Tuo on juuri sellainen syy, minkä takia ravintolaväen pitäisi olla välittämättä tulevista rajoituksista. Ei millään tavalla validi syy sulkea ravintoloita joskus 18.00. Suurimmat ongelmat tuntuvat olevan työmailla ja rajoilla.
Viranomaisten uhmaaminen se vasta hölmöä onkin. Siinä voi mennä luvat ja sitä myöden butiikki nurin. Ei varmaankaan toivottavaa?
Hulluus sen kuin lisääntyy, mitä pitemmälle tämä jatkuu. Pirkkalassa siis pidetään rajoitukset tiukkoina, jos Albaniassa on liian paljon tartuntoja. Tuntuu siltä, että rajoitusten ylläpitämiseen keksitään koko ajan uusia rajapyykkejä sitä mukaa kun aiemmat eivät enää ole päteviä. Alun alkaenhan perusteltiin rajoitustoimenpiteitä terveydenhuollon kapasiteetin riittämisellä. Saa nähdä missä vaiheessa ei enää keksitä mitään uutta perustetta rajoituksille.
Perustelu ei ole muuttunut miksikään. Rajoituksia pidetään mitä luultavimmin voimassa niin kauan, kunnes on jonkinlainen varmuus, että tautimäärät eivät pääse kasvamaan merkittävästi. Käytännössä niin tapahtunee kesällä tai alkusyksystä, kun rokotekattavuus on luokkaa 70%. Kevennyksiä tulee sillä ehdolla, että riskit laskevat.
Käytännössä riskit ovat olemassa niin kauan, kun 1) kansalaisten keskuudessa ei ole vahvaa rokotekattavuutta, ja 2) kun virus pyörii lähialueilla ja siirtyy paikasta toiseen mm. työvoiman mukana.
Mitä tulee sitten noihin baarirajoituksiin, niin niissä ei ole perusteena se, että hallitus pitäisi kapakoissa notkumista tärkeänä asiana, vaan puhtaasti taloudelliset realiteetit. Jos kuppilat menevät nurin, työttömyys lisääntyy ja sitä myöden valtion menot.
Harrastusten suhteen menetykset kohdistuvat hyvinvointiin ja viihtyvyyteen. Jos vaikka kunnan liikuntasali on kiinni, mikään yritys ei mene nurin ja ole kuukauden päästä lakki kourassa vaatimassa tukia. Sen takia yksityiset salit ja liikuntatilat ovat saaneet pitää tietyin ehdoin ovet auki, kun taas kunnalliset eivät.