KooKoo 2005 - 2006

  • 327 334
  • 2 642
Tila
Viestiketju on suljettu.

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Putte kirjoitti:
No yleisöosasto ja urheilutoimitus ovat kuitenkin kaksi täysin eri osastoa ja Kouvolan Sanomien urheilutoimituksella ei ole mitään tekemistä minkään napakoiden ja yleisöosaston kanssa. En sitten tiedä kenen vastuulla KS:ssa on tuo yleisöosasto, mutta kyllä siellä pitäisi ottaa samat vaatimukset käyttöön kuin Helsingin Sanomissa, että vain omalla nimellä kirjoitetut jutut julkaistaan.

Juuri näin, täytyy sanoa nimimerkki Ice Hockeyn osoittavan taas poikkeuksellista nokkeluutta.

En ole paperiversiota vielä nähnyt, mutta hyvältä nuo jutut ainekin nettiversiossa vaikuttivat oikein hyviltä. Henkilökuviin oli valittu juuri sopivat pelaajat!

Nähdään huomenna hallilla!
 

Ice Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
teroz kirjoitti:
Juuri näin, täytyy sanoa nimimerkki Ice Hockeyn osoittavan taas poikkeuksellista nokkeluutta.

En ole paperiversiota vielä nähnyt, mutta hyvältä nuo jutut ainekin nettiversiossa vaikuttivat oikein hyviltä. Henkilökuviin oli valittu juuri sopivat pelaajat!

Nähdään huomenna hallilla!

Eikös kyseessä ollu puhe lehdestä eikä sen osastoista? Korjaa teroz jos oon väärässä?? Se siitä nokkeluudesta...

Mä vaan mainitsin, että mielipiteet lehteä kohtaan muuttuu. Nimenomaan eilen haukuttiin koko lehteä, että kuinka se pystyy tollasta julkaisemaan.

Jokatapauksessa, ei tossa nyt hirveetä pahaa ollut, jos joku nimimerkin takaa tollasta huutelee. Kuten Jokkeri tossa totesi, niin ei noista viesteistä hirveätä haittaa heille ollu.
 
Viimeksi muokattu:

Tilastomies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja muut laaksokunnan jääkiekkoseurat
Hyvä koukou

koukou kirjoitti:
Nyt on purkauduttu t-miehen sivuille tuosta paskan jauhannasta lippujen yms. suhteen. Ja kyllä helpotti... =)

Hyvä, asiallinen purkaus!

T-mies
 

Vinka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo, HIFK
Jääkiekkoliiton sivuilta löytyi kolme kookoolaista seuraavaan U-20 peliin, loistavaa!

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue kohtaa K-Vantaan sunnuntaina 18.9 klo 17 Myyrmäen jäähallissa. Nuoret Leijonat pelaavat kauden aikana kerran jokaista Mestis-joukkuetta vastaan ja valmistautuvat näin tuleviin ikäluokan MM-kisoihin.

Kokoonpano K-Vantaata vastaan:

MAALIVAHDIT
30 Karri Rämö, HPK
32 Teemu Seppänen, Tappara

PUOLUSTAJAT
6 Tommi Leinonen, Kärpät
7 Juho Jokinen, TuTo
8 Jussi Ruohola, HPK
26 Mikael Kurki, Blues
35 Risto Korhonen, HPK
49 Jani Forsström, Pelicans
53 Esa Lehikoinen, Jokipojat
54 Tuomas Gärdström, KooKoo

HYÖKKÄÄJÄT
15 Tommi Laine, TPS
16 Aapo Lampinen, KooKoo
29 Veikko Karppinen, Kärpät
34 Jarmo Jokila, TPS
50 Ossipekka Lehtonen, TPS
51 Jerry Ahtola, TPS
52 Antti Jaatinen, Tappara
57 Samu Vilkman, Pelicans
63 Jesse Kiukas, Jukurit
64 Valtteri Skyttä, KooKoo
65 Joni Finell, Blues
66 Joona Karevaara, HPK
 

RooHoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KalPa, rullakiekko, tuomarit
KooPee kirjoitti:
Vähän kyllä nolotti lukea Machacek osuus. Ei ollut haastattelija aivan loppuun asti miettinyt kysymyksiä.

"Do you know Jaromir Jagr?" Voi hyvä jumala...

Kysymyksiä olisi voinut laittaa tulemaan... Suurin ongelma taisi kuitenkin vielä olla tuo kielitaito, Machacekin englanti ei ole kovin vahvaa ja faneista ei kukaan osaa tsekkiä. Toivottavasti herran kielitaito karttuu kauden mittaan, niin fanit varmasti koettavat tehdä "syvällisemmän" haastattelun.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Omat juniorit ja edustusjoukkue

Tämän kauden KooKoon edustusjoukkueen ympärillä tullaan keskustelemaan paljon omien junioreiden peluuttamisesta. Sehän oli johtava teema, kun KooKoon pelastusryhmä aloitti pääsiäisen aikaan työnsä Mestis-kiekkoilun säilymiseksi Kouvolassa. KooKoo kootaan oman juniorituotannon käyneistä ja KooKoossa aikaisemmin pelanneista pelaajista
Heti on todettava, että kouvolalaistamisessa on onnistuttu erinomaisesti.

Listaan seuraavassa nämä KooKoo-juniorilähtöiset pelaajat:
Mv:t Carl Grahn ja Esa-Tapio Palmu
Puolustajat: Jani Haapalainen, Mikko Tarkiainen, Tuomas Gärdström, Jesse Lustberg ja Jani Keskinen
Hyökkääjät: Mikko Liukkonen, Tatu Kattelus, Heikki Silvennoinen, Antti Silvennoinen, Eemeli Koskelainen ja Timo Nurmberg

Aakoon junioreita ovat Aapo Lampinen ja Valtteri Skyttä. Valkin kasvatti on Jukka Korhonen. Lampinen, Skyttä ja Korhonen ovat pelanneet B- ja A-junioreissa KooKoon riveissä, joten voidaan luokitella myös KooKoo-junioreiksi. Heidän kohdallaan on kuitenkin muistettava se ansiokas juniorityö, mitä Anjalankoskella ja Valkealassa tehdään.

KooKoossa aikaisemmin pelanneita kiekkoilijoita ovat: Jukka-Pekka Holopainen, Jussi Onnela, Jari Raattama, Teemu Somppi, Ilkka Saarela, Jari Keltanen, Teemu Timoskainen, Reino Soijärvi ja Kimmo Haapa-Aro.

"Ohi-kookoolaisuuden" on joukkueeseen hankittu kolme uutta pelaajaa: Jami Miettinen, Peter Nilsson ja Petr Machacek. Peter Nilssonin kiekkoura KooKoossa tällä erää päättyi pahaan loukkaantumiseen, joten vain Miettinen ja Machacek ovat "ulkopuolisia".

Tämän kauden joukkueen KooKoo-taustaisuus on siis toteutunut n. 90%:sti. Tulos on loistava ja siitä on annettava Motille erikoistunnustus. Suurennuslasin alle joutuvat Miettinen ja Machacek. Heidän on oltava selviä vahvistuksia, koska tilalle on jo nimetyssä joukkueessa kärkkymässä nälkäisiä junioreita. Tosiasia on, että omien junioreiden peliaika ja -vastuu kapenevat, kun Machacek (1-ketjun puolustaja) ja Miettinen (4-ketjun sentteri) ovat kokoonpanossa. Tämän takia vahvistusten on oltava selkeästi parempia kuin omat juniorit. Esimerkkinä Jokipojat-peli, josta olivat sivussa Haapalainen, Silvennoiset ja Koskelainen.
Yksi yksityiskohta siitä, miten oman juniorin vastuu pienenee: tshekkijuniori Machacek 1-ketjussa ja oma juniori Gärdström 4-ketjussa. Machacek on pelannut Tshekkien juniorimaajoukkueissa ja Gärdström vastaavissa Suomen maajoukkueissa. Gärdström on kärkkymässä Suomen U20-maajoukkueeseen, mutta pelivastuu KooKoon 4-kentässä ei vie Tuomaksen tavoitteita eteenpäin. Sen sijaan Jesse Lustbergin on hyvä alkaa kehittyminen junioripeleistä miesten peleihin 4-kentästä. Olen ihmetellyt, miten täällä JA:ssa KooKoon kannattajista monet vaativat Jesseltä jo valmiita otteita miesten joukkueessa. Kuka sinne on valmiina mennyt? Annetaan Jesselle samat mahdollisuudet totuttautumiseen miesten otteluihin kuin on annettu muillekin. Haapalaisella alkoi 4. ja Gärdströmillä 3. kausi miesten joukkueessa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Toisaalta eikö voida ajatella, että Timo Nurmbergin paluu vie peliaikaa joltain lupaavalta C-juniori-ikäiseltä sentteriltä B-junioreiden joukkueessa?

Tässä on kuvio nopeasti:

Timo Nurmerg palaa -> Yksi A-juniori tippuu edustuksesta -> Tällöin A-junioreista tippuu yksi B-juniori -> Nyt tippuu taas yksi C-juniori B-joukkueesta takaisin oman ikäisiinsä!

Eikö tämä vie arvokasta kokemusta ja tärkeää kehitysmahdollisuutta tältä C-juniorilta?

Eli noin tiivistetysti: Tämän asian vatvonta on mennyt ihan yli laidan. Meillä pelasi viime pelissä kuitenkin kolme omaa junioriksi luokiteltavaa pelaajaa varmasti yli kymmenen minuuttia! Katsotaas muiden kokoonpanoja - ei siellä pystytä samaan. Eikä Lustbergin ja Gardin peliaikakaan nyt NIIN huono ollut. Totuus on vain se, että rajat sillä kuormituksellakin pitää olla. Lisäksi pojat tekivät aikamoisen emämunauksen, joka johti Jokipoikien maaliin. Mansikan peluutus oli todella kohdallaan torstaina, hän reagoi myös Onnela-Keskinen parin haparointiin.

McHasek on selvä vahvistus, joka ansaitsee peliaikansa/paikkansa! Miettisestä en ole aivan samaa mieltä, mutta junnuvarastosta ei parempaa sentteriä tilalle löydy, joten odottelemme Timoskaista.

Sarjaa on pelattu vasta yksi ottelu, joten katsotaan mihin peluutus kehittyy. Ainekin nyt on se positivinen ongelma, että ringissä on kokoa. Lisäksi annetaan kaikkien pelaajien nyt rauhassa antaa näyttönsä niin Miettisen kun muidenkin. Kyllä Mansikka sieltä ne "kuumat" pelaajat poimii.
 

Fordél

Jäsen
Tosiaan, sananvapaus on hieno juttu, mutta jankkaus on sitten jo vähemmän hienoa...

Jos nyt kuitenkin hieman jatkaisin aiheesta niin koittakaa nyt ystävät hyvät ymmärtää, että kyse on kilpaurheilusta, jossa on kyseessä vähän suuremmat asiat kuin se, että onko jollain pakilla paha mieli vai ei. Joukkueen pitää menestyä, jotta katsojat käyvät halleilla tuoden lipputuloja ja sponsorit kiinnostuvat tuotteesta nimeltä KooKoo. Tähän tarvitaan menestystä, joka tulee vain sillä, että pelaamassa ovat parhaat ukot, joita käytettävissä olevalla budjetilla on mahdollisuuksia hankkia. Ketään ei oikein kiinnosta pohjamudissa rämpivä KooKoo vaikka se olisi täynnä junnuja. Niin se vaan menee.

McHasek on selvä vahvistus ja ansaitsee paikansa, Miettinen on ollut heikko, mutta kuka voisi junnuista paikata? Heittäkää nimiä pöytään... Tosin kun Timoskainen tekee paluun, joutaa Jami mennä vaikka punttisalille hakemaan vähän fyysisyyttä peliinsä. Mutta kyllä junnut saavat paikkansa ja jos eivät niitä käytä niin eivä't ansaitse paikkaansa joukkueessa. Muistetaan vielä tapaus Hapsu. varmapaikka joukkueessa vuodesta toiseen ja sosiaalipeluutus ei hyödytä pitkällä tähtäimellä ketään. Kehitys vaan pysähtyy kun ei tarvi yhtään pinnistää pelipaikan eteen.
 

cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoon edustusjoukkueen pelaajista Jesse Lustberg, Jukka Korhonen, Eemeli Koskelainen ja Aapo Lampinen pukevat tänään KooKoon A-junnujen pelipaidan sarja-avauksessa HeKiä vastaan. Ottelu alkanut hetki sitten klo 16.00 Kouvolan jäähallissa.

KooKoon kokoonpano illan otteluun:

1 MV WECKMAN Mika
29 MV VÄISÄNEN Timo
2 P RAUTANEN Antti
3 P LYYTIKÄINEN Juha
4 P EVÄKOSKI Joonas
12 P TUOVINEN Joona
21 P IHALAINEN Jesse
28 P TURTIAINEN Jyri
81 P MIETTINEN Simo
26 P LUSTBERG Jesse
5 H AROLA Eemeli
8 H PULSA Kimmo
11 H KUKKOLA Henri
15 H SUHONEN Hannu
20 H NARINEN Jari
23 H KAKSONEN Joona
25 H PARKAS Mika
27 H SOMPI Jukka
32 H LONKA Joonas
6 H KORHONEN Jukka
18 H KOSKELAINEN Eemeli
24 H LAMPINEN Aapo

Laittakaapa raporttia tulemaan, jos joku jatkoaikalainen käy tänään katsomassa kyseisen sarja-avauksen.
 

tarok

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja Tappara
cock kirjoitti:
KooKoon edustusjoukkueen pelaajista Jesse Lustberg, Jukka Korhonen, Eemeli Koskelainen ja Aapo Lampinen pukevat tänään KooKoon A-junnujen pelipaidan sarja-avauksessa HeKiä vastaan. Ottelu alkanut hetki sitten klo 16.00 Kouvolan jäähallissa.

KooKoon kokoonpano illan otteluun:

1 MV WECKMAN Mika
29 MV VÄISÄNEN Timo
2 P RAUTANEN Antti
3 P LYYTIKÄINEN Juha
4 P EVÄKOSKI Joonas
12 P TUOVINEN Joona
21 P IHALAINEN Jesse
28 P TURTIAINEN Jyri
81 P MIETTINEN Simo
26 P LUSTBERG Jesse
5 H AROLA Eemeli
8 H PULSA Kimmo
11 H KUKKOLA Henri
15 H SUHONEN Hannu
20 H NARINEN Jari
23 H KAKSONEN Joona
25 H PARKAS Mika
27 H SOMPI Jukka
32 H LONKA Joonas
6 H KORHONEN Jukka
18 H KOSKELAINEN Eemeli
24 H LAMPINEN Aapo

Laittakaapa raporttia tulemaan, jos joku jatkoaikalainen käy tänään katsomassa kyseisen sarja-avauksen.


peli päättyi KooKoon voittoon 8-0. Hieno voitto, mutta Weckmanin Mikan loukkaantuminen ensimmäisessä erässä oli todella huono juttu. Peli oli selvää KooKoon hallintaa, kieltämättä aika sekaista, mutta olihan se vasta ensimmäinen peli. Tärkeintä oli, että pisteet jäi Kouvolaan!
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Spekulointia pakkipareista

Machacekin kanssa mättää nyt jokin asia. Valmentajat ilmeisesti haluavat pojan jäävän Kouvolaan. KooKoon kannattajat minua lukkuunottamatta haluavat, että tshekkijuniorin kanssa sopimus tehtäisiin. Motti ja muu johto on nuorukaisen tänne Kouvolaan ottanut try-outille. Miksi sopimusta ei ole sitten tehty? Eivätkö kaikki asiat olekaan niinkuin Machacekin manageri haluaisi asioiden olevan. Miksi itse doc jokkerikin on hiljaa Machacekistä?

Ilman Machacekiäkin saadaan toimivat pakkiparit aikaisiksi:

1. pari Raattama-Holopainen
2. pari Onnela-Tarkiainen
3. pari Gärdström-Keskinen
4. pari Haapalainen-Lustberg

Raattama-Holopainen Tinken ketjun taakse. Raattama antaa nöyrästi yksinkertaisen lyhyen syötön oikeaoppisesti Tinkelle tai Luigille. Raattama osaa purkaa kiekon myös laidan kautta silloin, kun on purun paikka. Ylivoimalla Raattama rightin pelaajana antaa Tinkelle lisävarioita. Raattama on ollut takavuosien vedossa ja selvästi joukkueen paras puolustaja. Raattaman tämän syksyn terävyydellä ja sähäkkyydellä olisi käyttöä SM-liigassakin.

Entäs sitten, kun 2-3 puolustajaa on sairaana/loukkaantuneena? Siinä vaiheessa turvaudutaan SM-liigajoukkueiden puoleen TILAPÄISEN avun saamiseksi, mikä ei tarkoita sitä, että joukkue välttämättä vahvistuisi.

Ja lopuksi Fordellille ja terozille: nämä ovat vain siffan ajatuksia, joita on tarkoitus kirjoitella silloin tällöin tänne JA:aan. En voi vaikuttaa teidän ajatuksiinne, ettekä te minun, eikä se ole tarkoituskaan. Miten se Mika sanookaan: "Muistakaa, että jääkiekkoa ei pidä ottaa liian vakavasti, tosin sillä tavalla se on paljon hauskempaa...."
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Eipä siinä mitään - hyvä kun keskustelua syntyy. Silti en voi ymmärtää, että miten joku jääkiekkoa silmät auki seuraava voi mieluummin haluta Haapalaisen kokoonpanoon, jos toisena vaihtoehtona on McHasek. McHasek on kuitenkin antanut loistavat näytöt ja pitää miehelle muutenkin nostaa hattua, kun tulee tuolla tasolla lähes 0-englannilla täysin vieraaseen maahan/joukkueeseen pelailemaan.

Hyvä vain, että meillä on rosterissa tuo 9-10 puolustajaa, ettei tarvisi kääntyä sinne liigan puoleen. Ne vahvistukset on nähty ja koettu. Keskisellä on ollut ongelmia, mutta silti hän on parempi kuin viime kauden megavahvistukset liigasta (Jokiraita ja Tikkanen).
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
teroz kirjoitti:
Eipä siinä mitään - hyvä kun keskustelua syntyy. Silti en voi ymmärtää, että miten joku jääkiekkoa silmät auki seuraava voi mieluummin haluta Haapalaisen kokoonpanoon, jos toisena vaihtoehtona on McHasek. McHasek on kuitenkin antanut loistavat näytöt ja pitää miehelle muutenkin nostaa hattua, kun tulee tuolla tasolla lähes 0-englannilla täysin vieraaseen maahan/joukkueeseen pelailemaan.

Hyvä vain, että meillä on rosterissa tuo 9-10 puolustajaa, ettei tarvisi kääntyä sinne liigan puoleen. Ne vahvistukset on nähty ja koettu. Keskisellä on ollut ongelmia, mutta silti hän on parempi kuin viime kauden megavahvistukset liigasta (Jokiraita ja Tikkanen).

Kysehän ei ole ollut missään vaiheessa siitä, etteikö Machacek olisi Haapalaista parempi pelaaja. Minä olen silmät auki nähnyt molempien pelaavan. Rahalla saa vielä Machacekiäkin paljon parempia pelaajia KooKoohon. Olen ymmärtänyt, että rahasta on edelleen jopa huomattava vajaus, joka kauden mittaan on saatava kerättyä kokoon. Näin doc jokkeri minua oikaisi, kun erehdyin kerran kehumaan onnistunutta operaatiota.
Sen tiedän ihan kokemuksesta, että Tshekistä Suomeen hankittava pelaaja maksaa jo ilman mitään pelaapalkkioita melkoisen summan rahaa. Machacekille on järjestettävä kaikki inhimillisen elämän kannalta tarpeellinen tuki täällä Kouvolassa. Inhimilliseen elämään kuuluvat asunto, ruokailu, ajanviettomahdollisuudet sekä kommunikointi ystävien ja joukkueen kanssa. Kommunikointia ei auta se, että poika puhuu vain omaa äidinkieltään. Kotipuolessakin olisi nuoren miehen hyvä käydä pari kertaa kauden aikana. KooKoo maksaa matkakulut. Kaikki maksaa rahaa, josta on puutetta.

Ymmärrän ja tiedän sen, että menestys tuo lisää tuloja. Mikäli Machacek osoittautuisi todella kovaksi vahvistukseksi joukkueelle ja hänen myötään menestys paranisi riittävästi, niin hänen palkkaamisensa olisi perusteltua. Luulen, että Machacekin managerin palkkapyyntö on jotain muuta kuin mihin tällä kaudella KooKoossa on totuttu?
Kinkkisessä tilanteessa ovat nyt Motti ja muu johto. Näinhän se on aina, kun alkaa kantaa vastuuta meidän muiden harrastusten puolesta. Kun päätös on tehty, niin pulinat pois, myös siffalta.

Keskinen on ollut yllättävän hyvä. En lähtisi nyt kuitenkaan vielä vertaamaan liigapelaaja Harri Tikkaseen. Mutta se on taas vain minun mielipiteeni.
 

Fordél

Jäsen
Juuri näin teroz. Miksi ajaa Ladalla, jos rahat riittäisi hyvin Volvoon? Miksi peluuttaa Haapalaista jos rosterista löytyy McHasek? Ja minkä ihmeen takia ei otettas yheksää pakkia kun tiedetään, että meillä on kuitenkin se yksi pakki koko ajan loukkaantuneena. Ei nyt kuitenkaan lähetä pelaamaan mitään uhkapeliä kun tiedetään, että varat riittää vielä tsekin palkkaamiseen. Varsinkin kun Lustbergin kanssa on ollut vähän niin ja näin...Ehkä miehen paikka ei vielä olekkaan edustuksessa kuin vain paikkaamassa silloin tällöin. Vielä yksi vuosi kunnon vastuulla junnuissa ja ensi kaudella sitten suoraan pelaavaan kokoonpanoon. Toki jos Jesse nostaa tasoaan niin ei muuta kun sekaan vaan!

Noiden "liiga-apujen" kanssa on kuitenkin aina vähän niin ja näin. Ei tässä parin viime vuoden aikana ole oikein montakaan hyvää paikkaajaa tullut liigasta. Se on aina parempi, että mennään omilla pejaalilla, jotka tunnemme. Ja kun vielä lisää ne kulut mitä tollasista visiiteistä tulee, niin käytetään nekin rahat mielummin McHasekin kuukausipalkaan.

Ja mitä tulee tuohon McHasekin sopimukseen niin noiden ulkomaalaisten kanssa hommat eivät edisty koskaan yhtä nopeasti kuin suomalaisten. Eli mikään sen erityisempi juttu ei varmastikkaan mätä ja kyllä se soppari sieltä vielä tulee.

Ja toi Raattamaan sähäkkyyden riittäminen liigajäille oli kyllä päivän paras! Siffa on sittenkin hjuumorimiehiä! Kyllähän Jallu on ollut varsin mukavalla pelipäällä, mutta joku tolkku kuitenkin. Eipä esim. Pukkakaan niin vaan palannu liigaan vaikka meillä olikin yksi Mestiksen parhaista pakeista. Kuitenkin Raattamalla on vielä matkaa ko. titteliin. Pitäs aluks ottaa se KooKoon parhaan pakin rooli...
 
Viimeksi muokattu:

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo tekee tällä hetkellä todella hyvää juniorityötä ja KooKoo taitaakin tällä hetkellä olla johtava mestisjoukkue juniorityössä. KooKoon B-junnut aloittavat tänään SM-sarjan vieraspelillä JYP:iä vastaan ja eilen A-junnujen divarissa KooKoo löylytti HeKiä peräti 8-0. Kiekko-Vantaata vastaan Suomen joukkueeseen on nimetty kuusi Mestis-pelaajaa: KooKoon Tuomas Gärdström, Aapo Lampinen ja Valtteri Skyttä, TuTon Juho Jokinen, Jokipoikien Esa Lehikoinen sekä Jukurien Jesse Kiukas. Eli KooKoon kova kolmikko taas tänään jäällä. Kova on Aapo Lampisenkin urakka. Torstaina Aapo pelaisi mestistä Jokipoikia vastaan, lauantaina Aapo pelisi KooKoon A-junnuissa HeKiä vastaan, tänään Aapo pukee Suomen maajoukkueen paidan Kiekko-Vantaata vastaan, tiistaina on vuorossa mestispeli Jukureita vastaan ja torstaina vuorossa mestispeli Haukkoja vastaan eli Aapo Lampinen pelaa viikon sisällä peräti viisi ottelua ellei Mansikka sitten anna Aapolle huilivuoroa Mikkelin tai Järvenpään reissuille. Vielä kun ottaa huomioon, että Aapo Lampinen on tällä hetkellä myös intissä niin on siinä pelaajalle urakkaa kerrassaan. Valtteri Skyttähän pelaa edustusjoukkueen pelien lisäksi myös KooKoon B-junnujen SM-sarja joukkueessa, mutta tänään KooKoo antaa JYP:lle vähän tasoitusta sillä Valtteri pelaa tänään pelinsä Suomen paidassa Vantaalla. Kovassa nosteessa kyllä KooKoon juniorityö ja ei poikien peliajasta kannata olla huolissaan ainakaan sen takia, etteikö peliaikaa tulisi enemmän kuin tarpeeksi vaikka KooKoossa pelaisikin yksi tsekkivahvistus.
 

Mauritzio

Jäsen
kahvit näppikselle..

siffa kirjoitti:
Raattama-Holopainen Tinken ketjun taakse. Raattama antaa nöyrästi yksinkertaisen lyhyen syötön oikeaoppisesti Tinkelle tai Luigille. Raattama osaa purkaa kiekon myös laidan kautta silloin, kun on purun paikka. Ylivoimalla Raattama rightin pelaajana antaa Tinkelle lisävarioita. Raattama on ollut takavuosien vedossa ja selvästi joukkueen paras puolustaja. Raattaman tämän syksyn terävyydellä ja sähäkkyydellä olisi käyttöä SM-liigassakin.

Hauskaa miten kahden kirjoittajan mielipiteet menevät ristiin samasta pelaajasta puhuttaessa.

Raattama ja yksinkertainen, helppo syöttö samassa lauseessa saa ainakin minulla hymyn kasvoille. Jos tarkoitat sanomallasi oman maalin takana tapahtuvaa kiekon "luovutusta" hakevalle hyökääjälle, olen samaa mieltä. Siihen Raattaman eväät riittävät tällä hetkellä. Jos kuitenkin puhutaan jo pituudeltaan 3-7 metrin syötöistä on yhtälösi omien havaintojeni perusteella mahdoton, tai ainakin se on melko harvinaista herkkua. Raattaman lyhyet avaukset ovat luokkaa "polvenkorkuinen rystylätty täysillä". Sekin jaksaa ihmetyttää miksi aina ennen syöttöä kiekko pitää kääntää rystypuolelle. Kuvittelisin syöttämisen olevan helpompaa kämmenpuolelta.

Montaa peliä en ole vielä KooKoolta ehtinyt tällä kaudella nähdä mutta ainakaan näkemissäni peleissä ei purkaukseni kohteena nyt oleva pelaaja ole vakuuttanut. Tuon mainitsemasi terävyyden ja sähäkkyydenkin näen lähinnä turhana hosumisena ja tätä kautta heikkoina suorituksina. Ehkä otteet paranisivat jos niihin saataisiin ripaus rauhallisuutta mukaan. Nähdäkseni kokeneet pelaajat ovat mukana osin juuri tästä syystä, eli peliä rauhoittamassa.

Kylläpä meni taas negatiiviseksi avautumiseksi meikäläiseltä. Ensi kerralla kenties jotain positiivisempaa.

Edit. typoja
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Mauritzio kirjoitti:
Hauskaa miten kahden kirjoittajan mielipiteet menevät ristiin samasta pelaajasta puhuttaessa.

Raattama ja yksinkertainen, helppo syöttö samassa lauseessa saa ainakin minulla hymyn kasvoille. Jos tarkoitat sanomallasi oman maalin takana tapahtuvaa kiekon "luovutusta" hakevalle hyökääjälle, olen samaa mieltä. Siihen Raattaman eväät riittävät tällä hetkellä. Jos kuitenkin puhutaan jo pituudeltaan 3-7 metrin syötöistä on yhtälösi omien havaintojeni perusteella mahdoton, tai ainakin se on melko harvinaista herkkua.

Näinhän ne menevät mielipiteet ristiin. Muutenhan ei keskustelua synny.
Kaavailemassani roolissa emme ole nähneet Raattamaa moniin vuosiin, joten siitä ei ole kokemuksia viime kausilta sen enempää minulla kuin sinullakaan. Silloin vuosia sitten Raattama oli nimenomaan lyhyen yksinkertaisen syötön antaja hyökkääjälle tai laidan kautta pitkän syötön heittäjä laiturille. Homma toimi niin hyvin, että Sm-liigajoukkueet olivat Jallun perässä. KooKoo ei päästänyt luottopuolustajaansa tuolloin pois.
Esim. viime vuoden tapaisia pitkiä syöttöyrityksiä hyökkäyssiniviivalle ei tarvitse antaa Tinken ketjussa kuin poikkeustapauksissa. Ykköskentän puolustajana ykköskentän takana riittää lyhyt helppo syöttö Tinkelle tai Luigille. Siitä ne lähtevät hallitut hyökkäykset käyntiin. Omassa päässä nykypuolustajan on oltava nopea ja sähäkkä, hyökkääjille ei saa antaa hetken rauhaa. Raattama on tässä ollut hyvä aina. Mikään rauhoittaja hän ei ole koskaan ollutkaan.

Raattama on puolustaja, joka on nauttinut Reijo Mansikan luottamusta siitä lähtien, kun Mansikka tuli Kouvolaan. Isot, kädettömät ja huonosti liikkuvat pakit lähtivät ensimmäisinä KooKoosta. Jallu sai jäädä ja nyt pelastusvuotena KooKoon uusi johto varmaankin Mansikan toivomuksesta pyysi Raattamaa vielä kerran talkoisiin. Sanalla sanoen Raattama on KooKoon luottopuolustaja jo kuudetta vuotta. On aika palauttaa Jallu omalle tontilleen ykköskentän pakiksi KooKoossa!
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Dynamite kirjoitti:
Kova on Aapo Lampisenkin urakka. Torstaina Aapo pelaisi mestistä Jokipoikia vastaan, lauantaina Aapo pelisi KooKoon A-junnuissa HeKiä vastaan

Pakko hieman nussasta pilkkua. Aapo ei pelannut lauantaina, eikä myöskään Jukka Korhonen. Mutta Aapolle, Tumelle ja Valtterille 4 peliä 7 päivässä on todella kova urakka!
 

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
IceMaster kirjoitti:
Pakko hieman nussasta pilkkua. Aapo ei pelannut lauantaina, eikä myöskään Jukka Korhonen. Mutta Aapolle, Tumelle ja Valtterille 4 peliä 7 päivässä on todella kova urakka!

Ok, kiitos tiedosta. Aapo ja Juice oli Finhockeyn sivulla merkitty KooKoon kokoonpanoon Hekiä vastaan. Hyvinhän KooKoon A-junnut sitten pelaisivat lauantaina vaikkei Aapo eikä Juice olleetkaan mukana. Tuo lupaa hyvää KooKoon korkeatasoisen juniorituotannon jatkumiselle.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Siffa: Ensinnäkin täytyy todeta kirjoitustesi hyvä taso. Toiseksi täytyy todeta eriävä mielipiteeni junnujen peluutuksesta.
Minä en näe mielekkääksi sitä, että ringissä on vain se kahdeksan puolustajaa. Pitkän kauden aikana joku aina valitettavasti loukaantuu, ja silloin tarvitaan leveyttä!
SM-liiga-apujen hankkimisen luulisi syövän aivan turhaan aikaa ja resursseja. Sitä paitsi viime kausilla nähdyt "vahvistukset" eivät ole vakuuttaneet. Ymmärtäähän sen; on vaikeaa tulla 1-2 pelin ajaksi uuteen joukkueeseen ja tottua sen pelityyliin. Sen takia on todella hyvä juttu, että ringissä on leveyttä, pelaajia, jotka ovat jo valmiiksi joukkueen sisällä.

Meillä on Tsekin nuorisomaajoukkueen pelaaja, joka on näyttänyt kaukalossa vakuuttavia otteita, ja meillä on ilmeisesti häneen vielä varaakin; tuskin hän muuten täällä olisi. Luulenpa, että tässä tilanteessa yli varojen eläminen ei tulisi johtokunnan mieleenkään.
Tilanne on minusta loistava. Junnut saavat hyvää peliaikaa ja minusta juuri niissä kentissä, joihin paikkansa peliesitystensä perusteella ansaitsevatkin. Hasekki taas on ansainnut paikkansa ykkösessä. Kilpaurheilua, Siffa hyvä...
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Hescu kirjoitti:
Siffa: Ensinnäkin täytyy todeta kirjoitustesi hyvä taso. Toiseksi täytyy todeta eriävä mielipiteeni junnujen peluutuksesta.
Minä en näe mielekkääksi sitä, että ringissä on vain se kahdeksan puolustajaa. Pitkän kauden aikana joku aina valitettavasti loukaantuu, ja silloin tarvitaan leveyttä!
SM-liiga-apujen hankkimisen luulisi syövän aivan turhaan aikaa ja resursseja. Sitä paitsi viime kausilla nähdyt "vahvistukset" eivät ole vakuuttaneet. Ymmärtäähän sen; on vaikeaa tulla 1-2 pelin ajaksi uuteen joukkueeseen ja tottua sen pelityyliin. Sen takia on todella hyvä juttu, että ringissä on leveyttä, pelaajia, jotka ovat jo valmiiksi joukkueen sisällä.

Meillä on Tsekin nuorisomaajoukkueen pelaaja, joka on näyttänyt kaukalossa vakuuttavia otteita, ja meillä on ilmeisesti häneen vielä varaakin; tuskin hän muuten täällä olisi. Luulenpa, että tässä tilanteessa yli varojen eläminen ei tulisi johtokunnan mieleenkään.
Tilanne on minusta loistava. Junnut saavat hyvää peliaikaa ja minusta juuri niissä kentissä, joihin paikkansa peliesitystensä perusteella ansaitsevatkin. Hasekki taas on ansainnut paikkansa ykkösessä. Kilpaurheilua, Siffa hyvä...

Hyvää tekstiä Hesculta. Kilpaurheilun lait tunnen kokemuksesta. Tiedän, että KooKoon on menestyttävä jopa suhteellisen hyvin, että suuri yleisö jaksaa
käydä peleissä. Me jääkiekkoihmiset menemme sinne kävi miten kävi.
Minulla on ollut kolme teemaa, joista olen kirjoittanut: ensimmäinen on kookoolaisuus ja toinen omien junioreiden kehittäminen sekä kolmanneksi rahan niukkuus. Kuten olen useaan otteeseen maininnut, niin kookoolaisuus on toteutunut enemmän kuin hyvin. Rahaa tarvitaan paljon lisää (doc jokkeri). Junioreita on kiitettävästi edustusjoukkueessa mukana.
Harmittaa, että olen joutunut täällä arvostelemaan Machacekin ja Nilssonin hankintoja. Olen yrittänyt perustella arvosteluni mielestäni riittävän hyvin, enkä nyt enää jankkaa niistä. Minulla ei jää huonoja fiiliksiä sen enempää itseäni kuin muita kirjoittajia kohtaan.
Katsotaan nyt, miten Machacekin sopimuksen teon. Kaikki tuki pojalle, mikäli sopimus syntyy.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
siffa kirjoitti:
Hyvää tekstiä Hesculta. Kilpaurheilun lait tunnen kokemuksesta. Tiedän, että KooKoon on menestyttävä jopa suhteellisen hyvin, että suuri yleisö jaksaa
käydä peleissä. Me jääkiekkoihmiset menemme sinne kävi miten kävi.
Minulla on ollut kolme teemaa, joista olen kirjoittanut: ensimmäinen on kookoolaisuus ja toinen omien junioreiden kehittäminen sekä kolmanneksi rahan niukkuus. Kuten olen useaan otteeseen maininnut, niin kookoolaisuus on toteutunut enemmän kuin hyvin. Rahaa tarvitaan paljon lisää (doc jokkeri). Junioreita on kiitettävästi edustusjoukkueessa mukana.
Harmittaa, että olen joutunut täällä arvostelemaan Machacekin ja Nilssonin hankintoja. Olen yrittänyt perustella arvosteluni mielestäni riittävän hyvin, enkä nyt enää jankkaa niistä. Minulla ei jää huonoja fiiliksiä sen enempää itseäni kuin muita kirjoittajia kohtaan.
Katsotaan nyt, miten Machacekin sopimuksen teon. Kaikki tuki pojalle, mikäli sopimus syntyy.

Kokemuksesi kyllä näkyy kommenteissasi. Erimielisyyksistähän täällä syntyvät parhaat keskustelut, joten hienoa, että ollaan taas saatu "vääntää" täällä. Nuo teemat ovat juuri ne ajankohtaiset teemat, joista tulee puhua. Kuitenkin minusta tässä on tilanteeseen nähden kaikki luettelemasi teemat pystytty ottamaan erittäin hyvin huomioon.
Tsekin pojalle tosiaan kaikki tuki. Vielä kun oppisi vähän englantia, olisi varmaan hänelläkin helpompaa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös