Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 027 727
  • 81 135

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaihtoehtoisesti mietin, että kauanko yleensä potilaalla on tarve päivittäin tuoda esiin nuhakuumeensa oirekavalkadia. Toki ja toisaalta aihepiirin anekdoottitarinoille on ilmeistä kysyntää ja varsinkin pippel-hassuttelut tempaavat itse kunkin sykkivään ruumiinlämpöönsä... Ei siinä, jatka vain, kunhan aloin jo ihmettelemään.

Höpötystä...

@fat of the land jatkakoon raportointia, koska kiinnostuneita riittää tässä ketjussa. Toisekseen raportointia on myös toivottu, koska sitä kautta saadaan käytännön tietoa koronasta, eikä olla tilastojen ja mediassa helposti liikaa painoarvoa saavien kohu-uutisten valossa.

Jos raportit eivät nappaa, ne voi skipata. Minä ainakin luen niitä paljon mieluummin, kuin tuollaisia turhan provosoivaan sävyyn kirjoitettuja hyökkäyksiä.

Edit: Näköjään muutkin ketjun aktiivit tuntuvat olevan samoilla linjoilla.
 

Morgoth

Jäsen
Se on sitten toinen asia, jos jonkun viranomaisen laskuharjoitus näyttää 11000 tartuntaa tuleville viikoille, niin sitten tehdään nopeasti harkittuja ja luonnollisesti täysin oikeita päätöksiä.

Nohnoh, opitaanko korkoa korolle kaava jo ylä-asteella? Hyvä sitä on aina välillä kerrata.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
  • Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu yhteensä 800 (+14*)
  • Erikoissairaanhoidon osastoilla olevien potilaiden määrä: 147 (+19*)
  • Perusterveydenhuollon osastoilla olevien potilaiden määrä: 77 (-12*)
  • Teho-osastoilla olevien potilaiden määrä: 50 (+3*)
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tein itse joskus laskelman, jossa käytin vakiona ulkomailta tuleville päivittäisille tartunnoille silloisen THL:n ilmoittaman prosenttiosuuden mukaan laskettua lukemaa, joka oli 13/vrk. Sen jälkeen laskeskelin, että miten tartunnat kehittyisivät, jos tuo koko porukka tai edes puolet siitä saataisiin suoraan karanteeniin, eikä jatkotartuntoja tulisi. Yllätyin itsekin, kuinka iso vaikutus tuosta lopulta oli, kun tartuntojen ketjutus tulee mukaan kuvioihin.

Laskelma oli vain suuntaa antava, mutta yllätti kyllä minutkin.

Tähän on myös muita perusteita:

1. Suomessa on tällä hetkellä hyvin vähän näitä Etelä-Afrikan ja Brasilian variantteja. Rajatarkastukset auttavat torjumaan näitä. Tämä on ehdottomasti se tärkein syy.

2. Kotimaan rajoituksien oikeuttamisen perustelu ihmisille on hyvin haasteellista, jos rajaliikenteeseen ei puututa mitenkään. Yhä useampi ryhtyy laiminlyömään suosituksia ja kiertämään rajoituksia, kun niitä ei pidetä hyödyllisinä, jos tautia saa vapaasti tuoda maahan.

Tilanne on muuttunut jo viikkoja sitten erittäin paljon paremmaksi, kun liikennöitsijät (varustamot ja lentoyhtiöt) ovat alkaneet vaatimaan testejä Suomen viranomaisten kanssa käymiensä keskustelujen myötä. Keskustelu on jäänyt kuitenkin sille samalle "raja vuotaa kuin seula ja koronaa tulee kuin ovista ja ikkunoista" -tasolle.

Mitä tulee noihin kahteen muuteen perusteeseen, niin ensimmäinen on juuri se syy, miksi itsekin vaadin testejä. Kuten sanottua, ongelma ei ole mitenkään valtavan vakava enää, kun lentoyhtiöt ja varustamot vaativat matkustajiltaan testejä. Eli raja ei vuoda. Mutta minunkaan mielestäni tuo asia ei ole semmoinen, mitä pitäisi ulkoistaa yksityisille liikkeenharjoittajille.

Jälkimmäiseen sanoisin, että kannatan mieluummin tosiasioden selkeää kommunikoimista, kuin "mieliksi tekemistä". Nyt selkeästä kommunikoinnista ei ole tietoakaan, kun

- oppositiopoliitikkojen sekavasta viestistä saa käsityksen, että koronaa lappaa rajan yli ja syy on hallituksessa

- ministeri Kiurun ja PM Marinin sekä hallituspuolueiden poliitikkojen sekavasta viestistä saa käsityksen, että koronaa lappaa rajan yli, ja syy on lainsäädännössä sekä aluehallintovirastossa

- asiantuntijat viestivät että lakia voi muuttaa tai ei voi muuttaa

- kansa hilluu somessa ja levittää viestiä, että raja vuotaa

- jne.

Kukaan ei missään vaiheessa ole vaivautunut selventämään, että kuinka vakava tämä ongelma edes on. Eilen avi tosiaan sitten selvensi tilannetta ja senkään mukaan tässä nyt ei ole kyse lähellekään sen tasoisesta ongelmasta, minkä käsityksen julkisesta keskustelusta voi äkkiseltään saada.
 

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
Itse ainakin luen koronavirusta käsittelevässä ketjussa mielummin koronavirukseen liittyvistä oireista kuin tällaisia täysin sisällöttömiä vittuiluviestejä kohdistuen henkilöön, joka ko. tautiin on sairastunut.

Kiitos että kerroit tämän mielipiteesi. Itse luulin että kirjoitin vain samaan tapaan mielipiteeni kuin sinä juuri äsken. Pohdintaa näitä esilletuotuja tietoja hyödyntäen. Mahdolliseen sisällöttömyyteen oman viestini osalta vaikutti joka tapauksessa kommentoimani viesti, onko siis ainoa hyväksytty ja riittävän sisältörikas kommentointitapa "tsempiäparane" -tyyppinen onelineri vai mitä tarkoitat.

Höpötystä...

@fat of the land jatkakoon raportointia, koska kiinnostuneita riittää tässä ketjussa.

Jos raportit eivät nappaa, ne voi skipata. Minä ainakin luen niitä paljon mieluummin, kuin tuollaisia turhan provosoivaan sävyyn kirjoitettuja hyökkäyksiä.

Edit: Näköjään muutkin ketjun aktiivit tuntuvat olevan samoilla linjoilla.

Duly noted! Jos meni ohi, niin itsekin olin ihan jatkamisen kannalla, mutta toki siihenkin tarvitaan virallisten aktiivien naulaama kanta :D? Vai että ihan hyökkäys taas... En selvästi elä kanssasi samassa maailmassa käsitteiden osalta. Eihän tätä todella tunnu voivan jättää kuin herrojen ja kokemusasiantuntijoiden käsiin, kun kärkäs mielipide tungettelee liikaa mielipideapajille ja se pitää yrittää selitellä epätoivoisen oloisesti sisällöttömäksi tai hyökkäykseksi.

Mikäs tässä odotellessa, että pääsisi edes käyttämään lain suomaa oikeutta osallistua vaaleihin äänestäjän ominaisuudessa. Ei niin nuukaa kun on poikkeustila päällä. Kopissakin ajattelin kyllä kirjoittaa numeron oikein kärkkäällä kalligrafialla! Lähes yhtä "hyökkäävästi" kuin tämänkin viestin. Saa nähdä meneekö läpi ääni jos väärä asenne huokuu läpi ja on viritelty lisää oikeusvaltiolle tuntemattomia taannehtivia lakeja. Jos ehdokaslistat on keretty vahvistaa ja niihin tehdään muutoksia, niin yksiselitteisesti vaalit ovat silloin oikeusvaltioperiaatteen ym. vastaisesti käpälöidyt.

Se on paljon huolestuttavampi kehityskulku, kuin yksittäinen kulkutauti. Se kertoo yhteiskuntatason sairastelusta.
 

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Oma kuntosalini ollut 2vkoa kiinni. Tänään piti aueta. Lennosta tulikin 2viikkoa lisää eli loppukuusta pitäisi aueta. Nyt suunnitellaan että kaikki liikuntapaikat laitetaan kiinni eli todennäköisesti ainakin huhtikuun paikat kiinni. 2vkoa muuttuikin hetkessä 2 kuukauteen. Mites se meni että on se nyt kumma jos ei aikuiset voi paria viikkoa muuten treenailla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse ajattelin, ja ajattelen edelleen, että kertomalla täällä (ja siviilissä somessa) sairastumisesta on sellainen hyvä vaikutus, että se lieventää mahdollisesti jotain ennakkokäsityksiä taudista suuntaan tai toiseen. Sinänsä sen reaaliaikaisuus senkin suhteen, että kerron vaikkapa ahdistuksestani tai turhautumisesta vointiin liittyen, niin sekin kuulunee sairastamiseen.

Se munahassuttelu päätyi siihen alussa, en tajunnut sen kasvavan noin isoksi sinun silmissäsi. Samoin kuin hassuttelun.

Tsemppiviestien saaminen on muuten kivaa tässä tilanteessa ja hivelee egoani. Sain tänään yksityisviestillä tsemppitoivotuksia kirjoittajalta, jolta en niitä todella odottanut, samoin kuin tässäkin ketjussa on tullut tsemppiä täysin huolimatta siitä ollaanko oltu tässä ketjussa ihan eri mieltä asioista. Se lämmittää ja kertoo minulle siitä, minkälaista väkeä tällä palstalla lopulta pyörii.

Siihen long covidiin en tässä nyt hirveästi uhraa ajatuksiani, jos se tulee niin murehditaan sitä sitten, itselläni on kuitenkin mielestäni aika hyvä peruskunto, jolla pitäisi pystyä tämä homma selättämään.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vaikka testaaminen rajoilla on ehdottoman kannatettavaa, niin ei se ole mikään hopealuoti tähän ongelmaan.

Jos Suomessa on ongelmia yhden jääkiekkoliigan loppuunviennissä, niin miten voidaan kuvitella, että kaikille Viron- ja Ruotsin-matkalaisille riittää hotelleja, testauskapasiteettia ja valvovaa henkilökuntaa tarkkailemaan karanteenin pitävyyttä?

Kyllä ne rajat vuotaa, haluttiin tai ei. Mikään valtio ei ole onnistunut rakentamaan korona-kuplaa (ehkä jotain Naurua lukuun ottamatta). Suomi on selviytynyt kohtuullisen vähällä, kun tänne nyt ei pk-seutua lukuun ottamatta ole hirveätä tunkua. Onneksi.

Ymmärrän, että rajakontrolli on mukava kritisoinnin aihe, ja tavallaan myös sellainen asia, josta on helppo kotoa käsin nakutella omat analyysit. Mutta ei se nyt ihan niinkään ole, etteikö nämä asiat olisi myös niiden viranomaisten ja asiantuntijoiden tiedossa.
 

Altec

Jäsen

Vielä eivät uudet rajoitukset ja rokotukset näy luvuissa. Kuolleitakin tuli vkl aikana 14 lisää.
Ei tullut. Viikonlopuna aikana raportoitiin 14 kuolemaa, jotka liittyvät koronaan. Kaikki noista EI OLE kuollut viikonloppuna.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
@fat of the land Mikä on sinun vaimosi ja lapsesi tilanne tällä hetkellä?
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Kiitos että kerroit tämän mielipiteesi. Itse luulin että kirjoitin vain samaan tapaan mielipiteeni kuin sinä juuri äsken. Pohdintaa näitä esilletuotuja tietoja hyödyntäen. Mahdolliseen sisällöttömyyteen oman viestini osalta vaikutti joka tapauksessa kommentoimani viesti, onko siis ainoa hyväksytty ja riittävän sisältörikas kommentointitapa "tsempiäparane" -tyyppinen onelineri vai mitä tarkoitat.

Niin. Minä en sentään ole osoittanut tilannetajun puutetta jollain nuhakuume-vertauksilla ja varhaiseläke-hassutteluilla. Jos nyt nimimerkin @fat of the land oirekuvaukset noin paljon ärsyttävät, niin edes jonkinlaista älykkyyttä osoittaisi mikäli vittuilun sijaa ignooraisit kyseiset viestit.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Käsittämätöntä paskaa Iltalehdellä. Iso otsikko siitä, kuinka koronaluvut ovat pudotuksessa!

Eivät ole oppineet tässä vuoden aikana, että viikonpäivien kohdalla on vaihtelua, tai eivät vain välitä siitä, kun se sotkisi kiinnostavan otsikon laatimista...

No, Ylehän tekee tätä iltauutisissa joka päivä. Vertaavat aina edelliseen päivään ja vain siihen. Todella hassu linja.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Oma kuntosalini ollut 2vkoa kiinni. Tänään piti aueta. Lennosta tulikin 2viikkoa lisää eli loppukuusta pitäisi aueta. Nyt suunnitellaan että kaikki liikuntapaikat laitetaan kiinni eli todennäköisesti ainakin huhtikuun paikat kiinni. 2vkoa muuttuikin hetkessä 2 kuukauteen. Mites se meni että on se nyt kumma jos ei aikuiset voi paria viikkoa muuten treenailla.
Se on kato helpompaa jos on lehmän aivot ja etiopialaisen kroppa. Silloin voi lähteä hölkälle tai vetää trikoot päälle, hypätä fillarin selkään ja lähteä rikkomaan väistämissääntöjä.

Onhan tuo naurettavaa sättäämistä liikuntapaikkojen kanssa. Sitten joku ylipirteä ämmä ulisee lehdessä että askelkyykkyä voi treenata kannon päälle ja yläkroppaa voi treenata tekemällä punnerruksia puita vasten
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen ja Turku olisivat ulkonaliikkumiskiellon piirissä. Koko Suomeen vaan varmuuden vuoksi, turha siinä on pihistellä, jos rajoituksia kerran laitetaan. No, toivottavasti ei mihinkään.

 

Kälvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen ja Turku olisivat ulkonaliikkumiskiellon piirissä. Koko Suomeen vaan varmuuden vuoksi, turha siinä on pihistellä, jos rajoituksia kerran laitetaan. No, toivottavasti ei mihinkään.

"Ulkonaliikkumiskielto", jonka aikana voi asioida erikoisliikkeessä tai käyttää palveluita, jos sille on välttämätön syy. Mahtaako mikään käytännössä muuttua nykytilanteeseen verrattuna?
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
"Pykälän muotoilu mahdollistaa yhtä hyvin sen, että erillään asuvat seurustelukumppanit saavat tavata toisiaan ja liikkua yhdessä ulkona"

Ystävyys, läheisyys, poikarakkaus

ja toinen kohta " Kunnasta tai maakunnasta toiseen saisi liikkua Suomessa vapaasti. Valtioneuvostossa on kuitenkin valmistelussa kirjaus, jonka mukaan liikkuminen rajoitusalueelta olisi lähtökohtaisesti sallittua vain omalle kesämökille, kakkosasunnolle tai etukäteen varattuun majoitukseen. Välttämätön työssäkäynti olisi myös sallittua. "
Nyt tarvittaisiin joku nappisilmäinen neito selittämään selkosuomella että "nyt ei ole oikea aika mökkeillä"

Ja omia vanhempia saisi auttaa, jos tarvitsevat apua. On tuo reilu luonnos, sieltä kun olisi "ritva-äiti" soittanut että kaatui, lonkka pois sijoiltaan, kauheat kivut päällänsä eikä pääse ylös, niin lapsihan olisi tietysti jättänyt auttamatta, ellei ole erikseen poikkeusta määritetty siihen. "sori äiti, koita pärjätä, Kiurun mieli on musta jos tulen auttamaan"
 
Viimeksi muokattu:

kende

Jäsen
Suosikkijoukkue
sport
Niin. Minä en sentään ole osoittanut tilannetajun puutetta jollain nuhakuume-vertauksilla ja varhaiseläke-hassutteluilla. Jos nyt nimimerkin @fat of the land oirekuvaukset noin paljon ärsyttävät, niin edes jonkinlaista älykkyyttä osoittaisi mikäli vittuilun sijaa ignooraisit kyseiset viestit.

Noniin. Joko riittäisi se faniposti tässä ketjussa, laita vain yv:tä jos ilmaisussani sinua joku vielä hiertää. Ymmärtääkseni koronan turvin ollaan haviteltu jo erilaisia sairauseläkkeitä, mutta kai sinulla on näille sitten viestinä, että loppuu se hassuttelu? Vai etkö siis usko, että kroonistuessaan long covid voisi viedä työkyvyn ja olla perusteena eläkkeelle? Emme tiedä mihin kyseisen henkilön matka vie taudin kanssa, mutta sitä siis pääsemme seuraamaan. En rehellisesti osaa sanoa, missä tässä pitäisi leikkiä mukana ja missä ei? Kai voi olla, että esim. netissä empaattista esittämällä saa jotain sosiaalikrediittejä tulevaisuudessa. Laitetaan vähän sitä uutta normaalia tai vaan ihan uutta normia eli sääntöjä tulemaan.

Sinulle ehdotankin ja vain ehdotan siis viestisisältöjä, joilla olisi nyt suurempi anti koronakeskustelulle. Minä laitan poikkeuksetta rahani sinne missä suuni on. Olen lyönyt korona-aiheista vetoa usean henkilön kanssa ja tässäkin ketjussa tarjosin loppukäteisesti ilmaista rahaa, kun Ruotsin kuolemat hiipivätkin yli veikkaukseni. Parisen sataa silti voitolla näistä. Oikeista paffi-betseistä viimeinen vuosi 10 000e panostuksella ollut 10110, joten tuottoisampaahan tuo on ollut.

Nyt tämä loppusuora hieman tylsistyttää, kun vieläkin jaksetaan pelätä vaikka homma on käytännössä ihan paketointia vailla. Rokotukset vaimarin läpivienteihin ja naamarit helvettiin. Joillekin ne kai symboloivat toisesta välittämistä, minulle ne symboloivat käynnissäolevaa isoa sosiologista testiä. Olen niin pahoillani, kun en osoita esimerkiksi parhaita puoliani laumasieluisuudestani näiden todistajien läsnäollessa.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
"Ulkonaliikkumiskielto", jonka aikana voi asioida erikoisliikkeessä tai käyttää palveluita, jos sille on välttämätön syy. Mahtaako mikään käytännössä muuttua nykytilanteeseen verrattuna?
Siihen tuskin osaa kukaan vastata, ja jos kysytään, vastausta on todennäköisesti entistäkin vaikeampi ymmärtää.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen ja Turku olisivat ulkonaliikkumiskiellon piirissä. Koko Suomeen vaan varmuuden vuoksi, turha siinä on pihistellä, jos rajoituksia kerran laitetaan. No, toivottavasti ei mihinkään.

Mitä tarkempaa tietoa "vuotaa", sen lähempänä ollaan tuollaisen käyttöönottoa.

Toivottavasti PSHP:lta ei tule jotain isoa päiväkohtaista lukemaa joka kiinnittää Valtion johdon mielenkiinnon, ettei tuota kohdistettaisi tännekin.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Noniin. Joko riittäisi se faniposti tässä ketjussa, laita vain yv:tä jos ilmaisussani sinua joku vielä hiertää. Ymmärtääkseni koronan turvin ollaan haviteltu jo erilaisia sairauseläkkeitä, mutta kai sinulla on näille sitten viestinä, että loppuu se hassuttelu? Vai etkö siis usko, että kroonistuessaan long covid voisi viedä työkyvyn ja olla perusteena eläkkeelle? Emme tiedä mihin kyseisen henkilön matka vie taudin kanssa, mutta sitä siis pääsemme seuraamaan. En rehellisesti osaa sanoa, missä tässä pitäisi leikkiä mukana ja missä ei? Kai voi olla, että esim. netissä empaattista esittämällä saa jotain sosiaalikrediittejä tulevaisuudessa. Laitetaan vähän sitä uutta normaalia tai vaan ihan uutta normia eli sääntöjä tulemaan.

Mitä jos lukisit tämän aivoripulointisi kertaalleen ja miettisit miksi joku sitä kommentoi ihmettelevään sävyyn? Jatka toki samalla linjalla jos näin parhaaksi koet. Löydän kyllä itse ignore-napin.

Niin, mielesi alkaa jo pehmentämään laskua siihen ajatukseen, että mitäs jos olisikin long couviddi. Horkassasi näet jo kenties valveunia 33 cm pituisesta couviddistä ja vähintään 330 päivän kestoisesta munasta.

Sitten kun olet antanut itsesi olla vuoteenomana kuukauden, (33 vrk) yllätyt kun kuntosi on heikentynyt. Ehkä jos haluat nimeä muualle kuin keskustelu.jatkoaika.com -julkaisuun, voitkin ottaa yhteyttä toimituksiin ja liittyä facebook-ryhmiin lisäämään tietoisuutta.

Ymmärrän kyllä kuinka paljon merkityssisältöä esim. tauti tai vamma voi tuoda. Lopulta koko persoona voidaan nähdä muuttuneen kun tarinallisuus ja kokemuksesta voimaantuminen on saavuttanut yksilössä tietyn kastepisteen. Toivotan sinulle kaikkea hyvää kokemusasiantuntijuuden vahvaa viestiä julistaessasi. Toivottavasti mahdolliset varhaiseläkehakemuksesi menestyvät.

Vaihtoehtoisesti mietin, että kauanko yleensä potilaalla on tarve päivittäin tuoda esiin nuhakuumeensa oirekavalkadia. Toki ja toisaalta aihepiirin anekdoottitarinoille on ilmeistä kysyntää ja varsinkin pippel-hassuttelut tempaavat itse kunkin sykkivään ruumiinlämpöönsä... Ei siinä, jatka vain, kunhan aloin jo ihmettelemään.
 

Metsästäjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Itse olen rajoituksien ja rokotteiden puolesta ollut tähän saakka. Uusien koronamuunnoksien ja telakoilla varsinkin tapahtuneiden asioiden jälkeen tullut tulokseen, että koronavastainen työ on hiljalleen menetetty mahdollisuus. Ihmiskunnann pitää oppia elämään koronan ja sen muunnoksken kanssa. Ikävää on muutos ympärillämme, joka tästä väkisin seuraa.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo @fat of the land päivittäinen raportointi on varmasti myös terapiaa hänelle itselleen ja jokainen tykkäys antanee parempaa fiilistä. Jokainen jonkinlaisen empatiakyvyn omaava pystynee ymmärtämään miltä tuntuu maata kotona päivät pitkät epätietoisena parantumisen suhteen. Ei siihen mitään vittuiluja tarvita - päinvastoin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös