Kokoomus

  • 1 506 011
  • 12 657

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Väykän paluu Keskustaan räjäytti jo nauruhermot totaalisesti, mutta hän sentään antaa kasvot keskustalaisuudelle. Siiimonin Kokoomus-loikka sai kuitenkin vielä pahemman röhönaurun aikaan, koska mieheltä ei ainakaan pyrkyä puutu.

Elon olisi kannattanut ihan itsensä kannalta jäädä Perussuomalaisiin JHA:n valinnan jälkeen, koska hän suht kiistatta oli profiloitunut hommalaisena ja tälläkin sivulla löytyy Elon vanhoja kommentteja, joiden voisi ajatella herättävän kokoomuslaisissa ihmetystä. Persuissa Elo saattaisi hyvinkin olla ihan kärkeä juuri nyt, koska hän on ihan skarppi kaveri.

Ei palaa eduskuntaan, mutta katsotaan mitä Elo saa aikaan. Mielenkiintoisia juttujahan nämä loikkaukset aina ovat.

EDIT: Joko muuten Timo Haapala on hehkuttanut Siiimonia?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Halla-Ahon tultua puheenjohtajaksi, sekä Huhtasaari että Hakkarainen päätyivät molemmat EU-parlamenttiin, pois kotimaan politiikan päivittäisestä toiminnasta. Se ei ollut sattumaa.
Pitää toivoa, että seuraavissa vaaleissa persut saa EU-parlamenttiin 17 paikkaa että voidaan kaikki hörhöt siivota sinne.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Perussuomalaisista Elo ei tule viemään yhtään ääntä, halveksunta Simonia kohtaan perussuomalaisten suunnalla on kovaa ja syvälle juurtunut. Elo itsekin luuli omaavansa henkilökohtaista kannatusta, kunnes vaalipäivä koitti.

Näin toki on vakiintuneiden kannattajien keskuudessa. Pidän silti mahdollisena Elon vievän useamman äänen perussuomalaisilta ei niin vakiintuneiden kannattajien keskuudesta.

Elon loikka osoittaa, että mahtuu se nuivan siiven perussuomalainenkin nyky Kokoomukseen, kunhan ensin osoittautuu pahimman luokan opportunistiseksi pyrkyriksi ja loikkariksi.

Totta. Samalla asialla on monta nimeä.

Voin olla väärässä (jälleen), mutta käsittääkseni Elo on klassinen Halla-Ahon oppipoika ja persujen rasismista tuli paha asia vasta kesällä 2017 kun Elo valitsi väärän hevosen.

Vuoden 2015 vaaleissa Elon teemoihin kuuluivat myös:
"Joko Kreikan tai Suomen on aika jättää euro"
"- Nykymuotoinen kehitysapu on lopetettava"

Miten nämä istuvat Kokoomuksen arvoihin?

Vuosien aikana tapahtuu paljon. Kun irtisanoutuu aiemmista, maailma on avoin. Hyvä esimerkki on mielestäni entinen uusnatsi ja Vastarintaliikkeen yksi johtaja Esa Holappa, joka oli Vihreiden ehdokkaana. Minusta erinomainen asia.

Simon Elolla näyttää olevan taustaa myös kristillisdemokraateista, pappisperheestä kun on. Uskoisin, että jonkinlaista Israel-sympatiaakin voisi vielä olla, ja sehän vetoaisi osaan kokoomusäänestäjiä.

Tässäkin mielessä hyvä ehdokas. Ehdokkuuden tarkoitus on puolueen kannalta saada lisää ääniä ja siten lisää edustajia. Elo saattaisi täyttää nämä kriteerit. Sillä ei ole Kokoomuksen kannalta merkitystä, meneekö juuri Elo kunnallisvaaleissa läpi. Kunhan nostaa Kokoomuksen äänimäärää.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Vaikeahan noista on eri mieltä olla. Kokoomuksen äänestäjänä olen ihan huojentunut, että yhtä Rydmania vastaan on puolueen johdosta useammalla suulla tullut viestiä, ettei Persujen suuntaan olla lämpenemässä. Se päivä kun Kokoomus allekirjoittaa perussuomalaisen politiikan hallitusohjelman on sama päivä kun minä vaihdan puoluetta Vihreisiin tai Liberaaleihin. Enkä yhtään haluaisi vaihtaa kumpaankaan.

Tästä hyvin vahvasti samaa mieltä. Omaa puoluekirjaa huojuttaa pienikin flirttailu perussuomalaisten kanssa ja jos yhteistyöhön lähdetään, lähtee allekirjoittanut litomaan. Vaihtoehdot on itselleni aika vähissä, vihreät ovat edelleen niin vasemmalla, ettei se ole vaihtoehto. RKP tai liberaalit, maybe.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mutta eipä siinä, tykkään kyllä politiikan verbaalisissa mittelöissä viihtyvistä poliitikoista. Näitä on kokoomuksessa ennestäänkin mukavasti vanhasta kunnon Benistä lähtien. Sanataide ja -taito kunniaan!
Simon Elo on pitänyt sanataitoaan yllä kirjoittamalla US:ään blogia. 9.12. hän onnittelee Sanna Marinia pääministeriydestä, ja näkee itsensä vastapoolina:

"On hienoa, että sukupolveni eli 1980-luvulla syntyneet nousevat isänmaan johtopaikoille. On meillä erimielisyytemmekin. Olen tolkun oikeistokonservatiivi, joten vasemmistoliberaali Marin tulee kyllä tapani tuntemaan."

Sitä en osaa sanoa, että millä foorumeilla Elo pääsee Marinia haastamaan.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Tekikö Simon Elo politiikan takinkääntämisen maailmanennätyksen? Varmaan ainakin Suomen ennätyksen?

Ilmeisesti se on myös kokoomuskannattajille positiivinen asia, sillä aika vähäistä kritiikkiä näen täällä. Simon Elo persuissa "idiootti". Simon Elo kokoomuksessa "hyvä tyyppi".

No joo, voi olla hyväkin vahvistus. Muutaman semi-persu äänen voi saada tulevaisuudessa, mutta ei varmaan vaikuta millään tavalla persujen kannatukseen. Sen sijaan voi saada hyvinkin paljon kokoomusääniä tulevissa vaaleissa, jolla ehkä vie paikan joltain toiselta kokoomus edustajalta.

Onko Timo Soinia kyselty?
 

rice cooker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hippoksen Minardi, Suomi
Äänestäjän muisti on tunnetusti lyhyt, mutta vaikeaa on nähdä Elon kaltaisen "valtiomiehen" tuovan mukanaan yhtään kannattajia Kokoomukselle. Voipi toimia vaaleissa jopa turn offina monelle. Miehen otsassa on yhä vahva takinkääntäjän ja pyrkyrin leima, tykkäsipä persuista tai ei. Tämän lisäksi jätkä vielä vaikutti myös sinisen porukan hönöimmältä, jota Soini vei miten halusi. Ounastelin kyllä simosimpukan vielä palaavan politiikkaan, mutta en millään näin nopeasti ja en Kokoomukseen. Olisin veikannut papinpojalle paluuta KD:n riveihin, mutta krisujen kannalta parempi näin.
 

Sinkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se päivä kun Kokoomus allekirjoittaa perussuomalaisen politiikan hallitusohjelman on sama päivä kun minä vaihdan puoluetta Vihreisiin tai Liberaaleihin. Enkä yhtään haluaisi vaihtaa kumpaankaan.
Tässä kiteytyy se, miksi moni ennen kokoomusta (ja keskustaa) kannattanut, on nyt perussuomalaisten kannalla. Kyselyiden perusteella, yli kolmasosa suomalaisista miehistä kannattaa perussuomalaisia.

Ennen vihreät oli kokoomuksen puisto-osasto. Nyt kokoomus on ilmeisesti vihreiden (etelän) kaupunkien korporaatio-osasto.
 
Viimeksi muokattu:

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Voin olla väärässä (jälleen), mutta käsittääkseni Elo on klassinen Halla-Ahon oppipoika ja persujen rasismista tuli paha asia vasta kesällä 2017 kun Elo valitsi väärän hevosen.
Silloin 2012 Elo oli suunnilleen 25-vuotias populistipuolueen nuoriso-osaston tyyppi, joka yritti aktivoida puolueeseen äänestäjiä pitämällä meteliä kaikenlaisista konservatiiviarvoista. Itse en leimaisi kovin ankarasti tai ainakaan pysyvästi poliittisen uran alkuvaiheen sanomisista. Oma poliittinen suuntautumisenikin on elänyt vuosien varrella maailmankuvan avartuessa. En pidä kovin kummallisena jos muidenkin näkemykset muuttuvat. Varsinkin hallitusvastuun aikana todellisuus saattaa lyödä kasvoille. Varmasti se on edelleen konservatiivinen pitäen pyhinä muutamia ydinuskomuksiaan (niin kuin me kaikki), jonka takia se varmaan sopii hyvin sinne Kokoomukseen. Itselläni ei ole kuitenkaan mitään syytä pitää tätä rasistina. En ole nähnyt tältä mitään siihen viittaavaa. (En ole seurannut Simon Eloa niin paljoa, että tietäisin mitä se oikeasti ajattelee. Se saattaa tietenkin olla vaikka mitä. Mutta uskoisin, että poliittisissa ympyröissä sen todelliset ajatukset tunnetaan paremmin kuin näillä palstoilla.)

Ja vaikka Elo ei houkuttelisi ketään Persuista Kokoomukseen, kyllä se varmasti Kokoomuksen äänimäärää vahvistaa. Hallituspuolueet näyttävät ravaavan sopulilaumana kohti kallionkielekettä, joten hyvä vaan jos on hallituskauden jälkeen vielä puolue, joka kykenee haastamaan Perussuomalaisia äänimäärissä. Mikäli Kokoomuksen arvot sopivat, Sinisistä voisi varmaan houkutella muutaman muunkin, ennen kuin Keskusta poimii Timpan ja jäljelle jääneet.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kokoomuksen Rydmanin ulostuloon ja PS väleihin liittyen. Olen nähnyt ja kuullut kuinka Kokoomuksen Wille Rydman kikattelee PS ehdokkaan kanssa vaalitentissä muiden puolueiden ehdokkaiden puheenvuorojen aikana. Semmoista vanhan liiton "nulikkamaista" epäkohteliasta käytöstä Rydmanilta ja PS ehdokkaalta jonka nimeä en muista. Jotenkin tämä Rydmanin ulostulo Kokoomuksen ja PS yhteistyöstä ei yllättänyt, sopii kuvaan.

Eiköhän Rydman sijoitu Kokoomuksen edustajista oikealla ja mm. hänen maahanmuuttolinjaukset lienee lähempänä PS kuin Kokoomuksen linjaa. En sen tarkemmin ole jaksanut seurata hänen kommenttejaan. Tämä tällaisena sivuhuomiona. Tuskin on suurempaa merkitystä mihinkään ja millekkään.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Onhan tuossa tasapainoilemista, itse pohtisin kahteen kertaan Kokoomuksen äänestämistä (miellän itseni pitkän ajan kannattajaksi, joskus ollut jäsenkin) jos siellä ollaan etukäteen ilmoitettu, että ollaan valmiita lähtemään Halliksen johtamaan hörhöhallitukseen. Tällöin LiikeNyt voisi olla erittäin houkutteleva vaihtoehto.

Persut hallitukseen toki ja tiettyjä myönnytyksiä tulee voida tehdä, jotta saadaan heidät vastuuseen ja sitä kautta uunoimmat näkee, että poliitikkoja nekin ovat, mutta suurin osa öyhötyksistä tulee jäädä hallitusohjelman ulkopuolelle.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP

”Puolueen johto ja suuri osa [kokoomuksen] kenttäväestä uskoo, että ps on hillotolppapuolue, joka lähtee riemumielin hallitukseen tukemaan kokoomuslaista politiikkaa, kunhan sille annetaan joku pilipaliministerin salkku ja joitain kosmeettisia muutoksia turvapaikkasääntöihin.”
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minusta taaa olisi pirun tärkeää maan tulevaisuuden kannalta, että persut eivät ole suurin puolue ja tällä hetkellä on vaikea nähdä, että mikään muu puolue kun kokoomus pystyisi heitä haastamaan. On aivan eri asia käydä hallitusneuvotteluita riippuen kumpi on suurin.
 
Viimeksi muokattu:

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Olen sen verran lennellyt kokoomuksen siipiheikkona, eiku siipiveikkona että olen puolueen kovaäänisten sanomisia lukenut mielenkiinnolla ja siksi tänä aamuna päädyin miettimään Jan Vapaavuoren jyrkähköä linjausta persu-suhteestaan:
tsadilaisten pormestarin vaalikausi kai vetelee viimeistä vuottaan ja sitten pressa Niinistökin ( ex-kok, nyk. valitsijayhdistys) lopettaa virassaan muutaman vuoden kuluttua. Vapaavuori pelaa ihan omaa peliään, helsinkiläisenä. Luultavasti hifkiläinen, ei ollenkaan jokeriporukkaa. Jokerit ovat hauskempia: eiku siis, kyllä minä olisin Vapaavuoren Stubbin sijasta mielelläni nähnyt puheenjohtajana.

Koska en luota mielikuviini, niin on kivaa, kun jollakin palkallisella ajattelijallakin tai ainakin kirjoittelijalla pälkähtää samoja mietteitä. Miksi Vapaavuori vetää provosoinnin sävellajissa?

Mtv3n Mielipiteilijä:
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Jotenkin tämä Rydmanin ulostulo Kokoomuksen ja PS yhteistyöstä ei yllättänyt, sopii kuvaan.

Ei Rydmanin PS-sympatiat yllätyksenä kenellekään politiikkaa vähänkään tarkemmin seuranneelle tullut, mutta noinkin suorasukainen oman puoluejohdon linjauksen arvostelu ja haastaminen on kokoomuksessa ja eduskuntatasolla harvinaista.


Eiköhän Rydman sijoitu Kokoomuksen edustajista oikealla ja mm. hänen maahanmuuttolinjaukset lienee lähempänä PS kuin Kokoomuksen linjaa.

No, ainakin Rydman ja Halla-aho ovat olleet käsittääkseni erittäin hyvissä väleissä niin kauan kuin kumpikin on politiikassa pyörinyt. Luulen jopa, että molemmat tuntevat sielunsympatiaa toisiaan kohtaan enemmän kuin monia puoluetovereitaan kohtaan.

Ja senkin voi tässä yhteydessä mainita, että Wille Rydmanin setä - Sampsa Rydman - on nykyään Helsingin perussuomalaisten puheenjohtaja.

Rydman jatkoi löylyn heittoa twitterissä:





Tämän jälkeen (ilmeisesti kirsipihoille ja Vapaavuorelle vastineeksi) Rydman jatkoi FB:n (avoimella) puolella:
Wille Rydman kirjoitti:
Joidenkin mielestä perussuomalaiset on kuitenkin uhka länsimaiselle demokratialle ja oikeusvaltiolle, ja siksi sitä on kartettava. Tällainen väite on täydellistä hölynpölyä ja perustuu joko tietoiseen panetteluun tai täyteen ymmärtämättömyyteen kyseisen puolueen luonteesta.

Perussuomalaiset ei ole yhtään sen vaarallisempi puolue yhteiskuntajärjestyksellemme kuin vaikkapa vasemmistoliitto. Molempien piirissä tavataan poliittista ääriajattelua, mutta kumpaakaan puolueista ei voi pitää kumouksellisena. Molemmat toimivat täysin edustuksellisen demokratian puitteissa, mitä nyt niiden edustajat joskus eksyvät häröilemään joihinkin kummallisiin ulkoparlamentaarisiin mielenilmauksiin. Mutta sellaisetkin tapaukset ovat käytännössä marginaali-ilmiöitä.

No sitten jotkut sanovat, että perussuomalaisilla on väärä ihmiskuva tai arvomaailma, ja että siksi heitä pitää karttaa. Samaan tapaan puhuu muuten laitavasemmisto esim. Juhana Vartiaisesta. Kun Vartiainen linjaa taloustieteen termein työllisyyspolitiikasta, se kertoo laitavasemmiston mielestä Vartiaisen kylmästä ja kovasta ihmiskuvasta. Vartiaisen näkemysten kerrotaan siis kumpuavan siitä, että hän suhtautuu ihmisiin jotenkin vihamielisesti tai vähintään välinpitämättömästi.

Kaikki me, jotka tunnemme Juhanan, turhaudumme tietysti tällaisesta roskapuheesta. Kyseessä on toisinaan railakastakin kieltä käyttävä, mutta erittäin lempeä, ihmisrakas ja jopa varsin herkkä ihminen. Se, että eri mieltä olevat leimaavat hänen ihmiskuvansa vinoutuneeksi ja hänet siten jotenkin pahaksi ihmiseksi, tuntuu todella väärältä. Yhtä väärin tällainen leimaaminen on perussuomalaisten kohdalla.

Politiikassa on sitä paitsi viime kädessä kyse sitä, mitä saadaan yhdessä sovituksi ja kuinka se sovittu pitää. On lopulta aika toissijaista, mitkä poliitikon tai puolueen aatteelliset fundamentit ovat, jos sopimukseen yhteisestä ohjelmasta päästään ja sitä kyetään myös käytännössä toteuttamaan. Helpommin se kokoomukselle perussuomalaisten kanssa onnistuu kuin vaikkapa vasemmistoliiton, vaikka ei yhteistyötä vasemmistoliitonkaan kanssa pidä kategorisesti torjua.

Kaikissa eduskuntapuolueissa on omat erikoisuutensa. Perussuomalaiset ei ole sen erityiserikoisempi puolue kuin muutkaan. Jollei siitä olisi erikseen tehty jotain mörköä ja ongelmaa vuonna 2017, siitä ei tarvitsisi puhua sen enempää kuin muistakaan puolueista. Nyt pitää puhua vähän enemmän, jotta siihen liittyvä aivan vääristynyt stigma saadaan purettua ja itseaiheutettu ongelma pois päiväjärjestyksestä.

Ja kuten IL:n hyvinkin kattava kysely kokoomuksen aktiiveille osoitti, ei Rydman nyt ihan tuuleen huudellut.

Ns. liberaalisiiven kokoomuslaisille helpotukseksi on kuitenkin todettava, että Kokoomus on puolueista ehkä kaikkein johtajakeskeisin, kun puolueen linjasta puhutaan. Kenttä voi inistä mitä vain, mutta kulloinenkin PJ määrittää linjan ja PJ valitaan lopulta pienestä piiristä. Eli viherämmiä mielistelevä hömppälinja säilynee lähitulevaisuudessakin, jos ei yllätysnimiä johtoon ilmesty.

Vastoin enemmistöä, en ole myöskään ainakaan vielä vakuuttunut, että Lepomäki tai Häkkänen olisi Orpon tilalla lopulta merkittävästi yhteistyökykyisempiä PS:n suuntaan, jos hallitusohjelman subsanssista puhutaan. Lähinnä johtojen välinen luottamus voisi parantua, mikä taas kyllä auttaisi yhteisten poliittisten kompromissien luomista neuvotteluissa.

Ehkäpä nykyinen kokoomus yrittääkin tosiaan olla tosiaan sellainen Nuorsuomalaiset v3, lähempänä sitä Risto EJ Penttilän ja Jukka Tarkan viritystä 90-luvulta. Tai ainakin tätä mieltä on Risto EJ Penttilä itse:

Risto EJ Penttilä kirjoitti:
Perussuomalaiset eivät pärjää siksi, että olisivat keksineet jotain uutta. He pärjäävät siksi, että ovat kopioineet vanhan kokoomuksen.

Uskonto, koti, isänmaa. Perussuomalaiset puolustavat suvivirttä ja raamattua. He haluavat pitää terroristit ja heidän lapsensa mahdollisimman kaukana suomalaisten kodeista. Heille Suomi on tärkeämpi kuin kansainväliset asiat.

Kuulostaako tutulta? Kyllä vain: tuohan on kuvaus vanhasta konservatiivisesta kokoomuksesta, siitä, jota pilapiirtäjä Kari Suomalainen kuvasi kypäräpäisenä pappina.

Risto EJ Penttilä kirjoitti:
Mikä sitten nykyinen kokoomus on? Se on nuorsuomalainen puolue: kaupunkilainen, kosmopoliitti ja liberaali. Olen itse nuorsuomalainen, joten mitä valittamista minulla on? No, yksi asia: tällainen kokoomus ei voi tulla Suomen suurimmaksi puolueeksi

Risto EJ Penttilä kirjoitti:
Jos kokoomus haluaa menestyä nykymaailmassa, on sillä kaksi vaihtoehtoa: ryhtyä perussuomalaisemmaksi kuin persut itse. Tämä on niin sanottu Itävallan malli. ÖVP:n Sebastian Kurz onnistui nostamaan puolueensa Itävallan suurimmaksi omaksumalla populistisen oikeiston agendan. Toinen vaihtoehto on Boriksen malli. Boris on itse kosmopoliitti liberaali, mutta hän on tehnyt puolueestaan koko kansan konservatiivisen puolueen, joka vetoaa myös duunareihin.
 
Viimeksi muokattu:

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Minä näköjään alan ajautumaan näin pikaisella somelukemuksella yhä vieraammalle kurssille Penttilän linjasta.
Varaan itselleni sometusoikeuden muuttaa mielipiteeni, olen tehnyt vastaavia tempauksia jo pergamenttiaikoina, kahekskytluvulla.

Ehkä vaihdan puoluetta, kokeilen jotain ihka uutta, jännää.

Liberaaliuteni, nuorsuomalaisuuteni liudentuu päivä päivältä vasemmistohörhöilevän median paineen vastineeksi.

Pro Patria ( EUssa vaikuttava tosinkin) : se perkele sieltä sielun pohjalta kaipausta kuiskaa, yhä äänekkäämmin.
 
Viimeksi muokattu:

Analyzer

Jäsen
Ei Rydmanin PS-sympatiat yllätyksenä kenellekään politiikkaa vähänkään tarkemmin seuranneelle tullut, mutta noinkin suorasukainen oman puoluejohdon linjauksen arvostelu ja haastaminen on kokoomuksessa ja eduskuntatasolla harvinaista.




No, ainakin Rydman ja Halla-aho ovat olleet käsittääkseni erittäin hyvissä väleissä niin kauan kuin kumpikin on politiikassa pyörinyt. Luulen jopa, että molemmat tuntevat sielunsympatiaa toisiaan kohtaan enemmän kuin monia puoluetovereitaan kohtaan.

Ja senkin voi tässä yhteydessä mainita, että Wille Rydmanin setä - Sampsa Rydman - on nykyään Helsingin perussuomalaisten puheenjohtaja.

Rydman jatkoi löylyn heittoa twitterissä:





Tämän jälkeen (ilmeisesti kirsipihoille ja Vapaavuorelle vastineeksi) Rydman jatkoi FB:n (avoimella) puolella:


Ja kuten IL:n hyvinkin kattava kysely kokoomuksen aktiiveille osoitti, ei Rydman nyt ihan tuuleen huudellut.

Ns. liberaalisiiven kokoomuslaisille helpotukseksi on kuitenkin todettava, että Kokoomus on puolueista ehkä kaikkein johtajakeskeisin, kun puolueen linjasta puhutaan. Kenttä voi inistä mitä vain, mutta kulloinenkin PJ määrittää linjan ja PJ valitaan lopulta pienestä piiristä. Eli viherämmiä mielistelevä hömppälinja säilynee lähitulevaisuudessakin, jos ei yllätysnimiä johtoon ilmesty.

Vastoin enemmistöä, en ole myöskään ainakaan vielä vakuuttunut, että Lepomäki tai Häkkänen olisi Orpon tilalla lopulta merkittävästi yhteistyökykyisempiä PS:n suuntaan, jos hallitusohjelman subsanssista puhutaan. Lähinnä johtojen välinen luottamus voisi parantua, mikä taas kyllä auttaisi yhteisten poliittisten kompromissien luomista neuvotteluissa.

Ehkäpä nykyinen kokoomus yrittääkin tosiaan olla tosiaan sellainen Nuorsuomalaiset v3, lähempänä sitä Risto EJ Penttilän ja Jukka Tarkan viritystä 90-luvulta. Tai ainakin tätä mieltä on Risto EJ Penttilä itse:



Penttilältä äärimmäisen hyvää pohdintaa, enpä ole tullut ajatelleeksi asiaa tuolta kannalta.

Selkeä linja tuntuu olevan politiikassa nykyään elinehto. Kokoomus ei voi olla yhtä aikaa liberaalinen ja konservatiivinen. Kaksilla rattailla ajaminen ei enää nykyään toimi, kun puoluekartalle ovat hiipineet isoiksi toimijoiksi persut ja vihreät. Äänestäjille on tarjontaa ja oma ekologinen lokero pitää löytää.

Rydmanin avaus oli oikein tervetullut tähän saumaan, kun aikaa puoluekokoukseen on vielä paljon. Rydmania on aivan turha koittaa painaa mielipiteineen marginaaliin. Ei todellakaan ole ajatuksineen yksin, kuten kyselyt osoittavat.
 
Viimeksi muokattu:

”Puolueen johto ja suuri osa [kokoomuksen] kenttäväestä uskoo, että ps on hillotolppapuolue, joka lähtee riemumielin hallitukseen tukemaan kokoomuslaista politiikkaa, kunhan sille annetaan joku pilipaliministerin salkku ja joitain kosmeettisia muutoksia turvapaikkasääntöihin.”

Paljon suorempaa vittuilua Soinille ja Sinisille ei voi olla. Toki Halla-aho tietää mikä loppu sillä huoraamisella oman edun nimissä on, kuten tosiaan Sinisten kohdallakin nähtiin. Huvittavasti muuten Soini ja kumppanit mainostaneet ettei Persut ole enää sama puolue. No ei totisesti ole, ajaa nykyään muutakin kuin henkilökohtaista etua.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eihän tässä ole kyse siitä, että Kokoomuksen pitää muuttua persuiksi tai flirttailla persujen kanssa. Kyse on siitä miten Kokoomus saa parhaiten Kokoomuksen asioita eteenpäin. Saako Kokoomus niitä paremmin hallituksessa vasemmiston vai persujen kanssa?

2011 Kokoomus muodosti vasemmistohallituksen vasemmistoliiton kanssa. Ihan turha selittää mistään arvoista ja, että niillä olisi merkitystä hallituksen kasaamisessa.
 

Analyzer

Jäsen
Eihän tässä ole kyse siitä, että Kokoomuksen pitää muuttua persuiksi tai flirttailla persujen kanssa. Kyse on siitä miten Kokoomus saa parhaiten Kokoomuksen asioita eteenpäin. Saako Kokoomus niitä paremmin hallituksessa vasemmiston vai persujen kanssa?

2011 Kokoomus muodosti vasemmistohallituksen vasemmistoliiton kanssa. Ihan turha selittää mistään arvoista ja, että niillä olisi merkitystä hallituksen kasaamisessa.

Tässä julkisessa keskustelussa on kyse myös siitä, että mitkä ovat ne asiat joita Kokoomus haluaa edistää. Mihin suuntaan laivaa tulee tulevaisuudessa ohjata?

Siitä mitä tarkoittaa kokoomuslaisuus näyttää olevan jonkinsortin ristivetoa puolueen sisällä, josta tämä mieluisimman hallituskumppannin pohdinta loppujen lopuksi kumpuaa.

Toki nämä konservatiivi ja liberaalilinjat ovat puolueessa olleet aina, mutta poliittisen kentän muuttumisen myötä kahta vastakkaista linjaa on hankalampaa ylläpitää samojen seinien sisällä uskottavasti.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tässä julkisessa keskustelussa on kyse myös siitä, että mitkä ovat ne asiat joita Kokoomus haluaa edistää. Mihin suuntaan laivaa tulee tulevaisuudessa ohjata?

Siitä mitä tarkoittaa kokoomuslaisuus näyttää olevan jonkinsortin ristivetoa puolueen sisällä, josta tämä mieluisimman hallituskumppannin pohdinta loppujen lopuksi kumpuaa.

Toki nämä konservatiivi ja liberaalilinjat ovat puolueessa olleet aina, mutta poliittisen kentän muuttumisen myötä kahta vastakkaista linjaa on hankalampaa ylläpitää samojen seinien sisällä uskottavasti.
Kokoomuksen konservatiiveja ja liberaaleja huolettaa julkisen talouden tila sekä velkaantuminen. Tai ainakin pitäisi huolettaa.
 

Analyzer

Jäsen
Kokoomuksen konservatiiveja ja liberaaleja huolettaa julkisen talouden tila sekä velkaantuminen. Tai ainakin pitäisi huolettaa.

Kyllä, talouspolitiikka on se pitävin liima näiden ääripäiden välillä kokoomuksessa.

Vihreät ja persut kuitenkin myös yrittävät esiintyä vastuullisina taloudenhoitajapuolueina, jokainen sitten toki tykönään voi miettiä kuinka uskottavaa se on vihreiden hallituspolitiikan ja persujen vaihtoehtobudjetin perusteella.

Mutta kuten sanoin, tunkua on ja ei ole enää niin helppoa pitää kahta suuntausta tyytyväisenä. Äkkiä alkaa kannatusta varista molemmista ääripäistä. Ihan vastaavat ongelmat on kepulla. Haaleat ympäripyöreät linjat eivät tässä ajassa meinaa kelvata, joten luulen että Kokoomuskin joutuu monilta osin terävöittämään linjaansa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Tästä hyvin vahvasti samaa mieltä. Omaa puoluekirjaa huojuttaa pienikin flirttailu perussuomalaisten kanssa ja jos yhteistyöhön lähdetään, lähtee allekirjoittanut litomaan. Vaihtoehdot on itselleni aika vähissä, vihreät ovat edelleen niin vasemmalla, ettei se ole vaihtoehto. RKP tai liberaalit, maybe.

JOS joku tunnettu järki-kokoomuslainen (Lepomäki tjsp.) lähtisi vetämään julkisesti Liberaalipuoluetta nousuun,
pitäisin sitä melko houkuttelevana poliittisena toimijana.
Mukaan muutama vakaa ja uskottava poliitikko, niin eikähän sieltä löytyisi Hjalliksen Liikkeellekin lämmin koti.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä, talouspolitiikka on se pitävin liima näiden ääripäiden välillä kokoomuksessa.

Vihreät ja persut kuitenkin myös yrittävät esiintyä vastuullisina taloudenhoitajapuolueina, jokainen sitten toki tykönään voi miettiä kuinka uskottavaa se on vihreiden hallituspolitiikan ja persujen vaihtoehtobudjetin perusteella.

Mutta kuten sanoin, tunkua on ja ei ole enää niin helppoa pitää kahta suuntausta tyytyväisenä. Äkkiä alkaa kannatusta varista molemmista ääripäistä. Ihan vastaavat ongelmat on kepulla. Haaleat ympäripyöreät linjat eivät tässä ajassa meinaa kelvata, joten luulen että Kokoomuskin joutuu monilta osin terävöittämään linjaansa.
Kyllä. Kokoomuksen kannalta olisi paras saada heidän kanssaan hallitukseen Vihreät ja persut, mutta se ei taida koskaan tapahtua.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös