Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 935 832
  • 81 126
EU on nähnyt tilaisuutensa ottaa kansa haltuun ja edistää liittovaltion syntyä. Englannissa ja Yhdysvalloissahan flunssasairastuneita on huomattavasti enemmän ollut, jenkeissä jopa yhden päivän ennätys rikottu. Mutta niin vaan sielläkin järjestetään urheilutapahtumia, konsertteja ja muuta. Ja Briteissä sama homma. Onneks me EU-lampaat niellään tämäkin tuote yhteisenä ihanuutena. I love this, one more year, or ten more year.

Briteissä se liittovaltio on kyllä kovaa vauhtia purkautumassa. Tosin Briteissä ei järjestetä mitään: Wales ja Skotlanti on lockdownissa tälläkin hetkellä....

"
Restrictions to people's daily lives are being reintroduced in Wales as the Omicron variant continues to spread across Wales and the UK.
Groups of no more than six people will be allowed to meet in pubs, cinemas and restaurants in Wales from 26 December, when the two metre social distancing rule will also return to public places and offices.
Measures will be put in place to protect customers and staff, such as one-way systems and barriers.
Fans will be banned from all sporting events in Wales from 26 December."

Skotlanti: "
Restrictions were introduced for pubs, restaurants and other indoor public places for three weeks from 27 December last year.
Nightclubs also have to close for at least three weeks, although they can stay open if they operate as a pub with table service and distancing.
Indoor hospitality and leisure venues will have to ensure there is a one-metre distance between different groups of people, and table service will be required where alcohol is served.
There should be no more than three households in any group.
For three weeks from 26 December, limits are in place on the size of public events. Those limits are:
  • Up to 100 people at indoor standing events
  • Up to 200 people at indoor seated events
  • Up to 500 people, either seated or standing, at outdoor events.
This meant that large Hogmanay events, such as the famous celebrations in Edinburgh, had to be cancelled.
The rules also affected sporting events, which led to the Scottish Premiership's winter break being brought forward."

EU-maat (kuten Skotlanti ja Wales..)muuten päättävät täysin itsenäisesti terveyteen liittyvistä asioista. Itse asiassa kaikista omista asioistaan.

Olet joko Kremlin trolli, tai sisälukutaidoton Persun reppana, jos et pysty tukemaan väitettäsi yhdelläkään faktalla:

Nimeä YKSI EU:n määräämä koronavirustoimenpide, ihan sama kuinka pieni, jota jäsenmaiden tulee noudattaa....

Vihje, sellaisia ei ole, ei ole EU-THL:llää, EU-AVIa, EU-terveysministeriötä.

Joka maassa on kyllä 10-20% hörhöjä, jotka huutavat "Ei EU" aina kun tapahtuu jotain mitä eivät kykene ymmärtämään.

Hörhöjä, jotka väittävät, että Suomi ei ole itsenäinen maa, mutta Britannia sellainen, ilman korona-lockdowneja on.....
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos ruvetaan ihan yleisellä tasolla tekemään oletuksia jonkun palstaveljen suuntautumisesta hänen mukahauskojen(mielipideasia) nokkeluuksien perusteella ollaan kyllä ihan vitun hakoteillä.
Ehkä sitten kannattaisi kiinnittää huomiota siihen minkälaisia mukahauskuuksia laukoo, jos ja kun niistä tuleva palaute ei miellytä.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ehdottaa koulujen kevätlukukauden aloittamista etäopetusjaksolla, kertoo STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila Ylelle.

– Esitimme tänään virkakunnan kysymyksen soteministeriryhmälle, että tulisiko koulujen osalta kuitenkin vielä pohtia etäopetusta, jotta pystyisimme vielä hieman edistämään rokotekattavuutta.
Heittäkää toi Varhila nyt oikeasti helvettiin tuolta. Aivan järjetöntä puhetta päivästä toiseen.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Salminen kertoo MTV Uutisille, ettei karanteeni todennäköisesti lyhene rokottamattomilla.
– Rokottamattomien kohdalla olisi todennäköisesti tarpeen pitää isompi turvamarginaali. Lausunto ei sisällä vielä kaikkia yksityiskohta, mutta ne tulevat myöhemmin.


Nyt on puhuttu THL:n suulla perusrokotesarjasta, tarkoittaako se 2 rokotetta? Vai mikä joukko lasketaan tuohon rokottamattomiin?
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
STM:n pettyneenä ehdottaa taas tälläsiä. Taitaa tosiaan harmittaa kun kaikki on jo vastaan. Opetusministeri Andersson ainakin sanoi äsken uutisissa, ettei valtakunnallista etäopetussuositusta ei tule. Taitaa siis STM taas rähistä, kun moni heidän toimistaan on romutettu.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ehdottaa koulujen kevätlukukauden aloittamista etäopetusjaksolla, kertoo STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila Ylelle.

– Esitimme tänään virkakunnan kysymyksen soteministeriryhmälle, että tulisiko koulujen osalta kuitenkin vielä pohtia etäopetusta, jotta pystyisimme vielä hieman edistämään rokotekattavuutta.

Etäkouluun siirtymisestä ei päätä soteministeriryhmä vaan poikkihallinnollinen koronaministerityöryhmä, Varhila lisää.

Varhila lisää, että koronatilanteen hillitsemisessä on enää harvoja toimenpiteitä jäljellä.
– Tämä on niitä toimenpiteitä, jotka toki ovat aivan viimesijaisia.


Eipä taida pystyä Kiuru jyrätä Anderssonia.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi eilen MTV Uutisten haastattelussa, että hallituksen pitää miettiä kaikkia keinoja, myös etäopetukseen siirtymistä.

Opetusministeri Li Anderssonin (vas.) mukaan etäopetus on viimeisimpiä keinoja, mihin ryhdytään.

– Nythän meillä Suomessa on tilanne, että baarit ovat edelleen auki kello 17 asti päivisin. En itse pidä sellaista tilannetta mahdollisena, että aikuiset ja täysikäiset nuoret voisivat mennä päivisin kapakkaan ryypiskelemään, mutta lapset ja nuoret eivät voisi samaan aikaan mennä kouluun opiskelemaan, sanoo Andersson MTV Uutisille.


Onneksi tässä uudessa koronaryhmässä Anderssonkin.

työryhmän puheenjohtajana aloittaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd).

Jäseninä ryhmässä ovat sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas), valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk), kuntaministeri Sirpa Paatero (sd), työministeri Tuula Haatainen (sd), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk), opetusministeri Li Andersson (vas), tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r) sisäministeri Krista Mikkonen (vihr), ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari (vihr) ja pääministeri Sanna Marin (sd).

Viimesijaisiin keinoihin varhila haluaa mennä, vaikka käyttämättä on mm. Ravintolasulut vielä. Ja paljon muutakin.

Varhila haluaa ostaa aikaa jollekin koulujen testaus ja jäljitysjutulle. Tässähän olisi ollut 2 viikkoa aikaa tehdä nuo toimet. Lisäksi ostetaa aikaa rokotuksille. A)lasten rankaisu sillä varjolla että kuolemansairaat mummelit saavat piikin on oikeudenmukaista vain demareiden silmissä ja b) jos rokotuksille halutaan aikaa niin koulut voi sitten ola etänä kesään asti. Ehtii piikittää.

Tää nyt on sitä että kun turpaan alkaa tulla oikealta ja vasemmalta niin viedään huomio pois niistä asioista ja esitetään kaikkeä älytöntä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Ehkä sitten kannattaisi kiinnittää huomiota siihen minkälaisia mukahauskuuksia laukoo, jos ja kun niistä tuleva palaute ei miellytä.
Likewise. On rakentavaa palautetta ja sitten on palautetta joka ei vie keskustelua yhtään mihinkään. Jätän tän nyt tähän koska omakin palautteeni alkaa pikkuhiljaa kallistumaan jälkimmäiseen.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tuosta olen samaa mieltä, että moni toimi kaipaisi etenkin tällä rokotekattavuudella uudelleen arviointia. Omikronia pidän tällä hetkellä merkittävänä riskinä juuri sen yhteiskunnallisten riskien takia, vaikken uskokaan sen mitenkään täyttä kaaosta saavan aikaan. Enemmänkin "ikävyyttä", kun yhteiskunta ei pelaa lähiaikoina täysillä sairauspoissaolojen ja karanteenien vuoksi.

Ja nämä ikävyydet saattavat olla pahimmassa tapauksessa yhteiskunnallisita vaikutuksiltaan keljumpia kuin kuin rajoitusten vaikutukset, vaikka niitäkään ei voi millään väheksyä. Ja yrittäjien kannalta nekin ovat pahimmillaan henkilökohtaisesti helvetillisiä.

No, katsotaan miten tämä tilanne kehittyy. Kaipa tämä omikron kuitenkin tuo nyt laajan vastustuskyvyn suurelle osaa kansasta, niin päästään tästäkin kevättä kohden mentäessä selvemmille vesille.

Määrämittaisista eristyksistä ja karanteeneista pitäisi mielestäni juuri siksi luopua. Kun ylivoimainen valtaosa on rokotettuja ja omikron muutenkin varsin lievä, niin yhteiskunta varmasti kestäisi varsin hyvin sen, että porukkaa on 1-2 kuukauden aikana saikulla koronansa kanssa sen muutaman päivän kerrallaan, kun merkittävä osa "sairastaa" vieläpä suurin piirtein oireetta. Pitäisi olla ihan ok, että tehdään töitä, kun ollaan terveitä.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Voiko muuten nykyisen tartuntautilain perusteella sulkea edes ravintoloita. Siellä puhutaan minusta vain aukiolorajoituksista.

Ainoastaan siinä tapauksessa jos ravintola on rikkonut velvoitteita olennaisesti tai ei ole korjannut puutteitaan määräajassa, se voidaan määrätä suljettavaksi kuukauden ajaksi. Mutta mitään laajaa ravintolasulkua ei lain mukaan voi tehdä.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Onneksi THL:n Mika Salminenkin on Varhilan ehdotusta vastaan siirtymisestä etäopetukseen.
Ja pitää muistaa että päätöstä ei tee STM:ä, vaan hallituksen muodostama uusi koronaryhmä, johon kuuluu opetusministerikin. Ja varmasti kuunnellaan THL:n mielipidettä eikä pelkästään STM:n tukahduttajia.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Tuossa on avattu tilannetta. Mikäli hallitus haluaa sulkea baarit kokonaan, tarvitaan pikainen lakimuutos. Kaikkia keinot siis mietinnässä.

Uskoisin, että karanteeni lyhenee, mutta ei ehkä noin radikaalisti kuin THL ehdottaa. Jonkinlainen kompromissi tulossa.
 
Miten liität minut näihin? Samalla periaatteella voisin kokeilla....haluatko tähden rintaani ja polttaa minut kammiossa?

Odotan sitä YHTÄ EU:n laajuista koronamääräystä, johon viittasit.

Teikäläisille on perustettu löylyhuoneeseen kaksikin ketjua, sen mukaan onko enempi humpuuki-vai salaliittoväkeä.

Sinun Britit-nimisessäsi "maassa" on ollut paljon enemmän ja isompia lockdowneja kuin esimerkiksi EU-valtioissa Ruotsi, Puola, Irlanti, Kroatia, Slovenia, Unkari, Slovakia, Latvia,Liettua, Viro....

Siellä sinun "Britit"-maassasi, jossa Skotlanti ja Wales siis ovat nytkin lockdownissa, on kuollut enemmän ihmisiä suhteessa kuin missään päin EU:ta (tai edes kehittynyttä maailmaa) , tullut enemmän taloudellista vahinkoa, ja ollut enemmän anti-lockdown mielenosoituksia, ja on koko Euroopan epäsuosituin hallituskin.

Euroopan epäonnistunein valtio, jopa OMIEN kansojensa, huomaa monikko, mielestä.

Jos tähden haluat rintaasi, niin jatka samaan malliin, joku partisaanipränikkä, punaisella nauhalla, voisi tulevaisuudessa häämöttää...
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Voihan STM:n yrittää sulkea kaiken. Mutta eipä taida onnistua kun hallinto-oikeudet on vastaan, kuten Pöysti, kuten THL:ä.. PeV:istäkään ei varmasti mene rajut rajoitukset läpi. Muut hallituksen jäsenetkin varmasti vastaan. STM alkaa olemaan aika aseeton, myöntäisivät jo et osa päätöksistä meni pieleen.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Odotan sitä YHTÄ EU:n laajuista koronamääräystä, johon viittasit.

Teikäläisille on perustettu löylyhuoneeseen kaksikin ketjua, sen mukaan onko enempi humpuuki-vai salaliittoväkeä.

Sinun Britit-nimisessäsi "maassa" on ollut paljon enemmän ja isompia lockdowneja kuin esimerkiksi EU-valtioissa Ruotsi, Puola, Irlanti, Kroatia, Slovenia, Unkari, Slovakia, Latvia,Liettua, Viro....

Siellä sinun "Britit"-maassasi, jossa Skotlanti ja Wales siis ovat nytkin lockdownissa, on kuollut enemmän ihmisiä suhteessa kuin missään päin EU:ta (tai edes kehittynyttä maailmaa) , tullut enemmän taloudellista vahinkoa, ja ollut enemmän anti-lockdown mielenosoituksia, ja on koko Euroopan epäsuosituin hallituskin.

Euroopan epäonnistunein valtio, jopa OMIEN kansojensa, huomaa monikko, mielestä.

Jos tähden haluat rintaasi, niin jatka samaan malliin, joku partisaanipränikkä, punaisella nauhalla, voisi tulevaisuudessa häämöttää...
Jeps. Mutta mulla itseasissa oli maantieto joskus muinoin kiitettävä, joten tiedän että maa ei ole litteä, eikä kuu juustoa, joten siinä vastaus siihen alkuperäiseen. Enkä lähde tietenkään tähän mukaan, hyvää loppiaista tytöt!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
STM siis aikoo perjantaina virallisesti ehdottaa koronanyrkille etäopetuksen suosittamista. Vähän veikkaan, että Andersson torppaa tämän ehdotuksen heti alkuunsa.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
STM siis aikoo perjantaina virallisesti ehdottaa koronanyrkille etäopetuksen suosittamista. Vähän veikkaan, että Andersson torppaa tämän ehdotuksen heti alkuunsa.
Joo, onneksi on vastaan kuten THL:n Salminen. Taitaa olla vain Kiurun uusi peliliike, kun muut toimet alkaa murenemaan. Enpä usko että tämä hallituksen jäsenissäkään kauheesti puoltoääniä kerää.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos se näyttää ankalta, ui niin kuin ankka ja vaakkuu kuin ankka, niin se on todennäköisesti ankka.
Voi se olla myös uusi ankka313variantti, joka leviää vaarallisesti ankasta ihmiseen ja ihmisestä toiseen. Maalitolpat siirtyvät Suomen ankkojen rokottamiseen ja kun jokainen suomalainen ankka on rokotettu, niin naapurimaiden ankkojen heikko rokotekattavuus pitää rajoitukset ennallaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös