KooKoo kaudella 2019–2020

  • 533 165
  • 2 253

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ahokas ei selkeästi ihan helpolla ala ketjuja sekoittamaan, se ollaan varmaan kaikki huomattu tällä debyyttikauden ensimmäisellä puolikkaalla. En sitten kyllä kanssa tiedä pitäisikö jossain vaiheessa ennen (mahdollisia) pudotuspelejä vähän sekoittaa ja kokeilla.

Toisaalta kyllähän nyt joukkueen peli kokonaisuutena kulkee ja pelataan tärkeistä pisteistä suoraa pudotuspelipaikkaa ajatellen eli sinällään perinteinen älä korjaa jotain mikä ei ole rikki-latteus on myös perusteltavissa.

Ykkönen on sisänsä painanut esim. viimeiseen kymppiin ihan perustehot:

Strömberg 10 0+6=6
Hakulinen 10 0+4=4
Haataja 10 3+4=7

Toisaalta esim. Hakulinen on tehnyt tasakentällisin maalin 22 koitosta sitten ja edellisestä maalista ylipäätään on jo 16 matsia. Jos näin ihan maallikkona jotain miettisi, niin Gallón voisi nostaa ykköseen ainakin pariksi otteluksi Hakulisen tilalle testinä, mutta tiedä sitten onko pelannut vasenta laitaa ja kuten sanottua, niin why fix something if it's not broken-ajattelutapa on myös ihan validi.

Noh, pelin kokonaisuudessan kulkiessa nämä ovat onneksi niitä positiivisia ongelmia.
Hieman eri mieltä noiden perustehojen osalta: jos 1. kenttä pistää 10 peliin 3 maalia niin ei nyt ihan ole sitä mitä tavoitellaan. Mutta samaa mieltä tuosta että kun kokonaisuutena kulkee niin vaikea on alkaa rikkomaan ketjuja. Enkä ainakaan isolla kädellä lähtisi sekoittamaan. Tuo Gallon kokeilu Hakulisen paikalla voisi olla ihan hyvä. Saisi ehkä Umakin viestiä että paikka 1. kentässä ei ole ihan kiveen hakattu.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
On kyllä käsittämätön tuo Hakulisen maaliton putki, varsinkin tasakentällisin. Kaverin piti olla kenties se kovin syömähammas tälle kaudelle, mutta on kyllä pettänyt pahasti. Toivottavasti se maalijyvä sieltä kuitenkin löytyy, kun kevät lähestyy.

Vaikka tällä hetkellä peli toimii ja voittoja tulee, niin edelleen ottaisin mieluusti vastaan vielä sen yhden kliinisen viimeistelijän. Sen, joka tekee niissä vaikeissa peleissä sen yhden ratkaisevan maalin.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos kenttiä ei haluta kokonaan muuttaa, niin voisihan noita kokeiluja tehdä vaikka kolmanteen erään. On otteluja, jotka ovat siinä vaiheessa jo ratkenneet ja vastaavasti pelejä, joissa ei hallinnasta huolimatta pystytä tekemään tulosta. Etenkin kotona tulee noita jälkimmäisiä ja KooKoo onkin tehnyt vieraissa n. 0,8 maalia ennemmän kuin kotipeleissä.
 

Sumusoturi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pieniä kokeiluja olisi hyvä tehdä tosiaan pelin sisällä jos tulos sinällään on jo selvä. Tietenkään nopea otanta ei kerro juuri mistään kummoisemmasta pelin ollessa jo selvä, mutta tuskin ainakaan haittaakaan tuollaisesta olisi. Paluun vanhaan voi tehdä kyllä, tuskin vanhat kemiat kokeiluista sekaisin menevät.

"Voittavan kokoonpanon muuttaminen" sinänsä tyhmä hokema, kun meillä jengissä on tietyillä paikoilla oikeasti kilpailuakin. Kilpailu ruokkii onnistumisia enemmän kun oma paikka kokoonpanossa ei selviö ole. Erot sarjataulukossa alkavat pikku hiljaa suurentua (#8 ja #9 sijojen ero 17 pistettä) ja kenties sieltä tipahtaa pian tps, jukurit ja sport säälijunasta lopullisesti. Ehkäpä näitä vastaan uskalletaan jotakin sekoitusta koittaa, kun muutenkin ovat olleet tällä kaudella taas hankalia vastustajia meille..

Tälle kaudelle muuten tuo kaakon lohko ollut meille sopiva, saipan ja pelsujen kausi ollut huono ja näitä vastaanhan pelataan se kuusi peliä eli yli kuudennes kauden peleistä. Tällä hetkellä saipaa vastaan viisi peliä ja pisteet 11-4 meille, pelsuja vastaan neljä peliä ja pisteet 10-2! Kolme peliä tosiaan vielä jäljellä näitä rakkaita naapureita vastaan eli kaikkien yhdeksän pisteen jäädessä meille olisi koko kauden potti jopa sen 30 pojoa.

Malten kaltaista viimeistelijää täällä paljon huudellaan, mutta taloudellisen tilanteen lisäksi on kyllä tarkkailtava hieman mahdollista hankintaa ihmisenäkin jengin sisällä. Joukkuehenki ollut tällä kaudella täyttä rautaa, yksi virtuoosi lisää ei varmasti haittaisi, mutta kopin henkeä ei saisi tuhota. Tämän kauden jengistä näkee yhdessä toimimisen ilon ja se auttaa myös kentällä hyviin suorituksiin. Yksikin ylimielinen, vain itsellensä pelaava kaveri, voi pilata tuon tunnelman myös kentällä.
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Malten kaltaista viimeistelijää täällä paljon huudellaan, mutta taloudellisen tilanteen lisäksi on kyllä tarkkailtava hieman mahdollista hankintaa ihmisenäkin jengin sisällä. Joukkuehenki ollut tällä kaudella täyttä rautaa, yksi virtuoosi lisää ei varmasti haittaisi, mutta kopin henkeä ei saisi tuhota. Tämän kauden jengistä näkee yhdessä toimimisen ilon ja se auttaa myös kentällä hyviin suorituksiin. Yksikin ylimielinen, vain itsellensä pelaava kaveri, voi pilata tuon tunnelman myös kentällä.

Tästä täysin samaa mieltä! Ja näissä fantasiahankinnoissa olisi aina kiva kuulla kenen tilalle, koska nyt ollut Suuronen ja Oden poissa ja peli on silti rullaillut ihan kivasti.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tästä täysin samaa mieltä! Ja näissä fantasiahankinnoissa olisi aina kiva kuulla kenen tilalle, koska nyt ollut Suuronen ja Oden poissa ja peli on silti rullaillut ihan kivasti.

Aika superstara pitäisi tulla sisään, että kannattaa sekoittaa ketjukemiat, liigan sisältä en tiedä kuka sellainen vois olla ja tuskin pelinappuloita riittää/kannattaa lyödä Malteen. Olis ihan hyvä tehdä tulostakin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
En lähtisi muuttamaan joukkuetta enää ellei nyt tapahdu yhtä tai kahta isompaa loukkaantumista (3-5kk).

Toisaalta kevät on onneksi tällä kertaa pitkä, niin kannattaa sitä rungon kestävyyttä ja laajuutta miettiä. Jos pakisto on helmikuussa ehjä, niin sinne kutsuisin Salmelan varalta takaisin ja hyökkäykseen jos tulee tarjolle tulosmies, niin ottaisin tai sitten Ilkka Pikkarainen IPKsta.
 

Fanatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ydinjätejoukkue
Hakulinen oli eilen mukavan energinen vaikka virheitä tulikin pelin tiimellyksessä. Toivotaan nyt, että Uma saisi itseluottamuksen kuntoon niin saadaan miehestä iloa kevään koitoksiin.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ei v*ttu ikinä tuota. Olen nähnyt kun IFK:n saunaillan jälkeen baarissa haastavan riitaa niin omalle jengille kuin muille asiakkaille. Heitti myös tuopin Sakke Lindforssin jalkoihin. Siinä olis joukkuehengen nostattaja

Kuulostaa kevään mieheltä! Otetaan heti kehiin!
 

Kurt

Jäsen
Suurosella on minun papereissa kiinnitetty paikka neloseen, kunhan vaan on kunnossa.

Hankintojen suhteen omat ajatukset:

- pidetään rahaa jemmassa veskaosastoa varten, jos Haukelle käy jotain.
- puolustajia ei tarvita
- laitureita ei tarvita, paitsi jos Malte...
- mä hankkisin yhden sentterin. Nykylaitureissa ei ole oikein stunttia keskelle, jos yksikin sentteri putoaa.

a) Joko hyvä puolustussuunnan sena, joka hyvä aloittaja - neloseen keskelle ja alivoimaan ja samalla tulisi leveyttä keskikaistalle.
b) Jos tulee tarjolle kova sentteri, niin kakkosen keskelle ja Platzer laitaan. Tällöin kestettäisiin yhden sentterin loukkaantuminen, ja ”ongelma” kakkosen laiturin suhteen olisi luultavasti ratkaistu.

Mutta pelkästä hankkimisen ilosta ei ketään sisään, vaan kyseessä oltava hyvin skoutattu ja tunnettu pelaaja, eli tiedetään mitä ollaan ostamassa.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nykylaitureissa ei ole oikein stunttia keskelle, jos yksikin sentteri putoaa.
Itse asiassa Mingoia voi ehkä yhden pelin poissaolon stuntata keskellä, tai Ojantakanen, mutta eipä kumpikaan ole kovin hyvä vaihtoehto pidemmälle aikavälille.

Tosin eiköhän Pelli pysty senkin roolin hoitamaan. *hymiö*
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Hienosti on pelannut KooKoo!

Erona kilpailijoihin on säästynyt myös loukkaantumisilta lähes täysin. Kärkipelaajilla lähes kaikki pelit pelattuna.

Rosteria katsomalla on vaikea sanoa onko siellä sellaista yksilöä, jonka loukkaantuminen heiluttaisi pakkaa. Oikeastaan vain Haukeland ja Sulak. Hyökköyksen kärki on niin tasainen ja leveä.
 

Steus

Jäsen
Tulevaisuudesta (10 seuraaavaa):
Tämä joulun tienoo on suhteellisen kevyt ohjelman puolesta, mutta jatko tammikuussakaan ei ole mikään hirvitys. Budjetoidaanpa seuraavat 10 peliä:

20.12. KooKoo-SaiPa 3p 3p
26.12. SaiPa-KooKoo 3p 3p
28.12. KooKoo-Ilves 0-3p 1p Tämä on ihan päivän vireestä kiinni. Ilves painaa aivan jeesusmoodissa ja on voittanut seitsemän peliä putkeen 3p arvoisesti, mutta Tampereella pelattu keskinäinen oli 4-1 -tuloksesta huolimatta KooKoon hallintaa.
30.12. Jukurit-KooKoo 1-3p 3p Kalevankangas on aina ollut vaikea paikka pelata. Viimeisin 3p sieltä 22.11.2016
4.1. KooKoo-Tappara 0-3p 2p No Tapparahan on tietty hyvä joukkue, mutta nyt siellä on peli ollut enemmän tai vähemmän sekaisin. Hakametsän pelistä olisi tullut pinna/pinnoja ilman Bergerin sormileikkejä. Toisaalta Kuusela voi kaataa KooKoon yksin.
8.1. KalPa-KooKoo 2-3p 3p KalPa on ollut yllättävän heikko kotijoukkue. Iso kaukalo muistuttaa Kouvolan omaa. Saumat suoraankin voittoon.
10.1. KooKoo-Pelicans 3p 3p
11.1. Pelicans-KooKoo 3p 3p
Mikään ei viittaa Pelicansin kurssin kääntymiseen
15.1. JYP-KooKoo 0p
18.1. TPS-KooKoo 1-3p
Turussa on saatu homma edes vähän raiteilleen, mutta on sieltäkin voittoja haettu - viimeksi tänä vuonna

Tästä 10 pelin rupeamasta nappaisimme siis tasaisella perussuorittamisella noin 21,5/30p. Toistaiseksi on kertynyt 1,6p/peli. Kärkiviisikon (Kärpät, Tappara, Ilves, JYP, HIFK) peleistä (9) on tullut keskimäärin piste per peli. Suorat voitot Ilveksestä, Tapparasta ja JYPistä - kaikki kotona. Ilman noita pelejä pistekeskiarvo on 1,86p/peli. Sääleihin pääsee muistaakseni noin 81-83 pisteellä, joten onnistunut 10 pelin jakso nostaisi kokonaispistemäärän noin 71-72 tasolla, kun pelejä olisi jäljellä 19.
No nyt on pelattu 8/10 ja 21/24 on fikassa. Muutamat nimimerkit pitivät arviotani vähän yltiöoptimistisena, mutta Jussi ja pojat ovat toimittaneet kentällä komeasti. Ipa-pelikin meinattiin voittaa.

Nyt vastaan tulee kolme viidestä viime pelistään hävinnyt JYP ja peliään hivenen uomiin saanut TPS. Todella ympäripyöreitä pelejä molemmat.

Tänään ensimmäisessä erässä tuli tyhmiä jäähyjä, mutta ekalla erätauolla kopissa varmasti painotettiin huolellisuutta ja kurinalaisuutta ja loppupeli mentiin ilman. Myös aiempi huomio KooKoon hyvästä kuntopohjasta ja vahvoista kolmansista eristä sai taas vahvistusta tämän ottelun myötä. Kolmas erä ja siten koko peli oli meidän.
 
Toki täytyy muistaa, että tässä vedettiin neljään päivään kolme matsia, joista kaksi reissun päällä, joten väkisinkin alkaa jalka painamaan ja noita tyhmiä jäähyjä tulee.

Silti KooKoon kovaa karvaista rokotetaan aika paljon helpohkoilla hyökkäysalueen jäähyillä.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toki täytyy muistaa, että tässä vedettiin neljään päivään kolme matsia, joista kaksi reissun päällä, joten väkisinkin alkaa jalka painamaan ja noita tyhmiä jäähyjä tulee.

Silti KooKoon kovaa karvaista rokotetaan aika paljon helpohkoilla hyökkäysalueen jäähyillä.

Se on se huolellisuus, karvauksessa jos liian innokkaasti lähtee tunkemaan mailaa kaverin jalkojen lähelle niin kampitus siitä yleensä tulee. Tänään taisi jäähyt tosin tulla puolustusalueella.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Huomasiko kukaan Koiviston tilannetta, kun hän joutui jättämään pelin kesken? Lähtikö päätyovesta kesken pelin? Toivottavasti ei mitään pahempaa käynyt. KooKoolla keskiviikkona tärkeä vieraspeli Jyväskylässä JYPiä vastaan, joten toivottavasti Koivisto tai Suuronen olisi pelikunnossa.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Strömwall siirtorajan kynnyksella sisään niin KooKoo taistelee tosissaan välieriin pääsystä. Peli riittäisi sinne jo nyt, mutta pahoin pelkään etteivät yksilöt ja tehokkuus maalipaikoissa riitä, jos kohtaatte esim HIFK:n puolivälierissä. KooKoon wagonissa loppukausi, kun Pelicansin kausi alkaa olemaan paketoitu.

Tehottomuutta on ollut IFK:llakin. Ja kyllä KooKoolla on hyviä yksilöitäkin, mutta tämän joukkueen vahvuus on nimenomaan tasaisuus ja yhtenäisyys. Lähdetään nyt siitä, että Kouvolassa pelataan pleijareita, ja katsotaan, mihin päädytään. Malte kyllä kelpaisi, mutta en tekisi silti mitään, mikä voisi rikkoa tuon joukkueen yhtenäisyyttä. KooKoon historian paras paketti on nyt kasassa.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kun katsoo viime kauden Playoff-tilastoja, niin välieräjoukkueissa ei juuri maalitykkejä ollut. Pelit ovat sen luonteisia, että tehot jakautuu ja toisaalta nousee Janne Tavin kaltaisia yllättäviä ratkaisijoita. En lähtisi mitään maalintekijää tuohon metsästämään, ellei sellainen tipahda Malte Strömwallin muodossa syliin.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Huomasiko kukaan Koiviston tilannetta, kun hän joutui jättämään pelin kesken? Lähtikö päätyovesta kesken pelin? Toivottavasti ei mitään pahempaa käynyt. KooKoolla keskiviikkona tärkeä vieraspeli Jyväskylässä JYPiä vastaan, joten toivottavasti Koivisto tai Suuronen olisi pelikunnossa.
Kaiketi tippui toisella erätauolla. Toisen erän loppupuolella pelasi mielestäni vielä, mutta sitten kolmannessa en enää huomannut missään vaiheessa.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mietiskelin tässä, että jos liigan sisältä pelaajia haettaisi niin Sportin De Sousa vois olla mielenkiintoinen. Kohtalaisen hyvät tehot iskenyt eikä taatusti ole kallis. Voisi sopia kakkosen laitaan, vaikka just eilen tuli julistettua, että ketään ei tarvi hankkia..
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Mietiskelin tässä, että jos liigan sisältä pelaajia haettaisi niin Sportin De Sousa vois olla mielenkiintoinen. Kohtalaisen hyvät tehot iskenyt eikä taatusti ole kallis. Voisi sopia kakkosen laitaan, vaikka just eilen tuli julistettua, että ketään ei tarvi hankkia..

En ymmärrä mitä tämmöisellä hankinnalla saavutettaisiin. Tai ylipäätään tyhjennysmyyntien hankinnoilla. Loukkaantumisten paikkominen on eri asia, mutta joukkueen vahvetaminen.. Ei tule mieleen yhtään mestaria, joka olisi hankkinut sen ratkaisevan palikan tyhjennysmyynneistä.

Kouvolan Sanomissa Välimaa kertoili yleisömääriin liittyen, että kauden aikana on hankittu myös kolmen pelaajan verran kuluja (Kähkönen, Sulak ja Laavainen?). Siitä syystä peli kerrallaan seurataab myös yleisömääriä, joihin kyllä voi olla tyytyväinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös