Sairastuneista vain pieni osa hakeutuu terveydenhuollon piiriin, koska oireet suuressa osassa tapauksia ovat lieviä, joten tuskinpa tuo luku on oikein. Se lienee laskettu hoitoon hakeutuneista. Tuolla tavalla saadaan juuri näitä raflaavia kuolleisuuslukuja.
Suomessa on muuten suhteessa yli tuplasti 65+ vuotiaita Kiinaan nähden. 22,6% väestöstä, yli 1,2 miljoonaa riskiryhmäläistä.
Lisäksi sydän-ja verisuonisairaudet ovat Suomessa yleisin työikäisen väestön kuolinsyy, ja meillä noita esiintyy erittäin runsaasti. Puhutaan kansantaudeista. Näitä esiintyy Jopa synnynnäisinä ominaisuutena.Sama diabeteksen kanssa.
Suomi olisi sen puolesta aika otollista maaperää tuplata kuolleisuusprosentit, noin tilastotieteen näkökulmasta:
23 000 saa infarktin, 10000 kuolee sydänsairauksiin joka vuosi ilmankin viruksia;
Meillä on 350 000 diabeetikkoa;
14% 30 vuotta täyttäneistä naisista kärsii astmasta, 10% 30 vuotta täyttäneistä miehistä kärsii astmasta, 7% suomalaisista käyttää astmalääkitystä, arviolta 7-10% lapsista kärsii jonkinasteisesta astmasta.
Tietysti osa näistä vaivoista on päällekkäisiä, mutta jos ikä,diabetes,sydän-ja verisuonitaudit, munuaisten vajaatoiminta,astma, maksan sairaudet,syövät ja tupakointi lisäävät merkittävästi kuolleisuutta, niin äkkiäkös saadaan 30% koko Suomen kansasta riskiryhmään.
2% voisi olla meillä ihan jotain muuta. Ne geenit ne geenit...