KooKoo kaudella 2015–2016 – paluu Liigaan!

  • 127 056
  • 601

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tiedän että liikutaan salassapidon/yksityisyydensuojan pinnalla mutta lieneekö Nyqvistin tilanne kautta ajatellen niin paha, että Eklundin hankinta tuli tarpeelliseksi?
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Tiedän että liikutaan salassapidon/yksityisyydensuojan pinnalla mutta lieneekö Nyqvistin tilanne kautta ajatellen niin paha, että Eklundin hankinta tuli tarpeelliseksi?
Kuulemieni puheiden perusteella Nyqvist on ollut jäällä harjoituksissa. Eiköhän siellä suhteellisen hitaasti paluun kanssa edetä. Ilman riskejä. Runkosarja kuitenkin on pitkä.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Huomenna voisi olla Cloutierin päivä maalilla kun Turusta tuskin tuliaisina muutenkaan kuin reipasta liikuntaa.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Huomenna voisi olla Cloutierin päivä maalilla kun Turusta tuskin tuliaisina muutenkaan kuin reipasta liikuntaa.
Minäkin tosiaan antaisin Cloutierille näytön paikan huomenna. Tosin hirvittää jo valmiiksi se surullisen kuuluisa mailalla pelaaminen. Kun tässä nyt nämä muutamat pelit on katsellut, niin mielestäni Järvenpää on ollut erittäin varma mailan kanssa, joskaan ei varmasti ole liigan parhaimmistoa. Sitten kun sinne menee koheltamaan Reetu Suomi-sarja -tason mailapelillä niin huhheijaa saattaa tehdä kylmää. Toivotaan kuitenkin, että tuota on kesällä treenattu.

Otteluketjussa olikin jo juttua noista konkaripelaajien kamalista virheistä, mutta silti täytyy vielä ihmetellä, kuinka heikkoja suorituksia noilta on tullut. Luulisi, että peli olisi perusvarmaa, kun on kokemusta jo vaikka kuinka paljon. Virheitä toki sattuu kaikille, mutta ekaan neljään matsiin noin räikeitä virheitä ei oikein voi antaa anteeksi. Samoin noihin kolmansiin eriin ainakin kahden viimeisimmän pelin perusteella pitäisi keksiä jotain.
 
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, Toronto Maple Leafs, Leijonat
Nyt on ainakin pieni hetki voida hymyillä. Juuri tällä hetkellä KooKoo on napsinut 1,5 pinnaa per peli, voittanut kaksi ottelua, ja on sarjataulukossa jaetulla viidenellä sijalla! Virallisesti siis sijalla 10. kun niin monella muullakin on 6 pinnaa kasassa. Jossittelu on turhaa, mutta miettikääpä JOS O´Connorin ylärima olisi painunut sisään lappeenrannassa jatkoajalla ja Ässistä olisi saatu täysi pistepotti ilman noita koomailuja, niin jaettaisiin sarjan kärkipaikkaa. Halusin tämän tuoda esille vain sen vuoksi kun KooKoota lyötiin niin kovaa kaikissa kausiennakoissa, ja olkoonkin että vain 4 kierrosta on vasta pelattu ja tilanteet tulevat muuttumaan.

Ja yllättäen kiekkomediat on edes tämän pienen hetken hiljaa, koska tänään ei sakannut edes pelikello. Vastaavasti kyseiset mediat ei ole huomioinut tätä ihan pienen jakson onnistumista, vaan esimerkiksi Suomikiekko julistaa TPS:n olleen tänään tyrmäävä eikä Sportille ole juuri tästä rapaa heitetty. Vain dementikko ei muista sitä paskamyrskyä mikä alkoi viime lauantaina kun KooKoo hävisi kotona pystyyn viidellä maalilla. Ja voin jo kuvitella mikä "ilakointi" siitä taas huomenna alkaa jos TPS talloo KooKoon maanrakoon huomenna. "Ei kuulu tähän sarjaan" tms. lässytystä. Kerho voitonkin jälkeen tuntui medialle tärkeintä olevan ihmetellä pelikellon kuntoa ja hallin täyttöastetta. Tästä nyt vaan koko KooKoon väelle talvisotahenkeä päälle kun lähes kaikki ulkopuoliset ovat meidän onnistumisia vastaan! Helppoahan se nyt tietysti on minunkin näitä kirjoitella kun pyyhkii hyvin, mutta ihmetellään ja haukutaan vasta sitten kun siihen todella aihetta on. Ja tällä tarkoitan kehuja/haukkuja isossa mittakaavassa. Totta kai esim. Grönholmin tämänpäiväistä mokaa saa ja pitääkin arvostella, mutta niin kauan kun KooKoo pelaa voitoista eikä ota joka ilta pataan, niin isossa kuvassa saadaan olla tyytyväisiä. Olen itse niin helvetin tyytyväinen kun tämä kausi on pyörähtänyt ihan mukavasti käyntiin, eikä joka pelistä ole tullut 5-1 turpaan, sillä niitä vaikeita jaksoja on vielä tulossa tällä kaudella.

Huomenna tosiaan alkaa sitten vaikea jakso huippujoukkueita vastaan. Toivoisin nyt lähiaikoina Greenin kuorman helpottamista, koska riittävän kauan tällä meiningillä voi riskinä olla sellainen piiputus ettei se sitten ihan pienellä levolla aukeakkaan. KooKoo tarvitsee Greeniä todella paljon nyt, mutta niin se tarvitsee vielä joulukuussa ja keväälläkin. 37v, 102 kg, 20+ min per peli, ylivoimat,alivoimat ja ajoittain oman ketjunsa kärkikarvaajana on sellainen yhtälö mikä ei kuulosta pitkän päälle hyvältä.
 

Julius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Sportin (ja 2000-luvin sarjanousijoiden) pistetahti graafina, kausi 2014-2015. (Liite)
En ite ihan tämmöstä starttia osannut teille veikata laisinkaan. Jauhot vedetty ainakin meikäläisen suuhun tähän mennessä aika huolella.
Tuli mieleen tämä käppyrästö, jota ilmeisesti Veli Mäxä päivitteli viime kaudella ja oli mukava seurailla tätä kauden kuluessa. Tylysti lainasin tämän tuolta meidän vastaavasta ketjusta ilman lupaa, anteeksi, mutta ainakin minua kiinnosti vertailla näitä käyriä muiden starttikauteen. Kärpät oli kyllä huikeita tuolloin mutta koittakaas nokittaa. Hyvällä alulla olette.
Mahtoikohan toi liite tulla mukana tähän ketjuun. Nörtin vikaa kun ei ole.

edit. Ei tullu graffi. Mäxä, apua, auta mua!
 

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pelin jälkeen (eilen) Järvenpää vitsaili väsymystään. Varmasti sai tehdä kunnon iltapuhteen. Itse laittaisin Fredin korkkaamaan oman kautensa - pakko se jossain vaiheessa on tehdä - eikä JJ: tä pidä ihan piippuun ajaa. Mutta paha sanoa kun olen vain lukuja vaille valmis valmentaja.

Vaan mukavalta tuntuu kauden alku tähän mennessä ja kuten Kokeneempi jo totesi, missä oltaisiinkaan jos pari virhettä olisi jäänyt tekemättä.
JOS JA JOS.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Hienoa, että ollaan saatu tässä kohtaa pari voittoa ja kuusi pistettä. Hieno työtä ja parempi alku kuin luulin. Samassa myös kiekkomedia ja mikkelin kiekkotietäjä(t) ovat ammoisen hiljaa. Mutta auta armias kun tappioputki tulee ja semmoinen on valitettavasti todennäköisesti edessä, niin sitten sitä viisastelijaa taas riittää.

Mutta yksi huolestuttava piirre niin Ässät kuin HPK pelissä on ollut se, että liike on lopahtanut täysin kolmannessa erässä. Porukka on vaikuttanut olevan aivan puhki. Toinen huolestuttava asia on se, että kokeneella kaartilla on ollut paljon sitä epävarmaa tekemistä Grönholm sössi eilen junioritasoisen esimerkin tästä ja Alikoski on ollut kenties koko joukon suurin pettymys ja häntä vielä roikotetaan Malisen vierellä. Mutta toki toinen puoli kolikkoa on se, että useampi Mestiksestä tullut suoriutuu loistavasti, kuten Juutilainen, Koivisto ja Lehtonen(ok myös liigatausta). Heiltä varmaa ja rauhallista sekä tasaista suorittamista.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hienoa, että ollaan saatu tässä kohtaa pari voittoa ja kuusi pistettä. Hieno työtä ja parempi alku kuin luulin. Samassa myös kiekkomedia ja mikkelin kiekkotietäjä(t) ovat ammoisen hiljaa.
Jos minä olen yksi niistä mikkeliläisellä kiekkotietäjistä, niin voin kertoa sinulle, etten ole KooKoon voittojen takia ollut hiljaa, vaan siksi etten ole nähnyt matseja (Saipa-pelin yhtä erää lukuunottamatta). En minä nyt pelkän tuloksen perusteella täällä ala huutelemaan. Se on Liiganousijoiden maineelle ja uskottavuudelle tosi hieno juttu, että olette pystyneet kairaamaan pisteitä mallikkaaseen tahtiin!

Lupasin ennen kautta katsoa pari KooKoon ottelua, ja kertoa sitten mielipiteeni siitä, pelaako KooKoo hyvin vai huonosti. Tänään on (jos ei ihmeitä tapahdu) ensimmäinen sauma. KooKoo ei ole vielä neljässä ensimmäisessä pelissään joutunut taktisesti vahvan joukkueen käsittelyyn. Ari-Pekka Selinin TPS ei sekään pelaa tarkasti organisoitua, suomalaiseksi meidän peliksi luokiteltavaa kiekkoa, mutta se on silti kuuleman mukaan saanut modernin pelin peruspilarit kasaan viime kauden sekasorron jälkeen. TPS siis tulee rytmittämään peliä, pitämään viisikon kasassa ja sitä kautta paremman materiaalin turvin saamaan pelin virtauksen itselleen. Oleellista on se, miten KooKoo tähän reagoi.

Peli voidaan nähdä keinulautana, jonka toinen pää on puolustus, toinen pää hyökkäys ja keskellä on tasapaino. Laudan keikauttaminen jommallekummalle puolelle on helppoa ja tuntuu turvalliselta: on helppoa vetäytyä vain puolustamaan ja "selviämään", ja toisaalta joskus ylihyökkääminen saattaa tuntua parhaimmalta vaihtoehdolta (ja tähän väliin mainittakoon, että tähän laudan keinahdukseen Mattila viime keväänä sortui yrittäessään taistella Jukurien tasapainokiekkoa vastaan). On kuitenkin laajasti osoitettu, että kuvitteellisen laudan pitäminen tasapainossa on tehokkain tapa pelata jääkiekkoa. Ainut huono puoli siinä on, että se on kovin vaikeaa ja vaatii oikeanlaisia pelin rakenteita.

Nyt kysymys kuuluukin, pystyykö KooKoo tänään pitämään pelin kasassa? Pysyykö puolustus-hyökkäys-rytmi kunnossa vai hajoaako se TPS:n paineen alla? Kai KooKoo yrittää pelata omaa peliään, eikä luovuta pelin virtauksen hallintaa suosiolla kuten viime kauden finaaleissa konsanaan? KooKoon pitää tänään taistella pelin hallinnasta. TPS ei ole kiekkokontrollijoukkue, KooKoon pitää tänään olla. Peli pitää rytmittää alusta asti oikein ja pelin pitää kiihtyä(lyhytsyöttöpeli); näistä mahdollistuu päätypelit, josta taas mahdollistuu suotuisa vaihtorytmi, josta mahdollistuu hyvä puolustuspelinopeus sekä siten hyvä hyökkäyspelinopeus. Syntyy uusia päätypelejä, joista kierre toistuu tuottaen maalipaikkoja/jäähyjä. Tätä jatkumoa kutsutaan pelin virtaukseksi, ja kuten sanottua, se vaatii paljon pelin oikeita rakenteita. Väitteeni jo vuoden ajalta on, ettei Petri Mattila osaa hallita edellä mainittuja asioita. Tänään hänellä/hänen taustajoukoillaan on hyvä mahdollisuus näyttää väitteeni vääräksi; vastassa on joukkue, jolta virtausta ei saa ilmaiseksi, mutta joka ei kuitenkaan pelaa esimerkillistä peliä.

Ja jos joku kysyy, tarkoittaako edellä mainittujen asioiden kunnossa oleminen sitä, että KooKoo voittaa, niin ei. KooKoo todennäköisesti häviää joka tapauksessa. Se voi silti pelata hyvin tai huonosti. Tai tosi hyvin tai hyvin huonosti. Peli näyttää ;)
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Peli pitää rytmittää alusta asti oikein ja pelin pitää kiihtyä(lyhytsyöttöpeli); näistä mahdollistuu päätypelit, josta taas mahdollistuu suotuisa vaihtorytmi, josta mahdollistuu hyvä puolustuspelinopeus sekä siten hyvä hyökkäyspelinopeus. Syntyy uusia päätypelejä, joista kierre toistuu tuottaen maalipaikkoja/jäähyjä. Tätä jatkumoa kutsutaan pelin virtaukseksi, ja kuten sanottua, se vaatii paljon pelin oikeita rakenteita. Väitteeni jo vuoden ajalta on, ettei Petri Mattila osaa hallita edellä mainittuja asioita. Tänään hänellä/hänen taustajoukoillaan on hyvä mahdollisuus näyttää väitteeni vääräksi; vastassa on joukkue, jolta virtausta ei saa ilmaiseksi, mutta joka ei kuitenkaan pelaa esimerkillistä peliä.

Kannattaisi siis katsoa niitä pelejä. Omasta mielestäni etenkin HPK pelissä tätä nähtiin varsin hyvinkin toteutettuna KooKoon toimesta. Eli ehkä Mattila on sittenkin kehityskelpoinen yksilö ;)
 

BussiKUSKI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ennen Tomek Valtosta ja heti sen jälkeen
Otan hatun kouraan ja onnittelen, on kyllä lähtenyt hyvin käyntiin (100% varma katsoja buumi tulossa)

Tätä menoa on valitettavasti*** todettava että KooKoo on tekemässä kovan paluun Liigaan
"*** =Sport suunnalta katsottuna"

MUTTA ei se sitä poista, etteikö tästä KK:n alku vauhdista tulisi ihan vilpittömästi hyvä fiilis.
 
Viimeksi muokattu:

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onnittelut. Tänään oli yksi joukkue kaukalossa, joka halusi voittaa. Eikä se ollut TPS.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Hienoa työtä KooKoon joukkue tekee jäällä! Kausi on vasta alussa ja niin vaan KooKoo jo kolmen ottelun voittoputkessa. Huikea startti!

Menkää te sääleihin. Vaasassa taidetaan tyytyä kisaamaan porilaisten kanssa saamattomuuden, osaamattomuuden ja järjenvähyyden palkinnoista sarjan kellariosastolla.
 

Mneme

Jäsen
Toivottavasti ei, sillä vastassahan lauantaina on TPS. Perjantaina olisi hyvä antaa näytönpaikka, vaikkakin itse menisin Järvenpäällä. Cloutierin taso ei vain yksinkertaisesti riitä Liigaan ja vähän tuntuu, ettei Mattilakaan uskalla Freddyä askiin laittaa. Tänäänhän siihen olisi ollut saumat, jos mitkä.

Saako vetää sanansa takaisin Cloutierista? Ihan vaikka näin voiton kunniaksi? Olihan uskomaton taistelu koko jengiltä ja varsinkin Freddyltä!
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoolla on kuitenkin sarjan heikoin veskarikaksikko ja pitkässä sarjassa tulevat vielä häviämään monta peliä maalivahteihin. Kyllä KooKoo on edelleen suurin suosikki jumboksi.

Oheisena eilen esitetty arvio KooKoon maalivahdeista. KooKoolla siis liigan huonoimmat maalivahdit? Mihin mahtaa perustua kyseinen näkemys esimerkiksi Frédéric Cloutierin osalta? Onko Freddy sen vuoksi huono, että hän ei ollut pelannut ennen tätä iltaa yhtää peliä liigassa? No oli miten oli niin KooKoo ei ole kaatunut vielä yhdessäkään liigapelissä maalivahteihin sen enempää Cloutieriin tai Järvenpäähän.
 

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vanhalle Tompalle: näitä "domeja" on aina ollut - ja valitettavasti taitaa tulla olemaankin. Kun tietyssä tunnetilassa kirjoittaa, niin helposti ylisivaltaa.

Mutta onneksi realiteetit ovat puhuneet. Ugh!
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Oheisena eilen esitetty arvio KooKoon maalivahdeista. KooKoolla siis liigan huonoimmat maalivahdit? Mihin mahtaa perustua kyseinen näkemys esimerkiksi Frédéric Cloutierin osalta? Onko Freddy sen vuoksi huono, että hän ei ollut pelannut ennen tätä iltaa yhtää peliä liigassa? No oli miten oli niin KooKoo ei ole kaatunut vielä yhdessäkään liigapelissä maalivahteihin sen enempää Cloutieriin tai Järvenpäähän.

En ole Domi, mutta veikkaan arvion perustuvan tähän: Eliteprospects.com - Frédéric Cloutier
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mahtiottelu eilen Freddyltä mutta niin oli viime kaudellakin välillä maaginen. Ongelmahan onkin tasaisuus otteissa kun välillä tulee tosi huonoja otteluita. Laittaisin Freddyn uuniin Tapparaa vastaan, jos vaikka moodi on jäänyt päälle.
 

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tiedä näistä moodeista mutta äärettömän hyvä juttu, että on kaksi kassaria, jotka voi laittaa looraan.
Ps. Hieno ilta Fredillä eilen. Onnittelut.
 
Kova hurmos on päällä, mutta ei pidä nyt mennä sen taakse, että peli jotenkin olisi ollut Turussa hyvännäköistä.

Onnistuttiin Mattilalle Hokista tuttuun tyyliin Turussa. Vastustaja pidettiin poissa vaarallisilta paikoilta ja annettii lyödä kiekkoja kaukaa maalille, josta Freddy ne poimi ja ohjasi kulmiin helposti. Sen sijaan hyökkäyksiin lähdöt olivat aivan järkyttävän huonoja ja tämä johtui siitä, että KooKoo ei pystynyt edelleenkään reagoimaan Pikkaraisen peliin tyypilliseen kovaan paineistukseen. Jos paineesta päästiin, niin lähes poikkeuksetta ensimmäisessä ja toisessa erässä avaava syöttö oli täysin luokaton tai sitä ei saatu haltuun.

Nyt kädet ristissä toivo Mattilalle. Vaihda nyt jumalauta se Alikoski pois Malisen ja Guttigin viereltä! Kangasmäkikin menisi vaikka siinä, jos haluat pitää Rinkisen ja Rajalan yhdessä. Alikoski on huikea puolustava pelaaja, mutta joukkueen taitavimpien äijien kanssa ei hänelle ole käyttöä.
 

Mäxä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mäxä, apua, auta mua!

Ratsuväki saapuu myöhässä. Liitteessä pistedataa 2000-luvun sarjanousijoilta (plus tämän kauden Sport).
Pelsujen ja Kärppien pisteet on muutettu nykyajan pistelaskua vastaaviksi.

Niin ja onnea Kouvola! (Dressman äänellä) Hyvää duunia on tehty.
 

Liitteet

  • sarjanousijat2000.JPG
    sarjanousijat2000.JPG
    102,9 KB · kertaa luettu: 560
Kyllä pitää olla tyytyväinen vieläkin tuohon viime viikkoon, joka toi meille hyvää vahviketta sinne henkiseen selkärankaan.

En näe realistisena, että KooKoo ottaa seuraavasta kolmesta pelistä pistettäkään, mutta nyt täytyy muistaa se ylempänä kirjoitettua asia, että meidän ei tarvitse lähteä ase ohimolla kotona Tapparaa ja Kärppiä vastaan, saatikka JYPiä vastaan vieraissa. Heille kuitenkin kaikki muu kuin kolme pongoa on epäonnistuminen ja nöyryytys ja uskoisin Mattilan reagoivan siihen.

Viime viikko oli hurmosta, mutta nyt tulee jo vastaan oikeita jääkiekkojoukkueita.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Pyörittelin ajatusta, että olikohan KooKoon kovin hankinta ja tärkein tälle kaudelle Mikko Haapakoski kakkosvalmentajaksi, koska mielestäni KooKoo on pelannut huomattavasti taktisesti monipuolisemmin kuin aiemmin Mattilan alaisuudessa?
Nyt kun tuossa seuraillut mielenkiinnosta KooKoon alkua, niin sieltä on löytynyt erilaisia tapoja pelata eri vastustajia vastaan (itsekin olin vähän hätäinen tuomitsemaan harjoitus/parin Liigapelin perusteella). Hyvänä esimerkkinä käy vertaaminen SaiPa pelejä ja TPS peliä tai HPK peliä. On pelattu nopeasti pystyyn (SaiPa), enemmällä kiekkokontrollilla (HPK) ja puolustuksen kautta sulattamalla TPS KooKoon haluamaan tempoon.
Jotenkin tullut sellainen ajatus, että Haapakoski tuonut omia taktisia elementtejä vahvasti yhteistyöhön Mattilan kiekon kanssa.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jotenkin tullut sellainen ajatus, että Haapakoski tuonut omia taktisia elementtejä vahvasti yhteistyöhön Mattilan kiekon kanssa.

Ihan varmasti näin onkin ja sen takia Haapakoski valmentajatiimiin on palkattukin. Minun silmä ei ole tarpeeksi harjaantunut, että voisin sanoa, että mikä KooKoon alkukauden pelaamisessa on ollut "haapakoskea" ja mikä "mattilaa", mutta vahvaa fuusiota taatusti tapahtuu.

Seuraavaksi nähdään sitten, että miten KooKoo lähtee pelaamaan kotonaan Tapparaa ja Kärppiä vastaan. Nähdäänkö samanlainen hidastaminen, kuin TPS-pelissä vai aktiivisempaa pelaamista? Kotona KooKoo pyrkinee pelaamaan kuitenkin aktiivisemmin, kuin vieraissa, mutta vastassa on niin vahvat joukkueet, että kaasua ei voi täysin avata. En täysin sulje pois yllätyksen mahdollisuutta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös