Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 939 463
  • 81 126

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Voi kai sanoa, että vihdoin se korona tarttui tähänkin perheeseen.

Puolisolla oli yhden illan verran kuumetta ja sen jälkeen täysi normaali olo. Meidän puolivuotiaalla kaksi päivää pientä lämpöä ja nyt viimeiseksi minulla itselläni eilen 37.5 lämpöä ja nenä hieman tukossa. Nyt enää nenä vuotaa.

Että ei onneksi sen pahempia oireita tullut, joskin en missään vaiheessa sen pahempia oireita edes pelännyt/odottanutkaan.

Eihän sitä tiedä hullukaan, että minkälaiset oireet olisivat olleet ilman rokotuksia, mutta ainakin on helppo todeta, että rokotteiden kanssa ei tämä eronnut kyllä mitenkään perus lenssusta.
 

Saipamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tänään sain minäkin positiivisen testin. Pari viikkoa ollut todella paljon altistumista, ettei ole ihmekään et tauti iski. Aika järkky olo. Korkea kuume, maku- ja hajuaistit pois, nuhaa, hengästyttää, päätä särkee ja kaulan seutu myöskin kipeä.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Vallin-Kivi
Torstai-illalla alkoi kurkku hieman sattumaan. Perjantaina jäin kotiin kun kurkku sattui aamulla jo selvästi enemmän. Perjantaina ei ollut muita oireita, ainoastaan veto aikalailla pois ja kurkkukipu tosiaan. Lauantaina kun heräsin oli kuumetta vähän yli 38. Sen jälkeen ollut kuumetta joka päivä sen 38 (aika hyvin pysynyt 38,0-38,4 haarukassa) paitsi tänään aamulla oli vähän yli 37 (oisko sit ollu just 37,1).

Sunnuntaina kävin testissä, sieltä tuli positiivinen tulos. Tein lauantaina ja sunnuntaina kotitestit mutta ne olivat molemmat negatiiviset.

Yöt ovat yhtä helvettiä, kun meen makuulle niin yskittää ihan perkeleesti. Oon ihan kiitettävästi popsinut panadolia ja buranaa, niillä saa kuumeen joksikin aikaa laskettua ja oloa hieman parannettua. Kaksi rokotetta on otettu, kolmas olisi ollut vuorossa tässä maaliskuun lopulla. Maku-aistissa en ole huomannut mitään muutoksia. Väsyttää (veto aivan loppu) , yskittää ja kuume. Ekoina päivinä ollut kurkkukipu on onneksi lähteny.

Moni sukulainen ja kaveri on sairastanut koronan ja lähestulkoon kaikki ovat sanoneet että ihan perusflunssaa, itelle kaikkea muuta kun peruslenssua. No, eiköhän tämä tästä, nyt lämpöä 37,3 ja olo jopa ihan siedettävä. Yskä kun lähtis ni ois kiva.

Aika vittumainen tauti.
 

smugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Lähinnä mietin että tekeeköhän siinä hirveää syntiä jos kävisi vaikkapa myöhään illalla ulkona kävelemässä? Eihän tuossa kuitenkaan ketään sinällään altistaisi ja esim. joku koirien ulkoilutus on sallittu ihan virallisten ohjeiden mukaan.
Varmaan tartun taas johonkin helppoon rapalaan, mutta menkööt. Varmaan itsekin ymmärrät, että voit kyllä mennä ihan vaikka keskellä päivääkin sinne kävelylle. Ei nyt varmaan kukaan ainakaan enää vuoteen ole mitään ”kotona sisällä 7 päivää” karanteeneja lusinut horonan takia.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Varmaan tartun taas johonkin helppoon rapalaan, mutta menkööt. Varmaan itsekin ymmärrät, että voit kyllä mennä ihan vaikka keskellä päivääkin sinne kävelylle. Ei nyt varmaan kukaan ainakaan enää vuoteen ole mitään ”kotona sisällä 7 päivää” karanteeneja lusinut horonan takia.
Enpä ole näistä käytännöistä tai muiden toimintatavoista tietoinen. Lähinnä ajattelin, että illalla ja yöllä nyt ainakin olisi vähemmän porukkaa liikenteessä ja muutenkin pimeys suojaa siltä, jos siellä vaikka joku työpaikan edustaja tulee vastaan ja kysyy, että mitäs täällä sairaana oikein liikutaan.
Kyllä nyt kuitenkin ajattelin lyhyellä kävelyllä käydä kun oireetkin alkaa helpottamaan. Tietääpä sitten, että johtuuko tämä pääkipu koronasta vai monen päivän sisällä olemisesta.
 

Veijari

Jäsen
Korona tuli kylään tännekin. Lauantaina alkoi pieni nuha, joka jatkui eilen sunnuntaina. Sunnuntai aamulla tein covid-kotitestin, joka näytti välittömästi positiivista. Tänään maanantaina sitten jäinkin sairauslomalle kotiin. Aamupäivän ajan tein normaalisti etänä töitä mutta puolenpäivän jälkeen sellainen vatsataudinomainen pahan olon aalto meni läpi kehon. Oli pakko mennä sänkyyn pötköttämään. Toivottavasti ei tämän pahemmaksi enää mene, niin voisi sanoa, että varsin lieväoireisena sain tämän flunssan sairastaa. Kolme rokotusta alla.
Tänään keskiviikkona käytännössä täysin oireeton päivä, eli eipä tuota nuhaa kauan kestänyt ja hyvä niin. Käytännössä neljä päivää lieviä flunssaoireita.
Eilen olin työterveydessä otattamassa virallisen koronatestin ja tänään pamahti puhelimeen positiivinen testitulos siitäkin.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänne napsahti kanssa tänään Korona-posi. Round 2 menossa itsellä, Pietarin EM-kisareissulta napsahti surullisen kuuluisa Delta.

Maanantaista asti ollut saikulla. Su illalla alkoi kurkkukipu joka on yltynyt, tänään pahin päivä so far. Maanantain kotitesti nega, tänään posi.

Muita mainittavia oireita ei vielä ole tullut. Kesällä meni maku- ja hajuaisti about kuukaudeksi pois, toivon mukaan ei toistu nyt.

Kuumemittarikin on flipannut, antaa Fahrenheittejä, enkä osannut vaihtaa takaisin:D. Alle 100F°:ssä ollut toistaiseksi lämmöt, (37,78C°).
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään tartuntoja 11 397.

Turha vertailla nyt esim. 7pv:n tartuntamäärää. Kun nämä kaukasiin aikoihin rekisteröidyt tartunnat vääristää näitä summia muutamia päiviä ainakin vielä.

Tänään siis sairaalahoidossa 858 potilasta. Maanantaina vielä 859. 1 potilaan lasku.

Erikoissairaanhoidos ja teholla tänään 407 potilasta. Maanantaina 434 potilasta.
Kiva 27 potilaan lasku vakavissa potilaissa.

Perusterveydenhuollossa tänään 451 potilasta. Maanantaina vielä 425. 26 potilaan kasvu.
Erikoissairaanhoidossa tänään 369 potilasta. Maanantaina vielä 392. 23 potilaan lasku.

Teholla tänään 38 potilasta. Maanantaina vielä 42 potilasta. 4 potilaan lasku.

Kuolemia viikossa raportointipäivän mukaan 190. Viikko sitten vastaava luku 192.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Euroopassa tilanne kehittyy monin paikoin taas huonompaan suuntaan. Myös sellaisia äänenpainoja kuuluu, että rokotteita annettaisiin jatkossa vuosittain kaikille halukkaille.

Itse otan vuosittain influenssapiikin, koska kipeänä oleminen on tylsää. Enpä näe suureksi ongelmaksi ottaa koronapiikkiäkään vuosittain, jos sellaiseen suositukseen tai mahdollisuuteen päädytään.


Edit: Juttu onkin maksumuurin takana. Ensimmäisellä kerralla sain sen luettua.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Olisikohan aika lopettaa tartuntojen neuroottinen seuraaminen ja testaaminen ihan globaalillakin tasolla. Jälleen kauhistellaan tartuntamääriä, kun rajoituksista on monissa Euroopan maissa aika pitkälle luovuttu.

Eihän nyt hyvänen aika sentään kahden vuoden jälkeen voi jälleen tulla yllätyksenä, että rajoitusten purku johtaa tartuntojen kasvuun!?

Maailmassa on myös ihan oikeita ongelmia tällä hetkellä…
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Salminen samalla asialla:


Hän muistuttaa, että jopa noin puolet sairaalahoidossa olevista on alun perin päätynyt hoitoon muusta syystä kuin koronasta, mutta korona on todettu sairaalassa ollessa.

– Mitenkään erityisen huolissaan ei tarvitse olla. Viranomaiset seuraavat tilannetta koko ajan ja tarpeen mukaan reagoidaan. Kyllä tässä on aika palata normaaliin elämään vähitellen. Meillä on tällä hetkellä muitakin huolia Euroopassa, Salminen summaa.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Olisikohan aika lopettaa tartuntojen neuroottinen seuraaminen ja testaaminen ihan globaalillakin tasolla. Jälleen kauhistellaan tartuntamääriä, kun rajoituksista on monissa Euroopan maissa aika pitkälle luovuttu.

Ei voi, koska muuten Aki Lindenillä ei ole mitään twiitattavaa ja olisi paha paikka demariministerille
 

axe

Jäsen
Poikkeaa Kiurun henkilökohtaisista tutkimuksista:

Aamuteeveessä Lindén höpötti ihan puolijärkeviä koronasta mitä ny puolikorvalla kuuntelin. Se kiinnitti huomion, että ei oo paluuta normaaliin koska korona nyt on tullut jäädäkseen ja varmaan nostelee päätään aina silloin tällöin jatkossakin. Mun mielestä se taas on just normaalia. Silleenhän tartuntataudit on aina tehneet.

Itelläkin vihdoin tällä viikolla paluu normaaliin, eli ensimmäinen kunnon miesflunssa kahteen vuoteen. En tiedä onko Iso K eikä edes kiinnosta. Mulla on nyt nuhaa, yskää ja kurkku kipee, ensi viikolla tai luultavasti jo viikonloppuna ei ole. Ihan normaalia.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Poikkeaa Kiurun henkilökohtaisista tutkimuksista:
Kaveri sairasti kuukausi sitten omikronin lievillä oireilla pienenä räkätautina. Kertoili juuri, että vieläkin on ihan poikki koko ajan. Ei puhettakaan, että pystyisi hiihtolenkille ja harmitteli, että hyvä hiihtokevät meni nyt ohi. Samoin ei meinaa jaksaa koko työpäivää. Ei tietenkään mihinkään lääkäriin mene, kun ei varsinaisesti saikkua tarvitse eikä lääkäri kumminkaan pystyisi muuta kuin sanomaan voi voi.

Jos tilastoissa ei long covid näy niin se johtuu myös siitä, että tapaukset eivät päädy tilastoihin. Tuo, että keski-ikäisiä naisia vaivaa long covid miehiä enemmän johtunee ihan pelkästään siitä, että ne miehet kiroilee kotona eivätkä päädy tilastoihin.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tänään tosiaan 4 295 tartuntaa.
Vähän normaalimpi ja todellisempi tartuntamäärä vaihteeksi.
Nyt ei ole rekisteröintiviiveitä sotkemassa tilastoja.
Toki esim. 14pv:n tartuntamäärä ei vastaa hetkeen todellista, kun nämä rekisteröintiviiveet sotkee tilastoja.

Helsinkiin ja Uudellemaalle vain 403 tartuntaa.

20-40v osuus tartunnoista 42%.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Hienot perusteet maskin käytölle, TAYS:n Sandilta. Mitä hittoa. Ei selkeyden vuoksia maskia pitää käyttää aina, vaikka koronatilanne olisi mikä tahansa. Tuntuu ettei näillä joillain ole kuin maski mielessä ja esim. käsien pesemisen korostaminen unohtuu.

On järkevää jatkaan maskin käyttöä. Emmehän me halua myöskään leimata ketään ihmistä sairastamisen tai rokotustilanteen mukaan. On selkeämpää, että kaikki käytämme yhdessä maskia.

Sand: Kyllä se nähdään hyväksi. Pienimmistä lapsista aletaan ensimmäisenä purkaa maskisuositusta, Juhani Sand sanoo.

 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Nyt liippasi itselläkin läheltä. Meidän sählyvuoron ylläpitäjä ilmoitteli juuri Whatsappissa saaneensa viime sunnuntaina positiivisen koronatestin. Viikko sitten torstaina oltiin samalla pelivuorolla. Mulla ei ole mitään oireita ollut enkä myöskään ole testiä tehnyt. Muutkaan vuorolla olleet ei ole ryhmään ilmoitelleet, että olisivat tartuntaa saaneet.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tänään tosiaan 4 295 tartuntaa.
Vähän normaalimpi ja todellisempi tartuntamäärä vaihteeksi.
Nyt ei ole rekisteröintiviiveitä sotkemassa tilastoja.
Toki esim. 14pv:n tartuntamäärä ei vastaa hetkeen todellista, kun nämä rekisteröintiviiveet sotkee tilastoja.

Helsinkiin ja Uudellemaalle vain 403 tartuntaa.

20-40v osuus tartunnoista 42%.

HUS:ssa on väkisinkin joku kirjausviive, ja huomenna tai lähipäivinä tulee sitten isompi kakku. Eipä sillä, että tuolla olisi mitään merkitystä.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Viikko sitten torstaina osui omalle kohdalle. Kolmesta suojarokotteesta tuli läpi niin että heilahti.

Kurkku pirun kipeä ja kuumetta pari vuorokautta, sitten on ollut helpompaa. Töissä jo toista päivää.

Samaan aikaan tuttuja myös sairastunut mutta vähemmillä rokotteilla. Ovat olleet kipeämpiä kuin meikäläinen.

Onneksi tuli piikit otettua ajallaan, voi kait nyt sanoa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Omassa kuplassani on nyt ensimmäinen tuplatartunta. Edellinen sairastaminen tammikuun loppupuolella, ja kyseessä oli oman kuplani ehkä rajuimmat oireet kokenut tapaus. Ei tuokaan sairaalahoitoa vaatinut, eikä ollut edes lähellä sitä, mutta melkein pari viikkoa vuoteenomana tauti piti. Nyt siis uudestaan, ja oireet ovat taas yllättävän voimakkaat. Ensimmäisellä kerralla oireet tulivat hiipien, nyt taas kaikki melkeinpä kerralla päälle. Kyseessä on kahdesti rokotettu alle nelikymppinen perusterve henkilö.

Ei tuossa oikein kai muutakaan selitystä ole kuin se että ensimmäisellä kerralla tartunnan aiheutti alkuperäinen omikron, toisella kerralla sen BA2-muunnos...
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Onhan näistä ollut puhetta....

 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onhan näistä ollut puhetta....


On ollut. Minusta, vaikka vain maallikko olenkin, tuo kirjoitus on jokseenkin populistinen. Jos esimerkiksi alfa- ja beta-variantit olisivat päässeet vapaasti jylläämään silloin kun väestö oli käytännössä täysin rokottamaton, tai delta silloin, kun rokotusohjelma oli vielä vaiheessa, jälki olisi ollut paljon pahempaa. Nyt tuosta kirjoituksessa jotenkin välittyy asenne, jossa vertaillaan lopputulosta rajoitusten ja toimien jälkeen, ja oletetaan, että lopputulos olisi ollut suunnilleen sama ilman rajoituksia. Eli kärjistetysti: "rajoitukset olivat turhia, kun vain harva kuoli lopulta".

Mutta tuon toisen rokotuskierroksen jälkeen tilanne on jo muuttunut täysin toisenlaiseksi. Nyt minusta rajoituksille ei ole enää oikeastaan mitään perusteita, etenkin kun omikron käy joka tapauksessa kaikki läpi ennemmin tai myöhemmin.

Minusta meidän toimemme olivat lopulta varsin onnistuneet. Rajoitukset olivat lopulta varsin maltilliset siihen asti kunnes väestölle saatiin rokotussuoja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös