Koronavirus – uhka myös Liigalle?

  • 2 501 009
  • 16 370

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Mitä sitten tehdään kun näiden yhteisesti siirrettyjen pelien uusien ajankohtien aikaan pamahtaa uudestaan koronaa joukkueisiin ja taas pelit siirtyvät.
Tämä on se olennainen kysymys. Pelejä kannattaisi nimenomaan pelata silloin kun pystytään. En tiedä onko Liigassa tehty perusteettomia ottelusiirtoja, mutta jos on, se on typerää. Pitäisi jättää pelivaraa myös aiheellisille ottelusiirroille.
 

Franck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilvesfoorumin "tietäjä" kertoo, että Ilveksessä ei edes ole todettu koronaa, vaan ovat karanteenissa, koska yhteinen halli jne Tapparan kanssa (jossa siis on muutamalla korona). Menee entistä naurettavammaksi, jos totta..
 
Eikös se tuosta Ilveksen tiedotteesta aika selväksi tule?

Lähinnä hain kysymykselläni takaa sitä, että kuka näitä päätöksiä oikeasti tekee ja millä perustein. Jos perusteena on se, että odotellaan rajoitusten poistumista ja siksi halutaan vähentää tyhjillä katsomoilla pelattavien pelien määrää ja näin taata tuloja seuroille, niin kaipa seurat tässä silloin mukana ovat. Tottakai virallisesti Liiga on se taho, joka päätökset tekee. Mutta tekeekö vastoin seurojen toivetta vai seurojen toiveesta? Seurathan Liigan omistavat.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ilmeisesti Ilveksessä ei ole tartuntoja, mutta koska Tampere ja Nokia Areena.
Tässä kukaan tiedä mitä pelataan, jos pelataan ollenkaan...
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Ilmeisesti Ilveksessä ei ole tartuntoja, mutta koska Tampere ja Nokia Areena.
Tässä kukaan tiedä mitä pelataan, jos pelataan ollenkaan...

HEI! TPS kävi tänään treenaamassa Kuopion Olvi Areenalla, joten eikös samalla logiikalla Tepsinkin pitäisi olla karanteenissa?
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihan kuin seurasi muistisairaiden sähläämistä...Kukaan ei tiedä miten pitää toimia, mutta silti toimitaan kahta kauheammin.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Hah eli tällä hetkellä esim. Ilves ja Hifk olisivat käytännössä koko rosterit terveenä (muutenkin kuin korona) ja valmiina pelaamaan, niin molemilla yli viikon tauko peleistä. Ok.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ilmeisesti "tieto" Ilveksen nollasta tartunnasta oli väärä. Olikin yksi, joten sittenhän kaikki on ihan ok!

Osui silmään uutinen, että tartuntatautilääkäri oli määrännyt koripallojoukkue BC Nokia 5 päivän karanteeniin, kun joukkueessa oli ilmennyt tartuntoja. Ilmeisesti urheiluseurat yleisesti ovat poikkeustapauksia ja ainoita ihmisryhmiä, joita edelleen määrätään altistumiskaranteeneihin. Kummallista on touhu, mutta onhan tätä jo kohta kaksi vuotta jatkunut.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Ilmeisesti "tieto" Ilveksen nollasta tartunnasta oli väärä. Olikin yksi, joten sittenhän kaikki on ihan ok!

Osui silmään uutinen, että tartuntatautilääkäri oli määrännyt koripallojoukkue BC Nokia 5 päivän karanteeniin, kun joukkueessa oli ilmennyt tartuntoja. Ilmeisesti urheiluseurat yleisesti ovat poikkeustapauksia ja ainoita ihmisryhmiä, joita edelleen määrätään altistumiskaranteeneihin. Kummallista on touhu, mutta onhan tätä jo kohta kaksi vuotta jatkunut.
Tosin tämäkin tieto saattaa olla " tieto ".
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nappaan nyt ihan nimettömästi yhdeltä foorumilta tällaisen tyypillisen kommentin tästä ajasta ja näistä koronavirustartunnoista Liigasta. En halua nimetä tätä käyttäjää, koska hän nyt vain kirjoittaa sen, mitä moni tuntuu ajattelevan.

"Sen verran pahalta tilanne taas näyttää että oma veikkaukseni on että kautta ei pelata loppuun ja olympialaisissakin tulee komplikaatioita. Valitettavasti."

Ihmettelin jo viime kaudella, mikä ihme ihmisiä motivoi oikeasti kirjoittamaan tällaisia juttuja internettiin? Olen miettinyt asiaa ihan vakavasti monelta eri kulmalta ja en tiedä, miten tällaiseen ajatteluun oikeasti edes pitää suhtautua. Minulle tulee tästä mieleen sellainen kiukkuinen lapsi, jonka karkit on viety ja nyt koko maailma loppuu ympäriltä.

Se, miksi kirjoitan pitkästi näistä on se, että tällaiset ulostulot eivät valitettavasti auta tai edistä rakastamaasi asiaa. Yritän nyt perustella muutamalla eri tavalla, miksi tällaisilla ulostuloilla on ns. vastaproduktiivinen vaikutus eli ne muodostavat itseään ruokkivan negatiivisen kehän. Jo historia opettaa, että kun ihmisille toistelee riittävän monta kertaa jotakin uhkakuvaa niin uhkakuva alkaa muuttua ihan todelliseksi. Kun ihmisen oma asenne- ja uskomusmaailma alkaa ruokkia tätä niin hän vahingossa levittää asenteensa kaikkialle ympärilleen ja yhtäkkiä myös ympäristö alkaa toistaa tätä totuutta. On siis hieman ihmeellistä, että ihmiset, jotka kokevat jääkiekon itselleen tärkeäksi - niin tärkeäksi, että voivat edustaa sitä jollakin keskustelufoorumilla - tekevät hartiavoimin töitä joka päivä sen eteen, että kausi saadaan loppumaan.

Ennustaminen on laji, joka kannattaa jättää kokonaan tekemättä, koska ennustaminen usein menee ohisektoriin. Koronavirus asettaa haasteita Liigalle, mutta kauden lopettamisen ja sen jatkamisen väliin mahtuu vielä monenlaisia faktoja. Tärkein fakta ei näitä "tuomiopäivän pasuunoita" kiinnosta yhtään:

1) on täysin mahdollista, että helmikuussa yleisö pääsee taas halliin. On turha ennustaa todennäköisyyttä, mutta se on täysin mahdollista. Kuinka järkevältä kuulostaa laittaa Liigakausi pakettiin, kun sitä on pelattu suurimman osan joukkueista osalta lähes 2/3 runkosarjan osalta ja kevään tärkeimmät pelit ovat parin kuukauden päässä?
2) on täysin mahdollista, että Liigassa pystytään sopeuttamaan toimintaa siten, että pelejä voidaan joiltakin osin karsia ja saadaan kuitenkin pelattua tasamäärä otteluita runkosarjaan. On myös täysin mahdollista, että pystymme pelaamaan playoffit täysin normaalilla aikataululla.
3) koronavirus ei voi kiertää joukkueita koko loppukautta, koska pelaajat ja joukkueet eivät riitä. Jossakin vaiheessa koronaviruksen määrä rupeaa alenemaan ja sairastettu tauti tulee mittavasti antamaan suojaa joukkueiden keväälle. Se ei kuitenkaan suojaa joukkueita muilta viruksilta tai loukkaantumisilta. Sellaisiakin voi tulla, ja silti me pelataan.

Jos oikeasti haluat auttaa Liigaa, joukkuetta ja tätä aikaa niin parasta mahdollista apua on lopettaa tuomioiden jakaminen tämän hetken tilanteen perusteella. Se, miltä maailma näyttää nyt, ei ole se, miltä se voi näyttää kahden viikon päästä. Pahinta, mitä tällaisessa tilanteessa voi tehdä on se, että tekee ratkaisuja, jotka ampuvat omaan jalkaan. Jos kaikki meneekin niin, että yleisörajoitukset puretaan helmikuun puolessa välissä ja Liigaa päästään pelaamaan isoille yleisöille niin kuka runkosarjan lopettanut silloin hymyilee kotonaan? Nostetaanko maljat, kun laitettiin Liiga sivuun ja kausi pakettiin, vaikka edes korona tai rajoitukset eivät enää estä yhtään mitään. Tuonne on aikaa pari viikkoa. Karanteenit ovat 10 päivää max. Nyt kannattaa vetää henkeä ennen kuin tekee ennustuksia. Eikä ainakaan kaataa bensaa liekkeihin.

Kiitos ja anteeksi!
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Optimistisimman ja pessimistisimmän skenaarion välillä on vielä lukemattomia eri skenaarioita, mutta oikeastaan missään skenaariossa kautta ei kannata keskeyttää, elleivät viranomaiset niin määrää. Tilanne voi helpottaa nopeastikin, eikä silloin olisi järkevää keskeyttää pelaamista. Ja jos jossakin pessimistisessä skenaariossa korona kiusaisi vielä monta vuotta, kuinka monen mielestä Liigassa kannattaisi pitää useamman vuoden tauko? Vaikka Liigan runkosarjassa tulisi eri joukkueille eri määrä ottelujakin, ei sekään ole ongelma, vaan pistekeskiarvolla saadaan joukkueet tarvittaessa järjestykseen. Eivät joukkueet pelaa samaa määrää otteluita kaikkia vastustajia vastaan edes silloin kun kaikki pelaavat täydet 60 ottelua.

Samaa mieltä @peterra kanssa siitä, että on ihan realistinen mahdollisuus, että tällä kaudella pandemia voi lopulta häiritä Liigaa vähemmän kuin viime kaudella, vaikka juuri nyt näyttääkin ikävältä. Todennäköisyyksien ennustaminen on tosiaan pelkkää arvailua kun tämmöinen pandemia on itsekullekin edelleen uutta tai ainakin siinä näyttää tulevan uusia vaiheita.

Liigan runkosarjaa on nyt pelattu 280 ottelua kun viime kaudella tähän aikaan oli pelattu vasta 190 ottelua. Ollaan siis noin 12 ottelua per joukkue edellä viime kauden tahtia. Viime kauden runkosarjassa saatiin lopulta pelattua 424 ottelua. Täysi määrähän olisi 450 ottelua ja viime kaudella kerrotun tiedon mukaan tv-sopimus edellyttäisi vähintään 420 runkosarjan ottelun pelaamista. Toki viime kaudella runkosarja päättyi 13.4. Tällä kaudella runkosarjan pitäisi alkuperäisen ohjelman mukaan päättyä 17.3., mutta KooKoon julkaiseman tiedotteen mukaan Liiga voisi tarvittaessa venyttää runkosarjaa maaliskuun loppuun.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
On siis hieman ihmeellistä, että ihmiset, jotka kokevat jääkiekon itselleen tärkeäksi - niin tärkeäksi, että voivat edustaa sitä jollakin keskustelufoorumilla - tekevät hartiavoimin töitä joka päivä sen eteen, että kausi saadaan loppumaan.

Ihmisillä on tunteita ja kaikki eivät jaksa ottaa meliissimoa persukseen kerta toisensa jälkeen. Ole tyytyväinen itseesi jos sinä jaksat. Tämä kausi on ollut totaalinen farssi u20-kisojen ja olympialaisten lässähdettyä ja sitä komppaa vielä tämä liigan sekoilu. Ei tarvitse olla kummoinen kristallipallo hallussaan voidakseen todeta, että tuskin tämä tilanne liigassa tulee lähiviikkoina helpottamaan. Aika surullista katsottavaa tuo on, kun SaiPakin joutui luopumaan avainpelaajistaan palkanmaksun turvaamiseksi. Ja luulempa että eivät tilanteen pitkittyessä tule olemaan ainoita. Tuohon kun lisätään joka päiväiset ottelusiirrot ja tuollaiset Tappara - Sport tason karanteenisekoilut niin alkaa kyllä tosissaan olemaan mielekkyys vähissä. Omakin seura siirtelee matseja omine ehtoineen tulevaisuuteen katsojien toivossa. Ja kaiken tuon jälkeen pitäisi vielä tiristää ne viimeiset pakkopositiiviset jaksetaanvielä häästägit? Jeesus Kristus sentään.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä kausi on ollut totaalinen farssi u20-kisojen ja olympialaisten lässähdettyä

Korjaan faktasi, koska faktasi ovat nyt väärät. U20-kisat lässähtivät, koska protokolla ei ollut riittävä ja suunnittelu petti. U20-kisat pelattiin viime vuonna ja hyvät kisat pelattiinkin. Nyt IIHF:llä ei ollut valitettavasti samanlaista halua panostaa kisaolosuhteisiin ja tuuduttauduttiin uuteen normaaliin ja rokotuksiin, jonka omikron tuhosi ihan täysin. Huonosti johdettu tapahtuma, jossa *aska osui tuulettimeen huonon johtamisen vuoksi. Se, että U20-kisoissa näin kävi ei toki tarkoita, että samoin käy Liigassa, jossa tunnetusti pelataan vähän toisella systeemillä ja lähtökohtaisesti mestaria ei olekaan tarkoitus selvittää 14 vuorokauden sisällä.

Olympialaiset eivät ole lässähtäneet vielä mihinkään vaan sinne on lähdössä erittäin kilpailukykyinen joukkue Suomesta. Se on toki mahdollista, että olympialaiset lässähtävät, mutta jos nyt viittaat lässähdyksellä siihen, että NHL suuressa viisaudessaan päätti hoitaa omia ongelmiaan olympialaisten kustannuksella niin se on ehkä hieman toisen keskustelun paikka. NHL:n ratkaisussahan on kyse siitä, että NHL ei lähtökohtaisesti ole missään määrin halukas päästämään pelaajia olympialaisiin. NHL:lle NHL:n (eli rahan tekeminen) on aina ensisijainen tavoite. Olympialaiset ovat pelkkä sijaiskärsijä ja koronalla ei ollut tämän kanssa muuta tekemistä kuin se, että NHL:ssä systeemit eivät toimi ja se johtuu pitkälti Kandan ja Yhdysvaltojen erilaisista lainsäädännöistä ja toimenpidetasoista. Yhdysvalloissahan nuo viis veisaavat koronasta protokollaansa lukuun ottamatta. Kanadalaiset sitten vetävät eurooppalaisiakin päättömämmällä tukahdutuslinjallaan.

Jos koet näiden tapahtumien lässähdyksen jollain tavalla osaksi Liigakeskustelua niin toki toki, mutta ne nyt eivät suoranaisesti Liigaan kuulu.

Ei tarvitse olla kummoinen kristallipallo hallussaan voidakseen todeta, että tuskin tämä tilanne liigassa tulee lähiviikkoina helpottamaan.

Vaikka sinulla olisikin hyvä kristallipallo niin se ei välttämättä ole yhtään sen parempi kuin omani. Liigassa taidettiin pelata semmonen 30 peliä tuossa syksyllä per joukkue ilman minkäänlaisia koronavirusongelmia. Liiga toki joutuu adaptoitumaan ihan samoin tähän tilanteeseen kuin muutkin, koska omikronin myötä viranomaiset näyttävät vielä osittain noudattavan kahta eri linjaa. Tässä tilanteessa olisi hyvä, jos Liiga linjaisi ihan oman linjansa. Jos viranomaiset asettelevat noita 10 päivän karanteeneja niin siinä kieltämättä on isoja ongelmia. Mutta ihan yhtä todennäköisesti on sekin, että tämän jälkeen pelit pääsevät jatkumaan.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Kyllä Liigakausi loppuun ja ratkaisuun tullaan pelaamaan.. miten ja missä muodossa on se kysymys.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nappaan nyt ihan nimettömästi yhdeltä foorumilta tällaisen tyypillisen kommentin tästä ajasta ja näistä koronavirustartunnoista Liigasta. En halua nimetä tätä käyttäjää, koska hän nyt vain kirjoittaa sen, mitä moni tuntuu ajattelevan.

"Sen verran pahalta tilanne taas näyttää että oma veikkaukseni on että kautta ei pelata loppuun ja olympialaisissakin tulee komplikaatioita. Valitettavasti."

Ihmettelin jo viime kaudella, mikä ihme ihmisiä motivoi oikeasti kirjoittamaan tällaisia juttuja internettiin? Olen miettinyt asiaa ihan vakavasti monelta eri kulmalta ja en tiedä, miten tällaiseen ajatteluun oikeasti edes pitää suhtautua. Minulle tulee tästä mieleen sellainen kiukkuinen lapsi, jonka karkit on viety ja nyt koko maailma loppuu ympäriltä.
Minusta tuo kommentoimasi kirjoitus oli ihan fiksu, aikuisen kirjoittama viesti. Näkökulma siinä oli enemmänkin realistinen kuin lapsellisen kiukkuinen. Minä suhtaudun asioihin positiivisesti ja jaksan kyllä toivoa asioiden menevän suotuisalla tavalla myös korona-aikana. Liigakausi kyllä saadaan pelattua loppuun. Se, että on myös toisenlaisia näkökulmia, on hyvä asia. Laittaa pohtimaan ja ajattelemaan laajemmin. Ei eriäviä mielipiteitä ole syytä lähteä panettelemaan.

Mitä olympialaisiin tulee, niin on ymmärrettävää, että monien mielestä NHL-pelaajien poisjäänti latisti turnauksen. Minullekin kävi niin. Toki minä en jaksa innostua vuosittain MM-kisojen statuksella pelattavasta b-tason turnauksestakaan. Taitavat pelata tänä vuonna ne Suomessa. No joo, yhtäkaikki, Liiga arvostaa olympialaisten jääkiekkoa yhtä paljon kuin minä, eli ei mitään väliä. Pelit Liigassa jatkuvat normaalisti, vaikka arvoturnaus on päällä. Liiga on kyllä yksi iso mätäpaise niin monella tasolla. Tuntuu siltä kuin asiat oikein pyrittäisiin tekemään niin, että urheilu jäisi jalkoihin. Nyt koronakin on valjastettu tähän urheilun suohon sotkemiseen.
 
Viimeksi muokattu:

NahkaHagrid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Jesse Puljujärvi.
En ymmärrä ollenkaan näitä olympialaisten puolustajia, täysin höpö höpö turnaus keskellä kautta. Oulussa vituttaa varmaan eniten?

Ristiriitaisia tunteitahan tuo herättää. Hieman ylpeyttä toki kun olivat ainoita jotka Jalonen liigasta kelpuutti olympialaisiin, mutta sitten taas vastaavasti koko turnaus tulee olemaan niin mielenkiinnotonta läpsyttelyä vaikka Suomen osakkeet melkoisesti nousikin tämän NHL suhmuroinnin myötä.
 

444

Jäsen
Mitä sitten tehdään kun näiden yhteisesti siirrettyjen pelien uusien ajankohtien aikaan pamahtaa uudestaan koronaa joukkueisiin ja taas pelit siirtyvät.
Tai kun silloin helmikuussa ei kaikkien suureksi yllätykseksi vieläkään saa ottaa yleisöä, niin vieläkö siirrellään vähän isommalla riskillä otteluita pidemmälle kevääseen ”varotoimenpiteenä”, kun joku pelaajista oli aivastanut aamulla? Liigassa sahataan kyllä nyt ihan tosissaan omaa oksaa. Keskellä parasta talvea vietetään viikkojen taukoja (KooKoolla saattaa tulla jopa kuukauden tauko), kun ”varotoimepiteenä” asetutaan itse määrättyihin karanteeneihin, kun ei saadakaan parasta miehistöä kentälle. Ymmärrän, että taloustilanne on vaikea monessa seurassa, mutta toisaalta tiedän, että aika moni katsoisi näitä pelejä mieluummin telkkarista nyt kuin että jättäisivät katsomatta myös helmikuussa. Nyt oikeasti, sairaat saikulle ja terveet kentälle. Ja jos ei omista riitä saamaan tarvittavaa määrää pelaajia kentälle, niin sitten ne raavitaan jostain muualta. Ja samalla avit voivat kaivaa päänsä ulos perseistään ja lopettaa nämä turhaakin turhemmat yleisökiellot; jos joku pelkää sairastuvansa niin sitten jää kotiin, ihan turhaa holhoamista jälleen kerran.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Ristiriitaisia tunteitahan tuo herättää. Hieman ylpeyttä toki kun olivat ainoita jotka Jalonen liigasta kelpuutti olympialaisiin, mutta sitten taas vastaavasti koko turnaus tulee olemaan niin mielenkiinnotonta läpsyttelyä vaikka Suomen osakkeet melkoisesti nousikin tämän NHL suhmuroinnin myötä.

Tästä samaa mieltä ja samaa tarkoitin tuossa aikaisemmassa viestissä kun puhuin olympialaisten lässähtämisestä. Tuonne sitten vielä samat setit kun u20-kisoissa että pelejä alkaa peruuntua lennosta,niin kyllä hampaita naurattaa. Rehellisesti sanottuna Suomi on väkevimpiä mestarisuosikkeja. Jalosen sitoutuneet luottoratsut ja idioottivarma pelitapa jauhattanee Suomen mitalipeleihin. Mutta kyllä täytyy sanoa että oikeassa turnauksessa jonkun pronssinkin olisi arvostanut mahdollisen leikkiolympiavoiton edelle heittämällä.
 

Joe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset joukkueet (jokerit on venäläinen)
Osui silmään uutinen, että tartuntatautilääkäri oli määrännyt koripallojoukkue BC Nokia 5 päivän karanteeniin, kun joukkueessa oli ilmennyt tartuntoja. Ilmeisesti urheiluseurat yleisesti ovat poikkeustapauksia ja ainoita ihmisryhmiä, joita edelleen määrätään altistumiskaranteeneihin. Kummallista on touhu, mutta onhan tätä jo kohta kaksi vuotta jatkunut.
Nokialla tartunnanjäljitys on helpompaa toteuttaa vielä kuin vaikka useimmissa Liigakaupungeissa. Onhan tosta logiikka kaukana kun urheiilijajulkkiksia pidetään eri arvoisina kuin vaikka jotain Matti Möttöstä. Matti Möttönen ei joudu karanteeniin mistään, häntä ei päästetä/suositella menemään edes koronatestiin. Urheilijajulkkikset taas asetetaan karanteeniin ja ramppaavat testeissäkin varmaan vanhaan tyyliin. En edes ymmärrä miksi he käyvät testeissä kun on kerrottu, ettei normaali kansalaisia pyydetä menemään testeihin. Onko Liigapelaajat riskiryhmäläisiä vai miksi tuo kohtelu? Ymmärtääkseni kylläkään yhtäkään seuraa ei ole asetettu karanteeniin tartunnasta vielä, mutta näitä omaehtoisia ja Liigan painostamia. Kyllähän tämä kausi tähän lässähti, jos ei hommana tule muutosta. Kun tota Liigankin touhua katsoo niin tuskin on tulossa muutosta. Liiga ihan itse pilasi tän kauden. Kaikki kiima katos parissa päivässä. Ensi kaudestakin tulossa varmaan ihan samanlaista sirkusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös