Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 974 778
  • 81 131

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Tää nyt on aivan täyttä paskaa. En jaksa edes kaivella paljonko kuolemia nyt, mutta jossain vaiheessa virallisia kuolemia oli yli 100. Lisäksi koronatautikuolemiksi on laitettu kaikki flunssat ym.
Kertoo meille ilmiselvä MV-median työntekijä tai ainakin MV-lehden tilaaja..Sieltähän tuonkaltaisija "totuuksia" löytyy, ei mistään muualta.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Miten tämä liittyy mihinkään..Asiantuntijat ovat ennustaneet uusia muunnoksia syntyvän, eikä kukaan ole väittänyt täydenkään rokotteen suojaavan täydellisesti itse tartunnalta..eli mikään ei ole muuttunut..
Mutta ne oireet ovat lievemmät tai niitä ei ole ollenkaan. Et edes tunne sitä ja silti voit levittää sitä. Taitaa olla vahvin merkintä passissa tällä hetkellä vastikään sairastettu korona, jolloin on puoleksi vuodeksi vasta-aineet. Mutta onko tästäkään riittävästi kokemuksia?
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Leviämisvaiheen ravintolarajoitukset tulevat sunnuntaista alkaen voimaan koko Uudenmaan alueella ja Etelä-Karjalassa. Tämä tarkoittaa, että ravintoloiden on lopetettava anniskelu kello 22 ja suljettava kello 23.

Hallitus päätti asiasta illalla valtioneuvoston ylimääräisessä istunnossa.

Leviämisvaiheen rajoitukset ovat jo aiemmin olleet voimassa Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa, Satakunnassa sekä pääkaupunkiseudulla.

Aivan hullua tämä ravintolapelleily.

Tässä olisi taas rokotuspassille käyttöä. Aika monet alkavat olla rokotettuja, yökerhot ovat pelistä pois muutenkin. Klo 24 on ravintoloiden tilanteelle aika helvetin paljon armollisempi kuin klo 22.

No vaaliuurnilla tämä täytyy olla muistissa.
 

Center#30

Jäsen
Suosikkijoukkue
CAR, FLA, Suomen maajoukkue(et)
Bongasin tämän Twitteristä joltain Israelilaiselta tutkijalta, mutta heprean taidot ei riitä sanomaan mihin dataan tämä perustuu...


Kiitos! Enpä nyt tämän perusteella lähtisi isoja johtopäätöksiä tekemään. Ajattelin, että taustalla olisi ollut jokin merkittävä tutkimus eikä yksittäinen twiitti. Tokihan jotakin tutkimusta voi löytyä ja sellaiseen tutustuisin mielelläni.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
" Asiakkaita ohjeistetaan sisätiloissa istumaan istumapaikoillaan. Liikkeen on laadittava ja annettava asiakkaille ohjeet siitä, miten sisätiloissa sallitaan kulkeminen liikkeeseen saapumisen, sieltä poistumisen, tupakointitilassa tai wc- ja pesutilassa käymisen sekä ruuan ja juoman noutamisen yhteydessä. Käytännössä esimerkiksi tanssiminen ja karaokelavalla esiintyminen eivät ole sallittuja. "


Tuo ohjeistus pubeissa "sisällä istutaan paikoillaan, vain tiskillä, vessassa ja tupakalla saa käydä" ei tule toimimaan. Tai ei sitä ainakaan kukaan pysty valvomaan (monessa paikassa vain 1-2 tarjoilijaa ja ei ovimiehiä koska yökerhot on kiinni), porukka liikkuu sisällä ees taas ja pöydistä pöytiin, on tietty kiva että siitä on joku lappu seinässä olemassa...

Ruokaravintoloissa pöytiin ohjaus toimii, jos siis siihen laitetaan yksi tarjoilija tätä hommaa tekemään. Monessa pienessä paikassa tähänkään ei riitä resurssit.

Eivät sentään uskaltaneet (vielä) laittaa pilkkua sinne 20-21, senkin aika voi vielä syssymmällä tulla, kun terassikausi on taputeltu
 

Jeffrey

Jäsen
Tätä minä olen koittanut selittää ja korostanut, että juuri tämän takia mikään nyrkki ei olisi sen kummempi ratkaisu. Yhdyn joiltakin osin kritiikkiin hallitusta kohtaan, mutta sitä en niele, että jokin nyrkki olisi tehnyt asiat paljon paremmin, koska laki olisi joka tapauksessa ollut sama. Kuten edellä totesin, meillä on jo "nyrkit", ne vain ovat alueelliset.

Tottakai nyrkki olisi tehnyt asiat paremmin, ja tämä jo ihan ilman mitään linkkiä mihinkään lakeihin.

Iso ongelma on ollut se, että kukaan ei ole ottanut vastuuta tämän kriisin johtamisesta. Viranomaiset pallottelevat palloa keskenään ja hallitus on asettanut itsensä päätösvallassa jonnekin sinne viranomaisten alapuolelle. Tämä johtanut siihen, että kukaan ei tiedä mitä toimia. Ei yksittäinen henkilö, ei yritykset, tuskin edes viranomaiset tai hallitus.

Hyvä esimerkki tästä on se, että Suomelta taitaa edelleen puuttua esimerkiksi valtakunnallinen infosivu koronasta ja rajoituksista. Ihan perusjuttuja, joka löytyy jokaiselta muulta maalta.

Tästä pienenä esimerkkinä Suomeen tulo ulkomaanmatkalta. Kukaan taho ei ole ottanut itselleen johtamisvastuuta tästä vaan viranomaiset pallottelevat toinen toisilleen. En haluaisi itseäni asettaa jalustalle, mutta meitäkin oli Tallinnan reissussa kourallinen korkeakoulutettua porukkaa. Käytettiin yhteensä varmasti vähintään se 8h selvittääksemme mitä pitää olla kun Suomeen palaa. Mentiin STMn sivuille, he pyysi katsomaan AVIn sivuilta. Mentiin AVIn sivuille, he pyysivät katsomaan Rajavartiolaitoksen sivuilta. Mentiin Rajavartiolaitoksen sivuille, he pyysivät katsomaan Port of Helsingin sivuilta. Mentiin PoHn sivuille, he pyysivät katsomaan HUSn sivuilta. Onneksi lopulta kuitenkin Jodelista saatiin tämä tieto, tosin silti puuttui yksi tarvittava asiakirja rajalla.

Eli ei nyrkki olisi todellakaan lajeja säätänyt. Ehkä se olisi maksimissaan tehnyt näistä eduskunnalle ehdotuksen. Nyrkki olisi voinut sisältää jopa jonkun asiantuntijan, niin hallituksen ei olisi tarvinnut tehdä laittomia lakeja ja hiljentyä sen jälkeen lomille. Nyrkki olisi ennenkaikkea hoitanut asian siten, että yksi taho olisi johtanut tätä koko kriisiä. Oltaisiin vältytty ristiinjohtamiselta, laittomilta laeilta, ihmisoikeusrikkomuksilta, todella sekavalta johtamiselta, äärimmäisen sekavalta tilanteelta jne.

Se lienee aivan selvä, että tämä absurdi sekamelska on johtanut ennemmin taudin leviämiseen ja kulonuhreihin kuin näiden vähenemiseen.
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Tää nyt on aivan täyttä paskaa. En jaksa edes kaivella paljonko kuolemia nyt, mutta jossain vaiheessa virallisia kuolemia oli yli 100. Lisäksi koronatautikuolemiksi on laitettu kaikki flunssat ym.

Alla suora lainaus muutaman päivän takaa Fimean lääketurvallisuusyksikön päällikkö Liisa Näverin haastattelusta, jossa hän avasi hieman Fimean tilastoja:

”Tällä hetkellä meillä on kaiken kaikkiaan vain yksi ainoa tapaus, jossa katsotaan, että kuolema on johtunut rokotteen aiheuttamasta haitasta. Kyseessä on se, joka aiemminkin on nostettu julkisuuteen eli AstraZenecan rokotteen jälkeen tapahtunut erittäin harvinainen hyytymishäiriö.

Näveri pitää hyvin valitettavana, että Fimean tilastojen perusteella väitetään sadan suomalaisen kuolleen koronarokotukseen.”

”Näverin mukaan ilmoitukset on luokiteltu tilastoon ilmoittajan arvioiman vakavuuden mukaan. Fimea ei voi muuttaa vakavuusastetta, vaikka luokitus olisi sen mielestä väärä.”


Että näin. Fimean tilastot ovat kieltämättä hieman huonosti muotoillut, mutta sielläkin lukee väitettyjen kuolemien kohdalla, että "Kolmasosalla potilaista ei ilmennyt rokottamisen jälkeen selkeitä oireita, ja menehtymisen arvioitiin liittyvän ensisijaisesti muihin sairauksiin. Kolmasosalla potilaista ilmaantui oireita, kuten kuumetta tai yleisvoinnin heikkenemistä rokottamista seuraavina päivinä. Vaikka heidän katsotaan menehtyneen pitkälle edenneisiin perussairauksiin tai niiden komplikaatioihin, rokotteen mahdollista myötävaikuttavaa roolia ei voida täysin poissulkea. Useammasta ilmoituksesta odotetaan lisätietoja tapahtumien kulusta ja potilaan perussairauksista. "

Toisin sanoen vain todella heikon lukutaidon omaava ihminen voi väittää koronarokotuksiin kuolleen Suomessa 100 ihmistä.
 
F

Flonaldo

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kaikella kunnioituksella, niin kriisinhallinta ja parlamentaarinen hajautettu järjestelmä näyttäytyy nyt siltä, että hallitus on se, joka on erillään muista.

Nythän ollaan tilanteessa, jossa kaikki nämä eri ministeriöiden myllykirjeet eivät sinällään velvoita AVIa seuraamaan niitä. Näin on käynyt jo tuon ensimmäisen kirjeen kanssa, jossa pyydettiin viimeiseen asti välttämään lasten ja nuorten toimintaan puuttumisesta. Siihen AVI jo totesi, ettei mikään muutu.

En pidättäisi hengitystä, ettei sama tapahtuisi tämän päivän kirjeen osalta. STM haluaa avata katsomot, johon AVI vaan toteaa, että ei ole mahdollista. Saa ottaa talteen.

Nykyinen tartuntatautilaki toimii hyvin kun suoritetaan suunniteltuja rokotusohjelmia ja tarvittaessa suljetaan rantoja uimiselta kun näytteistä löytyy liikaa ihmisen ulostetta.

Se, että @Radiopää korostat jatkuvasti laillisuusperiaatetta, niin täytyy muistaa että lait ovat ihmisten kirjoittamia ja nykyiset lait kirjoitettu sellaiseen skenaarioon, jossa ei olla millään tavalla valmistauduttu nykytilanteeseen.

Jotta tästä ei tulisi vain kärjistysviesti, niin kerrotko vielä miten nykyisessä lain viitekehyksessä voisimme tehostaa viestintää ja ajantasaistaa koordinointia, ettei se laahaisi enää 1-2 skenaariota reaalitilanteesta?

Nykytilanne näyttää puuhastelulta ja siltä, ettei kenelläkään ole kokonaisvastuuta. Tältä on tuntunut koko viimeiset puolitoista vuotta.
Siltä tuo nyt vaikuttaa. Hyvin tiedetty.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aave
Nyt pisti naurahtamaan. Mies selittää aivan omaa propagandaa ja kysyy kanssakirjoittajilta ovatko he terveitä päästään.

No, elämässäkin on top-6, ja sitten bottom-6.

Kolmosketjun laituri asemoitui, seiskapakki Turtiaiseen, tai 13. hyökkääjä Kärkkkäiseen...

...Joukkueessa, joka ei pelaa edes säälipleijareita.

Toi on hyvä aina: "puhut paskaa, en jaksaa lukea tilastoja"
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ja sieltä se odotetusti tuli. Ainakin yksi Avi kieltäytyy noudattamasta Kurvisen ohjauskirjettä. Yleisömäärärajoitukset ja lohkomiset pysyvät voimassa, ellei hallitus muuta lakia.

Lakiakin voi ilmeisesti tulkita mm. Pauli Rautiaisen mukaan jollain tavalla suopeasti, mutta puuhastelun tapainen taistelu ohjauskirjein ja soitoin lakia vastaan herättää ihmetystä.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja sieltä se odotetusti tuli. Ainakin yksi Avi kieltäytyy noudattamasta Kurvisen ohjauskirjettä. Yleisömäärärajoitukset ja lohkomiset pysyvät voimassa, ellei hallitus muuta lakia.

Hyvä näpäytys AVI:lta, tässä olisi ollut ihan riittävästi aikaa säätää ja miettiä sitä exittiä. Nyt on pää vetävän kädessä.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Ja sieltä se odotetusti tuli. Ainakin yksi Avi kieltäytyy noudattamasta Kurvisen ohjauskirjettä. Yleisömäärärajoitukset ja lohkomiset pysyvät voimassa, ellei hallitus muuta lakia.

Väärin. Lounais-Suomessa ei ole tehty päätöstä mistään lohkoista, koska ne eivät perustu lakiin. Nämä ovat etelä-suomen omia sooloiluita.

Heikki Mäki on ollut aika hyvin kartalla alkuvuodesta asti siitä, mitä nykyiset lait tarkoittavat ja mitä eivät. Kute tuostakin käy ilmi, uudella ohjauskirjeellä voi pyyhkiä persettä koska se käskee rikkomaan lakia sekä on mahdoton muutenkin toteuttaa.


Avi totesi Kansallisoopperan turvallisuustoimet määräysten mukaisiksi
Avi totesi Kansallisoopperan turvallisuustoimet määräysten mukaisiksi

Avi teki päätöksen, että lohkot on oltava. Lohkoja ei ollut. Avi totesi, että kaikki kunnossa. Hienoa päätöksentekokyvykkyyttä maassamme.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja sieltä se odotetusti tuli. Ainakin yksi Avi kieltäytyy noudattamasta Kurvisen ohjauskirjettä. Yleisömäärärajoitukset ja lohkomiset pysyvät voimassa, ellei hallitus muuta lakia.


Minusta taas hyvä näpäytys Avilta. Melkoisen sekava on koko ohjauskirje. Hallitus vain koittaa siirtää vastuuta avin virkamiehelle. Kurvinen voi pyytää eduskunnan koolle ja näyttää, että hallitus on toimintakykyinen. Vai meneekö lomailu edelle? Eikö tässä olisi ollut monta kuukautta aikaa hoitaa asia?

Minusta naurettava vastuun siirtämistä ja epämääräisiä ohjauskirjeitä. Sitten vielä julkisuudessa kerätään irtopisteitä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
No, elämässäkin on top-6, ja sitten bottom-6.

Kolmosketjun laituri asemoitui, seiskapakki Turtiaiseen, tai 13. hyökkääjä Kärkkkäiseen...

...Joukkueessa, joka ei pelaa edes säälipleijareita.

Toi on hyvä aina: "puhut paskaa, en jaksaa lukea tilastoja"

Ääliöt ei vielä osaa lukea? Koulut käymättä? Tää ei sitten varmaan auta teitä mutta laitetaan nyt vielä kerran..


Nuin ja otetaan sieltä vielä teksti suoraan kopioituna tuohon..

Fimeassa on 10.8.2021 mennessä käsitelty 105 koronarokotuksiin liittyvää haittavaikutusilmoitusta, joissa kerrotaan potilaan menehtyneen.

Mikäs tässä nyt on vielä ongelma?
 

Filimonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Nurmeksen Sepot
Ääliöt ei vielä osaa lukea? Koulut käymättä? Tää ei sitten varmaan auta teitä mutta laitetaan nyt vielä kerran..


Nuin ja otetaan sieltä vielä teksti suoraan kopioituna tuohon..

Fimeassa on 10.8.2021 mennessä käsitelty 105 koronarokotuksiin liittyvää haittavaikutusilmoitusta, joissa kerrotaan potilaan menehtyneen.

Mikäs tässä nyt on vielä ongelma?
Luitko ollenkaan tuota äsken kirjoittamaani vastausta sinulle? Ainoa ongelma tässä nyt on siellä päässä. Ja ilmeisesti nimenomaan päässä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Luitko ollenkaan tuota äsken kirjoittamaani vastausta sinulle? Ainoa ongelma tässä nyt on siellä päässä. Ja ilmeisesti nimenomaan päässä.

Luin, mutta tällöin otetaan myös koronakuolemia pois jos noita aletaan tapaus kerrallaan mittailemaan. Lähes kaikki koronaan kuolleet ovat olleet kuolemassa muutenkin. Mutta teillehän ei varmaan tämä sitten käy.
 
F

Flonaldo

Fimeassa on 10.8.2021 mennessä käsitelty 105 koronarokotuksiin liittyvää haittavaikutusilmoitusta, joissa kerrotaan potilaan menehtyneen.

Mikäs tässä nyt on vielä ongelma?
Se että tämä on täysin harhaanjohtavasti kerrottu.

Ilmoitukset eivät suoraan kerro rokotteen haitoista. Ne kuvastavat ilmoittajan havaintoja ja näkemyksiä, eivätkä tarkoita sitä, että rokotteen ja havaittujen vaikutusten välinen mahdollinen yhteys olisi vahvistettu.

Kolmasosalla potilaista ei ilmennyt rokottamisen jälkeen selkeitä oireita, ja menehtymisen arvioitiin liittyvän ensisijaisesti muihin sairauksiin. Kolmasosalla potilaista ilmaantui oireita, kuten kuumetta tai yleisvoinnin heikkenemistä rokottamista seuraavina päivinä. Vaikka heidän katsotaan menehtyneen pitkälle edenneisiin perussairauksiin tai niiden komplikaatioihin, rokotteen mahdollista myötävaikuttavaa roolia ei voida täysin poissulkea.
105 ovat ilmoittajien omia havaintoja. Ilmoittaja voi olla esimerkiksi perheenjäsen. 105:stä kolmasosa on siis suoraan todettu, että ne eivät ole rokotteen aiheuttamia menehtymisiä. Kolmasosaa ei ole vielä tutkittu.

Suomessa kyllä kuolee keskimäärin yli sata tuplarokotettua ihmistä ihan joka päivä. Eilen, tänään ja huomenna. Ihan yhtä lailla ne ovat tai eivät ole rokotteesta aiheutuvia kuolemia. Jonkun tekemä haittavaikutusilmoitus ei muuta ihmisen kuolinsyytä mitenkään, ja kuten nyt nähty, hyvin harvoin edes kertoo siitä mitään.

Lisäksi varmasti ihan hyvä huomioida, että noiden 105:n tapauksen mediaani-ikä on selvästi yli 80 vuotta.

Rokotteiden vaikeiksi haittavaikutuksiksi on yksiselitteisesti osoitettu: "Suomessa on ilmoitettu viisi Vaxzevrian jälkeen ilmaantunutta harvinaista hyytymishäiriötapausta, joihin on liittynyt verisuonitukoksia (thrombosis with thrombocytopenia syndrome, TTS)."
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Se että tämä on täysin harhaanjohtavasti kerrottu.

105 ovat ilmoittajien omia havaintoja. Ilmoittaja voi olla esimerkiksi perheenjäsen. 105:stä kolmasosa on siis suoraan todettu, että ne eivät ole rokotteen aiheuttamia menehtymisiä. Kolmasosaa ei ole vielä tutkittu.

Suomessa kyllä kuolee keskimäärin yli sata tuplarokotettua ihmistä ihan joka päivä. Eilen, tänään ja huomenna. Ihan yhtä lailla ne ovat tai eivät ole rokotteesta aiheutuvia kuolemia. Jonkun tekemä haittavaikutusilmoitus ei muuta ihmisen kuolinsyytä mitenkään, ja kuten nyt nähty, hyvin harvoin edes kertoo siitä mitään.

Lisäksi varmasti ihan hyvä huomioida, että noiden 105:n tapauksen mediaani-ikä on selvästi yli 80 vuotta.

Rokotteiden vaikeiksi haittavaikutuksiksi on yksiselitteisesti osoitettu: "Suomessa on ilmoitettu viisi Vaxzevrian jälkeen ilmaantunutta harvinaista hyytymishäiriötapausta, joihin on liittynyt verisuonitukoksia (thrombosis with thrombocytopenia syndrome, TTS)."

Joo, ymmärrän, mutta hieman tahallaankin laitoin noin koska kukaan ei kuitenkaan huomioi sitä että nämä suomessa koronaan kuolleet ovat olleet aivan järkyttävän vanhoja ja/tai sairaita. Ei siellä vuosia ole ollut jäljellä. Lisäksi törkeän ylipainoisia on kuollut. Nämä kaikki merkataan koronakuolemiksi ja se on yhtä kyseenalaista.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Eräs nimimerkki täällä niin kovasti puolusti hallituksen tapaa "kunnioittaa" lakia.
Jännästi vaan nimenomaan lainoppineet näyttävätkin olevan täysin toista mieltä.
No mitäpä sitä turhaan hallituksessa tehdä mitään vaan yritetään virkamiehet tekemään virkavastuulla laittomia päätöksiä.
Sehän on tämän hallituksen vastuunkantoa kun yritetään pakottaa toiset tekemään laittomuuksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös