen koronapassin valmistelua varten.

”Ei mikään helppo tehtävä”, Antila kiteyttää ja luettelee joukon muita ministeriöitä, joita tarvitaan setvimään perus- ja työoikeudellisia seikkoja.

”Realistista ei ole, että ratkaisuja löytyisi tänä vuonna, mutta liikkeelle lähdetään niin nopeasti kuin pystytään”, Antila vakuuttaa.

”Tässä lähdetään puhtaalta pöydältä”, Antila vastaa kysymykseen, voisiko ”yleispassiin” ottaa mallia jo pidemmällä olevasta tartuntatautilain muutosesityksestä. Se velvoittaisi sote-henkilöstön rokottautumaan, kun he työskentelevät covid-19-taudille alttiiden potilaiden lähellä.

Eduskunnan on määrä saada tämä esitys jo ensi viikolla.

”Sillähän suojellaan asiakkaita ja potilaita, mutta vaihtoehtona ei ole esimerkiksi estää työntekijöitä pääsemästä työpaikalle”, Antila kuvailee hankkeiden eroa.

”Koronarokotusten edellyttäminen kaikilta on äärettömän monimutkainen asia, kun työtäkin on monenlaista, ja sitä tehdään läsnä ja etänä. Kuka ylipäänsä arvioisi, mitkä ovat vaarallisia aloja?” kysyy työmarkkinapäällikkö Karoliina Huovila SAK:sta.

Huovila muistuttaa, että oikeus työhön ja toimeentuloon on perusoikeus, jonka rajoittaminen vaatii ainakin huolellista valmistelua.


”On myös aloja, kuten rakennusala, joilla on nyt paljon rokottamattomia. Velvollisuuden myötä pyörät voisivat lakata pyörimästä, ja pitäisi panna lappu luukulle. Etätyötäkään ei voi tehdä kaikkialla, kuten palvelualoilla ja varastoissa”, Huovila kertoo esimerkkejä rajanvedon hankaluudesta.

”Jos työssä vaadittavaa koronapassia aletaan valmistella kolmikantaisesti, toki osallistumme siihen, mutta alustava suhtautumisemme on varauksellinen”, sanoo johtaja Minna Ahtiainen STTK:sta.

 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
STM esittää valtioneuvostolle, että leviämisalueen ravitsemisliikkeitä koskevaa sääntelyä tiukennettaisiin. Se tarkoittaisi aikaisempia kiinnimenoaikoja sekä asiakasmäärän karsimista niiltä ravintoloilta, jotka eivät ota koronapassia käyttöön.

Nämä koronarajoitukset tiukkenevat - Kotimaa - Ilta-Sanomat (is.fi)

Ilmeisesti tuo joukkoliikenne jätettiin ohjauskirjeestä pois, kun ei siitä mitään mainintaa ole.

Itse luulen, että tässä viitataan viime viikolla asetettuihin ravintolarajoituksiin. Ainaki Hs:n uutisesta saa sen käsityksen.

Mtv3 ohjauskirjettä koskevasta uutisesta saa saman käsityksen.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ilmeisesti tuo joukkoliikenne jätettiin ohjauskirjeestä pois, kun ei siitä mitään mainintaa ole.

Eilen tuli joku uutinen vastaan, jossa tuosta todettiin, ettei laki ainakaan tällä hetkellä mahdollistaisi koronapassin käyttöä joukkoliikenteessä.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Yksi vaihtoehto olisi Lehtosen mielestä se, että annettaisiin virallinen suositus siitä, että flunssainen aikuinen eristää itsensä kymmeneksi päiväksi.

Juu, varmasti 99 % aikuisista noudattaisi tuota suositusta innoissaan. Ja ne ketkä noudattaisivat, niin työnantaja olisi varmasti vielä enemmän innoissaan.
Niille ketkä eivät saa tehdä etätöitä kuin määrän X, tuo olisi helkutin loistava uutinen. Jatkuvasti vaan nokka vuotaa, niin ei pääse ennen kesää toimistolle.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Eilen tuli joku uutinen vastaan, jossa tuosta todettiin, ettei laki ainakaan tällä hetkellä mahdollistaisi koronapassin käyttöä joukkoliikenteessä.

Todistaa kyllä taas, kuinka hyvin THL on valmistautunut, kun on valmistanut tapahtumien riskitaulukon.

”Joukkoliikenteen ohjeistamista pohditaan erikseen, sillä koronapassia ei voi käyttää joukkoliikenteen rajoituksista vapautumiseen”, Koskela sanoo.

Tartuntatautilaki mahdollistaa rajoitusten välttämisen koronapassin eli EU:n digitaalisen koronatodistuksen avulla. Tapahtuman järjestäjä voi vaatia koronatodistusta yli 16-vuotiailta osallistujilta.

Todistusta ei saa vaatia lakisääteisissä ja välittämättömissä palveluissa kuten joukkoliikenteessä.

 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Pirkanmaalle tänään 174 tartuntaa. Viime torstaina 127 tartuntaa. Kivat otsikot taas saadaan, vaikka otsikoissa pitäisi korostaa sairaalamääriä.

Viimeisen 7pv:n aikana todettu 926 tartuntaa. Sitä edeltävinä 7pv:nä todettiin 740 tartuntaa. 25% siis kasvua tässä suhteessa.

 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Todistaa kyllä taas, kuinka hyvin THL on valmistautunut, kun on valmistanut tapahtumien riskitaulukon.
THL laati riskitaulukon ja sieltä löytyy myös ihan ruokakaupassa asiointi (pieni riski). Ei tuota ole laadittu rajoitusten pohjaksi vaan kertoo mitä nimikin sanoo, eli että kuinka suuri riski THL:n mielestä erilaisissa paikoissa on. Lainsäädäntöviranomainen on taas niin laiska, ettei jaksa pikkuseikkoihin kiinnittää huomiota (esim lista on esimerkinomainen eikä kaikenkattava) ja käyttää listaa sellaisenaan (ennen kuin törmää lakiteknisiin esteisiin).
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Vähän tippuu pohja Kiurun johtaman STM:n tavoitteelta lisätä tuntuvasti testausta & jäljitystä.

" – Valtio veti rahoituksen pois koronatestaamiselta. Valtion budjetissa ei ole koronatestaamiselle ensi vuodelle mitään määrärahaa, Lehtonen kertoo. "

No eihän tässä mikään kiire vielä ole, tätäkin vuotta melkein täysi kuukausi jäljellä.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Vähän tippuu pohja Kiurun johtaman STM:n tavoitteelta lisätä tuntuvasti testausta & jäljitystä.

Hienoa touhua. Julkisuuteen painostetaan, että testissä pitää käydä hullun lailla. Samalla julkisuudelta piilosta poistetaan rahoitus näiltä testeiltä. Mutta hyvä jos näin on, ei rahaa tehdä turhia testejä niin ei tehdä.

Lasten kurittaminen pääsee pikkuhiljaa vauhtiin. Uudessakaupungissa kaikki yli 4.-luokkalaiset etäopiskeluun


Rivien välistä luettavissa, että harrastustoiminnan rajoituksia odotellaan ja harmitellaan, että sitä ei voida vielä kieltää.

Ei tässä kauaa enää mene kun on ihan samanlainen meininki kuin viime keväänä. Never stop the madness! Rokotteista huolimatta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpäsen Karelin.
En tiedä mikä on vialla, mutta mua ei kiinnosta yhtään mihin mun tiedot menee. Mikäli joku salainen taho haluaa nähdä missä ravintolassa olen käynyt niin siitä vaan. Toisaalta kaikenlaisia S-kortteja ja etukortteja kun käyttää niin niidenkin suhteen on aivan sama mikäli joku Kesko päättää kohdistaa mulle kohdennettua mainontaa. Antaa tulla.

Mitä ihmisillä on salattavaa? Jotkut ei käytä Whatsappia kun Facebook näkee sitten jotain. Mitä sitten? En vaan aidosti ymmärrä.
Niin, juuri tälläisen ajattelumallin takia kontrolliyhteiskuntaa on helppo rakentaa. Tehdään " Digilompakot " jokaiselle ja EU:n oma digivaluutta. Johonkin tallentuu sinusta kaikki tieto...Terveystietosi, kaikki missä käyt ja mitä teet, mitä ostat, mitä harrastat...Sinusta voidaan siis rakentaa käytännössä digitaalinen profiili, Avatar. Eikö tämä oikeasti kiinnosta ? Itseäni ainakin kiinnostaa.

Yksilönvapaus se mitä minä olen ja mitä teen on oma asiani. Ei kuulu valtiolle tai kellekkään muulle pätkän vertaa. Olen kait vanhoollinen, mutta minkäs teet.

Niin ja tämähän on siis tulossa ja valmisteilla em. digi - identiteetti. Tietoa löytää etsimällä ja aivan luotettavista lähteistä.

Press corner

( Tietoa Digi identiteetistäsi European commissionin sivuilta )

Digital euro

( Tietoja EU digivaluutasta samasta paikasta )
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Helsingis eiliselle 231 tartuntaa. 24.11. rekisteröity 205 tartuntaa. Jonkunmoista nousua nyt tällähetkellä.

7pv:n ilmaantuvuus nyt 202, 7pv:ä sitten 181. Jonkunmoista nousua tosiaan nyt.


Päijät-Hämeessä tänään 13 sairaalahoidossa, eilen oli 12. Tänään ilmoitettu 79 tartuntaa, kuten viikko sittenkin.

 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, juuri tälläisen ajattelumallin takia kontrolliyhteiskuntaa on helppo rakentaa. Tehdään " Digilompakot " jokaiselle ja EU:n oma digivaluutta. Johonkin tallentuu sinusta kaikki tieto...Terveystietosi, kaikki missä käyt ja mitä teet, mitä ostat, mitä harrastat...Sinusta voidaan siis rakentaa käytännössä digitaalinen profiili, Avatar. Eikö tämä oikeasti kiinnosta ? Itseäni ainakin kiinnostaa.

Ei kiinnosta. Kaikki tieto löytyisi tämän jälkeen kätevästi yhdestä ja samasta paikasta.

Se miten tämä liittyy koronapassin käyttöön on kuitenkin vielä vähän hämärän peitossa. Miten koronapassin käyttäminen eroaa yksilönsuojan kannalta esim. maksu- tai etukorttien käyttämisestä, puhelimen lähettämistä tiedoista jne?
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tehohoitoon tullut viimeviikolla 31 potilasta. Marraskuun viikoilla tullut 31-35 tehohoitoon keskimäärin. Ei paljon viimeaikojen sairaalamäärien laskusta puhuttu Voipio-Pulkin osalta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpäsen Karelin.
Ei kiinnosta. Kaikki tieto löytyisi tämän jälkeen kätevästi yhdestä ja samasta paikasta.

Se miten tämä liittyy koronapassin käyttöön on kuitenkin vielä vähän hämärän peitossa. Miten koronapassin käyttäminen eroaa yksilönsuojan kannalta esim. maksu- tai etukorttien käyttämisestä, puhelimen lähettämistä tiedoista jne?
Minä en tässä tapauksessa vastannut varsinaisesti koronapassiin, ks. lainaamani osuus viestistäsi.

Koronapassin todennäköinen jatkumo tämä Digilompakko taas on täysin eri asia. Eroaa siinä, että valtio tietää sinusta kaiken eli ts. kontrolliyhteiskunta. Totutellaan kansa aluksi tähän koronapassiin " yhteisen hyvän vuoksi " ja sen perään johonkin väliin lanseerataan kaikkien yhteiseksi hyväksi nämä aiemmin lainaamieni lähteiden asiat. Pelottava suunta ja pelottavaa, että ihmisiä ei oma yksityisyytensä kiinnosta.

Se siitä lähtee vähän aiheen vierestä, pahoittelut osittaisesta off - topicista.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Helsingis eiliselle 231 tartuntaa. 24.11. rekisteröity 205 tartuntaa. Jonkunmoista nousua nyt tällähetkellä.

7pv:n ilmaantuvuus nyt 202, 7pv:ä sitten 181. Jonkunmoista nousua tosiaan nyt.
En ottanut omissa arvioissani aikaisemmin huomioon sitä, että testauskäytäntöjen muutos saattaa heilauttaa luvut nopeasti vertailukelvottomiksi. Toki tietysti on vähän epäselvyyttä ilmassa siitä, miten aktiivisesti rokotettuja nyt testataan, vai testataanko sittenkään. Ainakin testimäärät ovat nousussa aikaisempiin viikkoihin verrattuna.

Pitkään vedettiin niin "vakiolla", että viikkoja pystyi vertaamaan keskenään toisiinsa. Nyt taas sitten tilanne mahdollisesti muuttunut niin, että tätä viikkoa ei voi enää verrata edellisviikkoon, mutta tulevaa viikkoa voinee taas verrata tähän viikkoon.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Ei kiinnosta. Kaikki tieto löytyisi tämän jälkeen kätevästi yhdestä ja samasta paikasta.

Se miten tämä liittyy koronapassin käyttöön on kuitenkin vielä vähän hämärän peitossa. Miten koronapassin käyttäminen eroaa yksilönsuojan kannalta esim. maksu- tai etukorttien käyttämisestä, puhelimen lähettämistä tiedoista jne?
Toisessa sinä annat tietoja vapaaehtoisesti, toisessa valtio kerää ne "pakolla" niin on ainakin minun mielestäni ja todennäkösesti todella suuren enemmistön mielestä todella iso ero.
Varsinkin kun koronapassin osalta ei ole edes mitään vaatimuksia sen suhteen kuka saa noita lukea ja asiasta ei pidetä mitään rekisteriä, kenellä oikeus lukea niitä.
Eli toisen henkilö- ja sairaustietoja sisältävää dataa saa käsitellä ilman mitään lupia, mutta esimerkiksi jäätelöä ravintolassa ei sinulle voi myydä ilman hygienipassia tai alkoholia ilman asiaan kuuluvaa lupaa. Itse näen noissa merkittävän eron.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Saksassa kerätään perinteisellä lapulla tiedot asiakkaista :D hävitetään kuulemma neljän viikon päästä. Jäljitys toimii näin, mutta eipä tätäkään valvota. Hauska tää julkisten 3G, kun kuitenkaan täällä ei voi rokottamatonta tai testaamatonta jättää pois. Saksassa kaikista rajoituksista selviää puhumalla paitsi maskipakosta. Ei tää muuallakaan niin helppoa ole :D

Suomessa toi koronapassi on sentään jossain tolkun rajoissa. Täällä testataan koko ajan, mutta toisaalta testaaminen on vapaaehtoista, koska työ. Jos on töissä niin oma ratkaisu testiin.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tehohoitoon tullut viimeviikolla 31 potilasta. Marraskuun viikoilla tullut 31-35 tehohoitoon keskimäärin. Ei paljon viimeaikojen sairaalamäärien laskusta puhuttu Voipio-Pulkin osalta.

Mitkään, edes pienet, positiiviset asiat, eivät kuulu hallituksen ja viranomaisten Koronatiedottamisen pelikirjaan. Aina pitää kaikki kertoa mahdollisimman negatiivisessa valossa. Koska keikummehan koko ajan sillä kuuluisalla veitsenterällä.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Edelleen suuresti ihmettelen tätä haudanvakavaa viestintää. Tai oikeastaan tuon tyylisen viestinnän kohdistamisen pelkästään rokottamattomiin ymmärtäisin oikein hyvin, mutta kuten monista kymmenistä kuvaajista ja graafeista ollaan voitu tulkita, rokotettujen tartunnat eivät kuormita terveydenhuoltoa. Sanoisin, etteivät edes senkään vertaa, mitä esimerkiksi influenssatartunnat vuosittain.

Miksi siis viestitään ulospäin tilanteen olevan kaikille vakava? Miksi viime aikoina on viestitty ja suositeltu kontaktien vähentämistä myös rokotettujen välillä? Nyt tällä hetkellä täysin rokotetut vanhemmat esimerkiksi kieltävät lapsiaan syömästä koulussa ruokaa koronatartunnan pelossa ja omassakin lähipiirissä on alkanut kuulumaan samanlaisia ”tilanne on katastrofaalinen” -puheita, mitä keväällä 2020.

Olisiko mitään ideaa siinä, että sen sijaan, että uhkailtaisiin ties millä rajoituksilla ja hätäjarruilla KOSKIEN KAIKKIA, rohkaistaisiin täysin rokotettuja nauttimaan elämästä, ystävistä, kulttuurista ja urheilusta. Kertomaan selkeästi, kuten Asko Järvinen muutaman kerran on tehnytkin, että vakavan taudin riski teiltä TÄYSIN ROKOTETUILTA on käytännössä poistunut ja voitte suhtautua koronaan kuten mihin tahansa hengitystievirukseen. Pysykää kipeänä kotona, mutta muuten eläkään normaalisti. Voitte myös edelleen käyttää maskia, mikäli haluatte, mutta tarvetta sille ei ole.

Rokottamattomiin sen sijaan voisi kohdistaa voimakkaampaa ja aggressiivisempaa viestintää ja kaikki rajoituksilla uhkailut pitäisi kohdistaa heihin. Jos haluat nauttia elämästä ilman suosituksia ja rajoituksia, hanki rokote. Ja itseasiassa uhkailukin voitaisiin unohtaa. Tehtäisiin selväksi, että kaikki rajoitukset joita tullaan laittamaan, on mahdollista kiertää koronapassilla, joten nämä rajoitukset tulisivat kohdistumaan pelkästään teihin ROKOTTAMATTOMIIN.

En ihan rehellisesti ymmärrä, kun varsinkin perusterveet rokotetut päätyvät erittäin harvoin sairaalahoitoon (tämäkin vastaa varmasti influenssakausien suhdelukuja), miksi väkisin halutaan pitää rokotettuja STM:n ja muiden päättäjien löysässä talutusnuorassa? Kysyn edelleen samaa, mitä jo monta kertaa aiemmin, jos tämä rokotekattavuus ei riitä, mikä riittää?

Sadannen kerran, rokotettujen tartuntoja tulee olemaan edelleen vaikka kattavuus olisi se 100%. Niistä ei päästä eroon.
 

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Toisessa sinä annat tietoja vapaaehtoisesti, toisessa valtio kerää ne "pakolla" niin on ainakin minun mielestäni ja todennäkösesti todella suuren enemmistön mielestä todella iso ero.
Varsinkin kun koronapassin osalta ei ole edes mitään vaatimuksia sen suhteen kuka saa noita lukea ja asiasta ei pidetä mitään rekisteriä, kenellä oikeus lukea niitä.
Eli toisen henkilö- ja sairaustietoja sisältävää dataa saa käsitellä ilman mitään lupia, mutta esimerkiksi jäätelöä ravintolassa ei sinulle voi myydä ilman hygienipassia tai alkoholia ilman asiaan kuuluvaa lupaa. Itse näen noissa merkittävän eron.
Milloin henkilö- ja sairaustiedot on sisällytetty koronapassin QR-koodiin? Kaikki täällä esimerkeissä esitetyt tiedot on jo helposti saatavilla mikäli "valtio" ne haluaisi. Itse en vieläkään ymmärrä mitä "valtio" tekee sillä tiedolla että olen Penan Baarissa lauantai-illalla ostanut viskikolan. Noin niin kuin esimerkinomaisesti.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Milloin henkilö- ja sairaustiedot on sisällytetty koronapassin QR-koodiin? Kaikki täällä esimerkeissä esitetyt tiedot on jo helposti saatavilla mikäli "valtio" ne haluaisi. Itse en vieläkään ymmärrä mitä "valtio" tekee sillä tiedolla että olen Penan Baarissa lauantai-illalla ostanut viskikolan. Noin niin kuin esimerkinomaisesti.
Siinähän ne mukana on, nimi, rokotteet yms. ainakin.
Ei ongelma ei ole valtio vaan se, että niitä voi lukea kuka tahansa muu ilmeisen vaikea asia tuo tietoturva kun se ei mene jakeluun.
Se missä olet liikkunut, on sitten kokonaan toinen juttu ja sen saa kyllä jo nyt selville mikäli käytät puhelinta ja siihen on riittävästi halua.

Erona on vain se, että toinen näistä on täysin vapaaehtoinen ja toinen valtion vaatima asia jos haluat tiettyihin paikoihin.
Näille passin tarkastajille ei ole asetettu edes mitään vaatimuksia, jolloin siinä on iso riski väärinkäytöksiin ja tätä ei tämmöisessä toimessa saa olla.
Tämä on se ongelma, mitä isompi joukko ihmisiä käsittelee noita tietoja niin sitä isompi riski on väärinkäytöksille.
Mikäli koronapassin toimintaa laajennetaan niin silloin pitää olla mahdollista selvittää kuka on lukenut sinun passin sisällön.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös