Varmasti näin. Silti en voi olla pohtimatta, että jos kiinalaiset rakensivat vuosi sitten kuukaudessa sairaaloita kun tilanne niin vaati ja tässä on kuitenkin ollut vuosi aikaa valmistautua rokotuksiin, eikö tuossa ajassa olisi ollut mahdollista varautua paremmin ja saada pystyyn vähän laajempaa tuotantokapasiteettia, ettei yhden belgialaisen tehtaan kyykkääminen aiheuta tällaista viivettä koko EU:n kattavan rokotusohjelman toteutumiseen.
Ihan samaa mieltä noin yleisesti ottaen ja tuosta viimeisestä pointista erityisesti.
Nuo tällaiseen tarkoitukseen soveltuvat bioreaktorit eivät ole kuitenkaan ihan mitään rautakaupan hyllykamaa, eikä rokotteen valmistaminen vain reseptin seuraamista.
Jos nyt vertaisi tätä, niin siitä jos sinä tai minä saisimme sen reseptin ja oikeat ainesosat ja pistäisimme pöntön pörisemään vierashuoneessa, niin kiljuahan siitä tulisi.
Jos laittaisimme pienpanimon pystyyn ja hankkisimme sinne kunnon sammion ja alkaisimme treenata sitä valmistusta, ei pulloja kaupan hyllylle tulisi vuoteen.
Ja sitten taas sellaisia loppuun asti hiottuja Olvin tehtaita on harvassa ja vielä harvemmalla on vapaata kapasiteettia, kun tankissa hautuu jotain muuta koko ajan.
Miksei sitten Merkel ole mennyt Olvin johtajan pakeille jo loppukesästä ja todennut että nyt loppuu se muun kuran paneminen ... se on se tuhannen D-markan kysymys. Toisaalta tuntuu, että vähän kaikkialla päätöksenteko on siiloutunut. Yksi taho vastaa ostosta ja sopimusten tekemisestä, toinen taho antaa luvat ja tutkii datan, ja sitten se kolmas taho jonka pitäisi olla joka päivä ajan tasalla valmistuprosessin tilanteesta puuttuu, kun normaalitilanteessa sellaista ei ole olemassa.
(Ja kiinalaisten "sairaalat" kyllä taisivat olla keskimäärin pre-fab parakkeja, joissa varustukseen sisältyi sänkyjä ja... siinäpä se sitten oli.)