Tähän liittyen muuten (tyhmä) kysymys. Joku varmasti osaa tähän antaa jonkun näköisen selvityksen.
On puhuttu siis siitä koko viime vuosi, että terveydenhuollon kapasiteetti pitää turvata ja tämän takia erityisesti rajoituksia tarvitaan. No, viime vuosi meni ja uusi vuosi alkoi. Edelleen kuitenkin puhutaan siitä kuuluisasta terveydenhuollon kapasiteetista.
Ihan näin vilpittömänä kysymyksenä; Onko se terveydenhuollon kapasiteetti jokin vakio, jota ei pystytä nostamaan? Jos koronaan ei osattu varautua viime vuonna, niin eikö siihen nyt osattaisi? Vai onko kapasiteetti jo muutenkin niin tapissa, ettei lisäresursseja voi enää saada?
YLE:n haastatteleman Itä-Suomen yliopiston anestesiologian ja tehohoidon professorin Matti Reinikaisen mukaan tehohoitopaikkoja on Suomen sairaaloissa noin 300 kappaletta ja sitä kasvatettiin keväällä noin 500. Tämä kasvattaminen tosin vaatii Reinikaisen mukaan sen, että muusta hoidosta, esimerkiksi leikkauksista, karsitaan.
Riittääkö tehohoidon kapasiteetti koronapotilaiden hoitoon koko maassa, joudutaanko potilassiirtoihin? Kysyimme asiantuntijalta
Koronatilanteen pahentuessa kansalaisia askarruttaa muun muassa se, kuinka paljon sairaalat voivat ottaa vastaan koronapotilaita.
yle.fi
Pitää muistaa, että näitä tehohoidossa olevia on muistakin syistä kuin koronavirustartunnan takia. Se olisi tietenkin hyvä tietää, että kuinka paljon tehohoidon kapasiteetista käytetään muiden kuin koronapotilaisiin.