Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan asiallista keskustelua A-studiossa. Studiossa Helsingin pormestari, Hussin tj, oikeusministeri ja poliisikomentaja.
Nyt alkoi tapahtumaan kun HUS:n tj. ilmoitti että hänen henkilökohtainen mielipide on että kaikki Helsinki-Vantaalle tulevat pitäisi asettaa valvottuun karanteeniin... vaikkapa lentokenttähotelliin 2 viikoksi.

Yllättäen nieleskelyä ja "on tästä keskusteltu" tuli vastaukseksi.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä tuota globaalia liveseurantaa vilkaisin, niin Italia käynee hetken aikaa kärjessä, mutta jenkit ovat kyllä ottamassa vahvasti viittaa harteilleen ilman mitään uskottavaa haastajaa.
Taas sama juttu kuin maailmansodissa. Jenkit pysyttelee aikansa sivussa, mutta sitten kun liittyvät rähinään mukaan saavat hetkessä kaikki muut näyttämään mitättömiltä tuhertelijoilta.
 

Sudden Death

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi. Muuten ei yksi ylitse muiden.
Viestejä tulee niin paljon että kukaan ei pysty seuraamaan kaikkia enkä tiedä onko seuraava jo tullut esille, mutta jos se on mennyt ohi minulta niin se on mennyt ohi varmasti monelta muultakin ja koska kyseessä kuitenkin saattaa olla oikeasti hyödyllinen vinkki niin postaan tämän joka tapauksessa:


Vaikka siis kuvittelisitkin olevasi terve mutta jos et haista enää entiseen malliin niin on syytä vältellä yhteyksiä riskiryhmiin.
 
"Me ollaan koko ajan oltu pelkkä rikkaan eukon verovähennys"

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Nyt alkoi tapahtumaan kun HUS:n tj. ilmoitti että hänen henkilökohtainen mielipide on että kaikki Helsinki-Vantaalle tulevat pitäisi asettaa valvottuun karanteeniin... vaikkapa lentokenttähotelliin.

Yllättäen nieleskelyä ja "on tästä keskusteltu" tuli vastaukseksi.
Tuossa joukkokaranteenissä on ideaa ja täällä siitä on taidettu palstalaisten toimesta ehdottaa? Jotenkin tuntuu käsittämättömältä, että Espanjasta tulee useampi koneellinen mahdollisia tartuntahenkilöitä, niin he saavat karata kentältä junilla, busseilla, takseilla ympäri Suomea!!

Hesassa on varmasti kymmeniä kouluja tyhjillään, eikö sinne voida kuskata niitä bussilla...

edit

Vielä viikko kaksi sitten uskoin, että täällä Suomessa ollaan fiksumpia ja että päästään pienimmillä vahingoilla, jos verrataan muuhun eurooppaan. Hallitus on toiminut muutamissa asioissa myöhässä ja ehkä liian kevyesti, tosin Marin asiaa vähän avasi tänään, että miksi. Eli näitä rajoituksia ei voi tehdä, ennen kuin kaikki muut keinot on käytetty tjsp.

Mutta olen erittäin pettynyt meihin kansalaisiin. Oma järki ei tunnu pelaavan osalla kansalaisista yhtään. Tänään taas saanut lukea esimerkiksi ihmisten kauhisteluja koskien uudenmaan sulkemisesta. Ja mitä tehdään? Juuri päinvastoin hallituksen määräyksiä lähdetään liikkeelle pois uudeltamaalta. Oliko se nyt viime viikolla, kun sai lukea, että leville oli mentävä, kun rahoja ei olisi saanut takaisin maksetuista mökeistä/ hotelleista. Onko se oma tai läheisten henki muutaman satasen arvoinen, jos tuliaisena tuo koronan mukanaan?

Enemmänkin olisi sanottavaa, mutta menee kuuroille korville.
Mutta kun "mua" ei saa kieltää menemästä ostarille tai baariin tai mökille. Aina ollaan oltu sillä ja sillä viikolla Levillä. Meidän on nyt pakko mennä sinne taas tänä keväänä. Perinne ei saa kato katketa...

Jokainen voisi pikku hiljaa herätä todellisuuteen, että pitäs varmman alkaa uskoa noita ohjeita mitä meille koetetaan antaa...
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Miksi näitä tuhansia ulkomailta palaavia ei saada valvottuun karanteeniin, kuten Husin toimitusjohtaja vaatii parhaillaan A-studiossa. Kyllä tämä byrokratia ja hidas päätöksenteko pännii.
Siinä on monta mappia ja nivaskaa tässä maassa paperia pyöritelty ja useampi pannu kahvia ryystetty, ennen kuin konkretian tasolle sääntö-Suomessa edetään.
 
"En seuraa pallopelejä, seuraan urheilua" - Seppo Räty

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuuntelin Iltalehden lähetystä eduskunnasta ja Juha Sipilä aikoi selvittää viikonlopun aikana pystytäänkö Suomessa alkaa valmistaa hengityskoneita nopealla aikataululla.

Lisäksi hän otti esille, että teollisuudessa käytettävää happea voitaisiin käyttää myös sairaaloissa, koska on laadultaan riittävän hyvää.
Hyvä idea. Onko niille hengityskoneille osaavaa henkilökuntaa tarpeeksi?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No terve lienee joten eipä tuosta mitään harmia aiheudu. Thaimaassa tilanne nyt ei muutenkaan taida erityisen paha olla.
Tämä on se asenne, joka avittaa taudin leviämiämistä. Oireilevat henkilöt ja etenkin ne, jotka epäilevät olevansa kantajia, pysynevät kotona ihan omaehtoisesti tai oireiden taltuttamina.

En syyllistä alkuhetkien oireettomia levittäjiä, mutta nyt, kun jo yli viikon on joka suunnasta tehty selväksi, että virus on monilla oireeton, mutta samalla edelleen tarttuva, karanteeniohjeiden noudattamatta jättäminen "ei mulla mitään ole" -syyllä on edesvastuutonta ja puhdasta mulkkuutta.
 
Viimeksi muokattu:
RIP Blues

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Täällä käydään rivien välistä vääntöä onko Turku ollut Suomen pääkaupunki :D

Laittakaa wikipediaan Suomi ja siitä ennen kaikkea historiaosio ja sen jälkeen Turku. Niin loppuu arvonta. Jos tosissaan edes ootte.
Suomen historia alkanut 1170 luvulla kun Ruotsissa kirkonkirjoihin kirjoitettiin alueesta nimeltä Suomi ja samoihin aikoihin paavi Italian suunnilla kirjoitti, että kaukainen alue (Suomi) ei ollut hyväksynyt sinne vietyä kristinuskoa. Turun nurkilla ja muualla Suomessa palvotttiin siihen aikaan vielä aurinkojumalaa (ei Tamia) ja vasta vuonna 1209 kansa pakotettiin kristinuskoon ja alkoi Turun tuomiokirkon rakentaminen saman vuosisadan loppupuolella.

Eiköhän se Mariehamn ole Ahvenanmaan pääkaupunki ja Rovaniemi Lapin maakunnan pääkaupunki? Voidaan puhua pääkaupungista myös muiden kuin itsenäisten valtioiden osalta.
Turku tosin ei ollut pääkaupunki 1800-luvun alussa kuin ainoastaan 3 vuotta 1809-1812. Silloinkin epäviraliinen, vaikka Suomen alueen suurin kaupunki olikin 600 vuotta ennen kuin Helsinki ohitti 1840-luvulla kiitos Turun palon(kin)

Hieman ohi aiheen. Mutta historiallista aikaa on vuosi 2020 ja sen vuoksi hyvä perehtyä koko Suomen alueen historiaan.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Miksi näitä tuhansia ulkomailta palaavia ei saada valvottuun karanteeniin, kuten Husin toimitusjohtaja vaatii parhaillaan A-studiossa. Kyllä tämä byrokratia ja hidas päätöksenteko pännii.
No valmistellaan, kuten tossa jo aiemminkin sanottiin.

Testaaminen olisi tottakai hyvä, mutta siihen ei ne resurssit riitä. Vaatii aika paljon osaamista näytteenotossa ja tulosta analysoidessa
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nuoret tähdet
Tää koronavirus tulee oikeasti räjähtämään käsiin yhdysvalloissa tulevina viikkoina ellei jo lähipäivinä.
Pakko sanoa, tuo data alkaa olla jopa kaunista.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Markku Kanerva
Hyvin taas vedetään! Ylijohtaja puhui juuri, että ei tarvitse todisteita matkustamisessa (suullinen kertomus on ok) mutta komentaja hetkeä myöhemmin kertoo, että on oltava paperillinen versio matkustamisen tarkoituksesta.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven RyhtiOnhan tuo tilanne New Yorkissa tällä hetkellä järkyttävä, sairaalasta pitää siirtää ruumiita kylmäkuljetusrekkaan kun tilat eivät muuten riitä. Tietoa taudista ja sen leviämisestä oli aivan tarpeeksi mutta istuttiin käsien päällä ja käärmeöljykauppias vakuutteli että homma on hoidossa, tauti katoaa kuin ihme. Hoitohenkilökunta on valtavan stressin alla ja työskentelevät henkensä kaupalla kun suojavarusteita ei ole tarpeeksi.
 
Patrik Laine - Mario-esque
Aleksander Barkov jr. - Selke-good
Teppo Numminen - valurautapakki

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tää koronavirus tulee oikeasti räjähtämään käsiin yhdysvalloissa tulevina viikkoina ellei jo lähipäivinä.
Jenkit taitaa olla jo aamulla tapauksissa keulilla. Ei ehdi Italialaiset sitä johtaa ollenkaan kun vasta huomenna ohittavat Kiinan.

Ja sen jälkeen ero vaan tulee kasvamaan. Massiivisesti.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta -61, Jokerit oli....
...Tilastoidut tartunnat ovat vielä olleet kyllä aika maltilliset ja hyvä niin. Jotenkin muuten tuntuu hassulta, että Kainuussa ei ole tilastoituja tartuntoja? Kai sieltäkin joku on ollut Italiassa tai Espanjassa lomalla ja tuonut tuliasia tullessa? Ja kai sielläkin ollaan vapaasti liikuttu vaikka "olisi" pitänyt olla 2 viikkoa himassa. Etenkin kun noita rajoituksiahan ei taidettu heti sanoa?
Toki maailmassa paljon muuttunut ja totaalisen eri aika, mutta espanjalainen riehui maailmassa silloin 1918-19. 30-100 miljoonaa kuollutta, arviolta 20-50% koko pallon väestöstä sairasti sen. Suomessa kuolleita lähes 1% (25 000) koko sillosesta porukasta ja iski pääasiassa työikäiseen hyvä kuntoiseen väestöön. Tammi- helmikuussa 1920 iski Inariin ja tappoi tuossa 2 kuukaudessa 10 % koko Inarin populasta (pahiten koko Suomessa). Veikkaan, että kainuukin saa vielä osansa tästä kurimuksesta, toki en sitä toivo!
 
Kung Erik I Karlsson!

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Muuten tuosta ulkomailta kotiin paluusta... Kyllähän tietyssä määrin jonkinlainen vastuu pitää sillä tänne tulijallakin olla? Et sä voi olla ulkona kun tamppoonin naru, että et tajua olla menemättä vaikka sinne vitun bussiin tai junaan.
Kai siellä nytr ollaan nettiä luettu että mikä tilanne maailmalla nyt on ja etenkin Suomessa.
 

Lehmussaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaippa sitä voi antaa pikakurssin. Hätä ei lue lakia.

Jossain taisi olla myös juttua, että yhden hengityskoneen voisi mahdollisesti jakaa kahdelle potilaalle.
Joku kirjoitti, että ei ihan yksinkertasin homma tuon koneen käyttö. Oli osaavakin henkilökunta tehnyt vissiin käyttövirheitä ja tullut vahinkoa. Toki tässä hyödyt varmasti äkkiä ylittävät haitat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy