Joo. Tässä kun vielä oireet on melko marginaalisia. Vanhemmalla tytöllä kuume kesti kuusi tuntia. Pienemmällä vähän pidempään mutta täydessä touhukunnossa. Ei ole leikit pysähtyneet
Kaverin reilun vuoden ikäisellä tyttärellä korona nosti kuumeen yhdeksi illaksi 39 asteeseen, mutta ei kuulemma vaikuttanut mitenkään touhuiluun. Virtaa riitti.
Lapset ovat kyllä mestareita kestämään kuumetta. Muistan, kun 80-luvun puolivälissä, eli joskus 5-6 -vuotiaana sairastin keuhkokuumeen. Kuumetta oli 40.5 astetta. Siitä lähdettiin sitten päivystykseen selvittämään syytä. Lasko oli sen verran paha, että lääkärin mukaan noilla luvuilla lähdetään tyypillisesti sairaalaan. Hän määräsi kuitenkin kotihoitoa, kun olin niin pirteä. Ja asiassa auttoi sekin, että äitini oli sairaanhoitaja.
Ihmettelen vieläkin, että miten olin niin pirteä. Tauti taisi kestää reilun viikon. Vieläkin muistelen tuota melkeinpä lämmöllä (no, aika paljon lämpöä silloin olikin). Viikko meni mukavasti lastenvahdiksi tulleen mummun kanssa lautapelejä pelaillen. Tänä päivänä jo sellainen 37.5 astetta alkaa olla sellainen lukema, että meikäläinen kaatuu vuoteeseen, enkä kykenisi pelailemaan mummun kanssa. No, tuota vaikeuttaa sekin, että hän poistui keskuudestamme kymmenkunta vuotta sitten.
Takaisin ketjun aiheeseen: kovasti noita tapauksia tuntuu olevan. Ja omikronin kohdalla on tullut hyvinkin selväksi, että tartunnan saaamisen kannalta on aika sama, että onko rokotettu vai ei. Rokotteiden hyöty on kuitenkin selvä, kun katsoo näitä sairaala-, tehohoito- ja kuolleisuustilastoja, joissa noiden "ilmaantuvuuslukuja" eri ikäryhmissä vertaillaan. Kolmannen rokotteen merkitys tartunnan estämisessä on selvästi pienempi kuin alkuun annettiin ymmärtää. Joitain tapauksia omassa kuplassani tiedän, missä tuore kolmas piikki on estänyt oireisen tartunnan, vaikka muu perhe ympärillä sairastuu. Mutta kovasti on myös tapauksia, joissa suhteellisen tuoreella kolmannella rokotuksella oireet ovat yllättävänkin rajut.