Kalske

Jäsen
En ole varma kummalla meistä on ajatusvirhe - ehkä minulla, ehkä sinulla. Jos joukkue x joutuu karanteeniin ja pelin tuomaroinut tuomari joutuvat karanteeniin se vie pois ainoastaan yhden tuomariparin ja kaksi linjuria. Muiden paikkakuntien tuomareita ei tarvitse laittaa karanteeniin, jos altistus tapahtuu nimenomaan jääkiekkopelissä. Ja kun tässä siirtyy joukkueiden pelit niin tuomareiden työpäivätkin siirtyy, mikä tässä on se iso ongelma? Enemmän näen ongelmia siinä, jos useampi joukkue altistuu yhtä aikaa.
Itse ajattelin lähinnä tilannetta, jossa oireet ilmenevät vasta muutaman päivän päästä. Samalla tavalla, kuin Jukurit U20:n tapauksessa. Siinä ajassa joukkueet ja tuomaritkin ehtivät olla kontaktissa muiden joukkueiden ja tuomareiden kanssa. Ainahan sama päätuomarikaksikko ei ottelusta toiseen kierrä, eikä vastaavasti linjuritkaan. Päätuomarin pari vaihtuu, samoin kuin linjurinkin kaveri. Pinnoiltakin sanovat Koronan tarttuvan ja jos jäähalleilla ei tuomaritiloja desinfioida vähintään pintojen ja sosiaalitilojen osalta, niin se voisi olla siinä. Tietysti tuomareiden, kuten muidenkin halliporukoiden, käsi- ym. hygienialla tai sen puutteella on riskiä vähentävä tai lisäävä vaikutus. Hakametsän kaltaisessa paikassa tämä taita olla vielä vähän merkittävämpi juttu. Kaksi liigajoukkuetta ja lukemattomasti muuta toimintaa, myös tuomareiden toimesta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Hupeli HC, Vaajakosken Pelikaanit, JYP
Täällä insinöörit laskee ajankuluksi erilaisia kaavioita miten ja milloin ja miksi? Onhan se toki mukavaa ajanvietettä jos ei muuta elämää ole. Ylivoimaisen vaikeaa ymmärtää sitä tosiasiaa että kausi 2020-21 on paketissa.
 
Kuvaus alkaa. Nostakaa Tarzan puuhun!

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Täällä insinöörit laskee ajankuluksi erilaisia kaavioita miten ja milloin ja miksi? Onhan se toki mukavaa ajanvietettä jos ei muuta elämää ole. Ylivoimaisen vaikeaa ymmärtää sitä tosiasiaa että kausi 2020-21 on paketissa.
En tiedä onko kyseessä vain harhaista trollaamista vai mitä, mutta uskallatko vähän perustella tätä väitettäsi? Argumentteja Liigan pelaamisen puolesta löytyy tässäkin keskustelussa, mutta perumiselle taas ei löydy muuta kuin "tämä on fakta, koska näin sanon".

Mitäs jos laitetaan kuitenkin vähän jäitä hattuun tässä koronanpelossa ja yritetään miettiä sitä hopeareunusta? Itse en osaa enää koronaa pitää yhtään sen kummallisempana kuin jotain perinteistä influenssa-aaltoa. Liigaakin koskevat tartunna taitavat kaikki olla perus flunssan tasoa tai jopa täysin oireettomia. Tottakai vallitseva tilanne tulee ja pitää ottaa huomioon, mutta ei me voida koko elämää lopettaa ja odotella joskus tulevaa rokotettakaan.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ylivoimaisen vaikeaa ymmärtää sitä tosiasiaa että kausi 2020-21 on paketissa.

Täysin varma, subjektiivisesta tiedosta tai tulkinnasta riippumaton asia, tosiseikka, tosio, fakta.
Esimerkiksi: Kiistaton tosiasia. Kylmä tosiasia on, että - -. Ummistaa silmänsä tosiasioilta. Kaikki tosiasiat puhuvat väitettä vastaan. Panna joku tapahtuneen tosiasian eteen ilmaista jollekulle jotakin, johon tämä ei enää voi vaikuttaa. Vallankumous oli jo silloin tosiasia oli jo tapahtunut. Tosiasiassa todellisuudessa, itse asiassa, tosiasiallisesti. Tosiasiassa hän oli jo hävinnyt taistelun.Suosittelen sinulle vakavasti katsomaan sanakirjasta tuon määritelmän ja painumaan muualle skenaarioidesi kanssa. Ammattilaiset valehtelee vaan tuolla artikkelissa ja ihan huvin vuoksi tuo turhaa toivoa pöytään. Kun kristallipallosi on noin rautaisessa kunnossa niin saakos sulta myös ensi viikon Eurojackpotin oikean rivin?
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT
Jos jotain, niin tämä ketju alkaa olla ylivoimaisesti koko Jatkoajan raskain ketju lukea, kun argumentointi on tietyillä nimimerkeillä päin sitä itseään. En tiedä minäkään mitä kaudelle tulee tapahtumaan, mutta ei sitä 110% varmuudella tiedä yksikään muukaan joka täällä kirjoittaa.

Vituttaa lukea tälläistä juupas-eipäs väittelyä päivästä toiseen, missä kerrotaan vain omia kuvitelmia, puoleen ja toiseen. Varmaan viimeiset 20 sivua on täynnä pelkkää paskaa ilman ihan oikeata faktaa.

Kiitokset kuitenkin niille, jotka linkkaavat tähän uutisia Liigan päättäjiltä sekä seurojen johtohenkilöiltä. Niitä tässä ennemmin lukisi, kuin oman mielikuvituksen tuotosta.
 
1963

JD #17

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Mutta kun ei tämäkään tule auttamaan ennen kuin meillä on rokote. Tauti ei lähde mihinkään ennen ensi vuoden loppupuolta.
Tuskin lähtee mihinkään seuraavaan 20 vuoteen. Maailmasta ei ole saatu poistettua kuin muutama virusperäinen tauti viimeisten vuosien aikana, isorokko ja joku juu taisi olla.

Kyse ei ole mistään muusta kuin terveydenhuollon kantokyvyn riittävyydestä. Jos se kestää, voimme sairastaa vaikka kuinka paljon. Silloin potilaat tulee hoidettua. Mutta jos kantokyky romahtaa, yhteiskunta on suljettava ja eristettävä. Näin toimii hyvinvointivaltio.
 
On sama pelaatko jääkiekkoa Raumalla vai New Yorkissa. -Toni Häppölä-

Hazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jokerit pelaisi kauden kotiavauksessa lähes tyhjille katsomoille, myös muutenkin viihdeallalla esim. elokuvateattereissa ei ole ruuhkaan ollut.
Suurimmassa osassa joukkueita areena on loppuunmyyty vain muutaman kerran kaudessa. Näissä +X€ lipun hintaan otteluissa tehdään suurin osa kauden tuloksesta. Jos ensi kaudella tupaa saa täyttää, niin voin sanoa että monessa seurassa uidaan ureassa.
Veikkaankin, että Liiga-joukkueilla on edessään pudotuspelit ,joista ei selvitä ilman konkursseja.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Venäläinen malli toimisi. Tehdään tarvittaessa "tarkemmat" testit ja verikokeet, niin saadaan pelit rullaamaan. Eli positiiviset näytteet tuolla kumottu, saa nähdä pääseekö Jokerit pelaamaan.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Venäläinen malli toimisi. Tehdään tarvittaessa "tarkemmat" testit ja verikokeet, niin saadaan pelit rullaamaan. Eli positiiviset näytteet tuolla kumottu, saa nähdä pääseekö Jokerit pelaamaan.
Juu, Suomen meiningillä jos vedellään ekasta tartunnasta altistuneet eli koko joukkue kahden viikon karanteeniin niin ei tule pelit jatkumaan kauaa. Se on ihan selvä homma.

Parasta olisi jos saataisiin tosiaan ne sairastuneet pois kokoonpanosta, ja altistuneet saavat pelata. Ja paluu kentille kun testi tai kaksi on negatiivisia. Olisi toki iso muutos Suomen linjaan, joten tuskin ihan puun takaa tällaisia ohjeita tulee. Varmaan aika pitkää poliitikkojen vatvontaa tarvitaan.
 
"Voitto on tietenkin odotettavissa. Jotkut joukkueet voisivat nyt lähteä katsomaan, että katsotaan miten käy. Me emme lähde siihen. Me uskomme edelleen siihen, että voitamme koko paskan."

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Umpipleksit kaikille päähän. Niin kentälle kuin katsomoon.
 
Eteläpäädyn piippuhylly (1995 - 2008)
Kun yhdessä matkaan lähdettiin, oli nuoruuden kultainen aika.
Sinä ensiksi saavutit määränpään, minä hetkeksi vielä tänne jään.

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei ole näin yksinkertainen todellakaan.

Jos 3 joukkuetta menee karanteeniin viikko kauden alkamisen jälkeen. Tämän jälkeen taas 2. Sen jälkeen hetkeen ei kukaan tms niin kalenteri menee yksinkertaisesti niin tukkoon ettei siitä saa selvää enää kukaan ja joukkueet ei pelaisi samaa määrää.

Ja tämä sekaisuus tästä tekeekin niin vaikean.
Tällä keskustelupalstalla on yksi sarjasysteemiguru, jota Liigan kannattaisi konsultoida. Voi olla että joukkueiden määrää vaihdellaan kauden aikana muutamaan otteeseen, ja joukkueet jaetaan parilla kolmella eri tavalla divisiooniin, mutta keväällä pelataan pleijarit ja kesällä on mestari tiedossa.

En spoilaa, kyllä sen joku arvaa.
 
En gång Turkish Airlines, alltid Turkish Airlines.

AIV30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk ja tottakai Patapaidatkin
Nyt heitän utopistisen ajatuksen. Liiga laitetaan väkisin käyntiin 1.10, jolloin kausikorttilaiset ei saa sen jälkeen hyvitystä, kun pelit lähtee käyntiin. Jos oikein muistan niin siellä taitaa lukea kauden keskeytyksestä jotain tällaista, mutta silloin mietin että menköön rahat hyvän tekeväisyyteen jos näin käy, vaikka pidin riskiä suht korkeana. No ei tässä ihan kauheasti kyllä ylimääräistä rahaa ole, mutta jos sponsorit tarjoaa pari ylimääräistä iltaa hallilla hyvä ruuan ja juoman kera koronan jälkeen, niin ok. Olenkohan väärässä? Korjatkaa jos olen, näin ainakin kerhon kausareiden osalta? Tässä on kumminkin tullut pari kausaria ostettua, pieni hyvitys sponserilta olisi kiva juttu. Mitenkäs muilla seuroilla, oltiinko varauduttu keskeyttämisiin kausarin osalta?
 

AIV30

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk ja tottakai Patapaidatkin
"Poikkeustilanteen mahdollinen jatkuminen
Mikäli kaikki alkavan kauden Liiga-ottelut perutaan, palautetaan kausikortista maksetut rahat kokonaisuudessaan. Liigakauden aloituksen viivästyminen ei ole syy rahojen palautukselle, samoin peruuntuneita harjoitusotteluja ei korvata".

Kaivelin spostiani ja näinhän se jotenkin oli, lainaus s.postistani yllä. Joten uskon että kausi lyödään väkisin käyntiin, toivottavasti liiga muuttaa ainakin sarjaohjelmaa korona ystävällisemmäksi, että tosiaan pelattaisiin perätysten pelejä samaa vastustajaa kohtaan..

 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Vaakakupit
Yhteiskunnassa on muitakin vaakakupissa olevia asioita kuin terveys. Minun vaakakupissani on kolme kokonaisuutta:
  1. Terveys
  2. Talous
  3. Sosiaalinen kanssakäyminen
Tähän liittyen on hyvä muistaa, että ilman taloutta ja sosiaalista kanssakäymistä ei pidemmän päälle ole olemassa terveyttäkään. Toisaalta mielestäni päättäjät ovat sen huomioineetkin. Meillä ei ole missään vaiheessa ollut ulkonaliikkumiskieltoa. Meidän rajoitukset matkustamista lukuunottamatta ovat muutenkin olleet Euroopan löysimmästä päästä heti Ruotsin jälkeen. On myös käynyt selväksi, ettei tavoite ole estää kaikkia tartuntoja vaan ainoastaan pitää tartuntojen todennäköisyys niin matalana, ettei tilanne karkaa lapasesta. Esimerkiksi urheilutapahtumiin on päässyt yleisöä jo kesäkuusta alkaen.

Terveysfaktat
Voit olla koronasta mitä mieltä tahansa, mutta se ei tule tappamaan suurinta osa viruksen saaneista. Suomessa kuolleiden keski-ikä on 83 vuotta. Jokainen kuolema on tragedia - myös kuolema, johon ei liity millään lailla korona. Korkea keski-ikä kuolleilla kuitenkin kertoo, että yhtä yhden ihmisen pelastettua ikävuotta kohti (elämää) vastaan teemme taloudellisesti 10-20 vuoden uhrauksia. Se on kestämätön tilanne.
Terveyteen liittyvät taloudelliset panostukset olivat poliitikoille vaikea asia jo ennen koronaakin. Miten määritellä paljonko terveys saa maksaa? Rahaa on aina käytössä rajallinen määrä, joten esimerkiksi julkinen terveydenhoito ei voi maksaa lisäelinvuodesta ihan mitä tahansa. Jossakin on arvioitu, että Suomessa hoitopäätöksiä tehtäessä laadukkaista lisäelinvuosista oltaisiin valmiita maksamaan 50000-200000 €/vuosi. Olisi epäjohdonmukaista, jos koronakuolemien torjunnasta oltaisiin valmiita maksamaan kovin paljon enemmän per lisäelinvuosi. Vertailu on tietysti äärimmäisen vaikeaa, sillä emme tiedä miten monta ihmistä olisi kuollut koronaan, jos olisimme toimineet toisin. Viime kevään tietämyksellä koronaviruksesta vertailu oli vielä vaikeampaa.

Parempi aika pelata jääkiekkoa?
Tämä on yleinen mielipide ja sitä on perustellusti esitetty, että parempi aika pelata jääkiekkoa voi olla myöhemmin. Kukaan ei voi olla tästä eri mieltä, että parempi aika on varmasti myöhemmin, mutta koska myöhemmin? On vastuutonta ajatella, että ajamme pelaajat ja organisaatiot henkitoreisiinsa jättämällä kauden pelaamatta.
Samaa mieltä siitä, ettei kautta pidä mennä peruuttamaan. Ei parempaa aikaa ole varaa jäädä odottamaan, ellei kukaan edes tiedä, montako vuotta pitää odottaa. Seurojen on sopeutettava taloutensa uuteen tilanteeseen, mutta se on mahdollista vain, jos pelit jatkuvat. Osa kuluista pyörisi edelleen, vaikka kausi peruutettaisiin, mutta käytännössä kaikki tulot poistuisivat.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ilmeiset terveysongelmat sivuuttaen niin eikös jengit ilmoittanut (ainakin SaiPa) ettei puolityhjille halleille pelaaminen ole taloudellisesti järkevää?
Toki jokainen jengi sanoo näin, jos heiltä kysytään. Toisaalta koko kauden peruminen on vielä huonompi vaihtoehto. Joskus pitää valita kahdesta huonosta vaihtoehdosta se vähemmän huono.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toki jokainen jengi sanoo näin, jos heiltä kysytään. Toisaalta koko kauden peruminen on vielä huonompi vaihtoehto. Joskus pitää valita kahdesta huonosta vaihtoehdosta se vähemmän huono.
Joo ja eihän mikään jengi voi sanoa kun ne pahimmat vaihtoehdot, veikkaan että kyllä suurimmalta osalta löytyy ne C ja D vaihtoehdotkin joissa saattaisi sisältää esim. 500 tai ilman yleisöäkin peluun ennen sitä että kautta ei pelattaisi. Moni vaihtoehto on kuitenkin vain toistaiseksi ei koko kautta. Ei kuitenkaan puhuta ihan pienistä summista mitä eri tahot esim. tv- sopimus, sponsorit, kausikorttilaiset ym.. maksaa , että ei ihan kaikki peruta ennen kuin mielummin otetaan mitään tuloja. Hieman seurakohtaista tietenkin, mutta jos lähdettäisiin jo laskemaan niitä lukuja mitä eri seurat on käyttänyt toukokuun jälkeen seuran pyörittämmiseen niin harvalla on sitä summaa maksaa suoriltaan jos ei mitään tuloja saa, kaikki tulot on käytännössä sidottu otteluihin.
 
Hockeyarena.net

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Covid-19 ei katoa mihinkään vaan sen kanssa on opittava elämään. Näin ollen on aivan selvää, että liigaa ei tulla pelaamaan ns normaalijärjestelyin, mikäli se alkaa ollenkaan. Kuinka moni edes haluaa tulla paikan päälle? Kuinka moni firma järjestää tapahtumia ylipäänsä? Mikä osuus näistä harvoista tapahtumista järjestetään kiekkopelin yhteydessä?

Mahdollisia erityisjärjestelyitä voidaan pyöritellä niin paljon kuin halutaan, mutta tulema on aivan selvä: konkursseja. Onko tämä sitten uhka liigalle vai tervetullutta luonnollista uudistumista? Sen on jokaisen oma mielipide. Suomi-sarjasta ei muuten pääse nousemaan Mestikseen seuraavan kahden vuoden aikana / kauden päätteeksi. Mestiksestä tuskin löytyy joukkuetta, jolla olisi rahkeita hypätä Liigaan tällaisena aikana ilman järjenvastaisia riskejä.

Liigakartta ja liiga tulee siis näyttämään aika erilaiselta lähitulevaisuudessa. Osataanko tämä kääntää eduksi ja kehittää parempi tuote vai hypätäänkö AY-liikkeen poteroihin ja vastustetaan muutosto oman edun vastaisesti? Tämä kai on se suurin kysymys, jota pitää pohtia. Ammattimaisissa organisaatioissa, kuten Tapparassa, Kärpissä ja HIFK:ssa, tätä on varmasti jo mietittykin...
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ilmeiset terveysongelmat sivuuttaen niin eikös jengit ilmoittanut (ainakin SaiPa) ettei puolityhjille halleille pelaaminen ole taloudellisesti järkevää?
Eroja on varmasti. Oman joukkueen osalta tiedän, että HPK:n toimitusjohtaja on hiljattain lausunut julki, että Kerho pystyy kannattavaan toimintaan vielä 50% hallikapasiteetilla.

Meidän kohdalla se tarkoittaisi 2650 yleisökeskiarvoa, kun viime kauden keskiarvo oli 3930. Huonoina kausina ollaan oltu jossain 3400-3500 hujakoilla.

Jossain ei varmaan ole näin, että tämä riittää kannattavuuteen. Sitten taas vaikka Turussahan 50% hallikapasiteetti jopa nostaisi viime kauden keskiarvoa, mutta ei siellä vissiin muutenkaan puhuta varsinaisesti kannattavasta toiminnasta.
 
Eteläpäädyn piippuhylly (1995 - 2008)
Kun yhdessä matkaan lähdettiin, oli nuoruuden kultainen aika.
Sinä ensiksi saavutit määränpään, minä hetkeksi vielä tänne jään.

Nati

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja Turun Toverit
Eroja on varmasti. Oman joukkueen osalta tiedän, että HPK:n toimitusjohtaja on hiljattain lausunut julki, että Kerho pystyy kannattavaan toimintaan vielä 50% hallikapasiteetilla.

Meidän kohdalla se tarkoittaisi 2650 yleisökeskiarvoa, kun viime kauden keskiarvo oli 3930. Huonoina kausina ollaan oltu jossain 3400-3500 hujakoilla.

Jossain ei varmaan ole näin, että tämä riittää kannattavuuteen. Sitten taas vaikka Turussahan 50% hallikapasiteetti jopa nostaisi viime kauden keskiarvoa, mutta ei siellä vissiin muutenkaan puhuta varsinaisesti kannattavasta toiminnasta.
TPS:n yleisökeskiarvo (runkosarja) on normaalilla kaudella noin 5500 vähän suuntaan tai toiseen. Toki tämäkin jää alle 50% maksimista, mutta halli kun on turkasen iso ja tässä tapauksessa hyvä niin. En kuitenkaan usko, että näitä lukemia pystyttäisiin tulevalla kaudella saavuttamaan sillä vaikka tuote on nyt paremmassa kunnossa niin korona verottaa.
 
Taidan joutua kohta PSYKOOSIIN.

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Pelaajien kehityksen kannalta harmillinen homma. Nuoret pelaajat varsinkin tarvitsisi paljon kovia pelejä, joissa on panosta. Tuosta jos kausi nyt joudutaan perumaan, niin ei ole helppo homma.

Seurojen ja yleensäkin Liigan selviytyminen ja hengissä pitäminen on sitten tietysti toinen iso kysymys.
 
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."
(1)
  • Tykkää
Reactions: Nati

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR
Seurojen ja yleensäkin Liigan selviytyminen ja hengissä pitäminen on sitten tietysti toinen iso kysymys.
Tuossa aiemmin yritin tuoda tätä esille. Liiga varmasti selviää, jos on valmis mukautumaan. Samoin suuri osa seuroista. Miltä mahtaa liiga näyttää kaudella vaikkapa kaudella 2022-2023?
 
"Me vihreät olemme valo, josta usein sokaistun itsekin, ja kun en enää näe ympärilleni, ymmärrän näkeväni itseni tarkemmin, ja siitähän politiikassa on kyse."
Ilta-Sanomien kolumnisti Jyrki Lehtola 14.8.2020

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Tuossa aiemmin yritin tuoda tätä esille. Liiga varmasti selviää, jos on valmis mukautumaan. Samoin suuri osa seuroista. Miltä mahtaa liiga näyttää kaudella vaikkapa kaudella 2022-2023?
Kyllä varmasti selviää joo. Mutta miten pitkälle kaluttu luuranko entisestä on enää jäljellä?

Aika näyttää.

Oma henk. koht mielipiteeni on, että jääkiekkokautta 2020-21 ei pystytä pelaamaan. Esimerkiksi NHL ja meidän kotoinen liigamme tulee käynnistymään vasta vuoden päästä syksyllä. Tässä on varmasti yritystä pelata tämä liigakausi läpi, mutta jossain vaiheessa pyyhe lentää kehään. Futista ei pelata Euroopassa yleisöille, kuin ehkä vasta aikaisintaan ensi keväänä jne.
 
Viimeksi muokattu:
"Minulla on taskussani laite, jolla pääsen käsiksi koko ihmiskunnan keräämään tietoon. Käytän sitä kissakuvien katseluun ja riitelyyn tuntemattomien ihmisten kanssa."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy