Onhan tässä pointtinsa, että Liiga ampuu ylivarjelulla myös itse omaan jalkaansa. Omaan jalkaan on ammuttu jo siinä kohdassa, kun pelejä on alettu siirtämään vapaammin perusteluin. Mutta ei tuo kokonaan Liigan piikkiin taida mennä vieläkään. Osin sekavia, osin muuttuvia ohjeistuksia. Onko näissä edelleen jopa aluekohtaisia eroja? Samalla Liiga yrittää leikkiä mallioppilasta ja menevät tiukimman mahdollisen tulkinnan mukaan, ettei ainakaan vahingossa kukaan korona-myönteiseksi pääse tulkitsemaan.Nythän ei altistuneita enää tarvitse testata, eikä niitä aseteta karanteeniin, eikä oireellistenkaan tarvitse mennä testeihin, vaan voivat sairastaa kotona tautinsa pois. Viranomaispäätökset siis eivät enää kovin ongelmallisia ole. Nyt ongelma on, että näköjään seuroja asetetaan omaehtoisiin karanteeneihin ja Sport jopa varmuuden vuoksi.
Totta tämäkin. ...ja onhan tuolla nyt jo yksi pelipäivä, kun Tappara ja Ilves molemmat pelaavat kotona. En silti ole vakuuttunut, että tuo arkena menisi aivan ongelmatta läpi yleisön silmissä. Ne TV-katsojat pitäisi kuitenkin kyetä tavoittamaan. Jo nyt on valituksia tullut osalta jengistä, kun peli on liian aikaisin. Kuinka aikaisin se aiempi peli pitäisi aloittaa, jotta toinen voidaan vielä mielekkääseen aikaan pelata? Vaikka yleisöä ei hallissa ole, niin yleisölle tätä kuitenkin tehdään siitä huolimatta. Ei työssäkävijöiden vuoksi voi pelejä aloittaa mihin aikaan tahansa arkena. Kaikkia ei voi miellyttää, mutta jonkinlainen massalle kelpaava kompromissi pitää löytää.Voihan samana päivänä pelata kaksi ottelua, eri aikaan. Viikonloppuna ainakin toimii vähän aikaistettu ja toinen myöhäistetty peli.
Ilman yleisöä onnistuu myös arkena.
Mutta kieltämättä, mahdollisuuksien kautta asioita pitäisi pohtia. Ei uhkien. Suomessa on vain kovin pitkään menty niiden uhkien kautta. Tuntuu Liigassa sama ajattelu olevan syvässä, kun pelejä siirrellään lähes varmuuden vuoksi.
Hallitus, paikalliset koronanyrkit jne. voivat toki suosituksia antaa pidemmistäkin rajoituksista, AVIt niitä sitten uusivat pätkä kerrallaan. Enintään kuukausi kerrallaan AVIen päätökset ovat voimassa olleet 2020 keväästä asti, vaikka hallituksenkin suulla on esim. silloin maaliskuussa 2020 pidempään tapahtumia rajoitettu. Sama enimmäispituus näissä AVIlla on edelleen. Jostain syystä tällä hetkellä moni AVI tuntuu mieluummin tekevän päätökset kahden viikon pätkissä. Joku näistä tilarajoituksista (/tai joku muu vastaava rajoitus) taitaa olla pituudeltaan enintään pari viikkoa, niin rajoittavat yleisötapahtumia samassa syklillä.Ei ole mahdollista - yleisörajoitukset voivat olla voimassa kerrallaan vain kaksi viikkoa.