Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 501 426
  • 16 370

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En tiedä kuka tätä päätöstä on ehdottanut, mutta tuskin kumpikaan joukkue vastaan on ollut:
Ilvekselle kelvannee, että saavat terveemmän joukkueen jalkeille paikalliseen.
Tapparalle kelvannee, jos päästään joukkueen isännöimä paikallispeli pelaamaan rajoitusten purun jälkeen.

JYPin urhoollinen taistelu kentällisellä liigamiehiä näyttäytyy kuitenkin päivä päivältä oudommassa valossa, kun pelien siirto selvästi Liigan työkalupakissa on edelleen. Ei nää tasan näytä menevän nyt.
Mutta ehkä tähän joku järki taas jossain kohtaa saadaan ja pelien toteutumiseen uskaltaa luottaa kuluttajatkin.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Vittu mitä paskaa taas. Tää on ihan puuhasteluliiga. Jotkut pelit siirtyy jotkut ei. Tasapuolistako. Vitut.
Niillä pelataan ketä rosteriin saadaan kasaan vittu. Jos et löydä edes 3 ketjua, häviät pelin 1-0.
2 vuotta väännetty ja sama paska leijuu ilmassa
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
Kerholla varmasti tartuntoja sitten myöskin ja sitä kautta illan jälkeen Ässillä.
Kävikö kuitenkin niin ihmeellisesti ettei Jyp pelistä tullut Lukolle yhtää tartuntaa?
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Osa yrittää kovemmin pelata pelit pois alta ja osa taas ei. Mikäs siinä kun on sarjajohdossa, niin ei haluta antaa pisteitä pahimmalle vastustajalle.
Niin.. sehän on joukkueen syytä, että pelaajia sairastuu, vai meinaatko että kaikki eivät testaa enää ?
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@rinne siinäpä tuo on tiivistettynä. Tosin viime kädessä koko tästä jutusta voi syyttää Liigaa ja sen osakkaita, jotka eivät halunneet n. kuukausi takaperin selkeästi linjata tätä. Nyt puolestaan on aloitettu uudestaan tartuntojen etsiminen - mikähän joukkue mahtaa playoffeissa suostua testaukseen? Silloin ei ole mitään mahdollisuutta siirtää pelejä ihan aikataulun vuoksi. Vedetäänkö playoffeissa samalla linjalla, että haetaan ne oireettomat tartunnat jengistä? Vähän veikkaan myös, että Liigassa on sisäistä intressiä (niin sairasta kuin se onkin) hakea joukkueen jokaiselle jäsenelle koronavirustartunta, koska se taitaa olla ainoa tapa siihen, että testi voi olla positiivinen ja pelilupa heltiää.

Eihän tilanne ole helppo ja vain osaan näistä Liiga on syyllinen. Sen sijaan juuri se yhteisen linjan puuttuminen alun perin on syy siihen, miksi joukkueita nyt kohdellaan eri tavalla. Jos Liiga ei olisi patistellut JYPiä pelaamaan väkisin niin tätä koko showta ei olisi syntynyt - jos JYP olisi saanut siirtää pelejä kuten kaikki muutkin. Nyt luotiin itse tilanne, jossa "mahiksensa menettäneet" ovat kentän lisäksi myös sen ulkopuolella heittopusseja. Heitä ei kohdella saman skaalan mukaan. Vaikka kuinka olisi mukavaa aina kehua Tapparaa, mutta Tappara näyttää myös kunnostautuneen siinä, että sovussa on siirretty pelejä juurikin esim. Kärppien kanssa eikä Tapparaa näytä haittaavan tippaakaan siirrellä näitä mahdollisesti 6500 ylittäviäkään pelejä kauemmas tulevaisuuteen. Eikä Tapparakaan voi liikaa syyttää tästä, kun tälle on annettu sienaus niin totta kai sitä pyritään hyödyntämään.

HPK:n tilannehan tässä on jännä: vedetäänkö HPK:lle testit, kun pelasivat eilen ja mitä tapahtuu, jos tulee poseja? Aika vaikealta näyttää Liigan toimiminen. Huono johtaminen oikein alleviivaa sen, miten homma ei todellakaan toimi.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Jos Ilveksellä on kerta 7 pelaajaa ollut terveenä, niin kyllä toi siirto nyt varmaan ihan ok on. Näitä yksittäisiä pelejä ei ole vaikea saada uudestaan otteluohjelmaan, ongelmana ovat nämä, jos vaikka 3-4 peliä siirtyy samalta joukkueelta. Mun mielestä isoin peruste ottelusiirrolle pitäisi olla ja taitaa ollakin, että saadaanko sitä ahdettua uudelleen otteluohjelmaan. Jos ei niin ei sitä oikein siirtääkään pysty, ellei tosiaan sitten ole joku aivan huumorikokoonpano.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Kyllä muut joukkueet ovat pelanneet vaikka pelaajia on sairaana. Mutta mikäs siinä liigajohdossa on ottaa lepiä
Millä hitolla sitä ilman pelaajia pelaa, ei tämä mikään pleikka kakkonen ole. Nyt paluu todelliseen elämään.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Siis oikeesti joku on sitä mieltä, että Ilveksen olisi pitäny pelata 7 pelaajalla?

Montako oikeaa pelaajaa Jypillä oli Tapparaa vastaan ?
Silti ne pelattiin. Ja ei,ei se ollut reilua Tapparaakaan kohtaan. Nyt joukkue sai 6 pinnaa ns ilmaiseksi
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllä muut joukkueet ovat pelanneet vaikka pelaajia on sairaana. Mutta mikäs siinä liigajohdossa on ottaa lepiä
Nimenomaan. Kyllä nyt kelpaa. Ilves on pitkän alhon jälkeen palannut "isojen" joukkoon. Tekemiset ja tekemättä jättämiset kiinnostaa yli seurarajojen. Meitä suositaan joka käänteessä. Ja vielä Liigaseurojen yhteisillä päätöksillä.

Ihan kaikki haluavat auttaa Ilveksen menestykseen. Vain muiden seurojen kannattajia vituttaa. Se jos mikä lämmittää mieltä. Se on peliotteilla ansaittua. Iso kiitos kaikille.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Siis oikeesti joku on sitä mieltä, että Ilveksen olisi pitäny pelata 7 pelaajalla?
Enemmän tässä kyseenalaistettaneen linjaa. JYPillä oli alkuviikosta n. kentällisen verran Liiga-miehiä rosterissa, muut pelaajat lainattu junnuista tai Mestiksestä. JYP pelasi, sittemmin Sportin ja Ilveksen, lopulta JYPinkin kohdalla ottelut siirtyivät.

Missä se Liigan linja menee, että voi nostaa kädet pystyyn? Ei kukaan odota joukkueen lähtevän 7 pelaajalla otteluun, mutta JYPin esimerkki antoi ymmärtää, että lainoja pitäisi haalia riittämiin, että kokoonpanon laajuus riittää.

Ei sillä. Ei niissä JYPinkään kokoonpanoissa mitään järkeä ollut. Mutta tämä Liigan "osa peleistä voidaan siirtää, osaa ei" -linja ei ole yhtään sen parempi. Ei tämä näytä tasapuoliselta joukkueiden kohtelulta.
 

torreira#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Arsenal
Montako oikeaa pelaajaa Jypillä oli Tapparaa vastaan ?
Silti ne pelattiin. Ja ei,ei se ollut reilua Tapparaakaan kohtaan. Nyt joukkue sai 6 pinnaa ns ilmaiseksi
Lohduttaudu sillä, että nyt ei tule 9 pistettä ilmaiseksi. Ihan positiivinen juttu. Ja halli täynnä sitten kun tämä pelataan.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei tuolla kalenterissa montaa päivää ole vapaana, jollei haluta pelata vähintään kolmena päivänä peräkkäin. Sunnuntai 6.3. voisi olla mahdollinen, muuten taitaa olla täyttä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Siis oikeesti joku on sitä mieltä, että Ilveksen olisi pitäny pelata 7 pelaajalla?

Lainaan nyt käyttäjän Kilo viestiä tappara.co -keskustelupalstalta:

Huhut poseista tuli eilen illalla. Oma matikka sanoo, että Ilves on vetänyt tietoisesti koronapelaajilla Kerhoa vastaan. Ei viitsinyt siirtää sitä peliä. Tuskin ovat pelin jälkeen testanneet, koska hyöty siitä on olematon. Ihan varmasti on siis tieto tilanteesta ollut eilen.

Jokainen osaa laskea 1+1. Koronavirus lamautti Ilveksen juuri perjantain ja lauantain välisenä yönä, joka on hieman outoa, jos Ilveksellä ei olisi ollut tietoa tartunnoista jo ennen tuota HPK-peliä. Miksi ja mihin perustui, että Ilves testattiin juuri HPK-pelin jälkeen? Ja nyt korostan, että Ilves on tässä vain esimerkkinä, koska samanlaista homma on ihan joka paikassa. On helppo osoitella vuorotellen Tapparaa, Ilvestä, Sportia jne. mutta koko homman mahdollistaa se, ettei Liiga linjaa selkeästi koko hommaa eikä se myöskään pitäydy siinä, mitä on sovittu. Olisi joukkueillekin paljon inhimillisempää toimia toisin kuin näin.

En siis usko päivääkään, etteikö Ilveksessä olisi eilen aamulla ollut tietoa koronavirustartunnoista. En myöskään löydä loogista syytä testata joukkuetta juuri illalla uudestaan. Ilvesfoorumilla kuten Kilo tuolla tuo esille tiedot koronasta ovat levinneet jo aiemmin päivällä. Eiköhän tässä nyt ole kuitenkin kysymys siitä, että 1+1 = 2. Ilvestä ei haitannut pelata perjantaina riskistä huolimatta kotipeliään, koska kuten yllä @Kaivari99 mainitsee, yhden pelin sijoittaminen uuteen paikkaan ei ole kovin vaikeaa. Tappara puolestaa on jo aiemmin tullut tutuksi siitä, että sille kyllä kelpaa rahan kaunis kieli eli Tapparaa ei varmasti haitannut (en ihmettele, vaikka Tappara olisi ollut peräti aloitteellinen) siirtämään peliä tulevaisuuteen.

Jokaisen kannattaa muistaa, että tämä otteluohjelma ja siirrot ovat kuitenkin yhteisiä: uudet pelipäivät täytyy löytää ja ne puolestaan aiheuttavat uuden ongelman johonkin tulevaisuuteen ja jollekin toiselle. Yksittäiset joukkueet ovat selkeästi kiinnostuneet pelaamaan tietyt ottelut otteluohjelman mukaisesti, mutta joidenkin otteluiden siirtoon on ollut kovastikin halua. Samalla on pakko antaa kehuja IFK:lle, Pelicansille ja KooKoolle, jotka eivät ole siirtoralliin lähteneet, vaikka niillä olisi ollut siihen bisneksen näkökulmasta suurinta mahdollista mielenkiintoa. Toivottavasti näistä vaikeuksista otetaan opiksi Liigassa ja mietitään yhden pöydän ääressä tuossa tulevana kesänä, mitä tarkoittaa solidaarisuus ja yhteinen toiminta, jossa pitäisi pystyä ajattelemaan myös laajemmin muita kuin ainoastaan itseään.

Miinuspisteet jaan itse tässä tapauksessa erityisesti Tapparalle, Ilvekselle ja Sportille, joilla on selvästi ollut suurinta mielenkiintoa bisneksen tavoitteluun ja hyvin voimakkaaseen sääntöjen soveltamiseen omaksi hyödyksi. Pieni silmäys sekä Ilveksen että Tapparan otteluohjelmaan antanevat vastauksia siihen, mitä joukkueita vastaan ei olekaan niin väliä, pääseekö yleisöä.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Lainaan nyt käyttäjän Kilo viestiä tappara.co -keskustelupalstalta:



Jokainen osaa laskea 1+1. Koronavirus lamautti Ilveksen juuri perjantain ja lauantain välisenä yönä, joka on hieman outoa, jos Ilveksellä ei olisi ollut tietoa tartunnoista jo ennen tuota HPK-peliä. Miksi ja mihin perustui, että Ilves testattiin juuri HPK-pelin jälkeen? Ja nyt korostan, että Ilves on tässä vain esimerkkinä, koska samanlaista homma on ihan joka paikassa. On helppo osoitella vuorotellen Tapparaa, Ilvestä, Sportia jne. mutta koko homman mahdollistaa se, ettei Liiga linjaa selkeästi koko hommaa eikä se myöskään pitäydy siinä, mitä on sovittu. Olisi joukkueillekin paljon inhimillisempää toimia toisin kuin näin.


Tämä on ihan mahdollinen skenaario. Voi kuitenkin kysyä, että miten Ilves pystyy voittamaan liigan kovimpiin joukkueisiin kuuluvan Kerhon, jos koko miehistö on sairaana? Ja tämän skenaarion mukaan seura on tiennytkin sen ja silti uskonut mahdollisuuksiinsa ja siis ollut oikeassa. Toisin sanottuna tämä tarkoittaisi sitä, että seuratkaan eivät pidä omicron-tartuntoja rokotetuilla pelaamisen esteinä oikeasti.

Niinpä niin, lopettakaa tämä nukketeatteri ja lopettakaa testaus.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Lohduttaudu sillä, että nyt ei tule 9 pistettä ilmaiseksi. Ihan positiivinen juttu. Ja halli täynnä sitten kun tämä pelataan.

Pointtini oli myös se, että tässä säädössä ei ole mitään järkeä. Osa siirtyy osa ei. Kausi stoppiin vaan 2 viikoksi ja kaikki "kuplaan". Sit katotaan miten pelataan.
2 vuotta ollut aikaa luoda toimiva järjestelmä. Vitun puuhastelua
 

Jerry100

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihdoin Oranssi
@peterra mikäli näin että Ilves tietoisesti peluutti korona positiivisia pelaajia niin tämähän olisi niin täydellisesti kaikkien päälle (eritoten Kerhon) virtsaamista että tästä pitäisi tulla isoja seuraamuksia
 

muikku#

Jäsen
Enemmän tässä kyseenalaistettaneen linjaa. JYPillä oli alkuviikosta n. kentällisen verran Liiga-miehiä rosterissa, muut pelaajat lainattu junnuista tai Mestiksestä. JYP pelasi, sittemmin Sportin ja Ilveksen, lopulta JYPinkin kohdalla ottelut siirtyivät.

Missä se Liigan linja menee, että voi nostaa kädet pystyyn? Ei kukaan odota joukkueen lähtevän 7 pelaajalla otteluun, mutta JYPin esimerkki antoi ymmärtää, että lainoja pitäisi haalia riittämiin, että kokoonpanon laajuus riittää.

Ei sillä. Ei niissä JYPinkään kokoonpanoissa mitään järkeä ollut. Mutta tämä Liigan "osa peleistä voidaan siirtää, osaa ei" -linja ei ole yhtään sen parempi. Ei tämä näytä tasapuoliselta joukkueiden kohtelulta.
Niin eli liiga ei kohtele samalla tavalla Tapparaa ja Ilvestä kun JYPiä? Kun Tappara oli päätöksessä mukana ja halukas siirtämään tämän päivän ottelun.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Samalla on pakko antaa kehuja IFK:lle, Pelicansille ja KooKoolle, jotka eivät ole siirtoralliin lähteneet, vaikka niillä olisi ollut siihen bisneksen näkökulmasta suurinta mahdollista mielenkiintoa.

Miinuspisteet jaan itse tässä tapauksessa erityisesti Tapparalle, Ilvekselle ja Sportille, joilla on selvästi ollut suurinta mielenkiintoa bisneksen tavoitteluun ja hyvin voimakkaaseen sääntöjen soveltamiseen omaksi hyödyksi.
Ihan vaan muistutuksena, että HIFK on siirtänyt ainakin kolme kotipeliään yhteisellä päätöksellä eli taloudellisista syistä. Tappara yhden pelin(Kärpät).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös