palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Nyt jo n. 50 tuntia vierähtänyt siitä, kun työnantaja käski kotiin. Ei vieläkään ole kuulunut mitään tartuntauti yksiköstä (vai mikä lie instanssi tätä jäljitystä tekee). Tätä menoa mahdollinen karanteeni on ohi, ennen kuin minulle on siitä edes ilmoitettu. On kyllä aivan vitun hidasta. Ja tässähän vielä tietenkin käy niin, että mun kohdalla todetaan, ettei altistumista ole tapahtunut ja karanteenia ei tarvita, joten viikonlopulle suunniteltu työprojekti tuli peruttua nyt aivan turhaan. Eikä sitä voi tietenkään suunnitella ensi viikonlopullekaan, ennen kuin saan jotain konkreettista tietoa.
Soittelin itse tuonne neuvontaan ja siellä tiesivät kertoa, että ruuhkaa on. Soittelevat kuitenkin viikon jokaisena päivänä, eli myös lauantaisin ja sunnuntaisin.

Yhdisti (tai yritti) sairaanhoitajalle ja neuvoi, ettei kannata välttämättä jonoon jäädä vaan jättää soittopyyntö. Pystynevät ehkä antamaan tarkempia tietoja, tai sitten ei. Jätin soittopyynnön. Katsellaan kuka soittaa sitten ensimmäisenä.

Mitään oireita ei ole ilmaantunut ja tosiaan kontaktista on nyt 7 päivää aikaa. Eli kohta tuo potentiaalinen karanteeni on jo "lusittu", ennen kuin minua on siitä virallisesti edes tiedotettu.
Näin se taitaa tosiaan mennä. Eli jos viikko sitten perjantaina olen altistunut, niin ensi keskiviikkona pitäisi karanteenin päättyä, riippumatta siitä milloin mulle siitä ilmoitetaan tai ei ilmoiteta.

Se mikä tässä on kaikkein vittumaisinta ehkäpä, on se ettei tähän sairastuneeseenkaan olla oltu yhteydessä. Eli kenelläkään ei nyt ole esimerkiksi sitä tietoa, että kaveri on ollut viimeksi viime perjantaina ravintolassa bailaamassa tappiin asti. Viranomaiselle on välitetty ainoastaan tieto siitä, että työkavereita on altistunut. Siihen päälle normaalit kauppareissut yms. mitä ehti tehdä ennen kuin sai tiedon taudista. Eli ravintola ei tiedä asiasta, eikä tiedä myöskään kukaan siellä asioinut... Eikä kaveri tiedä mihin tätä tietoa voisi edes välittää, koska viimeisin tieto hänellä on se, että häneen ollaan yhteydessä. Häntä hoitavalle työpaikkalääkärille hän kyllä kertoi, mutta tämä lekuri taas tuskin on kertonut sitä eteen päin mihinkään. Kaveri sai vielä tiedon, että saa mennä maanantaina töihin, eikä tarvitse edes käydä testeissä uudestaan. Siis mitähän aktuaalista vittua oikeasti? Eihän tämä voi nyt mennä kaiken tieteen ja taiteen sääntöjen mukaan.

Ainiin, sairaanhoitaja soitti mun soittopyynnön johdosta ja kertoi oikeastaan vain sen, ettei tiedä asiasta oikeastaan mitään. Myönsi, ettei mulle tai kenellekään meistä välttämättä soiteta ollenkaan ja myönsi myös, etten mä ole virallisesti karanteenissa, joten periaatteessa saan vapaasti hillua missä lystää.
Lainaan itse itseäni.

Vyyhti tuli päätökseensä. Kaikki altistuneet, sekä koronapositiivinen ovat nyt saaneet puhelinsoitot jäljittäjiltä, sekä asetettu virallisesti karanteeniin.

Paitsi minä. Koska en ole kuulemma altistunut.

Tähän minä - tyhmä ja asiaan vihkiintymätön - kaipaisin älykkäämmiltä selvennystä: Eli kaveri kärsi flunssasta pari viikkoa sitten ja oli viikon pois töistä. Tässä välissä kävi myös testeissä, joista tuli negatiivinen tulos. Tuon flunssaviikon jälkeen kaverille jäi raju yskä, joka on jatkunut tähän päivään asti. Kuljin viime viikon kaverin kyydillä töihin joka aamu, eli olin hänen seurassaan n. 15-20 minuuttia joka päivä. Hän myös yski autossa ollessaan. Viimeisen kerran kuljin siis hänen kyydillään töihin perjantaina 13.11. Viikonloppu tuli ja meni ja yskä jatkui vielä maanantaina ja tiistaina, jolloin kaveri hakeutui työpaikkalääkärille saadakseen jotain troppeja tuohon yskäänsä. Mitään muita oireita kuin tuo yskä ei ollut. Lääkäri halusi kuitenkin varmuuden vuoksi teettää koronatestin ja se tehtiin. Seuraavana päivänä, eli keskiviikkona 18.11. tuli positiivinen testitulos. Nyt jollain logiikalla - mitä minä en ymmärrä - altistuneeksi lasketaan tuosta 48h taaksepäin tekemisissä olleet henkilöt, eli sunnuntaihin asti. Miksi?

En ole todellakaan hirveän syvällisesti tiedepuoleen tutustunut, mutta onko tuo siis yleinen käytäntö, että katsotaan testistä 48h taakse päin, vai pystyvätkö he jotenkin päättelemään testituloksesta, milloin tuo virus on niin sanotusti puhjennut? Mun logiikalla tuo korona on kaiken järjen mukaan ollut kaverilla päällä jo edellisellä viikolla. Minkään erityisten oireiden takiahan kaveri ei siis hakeutunut lääkäriin, vain ja ainostaan tuon jo yli viikon kestäneen yskän takia. Eli kaikki viikonlopun ravintola- ja kauppa yms. kaverikontaktit ovat tapahtuneet terveenä?

Tästä pääsenkin kivasti vielä jo aiemmin möyhöämääni hitauteen. Siis aivan uskomattoman paskasti hoidettu prosessi. Mun yhteystiedot on annettu sinne jo viime keskiviikkona, mutta kukaan ei ole vaivautunut soittamaan edes sen vertaa, että en ole altistunut. Edes esimiehelleni, saati turvallisuuspäällikölle ei ole annettu vapauttavaa päätöstä minun suhteeni. Eli he ovat todenneet, että minä en ole altistunut, mutta eivät ole vaivautuneet kertomaan siitä kenellekään. Vittu miten amatöörimäistä touhua. Eli minun ei olisi tarvinnut olla päivääkään töistä pois ja olisimme voineet tuon lauantain ison projektin viedä läpi ihan normaalisti. Nyt firmalle aiheutuu merkittävästi kuluja tuon budjetoidun projektin siirtämisestä johtuen, sekä minun palkkani maksusta, josta firma ei tule saamaan penniäkään takaisin. Ei kai nyt vittu siihen mitään koulutettua henkilökuntaa olisi tarvittu, että minua olisi vain infottu välittömästi, että aihetta karanteeniin ei ole? Jos johonkin on kiveenhakattu, että katsellaan testistä se 48h taakse päin, niin homma olisi minun osaltani ollut välittömästi selvä. En jumalauta yhtään ihmettele, että tämä homma leviää ja pahasti, kun tuolla mielestäni tärkeimmässä lenkissä, eli tartuntaketjujen jälkityksessä puuhastellaan näin paskasti.

Se mikä tästä nyt enää puuttuisi on se, että kun minä huomenna menen töihin, niin alkuviikosta alkaisikin yhtäkkiä oireita ilmaantumaan ja mulla todettaisiin korona. Saattaisin siinä vaiheessa olla aivan vitun törkeä puhelimessa sitä henkilöä kohtaan, joka minuun ottaisi yhteyttä. Toivotaan tietenkin, että näin ei tapahdu.
 
Sanonta "tärkeintä ei ole voitto vaan reilu peli", on suurta myrkkyä eteenpäin haluavalle urheilijalle.

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Onko ihmisten oikeasti niin vaikea vaikka esim. nukkua kotonaan sen yön ajan? Onko pakko lähteä jonnekin hillumaan? Ei ymmärrä.
Yksi oma frendini oli aika rikki tuossa kevään sulkuaikaan, kun ei meinannut oikein löytää tekemistä. Kaikki eläminen tapahtui kodin ulkopuolella ja yleensä joukossa. Kämppä, joka kalliolaiseen tapaan on pienempi kuin omakotiasujan koirankoppi ei oltu varusteltu juuri muuhun kuin nukkumiseen ja kalsareiden vaihtoon. Erittäin sosiaalisille ja aktiivisille ihmisille kehoitukset olla neljän seinän sisällä on varmaan perseestä. Nuoret on tietenkin ihan oma lukunsa kaikesta somessa nyhjöttämis-puheista huolimatta. Kaipaavat laji- ja ikätovereiden seuraa. Haluavat haistaa ja maistaa. Ja koska taivas ei kevään jälkeen pudonnutkaan niskaan, takana on suht vapaa kesä ja mediat täynnä uutisia nurkan takana odottavasta rokotteesta, niin vaikea sitä mieltä on enää kääntää siihen, että nyt voisi vähän himmailla kontakteja ja huvitoimintaa.

Itse en ole sitten lokakuun puolivälin ollut oikein missään, mutta vaikka asumukseni onkin pieni, niin viihdyn mainiosti näiden kaikkien vempeleiden keskellä. Onpahan nyt aikaa eri hankkeille.
 
Viimeksi muokattu:

Last Night a DJ Saved My Life
Je suis koronasika

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Tässähän käy juuri niin kuin asiantuntijapiireissä ollaan puhuttu. Koko vuoden media on lietsonut paniikkia ja kertonut kuinka kahden viikon kuluttua kaikki kuolee. Nyt, kun etenkin Helsingin alueella olisi syytä elää rajoittuneemmin, ei ketään enää kiinnosta. Etenkin nuoret ovat täysin turtuneet ja tauti on osa elämää, eikä tulisi mieleenkään sen vuoksi kykkiä neljän seinän sisällä.

En ihmettele.
Tämä. Vaikea siinä on ihmisten (etenkin nuorempien) asennoitua, jos lähipiirissä ei ole riskiryhmäläisiä ja itse tauti on suurimmalle osalle oireiltaan normaali flunssaan verrattavissa. Etenkin, kun varmasti moni on jo varmasti rajoittanut sitä elämäänsä monen kuukauden ajan.

Nyt ulkona on kylmää ja pimeää, niin ei siinä ihmisten järki kestä jumittaa vaan kotona neljän seinän sisällä tapaamatta ketään. Myös se eläminen on eskapismia tästä koko korona aiheesta, kun sitä ei enää jakseta miettiä/se on osa elämää. Nyt kun vielä rokote on tulossa lähiaikoina, niin tosi vaikeaa tässä on ihmisten asenteita ja käytöstä enää muuttaa.

Mun pointti ei oo nyt puolustella varomattomuutta, vaan hakea syitä siihen ja yrittää ymmärtää miksi ihmiset toimii noin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@palle , mene koronatestiin, älä töihin.

Mitään logiikkaa tuossa tapauksessasi ei ole ”korkeampien tahojen puolelta”, mutta sinä voit käyttää tervettä järkeä. Mene testiin.

Menkää hyvät ihmiset testeihin heti, kun joku on jonka kanssa olette olleet samassa tilassa on sairastunut. Ei voi jäädä odottamaan käskyjä tai ohjeistuksia muualta, kun itse pitää ymmärtää viipymättä toimia järkevästi.
 
"Yks maali Nordenskiöldinkadulla vastaa kymmentä maalia maakunnissa". -Ville Nieminen (1.1.2016)

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
@palle , mene koronatestiin, älä töihin.

Mitään logiikkaa tuossa tapauksessasi ei ole ”korkeampien tahojen puolelta”, mutta sinä voit käyttää tervettä järkeä. Mene testiin.

Menkää hyvät ihmiset testeihin heti, kun joku on jonka kanssa olette olleet samassa tilassa on sairastunut. Ei voi jäädä odottamaan käskyjä tai ohjeistuksia muualta, kun itse pitää ymmärtää viipymättä toimia järkevästi.
Ongelma tässä ”järkevästi toimimisessa” on, että ainakin tähän asti on pitänyt keksiä oireita, eli käytännössä valehdella terveydenhuollolle. Testeihin ei lähtökohtaisesti oteta oireettomia, jollei ole vahvistettua altistumistilannetta, josta taas ei voi kertoa itse. Toki sitä virustakaan testissä tuossa tilanteessa tuskin löytyy.
 
JOE E. TATA! \o/

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun jengit, yksilöinä Rantanen ja Kakko
en usko! Juuri luin jutun jossa kertoivat että normaali aikana noin miljoona pakettia jouluisin. Nyt sanoivat että tulossa kaikkien aikojen joulu. Arvio 1,5-2miljoonaa pakettia. Tulee olemaan kaikki noutopisteet täynnä paketteja.
Tämä juuri. Palautekanavista pelkästään Twitterissä törmää isosti palautteeseen, kuinka lokeroon tilattu tuote menikin aivan muualle. Tiheämmin palvelevissa keskustoissa ei välttämättä niin karmea heitto etäisyydellä, mutta laidempana kaupunkia ja pienemmillä paikkakunnilla voi etäisyyksiä tulla liiaksi.
 
On hetki, jolloin ajan soisi lentää,
Pyytää mukaansa ja sielua keventää
diiiii di di di diiiii (kitaravingutus <3)

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
@palle , mene koronatestiin, älä töihin.

Mitään logiikkaa tuossa tapauksessasi ei ole ”korkeampien tahojen puolelta”, mutta sinä voit käyttää tervettä järkeä. Mene testiin.

Menkää hyvät ihmiset testeihin heti, kun joku on jonka kanssa olette olleet samassa tilassa on sairastunut. Ei voi jäädä odottamaan käskyjä tai ohjeistuksia muualta, kun itse pitää ymmärtää viipymättä toimia järkevästi.
Virallisissa tietokanavissa suositellaan testeihin menoa, jos oireita ilmaantuu. En kai minä voi edes testeihin oireettomana mennä, varsinkin kun en ole edes altistunut millekään? Saatan soittaa kyllä huomenna aamulla työterveyteen ja kysyä, että pääseekö.

Lueskelin oireista ja näköjään yhdeksi "harvinaiseksi" oireeksi luetaan päänsärky. Minulla on koko viikonlopun ollut päänsärkyä, mutta migreenistä kärsivänä en juuri pieniä päänsärkyjä noteeraa. Ehkäpä se riittää testiin pääsemiseksi.
 
Sanonta "tärkeintä ei ole voitto vaan reilu peli", on suurta myrkkyä eteenpäin haluavalle urheilijalle.

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ongelma tässä ”järkevästi toimimisessa” on, että ainakin tähän asti on pitänyt keksiä oireita, eli käytännössä valehdella terveydenhuollolle. Testeihin ei lähtökohtaisesti oteta oireettomia, jollei ole vahvistettua altistumistilannetta, josta taas ei voi kertoa itse. Toki sitä virustakaan testissä tuossa tilanteessa tuskin löytyy.
Näin hän se on ja se on typerää ja väärin. Mutta sitten on vain keksittävä joku oire, kuten vaikka kurkkukipu, lihaskivut, ripuli tai kaikki yhdessä. Tässä kohtaa on aivan turhaa itkeä testaamisen järjettömyyttä, kun se ei siitä muuksi muutu. Tällöin täytyy toimia tehokkaimmalla mahdollisella tavalla, jotta lopputulos on oikea: testiin pääseminen.
 
"Yks maali Nordenskiöldinkadulla vastaa kymmentä maalia maakunnissa". -Ville Nieminen (1.1.2016)

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Lueskelin oireista ja näköjään yhdeksi "harvinaiseksi" oireeksi luetaan päänsärky. Minulla on koko viikonlopun ollut päänsärkyä, mutta migreenistä kärsivänä en juuri pieniä päänsärkyjä noteeraa. Ehkäpä se riittää testiin pääsemiseksi.
Tyttöystävä pääsi täällä Helsingissä nopeasti testiin juurikin pienen päänsäryn takia ja halus varmistaa ettei olis pienioireinen Korona - tulos oli negatiivinen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@palle , jos olet ollut samassa autossa lopulta positiiviseksi todetun henkilön kanssa, olet altistunut. Ihan sama, mitä joku ohjeistus sanoo. Sen nyt sanoo terve järkikin. Toivotaan, ettei sulla koronaa ole, mutta sano nyt vaikka se kurkkukipu syyksi ja käy testeissä.
 
"Yks maali Nordenskiöldinkadulla vastaa kymmentä maalia maakunnissa". -Ville Nieminen (1.1.2016)

Flonaldo

Jäsen
Kuljin viime viikon kaverin kyydillä töihin joka aamu, eli olin hänen seurassaan n. 15-20 minuuttia joka päivä. Hän myös yski autossa ollessaan. Viimeisen kerran kuljin siis hänen kyydillään töihin perjantaina 13.11.

Seuraavana päivänä, eli keskiviikkona 18.11. tuli positiivinen testitulos. Nyt jollain logiikalla - mitä minä en ymmärrä - altistuneeksi lasketaan tuosta 48h taaksepäin tekemisissä olleet henkilöt, eli sunnuntaihin asti. Miksi?

En ole todellakaan hirveän syvällisesti tiedepuoleen tutustunut, mutta onko tuo siis yleinen käytäntö, että katsotaan testistä 48h taakse päin, vai pystyvätkö he jotenkin päättelemään testituloksesta, milloin tuo virus on niin sanotusti puhjennut?
Yleinen käytäntö pitäisi olla, että se on 48 h oireiden alkamisesta. Tuossa tapauksessa tietysti sitä oireiden alkamista on hankala määrittää, kun on ollut tuollainen pitkittynyt tila, välillä negatiivista testitulosta ja todennäköisesti sitä edeltävä oli sitten jotain muuta tautia. Ehkä juuri sen takia tässä tapauksessa on sitten napattu päiväksi se testipäivä, kun mitään muutakaan ei kovin suurella varmuudella ole mahdollista määrittää.

Kyllä minä ainakin siis laskisin sinut selvästi altistuneeksi - vielä kun noita altistumiskertoja on ollut useita ja siihen on liittynyt vielä yskimistä ja hyvin pieni, suljettu tila.

Toisaalta nyt yhdeksän päivää myöhemmin, ja kun et olet mitään oireita saanut sinä aikana, oma riskisi siltikin tartunnan saamisesta alkaa olla hyvin vähäinen. Oireiden esiin nouseminen keskittyy sinne 3-7 päivän kohdalle altistumisesta ja 10-14 päivän välillä aletaan jo suurella todennäköisyydellä olemaan kuivilla.
 
Ei tule kukaan kiikkustuolissa sanomaan, mikset tehnyt mitään jännää, kun olisit voinut.

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Tämä juttu sai vitutuksen nousemaan heti aamusta. Luulin aiemmin, että suomalaiset olisivat tätä parempia. Saanut lukea varsinkin syksyllä muista maista, kuinka ei jakseta enää rajoituksia ja tulkoon korona jos on tullakseen. Ajattelin, että onneksi Suomessa osataan paremmin, mutta ei. Sama itsekäs meininki täälläkin.
 

Flonaldo

Jäsen
Ei tule kukaan kiikkustuolissa sanomaan, mikset tehnyt mitään jännää, kun olisit voinut.

Onneksi tässä ei ole ollut kuin vasta 8-9 kuukautta laittaa tämä kuntoon. Pikkuhiljaa, baby steps.
En mitenkään usko, että tämä maa pärjäisi enää sodassa (vaikka sotavertaukset ovat syvältä), sillä niin huonoa kriisinsieto ja kriisinhoito ovat paikoin olleet. Olisi luullut, että muiden maiden virheistä olisi opittu jotain. Suomella on ollut Euroopan maista eniten aikaa varautua ja saada jäljitys yms. kuntoon, ennen kuin paska iskee tuulettimeen. Nyt ei saada edes tehtyä niitä päätöksiä, joilla muissa maissa on saatu tartunnat kuriin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
Itsekäs kansa, joka vielä puoli vuotta sitten istui kotonaan kiltisti karanteenissa. Paska hallitus, joka vielä jokin aika sitten luetteli 19 kohdan ohjelman, jolla Suomi saatiin kiinni ja rajoitukset lähelle nollaa. Jep jep... Jännästi unohtunut se tasapainoilu taudin hoidon ja talouden välillä. Olisihan sitä lockdownia voitu tietysti jatkaa näihin päiviin asti, ai ei vai? No höh.
 

Last Night a DJ Saved My Life
Je suis koronasika

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Tyttöystävä pääsi täällä Helsingissä nopeasti testiin juurikin pienen päänsäryn takia ja halus varmistaa ettei olis pienioireinen Korona - tulos oli negatiivinen.
@palle , jos olet ollut samassa autossa lopulta positiiviseksi todetun henkilön kanssa, olet altistunut. Ihan sama, mitä joku ohjeistus sanoo. Sen nyt sanoo terve järkikin. Toivotaan, ettei sulla koronaa ole, mutta sano nyt vaikka se kurkkukipu syyksi ja käy testeissä.
Yleinen käytäntö pitäisi olla, että se on 48 h oireiden alkamisesta. Tuossa tapauksessa tietysti sitä oireiden alkamista on hankala määrittää, kun on ollut tuollainen pitkittynyt tila, välillä negatiivista testitulosta ja todennäköisesti sitä edeltävä oli sitten jotain muuta tautia. Ehkä juuri sen takia tässä tapauksessa on sitten napattu päiväksi se testipäivä, kun mitään muutakaan ei kovin suurella varmuudella ole mahdollista määrittää.

Kyllä minä ainakin siis laskisin sinut selvästi altistuneeksi - vielä kun noita altistumiskertoja on ollut useita ja siihen on liittynyt vielä yskimistä ja hyvin pieni, suljettu tila.

Toisaalta nyt yhdeksän päivää myöhemmin, ja kun et olet mitään oireita saanut sinä aikana, oma riskisi siltikin tartunnan saamisesta alkaa olla hyvin vähäinen. Oireiden esiin nouseminen keskittyy sinne 3-7 päivän kohdalle altistumisesta ja 10-14 päivän välillä aletaan jo suurella todennäköisyydellä olemaan kuivilla.
Näin se minunkin logiikka sanoo. Teen nyt tosiaan niin, että olen aamulla työterveyteen yhteydessä. Mieluusti kävisin tuossa kävelymatkan päässä olevassa paikassa testeissä, mutta en nyt äkkiseltään keksi miten sinne ajan varaan. Yritin Omaoloa käyttää ja täytinkin sen kaavakkeen, mutta vittupää Nordea onkin iltaan asti suljettu eikä tunnistautuminen onnistu.
 
Sanonta "tärkeintä ei ole voitto vaan reilu peli", on suurta myrkkyä eteenpäin haluavalle urheilijalle.
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Tekila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Täällä kanssa oma tarina on saamassa päätöksen.

Meidän +32 hengen altistumisporukasta yhdellä meni kuppi jumiin ja soitteli terveysviranomaisille, että miksi meille kenellekään ei ole vielä soitettu altistumisesta ja karanteenista.

Siellä päiviteltiin jotain virhettä ja viivettä, ettei Tampereelta ole faksi saapunut etelä-Suomeen missä tiedot altistumisesta oli.

Kiiteltiin, että soiteltiin perään ja nyt on osa jo saanut karanteenipäätöksen, siis tässä nyt ollaan 3 päivää enää virallisesti karanteenissa. Meistä suurin osa on kyllä aika säntillisesti omaehtoista karanteenia pitänytkin. Ne ketkä on palkattomalla ovat enemmän näreissään tästä hitaasta toiminnasta.

Mietittiin kanssa, miksei meillä kenelläkään vilkku ole vilahtanut. Tämä positiivinen sai tuloksensa keskiviikkona, eli eiköhän siitäkin 48 tuntia taaksepäin olla katsottu altistumisajaksi, joten me lauantaina samassa tilassa olleet eivät olla sitten "altistuneet". Oireet alkoivat lauantain ja sunnuntain välisenä yönä positiivisella. Oivoi tätä toimintaa.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En mitenkään usko, että tämä maa pärjäisi enää sodassa (vaikka sotavertaukset ovat syvältä), sillä niin huonoa kriisinsieto ja kriisinhoito ovat paikoin olleet. Olisi luullut, että muiden maiden virheistä olisi opittu jotain. Suomella on ollut Euroopan maista eniten aikaa varautua ja saada jäljitys yms. kuntoon, ennen kuin paska iskee tuulettimeen. Nyt ei saada edes tehtyä niitä päätöksiä, joilla muissa maissa on saatu tartunnat kuriin.
Häh? Suomihan lienee maailman top5 maa koronan hoitamisessa ihan millä tahansa mittarilla. Kansalaiset ovat todella kuuliaisesti pysyneet kotona ja pitäneet välejä.

Ja mitä päätöksiä nyt siis pitäisi tehdä ja kenen?
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Lexaa
Näin Vantaalaisena mietin tätä kotikaupungin tilannetta. Eli tilanne on nopeasti heikentynyt.
- Onko niin, että Lentokentän kaikki tartunnat joissa ei ole vakituista asuinkuntaa menee Vantaalle?
-Vantaa on pinta-alataan aika iso kaupunki, joka koostuu pienemmistä asutuskeskuksista ja keskustana pidetään Tikkurilaa
-Näistä asuinalueista koronaisimmat ovat todennäköisesti sosioekonomisin perustein ja monikulttuurisen asukasluvun perusteella: Hakunila, Tikkurila, Koivukylä, Korso, Martinlaakso ja Myyrmäki korostuen erityisesti tiettyihin alueisiin kaupunginosan sisällä.

Ongelma on varmasti nyt myös se, että koronaa on liikkeellä niin paljon, että sitä tulee koteihin koulusta, päiväkodeista, työpaikoilta, harrastuksista ja sitten tietysti nuorisolta ja nuorilta aikuisilta.
 

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United
Edelleen sanon että suomalaiset ovat hoitaneet hyvin tämän keissin. Vähän rönsyilee joo luvut pk-seudulla mutta en jaksa usko että gagga osuu tuulettimeen.

..sitten..Jos alkaa olemaan ei oota tarjolla hoitoa tarvittaessa niin huolestun. Toki tuskin tämäkään tilanne koko suomea missään vaiheessa koskisi.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Miten se voi olla mahdollista että ensin HUS ilmoittaa että tauti leviää paljon ei kantasuomalaisten joukossa, ja päivän pari myöhemmin tapaukset lähtee jyrkkään nousuun, ja vielä vähän ympäri maata.

Ettei tässä nyt vaan ole kyse jostain sellaisesta että esim tehdään nyt tehovalvontaa turvapaikkahakijoiden keskuksissa?

En halua kääntää keskustelua kantasuomalaiset vs muut, mutta onhan se aika selvää että mikäli tällaista tehdään ympäri maata, ja vielä "tehokkain tuloksin", tästä ollaan hiljaa ettei tule just tuota että "perkeleen tummat levittää koronaa".
 
Aloitteellinen, aktiivinen, rohkea

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olisihan sitä lockdownia voitu tietysti jatkaa näihin päiviin asti, ai ei vai? No höh.
Tästä lock-downista sen verran, että olen aina ihmetellyt, kun jotkut rajoituksia vastustavat ovat sitä mieltä, että lock-downin kannattajat tahtovat mennä täydellä sululla loppuun asti. Lisäksi usein samaiset henkilöt tuntuvat olevan sitä mieltä, että lock-downeihin ei kannata mennä, koska heti kun ne puretaan, tauti räjähtää taas välittömästi käsistä.

Näinhän tuo ei mene. Keväällä tilanne oli selvästi pahempi, mutta silti lock-down tehosi varsin nopeasti. Silloin jo parin kuukauden päästä tilanne oli niin hyvä, että kesä pystyttiin menemään hyvin normaalisti, ja samoin pitkälle syksyäkin. Tartunnat eivät räjähtäneet silmille missään nimessä välittömästi, vaan siihen menee aikaa. Ja kun tauti on saatu niin hyvin kuriin, paikallisia ryppäitä on mahdollista hallita pitkään. Myöskään tuossa tilanteessa epidemian hallittu kasvu ei aiheuta pitkään aikaan suuria ongelmia. Nytkin tartunnat alkoivat kasvaa elokuun alkupuolella, ja oikeastaan vasta nyt kolme kuukautta myöhemmin alkaa tilanne olla sellainen, että tautia olisi syytä alkaa rajoittaa. Sitä edelsi pari kuukautta, jolloin tartunnat olivat käytännössä hyvin vähäisiä. Eli parin kuukauden lock-down antoi oikeastaan viisi kuukautta melko normaalia elämää. Talous kiittää, yhteiskunta kiittää, mutta kansan syvät rivit pitävät tätä vääränä toimintana. En vaan ymmärrä.

Nyt tautia on edelleen vähemmän kuin keväällä. Nyt rajoitusten kiristäminen todennäköisesti tehoaisi paljon nopeammin. Veikkaan, että parin tai kolmen viikon "kurinpalautus" saattaisi hyvinkin riittää, ja sen jälkeen voitaisiin mennä melko kevyin ja paikallisesti kohdennetuin toimin kohti rokotteita, joita todennäköisesti on jo viiden kuukauden päästä melko hyvin päästy antamaan ihmisille.
 
Hö.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy