Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 011 057
  • 81 135

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huono muotoilu, mutta hain sitä, että perustuslain yli ei voi mennä millään tavoin. PLV vastaa tulkinnasta. Jos täällä sanotaan, että perustuslakia poljetaan, käytännössä sanotaan, että perustuslakivaliokunta on väärässä. En jaksa uskoa, että jatkoajan henkilöillä on paremmat edellytykset perustuslain tulkintaan kuin siihen perehtyneillä.
Ei täällä niin sanota. PLV ei ole ottanut mitään kantaa nykyisten rajoitusten vättämättömyyteen, eikä se sille kuulukaan. Hallitus ei osaa uskottavasti perustella miksi sen rajoitukset ovat vättämättömiä. Se on se juurisyy tässä. Tai se, että hallitus ei osaa mitään koska se on täynnä, ehkä paria poikkeusta lukuunottamatta, täysin epäpäteviä ihmisiä. Missähän se joku sosiaaliministeri Aku Hirviniemen siskokin on, ei ole näkynyt kun nyt olisi käyttöä pätevälle...
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit

Tämä Mäkijärvi on aivan täysi ihmiskyrpä. Hyi vittu.

Todellakin. Hyi vittu mikä klovni.

”Epidemiavaiheen vaihtamista poikkeussäännöllä ei ole käsittääkseni koskaan tehty enkä pidä sitä nytkään todennäköisenä tai selkeänä menettelynä”, Mäkijärvi sanoo.

Eikö leviämisvaiheeseen aikoinaan siirrytty vaikka kaikki kohdat eivät täyttyneet?

HUS ja Mäkijärvi tarkkailevat epidemiatilannetta nimenomaan terveysturvallisuuden kannalta. Tällä haavaa Husin sairaaloissa on 17 koronapotilasta, joista neljä on tehohoidossa.

Kamala tilanne kyllä. 17 ihmistä HUSin alueella sairaalassa. Tsemppiä Markku.

Kesän alettua esimerkiksi nuoret ovat kokoontuneet tiiviisti, ja kokoontumisten mahdollinen vaikutus ilmaantuvuuslukuihin näkyy vasta viikon kahden kuluessa.

Myös brittimuunnosta noin 40 prosenttia tartuttavampi Intian virusmuunnos huolettaa Mäkijärveä.

”Tilanne elää edelleen. Joku, usein rokottamaton, sairastuu vakavasti edelleen. Ja me joudumme varautumaan hoitamaan potilaita yhä kesän yli”, Mäkijärvi sanoo.

Jo legendaksi muodostunut kaksi viikkoa jälleen mainittu. Myös legendaarinen "huolestuttava virusmuunnos" otettu keskusteluun. Kovasti voimia Markku.

Ja ihanko joku voi, korostan, VOI sairastua vakavasti edelleen. No shit Sherlock-Markku. Ja erittäin ikävää, että joudutte varautumaan hoitamaan potilaita kesän yli. Otetaanko Markku valmiuslaki keskusteluun, on tämä kuitenkin niin karmea tilanne?

Haista Markku vittu.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Suomen uudet 126 ilmoitettua koronavirustartuntaa jakaantuivat sairaanhoitopiireittäin seuraavasti:

Helsinki ja Uusimaa 44
Helsinki -13
Vantaa 4
Espoo 15
Kerava 4
Järvenpää 1
Tuusula 2
Porvoo 1
Kirkkonummi 2
Hyvinkää 1
Sipoo 5
Kauniainen 2
Raasepori 1
Pornainen 1
Siuntio 1
Askola 13
Lapinjärvi 2
Hanko 2

Varsinais-Suomi 15
Turku 9
Salo 2
Raisio 1
Uusikaupunki 1
Parainen 1
Sauvo 1

Pirkanmaa -21
Tampere -29
Ylöjärvi 1
Lempäälä 1
Kangasala 2
Pirkkala 1
Akaa 2
Ikaalinen 1

Pohjois-Pohjanmaa 4
Oulu 4
Kempele -1
Taivalkoski 1

Etelä-Pohjanmaa 4
Lapu 4

Keski-Pohjanmaa 1
Kokkola 1

Päijät-Häme 28
Lahti 22
Hollola 1
Orimattila 3
Heinola 1
Myrskylä 1

Kanta-Häme 11
Hämeenlinna 2
Riihimäki 1
Janakkala 1
Frossa 3
Hausjärvi 1
Tammela 2
Humppila 1

Keski-Suomi 18
Jyväskylä 13
Laukaa 3
Muurame 1
Saarijärvi 1

Vaasa (sairaanhoitopiiri) 5
Vaasa 3
Mustasaari 2

Satakunta 5
Rauma 2
Pori 2
Harjavalta 1

Kymenlaakso 7
Kouvola 2
Kotka 3
Hamina 1
Virolahti 1

Pohjois-Savo 1
Sonkajärvi 1

Itä-Savo -3
Savonlinna -4
Enonkoski 1

Etelä-Karjala 1
Lappeenranta 2
Imatra -2
Parikkala 1

Pohjois-Karjala 2
Joensuu 2

Länsi-Pohja 3
Tornio 3

Kainuu 1
Suomussalmi 1

Lähde:

 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Helsinki siis tänään "oikeasti" +29 tartuntaa (kaupungin oma seuranta). THL:n tämänhetkisten korjausten vuoksi ei yksittäisten kuntien tilanteen seuraamisesta tule oikein mitään.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Teholla seitsemän ihmistä - koko maassa.

Ja leviämisvaiheessa ollaan!

7 ihmistä tehohoidossa, ja hyvin raskaita rajoituksia päällä jotka vaikuttavat kymmenien - satojen tuhansien ihmisten toimeentuloon ja vapauteen harjoittaa ammattia. Vittu kun sairas meno täällä meidän Suomessa tällä hetkellä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
TAYS ilmoitti Pirkanmaalle tänään 10 tartuntaa, eilen analysoitiin Fimlabissa 1306 näytettä. Yksityiset kun eivät ainakaan Pirkanmaalla kerro näytteiden määrää, vain tartunnat.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Siis ihanko totta että sairaala joutuu vaurautumaan hoitamaan potilaita, ei helvetti...
Pitää myös muistaa se, että Pieksämäen mummo on huolissaan tästä taudista. Erään demarikansanedustajan lanseeraama termi. Ei näistä rajoituksista eroon päästä. Taisin olla tätä mieltä kauan aikaa sitten. Kiurulla on yllättävän iso faniklubi

THL: leviää-kiihtyy-sekoaa-sekoaa-leviää-kiihtyy-kiihtyy-sekoaa-leviää. Normaalielämä tai edes perustaso on tuntematon käsite.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Tuo Mäkijärvi on kyllä ihan vitun sekaisin, turha kenenkään väittää mitään muuta. Taitaa tosissaan kylmää hikeä puskea pintaan Markulla, kun 50:n raja lähenee oikeasti jo uhkaavalla tavalla. Onneksi Markku ei tätä päätä, mutta kaikkensa tekee kyllä.

"Ilmaantuvuusluvun tulisi Mäkijärven mukaan laskea selvästi alle 50:n, jotta Uudenmaan todella voi sanoa täyttävän alemmalle tasolle siirtymisen kaikki kriteerit."

Ja näin siirtyy tolppa, ja tolppa siirtyy näin... Sä oot Markku nöyryyttänyt ja häpäissyt itsesi!
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Razmyar puhuu asiaa. Jospa mekin täällä päästäisiin vähitellen kohti normaalia ilman mitään ylimääräistä vänkäämistä.

– Mielestäni leviämisvaiheen riskitekijät eivät ole enää moneen päivään täyttyneet. Soitin STM:ään ja kysyin, mikä on tilanne. Minulle on kerrottu hyvin selvästi, että asia voidaan hoitaa jopa päivän varoitusajalla. Varsinais-Suomessa alueellinen ryhmä teki viime viikolla tiistaina päätöksen, torstaina valtioneuvoston asetus tuli voimaan ja perjantaina ravintolat olivat Turussa vapaammin auki, Razmyar sanoo Iltalehdelle.

Alueellista päätöstä ei apulaispormestarin mukaan pidä lykätä torstaille.

– Jokainen päivä maksaa ravintoloille aivan valtavasti. Nyt on kyse siitä, jättääkö koronakoordinaatioryhmä päätöksen siihen, että vasta torstaina kokoonnutaan. Torstailta se päätös ei ehdi enää viikonlopulle voimaan, Razmyar epäilee.

– Pikkuhiljaa koko Suomi on auki pääkaupunkiseutua lukuun ottamatta. Olennaista on, että ravintolat on mahdollista avata laajemmilla aukioloajoilla jo tulevana viikonloppuna, hän tuumaa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tuo tartuntoja tilastoista salakavalasti vähentävä SARS-CoV-2 RL-63-21 eli n.k. "mestaruusvariantti" on levinnyt voimakkaasti Helsinkiin ja Tampereelle. Tämä ei sinänsä ole yllätys, koska näissä suurissa kaupungeissa asuu varmasti paljon Lukko-faneja, jotka olivat Raumalla mestaruusjuhlissa. Mutta huolestuttavaa on se, että myös Itä-Suomessa (kts. Savonlinna ja Imatra) näyttää olevan jonkinlaista rypästä kehittymässä. Ketterähän voitti Mestiksen mestaruuden, joten selittäisiköhän se osittain tuota Itä-Suomen rypästä?

Tämä on äärimmäisen ikävä muunnos, koska tilastojen vääristymisen takia emme ollenkaan pysty tilastollisesti seuraamaan epidemiologista tilannetta. Voimme vain aavistella, että se on paha. Todella paha.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
"Ilmaantuvuusluvun tulisi Mäkijärven mukaan laskea selvästi alle 50:n, jotta Uudenmaan todella voi sanoa täyttävän alemmalle tasolle siirtymisen kaikki kriteerit."

Ja näin siirtyy tolppa, ja tolppa siirtyy näin... Sä oot Markku nöyryyttänyt ja häpäissyt itsesi!

Ei ole kulunut, kuin maksimissaan pari viikkoa siitä, kun Markku jossain mediassa jykevästi linjasi, että positiivisten osuus täytyy olla selkeästi alle 1%. Koronabotin mukaan positiivisten osuus on tällä hetkellä 0,7%.

Maalitolppien siirtäjä-titteli kuvastaa reppana Mäkijärveä erittäin hyvin. Onneksi kuitenkin kohta koittaa se hetki jolloin nämä Markut ja Liisa-Mariat joutuvat hyvästelemään median parrasvalot ja elämä jatkuu. Saa nähdä tuleeko jossain viimeisessä tilannekatsauksessa itku, kun ei enää seuraavalla viikolla pääse toteamaan veitsenterää tai haukkumaan nuoria aikuisia.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Saa nähdä tuleeko jossain viimeisessä tilannekatsauksessa itku, kun ei enää seuraavalla viikolla pääse toteamaan veitsenterää tai haukkumaan nuoria aikuisia.
Tätä minäkin mietin, että alkaako alahuuli jo väpättämään pikku hiljaa. Sen verran sanoisinko epätoivoista settiä alkoi olemaan Mäkijärveltä jo tuossa @Clubittaja n linkittämässä uutisessa. Sen verran epätoivoista, että alkaa menemään tosissaan jo parodian tai itsensänöyryyttämisen puolelle.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Mäkijätvi on virkamies viimisen päälle. Muut vastaavat henkilöt ovat jo hiljentyneet, koska tajuavat kuinka tyhmiltä näyttävät, kun antavat nykytilassa noita lausuntoja.

Mäkijärvi ei välitä pätkääkään miltä hän yleisön silmissä vaikuttaa. Menee hamaan loppuun asti omaa agendaansa tukevilla lausunnoilla, vaikka ne kokonaistaloudellisesti perseestä ovatkin. Tottahan toki kaikki sairaaloiden viskaalt suomessa toivovat, että elämää rajoitettaisiin tästä maailman loppuun asti jollain tavalla. Se tietää sairaaloihin vähemmän potilaita, vähemmän kustannuksia ja mahdollistaa mm. Suuren henkilöstömäärän pienennykset.

Toki todellisuudessa näin ei tapahdu, mutta Markku yrittää ihan loppuun asti. Huolimatta siitä, että tekee itsestään myös pellen. Mutta ehkä tuostakin on luvassa jokin palkintovirka?
 

Orvo Muusi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuo tartuntoja tilastoista salakavalasti vähentävä SARS-CoV-2 RL-63-21 eli n.k. "mestaruusvariantti" on levinnyt voimakkaasti Helsinkiin ja Tampereelle. Tämä ei sinänsä ole yllätys, koska näissä suurissa kaupungeissa asuu varmasti paljon Lukko-faneja, jotka olivat Raumalla mestaruusjuhlissa. Mutta huolestuttavaa on se, että myös Itä-Suomessa (kts. Savonlinna ja Imatra) näyttää olevan jonkinlaista rypästä kehittymässä. Ketterähän voitti Mestiksen mestaruuden, joten selittäisiköhän se osittain tuota Itä-Suomen rypästä?

Tämä on äärimmäisen ikävä muunnos, koska tilastojen vääristymisen takia emme ollenkaan pysty tilastollisesti seuraamaan epidemiologista tilannetta. Voimme vain aavistella, että se on paha. Todella paha.
Tämä mestaruusvariantti on jyllännyt Oulussakin aikoinaan erittäin vahvasti, loppuotteluiden jälkeen kato työpaikoilla oli jämäkkä eli R-luku varmaan 3,6. Viime vuosina tästä ei ole kärsitty.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
THL ilmoitti tänään Päijät-Hämeessä olleen 28 koronavirustartuntaa. Onkin kunnon keräilyerä siina, kun Päijät-Sote on ilmoittanut koko tämän kuun aikana 48 tartunnasta ja viimeisen neljän päivän tartuntojen yhteismäärä on vain 10. Hitaasti näkyy tieto kulkevan järjestelmästä toiseen tai sitten Päijät-Hämeen tartuntoja on aiemmin kirjattu virheellisesti Tampereen tietoihin ja ne on nyt tässä korjattu Päijät-Hämeen tartunnoiksi.

Päijät-Soten ilmoittamat tartunnat tässä kuussa:
1.6. 8 tartuntaa
2.6. 5 tartuntaa
3.6. 7 tartuntaa
4.6. 10 tartuntaa
5.6. 8 tartuntaa
6.6. 1 tartunta
7.6. 1 tartunta
8.6. 5 tartuntaa
9.6. 3 tartuntaa
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lähipiiriini kuuluva henkilö on hyvin läheisesti tekemisissä henkilön kanssa, joka on mukana THL:n koronaryhmässä tai läheisesti sen kanssa yhteistyötä tekevässä ryhmittymässä (olipas vaikea ja todella epämääräiseltä kuulostava lause muutenkin). Anyway, minulle kerrottiin, enkä epäile, etteikö kerrottu asia pitäisi paikkaansa, että THL:n ulos kertomat luvut mm. koronarokotteiden suojasta, ovat jotain ihan muuta kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Ensimmäisen rokotteen suoja olisi siis tutkimusten mukaan n. 90%, mutta ulos on muistaakseni kerrottu kaikkea väliltä 30-60%, riippuen siitä, kuka asiasta on lausunut. Toisen rokotuksen jälkeen suoja nousee enää muutaman prosenttiyksikön, ollen lopulta n. 92-95%. Päällimmäinen syy, miksi THL on näin toiminut on se, että toinen rokotus antaa ajallisesti pidemmän suojan, jolloin on oikeasti erittäin tärkeää, että jengi käy myös sen toisen piikin ottamassa. Eli, käytössä on ns. tarkoitus pyhittää keinot- taktiikka.

Itse paheksun syvästi sitä, että en koe voivani luottaa enää ollenkaan terveysviranomaisten viestintään. Tämä on ihan oikea ongelma, koska tiedän, etten ole yksin. Ja mä olen sentään lähtökohtaisesti viranomaisten kertomiin asioihin luottava ihminen. Ennen tätä koronakriisiä en ole kokenut mitään syytä epäillä, etteikö Suomessa toimittaisi isossa kuvassa järkevästi ja päätökset olisivat perustuneet aina kulloisellakin hetkillä parhaalla mahdolliseen tiedossa olevaan tutkimustietoon tai erittäin valistuneisiin arvioihin. Valitettavasti nyt on käynyt niin, että joudun itse pähkäilemään, mihin terveysviranomaisten ja päättäjien tietoihin uskon ja kuinka paljon. Erilaisia tulkinnanvaraisuuksia on aivan liikaa ja niinhän asian ei pitäisi olla. Itse seuraan paljon asioita, mutta voin kuvitella, miten vaikeaa ja myös pelottavaa osalle porukasta tämä tilanne on, kun eivät seuraa asioita riittävän laajasti tai eivät vain ymmärrä asioita riittävän hyvin. Ja jos sattuu käymään niin, että lähipiirissä on ihmisiä, jotka eivät myöskään seuraa asioita riittävän laajasti, eivätkä osaa kyseenalaistaa mitään kerrottuja asioita ja sokeasti vain luottavat siihen, mitä viranomaiset kertovat, moni on nyt ihan psykoosinkaltaisessa tilassa. Näille on tietysti helppo naureskellla ja teen niin itsekin, mutta kun ajattelen asiaa laajemmin, ei tämä tilanne ehkä kuitenkaan ole heidän vikansa. Suomessa on kuitenkin tähän asti aina ihan oikeasti voinut luottaa siihen, että asioista on kerrottu rehellisesti. Monella ihmisellä tämä usko elää niin vahvana, että se on osa maailmankuvaa, eikä siinä ole mitään väärää. Se maailmankuva on rakennettu luottamukseen siitä, että puhutaan totta. Ja sille on tähän asti ollutkin Suomessa hyvät perusteet. Meidän koko yhteiskuntamme on itse asiassa rakennettu sille, että suuria kusetuksia ei isossa kuvassa kansaa kohtaan ole harjoitettu. Tilanne on siis äärimmäisen hämmentävä.

Tilanteet voivat edelleen muuttua ja virus voi mutatoitua. Se on fakta, minkä kanssa meidän täytyy pystyä elämään ja operoimaan. Mielestäni tässä vaiheessa riittäisi oikein hyvin, että tämä asia todettaisiin ääneen ja sen jälkeen kaikista rajoituksista luovuttaisiin. Se olisi hyvää ja kunnollista johtamista, jos loppukaneettina sanottaisiin, että "Pidätämme oikeuden tarkastaa toimintapoja, mikäli tartunnat lähtevät nousuun ja niistä seuraa konkreettisesti jotain, mihin on puututtava (esim. sairaaloiden kantokyvyn todellinen heikentyminen). Pelkät tartuntamäärät itsessään eivät ole syy jatkaa tai alkaa uudelleen rajoittaa ihmisten elämää, jos niistä ei kokonaisuus huomioituna seuraa yhteiskunnalle suurtakaan vaaraa. Mutta siihen asti, hyvät ihmiset, menkää ja eläkää, tavatkaa läheisiänne ja kuluttakaa perheenne realististen mahdollisuuksien rajoissa kotimaisten tuottajien tuotteita ja palveluita niin paljon kuin perse kestää."

Ja lopuksi vielä: Hyvät ihmiset, käykää ehdottomasti ottamassa rokotukset. Myös se toinen rokote. Käymme taistelua aikaa vastaan ja toisen rokotuksen tuoma pidennys virusta vastaan voi olla hyvinkin ratkaisevassa roolissa, jotta tämä koronanpaska painuu tavalliseksi influenssan kaltaiseksi virukseksi. Jos joku ystävä tai tuttava epäröi rokotuksen ottamista, asiasta kannattaa puhua kiihkottomasti ja muistuttaa, että ottamalla rokotuksen, suojelemme itsemme ja läheistemme lisäksi niitä, jotka eivät voi terveydellisistä syistä oikeasti rokotusta ottaa. Sellaisiakin ihmisiä on, mm. tiettyjen geenivirheiden vuoksi. Rokotusten mahdolliset haitat yksilölle ovat todella epätodennäköisiä, mutta jos sellaisia tulee, kuten voi hyvin tulla, on myös melko selvää, että itse koronavirukseen sairastaminen olisi henkilölle itselleen hyvin suurella todennäköisyydellä vakava tilanne. Mikäli rokotuksissa olisi jotakin oikeasti epäilyttävää, niille ei olisi myönnetty lupia. Ei ole olemassa mitään yleismaailmallisia salaliittoja ihmiskuntaa vastaan, on vain vittumainen tilanne, mikä pitää nyt ratkaista, jotta elämä jatkuu mahdollisimman normaalisti.
 

Aamuetana

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Lähipiiriini kuuluva henkilö on hyvin läheisesti tekemisissä henkilön kanssa, joka on mukana THL:n koronaryhmässä tai läheisesti sen kanssa yhteistyötä tekevässä ryhmittymässä (olipas vaikea ja todella epämääräiseltä kuulostava lause muutenkin). Anyway, minulle kerrottiin, enkä epäile, etteikö kerrottu asia pitäisi paikkaansa, että THL:n ulos kertomat luvut mm. koronarokotteiden suojasta, ovat jotain ihan muuta kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Ensimmäisen rokotteen suoja olisi siis tutkimusten mukaan n. 90%, mutta ulos on muistaakseni kerrottu kaikkea väliltä 30-60%, riippuen siitä, kuka asiasta on lausunut. Toisen rokotuksen jälkeen suoja nousee enää muutaman prosenttiyksikön, ollen lopulta n. 92-95%.
Pitkä teksti, mutta pätkäsin tuon oleellisen.

Tämä teksti kopiotu suoraan THL:n sivuilta:

”Aikavälillä 22–28 vuorokautta ensimmäisestä annoksesta suojateho oli 92 %. Toinen annos tehostaa ja antaa pitkäaikaisempaa suojaa. Kahden annoksen rokotussarjan suojateho oli tehotutkimuksissa 94 %. Rokotteen teho on erittäin hyvä myös ikääntyneillä.”
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Anyway, minulle kerrottiin, enkä epäile, etteikö kerrottu asia pitäisi paikkaansa, että THL:n ulos kertomat luvut mm. koronarokotteiden suojasta, ovat jotain ihan muuta kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Ensimmäisen rokotteen suoja olisi siis tutkimusten mukaan n. 90%, mutta ulos on muistaakseni kerrottu kaikkea väliltä 30-60%, riippuen siitä, kuka asiasta on lausunut.

Tätä olen ihmetellyt alusta asti. Täällä, varsinkin rokoteketjussa on aiemmin ollut luotettavan oloista tutkimustietoa maailmalta, jossa ensimmäinen rokote antaa tosiaan jo varsin hyvän suojan. Sitten meidän mediassa olen nähnyt toistuvan tuon 30% tiedon. Tämä on haissut paskalta alusta alkaen ja uskon tällä kertaa tähän "salaliittoon" ihan 100%.

edit: @Aamuetana ehti tuohon väliin. Olen aivan varmasti lukenut kommentteja Suomen mediassa asiantuntijoiden suusta noin 30% tehosta. Toisaalta en ymmärrä tuotakaan tekstiä täysin eli mikä aikaväli 22-28 vrk? 6 päivän ajan tuolla aikavälillä rokotteesta siis suojateho on 92%, mutta mitä se on sitten päivien 28 - 84 välillä kun odotellaan toista piikkiä sen about 12 viikkoa ensimmäisestä?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL
Lähipiiriini kuuluva henkilö on hyvin läheisesti tekemisissä henkilön kanssa, joka on mukana THL:n koronaryhmässä tai läheisesti sen kanssa yhteistyötä tekevässä ryhmittymässä (olipas vaikea ja todella epämääräiseltä kuulostava lause muutenkin). Anyway, minulle kerrottiin, enkä epäile, etteikö kerrottu asia pitäisi paikkaansa, että THL:n ulos kertomat luvut mm. koronarokotteiden suojasta, ovat jotain ihan muuta kuin mitä ne todellisuudessa ovat. Ensimmäisen rokotteen suoja olisi siis tutkimusten mukaan n. 90%, mutta ulos on muistaakseni kerrottu kaikkea väliltä 30-60%, riippuen siitä, kuka asiasta on lausunut. Toisen rokotuksen jälkeen suoja nousee enää muutaman prosenttiyksikön, ollen lopulta n. 92-95%. Päällimmäinen syy, miksi THL on näin toiminut on se, että toinen rokotus antaa ajallisesti pidemmän suojan, jolloin on oikeasti erittäin tärkeää, että jengi käy myös sen toisen piikin ottamassa. Eli, käytössä on ns. tarkoitus pyhittää keinot- taktiikka.

Tota, THL kertoo Pfizerin rokotteesta, jota tällä hetkellä pääasiallisesti vissiin pistetään:

Suoja alkaa muodostua jo ensimmäisen rokotuksen jälkeen ja on hyvällä tasolla noin kahden viikon kuluttua rokottamisesta. Myyntilupa-anomusta varten tehdyssä satunnaistetussa kontrolloidussa tehotutkimuksessa rokotteen suojateho 15–21 vuorokauden kuluttua ensimmäisestä annoksesta oli jo 89 % kun laskuista jätetään pois ns. läpäisyinfektiot, joita nähdään ensimmäisten kahden viikon aikana.

Aikavälillä 22–28 vuorokautta ensimmäisestä annoksesta suojateho oli 92 %. Toinen annos tehostaa ja antaa pitkäaikaisempaa suojaa. Kahden annoksen rokotussarjan suojateho oli tehotutkimuksissa 94 %. Rokotteen teho on erittäin hyvä myös ikääntyneillä.
(lähde THL)

Se mitä lehdissä kirjotetaan lienee toimittajien vastuulla.

(Edit @Aamuetana bongas saman.)
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tota, THL kertoo Pfizerin rokotteesta, jota tällä hetkellä pääasiallisesti vissiin pistetään:

(lähde THL)

Se mitä lehdissä kirjotetaan lienee toimittajien vastuulla.

28.4 päivätyssä Ylen uutisessa THL:n Nohynek kertoo kuinka ”suojateho ennen toisen annoksen antamista on rokotteesta riippuen noin 50 prosenttia ja toisen annoksen jälkeen se nousee 70-90 prosenttiin”.

Vaikea tässä nyt on toimittajasta syyllistä tehdä, kun siteeraa THL:n ylilääkäriä.

Edit. Tässä linkki Rokotettujenkin on syytä pitää maskia – Hanna Nohynek kertoo, mitkä suojatoimet ovat yhä tärkeitä ja kuinka kauan
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös