Clubittaja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Jokerit
Marinilta kyllä todella järkevää puhetta A-Studiossa. Focus lähes täysin sairaalakuormituksessa. Toimittaja sellaisessa paniikissa, ettei meinaa Sannallakaan pokka pitää.
Tilastoissa ovat sairaalaan joutuneet ja sairaalassa olevat; ei jo pois päässeitä. Englannissa (koko UK-lukua ei saatavilla) suhde "ensisijaisesti koronan takia" vs. "muusta syystä + korona" ei ole muuttunut joulukuun aikana lainkaan (14.12. kun data saatavilla) ja 73 % on ensisijaisesti koronan takia.Näissä tilastoissahan on kaikki, joilla on todettu tartunta kaksi viikkoa ennen sairaalaan menoa tai päivä sairaalasta pääsemisen jälkeen? Jostain luin, että puolet tartunnoista on löytynyt sattumalta, kun kaikki sairaalaan tulevat testataan. Maalaisjärjellä ajatellen, tämä näkyy tilastoissa vääristävästi, kun virus kiertää näin vahvasti populaatiossa. Jos katsot esimerkiksi Lontoon "ventilation bed"-potilaita, niin ne ovat kasvaneet kolmessa viikossa 180 potilaasta 198 potilaaseen. Tuollainen menee ihan normaalin heilunnan piiriin.
Tuntuu vain hieman turhauttavalta, kun joka päivä tässä ketjussa osin samat nimimerkit heittelevät jotain kuolinnumeroita eri maista - vaikka he tässä kohdin jo kyllä varmasti tietävät hyvin, että ei ole edes teoreettisesti mahdollista, että omikronin vaikutus niissä mitenkään näkyisi.
Ota huomioon, että omikron kuulemma kiertää herkemmin rokotukset, eli tartunnan saaneissa on oletettavasti suhteellisesti ottaen paljon enemmän rokotettuja kuin aiemmin. Rokotetut kuitenkin hyvin pienellä todennäköisyydellä joutuvat omikronin takia sairaalaan, vaikka saisivatkin tartunnan. Eli vaikka omikron ei sinänsä olisi yhtään miedompi, ei sairaalalukujen pitäisi lähteä läheskään samalla tavalla nousuun kuin tartuntalukujen. Sitten jos omikron on vielä yhtään miedompi, sairaalakuormituksen kasvun pitäisi olla vieläkin vähäisempää.Esimerkiksi Helsingissä reilussa parissa viikossa tartunnat ovat nelinkertaistuneet, ja vieläpä samanaikaisesti testaamiskapasiteetti ei riitä testaamaan edes kaikkia selvästi oireisia. Helsingistäkin siis jo pian nähdään, mikä vaikutus tuolla on. Jotta sairaalaluvut eivät lähtisi kasvuun, pitäisi omikronin olla siis 75+ % miedompi.
Marinilta kyllä todella järkevää puhetta A-Studiossa. Focus lähes täysin sairaalakuormituksessa. Toimittaja sellaisessa paniikissa, ettei meinaa Sannallakaan pokka pitää.
Viime viikolla jo vähän tuolla sosiaalisen median puolella keskustelua seuranneena Britannian tilanteesta törmäsin siihen, että tällä viikolla olisi pitänyt alkaa näkymään jo kuulemma, kun moni siellä kyseli kuolonuhrien perään. No, jäämme odottamaan. Onko se nyt jo neljä viikkoa pyörinyt Omicron siellä ja eipä paljon mitään ole vielä tapahtunut. Kestikö muka Deltalla näin kauan?Pari päivää ja silleen. Ehkä 3-7 päivää, ehkä ei.
Juuri tästä samasta kirjoitin aiemmin päivällä. Vääristää tilastoja, kun sairaalassa ollaan tosiallisesti ihan muusta syystä, mutta varmuuden vuoksi tehty Covid-testi, joka osoittautunut positiiviseksi. Käsittääkseni linkittämästäni pläjäyksestä on nämä karsittu pois.Näissä tilastoissahan on kaikki, joilla on todettu tartunta kaksi viikkoa ennen sairaalaan menoa tai päivä sairaalasta pääsemisen jälkeen? Jostain luin, että puolet tartunnoista on löytynyt sattumalta, kun kaikki sairaalaan tulevat testataan. Maalaisjärjellä ajatellen, tämä näkyy tilastoissa vääristävästi, kun virus kiertää näin vahvasti populaatiossa. Jos katsot esimerkiksi Lontoon "ventilation bed"-potilaita, niin ne ovat kasvaneet kolmessa viikossa 180 potilaasta 198 potilaaseen. Tuollainen menee ihan normaalin heilunnan piiriin.
Marinilta kyllä todella järkevää puhetta A-Studiossa. Focus lähes täysin sairaalakuormituksessa. Toimittaja sellaisessa paniikissa, ettei meinaa Sannallakaan pokka pitää.
Rokotustilannetta myös tarkkaillaan tiiviisti. Eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa plussalle käänny. Koronapassi tulee sitten tammikuun puolivälissä laajennettuna takaisin, jos on hyvä tilanne.
Mielenkiintoista ja samalla valitettavaa nähdä, miten Suomen tiukka linja tulee näkymään ensi kesän draftissa. Vaikka nuorten kiekkoilijoiden pohjatyöt onkin tehty vuosien aikana, usean kuukauden paussi jääharjoittelusta ja otteluista on kyllä pahinta myrkkyä 17-18 vuotiaiden jääkiekkoilijoiden kehitysaskeleiden kannalta.
Vielä ei ole mitään alustavaa dataa tainnut olla sairaalajaksojen pituudesta Omicronin kohdalla. Tiedetään jo melko varmasti, että on vaarattomin tämän hetken varianteista, mutta leviää myös selkeästi nopeiten. Toivottavasti noista hoitojaksojien pituuksista tulisi vielä jossain vaiheessa hyviä uutisia.
Kappas. Antoivat samalla näköjään tuosta tietoa myös tänään. Lupaavalta kuulostaa.Etelä-Afrikasta saadaan siis jo jotain osviittaa, että sairaalajaksot olisivat lyhyempiä.
Sairaalassa potilaat tarvitsevat harvemmin lisähappea ja viipyvät sairaaloissa lyhyemmän ajan, kertoo NICD:n kansanterveyden asiantuntija Waasila Jassat.
Omikron-aalto on jo väistymässä sen syntysijoilla Etelä-Afrikassa
Omikron-muunnoksen tuoma tautiaalto näyttää jäävän selvästi pelättyä lievemmäksi, sanovat eteläafrikkalaiset tutkijat. Tutkimusnäyttö on silti vielä puutteellista.yle.fi
Joo, ollaan lätkäpalstalla mutta nyt on kyllä globaalin pandemian keskellä sen luokan first world problems, että laittaa vähän pyörittelemään päätä. Ainakin ketju huomioiden. Suomen "tiukka linjakin" on ollut verrattain löyhä eikä esim. yhtään kunnon lockdownia ole meilläkään nähty. Sitten täällä kilvan ihaillaan muita maita kun ei olla edes tietoisia niiden rajoituksista ja mitä siellä kansa ajattelee, kuvitellaan vaan että kaikki tehdään briteissä tms. just niin kun minäkin ajattelen, turha edes tarkistaa...
Se on pitkälti omikronin mietouden pointti, että se osuu ihmisille, joilla on entuudestaan immuunisuojaa. UK:ssa 95+ % aikuisista on havaittavissa vasta-aineita veressä. Ei mistään päin maailmaa ole saatavilla realistista dataa miten omikron vs. delta/joku muu käyttäytyisi naiivissa populaatiossa. E-Afrikassa taas erittäin suurella osalla väestöstä on infektio tai kaksi alla aiemmin, todettuna tai ei.Ota huomioon, että omikron kuulemma kiertää herkemmin rokotukset, eli tartunnan saaneissa on oletettavasti suhteellisesti ottaen paljon enemmän rokotettuja kuin aiemmin.
Briteissä ensimmäisestä sekvensoidusta deltasta ensimmäiseen sairaalahoidon aallon huippuun (huhtikuun alku - heinäkuun loppu) kesti 3½ kuukautta.Viime viikolla jo vähän tuolla sosiaalisen median puolella keskustelua seuranneena Britannian tilanteesta törmäsin siihen, että tällä viikolla olisi pitänyt alkaa näkymään jo kuulemma, kun moni siellä kyseli kuolonuhrien perään. No, jäämme odottamaan. Onko se nyt jo neljä viikkoa pyörinyt Omicron siellä ja eipä paljon mitään ole vielä tapahtunut. Kestikö muka Deltalla näin kauan?
Juuri tästä samasta kirjoitin aiemmin päivällä. Vääristää tilastoja, kun sairaalassa ollaan tosiallisesti ihan muusta syystä, mutta varmuuden vuoksi tehty Covid-testi, joka osoittautunut positiiviseksi. Käsittääkseni linkittämästäni pläjäyksestä on nämä karsittu pois.
Ruotsissahan on ollut jopa enemmän maa kiinni kuin Suomessa. Alkuun viivyttelivät, mutta sen jälkeen rajoitukset ovat olleet melko kovia. Ainoastaan maskin käyttö on Ruotsissa todella vähäistä verrattuna Suomeen.
Kappas. Antoivat samalla näköjään tuosta tietoa myös tänään. Lupaavalta kuulostaa.
Tuota, anteeksi hieman tyhmä kysymys, mutta tarkoitat nyt tässä varmaan myös kaikkia ihmisiä, joilla on täysi rokotussuoja? Etkä siis vain niitä, jotka ovat itse koronan aiemmin sairastaneet?Se on pitkälti omikronin mietouden pointti, että se osuu ihmisille, joilla on entuudestaan immuunisuojaa.
En toki usko, että sairaalahoidon huippu on vielä tietenkään saavutettu siellä. Enemmän oli mielessä viruksen vaarallisuus, josta luulisi olevan jo vähän paremmat näytöt jo tässäkin vaiheessa kuolemienkin muodossa. Sehän toki tässä tulee mielenkiintoista olemaan, onko leviäminen paljon nopeampaa kuin virus on vaarattomampi ja kuinka kauan siellä sairaalassa keskimäärin viivytään.Briteissä ensimmäisestä sekvensoidusta deltasta ensimmäiseen sairaalahoidon aallon huippuun (huhtikuun alku - heinäkuun loppu) kesti 3½ kuukautta.