Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 498 049
  • 16 370

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Eilen joku oli huvittunut, kun esitin että todennäköisesti joku liigapelaaja sairastuu koronaan ja pelit on sen joukkueen osalta sitten siinä. Nyt on valioliigassa jo joukkue/joukkueita karanteenissa. En tiedä millä perusteella liigajoukkueet välttäisivät vastaavan. Ok, varmaksi ei voi tietää käykö näin, mutta se on täysin mahdollista.

Ihmiset ei nyt tunnu ymmärtävän miksi näitä toimenpiteitä tehdään. Kyse ei ole minusta tai sinusta, joka tätä luet vaan myös kaikista ihmisistä ympärillämme. Jonkun kanssaihmisen vastustuskyky ei välttämättä riitä koronan taittamiseen, vaikka se meillä riittäisikin.

Eilen minulle todettiin ihan oikeassa elämässä, että "eikö ne ota ite riskin jotka halliin menee, että miksi kaikkien osalta pitää perua?" Näin tuntuu moni ajattelevan täälläkin, mutta kyse on juuri siitä. Jos minä tartutan jonkun ja jonkun mummo sairastuu sen myötä ja joutuu sairaalaan. Sitten kun näitä tapauksia ja ketjuja tulee tarpeeksi niin sairaalat menevät tukkoon. Sitten joku sairastuu johonkin muuhun tautiin, eikä pääse hoitoon, kun sairaala on täynnä koronapotilaita.

Huonoimmissa tapauksissa sairastuu hoitohenkilökuntaa, mikä sitten lamauttaisi terveydenhuoltojärjestelmän.

Katsellaan.

Aion mutuilla vahvasti, mutta otaksun urheilun saralla tietylle huipulle päässeiden yksityisyrittäjien, kuten vaikkapa Liigapelaajien, omaavan tiettyä luonnetta, kovapäisyyttä keskittyä omaan tekemiseen omassa pikku maailmassa, aivan sama mitä ympärillä tapahtuu.

Liigayhteisö on tietyllä lailla rajattu ryhmä, toisaalta kontakteidensa kautta hyvin laaja. Kai tuossa jotain riskiarvioita pallotellaan sen suhteen, kuinka ottelutapahtumassa, joukkueen tilaisuuksissa ei olisi tartunta/leviämisvaaraa.

Yksilön kannalta siinä on kuitenkin mahdollisia toimenpiteitä edessä mikäli sarja on saastunut. Puoliso, lapset jne. saattaa olla äkkiä karanteenissa. Toki, onhan niitäkin tarinoita yksilöurheilun maailmasta, että ennen tärkeitä kisoja eristäydytään pois jopa läheisten piiristä, kaiken maailman kiertotautien takia.

Fiksummat sitten arvioikoon kuinka riskialtista leviämisen riski on näissä hikisissä ja limasissa lähikontaktilajeissa.
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
JOS kuitenkin päätettäisiin pelata, homma tulisi hoitaa pakettiin ensi viikon aikana. Sen jälkeen lienee toivotonta. Tällä hetkellä ei vaikuta siltä, että Liiga näin nopeita päätöksiä pystyisi tekemään, joten lienee turvallista olettaa ettei pleijareita pelata missään muodossa.

Niin ja siitähän tehtiin jo päätös ettei liigaa pelata ensiviikolla.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Niin ja siitähän tehtiin jo päätös ettei liigaa pelata ensiviikolla.
Tiedän. Teoriassa on kuitenkin mahdollista pyörtää tuo päätös, jonka tarkoitus nyt lienee lähinnä ollut viestiä, että ensi viikon pelit on peruttu. Käytännössä tuskin tulee toteutumaan, mutta mikään ei estä Liigaa muuttamasta suunnitelmiaan viikonlopun aikana.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Minä en ymmärrä miksi tyhjille katsomoille pelaaminen on edes vaihtoehto. Aivan turhaa vitkuttelua liigalta tämä viikon odottelu. Olisihan se mestari hienoa saada pelaamalla, mutta että tyhjien katsomoiden edessä? Ei mitään järkeä.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Onnea mestarille jos sellanen löytyy. Jos ei ole katsojia niin mulle henkilökohtasesti ihan sama kuka kannun saa.

Toki harmittaa, mutta tulevaisuudessa tämän vuoden mestaria ei pidetä oikeana. Jos sen voittas kookoo, ilves tai Lukko . Soisin heille karnevaalit torijuhlineen..
 

SammyRumour

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & SHL

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Pelaajisto ei suoranaisesti hihku talvisodan henkeä asian tiimoilta. Alkaa ajatukset olla jo muualla.

Tämän viestin jälkeen oma mielipiteeni on selvä, eli viimeinen kierros pelataan tyhjille katsomoille (chl yms asiat helpottuu kun runkosarja on pelattu kokonaan) ja sen jälkeen pillit pussiin. Tuo pelaajien toive on selvä viesti että keskittyminen ja motivaation on muualla kun pelaamisessa ja se kun yhdistetään tyhjiin katsomoihin niin pelit tulisivat olemaan täyttä kuraa.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Tottakai ensisijaisesti pitää mennä sillä, mitä viranomaiset tällaisessa tilanteessa sallii ja mitä ei. Jos teoreettinen mahdollisuus pelata on, niin seuraavana tulevat pelaajat ja joukkueet, että haluavatko pelata vai ei. Jos näistäkin löytyy riittävä joukko halukkaita, niin sitten voidaan alkaa miettimään toteutusta.

Täällä panikoidaan, että homaa menee jäihin, jos tyyliin jonkun pelaajan isoisän koira on sairastunut. Ei mene. Jos jonkun pelaajan lähipiirissä on joku sairastunut, niin silloin se yksittäinen pelaaja joutunee karanteeniin. Ei koko joukkkue. Vasta sitten jos joku pelaaja sairastuu, niin silloin koko joukkuekin joutunee karanteeniin siltä osin, kun on toisille altistuttu.

Mitä tämä voisi sitten mahdollisten pudotuspelien osalta tarkoittaa. Ensiksi ne voisi lyhentää tarvittaessa jopa paras yhdestä malliin, jolloin mestari olisi selvillä tyyliin viikossa. Jos joillekin jää sitten fiilis, että välimallin mestaruus, niin sehän on niiden ihmisten ongelma. Kyllä ne ihmiset hakee ja saa negansa myös kaikesta muustakin elämässä. Kyllähän jotkut valittavat, että 95 maailmanmestaruuskin olisi jotenkin vähempiarvoinen, kun änärimiehiä ei ollut ollenkaan mukana. Itse pyyhin persettä tuollaisten ihmisten mielipiteillä.

Sitten jotkut pyörittelee täällä silmiä, että tyyliin ihmisiä kuolee, jos pudotuspelit pelataan. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta mitä itse eilen uutisia ja tiedonantoja katselin, niin jäi käsitys, että tämä virus on nyt tulossa joka tapauksessa ja nykyisen arvion mukaan 35% suomalaisista tulee tämän saamaan. Riippumatta siitä, panikoidaanko koulut ja tarhat kiinni tänään vai vasta parin viikon päästä. Ainoa muuttuja tässä on se, kuinka kauan sitä isoa aaltoa saadaan viivyteltyä. Siitä näkökulmasta katsottuna tuntuu aika yhden tekevältä, pelaako enimmillään kymmenen joukkuetta viikon aikana vähimmillään yhdeksän tai jopa vähemmän otteluita, ilman yleisöä. Toihan ei kuitenkaan ole mitään kreikkalais-roomalaista painia, eli melkein alasti toistensa hinkaamista.

Eli ensin pitäisi katsoa, mikä on tilanne silloin, kun pudotuspelejä ajateltaisiin pelattavan. Salliiko viranomaiset sen. Jos sallivat, niin sitten kysely pelaajille, että ketkä haluavat pelata. Jos vähintään kaksi joukkuetta haluaa mestaruudesta mitellä, niin runkosarjasijoitusten mukaan otetaan messiin enintään kymmenen joukkuetta. Rakennetaan pudotuspelimalli osallistujien mukaan ja aletaan pelaamaan. Runkosarjan päätyttyä voitaisiin mennä myös siihen, ettei mitään ylimääräisiä harjoituksia sun muita enää olisi ja jos jotain joukkue palavereita halutaan pitää, niin etänä skypen tai vastaavan välityksellä. Pelipäivänä, jos pelaaja tuntee itsensä vähäänkään kipeäksi, niin jää kotiin ja jos/kun 16 pelaajaa saadaan kasaan (tarvittaessa a-junnujaki, heidän niin halutessaan mukaan) ja kiekko jäähän.

Päivä 1 sääli playoffit, eli 7.vs10 ja 8.vs9. paras yhdestä

Päivä 3 puolivälierät paras yhdestä

Päivä 5 välierät paras yhdestä

Päivä 7 Finaali paras yhdestä

Omasta mielestä on aina parempi, edes jollakin tavalla kausi ratkaista, jos se siis viranomaisten ja pelaajien halun puolesta on mahdollista toteuttaa. Eikä muutama peli tule isossa kuvassa mitenkään merkittävästi muuttamaan sitä, sairastuuko tähän tulevaan virukseen, ennusteiden mukaan 35% suomalaisista.

Mutta tätä naputellessa ilmeisesti tullut tieto, ettei pelaajayhdistys halua pelejä jatkaa. Eli jos pelaajat ovat sitä mieltä, että eivät halua pelata, niin sitten turha edes asiaa miettiä sen enempää.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika fanipoikamainen mielikuva saa jääkiekkoilijoista olla, jos ihan oikeasti kuvitteli, että joku mieluummin pelaisi play-offit (varsinkaan tässä tilanteessa), kuin lähtisi lomille ja kotimaihinsa. Työtä tämä on heille.
Juu mikäli tyhjät katsomot ei maistu, niin pelit seis ja ensi kautta kohti.
 
Suosikkijoukkue
TPS

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika fanipoikamainen mielikuva saa jääkiekkoilijoista olla, jos ihan oikeasti kuvitteli, että joku mieluummin pelaisi play-offit (varsinkaan tässä tilanteessa), kuin lähtisi lomille ja kotimaihinsa. Työtä tämä on heille.
Jep. Kyllä pelaajille pudotuspelien pointti on siinä, että ne saadaan pelata normaaliin tapaan läpi, sekä mahdollisimman täysien katsomoiden edessä tunnelmasta nauttien. Jos pelejä läpsyteltäisiin hiljaisissa halleissa, niin kyllä siinä lähtee todella iso osa kokonaisuudesta pois. Puhumattakaan siitä, että ilman yleisöä pelattujen pelien saavutuksia ei kuitenkaan arvostettaisi samalla tapaa.

En ihmettele yhtään, että pelaajat haluavat lopettaa kauden tähän.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
Onhan tuossa sekin, että Kanada-malja luovutettaisiin tynkäplayoffien jälkeen jollekin, niin ehkä se tökkii eniten. Mitalit kylläkin, mutta sen kannun antaminen olisi jotenkin vähän outoa.

Olisihan noita pelejä katsellut.
 

ParasSektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämän viestin jälkeen oma mielipiteeni on selvä, eli viimeinen kierros pelataan tyhjille katsomoille (chl yms asiat helpottuu kun runkosarja on pelattu kokonaan) ja sen jälkeen pillit pussiin. Tuo pelaajien toive on selvä viesti että keskittyminen ja motivaation on muualla kun pelaamisessa ja se kun yhdistetään tyhjiin katsomoihin niin pelit tulisivat olemaan täyttä kuraa.
Täällä melkoisen paljon pyöritelty asiaa ja mahdollisuuksia eestaas. Onko oikeesti vasta nyt kun huomataan asia ja kysytään pelaajien mielipiteitä.
Ainakaan itse en ole miettinyt heidän ajatuksiaan.
Eiköhän tuo asia ole lopetuspäätös kaudelle ,jos pelaajat oikeesti on tuota mieltä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Eiköhän tämä kausi ole tosiaan sitten tässä.

"– Liigahallitus kokoontuu tänään kello 19. Toivon, että siellä tehdään tarvittavat päätökset. "

Jos pelaajat ovat yksimielisesti lopettamisen kannalla niin homma taputellaan tänään kello 19. Pakolla ei lähdetä pelaamaan ja ottamaan riskiä pelaajien/valmentajien/huoltajien/tuomareiden yms sairastumisista.

Kärpät
Tappara
Lukko

Siinä on lopullinen kärkikolmikko, onnea voittajille
 

Otavan poika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tässäpä linkki aika havainnolliseen animaatioon, miksi coronan vuoksi pyritään kaikin tavoin (myös yleisötilaisuudet kieltäen) epidemian tuloa loiventamaan. Sinänsähän sitä ei voida estää. Pohjois-Italian kokemus on, että terveydynhuollon tilanne saattaa kriisiytyä aivan yllättävän lyhyessä ajassa. Kapasiteetti ei enää yksinkertaisesti riitä. Huomattavaa on, että Pohjois-Italiassa on yksi maailman parhaimmiksi rankattuja terveydenhuoltojärjestelmiä (joissain rankkauksissa toiseksi tai kolmanneksi paras, miten sitten lasketaankin). Eli kyllä nyt kaikkien on otettava osaa näihin talkoisiin. Niin mielelläni kuin olisinkin nähnyt miten KooKoo (sekä Ilves ja Lukko) pärjää pleijareissa mahtiseuroja vastaan.

 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Kausi influenssa:

2018 noin 1000 kuolemaa. Koronan kuolettavuudella (Koreassa) tämä tarkoittaa että yli sadantuhannen suomalaisen pitää sairastua, jotta kuolleita tulee yhtä paljon.

Koska normi kausi influenssasta on kiihkoiltu näin paljon?

Sä et selkeästi millään tahdo / halua ymmärtää ongelman ydintä. Ei hätää, me muut autetaan.

Tässä esimerkiksi mielestäni hyvä kirjoitus, jossa tämän viruksen ongelmallisuus ja näiden siihenl liittyvien toimenpiteiden tarpeellisuus avataan.



EDIT: Väärä postaus alkuun.
 

holynordic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Україна
Ehdottomasti kuunneltava pelaajien tahtotilaa.

Itse ihmettelen suuresti viranomaistahojen eriäviä näkemyksiä tilanteesta. Tämä 500 hlön rajoitus toukokuun loppuun ei ole esimerkiksi Pohjois-Suomen AVI:n mielestä tarpeellinen, vaan virallinen kielto on voimassa ainoastaan 12.4.2020 klo 24:00 saakka. Virallinen dokumentti tulee pian julki tuosta.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
No niin, kauden voi siis julistaa päättyneeksi.. toivottavasti esimerkiksi Ässät ei ole ehtinyt lähteä vielä Ouluun

Liiga ilmoitti jo eilen, että tavoitteena on vain ja ainoastaan urheilullinen ratkaisu. Ja mikään ei ole näissä oloissa sen urheilullisempi kuin se, että kausi päättyy ja runkosarja "jää voimaan", eikä mitään jaeta..
 
Viimeksi muokattu:

Powerage

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Anaheim Ducks
Joo ei muuta kuin kausi pakettiin, jos/kun pelaajiakaan ei kiinnosta pelleillä omalla terveydellään. Ymärrettävää sinänsä, ei varmaan paljon parempaa paikkaa pisaratartunalle ole kuin 20 ukkoa pukuhuoneessa erätauolla. Ei vaadi kuin sen yhden tartunnan saaneen ja koko joukkue karanteenissa, joten pelleilyt sikseen.

Kärpille twiitataan kuva maljasta ja jaetaan virtuaalikädenpuristukset hyvästä runkosarjasta.

Henkilökohtaiset pelaajapalkinnot jaetaan Postin kautta ne ansainneille ja sillä hyvä, ei muuta kuin golffin peluuseen ja uutta kautta kohti. Eihän tuolla ole luntakaan.
 
En tiedä, enkä sen takia väitäkään mitään suuntaan tai toiseen. Osaan myös kirjoittaa perusteluihin, jos kyse on omasta näkemyksestä eikä julkisuudessa olevasta tiedosta. Se ei sinulta selvästikään onnistu, kun eilen piti jo levitellä faktana, että lauantaina ei pelata.

Vituttaa tuollainen valeuutisten levittäminen tilanteessa, jossa moni lätkäfani on varpaillaan odottamassa informaatiota tapahtumien kulusta. Minun puolestani saa spekuloida, mutta on hyvän tavan mukaista kertoa, milloin väitteet perustuvat omiin fiiliksiin.

Tuossa sinulle vielä kirjoitettuna pelaajien ja pelaajayhdistyksen kanta asiaan. Se valeuutisesta, liiga tietenkin lopullisesti päättää mutta luulen että kausi on ohi koska pelaajien painoarvo on kova. Hehän voivat vedota myös terveysriskeihin.
 

motamoro

Jäsen
No niin, kauden voi siis julistaa päättyneeksi.. toivottavasti esimerkiksi Ässät ei ole ehtinyt lähteä vielä Ouluun

Liiga ilmoitti jo eilen, että tavoitteena on vain ja ainoastaan urheilullinen ratkaisu. Ja mikään ei ole näissä oloissa sen urheilullisempi kuin se, että kausi päättyy ja runkosarja "jää voimaan", eikä mitään jaeta..

Niin kauden päätös nykytilanteeseen vaiko viimeisen pelaaminen tyhjille ja sitten lopetus?

Mielestäni nuo lauantaipelit voisi läpsytellä pois niin saataisiin kuitenkin runkosarja loppuun. En nyt usko, että tuosta päivästä monelle kovin suurta vaivaa on. Ymmärrän toisaalta, että ajatukset eivät ole pelaajilla täysillä mukana, mutta en usko, että tässä kellään on ajatukset omissa töissään sataprosentisesti (pl. toivottavasti terveydenhoitoala ja muut oikeasti välttämätöntä työtä tekevät) ja hommat silti jatkuvat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös