Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 921 881
  • 81 126

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Minun mutuni tässä on nyt se, että tehohoitopaikkojen riittävyyttä suurempi ongelma on se, että siellä ei ole osaavaa henkilökuntaa tarpeeksi. Kyllä niitä paikkoja vielä piisaa.

Juurikin näin. Ongelmia on ihan vuodeosastoillakin, tavallisillakin.

Alta olevasta uutisesta voi lukea siitä tilanteesta juurikin peilaten sairaspoissaoloihin ja lisääntyneeseen hoidontarpeeseen peilaten. Ongelmia on jo nyt eripuolilla.

Alla olevasta artikkelista saa ihan realistisen kuvan nykytilanteesta.


Kiireetöntä hoitoa siirretään. HUSin alueella päivystykseen on ollut jonoa jossain kohtaa 45 tuntia. Myös sairaankuljetusta on jouduttu karsimaan. Samaa ongelmaa on Pirkanmaalla ja Turun seudulla. Siellä on ongelmana muutakin kuin korona. On RS:ä, noroa jne. kuormittavuus on kova. Poissaoloja on koronankin takia paljon ja vaje näkyy. Kiireetöntä hoitoa ajetaan alas.

Kyllä terveydenhuollon kantokyky on ihan oikeasti uhattuna tartuntojen lisääntyessä rajusti. Vaikka sitten siellä osastoilla sairastettaisiinkin aikaisempaa lievemmin. Se tarkoittaa samalla lisää henkilökunnan sairastumisia, poissaoloja jne.

Ei tämä ole niin yksinkertaista, että Omikron sairastuttaa lievemmin = antaa sen mennä läpi humauksella, rokotetut ovat turvassa. Muuttujia on monia ja suurimpana siinä on nimenomaan alasajettu henkilöstömitoitus, vuosien olematon henkilöstöpolitiikka sekä säästöt.
 
Viimeksi muokattu:

Sue

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, #89; lentosuukko KooKoolle
Lasten harrastukset siis jäihin, jatkossa jälleen koko koululuokka karanteeniin ja sisätilat kiinni. Entä ne lapset, jotka ovat jo sairastaneet koronan esimerkiksi juuri ennen joulua? Etäopetukseen vain?

Arkityössäni näen, miten syvät vaikutukset koronalla on ollut heihin, jotka ovat jo valmiiksi kiikkuneet marginaalin rajalla. Meillä on jo aiemmin ollut katuskitsofreenikoita, mutta nyt heitä on räjähdysmäisesti (sic) enemmän. Meillä on jo aiemmin ollut eristäytyneitä ja ihmispelkoisia, pohjattoman yksinäisiä, mutta nyt heitä on enemmän kuin yksikään tietää, koska heitä ei näy senkään vertaa. Meillä on päivä päivältä enemmän syvää köyhyyttä ja osattomuutta, lohdutonta työnäkymää ja tulevaisuudenperspektiiviä, joka ei kanna edes kynnyksen yli. Minä ymmärrän terveydensuojelun, olen nähnyt terveyspuolen kollegoiden paineen, mutta omikronin kohdalla peli on jo menetetty, eikä leviämistä estä enää mikään.

Lisäksi: olen nähnyt omista lapsistani, millaisessa todellisuudessa he ovat kasvaneet kohta viimeiset kaksi vuotta. Olen nähnyt heidän pahoinvointinsa. Olen nähnyt ystävä- ja tuttavaperheissä, kuinka perheet alkavat olla aivan loppu. Ja sote-alan ammattilaisena puran kollegoiden kanssa sitä jatkuvaa taakkaa, miten ihmistyötä pitäisi tehdä etäältä (bullshit), mutta sitä on pakko tehdä lähellä, koska muuten ihmisiltä lähtee kirjaimellisesti henki - he ovat kirjaimellisesti veitsen terällä. Ja, summa summarum, tästä seuraa jatkuva syyllisyyden taakka: altistinko jonkun kaikkein hauraimman? Ei yksin terveydenhuolto, vaan myös sosiaalipuoli on ottanut osumaa ja henkilökunta alkaa olla aivan loppu. Ja jälkipyykki on vasta tulossa syliimme - sosiaalipuoli sen pesee, ja kirkon diakoniatyö. Millä voimin, millä rahoin?

Olen väsynyt, vihainen ja ymmälläni, miten näin järjettömän tiukka linjanveto meni enää läpi.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mitenköhän tartuntoja hillitsee ruokaravintoloiden sulkeminen nykyisestä 20.00 -> 18.00? Veikkaan ettei mitenkään. Mutta pistää ruokaravintolat entistä tiukemmalle, täyssulku + korvaukset olisivat paljon parempi juttu yrittäjille.
Ei varmaan mitenkään. Oltiin eilen testaamassa yksi kehuttu ravintola. Kysyin, että ollaanko ekat ja ainoat asiakkaat - näin oli. Kun edelliset alkoholitarjoilua koskevat rajoitukset tuli voimaan, kaikki muut olivat peruneet varauksensa. Sääliksi kävi heitä.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Jumppa siirtyy nyt etäopetukseen. Eilen tuli sähköposti jumpanohjaajalta. Onkohan sama homma kuin viime keväänä ettei lähiopetuksessa enää tällä kaudella nähdä. Tänä "lukuvuonna" selvittiin sentään "jouluun" saakka ilman keskeytystä (viime syyskaudella jäi kaksi viimeistä jumppaa pois koronarajoitusten takia). Vähän tulee sellainen olo että maksaa tyhjästä kun jumppaa ei lähiopetuksena ole...

Kirjastoon ei ole vielä saatu "viihtymiskieltoa" joka siellä viime vuonna oli. Eli vartin sai sisällä olla eikä istumapaikkoja ollut (paitsi pari tuolia lähellä lainaustiskiä) joten kutsuin sitä (rajoitusta) viihtymiskielloksi... Onhan sekin parempi kuin se täyssulku joka oli keväällä 2020. Kyllähän kirjastosta on poistettu taas tuoleja niin että jokaisen pöydän ympärillä on vain yksi tuoli. Mutta lehtienlukusali on auki ja muutenkin toiminta vaikuttaa ihan normaalilta.

Tällaista täällä (Päijät-Häme)... Eipä minulla muuta annettavaa nyt ollut tähän vakavaan keskusteluun kuin omia (pikku) huomioita.

Edit. Taitaa olla kirjastot menossa kiinni jos sisätilat suljetaan. Odotetaan tarkempaa infoa.
 
Viimeksi muokattu:

Oadie

Jäsen
Millainen ihminen pystyy seisomaan näiden päätösten takana hyvällä omallatunnolla? Oikein pahaa tekee jälkikasvun puolesta. Onko tämä nyt voitto Kiurulle ja hallituspuolueiden kannattajille pienten lasten kustannuksella? No onnea nyt sitten vaan. Itselle tämä näyttäytyy sairaampana ja häikäilettömimpänä tekona koko tänä aikana.
 

axe

Jäsen
Koska oon niin kiimaisesti ajattelemassa, mitä muut mahtavat ajatella musta ja meistä, niin mietin koko yön mitä Kiuru tarkoitti sillä, että Kiurun mukaan "pahin skenaario on toteutumassa siinä mielessä, että Suomi pistää jo eurooppalaisittain silmään". Missä asiassa? Millä mittarilla? Millä tavalla pistää silmään? Kuka sellaista sanoo tai esittää? Jatkoaikalaisittain: Todista väitteesi esittämällä jokin lähde.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kirjastoon ei ole vielä saatu "viihtymiskieltoa" joka siellä viime vuonna oli. Eli vartin sai sisällä olla eikä istumapaikkoja ollut (paitsi pari tuolia lähellä lainaustiskiä) joten kutsuin sitä (rajoitusta) viihtymiskielloksi... Onhan sekin parempi kuin se täyssulku joka oli keväällä 2020. Kyllähän kirjastosta on poistettu taas tuoleja niin että jokaisen pöydän ympärillä on vain yksi tuoli. Mutta lehtienlukusali on auki ja muutenkin toiminta vaikuttaa ihan normaalilta.

Niin en tiedä olenko ainoa, joka ajoittain tykkää mennä kirjastoon ihan vaan "rauhoittumaan" ja/tai opiskelemaan? Mukava tuoli ja rauhallinen ympäristö, kuitenkin vapaana kodin ärsykkeistä. Ihan huippupaikka syventyä vaikka hyvään tietokirjaan tai tiedelehteen. -Sääli jos tämä taas kerran ollaan viemässä pois rokotetuiltakin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ja tuolla tarkoitan esim nimim. @Sistis kaltaisia kirjoittajia.

Tarkennetaan, että en tällä hetkellä edes suoraan ymmärrä rajoitusten tarvetta. Sen sijaan ymmärrän vain, että miksi tähänkin asti tällä tavalla toiminut hallitus näkee nyt mielessään tarvetta niille, ja millä syillä se todennäköisesti perustelee asiansa. Asetun siis tavallaan eri tavalla ajattelevan tahon saappaisiin.

Itse kannatin voimakkaasti epidemian pitämistä kurissa siihen asti, että koko väestö on saatu rokotettua kahdesti kaikkien halukkaiden osalta. Tukahduttaminen on utopiaa, joten nyt jos rajoitetaan, sen ainoa motivaatio pitäisi olla tartuntahuipun pienentäminen ja epidemian hallittu "ajo" koko väestön läpi. Mitään muuta ei voida rajoituksilla saavuttaa, eikä oikein pidäkään yrittää. Enkä ole edes yhtään varma, että voidaanko tätä millään rajoituksilla edes hallita.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Joo, siis pitää muistaa että tämä on vasta suositus ja AVIt sitten tekevät ne lopulliset päätökset. Ja niiden pitää tosiaan perustella päätöksensä kattavasti ja hyvin.
Kaikesta päätellen hallintokuviota pitäisi avata ihmisille paremmin, niin ei tarvitsisi vaatia presidentin valtaoikeuksien lisäämistä.

Tilannehan on se, että AVI:t voivat tarvittaessa sulkea sisäliikuntapaikkojen lisäksi myös koulut, jos näkevät sen tarvittavaksi keinoksi. Siis siitäkin huolimatta, että maan hallitus ei sitä suosittele. Ja siinä vaiheessa, kun AVI:kaan ei enää rajoita mitään, voi kunnan tartuntatautilääkäri sulkea yksittäisen koulun, kuntosalin tai vaikka jäähallin.

Suomen hallitus ei siis ole mikään politbyro, vaikka Kiuru ja STM saavat sen näyttämään siltä. Ja kuten olemme nähneet, ei viranomaisetkaan voi tehdä ihan mitä vain, vaan oikeuslaitoksella on viimeinen sana.

Jos AVI:t olisi otettu osaksi aluehallintouudistusta, kaikilla muilla paitsi helsinkiläisillä olisi tässä kuussa mahdollisuus valita se kokoonpano, joka vastaa alueellisista rajoituksista. Jos näin olisi, nykyinen koronapolitiikka nostaisi äänestysprosenttia. Sen sijaan valtuustoissa päätetään muista asioista ja toimeenpanijat jatkavat viroissaan myös epidemian jälkeen niin kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunut.

Kun ensi kerralla ihmettelette, miksi asioiden toimeenpaneminen on hidasta, muistakaa Kiurua. Hänenlaistensa päättäjien takia valta ja viranomaistoiminta on hajautettua.

Niin en tiedä olenko ainoa, joka ajoittain tykkää mennä kirjastoon ihan vaan "rauhoittumaan" ja/tai opiskelemaan?
Et ole. Minulle ja monelle muulle kirjasto on kirkon korvike kodin ulkopuoliselle paikalle rauhoittua.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK

Liitteet

  • 60h4mb.jpg
    60h4mb.jpg
    64,4 KB · kertaa luettu: 176

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen väsynyt, vihainen ja ymmälläni, miten näin järjettömän tiukka linjanveto meni enää läpi.
Samat tunnelmat. Suomen 5,5 miljoonan väestöön on upotettu 10 miljoonaa hyvin toimivaa rokotetta viimeisen vuoden aikana ja kiertävä virusmuunnos on tutkitusti aiempia selkeästi vähemmän vakavia tautimuotoja aiheuttava. Itsekin olen ottanut 3 koronarokotetta ja yhden influenssarokotteen enkä pääse kuntosalille tai ravintolaan klo: 19:00. Lapseni ei pääse harrastuksiin jne.

Hyvin hämmentävää. Kapinahenki tässä kieltämättä nostaa päätään jo itselläkin.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Niin en tiedä olenko ainoa, joka ajoittain tykkää mennä kirjastoon ihan vaan "rauhoittumaan" ja/tai opiskelemaan?
Minä käyn usein lukemassa kirjastossa lehtiä. Joskus menee parikin tuntia kun esim. tavaan Skeptikon ja Tieteen Kuvalehden sekä saman puljun Historia-lehden. Ja tulee sitä välillä muutenkin siellä istuttua jos on ylimääräistä aikaa... Vaikka vain selaillen juuri lainattuja aineistoja (~kirjoja).
 

Barney

Jäsen
Koska oon niin kiimaisesti ajattelemassa, mitä muut mahtavat ajatella musta ja meistä, niin mietin koko yön mitä Kiuru tarkoitti sillä, että Kiurun mukaan "pahin skenaario on toteutumassa siinä mielessä, että Suomi pistää jo eurooppalaisittain silmään". Missä asiassa? Millä mittarilla? Millä tavalla pistää silmään? Kuka sellaista sanoo tai esittää? Jatkoaikalaisittain: Todista väitteesi esittämällä jokin lähde.
Eiköhän tuo perustu johonkin omiin tutkimuksiin ja jos mennään kysymään niiltä tutkimuksen tekijöiltä, niin selviää, että Kiuru on taas tehnyt tutkimuksesta jotain sellaisia omia tulkintojaan, joita edes tutkimuksen tekijät eivät allekirjoita. Hyvin nuo ihan järjettömät long covid -luvutkin upposivat kansaan ja aika vähän on noita käyty kyseenalaistamaan. Ihan mielenkiintoista, kun historiassa jotkut ministerit ovat saaneet potkut huolimattomuusvirheen takia, mutta tämän porilaisen ankeuttajan annetaan valehdella ihan vakavalla naamalla ja tietoisesti kansalle edistääkseen omia intressejään.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
ja Turun seudulla. Siellä on ongelmana muutakin kuin korona. On RS:ä, noroa jne. kuormittavuus on kova. Poissaoloja on koronankin takia paljon ja vaje näkyy. Kiireetöntä hoitoa ajetaan alas.

Kyllä terveydenhuollon kantokyky on ihan oikeasti uhattuna tartuntojen lisääntyessä rajusti. Vaikka sitten siellä osastoilla sairastettaisiinkin aikaisempaa lievemmin. Se tarkoittaa samalla lisää henkilökunnan sairastumisia, poissaoloja jne.
Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko henkilöresursseja vapautuisi jos lopetettais karanteenit, massan testaamiset ja jäljitysrumpa?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko henkilöresursseja vapautuisi jos lopetettais karanteenit, massan testaamiset ja jäljitysrumpa?
Tehdäänkö tuota jäljitystä todellakin vielä? Mitä helvetin järkeä siinä enää on, kun todennettuja tartuntoja on jo kymmeniä tuhansia viikossa?

Mitä ihmettä sillä enää kuvitellaan saavutettavan?
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko henkilöresursseja vapautuisi jos lopetettais karanteenit, massan testaamiset ja jäljitysrumpa?
Moni tekee tätä ylitöinä kuten Porissakin, joka minulle tuttu toimintaympäristö. Testaamisen tasosta ja jäljityksestä on osin luovuttava, muttei se tätä peliä ratkaise. Ongelmia on ollut jo ennen koronaakin. Hoitajia on jäljitystyössä sangen vähän.

Henkilökunnan karanteeneista on hiukan vaikea luopua, lyhentää toki voi. Tämä on vähän oliko ensin muna vai kana. Lopputulos on silti se, että sairaspoissaolojen kautta ongelmat kärjistyvät ilman että potilaita makaisi joka puolella tai vara-sairaaloissa. Käsien vähyys konkretisoituu nyt ensi kertaa kunnolla. Vaikka kehityksen kulku on ollut nähtävissä omin silmin kohta 20 vuotta.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ymmärrän kyllä ettei ylimääräisille sairaslomille ole oikein tilaa missään, kun meilläkin on tuolavuoroa päivittäin tarjolla sairaslomien takia, eikä niille ole tekijöitä.

Tuohon sitten uudet saikut ja karanteeni, jos Korona niin osastot menee kiinni sen takia ettei ole henkilökuntaa.

Ja tätä se on varmasti muuallakin... Tyttären operaatio peruuntui, kun kirurgi on kipeänä ja näitä peruutuksia on varmasti ollut viime aikoina usein.

Silti harmittaa kyllä nuo lasten harrastukset... Toki tytöllä olisi tullut ainakin viikko taukoa harkoista, mutta jos nyt sitten operaatio menee helmikuulle, niin tauko on pahimmillaan aika pitkä.

Täytyy potkia palloa sitten kotona.
 

arpa80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tehdäänkö tuota jäljitystä todellakin vielä? Mitä helvetin järkeä siinä enää on, kun todennettuja tartuntoja on jo kymmeniä tuhansia viikossa?

Mitä ihmettä sillä enää kuvitellaan saavutettavan?
Terveydenhuoltohan oli näiltä osin ainakin romahtanut tai ainakin lähellä, kun kaikkia ei saada enää jäljitettyä, testeihin ei pääse, karanteenipäätöksiä ei saada ajoissa.

Kristan mukaan nuo olivat jokaisen oikeus ja siksi tässä nyt jarrutellaan. Toki pelot myös sairaalakuormituksesta.

Eiköhän tämä homma näytä mahdottomuuteensa, kun tulevien viikkojen aikana 50 000 sairastunutta saanee 200-250 000 karanteeniin välillisesti tai välittömästi.

Ja kuinkahan tämä saaga jatkuu?

Koronapassista lausuntoaika loppuu 17.1 ja lisäajan ostamisesta rokotuksiin on puhuttu. Niin voisiko tämä paine sitten helpottaa jo osin tammikuun lopussa - näin haluan ainakin uskoa.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Täytyy potkia palloa sitten kotona.

Mutta vain pihalla. Eikös eilen uutisoitu, että kaikki sisätiloissa harrastaminen kielletään. Minäkin juuri ajattelin alkaa viritellä vinyylisoitinta terassille. Onneksi naapurin vanhempi herrasmies pitää myös progesta...

Vakavasti ottaen: löytyikö jostain jotain uutista, että miten sulku vaikuttaa kirjastoihin? Huomasin siis keskustelun, mutta silmiin ei osunut mitään uutista. Eilisen pohjalta oma tulkintani on myös, että ne suljetaan. Mutta sulun voimakkuus jäi vielä auki. Vaihtoehtoja, joita on ollut tähän asti käytössä, ovat olleet ainakin täyssulku, lainojen haun ja palautuksen mahdollistava sulku ja sitten sellainen, jossa osa palveluista on pidetty avoinna.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Vakavasti ottaen: löytyikö jostain jotain uutista, että miten sulku vaikuttaa kirjastoihin?

Toisin kuin Kristan johtaman hallituksen, päätöksiä tekevien virkamiesten päätösten pitää olla lain mukaisia ja käsittääkseni tartuntatautilakiin ei eilen ole sovittu tehtävän muutoksia. Todennäköisesti riippuu ihan siitä minkä Aluehallintoviraston alueella asut.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Millähän helvetin tutkimuksella Krista täti lumoavaa tämän tutkimuksen tulokset.


"Tutkimus: Vain riskiryhmään kuuluneilla rokotetuilla vakavaa tautimuotoa

Kello 7.08: Yli miljoonasta tarkastellusta rokotetusta vain riskiryhmiin kuuluvilla ilmeni koronaviruksen vakavaa tautimuotoa, selviää Yhdysvaltain tautikeskuksen (CDC) julkaisemasta tutkimuksesta. Kuolleista lähes neljä viidestä kuului vähintään neljään riskiryhmään.

Tutkimuksessa tarkasteltiin yli 1,2:ta miljoonaa 18 vuotta täyttänyttä yhdysvaltalaista, jotka saivat ensimmäisen rokotteen joulukuun 2020 ja lokakuun 2021 välisenä aikana.

Seuratuista rokotetuista vain 0,18 prosentilla todettiin koronatartunta, 0,015 prosenttia sai vakavia oireita ja 0,0033 prosenttia kuoli"



Mitkä ovat ne perusteet, joilla kouluja edes yritetään sulkea kun kaikki tutkimukset viittaavat siihen, että jos jotain suljetaan niin hoitokodeista yms. estetään vierailut. Se on taas sitten kokonaan toinen juttu onko tuossa vaiheessa enää mitään merkitystä onko se lopullinen niitti korona vai mikä.
Tai miten voidaan perustella koronapassin käytöstä poisto kun rokotetut perusterveet eivät saa vakavaa tautia. Koronapassin muutos rokotepassiksi niin mitään muita rajoituksia ei tarvittaisi.
Karanteenit luonnollisesti altistuneilta pois ja karanteenit muutenkin vain viiteen päivään.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Moni tekee tätä ylitöinä kuten Porissakin, joka minulle tuttu toimintaympäristö. Testaamisen tasosta ja jäljityksestä on osin luovuttava, muttei se tätä peliä ratkaise. Ongelmia on ollut jo ennen koronaakin. Hoitajia on jäljitystyössä sangen vähän.

Henkilökunnan karanteeneista on hiukan vaikea luopua, lyhentää toki voi. Tämä on vähän oliko ensin muna vai kana. Lopputulos on silti se, että sairaspoissaolojen kautta ongelmat kärjistyvät ilman että potilaita makaisi joka puolella tai vara-sairaaloissa. Käsien vähyys konkretisoituu nyt ensi kertaa kunnolla. Vaikka kehityksen kulku on ollut nähtävissä omin silmin kohta 20 vuotta.
Ongelmat on tosiaan muualla(kin). Altistuneiden karanteeneista voitaisiin luopua. Itselläkin on lähipiirissä yksi sairaanhoitaja, jonka lapsi on antanut positiivisen koronanäytteen ja tällä sairaanhoitajalla on ollut häneen jonkun verran altistumista. Kuitenkin näyttäisi nyt sille, että kolmeen kertaan rokotettuna tämä sairaanhoitaja ei ole itse koronaan sairastunut. No, on kuitenkin viettänyt nyt viikon sairaslomalla varmuuden vuoksi.

Järkevää? En osaa varmaksi sanoa, mutta minusta tuntuu sille, että ei.

E: Ja "hauskinta" tästä tekee se, että tuo lapsen antama positiivinen testi oli kotitesti, mutta virallinen testi, jonka tulosta jouduttiin odottamaan 5 päivää antoi negatiivisen tuloksen. Nyt sitten miettivät, että jatkuuko karanteeni vai ei.

E2: Ja miten tämä porukka joka auttaa hoitajia jäljityksessä. Eivätkö he pystyisi keventämään sairaanhoitajien kuormaa muissa hommissa? Kai siellä sairaaloissakin on joillekin juoksupojille käyttöä....
 

Altec

Jäsen
"Testausta suositellaan tehtäväksi kahdesti viikossa perusasteen ja toisen asteen oppilaille. Jos opetusryhmässä todetaan useita tartuntoja, voidaan testausta lisätä tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksellä esimerkiksi 3–5 kertaan viikossa."

Missä ja kuka tätä tekee? Kapasiteetti ei riitä nytkään...
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Missä todellisuudessa tämä Luukkainen elää ja kenen etua hän ajaa? Aivan harhaista puhetta tuollaisessa virassa olevalta henkilöltä. Tällä tyylillä saadaan koko maa vielä enemmän sekaisin kuin se nyt on.

Opettajien ammattijärjestö OAJ ei yllättynyt hallituksen päätöksestä, mutta korostaa päättäjien vastuuta.

”Päätöksentekijöillä on nyt vastuu tehdä turvallisuutta vahvistavat toimenpiteet, joita olemme ehdottaneet, mutta joita ei tähän mennessä ole tehty. Muutoin olemme tilanteessa, jossa pakotetusti sairastamisen kautta joudutaan tekemään päätöksiä etäopetukseen siirtymisestä. Nyt ei ole yhtään aikaa jäädä odottamaan. Koulutuksen järjestäjillä on vastuu hoitaa terve ja turvallinen työskentely-ympäristö niin päiväkoteihin, kouluihin kuin oppilaitoksiinkin”, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo tiedotteessa.

”Epärealistiset toivomusluonteiset suositukset eivät enää riitä. Ne lähinnä paljastavat esittäjiensä varhaiskasvatuksen ja koulumaailman heikon tuntemuksen. Esimerkiksi turvavälejä ei päiväkodeissa ja kouluissa käytännössä pystytä pitämään. Tarvitaan konkreettisia tekoja, esimerkiksi rokotuksia, FFP2-maskeja, riittävää ilmanvaihtoa, kotitestejä ja pysyviä ryhmiä varhaiskasvatukseen”, hän jatkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös