Korean Demokraattinen Kansantasavalta (Pohjois-Korea)

  • 259 068
  • 1 480

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
USA hakee nyt ja jatkossa neuvotteluratkaisua. En pysty mitään linkkiä tms laittamaan, missä asia sanotaan suoraan, mutta kannattaa lukaista mm. Mattisin ja McMasterin ulostuloja asian tiimoilta. Rivien välistä voisi näin lukea. Hieman liioitellen sanoisin, että Trumpille on jätetty Twitter, kaikki muut on laitettu lukittuun kaappiin, jota Kelly vartioi. Toki tiedän, että Trump voi tehdä päätökset yksinkin, mutta enpä usko, että häntä sinne asti edes päästetään.

Mitä tulee Pohjois-Koreaan, se tekee tasan kuten Kiina käskee. Kiinalaisilla on keinonsa, enkä näe, että Kiina haluaa sotaa naapuriinsa. Pidän jopa mahdollisena, että kulisseissa käytävissä neuvotteluissa akselilla Kiina ja USA on edistytty sen verran, että Pohjois-Korean viimeinen ohjuskoe on nähty.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
joten länsiranikkolla satamassa olevat ovat ne jotka olisi käytettävissä.
Lentotukialusyhtymiä pitäisi asiantuntijoiden mukaan olla vähintään 2, jos meinaa sotia PK:n kanssa. Niiden liikkeitä tarkkailemalla on aika hyvin kärryillä mitä seuraavaksi mietitään.
En tiedä pystyykö sitä mistään varmistamaan onko alueella matkalla USAn joukkoja lisää.
Media saisi tiedon suuremmasta joukkojen siirrosta, joten ei se salassa pysyisi. Eikä läski pysty aloittamaan sotaa omin lupinensa, USA on edelleen demokratia. (Ellei sitten puuttuva rauhansopimus luo jotain porsaanreikää.)
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Maassa täydellinen orjuus ei ole arkipäivää. Valtio toki määrää työpaikkasi, mutta se ei juuri eroa länsimaiden tilanteesta missä on vain pakko mennä töihin. Ensi maanantaina lähes kaikki tämän ketjun lukijat menevät töihin sillä käytännössä on pakko.

VICE:n dokumentti Siperiassa työskentelevistä kannattaa katsoa, melkoista menoa. YouTubesta löytyy.

Olen hieman erimieltä orjuudesta, mutta kyllä "työnorjia" riittää muuallakin kuin P-Koreassa. Tässä kohtaa kannattaa tosin hieman suhteellistaa palkkoja ja pakkoa. P-Koreassa olet oikeasti päätä lyhyempi, jos valtion määräämät hommat ei maistu tai pakkotyökään ei nappaa. Esim. täällä voi jäädä vaikka halutessaan työttömäksi. Kuinkahan paljon P-Koreassa on "virallisesti" työttömiä, siitä palkasta puhumattakaan?

Tilanne jatkaa kiristymistään ja Trumpin linjanvedot mm. P-Korean suhteen jaksavat hämmästyttää. Trump on aivan väärä henkilö päättämään tämän tason asioista. Hän ei ole johdonmukainen ja looginen ihminen johon voisi luottaa. Politiikassa luottamus on monen asian avain ja Trumpilla se on pohjamudissa. Pakko sanoa, että jopa Putin on luotettavampi ja loogisempi kommenteissaan, vaikka en todellakaan häntä ihannoi. Vähän tulee sellainen olo, että Trump jopa salaa toivoo täyttä sotaa P-Korean kanssa. Sotineet USA:n presidentit taitavat olla vahvoilla uudelleenvalintansa kanssa ja Trump on jo valmiiksi hankkinut sotakoneiston tukea budjetin, sekä kenraalien kautta. Onko Trumpin toimille tärkeämpää motiivia, kuin jatkaa presidenttinä olemista?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Eikä läski pysty aloittamaan sotaa omin lupinensa, USA on edelleen demokratia. (Ellei sitten puuttuva rauhansopimus luo jotain porsaanreikää.)

Eikö porsaanreikä ole siinä, jos Korean laittaa terroristilistalle, niin voi tehdä enemmän oman mielen mukaan. Sitä en tosin tiedä kuka siitä listasta päättää eli ei välttämättä toimi.

Toki se, että maa on jo sodassa voisi varmaankin luoda jotain mahdollisuuksia. Paljonkohan lakimiehet tienaa näitä selvitellessään.
 

Morgoth

Jäsen
Eikö porsaanreikä ole siinä, jos Korean laittaa terroristilistalle, niin voi tehdä enemmän oman mielen mukaan. Sitä en tosin tiedä kuka siitä listasta päättää eli ei välttämättä toimi.

Presidentti voinee kuitenkin määrätä jonkun rajoitetun iskun kuten vaikka Syyriaan tehtiin? Luultavasti se eskaloituisi täysimittaiseksi sodaksi PKn kanssa jolloin kongressin olisi vain hypättävä Trumpin kelkkaan ja julistettava sota, koska siinä vaiheessa ainoa mahdollisuus olisi vain sotia eikä sisäpoliittiseen riitelyyn olisi aikaa ennen kuin Kimmo olisi poistettu päiväjärjestyksestä.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Ainakin yrittää provosoida P-K tekemään ensimmäisen sotatoimen.
Tähän minäkin uskon. P-K on kehittänyt aseensa sen verran vaaralliseksi, ettei niiden anneta enää kehittää niitä lisää. Lisäksi jos nyt USA tuosta perääntyy ilman, että P-K riisutaan ydinaseista joko sotilaallisesti tai diplomaattisesti, antaa se viestin muillekin USA:n vihollisille miten kannattaa edetä jos haluaa vastustaa jenkkejä. Trump yrittää provosoida ettei tarvitsisi tehdä iskua ensiksi.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Pohjois-Korean ulkomaan­kaupasta 90 prosenttia tehdään Kiinan kanssa – nyt Kiina ilmoitti, että se loppuu tiistaina - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Tämähän on mielenkiintoista (jos artikkeli ei näy maksumuurin takia, pornomoodi käyttöön). Aikaisemminhan Kiina on ollut, jos ei nyt täysin P-Korean puolella, niin ainakin passiivisesti kannattajana. Mutta jos tuo toteutuu, niin aika laihaksi käy Kimin eväät (tosin kyllä kuvin perusteella vararavintoa on kerätty ainakin joksikin aikaa).
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Aikaisemminhan Kiina on ollut, jos ei nyt täysin P-Korean puolella, niin ainakin passiivisesti kannattajana. Mutta jos tuo toteutuu, niin aika laihaksi käy Kimin eväät (tosin kyllä kuvin perusteella vararavintoa on kerätty ainakin joksikin aikaa).

Virallinen kauppa sakkaa ja epävirallinen kasvaa saman verran tai enemmän. Taitaa osa porukasta pelata kaksilla korteilla ja muu maailma on tyytyväinen eikä tajua.

Tuo kuva on muuten aivan varmasti Dandongista. Sinne lähetetään rikkaiden muksuja komennukselle ja vaikka ei vapauksia olekaan, niin ei se myöskään orjatyötä ole. Vähän samantyyppistä kuin suomalaiset lähtee au paireiksi.

Kävin syömässä tuollaisessa paikassa kiinalaisen oppaan kanssa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Niin, siis kommentti oli lähinnä herra Kimistä itse. Juunou, kerta fat shaming on ihan sallittua kun kyseessä miespuoliset valtioiden johtajat.

En toki muuta luullutkaan ja kannattaa myös katsoa Ulkolinja joskus viikko sitten. Mielenkiintoista kuvamateriaalia ja pohdintaa siitä kuinka isä-Kim oli oikeasti ikävä ihminen.

Kim taas on oikeasti parempi mies, vaikka nuorena epävarmana poikana joutuikin alkuun käyttämään vähän kovia otteita varmistakseen vallan. Nykyään hän on ja haluaa olla mukava mies kuten isoisä-Kim oli aikoinaan.

Kaikki uudistukset on helppo sivuuttaa, jos nyt yhden sedän sattui teloittamaan. Ja okei ydinase, mutta kokonaisuus ratkaiskoon.

(Karu tilanne, kun isän hautajaissaattueesta ei ole enää kukaan kuvioissa. Ovat kuolleita tai kadonneita, mutta kuten sanottu, alku meni miten meni.)
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Internet alkoi juuri kertoa meille ympäri maailmaa kaikilla kielillä Guam-suunnitelman olevan nyt valmis ja Kimin työpöydällä.

Voi tietenkin olla tottakin, että joku kansio siellä viskipullon vieressä on.

Askel kovempaa retoriikkaa ja syksyn mittaan kansio unohtuu. Uskon ilman muuta sellaisen olemassaoloon, mutta tuleeko edes luettua, kun ei sitä kuitenkaan voi käyttää.

Kuinkahan monta prosenttia länsimaiden raporteista jää johtajilta lukematta. Hyvin iso osa, koska ei niitä mihinkään tarvitse, vaikka virkamiehet käskystä niitä tekee palkkansa ansaitakseen.

Ei noita kukaan lue.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Entä jos Fatboy keksii viskipäissään että laitetaas pari kissanpierua lentämään kohti Guamia. Onko kenraaleilla munaa sanoa että nukupas poju yön yli ja katsellaan aamulla uusiksi. Tää nuorin Kim tuntuu niin arvaamattomalta että siinä jää jopa Datsjukin rankkarit toiseksi.

Sälli ei kyllä pysty perääntymään menettämättä kasvojaan vaikka miten olisi isäänsä fiksumpi, mutta kun on niin nuori että tarttis koittaa näyttää että on munat. Trump koitti jopa kautensa alussa jotain liennytystä tuonne suuntaan mutta aika pian homma taidettiin huomata mahdottomaksi.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Entä jos Fatboy keksii viskipäissään että laitetaas pari kissanpierua lentämään kohti Guamia. Onko kenraaleilla munaa sanoa että nukupas poju yön yli ja katsellaan aamulla uusiksi.

Juuri näin uskon asian olevan, että on. Kaikki epäluotettavat ja epäpätevät on nyt saatu siivottua pois ja voidaan oikeasti miettiä mitä tässä kannattaisi tehdä.

Joku korkeampiarvoinen, periaatteessa oman henkensä uhalla, uskaltaa kyllä ohjata kaverin nukkumaan. Samalla lailla kuin suomalaisella juhannusmökillä. Periaatteessa voi isännältä tulla leipäveitsestä kylkeen, mutta yhtä lailla isäntä ymmärtää "joo voishan tästä mennä nukkumaankin."

Aamulla ei sen enempää muisteta tai ainakaan muistella koko episodia, kun tasoittelivia otetaan. Eikä ainakaan pahalla.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Internet alkoi juuri kertoa meille ympäri maailmaa kaikilla kielillä Guam-suunnitelman olevan nyt valmis ja Kimin työpöydällä.
Tämä sinänsä ei ole uutinen, sillä onhan kaikki sotasuunnitelmat aina käyneet sotaa/iskua johtavan/aikovan pöydällä sekä tietysti mahdolliset puolustussuunnitelmat. Normaalisti niitä ei tietenkään julkisteta vaan pidetään salassa, mutta nyt paukutellaankin henkseleitä ja se toki uutisoinnin paikka.
 

Carlos

Jäsen
NYT: Pohjois-Korean onnistuneiden ohjuskokeiden takana saattaa olla Ukrainasta saatu apu (IS)

Vaikea kuvitella Ukrainan hallinnon hyötyvän yhtään mitään tähän asiaan sekaantumalla, mutta helppoa uskoa että heidän tietämättään PK/Venäjä ovat tehtaalta jotain osia salakuljettaneet.

Jotenkin hiukan haiskahtaa että Putinin tietotoimistolla saattaa olla asian kanssa jotain tekemistä. Siten että moottorit on toimitettu kyllä, mutta ei Ukrainasta vaan ihan veli venäläisen toimesta, ja syytetään siitä Ukrainaa. Venäjällehän sopisi oikein hyvin että Ukrainan symppispisteet hiukan laskee. Likaista peliä taas kerran.

Tosiaan Ukrainalla ei olisi tässä diilissä mitään voitettavaa. Venäjällä on paljonkin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ukrainalaisia rakettimoottoreita voi hyvinkin olla käytössä, mutta en usko Ukrainan hallinnon myötävaikuttaneen asiaan. On niillä ÄO isompi kuin kengännumero.
Kyllä tämä alkaa näyttää siltä ettei kumpikaan osapuoli enään kovin kevyesti pysty takapakkia ottamaan.
Läskin ongelma on ottaa eteen päin. Se ei tule saamaan sotalupia hallinnolta. Paksu poika taas voi päättää mitä tahansa ja tapahtuu. Jos Kiina sallii...

Pohjois-Korean ulkomaankaupasta 90 prosenttia tehdään Kiinan kanssa – nyt Kiina ilmoitti, että se loppuu tiistaina - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Tämähän on mielenkiintoista (jos artikkeli ei näy maksumuurin takia, pornomoodi käyttöön). Aikaisemminhan Kiina on ollut, jos ei nyt täysin P-Korean puolella, niin ainakin passiivisesti kannattajana. Mutta jos tuo toteutuu, niin aika laihaksi käy Kimin eväät (tosin kyllä kuvin perusteella vararavintoa on kerätty ainakin joksikin aikaa).
Jos Kiina jatkaa vientiään P-Koreaan, niin ei tilanne mihinkään oleellisesti muutu. Nyt kinuskit on lopettamassa vain tuontia. Ja sekin voi olla ainoastaan puhetta.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tässä kohtaa olettaisi ameriikan läskin lyövän pari tiukkaa twiittiä pöytään provotakseen paksua poikaa.

Sen verran tiukan kanna on EK ottanut, että pohjoisen pitää ottaa ensimmäinen sotainen askel. Eikä senaatissa heru lupia kovin helposti, sillä siellä karsastetaan joutumista Kiinan kanssa aseelliseen hippaan.

North Korea: Tillerson, Mattis present united front, urge China to act - CNNPolitics
""We are replacing the failed policy of 'strategic patience'... with a new policy of strategic accountability," they added."

Strateginen vastuullisuus on uusi politiikka nimeltään. Jos sitä lähdetään purkamaan Soulin siviilien kautta, niin mikään ei ole muuttunut...
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös