Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 167 072
  • 81 179

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki



Jokainen täysjärkinen ihminen lukittautuu nyt himaansa eikä todellakaan harrasta mitään liikuntaa tai näe ketään.

Vittu tällaiset ihmiset ihan oikeasti tekevät täällä päätöksiä.

Muutan Mikko Valkosen viestiä muutamalla sanalla, jolloin siitä tulee täydellinen ohjenuora yksilöille ja yhteiskunnalle pandemian hoitoon.

- Sanoisin, että yksilöllä on silti ensisijainen vastuu. Ei sinne ole pakko mennä pelaamaan. Jokaisen täysivaltaisen ihmisen tulee osata arvioida tilanne omalta kantiltaan ja tehdä päätöksensä sen mukaan, Valkonen lataa.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja kaiken lisäksi vielä joku ylilääkäri. Mitä sekin mistään tietää?

Tietää ainakin sen, että perusterveydenhuolto on kriisissä, koska hammashoitajia siirretään koronajäljittäjiksi. Tämä on sitten peruste tuhota tuhansien ihmisien elinkeino - nyt neljättä kertaa kahden vuoden sisään.

Mutta koska ylilääkäri, niin varmasti oikeassa ja vaihtoehtoja ei ole.
 

SFedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
Tietää ainakin sen, että perusterveydenhuolto on kriisissä, koska hammashoitajia siirretään koronajäljittäjiksi. Tämä on sitten peruste tuhota tuhansien ihmisien elinkeino - nyt neljättä kertaa kahden vuoden sisään.

Mutta koska ylilääkäri, niin varmasti oikeassa ja vaihtoehtoja ei ole.
Unohdit sen ihmisjätteen. Ainahan on vaihtoehtoja, mutta joskus ne kaikki ovat omalla tavallaan huonoja.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Itse aion mennä tänään aiheuttamaan moraalipaniikkia useamman tuhannen ihmisen kanssa Töölöön HJK:n euromatsiin. Saatan jopa somettaa sieltä.
Kunhan et huuda, kun HJK raivaa tiensä jatkoon. Sivistyneet golf-aplodit sallitaan, kunhan kädet on desinfioitu sitä ennen.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Yhden rokotuksen jälkeenkö on todennäköistä joutua pariksi viikoksi sängynpohjalle? Ehkä hieman liioittelet tuota toisen rokotuksen vaikutusta.

Ei ole omakohtaista kokemusta, mutta mitä noita on mediassa kerrottu, niin paljon todennäköisempää kuitenkin. No, muutama päivä ehkä, ja sitten toipumiseen toinen mokoma.

Mitä taas näihin kakkospiikkeihin tulee, niin jos esimerkiksi hiljattain ollut vanhusten asuntolan rypäs oli sellainen, että kahteen kertaan rokotettujen oireet olivat pitkälti nuhaa tai muita lieviä oireita, niin onhan tuo hyöty melkoinen.

Tuossa rokotekeskustelussa oli hiljattain hyvä esimerkki erään kanssapalstalaisen kertomana. Kertaalleen rokotettu perusterve vietti muutaman päivän käytännössä vuodepotilaana sairastuttuaan. Minulla on yleisesti se käsitys, että tämä on aika tyypillinen oirekuva, mutta voin olla väärässäkin. Joka tapauksessa, mieluiten muutama päivä nuhaa kuin tuollaista. Lasken sille ison arvon.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Long Covidista. Iltalehdessa oli juttua lasten tehohoitojaksoista koronan vuoksi ja samassa uutisessa oli juttua myös long covidista. Tapiaiselta ihan mielenkiintoinen kommentti:

Entä sitten paljon puhuttu long covid eli pitkä korona, jonka vaikeista oireista kärsisi joidenkin väitteiden mukaan jopa kolmasosa koronan sairastaneista ja se uhkaisi erityisesti nuorisoa? Tapiaisen mukaan pitkä korona on aito ilmiö ja se voi uhata myös niitä, joilla itse infektio on lievä. Hän kuitenkin sanoo, että pitkän koronan yleisyys tuskin on aivan sitä, mitä julkisuudessa on annettu ymmärtää.

– Tutkimusnäyttö vaikuttaa siltä, että se ei voi olla kovin yleistä. Vaikuttaa epätodennäköiseltä, että mittakaava jopa kolmasosasta pitäisi paikkaansa.

 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
...ne jotka eivät rokotusta suostu ottamaan odottavat kiltisti että pandemia poistuu...
Entäs sitten meikäläisen mielenlaadulla varustetut ihmiset (en usko olevani ainoa), joilla on kyllä kaksi rokotetta pistettynä eikä missään nimessä ole rokotevastainen, mutta on kyllä rokotepassivastainen? Eikä tarvitse vastata vaikka tämä kysymykseksi muotoituikin.

Ymmärrän kyllä ne vilpittömästi hyvät tarkoitukset, jotka jonkunmoisen rokotepassin takana ovat, mutta periaatteen vuoksi en luultavasti ikinä tule hyväksymään sitä, että mun pitäisi terveystiedoillani todistaa jollekin jotain, poislukien ehkä jotkut mahdolliset tilanteet, joissa pitäisi se jokin todistaa viranomaiselle. Näin ollen jos rokotepassi joskus tulee, minä sitten vain jätän menemättä esim. kiekkomatsiin, jos sinne päästäkseen pitäisi esittää joku koronatodistus tmv, ei siinä mitään.

Ymmärrän mikäli passi tulee, mutta en hyväksy ja olen valmis kantamaan ne seuraukset, jotka hyväksymättömyydestä mahdollisesti koituvat. Jos mun kanssa ei leikitä koska mulla ei ole passia, tai jos onkin, kieltäydyn sen esittelemisestä, olkoon sitten niin, etten minä pääse leikkiin mukaan.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ja näin. Väliotsikot alla olevasta jutusta. Ei vaan kykene ymmärtämään tätä rajoitustouhua.

Finnkino: Iso vaikutus elokuva-alaan
Helsingin jäähalli: "Lamauttaa käytännössä koko toiminnan"
Helsingin juhlaviikot: Avajaiskonsertti muuttuu myös päätöskonsertiksi
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Mitä mahdat nyt ihan oikeasti selittää? Nyt on käytössä rokotteet. MItä muuta voidaan tehdä kuin rokottaa 2-3 kertaa myös ne kaikkein heikoimmat? Pitäisikö heidän vuokseen rajoittaa koko yhteiskuntaa? Miksi niin ei ole aina tehty jokaisen taudin kohdalla? Influenssa on myös erittäin vakava tauti monisairaille ja/tai vanhuksille. Siksi heitä rokotetaan usein sitäkin vastaan, mutta silti vaan kuolleita tulee.

Mietis nyt ihan itsekin.

A) Pitkään aikaan ennen koronaviruspandemiaa ei ole ollut virus- tai bakteeriperäistä tautia (pois lukien Aasialainen influenssa), mikä aiheuttaisi maailmanlaajuisen pandemian. Esimerkiksi SARS:ista ja sikainfluenssasta ei muodostunut sen kaltaisia pandemioita, joita vastaan olisi tarvinnut asettaa rajoituksia. Sitä vastoin Espanjantaudista muodostui maailmanlaajuinen pandemia, jonka johdosta asetettiin rajoituksia. Varmasti paiserutonkin, eli mustan surman, aikana oli jonkinlaisia ihmisten elämää rajoittavia rajoituksia voimassa. Ja kausi-influenssaan meillä on olemassa jo rokote, jota päivitetään joka vuosi, joten sitä vastaan ei tarvitse asettaa rajoituksia. Varmasti näin käy myös koronaviruksen kohdalla ajansaatossa.

B) Yhteiskunnan on pidettävä huolta myös niistä niin kutsutuista heikommista, joille koronavirus on vaarallinen. Kaikki riskiryhmäläiset eivät ole vielä saaneet toista koronarokote-annostaan, joten rajoituksille on sen kohdilta perusteet. + Koronavirus voi olla vaarallinen myös perusterveille ja viedä myös heitä teho-osastolle --> Tämä siis pointtina, että koronavirus ei ole pelkästään vaarallinen riskiryhmäläisille ja vanhuksille.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Ja näin. Väliotsikot alla olevasta jutusta. Ei vaan kykene ymmärtämään tätä rajoitustouhua.

Finnkino: Iso vaikutus elokuva-alaan
Helsingin jäähalli: "Lamauttaa käytännössä koko toiminnan"
Helsingin juhlaviikot: Avajaiskonsertti muuttuu myös päätöskonsertiksi
Nämä rajoitukset ovat täysin ylimitoitettuja niistä MAHDOLLISESTI saataviin hyötyihin. Törkeä temppu AVIlta. Nyt tapahtumajärjestäjiltä ja lajiliitoilta kanne oikeuteen MARAn tyyliin. Perusteena eriarvoistaminen ja ylimitoitus. AVIt toimii kuin vanhat kommaridiktaattorit, kansannousuko tässäkin on ainoa lääke?
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas, Englanti



Jokainen täysjärkinen ihminen lukittautuu nyt himaansa eikä todellakaan harrasta mitään liikuntaa tai näe ketään.

Vittu tällaiset ihmiset ihan oikeasti tekevät täällä päätöksiä.
Kuun lopussa olisi tarkoitus kaivaa pilli naftaliinista ja lähteä Tallink turnaukseen puhaltamaan muutama peli. Näkyi olevan reilu 500 joukkuetta ilmoittautunut turnaukseen. Näinköhän sekin jää väliin. Vittu.
 
4

444

”Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.” Tai no, ainakin hyvin mielenkiintoisia. Keskustelu käy kiivaana ja taistelupareja löytyy joka puolelta. Kuitenkin vaikuttaisi, että taustalla on niinkin yksinkertainen syy kuin ymmärtämättömyys toisen kannasta. Johtuu se sitten siitä, että sitä ei haluta kuulla tai siitä että sitä ei osata pukea ymmärrettävään muotoon. Ja sitten on ne täysin absurdit kannat, joita on vaikea ymmärtää, kun ne eivät lipaise edes läheltä realismia.

Ymmärrän, että korona on yhä tänäkin päivänä maailmanlaajuinen pandemia ja porukkaa kuolee etenkin köyhemmissä maissa tähän valtavia määriä. Mistä seuraakin ikävä kysymys: mitä sitten? Ei meitä (yleistämistä, ei suinkaan kosketa kaikkia) ole tähänkään mennessä kiinnostanut suuressa määrin Afrikassa jylläävät epidemiat muutamaa uutisotsikkoa pidemmälle. Miksi siis jeesustellaan juuri koronan takia? Jossain Senegalissa, Nigeriassa tai Botswanassa ei tulla koskaan pääsemään samanlaisiin rokotemääriin (väestöön suhteutettuna) kuin länsimaissa, ellei niitä piikkejä laivata sinne miljardeja ja taas miljardeja. Ja kun näin ei olla tekemässä, niin huolemme heidän terveydestään on lähinnä tekopyhää ja selittelyä.

Tähän maailmanlaajuiseen pandemiaan on kuitenkin olemassa hoitokeino, joka tunnetaan nimellä rokotteet. Jo nyt voidaan huomata, että vaikka vallalla jylläävä variantti tarttuu aiempia herkemmin ihmisten välillä, niin sairaaloissa hoidettavien määrät ovat hyvinkin matalat. Ja ymmärtääkseni hoidettavista valtaosa on rokottamattomia; joko omasta valinnastaan tai siksi, että eivät ole vielä saaneet siihen edes mahdollisuutta. Täysin rokotettujen määrä koronan vuoksi sairaaloissa on käsittääkseni hyvin pieni ja ko. virukseen kuolleiden täysin rokotettujen määrä sitäkin pienempi. Ei pitäisi olla vaikea nähdä, mitä rokottamattomien olisi syytä tässä vaiheessa tehdä, mikäli mahdollisuus todella on tarjolla.

Mikä jengiä sitten tällä hetkellä riepoo? Se että hallitukselta ja terveysviranomaisilta ei saada selkeää viestiä siitä, mikä strategia tällä hetkellä on. Kukaan ei tunnu tietävän, mikä se todellinen exit-strategia on. Onko sellaista? Ketä halutaan suojella? Alkuun rajoitustoimet tuntuivat järkeviltä, sillä viruksen käyttäytymisestä oli niukalti tietoa, mutta sen tiedettiin olevan etenkin riskiryhmille hyvin vaarallinen. Hienoa, suojellaan siis riskiryhmiä. Nyt taudin etenemistä on seurattu maailmanlaajuisesti reilut puolitoista vuotta ja sille on olemassa ennaltaehkäisevä rokote. Suomessa lähes kaikki sellaiset riskiryhmäläiset on rokotettu kahteen kertaan, keille tämä rokote ylipäänsä voidaan antaa. Ketä siis suojellaan? Sairaanhoitokapasiteetista on puhuttu paljon, mutta viruksen kourissa on 5,5 miljoonan väestöstä sairaaloissa n. 100 ihmistä. Onko terveydenhuolto siis vaarassa? Ymmärrän, että jokainen koronapotilas teholla vie sen paikan, joka voisi jonkun katastrofin iskiessä olla tarpeen jollekin toiselle. Samalla tavalla käy jokaisen muunkin taudin kohdalla, jos tehohoitoon joudutaan turvautumaan. Tai edes ”vain” sairaalahoitoon. Onko siis niin, että sairaanhoitokapasiteetti on luokkaa ”kehitysmaa”, kun tällaisessa tilanteessa ollaan sillä kuuluisalla veitsen terällä? Lääkärikommentaattoreiden mielestä kyllä, mutta se ei anna objektiivista kuvaa. Ja toisaalta hallitushan ei ole missään vaiheessa linjannut, että juuri tästä olisi kyse. Eli keitä tai mitä tässä yritetään suojella?

Mikä siis mättää? Päivästä toiseen kauhistellaan tartuntojen määrää, mutta unohdetaan mainita, että siinä missä tartuntojen määrät ovat jopa kymmenkertaistuneet parissa kuukaudessa, niin sairaaloissa on ehkä kaksinkertainen määrä ihmisiä koronan vuoksi. Mutta koska ilmaantuvuusluku ja tartuntojen määrät, niin määrätään lisää rajoituksia. Ja siltikään missään ei anneta selkeitä suuntaviivoja, että milloin niitä rajoituksia voitaisiin alkaa poistaa. Tai heitetään ilmoille lukema ”80 % rokotuskattavuus lokakuun alkuun mennessä”, jonka tiedetään jo tässä vaiheessa olevan täysin utopistinen tavoite. Operaatio Loppukiri lanseerattiin helmikuussa. Puoli vuotta sitten. Sillä valettiin kansaan uskoa, toivoa ja rakkautta. Siitä puhuminen lopetettiin suunnilleen seuraavana päivänä. Silloinkaan ei annettu konkretiaa, vaan ainoastaan maalailtiin kuvia. Samaa mitä tehdään nyt. Puhutaan rokotepasseista, puhutaan lokakuun alusta, ja sitten rajoitetaan lisää, vaan ei edelleenkään kerrota, miksi rajoitetaan. Puhutaan maskeista, turvaväleistä, käsideseistä, yleisörajoituksista. Mutta kukaan ei kerro, miksi. Tiedetään, että tautia ei saada tukahdutettua. On ennustettu, että tauti tulee jossain muodossa jäämään ”iloksemme” pysyvästi. Mutta silti halutaan rajoittaa, koska päiväkohtaiset tartuntaluvut ovat kovat. Kuinka pitkään nämä rajoitukset kestävät? Jossain sanotaan, että seuraavan kuukauden ajan. Fine. Mitä tapahtuu sen jälkeen? Mitkä ovat ne kriteerit, joita tarkastellaan kuukauden päästä? Kyllähän ne pitää tiedossa olla viranomaisilla ja hallituksella, jotka näitä linjoja vetelevät. Jos ovat, niin miksi niitä ei voi kertoa muillekin? Jos ihmisiä ihan todella halutaan patistaa rokotettaviksi, niin miten olisi sen kepin sijasta vaikka sellainen porkkana? Annettaisiin selkeitä tavoitteita, konkreettisia raja-arvoja, joihin päästyämme rajoituksia voitaisiin poistaa. Annettaisiin ihmisille sellainen signaali, joka kannustaisi kantamaan se oma korsi yhteiseen kekoon.

Ja sitten pitäisi ihan korkealta taholta tulla myös se signaali sille, että tietty määrä koronakuolemia tulee jatkossakin olemaan hyväksyttävää. Sitähän se on muidenkin tautien, alkoholismin ja vaikka liikalihavuudenkin kohdalla. Kaikkia ei voida pelastaa, mikäli he eivät halua pelastua. Meillä tulee aina olemaan ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta halua rokotetta. Heidät tulee hoitaa siinä missä muutkin, mutta heidän vuokseen muiden vapautta ja elinkeinon harjoittamista ei tule enää rajoittaa. Nykyisenkaltaisella rempomisella ja sinne tänne sohlaamisella saadaan vain ihmiset hermostumaan ja vauhkoamaan. Selkeitä linjoja, selkeitä lukuja, selkeitä päivämääriä. Ja mielellään se selkeä strategia, jolla on realistinen tavoite. Ei selittelyä, ei ympäripyöreyksiä, ei latteuksia. Eikä vittu todellakaan mitään veitsen teriä.
 

Hexa

Jäsen
Li Andersson juuri tiedotustilaisuudessa, että 2m turvaväleista pyritään luopumaan terveysturvallisesti. Ai että on kivoja kommentteja, tän kaiken rajoitusrallin keskellä.
Mitähän tuo tarkoittaa käytännössä. Pitääkö olla rullamitta mukana ja vähä vähältä pienentää väliä parantuvan koronatilanteen mukaan. Ensin 1.80m, sitten 1.60m jne.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
HJK:n peli täälläkin suuntana. Lohkovaihetta sen jälkeen odotellessa. Noin muuten, aika samaa mieltä kuin Pauli Rautiaisen twiitit:


"Yhteiskunnassa moraalipaniikki on levinnyt. Kunnat tekevät laittomia rajoituspäätöksiä. Koulujen johtokunnat asettavat lapsille lainvastaisia ehtoja rokotteiden saamiselle. Sairaanhoitopiirit asettavat lainvastaisia ehtoja tapahtumien turvallisuussuunnitelmille. Miksi ketään ei kiinnosta laittaa oikeusvaltiollisuudesta karannutta toimintaa takaisin ruotuun?"

Hyvä kysymys Rautiaiselta.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Suomi erottuu kyllä päivä päivältä rajoitusten tiukkuudessa suhteessa tartuntatilanteeseen. Siinä missä useimmissa länsimaissa porukka on isolta osin vähintään henkisesti matkalla kohti vanhaa normaalia, tuijotetaan täällä edelleen päivittäisiä tartuntalukuja pitkälti samaan malliin, kuin vuosi sitten rokotekattavuuden ollessa tuolloin ~0%.

Urheiluväen "lammasmentaliteetti" eroaa kovasti myös ainakin pohjoisamerikkalaisesta. Siinä missä NHL-kausi ollaan aloittamassa pitkälti normaaliin tapaan täysine halleineen, ollaan Suomessa laittamassa "valoja pois päältä", vaikka välttämätöntä se ei todellakaan ole. Ravintola- ja tapahtuma-alan kurittamisesta onkin tullut ikävä patenttikeino, jolla hillitä hysteerikkojen ja "eroon korononasta"-jengin raivoa. -Jokaisen kiristystoimen pitäisi olla kunnon kansalaiskeskustelun takana.

AVI:en merkittävä ongelma on lisäksi, että heille on nyt suotu massiivinen valta ilman demokraattista oikeutusta. USA:n alueellisista rajoituksista (mitä siis ei käytännössä nyt ole) sentään päättävät vaaleilla valitut poliitikot ja viranhaltijat.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Korona-aikaa alkaa takana olla se puolitoista vuotta. Rajoituksia on ollut, rajoituksia on mennyt. Viranomaisia on tässä ehditty useampaan otteeseen moittimaan epäselvästi perustelluista rajoituksista. Moitteita on tullut epäselvästä, aika ajoin suorastaan ristiriitaisesta viestinnästä. Sitten viranomaiset lähtevätkin vetämään ihan uutta kania hatusta. Mitä pienistä epäselvyyksistä, kun voidaan luoda täysin päätön rajoitushimmeli. Keksivät sitten rakentaa tällaisen himmelin tapahtumien rajoittamiseksi:
HS:n tietojen mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä ja THL:ssä on työstetty mallia, jossa erilaiset tilaisuudet on pisteytetty sen mukaan, kuinka todennäköisesti niissä ilmenee koronavirustartuntoja.

Pisteytyksessä on otettu huomioon muun muassa asiakasprofiili.

Se tarkoittaa, että esimerkiksi vanhemman ja jo kaksi rokotetta laajasti saaneen asiakaskunnan suosimaa oopperaa tai teatteria ei pidetä niin riskialttiina kuin vaikkapa laajoja sisätilojen musiikkitapahtumia, joissa yleisö tanssii ja puhuu kesken konsertin.

Ei siinä. Voidaanhan asiaa ajatella posin kautta. Ainakin hetkellisesti näyttää, että "kielletään kaikki" ei ole enää ainoa työkalu viranomaisten arsenaalissa. Ei se paljon ole, mutta on se jotakin.

Silti... Onkohan nämä nyt ihan tosissaan? Uskooko kukaan enää tässä vaiheessa, että viranomaiset saisivat tällaisen himmelin toimimaan jotenkin tasapuolisesti? Uskooko enää kukaan, että tällainen riskijaottelu onnistuttaisiin laatimaan riittävän kestävin perustein? Itse olen hieman skeptinen sen suhteen. Tottakai luokittelu aikaan saataisiin, mutta eiköhän se jossain määrin mielivaltainen olisi. Se ei oikein ole hyvä asia, kun lähdetään toisten elinkeinoa rajaamaan. Ei yhtään hyvä. Ei voida mielivaltaisesti päättää, että artisti X saman tapahtumatalon lavalla on vaarallisempi kuin artisti Y. Joku klassinen musiikki tai ääripäänä joku selkeästi nuorten suosikki voisi asiakasprofiililtaan olla selkeästi perusteltavissa suuremman tai pienemmän riskin tapahtumaksi. Mutta miten jotkut enemmän keski-ikäisiä vetävät tapahtumat, tai tapahtumat, joissa ikähajonta on merkittävä? Ei se rokotekattavuus niin selkeä mittari ole.

En tiiä taas. Ei käy tapahtumien järjestäjiä kateeksi vieläkään. Ei tämä touhu vieläkään kuulostaa siltä, että he olisivat ennustettavuutta saamassa toimintansa tueksi.

Noh. Ehkä pienistä epäloogisuuksista ei enää pitäisi yllättyä. Kai tää joskus loppuu...
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Winnipegissä kaksi kertaa rokotetut pääsevät halliin, mutta Suomessa täytyy katsomot sulkea. Suomi kait ainoa maa joka enää seuraa tartuntojen määriä tehdessään näitä päätöksiä.
 

Oadie

Jäsen
HJK:n peli täälläkin suuntana. Lohkovaihetta sen jälkeen odotellessa. Noin muuten, aika samaa mieltä kuin Pauli Rautiaisen twiitit:


"Yhteiskunnassa moraalipaniikki on levinnyt. Kunnat tekevät laittomia rajoituspäätöksiä. Koulujen johtokunnat asettavat lapsille lainvastaisia ehtoja rokotteiden saamiselle. Sairaanhoitopiirit asettavat lainvastaisia ehtoja tapahtumien turvallisuussuunnitelmille. Miksi ketään ei kiinnosta laittaa oikeusvaltiollisuudesta karannutta toimintaa takaisin ruotuun?"

Hyvä kysymys Rautiaiselta.
Täälläkin on erään nimimerkin kertomana tullut ilmi ettei minkäänlaista paniikkia ole havaittavissa. Omaan silmään tässä juuri muuta olekkaan ja vielä päättävällä tasolla. Se huolestuttaa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
B) Yhteiskunnan on pidettävä huolta myös niistä niin kutsutuista heikommista, joille koronavirus on vaarallinen. Kaikki riskiryhmäläiset eivät ole vielä saaneet toista koronarokote-annostaan
Linkki? Vai puhutko nyt heistä, jotka olisivat sen saaneet, mutta eivät ole jostain syystä ottaneet?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös