Mainos

Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 181 403
  • 81 142

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Etelä-Koreassa on nyt kuollut 3% yli 60v tartunnan saaneista. Yli 80 vuotiaiden kohdalla tällä hetkellä kuolleita 7% tartunnan saaneista.


Etelä-Koreassa tällä hetkellä sairaalassa 250 henkeä ja vaikka jätettäisiin alle 50 vuotiaat sairastuneet vallan pois laskuista, niin prosentit ovat tällä hetkellä jotain karvan alta 10%:n (250/3000)luokkaa sairaalahoitoa vaativissa tapauksissa.


Ei noita eroja kyllä millään pelkällä ikäjakaumalla selitellä, kun Lombardiassa "10%" kaikista tartunnan saaneista on kuollut tautiin. Ajankin pitäisi olla päinvastoin Korean "puolella".

Ei kai niitä pelkällä ikäjakaumalla tarvitsekaan selittää. Sen sijaan on tyhmää leikkiä etteikö ikäjakauma olisi erittäin merkittävä selittäjä. Johan itsekin esitin toisena selittäjänä mm. terveydenhuollon tason/hoitopaikat, joita muuten on Koreassa kolminkertainen määrä Italiaan nähden. Sairaalasänkypaikkoja siis.

Lisäksi tuo karkea yli 60-vuotiaista puhuminen vääristää edelleen asiaa, koska Italiassa suurempi osa vanhuksista on 80-vuotiaita kuin Koreassa, suurempi osa 90-vuotiaita kuin Koreassa, jne. Yli 60-vuotiaiden luvut eivät siis mitenkään ole vertailukelpoiset kun yli 60-vuotiaiden keski-ikäkin on eri.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laitetaan vielä joitakin linkkejä kaikille aiheesta mm. tilasto- ja datatieteen kautta kiinnostuneille. Joo, käytin sanaa kiinnostunut, koska omaa luontoani tämä ilmiö (tauti, epidemia, pandemia...) kiinnostaa ja ajaa tutkimaan asioita numeroiden kautta.


R:n kanssa leikkimistä:
 

Azteca

Jäsen
Ihan hyvä opetus, että mummolle vain jos on 100% varmasti ilman kortsua.

Itse toivoisin Suomeen toimenpiteitä vähän enemmän ennakkoon. Se vaihe tulee melko varmasti, että isoja kokoontumisia kielletään. Eikö se voitaisiin tehdä jo nyt? Eikä ylimääräinen talvilomakaan niin paha olisi, jos vaikka pk-seudulla pistettäisiin 2 viikoksi koulut kiinni ja katsotaan tilanne sen jälkeen uudestaan. Etänä toki voisi olla opetusta.

Samaa mieltä kyllä siitä, että muiden kunnioittaminen on aina se juttu ja korostuu nyt entisestään. Kipeänä jos on niin voi vaikka kavereilta kysyä ”haluatko kuitenkin tavata” eikä vain mietitä itseään. Julkisilla ei liikuta, kun on yskä ja kuume ajatellen ”eihän nyt mulla sitä koronaa ole”.

Pesemme me kaikki nyt kädet kunnolla ja aivastetaan / yskitään sinne kainaloon.

ps. MTV 3 tänään klo 17:05 Viiden jälkeen erikoislähetys: kysy koronasta
 

RaikkA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässässäsäsä
Lisäksi tuo karkea yli 60-vuotiaista puhuminen vääristää edelleen asiaa, koska Italiassa suurempi osa vanhuksista on 80-vuotiaita kuin Koreassa, suurempi osa 90-vuotiaita kuin Koreassa, jne. Yli 60-vuotiaiden luvut eivät siis mitenkään ole vertailukelpoiset kun yli 60-vuotiaiden keski-ikäkin on eri.
Yli 80 vuotiaiden kuolleisuus Koreassa tällä hetkellä siis tuo 7.2%. Lombardiassa ilmeisesti siis lähes kaikki sairastuneet ovat reilusti päälle 80v, kun kaikkien tartuntojen kokonaisprosentti huitelee tuolla 10%.

Uskoo ken tahtoo.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Mitä läheisemmin ollaan ihmisten kanssa pitkäaikaisessa kanssakäymisessä, sitä varmemmin tartunta leviää. Nopeasti jos kaupassa ohitat tartunnan saaneen, niin se virus ei sinuun hyppää.

Jos ajatellaan Suomea, niin meillä asuu n. 5,5 miljoonaa ihmistä koko maassa ja 1,2 miljionaa pääkaupunkiseudulla. Silti 1,2 miljoonan ihmisen joukossa on 32 korona potilasta 4,3 miljoonan joukossa vain 27 potilasta.

PK seudulla mennään kuin sillit suolassa ja julkisissakin istutaan pitkiä aikoja, joka edesauttaa taudin leviämistä.

Henkilökohtaisen toiminnan osalta siis tärkeitä asioita on tehdä nopeasti omat ostokset mitä pitää ja tehdä ruuat kotona. Työpaikallakin jos mahdollista, niin olla vain lyhyitä aikoja ihmiskontaktissa.

Omat toimeni: Vain lyhyitä aikoja samassa paikassa, oma auto, paljon elokuvia ja sarjoja, kuntoilua ulkona ja myös kotitreenit voi tehdä, työt koneella jos mahdollista.

Toisaalta, ainoa muutos tuossa on tavalliseen minulla se, että kuntosali jää pois. En käy juurikaan yleisötilaisuuksissa ja kokoontumisissa muutenkaan.

Itse en siis ainakaan halua panikoida vaan koittaa käyttää järkeä ja jos tauti olisi minulla, niin ehkäisisin elämäntyylilläni myös muiden tartuttamista.
 

Saarinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yksi asia mikä minua huolestuttaa on Suomen alhainen testauskapasiteetti. Nytkin jo kuulemma priorisoidaan voimakkaasti sitä ketä testataan ja ketä ei. Käytännössä emme saa siis realistista tilannekuvaa siitä kuinka paljon tartunnan saaneita oikeasti on emmekä tietoa siitä missä vaiheessa alkaa tulemaan niitä Suomen sisäisiä tartuntoja (joita voi hyvin olla jo nyt). Tartunnan saaneita lienee jo tällä hetkellä ihan eri määrä kuin tämän hetken virallinen luku 59. Järeitä toimia ei silti vaan millään saada aikaiseksi. Jokainen lisätoimeton tunti ja päivä tulee pahentamaan seurauksia.
 

Liukumessias

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Testillä varmistuneet tapaukset lienevät tässä tilanteessa vain jäävuoren huippu, sen verran rajusti THL:n testauskriteerit rajaa potentiaalisia corona-tapauksia testin ulkopuolelle. Teoriassa, jos olet vaikkapa Ranskassa tai Espanjassa tautikeskittymässä reissannut, saat kuumeisen hengitystieinfektion, ei Suomessa corona-testiä tämän hetken kriteereillä tehdä. Nämä hyvässä tapauksessa tartuttavat porukkaa edelleen. Loppuviikosta Kangasalan tapauksen yhteydessä TAYS:in infektiolääkäri kommentoi että odottaa että lähiaikoina tulee tapauksia, jotka eivät suoranaisesti liity matkailuun - eipä niitä ole päässyt tulemaan, koska toistaiseksi testataan vain epidemia-alueilta tulleita tai jos on ollut kontaktissa varmistetun corona-virustapauksen kanssa. Eilen taisi lehdessä olla artikkeli jossa pohdittiin miksi Suomessa tapauksia on vähemmän kuin muissa pohjoismaissa, selitys on sama. Testausta rajoitetaan tällä hetkellä edelleen kovalla kädellä.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Vai että kahden viikon päästä Suomessa on yli 1000 todettua tartuntaa. Kaikkea sitä...

Viitannet @Bismarck'in arvioon tuhannesta tartunnasta, mikä itse asiassa on hyvin todennäköistä - sikäli mikäli on luottaminen erääseen erikoislääkäriin, jonka yhteenvetoja aiheesta seuraan päivittäin (ja jonka tunnen vuosien ajalta).

Hänen arvionsa tuhannesta tartunnansaaneesta sijoittuu aikavälille maaliskuun loppu - huhtikuun ensimmäiset päivät, sillä ehdolla, että THL:n toiminta pysyy nykyisellä tasolla, eikä suosituksia/ määräyksiä millään muotoa kiristetä. Käyttämässään aineistossa hän rajasi Italian verrokkina pois, muuhun läntiseen-Eurooppaan verrattuna selkeästi rajumman epiamianleviämisen vuoksi, Suomen kehitystä hän vertasi esim. Saksaa, ja sen perusteella päätyi arvioon tuhannesta tartunnasta.

Tähän mennessä Suomessa ei ole nähty vielä todella merkittävää "hyppäystä" tartunnansaaneiden joukossa, kyseinen lääkäri arvioi tämän johtuvan osaltaan siitä, että Suomessa olleen tuolloin leviämisessä n. 9 vrk jäljessä Keski-Eurooppaa, eli jos Suomessa käy sama, mikä nähtiin Tanskassa ja Ruotsissa eilen/ toissapv, niin edessä voi olla tartunnansaaneiden raju nousu 3-5 päivän sisällä. Tänään nousua eiliseen 17 tartuntaa*, joten - ikävä kyllä ne ikävät skenaariot voivat olla mahdollisia.

Hän on lääkärinä lähestynyt THL:ää, saamatta vastakaikua - viranomaisten, THL:n ja median uutisointia (hyvässä ja pahassa) ovat kritisoineet muutkin, kuten evoluutiobiologi Tuomas Aivelo, joka pitää tiettyjä hallituksen ja THL:n valintoja aivan liian vähäisinä ja maltillisina, etenkin kun ei ole tiedossa kaikkea kyseisen viruksen vaikuttavuutta.

Esim. kun Viikin peruskoulussa Helsingissä, pari luokallista oppilaita laitettiin karanteeniin, kerrottiin, että koko koulua ei tarvitse laittaa karanteeniin, koska virus tuhotuu/ häviää viikonlopun kuluessa, kuitenkin koronavirusten elinkyky eri pinnoilla on hyvissä olosuhteissa (huoneen lämpö) 5-9 vuorokautta. Mikäli viikonvaihteen kuluessa koko koulua ei desinfioitu riittävän hyvin, on mahdollista, että elinkykyistä viruskantaa on jäänyt jäljelle. Koronaviruksilla on ympärillään lipidi- eli rasvavaippa, ja jos tällä koronaviruksella eli COVID-19 on samanlainen rasvavaippa ulkokuorena, sen "tuhoaa" esim. minuutin käsittelyllä 70 % alkoholiliuksella, riittävässä kuumuudessa - yli 30 asteessa selviäminen vaikeutuu, tai sitten perusteellisella saippuapesulla. Kylmyydestä se sen sijaan "nauttii".

Itse työskentelen alalla, ja tiedän, että riskialueilla matkailleita th-alan työntekijöitä tulee edelleen lievässä flunssassa töihin, koska mitään selkeää määräystä karanteenista ei ole, on vain ohjeita. Ohje ei ole sama kuin määräys, ohjeesta seuraisi useille se, että vapaaehtoinen karanteeni olisi samalla palkatonta, eivätkä työnantajat laita testeihin, jollei ole selkeitä oireita, jota he perustelevat THL:n kannalla ts. on oltava selkeät oireet ja linkki korona-alueelle, jotta laitetaan testeihin. Toisaalta erot kunnallisten, sh-piirien ja yksityisten toimijoiden välillä ovat suuret - osa yksityisistä ei ole antanut työntekijöilleen mitään ohjeita liittyen mahdolliseen korona-virus-epäilyyn. Kaikki on siis työntekijän harteilla (ja käytännössä maksettavana).

Paniikkia ei pidä lietsoa, mutta THL:n toiminnan perusteltua kritisointia ei pitäisi ohittaa olankohautuksella. Media on ikävä kyllä näin osin tehnyt, eli asiallinen kritiikki on hukkunut sensaatio-kohu-lööppien alle, jolloin se jää huomiotta ja josta seuraa se, että monen silmissä kaikki kritiikki on sitten lööppi-kohua. Mikä sekin on aivan yhtä huono asia kuin se, että arvioitaisi kritiikkiä järkiperusteisesti, ja miehittäisi onko toimittu riittävällä tehokkuudella vaiko ei.

Tulevat päivät ja viikot ratkaisevat paljolti sen, mihin suuntaan kehitys Suomessa kulkee - paljon myös riippuu siitä, miten virus etenee Ruotsissa, ja kuinka paljon se alkaa Suomessa kuormittamaan erikoissairaanhoitoa ja tehohoitoa, kapasiteetti on Suomessa rajallinen ja jos ennakointia ei riittävästi tehdä, rajat tulevat vastaan (Suomessa tehohoitopaikkoja on 7-8/100 000 asukasta). Toistaiseksi koko Suomessa on vain muutama korona-virukseen sairastunut tarvinnut sairaanhoitoa, yksikään ei tehohoitoa - jos oikein muistan.

Voimakkaasti leviävien infektiosairausten kohdalla myös ennakoivilla toimilla on havaittu olevan merkitystä, ennakoivien toimien vähyydestä esim. aiemmin mainitsemani Aivelo on kritisoinut THL:ää ja sairaanhoidon yksiköitä, jotka toimivat THL:n ohjaamalla tavalla.

On myös hyvä pohtia sitä, että miksi esim. puolustusvoimien omat toimet ovat tällä hetkellä tiukemmat kuin THL:n antamat ohjeet, tai - tietääkseni - yhdenkään merkittävän sos. ja terv. alan yksikön.

*: uusin luku taitaa olla jo 19 tartuntaa tältä päivältä.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Itse toivoisin Suomeen toimenpiteitä vähän enemmän ennakkoon. Se vaihe tulee melko varmasti, että isoja kokoontumisia kielletään. Eikö se voitaisiin tehdä jo nyt? Eikä ylimääräinen talvilomakaan niin paha olisi, jos vaikka pk-seudulla pistettäisiin 2 viikoksi koulut kiinni ja katsotaan tilanne sen jälkeen uudestaan. Etänä toki voisi olla opetusta.
Näistä massakaranteeneista ei vaan ole ollut juurikaan apua. Hidastuminenkin on vähän niin ja näin. Lisäksi olisi hyvä suunnitella missä nämä lomaa viettävät lapset ovat lomansa aikana. Halutaanko, että ainoastaan lapsettomat lääkärit ja hoitajat ovat töissä?

Mielestäni Suomen linja kartoittaa tartuntaketjut tarkasti ja eristää / pistää karanteeniin vain kohdennetut riskiryhmät toimii. Tulos on luultavasti parempi kuin mitä koko yhteiskunnan ja talouden pysäyttämisellä saadaan. Nythän yhteiskunnan toimimisen kannalta tärkeät ikäryhmät pysyvät suureksi työkykyisinä ja homma toimii. Toivottavasti tämä linja hillitsee epidemiaa ainakin niin pitkään, että influenssakausi on pääosin ohi.

Testauskapasiteetin puute on toki huolestuttavaa, mutta ensihoito lienee tällä hetkellä kuitenkin kotiin jääminen diagnoosista riippumatta. Näin ollen testaus auttaa lähinnä tilastollisen tilanneluvan saamisessa.
 
No niin, Kiinasta ilmoitettiin eilen 19 uutta tartuntaa, Suomesta tänään täsmälleen sama luku.
Kiinassa suunta on laskeva ja Suomessa nouseva, joten todennäköisesti jo tänään Suomessa diagnosoidaan enemmän uusia tartuntoja kuin Kiinassa.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Koreassa asutaan tiiviisti, mutta - voin olla väärässäkin - siellä ei kai harrasteta tuollaisia pienen porukan joukkoillallisia läheskään samassa mittakaavassa kuin Italiassa.

Etelä-Koreassa epidemian puhkeamisen kannalta merkittävässä roolissa oli eräs uskonnollinen yhteisö ja heidän (tahalliset) toimet - näiltä osin löytyy yhtäläisyys Iraniin, jossa epidemia ryöstäytyi liikkeelle Qomissa eli Qumissa järjestetyn uskonnollisen monipäiväisen juhlan jälkeen.

Etelä-Korean tilanteen kehittymistä en tarkalleen tiedä, mutta Iranissa ohjeiden vastainen toiminta vain lisäsi tartuntoja (esim. Qomissa jatkettiin muslimeiden rukoushetkiä ja perinteisiä toimia, joihin kuului tiettyjen esineiden suuteleminen jne.)
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hesarissahan oli juttua tätä pöpöstä ja sitähän pidetään loppujen lopuksi aika huonona leviäjänä. 60 miljoonan Wuhanin maakunnassa pitäisi olla miljoonia tartuntoja jos olisi läheskään kausi-influenssan veroinen leviäjä. Mutta eipä ole edes 100000 tartuntaa..

Tässä se artikkeli, jos ei ole vielä tänne linkattu.



Tartuntataudit | Koronavirus leviää eri tavalla kuin tavallinen kausi-influenssa
Jos koronavirus leviäisi kuin influenssa, Kiinassakin olisi miljoonia tapauksia eikä kymmeniätuhansia.
www.hs.fi

”On tärkeitä eroja influenssan ja covid-19:n välillä”, selitti myös WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus tiistaina järjestön päivittäisessä tilannekatsauksessa.


”Covid-19 ei siirry yhtä tehokkaasti kuin influenssa. Influenssassa tartunnan saaneet mutta oireettomat henkilöt levittävät tautia, mutta covid-19:ssä näin ei näytä olevan.”

Ja väitteet että valtaosa maailmalla tai edes Suomessa tulisi tämän sairastamaan, on ihan huuhaata.

”Verkossa esitetään väitteitä, että 60 prosenttia suomalaisista sairastuu tähän. Mutta jos pahimman epidemia-alueen aineisto osoittaa, että 0,1 prosenttia väestöstä sairastuu, niin siinä on iso ero”, Puumalainen sanoo.

Eli Kiinan pahimmalla alueellakin todellisuudessa prosentuaalisesti vain pieni osa on tuohon sairastunut. Median mässäily kuolleiden määrillä antaa aivan väärän kuvan, kun huomioi esim. Kiinan Wuhanin maakunnan asukasluvun.

Eli jos ette kuulu riskiryhmään, lopettakaa panikointi. Tiettyjen ihmisten keskuudessa ja median osalta aika pahasti ylimitoitettu paniikkipallo joka jatkaa vierimistä. Riskiryhmään kuuluvien pelot ymmärrän. Jos et kuulu riskiryhmään, kuolet paljon todennäköisemmin liikenteessä, kuin kotona tai sairaalassa tähän virukseen. Mielenkiintoinen virus ei siinä mitään, mukavaahan tällä on spekuloida.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Omat toimeni: Vain lyhyitä aikoja samassa paikassa, oma auto, paljon elokuvia ja sarjoja, kuntoilua ulkona ja myös kotitreenit voi tehdä, työt koneella jos mahdollista.

Toisaalta, ainoa muutos tuossa on tavalliseen minulla se, että kuntosali jää pois. En käy juurikaan yleisötilaisuuksissa ja kokoontumisissa muutenkaan.

Itse en siis ainakaan halua panikoida vaan koittaa käyttää järkeä ja jos tauti olisi minulla, niin ehkäisisin elämäntyylilläni myös muiden tartuttamista.

Ihan järkeviä toimia.

Itse olen tehnyt seuraavia:

1. Jätin menemättä Irlantiin toukokuussa. Helppoa, kun ei ollut vielä matkaa varattuna. Suunnitelman asteella oltiin vielä.

2. Kuljen edelleen työmatkani julkisilla. Autoa en ole omistanut sitten lukiovuosien, eli n. 20 vuoteen. Omat ajot ovat sen verran harvassa, että kokisin suuremmaksi riskiksi sen, että ostaisin auton ja alkaisin ajella kaupungin aamuruuhkissa. Jos taas omistaisin auton, ja ajorutiini olisi niin kuin keskimääräisellä autoilijalla, saattaisin myös välttää julkista liikennettä.

3. Menen vain niihin yleisötapahtumiin, joihin olen jo hankkinut lipun. Niin kauan kuin tilanne jatkuu, en harkitse muita. Perjantaina Tampere Filharmonia, toukokuussa "Yes" ja elokuussa Hassisen Kone.

4. Kesäloman ohjelmaa en suunnittele hirveästi etukäteen. Mökillä voi aina viettää aikaa. Ja fillarilenkeillä.

5. Terveellinen syöminen, käsien pesu ja muu varovaisuus hygienian suhteen. Mieluiten liian neuroottinen kuin luottavainen.

6. Flunssan iskiessä ulkoistan arvion työkunnosta työterveyshuollolle. Yleensä olen pienessä flunssassa mennyt töihin, mutta nyt ehkä kannattaa olla varovaisempi.

7. Olen hankkinut muutamaksi päiväksi kuivamuonaa, jotta ihan heti ei nälkään kuole. Single malt -viskiäkin löytyy muutama pullo.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No niin, Kiinasta ilmoitettiin eilen 19 uutta tartuntaa, Suomesta tänään täsmälleen sama luku.
Kiinassa suunta on laskeva ja Suomessa nouseva, joten todennäköisesti jo tänään Suomessa diagnosoidaan enemmän uusia tartuntoja kuin Kiinassa.
Eikö noiden Kiinan tapausten pitäisi lähteä hiljalleen takasin nousuun nyt, kun siellä aletaan löysentää rajoituksia?
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Etelä-Koreassa epidemian puhkeamisen kannalta merkittävässä roolissa oli eräs uskonnollinen yhteisö ja heidän (tahalliset) toimet - näiltä osin löytyy yhtäläisyys Iraniin, jossa epidemia ryöstäytyi liikkeelle Qomissa eli Qumissa järjestetyn uskonnollisen monipäiväisen juhlan jälkeen.

Etelä-Korean tilanteen kehittymistä en tarkalleen tiedä, mutta Iranissa ohjeiden vastainen toiminta vain lisäsi tartuntoja (esim. Qomissa jatkettiin muslimeiden rukoushetkiä ja perinteisiä toimia, joihin kuului tiettyjen esineiden suuteleminen jne.)

Totta. Tuo oli alkuvaiheen tilanne. Oma kommenttini liittyi oikeastaan enemmän siihen, miksi virusepidemia on Etelä-Koreassa alkanut laantua, eikä ole enää läheskään niin katastrofaalinen, kuin miltä alkuvaiheessa näytti.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Jätän tämän tähän ihan neutraalisti, kun en ole asiantuntija - tosin eipä ole kirjoittajakaan:


Mutta nuo käyrät vaikuttavat ihan uskottavilta eli odotettavissa lienee melko voimakasta kasvua tapausten määrässä, jos verrokkeina ovat Ruotsi ja Norja, jotka ovat aika samankaltaisia yhteiskuntia kuin mekin.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Prisman jonossa ja myyjä yski erittäin epäterveen oloisesti suoraan paljaaseen nyrkkiin ja sitten jatkoi ostosten siirtelyä. Vaihdoin kassaa.

Tässä hyvä kuvaus myyjästä joka on hyvin yleistä ihmisten välinpitämättömyyttä. Henkilö toimii kaupan kassana ja kipeänä kassalla tai vaihtoehtoisesti muuten vaan rykii räkää itsestään käsiin ja jatkaa sen ihmisten ostoksiin. Onneksi on pikakassat.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minäkin olen tehnyt toimenpiteeni viruksen varalta. Olen päättänyt boikotoida kansantanssitapahtumia, KHL-jokereiden pelejä, Iranilaisia viinoja ja Italialaisia henkilöautoja. Muuten olen todennut, että huolestuminen asiasta on turhaa, sillä stressi laskee vastustuskykyä.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Oheisen ohjeistuksen (11.3.2020) - erityisesti seuraavan kohdan - perusteella pidän erittäin todennäköisenä, että lähipäivinä, viimeistään ensi viikolla, annetaan Ruotsin tapaan suositus yli 500 henkilön yleisötapahtumien kieltämisestä ja perumisesta, minkä seurauksena Liigan pudotuspelit pelataan tyhjille katsomoille tai jätetään pelaamatta kokonaan. Samalla otettaneen käyttöön myös muita rajoittamiskeinoja.

"Uusi koronavirus on epidemia-alueilta karttuneen tiedon perusteella tarttunut erityisen herkästi suljetuissa tiloissa, joissa on oleskellut samaan aikaan paljon ihmisiä. Tämänhetkisen tiedon mukaan virus leviää erityisesti pisaratartuntana. Jos alueella on todettu tautitapauksia, yleisötapahtumissa voi olla kohonnut riski taudin leviämiseen."
 
Mistä muuten johtuu että juuri Italiassa tilanne on niin paha?
Musta Surmakin taisi tulla Eurooppaan lähinnä Italian kautta, mutta ainakaan nykyään Italian ei pitäisi olla niin selvästi muita suuria Euroopan maita kansainvälisempi että juuri sinne tulisi muualta näinkin paljon viruksenkantajia.

Jos asia on ollut esillä niin se on kyllä mennyt minulta ohi.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
TUNI kielsi tänään yli 100 hengen tilaisuudet. Massaluentojen uudelleenjärjestely aiheuttaa hiustenlähtöä henkilökunnalle. Samalla yliopisto peruutti myös kaikki ulkomaan vaihdot ja matkat opiskelijoilta. Joillakin vaihto oli alkamassa ensi viikolla mutta nyt edessä on tyhjäkäyntiä koko loppukevät.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Olisi hienoa että liigan pudospeleihin myytäisiin vain 500 lippua per peli. Helpoin ja fiksuin tapa toteuttaa tämä olisi niin että yksittäisen lipun hinnaksi määriteltäisiin 200€. Näin tulot per ottelu olisivat 100 000€. Vastaisi viittätuhatta kahdenkympin lippua, joskin oheismyynti jäisi varmasti oleellisesti pienemmäksi,.
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Meilläkin duunissa peruttiin toukokuussa koko henkilöstölle tarkoitettu kahden päivän tilaisuus sekä kiellettiin yli 20 hengen tilaisuudet ja kehotettiin osallistumaan etänä palavereihin. Tämä sopii minulle kun asun 100 kilometrin päässä toimistolta ja muutenkin etäilen 3-4 päivää viikossa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös