Kokoomus

  • 1 506 786
  • 12 657

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jyrki "Kataisen Jykke" Katainen loihe eilen TV:ssä lausumaan viisaita Kokoomuksen Tiuri-Gatesta: tämä ei ole ollenkaan niin paha juttu kun kysymys ei ole edes ministeristä (tjsp). Jep jep.

Uusisuomi on täydentänyt tarinaa kertomalla että Marja Johanna Tiura on tosiaan maksanut laskun (kuitenkin ilmeisesti hyödyntäen Novan -30% alennusta?), mutta kuukausia myöhemmin kuin Nova, joka myös oli maksanut kyseisen laskun. Eli Merisalon selostus tuntuu uskottavalta: Tiura on alunperin hyväksynyt Novan lahjuksen mutta mennyt paniikkiin kuukausia myöhemmin härdellin käynnistyttyä ja kuvitellut voivansa peittää asian maksamalla laskun itse.

Mutta asiahan ei ole paha, koska kyse ei ollut edes ministeristä vaan ainoastaan Kokoomuksen eduskuntaryhmän ensimmäisestä varapuheenjohtajasta.

edit: Valikoiva muistini väittää, että Marja Johanna oli jälkeenjääneistä laskuistaan tapetilla jo aiemminkin. Hän ei nimittäin ollut moneen vuoteen (8?) maksanut TV-maksuaan ja hoiti maksut vasta kun asia paljastui julkisuuteen. Tähän voisi kai sanoa, ettei tuo "unohdus" ollut paha juttu koska eihän kyse sentään ollut mistään YLEn toimitusjohtajasta, vaan ainoastaan hallintoneuvoston jäsenestä ja YLEläisen päällikön puolisosta. Marja Johannan Wiki-sivut eivät tosin tapahtumaa muista ja googgelikin on oudon hiljainen joten yksityiskohdat eivät ehkä ole ihan tarkat. Korjataan jos on tarvista.
 
Viimeksi muokattu:

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tiuran tekemiset tulee tutkia pohjia myöten ja jos lakia on rikottu niin hiuksista vittuun.

Tosin eduskunnasta ei kai tai saada monoa kovin herkästi, tuleeko muita mieleen kuin Juhantalo?

Katsoin jo kiivaimman kaikkosepisodin aikana kansanedustajamatrikkelista, minkä verran vuoden 1975 jälkeen kansanedustantyönsä aloittaneista on lähtenyt muualle kesken vaalikauden. Kauko Juhantalo oli ainut erotettu.

Ilta-Sanomien uutiseen oli koottu erottamisen ehdot. Kansanedustajan on siis pitänyt saada vankeustuomio. Jonkun kansanedustajan pitää ottaa asia esille ja tarvitaan perustuslakivaliokunnan lausunto. Erottamisesta äänestetään ja tarvitaan 2/3 kansanedustajista, jotta edustajantoimi voidaan lakkauttaa.

Itsehän eduskunnasta voi erota vain hyvästä syystä. Claes Andersson ja Ossi Korteniemi ovat saaneet eron terveydellisistä syistä, useita on siirtynyt korkeaan virkaan.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Työmarkkinamaailman tumpelo Jyrki Katainen iskee jälleen. Verkkouutisten jutussa saa sen käsityksen että TU:n lakkoilu teknologiateollisuuden piirissä olisi laiton. Näinhän ei ole, työrauha ei ole voimassa joten ainoana vaatimuksena on kahden viikon ilmoitusaika.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=18500:katainen-tuomitsee-laittoman-lakkoilun&catid=6:politiikka-paeaeuutinen-&Itemid=3

Kohta päästäänkin seuraamaan miten kunnat selviävät Kataisen rakentamasta pommista. Sopimukset umpeutuvat tammikuussa ja jotenkin pitäisi uudetkin solmia. Hyvässä muistissa on vielä silloisen oppositiojohtajan uho kahden vuoden takaa, nyt muiden täytyisi jäljet jotenkin korjata.

Onneton tunari, ei voi muuta sanoa.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ei Katainen kyllä ainakaan tuossa Verkkouutisten artikkelissa sano TU:n lakon olevan laiton. Siinä taas Kataisen kanssa on vaikea olla eri mieltä, miten hän kommentoi laittomia lakkoja kyseisessä artikkelissa: "Lakko-oikeus on perusoikeus, mutta laittomat ja näin ollen perusteettomat työtaistelut tuomitsen aina. Erityisesti tässä tilanteessa. Se voi olla kohtalokasta."
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Työmarkkinamaailman tumpelo Jyrki Katainen iskee jälleen. Verkkouutisten jutussa saa sen käsityksen että TU:n lakkoilu teknologiateollisuuden piirissä olisi laiton. Näinhän ei ole, työrauha ei ole voimassa joten ainoana vaatimuksena on kahden viikon ilmoitusaika.

Ilmeisesti pitää olla pesunkestävä raivodemari (tai jotenkin muuten vajaa) että tuon tulkinnan voi tehdä tuosta artikkelista.

Normaalit ihmiset (joihin en laske kovinkaan montaa demaria) ovat Kataisen kanssa täsmälleen samaa mieltä laittomista lakoista yleisesti.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Näistä kahdesta lakosta oma mielipiteeni on, että se laiton on ymmärretävämpi kuin se laillinen.

Siinä missä Toimihenkilöunioni oikeasti sotii nyt sotaa akavalaisia YTN-liittoja vastaan, eikä työnantajaa niin Finnairin pakkaajien reaktiot siirtymisestä Baronan kaltaiseen orjafirmaan ovat ihan ymmärrettäviä. Minusta esimerkiksi turvatarkastusten ulkoistaminen SOLille oli aivan järkevää koska SOLista voi uskoa, että tämänkaltainen toiminta kuuluu sen ydinosaamiseen. Baronan tapauksessa toimija vaan on väärä. Lisäksi ihmettelen noita julkisuuteen tihkuneita tietoja, että ahtaajat-pakkaajat haluaisivat vuoden työsuhdeturvan Baronalta. Oman käsitykseni mukaan liikkeenluovutuksissa on normisti ollut aina yhdeksän kuukauden suoja-aika siirretyille työntekijöille. Jos tälläistä ei ole Baronalla niin ymmärrän suivaantumisen.

Ja tuo Verkkouutisten juttu nyt vaan on kirjoitettu huonosti. Jos otsikko on "Katainen tuomitsee laittoman lakkoilun" ja ainoa työkiista mikä mainitaan nimeltä on tuo TU:n ja Akavan sapelinkalistelu, niin mitä tuosta voisi ajatella? Jutun on näköjään kirjoittanut uutispäällikkö Alberto Claramunt päätellen nimikirjaimista. En siis syytä Kataista, vaan Albertoa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Näistä kahdesta lakosta oma mielipiteeni on, että se laiton on ymmärretävämpi kuin se laillinen.

Kuinka hyvin ymmärrät esim. AKT:n kerran kahdessa vuodessa järjestämät laittomat tukilakot?
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Kuinka hyvin ymmärrät esim. AKT:n kerran kahdessa vuodessa järjestämät laittomat tukilakot?
Huonosti.

Minusta avainalojen lakko-oikeutta tulisi rajata ja se hyvittää heille vakaampina työsuhteina tai korkeammalla palkauksella.
 

rudy25#

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jarkko Ruutu
... Finnairin pakkaajien reaktiot siirtymisestä Baronan kaltaiseen orjafirmaan ovat ihan ymmärrettäviä. Minusta esimerkiksi turvatarkastusten ulkoistaminen SOLille oli aivan järkevää koska SOLista voi uskoa, että tämänkaltainen toiminta kuuluu sen ydinosaamiseen. Baronan tapauksessa toimija vaan on väärä. ...

Ihan mielenkiinnosta, miksi toimija on mielestäsi väärä? Ihmettelen, miksi liiketoimintaa pitää tehdä tappiolla, kuten Finnairin maapalvelut jo käsittääkseni pitkään teki. Lentokentällä on aamu- ja iltaruuhka, jolloin tarvitaan työntekijöitä. Kaikkien pitäisi ymmärtää, että keskellä päivää ei kannata pitää porukkaa tyhjän panttina. Baronalta löytyy ymmärtääkseni muita töitä kentän läheltä nykyisen luppoajan sijaan. Ongelmana on siis, että töitä pitäisi tehdä koko päivä.

SOLlin tapauksesta olen hieman eri mieltä. En siitä mikä firma sen hoitaa, mutta ainakaan liikkeenluovutus ei mennyt ihan putkeen. Turvatarkastajat eivät siirtyneet vanhoina työntekijöinä uudelle työnantajalle ja TES muuttui turva-alan tessistä kiinteistöalan vastaavaan. Palkka laski ja työtunnit vähenivät. Suurin osa etsi muita töitä. Tämän tarinan olen siis kuullut kahdelta tutulta entiseltä turvatarkastaja tuttavaltani. Selvyyden vuoksi, matkustan usein ja samalla tavalla "palvelu" pelaa pienen vaihtosähläyksen jälkeen.

Päämäärä oli molemmissa sama. Porukka töihin, kun on ruuhkaa. Baronalla on tarjota muita töitä ruuhkahuippujen välillä, SOLlilla vissiin ei. En myöskään usko, että turvatarkastajat suostuisivat siivoamaan terminaaleja tai pesemään pyykkiä pari tuntia keskellä päivää. Nehän itse asiassa on SOLlin ydinosaamista.

Lakkoja tässä keväällä tulee se on varma. Samalla on myöskin varmaa se, että kukaan ei niistä hyödy. Demaripuoli haluaa nyt yllyttää lakkoiluun ankeina aikoina ja työnantajat toisaalta käyttävät tilaisuuden hyväkseen painaakseen palkankorotukset lähelle nollaa. Molemmat puolet siis kieroilevat, kuten parhaaksi näkevät. Samalla molemmat sahaavat oksaa itsensä ja vastapuolen alta.

Mikä on ratkaisu? En tiedä, ei tiedä Jyrki eikä varsinkaan Jutta. Ketjun aihetta sivuten on pakko todeta, että en oikein näe kuplan puhkeamista, koska sitä ei ole. Aika suoraan on Kokoomuksessa sanottu, mikä on homman nimi ja se on työnteon ja yrittämisen suosiminen. Vasemmalla taas lääke kaikkeen on niitten, joilla menee edes vähän paremmin syistä riippumatta, rankaisu ja lorvimisen ja hyysäämiseen maksimointi. Näin kärjistetysti.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lakkoja tässä keväällä tulee se on varma. Samalla on myöskin varmaa se, että kukaan ei niistä hyödy.

Pinnan alla kuuluu kuplivan. Jopa yliopistomaailmassa on järjestetty ensimmäiset lakkoharjoitukset kai 30 vuoteen. Toivottavasti ei monen valmistumassa olevan opiskelijan suunnitelmat mene mönkään sen vuoksi. Paniikinomainen siirtyminen yksityisiksi laitoksiksi ei olekaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan ja työehtosopimuksista päättäminen on ajautunut karikkoisille vesille.
 

WVirmanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ylen vaaliuutiset 3.3.2007:
"Kokoomus on linjannut vaaliohjelmassaan, että perintövero on poistettava asteittain kokonaan. Uudistus on aloitettava poistamalla perintö- ja lahjavero kokonaisuudessaan puolisolta, lapsilta ja omilta vanhemmilta."

Ylen uutiset 16.12.2009
"Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) puolustaa perintöverotuksen tulevaa kiristystä."

Lisäksi veroasiantuntija pelottelee sillä että tämä nostaa myös muutenkin järkyttäviä kiinteistöveroja samassa suhteessa.
Yle: Veroasiantuntija

Pajusen Helsingin koulujen lakkautukset, Vapaavuoren porrastetut kiinteistöverot ja nyt Kataisen perintövero varmistivat sen että meidän perheen äänien osalta voi sanoa että kupla on puhjennut. Nyt pitäisi vain päättää kenelle äänet menevät jatkossa.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ylen vaaliuutiset 3.3.2007:
"Kokoomus on linjannut vaaliohjelmassaan, että perintövero on poistettava asteittain kokonaan. Uudistus on aloitettava poistamalla perintö- ja lahjavero kokonaisuudessaan puolisolta, lapsilta ja omilta vanhemmilta."

Ylen uutiset 16.12.2009
"Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) puolustaa perintöverotuksen tulevaa kiristystä."

Korjaa jos olen väärässä mutta eihän perintöveroa itsessään kiristetty vaan omaisuuden arvon määrittely muuttuu?

Pitkällä tähtäimellä Kokoomuksen linja varmasti tulee menemään läpi, ei vaan tässä taloudellisessa tilassa.
 

Rapukäsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Korjaa jos olen väärässä mutta eihän perintöveroa itsessään kiristetty vaan omaisuuden arvon määrittely muuttuu?
.
En ole WVirmanen, mutta juuri noin se ilmeisesti menee. Eli perintö- ja lahjaveroprosentti ei muutu, mutta euromääräisesti maksettava vero kasvaa. Eli mielestäni voidaan puhua veronkorotuksesta, se vain on naamioitu siten, että sitten vaaleissa voidaan sanoa, ettei veroa korotettu. Jos asuisin omakotitalossa, niin olisin enemmän huolissani siitä, että kiinteistöveron summa saattaa nousta hyvinkin radikaalisti kiinteistöjen arvostustavan muuttuessa. Tossa yksi linkki, jossa maalaillaan piruja seinille tolta kantilta.-->http://yle.fi/alueet/lappi/2009/12/...voi_nostaa_myos_kiinteistoveroja_1282472.html
 

Viljuri

Jäsen
Ei siinä ole mitään ihmeellistä, että kiinteistöverot tulevat muodostamaan aiempaa merkittävämmän osan verojärjestelmästä, siis kuntien talouden puolelta. Veroprosentin määrää kunta lain tarkoittaman vaihteluvälin puitteissa.

Ehkä asia saisi ihmiset yrittämään aivojensa käyttöä ja äänestämään myös kuntavaaleissa sitten muitakin kuin hassuttelu- ja vittuiluehdokkaita, ken tietää? Tai ehkä jopa suhtautumaan tarvittavalla vakavuudella kuntaliitoksiin ja tuleviin sosiaali- ja terveydenhuollon suurpiireihin ja vastaaviin palvelutuotannon järkeistämisen muotoihin?

Verrattaessa kiinteistöveroja esimerkiksi Britanniaan ja Yhdysvaltoihin, niin kovin matalalla tasolla mennään. Sen sijaan tuloveroissa mennään sekä kokonaisveroasteiden että varsinkin marginaaliveroasteiden osalta täysin kestämättömällä tasolla, kun ajatellaan talouden rakenteita ja dynamiikkaa. Siis työtä. Ilman työllistäjiä ja työntekijöitä voimme kaikki muuttaa muualle, ken kykenee.

Oikeudenmukaisuuskiila tulo- ja pääomaverojen välillä säilynee, eikä sitä kyllä minkään maan yrittäjäriski oikeuta, vaikka maassa onkin vittumaista yrittää, kotimarkkinoiden puitteissa.

Kiinteistöjä ei voi siirtää toiseen maahan, pois lukien puna-armeijan toimet vuosina 1939-44, mutta toisaalta varsinkin maatalous- ja metsämaan arvostukseen ja verotukseen liittyy suuria oikeudenmukaisuusongelmia, joiden perusteeksi esitetyt argumentit, tyyliin "mie ja sie lantalassa, lypsyjakkara ja tummelia", eivät myöskään tule kestämään kovinkaan pitkään.

Verojärjestelmä ei ole mikään oma saarekkeensa suhteessa sosiaalitukiin, tulonsiirtoihin, palvelurakenteisiin tai koko talouteen. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, tulevan verorasituksen, erityisesti vuosien 2011-2015 osalta, pitäminen edes jotenkin tolkullisissa rajoissa edellyttää monia toimia. Itse olisin valmis pyytämään tältä asiaa valmisteltavalta verokomitealta sellaista ehdotusta, jossa siirryttäisiin tuloverojen osalta tasaveroon ja muokattaisiin kunta- ja peruspalvelurakenne kokonaan uusiksi. Muun muassa SAK:n ja SDP:n vastustuksen (kaikkein köyhimmät pitää pitää köyhinä ja järkevän tekemisen ulkopuolella, kuten SATA-komiteasta on voitu lukea) vuoksi tähän ei tule olemaan mahdollisuuksia, rakenteellista ja järjestelmiin sidottua eriarvoisuutta pitää pitää yllä, jotta jäsenmäärät ja valta-asemat pysyvät pystyssä.

Perintöverojen osalta uudistus on "jäissä" taloudellisen tilanteen takia, koska sitä ei olisi saatu kuitenkaan läpi siinä muodossa, että sillä olisi ollut taloutta edistävää vaikutusta. Tilanne on siis se, että kuolemasta perittävää maksua otetaan sitten pois kerralla kaikilta, perustuslain yhdenvertaisuuteen liittyvien vaatimusten takia. Ei kannata kuolla ennen vuoden 2015 hallitusohjelman vahvistamista ja soveltamista?

Toisaalta Aatos Erkko on omiaan osoittamassa hieman tämän Herlinin sukuhistoriikin tematiikkaa sivuten, että nykyistä suurempiakin perintöveroprosentteja yritysvarallisuudestakin tulisi ainakin joissakin tapauksissa periä, mieshän yksin tuhoaa degeneroituneena ei-kalvinistisena sukunsa edustajana koko Sanoma-konsernin!
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Marja Tiuran tekemiset on sitten syynätty:
Marja Tiuraa koskeva lahjustutkinta on valmistunut ja se siirtyy syyteharkintaan.

Saa nähdä, mitä tästä seuraa ja tuleeko muita tapauksia?

Ketään tuskin yllätti että Tiuraa koskeva raportti julistettiin salaiseksi. Kenties nivaska sijoitettiin Tiitisen listan viereen.

Pirkanmaalaiset kokkarit osaavat kyllä venyttää kykyjensä rajoja. Tiura, Jaskari, Sasi ja nyt Pirkkalan pormestariksi nuijittu Saksala, jonka valtuusto kuitenkin haluaa lyhyen pestin jälkeen kammeta ulos virastaan. Perin niinistömäiseksi überäksyilijäksi paljastunut valtias kirvoitti jopa pari omaan leiriin kuuluvaa valtuutettua kirjoittamaan yleisönosastolle herran hallinnointitavasta. Tänään on sitten ukkonen puhunut ja mokomat kaakattavat kokkariakat potkittu ulos koko puolueesta (ja tietenkin myös kunnanhallituksesta).

Hubbabubba venyy tunnetusti.
 

Gentleman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ketään tuskin yllätti että Tiuraa koskeva raportti julistettiin salaiseksi. Kenties nivaska sijoitettiin Tiitisen listan viereen.

eikös tuossa jutussa ole edelleen Tiuran syyteharkinta kesken? Silloin ei kai ole muuta mahdollisuuttakaan kuin pitää asiaan liittyvä aineisto salaisena ihan oikeusturvankin vuoksi.

On eri asia, jos viranomaiskäsittelyn jälkeenkin ko. raportti pysyy salaisena. Mutta tässä vaiheessa tuolla tapahtuma ratsastaminen on vähän kyseenalaista.

Maltetaan nyt vielä odottaa varmistusta, vaikka syytä epäillä onkin.

EDIT: Tiura ei itse salaisi

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_pol..._tapion_koulun_tarkastusraportin_1535097.html
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään on sitten ukkonen puhunut ja mokomat kaakattavat kokkariakat potkittu ulos koko puolueesta (ja tietenkin myös kunnanhallituksesta).

Ei puolueen piirijärjestö voi ketään kunnanhallituksesta erottaa. Valtuusto valitsee hallituksen kahdeksi vuodeksi kerrallaan, joten kyllä nuo rouvat tuolla varmaankin edelleen istuvat ainakin tämän vuoden loppuun, jollei sitten koko hallitusta vaihdeta, kuten kävi mm. Inkoossa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Ei puolueen piirijärjestö voi ketään kunnanhallituksesta erottaa. Valtuusto valitsee hallituksen kahdeksi vuodeksi kerrallaan, joten kyllä nuo rouvat tuolla varmaankin edelleen istuvat ainakin tämän vuoden loppuun, jollei sitten koko hallitusta vaihdeta, kuten kävi mm. Inkoossa.

Ei se noin mene

valintuloksen (ja teknisten vaalilittojen) perustella hallitus ja lautakuntapaikat jyvitetään kullekin puolueelle. Näille paikoille ihmiset valitsee piirijärjestö. Valtuusto sitten siunaa tämän. Edustajanpaikat eivät ole käytännössä siis henkilökohtaisia vaan piirijärjestön paikkoja, ja piirijärjestö päättää kuka näillä palleilla istuu. Tyypillisen valtuustosopparin mukaan muut puolueet eivät toisten paikantäyttöihin puutu, ja valtuusto nuijii vaihdokset aina kunkin puolueen esitysten mukaisesti… Eli jos piirijärjestö erottaa jäsenyydestään, käytännössä heidät potiktaan kyllä luottamuspaikoiltakin (hallituksesta).
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika radikaalia toimintaa. Siis jos puheenjohtaja Väätäisen viimeistä kommenttia lukee kuin piru raamattua: "Kun kyse on poliittisesta toiminnasta, niin poliittista linjaa pitäisi noudattaa. He eivät ole halunneet noudattaa kunnanhallituksessa kokoomuksen linjaa."

Kokoomuksessa on kyllä varsin tiukka ryhmäkuri, mutta että on varsin nopeasti kengän kuva persauksessa kun oma linja poikkeaa puolueen linjasta. Lopulta ei tarvitse omia aivojaan rasittaa kun puolueen johto määrittää isot suuntaviivat ja jäsenet sitten vain rummuttaa ilosanomaa kentällä, oli asioista samaa mieltä tai ei.

No joo, myönnän että vähän kärjistetysti haettu. En tiedä edes tapauksen taustoja.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pirkkalan kokkarit hajoaa kahteen, kertoo Aamulehti. Peräti kuusi ehdokasta on jättänyt eroilmoituksensa aiempien nokitteluiden seurauksena. Yhdistyksen kotisivuilla pureudutaan heti tärkeimpään ja polttavimpaan jäseniä kiinnostavaan asiaan:

"Nyt myynnissä: Riemastuttava komedia Diivat katetulla Komediateatterin ulkonäyttämöllä"

Diivoja ja äksyileviä kamreereja. Olisikohan tiedossa puskafarssi?
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pirkkalan kokkarit hajoaa kahteen, kertoo Aamulehti. Peräti kuusi ehdokasta on jättänyt eroilmoituksensa aiempien nokitteluiden seurauksena. Yhdistyksen kotisivuilla pureudutaan heti tärkeimpään ja polttavimpaan jäseniä kiinnostavaan asiaan:

"Nyt myynnissä: Riemastuttava komedia Diivat katetulla Komediateatterin ulkonäyttämöllä"

Diivoja ja äksyileviä kamreereja. Olisikohan tiedossa puskafarssi?

Pystytkö keskustelemaan Kokoomuksen politiikasta vai oletko ottanut elämäntehtäväksesi Kokoomuksen ikävien uutisten etsimisen? Kokoomuksessa on ihmisiä laidasta laitaan ja joukkoon mahtuu niin hyvä uskoisia hölmöjä kuin äkkivääriä jääräpäitä, kuten jokaisessa puolueessa. Media tarttuu mielellään tämän tyyppisiin tapauksiin, koska se kiinnostaa keskiverto ihmistä enemmän kuin syyt ja seuraukset. On helpompaa naureskella tämän tyyppisille tapauksille, kuin pohtia mitä tapahtuu tulevaisuudessa, kun saavutetut edut karsitaan.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pystytkö keskustelemaan Kokoomuksen politiikasta vai oletko ottanut elämäntehtäväksesi Kokoomuksen ikävien uutisten etsimisen?

Tottakaijuunääs kykenen. Se tosin vaatii asiallisen ympäristön ja fiksut kanssakeskustelijat, mikä luonnollisesti raakkaa Jatkoajan pois listalta. Toistaiseksi ainoa puolue jota en ole erityisesti pilkannut on ruotsalaiset, joten sikäli kommenttisi menee hukkaan. Kokkarit on erityisen herkullinen pilkan kohde koska se osaa aina itse antaa parhaat kermakakut käteen.


On helpompaa naureskella tämän tyyppisille tapauksille, kuin pohtia mitä tapahtuu tulevaisuudessa, kun saavutetut edut karsitaan.

Aikansa ja paikkansa kullekin. Olen osallistunut keskusteluihin etujen karsimisesta ja suomalaisten pyhien lehmien tappamisesta, jopa muutaman ketjun aloittanutkin, mutta noin yleisenä linjana Jatkoajan politiikkapainotteiset ketjut ovat kuin roomalaisten loppukevään sunnuntaipäivän kehnonpuoleiset gladiaattorikisat kun uusia täydennyksiä ei vielä ole saatu pakanamaista ja vanhat ovat liki tappaneet toisensa pitkän talven aikana. Varsin tylsänpuoleista ja ennalta-arvattavaa mätkimistä joka silloin tällöin tuottaa riehakkaan veren purskahduksen kun ohilyönniksi tarkoitettu moukarinheilahdus naksahtaakin vastustajan korvaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös