Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Saanut taudin maaliskuun alussa eli ennen matkustusrajoitteita työmatkalla, sairastanut pari viikkoa eli kuun puoleen väliin ja ollut sen jälkeen terve 3,5 viikkoa. Barrikadeille!
Väsymys on hänen mukaansa edelleen kova, lihaskunto kadonnut ja keuhkojen paraneminen vielä kesken. Hänen ei kuitenkaan tarvitse nyt pelätä tartuntaa tai sitä, että tartuttaisi itse muita. Vielä ei ole varmaa, miten pitkään ja hyvin immuniteetti suojaa, mutta sen verran turvaa se antaa, että Nohynek suunnittelee tapaavansa pääsiäisenä 89-vuotiasta isäänsä. ”Se tuottaisi meille molemmille erityistä iloa.”

Pystytkö satavarmasti sanomaan, että kyseinen henkilö ei enää tartuta kyseistä tautia?

Jos näin on, niin mahtava juttu.

Vielä ei nimittäin ole varmaa kuinka pitkään joku tartuttaa kyseistä tautia jopa parannuttuaan.

Elämme haastavia aikoja.
 
"Perusperiaatehan on ihan sama. Mahdollisimman vähän jarrua ja kaasu pohjassa." -Kalle Rovanperä

Iesnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
#66
Kyllä se tiedetään, että immuniteetti tulee. Kestosta ei tiedetä, mutta tiedetään että ainakin kuukausia.

Virusta sinänsä voi joissain tapauksissa erittyä useita viikkoja paranemisen jälkeen, mutta Nohynek lienee testattu tuossa tehtävässään useasti - lisäksi aina voi jäädä kotiovellaan bussin alle, mutta todennäköistä se ei ole. Se, että virusta erittyisi pitkään on hyvin, hyvin harvinaista ja koskee taudin rajumpia muotoja.
Niinhän sitä tammikuussakin uutisoitiin että epidemian leviäminen Suomeen on epätodennäköistä jne. Ja kuinkas kävi. En usko että kukaan osaa vielä varmasti sanoa, mikä on tartuttavuus sairastamisen jälkeen.

Minua ihmetyttää tässä em. artikkelissa lähinnä se, miten THL ja muut auktoriteetit esiintyvät ja antavat esimerkkiä kansalaisille. Vaikka olisikin totta, että tartuttavuus sairastamisen jälkeen olisi todella pieni, heidän asemassaan pitäisi olla erityisen tarkkoja antamiensa ohjeiden noudattamisessa - mieluummin liian tarkkoja. Tämänkaltainen huoleton toiminta ei ainakaan edesauta siinä, että kansalaisia saadaan noudattamaan rajoituksia.
 
"If you can fight, then fight." (Gerry Lane)

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Hmm... eli siis sen jälkeen kun on ollut 3,5 viikkoa terve, niin voi varmasti sanoa että tauti ei enää tartu. Tämähän on mahtava uutinen - viimeinkin varmistettua tietoa tässä epävarmassa tilanteessa! Onko sinulla heittää vielä lähde tälle tiedolle?
Tämä ei ole sinänsä lähde, mutta mielestäni ihan asiallinen ja hyvinperusteltu asiantuntijan kommentti aiheesta (katso threadi):


Toki näitä asiantuntijoita on joka sormelle tässä hässäkässä, mutta en ole toisaalta lukenut mitään tieteellistä vastaperustelua että mistä syystä minkäänlaista immuniteettia ei tulisi ja onko siitä olemassa aitoa näyttöä.

edit. Kommenttisi toki koski sitä että tarttuuko tauti vielä 3vk jälkeen - ei niinkään sitä tuleeko immuniteetti. Joten tämä ei ole sinänsä suora vastaus siihen, mutta jätän kuitenkin koska mielestäni tämä linkki on mielenkiintoinen puheenvuoro samaa aihetta sivuten.
 

Kari Runk

Jäsen
Virusta sinänsä voi joissain tapauksissa erittyä useita viikkoja paranemisen jälkeen, mutta Nohynek lienee testattu tuossa tehtävässään useasti - lisäksi aina voi jäädä kotiovellaan bussin alle, mutta todennäköistä se ei ole. Se, että virusta erittyisi pitkään on hyvin, hyvin harvinaista ja koskee taudin rajumpia muotoja.
No nyt tuleekin mielenkiintoista tietoa. Saako tälle lopullekin jostain jo jonkinlaista vahvistusta? Kuinka harvinaista se on? 1/1000? 1/10000? Vieläkin harvinaisempaa? Vai onko tämä johtavan asiantuntijan viatonta arvailua?

Mutusta ja arvailuista muuten tulikin mieleen keskustelu kuukauden takaa, kun niin mielelläsi tässä ketjussa olet asiantuntijaa ja ylireagoivia kansalaisia jaksat tornistasi aina niin aiheellisesti jatkuvasti ojentaa. Tuolloin eräs käyttäjä (piti vielä erikseen käydä tarkistamassa ja etsimässä, että kyseessä oli näemmä @Sämppäri) ihmetteli mm. hiihtokisojen järjestämisestä maaliskuun alun tienoilla, ja spekuloi mm. aikaisemmassa viestissään pian tapahtuvalla yleisötapahtumien sulkemisella. Muistatko vielä, mitä sinä tarjosit tuohon hoidoksi? Lukittautumista kellariin, koska nuo(kin) viestit olivat sellaista "tuomiopäivän spämmiä", eikä siinä ollut edes "yritystä pysyä ketjun asiassa".

Ehkä sinun kannattaa siis mennä kellariin siksi aikaa. No offence, mutta mitä hyötyä tuosta tuomiopäivän spämmistä on? Suurella osalla ketjua sentään edes yritystä pysyä asiassa.
Kokonaiset kaksi päivää tästä vastauksesta yleisötapahtumat tosiaan peruttiin Suomesta, ja mm. ampumahiihdon maailmancupiakaan ei yleisölle järjestetty. Sellaista panikointia ja ylireagointia, mitä tässä ketjussa tuntuu ilmeisesti jatkuvasti olevan ilmoilla, kun lukee mm. sinun viestihistoriaasi ja tärkeitä korjauksia ja tarkennuksia. Näin kuukautta myöhemmin asioita voikin nähdä hieman mielenkiintoisemmastakin perspektiivistä.

On toki yleensä vähän pikkumaista kaivella noinkin vanhoja viestejä esille tilanteen muuttuessa näinkin paljon näinkin lyhyessä ajassa, mutta se tässä tapauksessa nimenomaan alleviivaa sitä pointtiani. Kukaan ei vieläkään varmuudella tiedä kaikkea tulevasta tai taudista, joten miksi turhaan riskeerata ylimääräistä. Nämä Nohynekin jutut ovat juuri niitä turhia ylimääräisiä asioita, jotka voi todella helpolla jättää välistä tällaisina aikoina. Meillä on siis ylilääkäri THL:stä, joka ihan suoraan myöntää rikkovansa juuri annettua omaa ohjeistustaan, ja on kuitenkin itsekin vasta toipumassa koronasta.

On se sellaista.
 
"Että minua pistää vihaksi tämä ajattelu, että kaikki mielipiteet ovat muka tasa-arvoisia. Eivät ole. Osa on paskoja. Niiden takana ovat idiootit. Internet on kuin joku ajattelun Idols-kilpailu, että sinne vaan, sinne vaan jokainen, jolla ei ole mitään pätevyyttä ajatella monimutkaisia asioita, menee mesoamaan suuna päänä ilman minkäänlaista itsekritiikkiä, ja sitten loukkaantuu, kun joku ei vaan tykkää."

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On se sellaista.
Voi asioita kuitenkin tarkastella rauhallisesti ja se, että ei ole varmaan tietoa, ei tarkoita ettei olisi mitään tietoa, vaikka sitten epävarmaa. Haastaisin nyt sinun esittämään arvion siitä, että miksi on mahdollista, että oltuaan terve 3.5 viikkoa sairastuttaa? Tässä menee asiat sekaisin monelle: tauti sairastuttaa ennen oireita tai oireettomilta - tämän me tiedämme - sen sijaan sitä, että sairastuttaisi pitkän ajan päästä tervehtymisestä emme tiedä, koska tästä ei ole viitteitä. Totta kai voi olla mahdollista että sairastuttaa, mutta samoin kuin yllä tiedämme toisen huomattavasti varmemmin kuin toisen, niin on mahdollista ja järkevää pohtia myös todennäisyyksiä, jotka puoltavat, että kolmen ja puolen viiko päästä tervehtymisestä ei sairastuta.

Oon kyllä myös sitä mieltä, että viikko-pari ennen kuin rajoitukset tulivat Suomessa voimaan, alkoi olla selvää asiantuntijoita (virologeja) kuuntelemalla, että tauti tulee Suomeen tai jo on, ja että se saattaa levitä kavalasti massatapahtumisssa Italian tietojen perusteella. Itsellä esim. Tampereen elokuvajuhlien la - su näytökset sekä seuraavan viikon tiistain lätkämatsi jäivät väliin, koska massatapahtumat eivät hirveästi tuossa vaiheessa napanneet. Juurikin näinä päivinähän se oikeastikin levisi massatahatumissa, mistä syystä Ahtisaari muun muassa taudin sai. Olen sitä, että jos tässä vaiheessa taudin sai, niin menee hieman omaan piikkiin, koska empiria taudin agressiivisesta leviämisestä oli olemassa. Siis optimismia levitelleet aiheuttivat ihmisten kuolemia. Näin se vain on.

Mutta yllä oleva ei tarkoita, että olisi syytä nyt olettaa, että 3.5 viikkoa sitten parantunut tautia levittäisi.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Hmm... eli siis sen jälkeen kun on ollut 3,5 viikkoa terve, niin voi varmasti sanoa että tauti ei enää tartu. Tämähän on mahtava uutinen - viimeinkin varmistettua tietoa tässä epävarmassa tilanteessa! Onko sinulla heittää vielä lähde tälle tiedolle?
Minulla on asiasta tiedossani THL:n ylilääkärin näkemys ja joudun luottamaan häneen enemmän kuin oto-jääkiekkofani/virologeihin.

Nuo tiedot taudin "uudelleenaktivoinneista" ovat uutisoinnin perusteella koskeneet oireettomia tapauksia, ei tällaisia vakavia tapauksia.
 
Viimeksi muokattu:
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Kari Runk

Jäsen
Haastaisin nyt sinun esittämään arvion siitä, että miksi on mahdollista, että oltuaan terve 3.5 viikkoa sairastuttaa?
Tuliko tämä 3,5 viikkoa siis tuosta @dana77 laskutoimituksesta?

Eli kun oireet pahenivat merkittävästi toisella viikolla, hän luonnollisesti ehti tervehtymään saman viikon aikana, vaikka sitä jutussa ei jostain syystä mainittukaan. Ja kuin sattumalta hän on oirehtinut ainoastaan 3,5 viikkoa tervehtymisensä jälkeen. Oireita kuvaillaan mm. seuraavasti:

Väsymys on hänen mukaansa edelleen kova, lihaskunto kadonnut ja keuhkojen paraneminen vielä kesken.
Kuulostaa vittumaiselta taudilta, kun vaivaa parantunuttakin henkilöä lähes kuukausi parantumisesta. Ei taida olla toivoa Suomen avaamisesta hetkeen, jos työikäisetkin oirehtivat parantumisestaan huolimatta kuukausikaupalla, joten danalle ja Suomen taloudelle ainakin huono uutinen tämä.

Ja jos ihan tosissani olen, niin ei, en osaa antaa arviota. Osaan tosin antaa sen arvion, että kyse tässä(kin) ja niin monessa muussakin rajoituksessa on riskienhallinnasta. Mikäli ihmisten halutaan pysyvän pääsiäisen ajan kotonaan ja itsekin niin ohjeistetaan, tulee omaakin mallia noudattaa. Paitsi, jos joku pystyy ihan 100% varmuudella tuon todistamaan, että on täysi 0% mahdollisuus sille, että edelleen jälkioireista kärsivä henkilö ei muita voi mitenkään sairastuttaa. Kyse ei ole tällaisessa tapauksessa siitä, kumpi on todennäköisempää.

Muuten kyseessä on ylimääräinen turha riski, ja huonoa esimerkkiä omasta ohjeesta.
 
"Että minua pistää vihaksi tämä ajattelu, että kaikki mielipiteet ovat muka tasa-arvoisia. Eivät ole. Osa on paskoja. Niiden takana ovat idiootit. Internet on kuin joku ajattelun Idols-kilpailu, että sinne vaan, sinne vaan jokainen, jolla ei ole mitään pätevyyttä ajatella monimutkaisia asioita, menee mesoamaan suuna päänä ilman minkäänlaista itsekritiikkiä, ja sitten loukkaantuu, kun joku ei vaan tykkää."

Kari Runk

Jäsen
Ja siis niin, tässä vielä teille lisätietoa siitä 3,5 viikon ajanjaksosta:

Saanut taudin maaliskuun alussa eli ennen matkustusrajoitteita työmatkalla, sairastanut pari viikkoa eli kuun puoleen väliin ja ollut sen jälkeen terve 3,5 viikkoa. Barrikadeille!

@dana77 @Jakedeus

Varsin kiireellinen aikataulu, kun taudin on saanut vasta maaliskuun puolivälissä. Jostain täytyy varmaan taikoa lisäpäiviä, että saadaan edes 14 päivää täyteen.
 
Viimeksi muokattu:
"Että minua pistää vihaksi tämä ajattelu, että kaikki mielipiteet ovat muka tasa-arvoisia. Eivät ole. Osa on paskoja. Niiden takana ovat idiootit. Internet on kuin joku ajattelun Idols-kilpailu, että sinne vaan, sinne vaan jokainen, jolla ei ole mitään pätevyyttä ajatella monimutkaisia asioita, menee mesoamaan suuna päänä ilman minkäänlaista itsekritiikkiä, ja sitten loukkaantuu, kun joku ei vaan tykkää."

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
"hauska" nähdä lisääkö nämä täynnä olleet kaupat tartuntoja lähiaikoina. Oli aivan s**tanalliset tungokset. Tuli mieleen joulu.

Toivotaan että ei mutta pakko myöntää että hermot oli kireällä tänään kun katseli meininkiä pk-seudulla.
Vitutti kyllä kunnolla, no olisi sitä kai itsekin voinut jonkun toisen ajankohdan ostoksille valita, onneksi ei ihan kaikkea tarvinnut kuitenkaan hakea. Mutta ei näkynyt korona, tungettiin viereen ja oltiin isommilla kokoonpanoilla liikenteessä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ja siis niin, tässä vielä teille lisätietoa siitä 3,5 viikon ajanjaksosta:


@dana77 @Jakedeus

Varsin kiireellinen aikataulu, kun taudin on saanut maaliskuun puolivälissä. Jostain täytyy varmaan taikoa lisäpäiviä, että saadaan edes 14 päivää täyteen.
Hyvä että saatiin parempaa aikajanasta ja varmistus, että hänelle on tehty vasta-aine testi eli hän on näitä mainittuja ihmisiä, jotka ovat todistettavasti sairastaneet taudin ja parantuneet siitä.

"Nohynek väläyttää ideaa koronaveteraaninapista, hihamerkistä tai passista, joka kertoo kantajan sairastaneen taudin eikä tartuta enää muita. Tarvitaan rakentavia näyttöpohjaisia keinoja, joiden avulla rajoituksia voidaan purkaa ja yhteiskunta aukeaisi hiljalleen.

– Tarvitaan näitä ihmisiä, jotka ovat todistetusti sairastaneet taudin. He voisivat mennä avaamaan kauppoja, syömään ravintoloissa, mökeille toukotöihin tai mennä auttamaan muita. Emme tarvitse maskeja, joten voimme toimia etulinjassa myös akuutin maskupulan aikana.

Nohynekin mukaan koronapassin voisi saada laboratoriovarmistetusti sairastunut esimerkiksi kahden negatiivisen PCR-näytteen jälkeen tai vasta-ainetestin jälkeen."
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Kari Runk

Jäsen
Hyvä saatiin lisätietoa aikajanasta ja varmistus, että hänelle on tehty vasta-aine testi eli hän on näitä mainittuja ihmisiä, jotka ovat todistettavasti sairastaneet taudin.
Jos hän ei kerta enää pelkää tartuttavansa muita vasta-aine testin myötä, niin miksi poikapuolen ja hänen tyttöystävänsä kutsuminen syömään pääsiäisenä ei ole viisasta?

”Omassakin mielessäni on risteillyt ajatuksia, että olisiko mitenkään mahdollista kutsua pääsiäisenä poikapuoltani ja hänen tyttöystäväänsä. Toinen puoli tajuaa heti, että se ei ole viisasta.”
Muutenkin jos ajatellaan, että samassa jutussa on tuo yllämainittu pätkä sekä tämä:

Väsymys on hänen mukaansa edelleen kova, lihaskunto kadonnut ja keuhkojen paraneminen vielä kesken. Hänen ei kuitenkaan tarvitse nyt pelätä tartuntaa tai sitä, että tartuttaisi itse muita. Vielä ei ole varmaa, miten pitkään ja hyvin immuniteetti suojaa, mutta sen verran turvaa se antaa, että Nohynek suunnittelee tapaavansa pääsiäisenä 89-vuotiasta isäänsä. ”Se tuottaisi meille molemmille erityistä iloa.”
niin joku maallikompi voisi äkkiä ohjeistuksien perusteella kuvitella, että nimenomaan riskiryhmien tapaamista on kehotettu välttämään, ja poikapuolen tapaaminen olisikin näiden tietojen valossa OK. Joku THL:n ylilääkärin näkemyksiä tarkemmin uskova voi tarvittaessa selventää, että miksi työnantaja ohjeistaa juuri nurinkurin omaan toimintaan nähden.
 
"Että minua pistää vihaksi tämä ajattelu, että kaikki mielipiteet ovat muka tasa-arvoisia. Eivät ole. Osa on paskoja. Niiden takana ovat idiootit. Internet on kuin joku ajattelun Idols-kilpailu, että sinne vaan, sinne vaan jokainen, jolla ei ole mitään pätevyyttä ajatella monimutkaisia asioita, menee mesoamaan suuna päänä ilman minkäänlaista itsekritiikkiä, ja sitten loukkaantuu, kun joku ei vaan tykkää."

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ajattelin, että pidän nyt pääsiäisloman koko tuosta pirun viruksesta. Ei ole lapsiviikko eikä mitään velvollisuuksia niin teen ruokaa, luen ja katselen Netflixiä (viinin ja viskin kera) enkä tsekkaa mitään uutisia. Jotenkin tämä on hiipinyt rasittavaksi päivärutiiniksi että käy läpi tilannetta ympäri maailmaa, vaikka siihen ei voi mitenkään itse vaikuttaa. Maailma nyt pitää huolen itsestään.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jos hän ei kerta enää pelkää tartuttavansa muita vasta-aine testin myötä, niin miksi poikapuolen ja hänen tyttöystävänsä kutsuminen syömään pääsiäisenä ei ole viisasta?
Ehkä siksi, että silloin kun matkustaa isänsä luokse, niin hän ei voi näkemyksensä mukaan tartuttaa ketään, mutta poika ja tyttöystävä matkustaisivat hänen luokseen, jhe poistuvat kotiaan ja voivat altistua taudille esim matkan aikana.
 
”En ole koskaan väittänyt, että kaikki konservatiivit olisivat typeryksiä. Sen sijaan kaikki typerykset ovat konservatiiveja.” - John Stuart Mill

Patarouva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan sama tartuttaako Nohynek enää ketään, mutta typeriä juttuja tuossa asemassa olevan ihmisen suusta, että taidan mennä pääsiäisenä ainakin vanhaa isääni katsomaan.

Miten olisi jos Hanna nyt vaan näyttäisi esimerkkiä muille ja noudattaisi rajoituksia. Meille muillekin ”tuottaisi iloa” nähdä riskiryhmään kuuluvia vanhempiamme ja vanhempamme haluaisivat nähdä meitä, mutta noudatamme kiltisti ohjeita.

Joillekin olisi tuottanut iloa päästä pääsiäisenä baariin tai saada tehdä työtään normaalisti ja saada palkkansa tai nähdä jääkiekon pudotuspelit. Se ei vain tänä vuonna onnistunut. On vain ollut sopeuduttava tilanteeseen.
 
Viimeksi muokattu:

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Ihan sama tartuttaako hän enää ketään, mutta typeriä juttuja tuossa asemassa olevan ihmisen suusta, että taidan mennä pääsiäisenä ainakin vanhaa isääni katsomaan.
Nimenomaan näin. Olisi edes hiljaa. Varmasti hänellä on ammatillinen pätevyys arvioida tilannetta, mutta uutinen luetaan usein puolittain tai virheellisesti.
 
YV-spesialisti asuu mutsinsa luona. Aikuiset äijät asuu mutsinsa luona.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Ajattelin, että pidän nyt pääsiäisloman koko tuosta pirun viruksesta. Ei ole lapsiviikko eikä mitään velvollisuuksia niin teen ruokaa, luen ja katselen Netflixiä (viinin ja viskin kera) enkä tsekkaa mitään uutisia. Jotenkin tämä on hiipinyt rasittavaksi päivärutiiniksi että käy läpi tilannetta ympäri maailmaa, vaikka siihen ei voi mitenkään itse vaikuttaa. Maailma nyt pitää huolen itsestään.
Pienen alkushokin jälkeen tässä on ainakin itselle käynyt niin, että elämä on asettunut omiin uomiinsa ja ei korona sillä tavalla enää vaikuta. Elämä on kuitenkin jatkunut, ja jatkuvaan koronauutisten seuraamiseen alkaa kyllästymään.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Pienen alkushokin jälkeen tässä on ainakin itselle käynyt niin, että elämä on asettunut omiin uomiinsa ja ei korona sillä tavalla enää vaikuta. Elämä on kuitenkin jatkunut, ja jatkuvaan koronauutisten seuraamiseen alkaa kyllästymään.
No, seuraan yleensäkin aika tarkkaan maailman tapahtumia ja kun pääaine oli historia niin siihen nähden kerrankin näkee itse jonkin suuren prosessin - onhan tämä kriisi selvästi oman elinajan dramaattisin ja suurin. Mutta nyt mennyt sitten vähän överiksi, kun juuri mitään muuta ei edes tapahdu.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
onhan tämä kriisi selvästi oman elinajan dramaattisin ja suurin. Mutta nyt mennyt sitten vähän överiksi, kun juuri mitään muuta ei edes tapahdu.
Näin se on toki itse kullakin. Tekee kuitenkin ainakin omalle mielenterveydellekin ihan hyvää, että ei koko ajan tapita asiaan liittyviä uutisia. Jotenkin tämäkin tilanne on "normalisoitunut" omassa päässä. Ihminen on kai aika sopeutuvainen.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Näin se on toki itse kullakin. Tekee kuitenkin ainakin omalle mielenterveydellekin ihan hyvää, että ei koko ajan tapita asiaan liittyviä uutisia. Jotenkin tämäkin tilanne on "normalisoitunut" omassa päässä. Ihminen on kai aika sopeutuvainen.
Sinänsä kyllä päivät kuluvat ihan mukavasti kriisinkin aikana, mutta itselleni tulee välillä mieleen että mitä jos nyt elettäisiin ns. normaalia arkea. Liigassa olisi playoffit kiivaimmillaan, ja keskustelu mm-kisajoukkueen kokoamisesta kävisi kuumana. Kesäkuussa saisi todistaa, kun Huuhkajat pelaa jalkapalloa arvokisoissa. Perinteinen vappukin olisi kaiken tämän välissä. Ja tärkeimpänä tietysti, saisi hyvällä omallatunnolla ja turvallisin mielin tavata ikääntyneitä sukulaisiaan. Nyt sekin on pannassa määrittelemättömän ajan, eikä ole takeita että heitä enää koskaan näkee koska ovat jo vanhuksia. Vaikka covid-19 ei heitä veisi, niin jokin muu sairaus voi sen tehdä.

Eli jos elämää ei vertaa ns. normaaliin elämään tämän kriisin aikana, niin päivät kuluvat mukavasti. Mutta jos alkaa asioita todella miettiä, niin onhan tämä ankeaa aikaa. Tosin olen vakuuttunut että kaikesta tästä lopulta seuraaa vähintään yhtä paljon hyvää kuin pahaa.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
niin joku maallikompi voisi äkkiä ohjeistuksien perusteella kuvitella, että nimenomaan riskiryhmien tapaamista on kehotettu välttämään, ja poikapuolen tapaaminen olisikin näiden tietojen valossa OK. Joku THL:n ylilääkärin näkemyksiä tarkemmin uskova voi tarvittaessa selventää, että miksi työnantaja ohjeistaa juuri nurinkurin omaan toimintaan nähden.
En tiedä miten tämä vastaus liittyy lainaukseesi mutta kerron että alkusyksystä eräs lähisukulaiseni sairasti keuhkokuumeen ja siitä toipuminen oli kuukausien prosessi, vielä joulunakin monet asiat oli rankkoja. Itse olen takavuosina sairastanut agressiivisen ja lähes pari viikkoa kestäneen influenssan, toipuminen täyteen kuntoon otti useamman viikon. Näillä asioilla ei silti ole mitään tekemistä sen kanssa että olisi yhä sairas ja voisi tautia levittää.
 

Kari Runk

Jäsen
En tiedä miten tämä vastaus liittyy lainaukseesi mutta kerron että alkusyksystä eräs lähisukulaiseni sairasti keuhkokuumeen ja siitä toipuminen oli kuukausien prosessi, vielä joulunakin monet asiat oli rankkoja. Itse olen takavuosina sairastanut agressiivisen ja lähes pari viikkoa kestäneen influenssan, toipuminen täyteen kuntoon otti useamman viikon. Näillä asioilla ei silti ole mitään tekemistä sen kanssa että olisi yhä sairas ja voisi tautia levittää.
Tuo vastaukseni oli pätkä, johon piti sisällyttää se ylempikin osuus. Sen takia siinä olikin mainittu erikseen yllämainittu osuus(/lainaus), ja jatkoin tuota lainaamaasi tekstiä pienellä kirjaimella. Ehkä sekava, mutta oletin sen olevan ymmärrettävä.

Ohjeistusta kritisoin ja lainaukseen vastasin siis siinä mielessä, että jos poikapuolen tapaaminen pääsiäisenä ei ole viisasta, niin miten ihmeessä 89-vuotiaan isän tapaaminen THL:n ja hänen oman ohjeistuksensa perusteella sitten olisi. Varsinkin, kun on itse sairastunut koronaan maaliskuun puolivälissä, ja sairastanut sitä ainakin kahdella eri viikolla. Kun laskee päiviä, niin ei tässä kovin montaa tervettä jää tuohon väliin.

Oletan toki, että 14 päivää tulee täyteen, mutta onhan tuo nyt aivan hillittömän turha ylimääräinen riski ammattilaiselta.
 
"Että minua pistää vihaksi tämä ajattelu, että kaikki mielipiteet ovat muka tasa-arvoisia. Eivät ole. Osa on paskoja. Niiden takana ovat idiootit. Internet on kuin joku ajattelun Idols-kilpailu, että sinne vaan, sinne vaan jokainen, jolla ei ole mitään pätevyyttä ajatella monimutkaisia asioita, menee mesoamaan suuna päänä ilman minkäänlaista itsekritiikkiä, ja sitten loukkaantuu, kun joku ei vaan tykkää."

topdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ajattelin, että pidän nyt pääsiäisloman koko tuosta pirun viruksesta. Ei ole lapsiviikko eikä mitään velvollisuuksia niin teen ruokaa, luen ja katselen Netflixiä (viinin ja viskin kera) enkä tsekkaa mitään uutisia. Jotenkin tämä on hiipinyt rasittavaksi päivärutiiniksi että käy läpi tilannetta ympäri maailmaa, vaikka siihen ei voi mitenkään itse vaikuttaa. Maailma nyt pitää huolen itsestään.
Suosittelen. Alkuun tuli seurattua 10min välein uusimmat käänteet. Nyt pari viikkoa menty niin, että hesarista aamulla lukee mitä vastaan tulee. Huomattavasti parempi fiilis.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

Jakedeus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ajattelin, että pidän nyt pääsiäisloman koko tuosta pirun viruksesta. Ei ole lapsiviikko eikä mitään velvollisuuksia niin teen ruokaa, luen ja katselen Netflixiä (viinin ja viskin kera) enkä tsekkaa mitään uutisia. Jotenkin tämä on hiipinyt rasittavaksi päivärutiiniksi että käy läpi tilannetta ympäri maailmaa, vaikka siihen ei voi mitenkään itse vaikuttaa. Maailma nyt pitää huolen itsestään.
Näin se pitäisi itsekin tehdä ihan oman mielenterveyden ja myös niiden töiden takia, jotka ovat rästissä, mutta on todella vaikeaa, koska relevanttia uutista aidosti tulee melkein tunneittain (varsinkin kun on kiinnostunut kaiken omaan elämään liittyvän ohella mm. USA:n tilanteesta ihan itsessään). Lisäksi kiinnostaa laajemman kuvan ohella monien sairastuneiden tilanne: tällä hetkellä mm. Johnsson ja kyllähän se Ahtisaarikin hieman mietityttää, kun ei ole mitään (kai?) kuulunut.
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Jos hän ei kerta enää pelkää tartuttavansa muita vasta-aine testin myötä, niin miksi poikapuolen ja hänen tyttöystävänsä kutsuminen syömään pääsiäisenä ei ole viisasta?
Siinä jutussahan on haastateltu kahta henkilöä ja tuo oli juuri sen toisen kommentti. Sinänsä en pitänyt järkevänä Nohynekin isänsä tapaamista jo esimerkkisyistä.
 

Kari Runk

Jäsen
Siinä jutussahan on haastateltu kahta henkilöä ja tuo oli juuri sen toisen kommentti. Sinänsä en pitänyt järkevänä Nohynekin isänsä tapaamista jo esimerkkisyistä.
No tämä sen kommentin selittääkin huomattavasti paremmin. Kiitos.
 
"Että minua pistää vihaksi tämä ajattelu, että kaikki mielipiteet ovat muka tasa-arvoisia. Eivät ole. Osa on paskoja. Niiden takana ovat idiootit. Internet on kuin joku ajattelun Idols-kilpailu, että sinne vaan, sinne vaan jokainen, jolla ei ole mitään pätevyyttä ajatella monimutkaisia asioita, menee mesoamaan suuna päänä ilman minkäänlaista itsekritiikkiä, ja sitten loukkaantuu, kun joku ei vaan tykkää."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy