Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 938 083
  • 81 126

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

axe

Jäsen
Mää kans eka ihmettelin, että aika huonoa rekryä kun on pitkään huudeltu joka tuuttiin että tässä ollaan valmiit barrikaadeille kun joku vaan ottaa johdon, ja sitten ei ole kuitenkaan mitään tietoa mistään mielenosoituksesta ennen kuin se on jo käynnissä. Mutta taisi tosiaan olla joku hopeavesimiekkari, niin ei ihmekään ettei mun kuplaan puhjennut.

Mistä meille taunoille karismaattinen johtaja? Nää henrialenit, artorastaat ja burgeriherlevitkin vaan puhisee keskenään eikä liidaa meitä halukkaita.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Ruotsissa esiteltiin ”supermaski” olympiaurheilijoille – ”Näyttää siltä, että matkustamme avaruuteen, emme Kiinaan” Ruotsissa esiteltiin ”supermaski” olympiaurheilijoille – ”Näyttää siltä, että matkustamme avaruuteen, emme Kiinaan”

Sellaista. Lapasesta? No kyllä.
Vastaava päivitys pitää saada myös liiga-akvaarioon ja heti käyttöön. Näin saadaan taas uusi Lukon kaltainen muka-mestari vm.22

Muistatteko kun Tampa höntsäili itselleen pari cuppia korona-olosuhteissa ? Niin, en minäkään.
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hyvä tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen,

vetoamme suomalaisen jääkiekon sekä urheilun puolesta teihin, jotta esitätte kohtuuttomien, mielivaltaisten sekä pistemäisten rajoitusten välitöntä purkua. Mikäli rajoituksien purkaminen ei ole välittömästi mahdollista niin tässä tapauksessa katsomme, että tiedeministerin roolisanne teidän tai ministeriönne on osoitettava näiden tapahtumien rajoittamisen välttämättömyys. Rajoituksien välttämättömyyden osoittamiseksi eivät ole riittäviä dokumentteja mahdolliset tartuntatilanteet joukkueissa tai yleisössä vaan näiden tapahtumien osuus tulee osoittaa merkittävästi heikentyneenä terveydenhuollon suorituskykynä.

Rajoitukset estävät elinkeinotoiminnan sekä vaikeuttavien lukuisien ihmisten mahdollisuutta tehdä työtään. Tukipaketit tulevat liian myöhään tai niiden suunnittelu aloitetaan vasta, kun toimeentulo on jo uhattuna. Vaikutukset eivät kuitenkaan rajoitu itse toimijoihin vaan rajoitukset estävät jokaista urheilusta maksanutta katsojaa saamasta vastinetta rahoilleen. Tyhjillä halleilla ei ole mitään tekemistä terveysturvallisen tapahtuman kanssa, jos rajoitukset kuitenkin pystyy tosiasiallisesti kiertämään muuttamalla osan tiloista ravintolatiloiksi, joissa ihmisiä on paitsi enemmän, he ovat myös lähempänä toisiaan. Jääkiekon seuraaminen tarjoaa tuhansille ihmisille vuodesta toiseen elämyksiä, kokemuksia & mahdollisuuksia pieneen taukoon arjesta. Tätä mahdollisuutta on rajoitettu ensimmäisten joukossa kaksi vuotta ja myös fanit sekä yhteistyökumppanit joutuvat jatkuvasti elämään epävarmuudessa siitä, milloin rajoituksia asetetaan uudestaan.

Jääkiekkopelit ovat osoittaneet kuluneen kahden vuoden aikana, että tapahtumat on mahdollista erilaisen keinoin pitää yleisölle varsin turvallisina isoista väkimääristä huolimatta. Koronaviruksen leviämiselle ja urheilutapahtumalle on ollut kahden vuoden aikana lähes mahdotonta osoittaa minkäänlaista tosiallista yhteyttä. Koronaviruksen leviämisen mahdollisuus on ilmeinen kaikissa ihmisten normaaleissa arkipäiväisissä kontakteissa toisiinsa. Tällöin on kohtuutonta asettaa rajoitukset koskemaan vain tapahtumia ja jättimäisiä katsomoita, joissa olisi mahdollista operoida turvavälein, lohkoin sekä maskein. Tapahtumien turvallisuutta voidaan näillä toimenpiteillä parantaa merkittävästi mikäli tapahtumat katsotaan sellaisenaan riskialttiiksi.

Suomi ei ole ainoa maa, joka on kategorisesti tallonut urheilutapahtumat kirjaimellisesti jään railoon. Euroopasta löytyy kuitenkin runsaasti maita, joissa jääkiekon ympärille on löydetty terveysturvallisia ratkaisuja, joilla ainakin osa yleisöstä on pystytty päästämään halliin. Suomen ajautuminen terveysturvallisuuden keskiajalle vuonna 2022 on tässä viitekehyksessä kestämätöntä.

Ystävällisin terveisin,
toimintaanne odottaen "yksi jääkiekkofani"

@axe näillä varmaan pääsee alkuun, kun pommittelee riittävästi :D Valitettavasti tosiasia kuitenkin on, ettei Suomesta rajoituksia pureta millään muotoa niin kauan kuin mielivaltaisuus saa jatkua. Todennäköisesti kaikki rajoitukset läsähtävät kerralla ja kynnys uusiin kasvaa moninkertaiseksi, joten tähän mahdollisuuteen takerrellaan loppuun asti.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Täpötäydestä ravintolasta äsken kotiuduttu. Ja mitä siinä yhden toisen ison ravintolan ohi käveltiin, josta on ikkunat suoraan kadulle, niin aivan täynnä näytti sekin olevan.

Mutta on se tärkeää kuitenkin, että salille ei meistä kukaan voi lähteä tästä tai oikein mitään muutakaan liikuntaa sisätiloissa harrastaa. Se on semmoinen juttu, että siellä penkkiä punnertaessa se iso ja paha korona tarttuu kaikkiin. Erittäin oikeudenmukaista ja järkeenkäypää toimintaa esimerkiksi kuntosaliyrittäjiä ja meitä heidän palvelujaan käyttäviä kansalaisia kohtaan.

Ainiin joo. Työpaikan sähköpostiin oli eilen kilahtanut koronaohjeistuksia. On se kyllä kumma homma, että viime vuosituhannelta asti tuossa samassa paikassa töissä olleet ihmiset eivät ymmärrä sitä, että ei siellä pysty pitämään mitään turvavälejä. Niistä kuitenkin edelleen jaksettiin muistutella.
 

SgtMarkov

Jäsen
On, just sitä.

Missä on tämmöisten tavallisten taunotasalakkien miekkarit?
Tavisten miekkariin voisin itekin lähteä, jos siellä osoitetaan mieltä rajoituksia vastaan. Mutta vielä on sen verran itsekunnioitusta jäljellä, että näiden folio- ja kristalli-ihmisten seurassa ei kehtaisi naamaansa näyttää.

En tiedä olisiko sellaisesta massiivisesta mielenosoituksesta apuja tolkun palauttamiseksi tähän touhuun, mutta epäilemättä vaikutus olisi isompi kuin tämä ikuinen foorumeilla kitinä.
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olkaa varuillanne huomenna jos äänestämään menette, kun valtakunnan ykkösmediakin tietää muistuttaa että ”…Omikron-variantti väijyy ihmismassoja…”
Ja jos niin rohkean teon lähtee tekemään, kuin oman äänensä antamaan näihin vaaleihin, niin kannattaa muistaa että jokainen ääni on tärkeä, kunhan niistä yksikään ei mene demareille.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Muistatteko kun Tampa höntsäili itselleen pari cuppia korona-olosuhteissa ? Niin, en minäkään.
Offtopic, mutta Tampahan sai pelata viime kauden playoffit jo täysille katsomoille, ainakin kotiottelut. Muun muassa Stanley Cuphan ratkesi täyden kotiyleisön edessä. Siinä mielessä molemmat eivät olleet täysin poikkeusolosuhteissa kuitenkaan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tää ketju on muuttunut melko lukukelvottomaksi. Samaa vuodatusta sivusta toiseen.

#NYTRIITTÄÄ

Jaksetaan nyt vielä vähän aikaa!

Britanniassa käyrä osoittaa komeasti alaviistoon, mutta Tanska menee rajusti ylämäkeen. Perjantaina maassa todettiin peräti 43 000 tartuntaa. Puolet niistä, mitä Norjan "ennusteessa" kaavailtiin maahan (siinä vähemmän rajussa, mutta kuitenkin utopistisessa mallissa).

Tanskassa on kuukaudessa taudin sairastanut tilastojen mukaan yli 10% väestöstä, ja todellinen luku on varmasti suurempi. Tuohon kun päälle huomioidaan hyvä rokotekattavuus, niin kohta laumasuojan on pakko alkaa hidastaa leviämistä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aave

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Norjassa tartuntojen määrä on kaksinkertaistunut, mutta sairaalaluvut menevät edelleen alaspäin. Eilen Norjassa tehtiin uusi päivittäinen tartuntaennätys (24 958). Sairaalassa kuitenkin on tällä hetkellä 224 potilasta, mikä on kuusi vähemmän kuin eilen. Tehohoidossa on 67 ihmistä, siinäkin on tultu alaspäin kahdessa viikossa.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Jaksetaan nyt vielä vähän aikaa!

Britanniassa käyrä osoittaa komeasti alaviistoon, mutta Tanska menee rajusti ylämäkeen. Perjantaina maassa todettiin peräti 43 000 tartuntaa. Puolet niistä, mitä Norjan "ennusteessa" kaavailtiin maahan (siinä vähemmän rajussa, mutta kuitenkin utopistisessa mallissa).

Tanskassa on kuukaudessa taudin sairastanut tilastojen mukaan yli 10% väestöstä, ja todellinen luku on varmasti suurempi. Tuohon kun päälle huomioidaan hyvä rokotekattavuus, niin kohta laumasuojan on pakko alkaa hidastaa leviämistä.
Tulisiko tässä tapauksessa Tanskasta muuten ensimmäinen verrokkimaa missä nähtäisiin syntyykö rokotteiden ja sairastamisen kautta laumasuoja? Vai onko tuo nähty jo jossain?

Jos ei ole nähty, niin olisiko hieman koomista sellainen ”what if”-skenaario ettei sitä synnykään.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Koronapandemian vaiheet sairaaloissa noudattavat samoja sääntöjä kuin sotatoimet, kuvaavat Hus-johtajat, professorit Juha Tuominen ja Markku Mäkijärvi.

Ensin on yllätyshyökkäys, sitä vastaan nopea ryhmittäytyminen ja puolustustaistelu, hyökkäysaaltojen vaihtelu, välillä käydään asemasotaa.

– Pandemian voima aliarvioitiin alussa rankasti, kirjoittavat Husin toimitusjohtajana koronan alusta viime kesään toiminut Tuominen ja vt. toimitusjohtajana nyt työskentelevä johtajaylilääkäri Mäkijärvi.

He summaavat epidemian oppeja lääkäriseuran Duodecim-lehden pääkirjoitusartikkelissa – koska pandemia ei ole ohi ja tuskin jää viimeiseksi.

– Nyt on kaikkien aika käydä läpi kaikentyyppisiin kriiseihin varautuminen eikä tuudittautua siihen, että elämme vakaassa yhteiskunnassa. Ei vara venettä kaada, Tuominen sanoo IS:lle.


Hyvä että se sanottiin nyt ääneen, ettei oltu ollenkaan valmiita. Toivottavasti tämä nyt oli se herätys mitä Suomen terveydenhoito kaipasi ja seuraavaan pandemiaan varautuminen ei jää pelkän puheen tasolle.
 
Viimeksi muokattu:

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Onneksi on rajoitteet. Jos ei olisi ajoissa rajoitettu niin nyt olisi 300 000 tartuntaa päivässä.
Jep ja kaikki sairaalat täynnä koronapotilaita, eivätkä kaikki mahtuisi edes sairaalaan sisälle.
 
Viimeksi muokattu:

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Ja jos niin rohkean teon lähtee tekemään, kuin oman äänensä antamaan näihin vaaleihin, niin kannattaa muistaa että jokainen ääni on tärkeä, kunhan niistä yksikään ei mene demareille.
Meitä kaikkia ihmismassoja väijyvä Omikron-variantti saattaa aiheuttaa vakavia sairastumisia ja jopa kuolemia. Äänesti sitten demareita tai ketä vaan. Suosittelisin edelleen välttämään suurempia kokoontumisia myös huomenna.

Vakavasta tautitilanteesta johtuen, mikä uhkaa myös veitsen terällä keikkuvan terveydenhuoltomme kantokykyä, olisin edelleen vaalien perumisen kannalla. Mahdollisesti kahden viikon päästä näemme uuden hyökyaallon.

Tämä on meidän kaikkien yhteinen asia.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä että se sanottiin nyt ääneen, ettei oltu ollenkaan valmiita. Toivottavasti tämä nyt oli se herätys mitä Suomen terveydenhoito kaipasi ja seuraavaan pandemiaan varautuminen ei jää pelkän puheen tasolle.
Tästähän on jo monet tutkijat ja mm. WHO varoitellut, että hyvinkin pian pitäisi jo valmistautua seuraavaan pandemiaan, kun se ennemmin tai myöhemmin iskee. Se onkin sitten arvuuttelua, että tuleeko koronan kaltainen ”semi-hallittavissa” oleva tauti vaiko ilmateitse leviävä ebola, joka tappaa about kolmanneksen maailman väestöstä. Tietystikään mihinkään worst case skenaarioon ei voi olla täyttä valmiutta olemassa, mutta ainakin selkeät protokollat ja ”sotasuunnitelmat” pahimman varalta tulisi valmistella, ettei taas narahdeta housut kintuissa seuraavan yllätyshyökkäyksen tullessa.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
– Pandemian voima aliarvioitiin alussa rankasti, kirjoittavat Husin toimitusjohtajana koronan alusta viime kesään toiminut Tuominen ja vt. toimitusjohtajana nyt työskentelevä johtajaylilääkäri Mäkijärvi.
Nyt sitten yliarvioidaan oikein huolella, niin voidaan sanoa että isossa kuvassa ollaan oltu balanssissa. Vähän sama kuin auton nahkapenkit: pakkasilla perkeleen kylmät, helteillä saatanan kuumat -> keskimäärin ihan ok.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Epidemiapiikki ei voi Julkusen mielestä kauan kestää. Hän pitää todennäköisenä, että korona alkaa pikku hiljaa hiipua.

– Jos omikronia sairastetaan paljon ja otetaan kolmansia rokotuksia, väestön immuunisuoja on niin hyvä, että koronan pitäisi ruveta rauhoittumaan.

– Ei niitä koko ajan putkahtele noin erilaisia. Aiemmissa varianteissa oli suhteellisen vähän muutoksia, 8–10. Omikronissa tuli kertaheitolla 35. Se on poikkeuksellista.

– Mutta kun tulee riittävästi muuntunut virus, ihminen voi saada uuden tartunnan, vaikka kuusi kuukautta tai viisi vuotta edellisen infektion jälkeen.

Influenssassa vallitsee tällainen tilanne. Kaikilla yli 10-vuotiailla on vasta-aineita influenssaa vastaan, mutta se ei anna suojaa tartunnalta, koska virus muuntuu ja immuniteetti heikkenee.

Monessa maassa omikron on lähtenyt laskuun.

Lontoossa tapausmäärät ovat laskeneet vuodenvaihteesta lähtien. Yhdysvalloissa monessa osavaltiossa tartunnat ovat laskussa.

Suomen tilannetta ei Aivelon mukaan tarkasti tiedetä, koska ihmisiä ei testata samalla tavalla kuin aiemmin.

– Voi olla, että taudin huippu on jo saavutettu, kun seurataan sairaalaan päätyvien määrää.

 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
– Emme todellakaan tiedä tarkasti sitä, mitä omikronaallon jälkeen tapahtuu, yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston tartuntatautiasiantuntija Yvonne Maldonado sanoo CNN:lle.

Tartuntatautiasiantuntijat näkevät valoa tunnelin päässä muun muassa sen perusteella, miten tilanne eteni Etelä-Afrikassa.

Eteläafrikkalaiset tutkijat havaitsivat omikronvariantin ensimmäisen kerran marraskuussa. Muunnos niin levisi kuin myös talttui nopeasti. Samoin on tapahtumassa Britanniassa, ja niin asiantuntijat uskovat tapahtuvan myös muualla maailmassa.

– Kestää ensi kuun puolivälin, ennen kuin alamme todella nähdä sen, että asiat ovat paranemassa, kalifornialaisen Berkeleyn yliopiston emeritusprofessori ja tartuntatautien asiantuntija John Swartzberg toteaa CNN:lle.

Touko-kesäkuussa tilanne voi hänen mukaansa olla jo rauhallinen. Hän kertoo optimisminsa perustuvan myös siihen, että immuniteetti koronaa vastaan nousee jatkuvasti sairastamisen ja rokotusten ansiosta.

Mikäli koronaviruslääkkeitä ei ole tarpeeksi sairastuneiden ihmisten hoitoon tai jos rokotevalmistajat eivät pysty valmistamaan varianttikohtaisia rokotteita tarpeeksi nopeasti, tilanne on huonompi.

– Meidän on varauduttava siihenkin. Toivomme parasta ja valmistaudumme pahimpaan, Yhdysvaltain kansallisen tartuntatautiviraston johtaja Anthony Fauci sanoo.

Johns Hopkins Medicinen apulaisprofessorin Panagis Galiatsatosin mukaan ihmiskunnalla ovat jo työkalut uusien koronamuunnosten rajoittamiseen ja pandemian nopeaan lopettamiseen.

– En usko, että tarvitsemme lisää tieteellisiä läpimurtoja. Tiedämme jo, kuinka pysäyttää vakava korona –ja se keino ovat rokotteet, Galiatsatos toteaa.

– Meillä ovat olemassa aseet muuttaa korona vain pahaksi flunssaksi. Meidän on vain vielä palautettava luottamus (lääketieteeseen).

 
Suosikkijoukkue
HIFK
Helsingissä eiliselle vain 945 tartuntaa.

7pv:n ilmaantuvuus nyt 1 384. Kun 7pv:ä sitten vielä 1 880.
Tuntuu että tullaan alaspäin tartuntamäärissä, näillä testauskäytännöillä.

Minun silmääni näyttää siltä, että testejä otetaan HUS-alueella edelleen aika saman verran kuin ennenkin, ainoa mikä
Muuttuu isosti on positiivisten osuus.

 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös