Toisaalta samanlainen vastuu myös muiden maiden, tai siis ainakin länsimaisten oikeusvaltioiden rajoituksista päättävillä viranomaisilla ja poliitikoilla. Reaktiot Omikron-muunnokseen ovat tämä huomioidenkin olleet paikoin hyvin erilaisia Suomeen verrattuna. Sinänsähän jollain AVI:n virkahenkilöllä ei ole vastuuta mamme taloudesta, mutta luulisi tilanteen edes yksityishenkilöinä huolestuttavan siinä missä keskutelufoorumeilla ja sama myös poliitikkojen kohdalla, mutta kovin hiljaista on ollut, vaikka MaRa ymmärrettävästi onkin pitänyt asiasta ääntä.
Missään vaiheessa en ole ajanut "kaikki rajoitukset pois"-linjaa, vaan juurikin paluuta vielä toissa viikolla vallinneeseen käytäntöön, missä palvelut voidaan pitää auki koronapassilla. Valitettavasti signaalit ovat olleet sen kaltaisia, ettei se ole tapahtumassa vielä pitkähköön aikaan. De jure rajoituksia ei luonnollisesti ole vielä asetettu kesään asti, mutta de facto koronapassi on kuivumassa usean kuukauden. -En ihmettelisi vaikka siihen saakka, että jokin korkeahko raja esim. 80% saavutetaan kolmansissa rokotteissa.
Ymmärrän, että monelle "SDP-mieliselle" nykyinen tilanne passaa oikein hyvin, mutta päivä päivältä kun Suomi alkaa erottumaan enemmän ja enemmän tiukkoine rajoituksineen, jossain vaiheessa "kriittinen massa" alkanee kyseenalaistaa tämänhetkistä tiukkaa lockdownia. Suomalaisten kyvyn seurata pandemiaa myös globaalissa kontekstissa olen yliarvioinut koko ajan ja yliarvioin edelleen, mutta ilmeisesti ulkomaalaisia viestimiä ja rajoituksia seuraavienkin keskuudessa nykyinen tiukka linja kerää kannatusta?