Vähän on alkanut syntyä vaikutelma, että laukkaa on kummassakin päässä.
Norjan viranomainen on arvioinut, että maassa sairastuu neljäsosa kansalaisista, ja sairastuneista sairaalaan joutuu 20 %.
Suomessa tuo suhdeluku tarkoittaisi 300 tuhatta sairaalaan joutuvaa ihmistä. Mistä hemmetistä noille kaivetaan resurssit, etenkin, kun jokin osa heistä tarvitsee tehohoitoa?
Eihän tässä voi kuin toivoa, että ammattilaisten ja viranomaisten arviot osuvat väärään, koska jos ne osuvat oikeaan, niin kusessa ollaan.
Täytyykö niitä asiantuntijoita ja ammattilaisia nyt uskoa vai ei?
Ihan mielenkiinnosta: onko tuohon lausuntoon jotain linkkiä? Kokeilin etsiä Googlen avulla, mutta en löytänyt. Kuulostaa hurjalta arviolta, ja minusta muut viranomaisten lausunnot ovat olleet paljon lievempiä.
Tuo, että Norjassa sairastuisi 20% kuulostaa hurjalta. Toki on mahdollista, että sairastumisia tapahtuu pitkän ajan kuluessa noin paljon, mutta esimerkiksi Kiinassa tilanne on hiljalleen osoittamassa talttumisen merkkejä, ja tilastojen mukaan approksimoituna sairastuneiden määrä tulisi jäämään alle 100 000:n. No, Kiinan tilastoihin ei voi luottaa, ja voi toki olla, että siellä tulee taas uusia epidemioita, kun jossain muussa maakunnassa alkaa tapahtua.
Nyt seuraan mielenkiinnolla näitä Japanin, Italian ja Etelä-Korean tilanteita. Noiden tilastointiin luotetaan ehkä enemmän kuin Kiinan?
Mutta sanoisinko näin, että aika rajuilta kuulostavat nuo väitteet, että tuo epidemia iskisi Norjaan niin rajusti, että 5% maan väestöstä tulisi vaatimaan sairaalahoitoa.