Ehkä siksi, että "oikeistolaisen" pääministeripuolueen johdolla Suomessa tehdään historiallisen vasemmistolaista politiikkaa...
Kansa valitsi vaaleissa tämän linjan, joten sillä mennään.
Ehkä siksi, että "oikeistolaisen" pääministeripuolueen johdolla Suomessa tehdään historiallisen vasemmistolaista politiikkaa...
Ehkä siksi, että "oikeistolaisen" pääministeripuolueen johdolla Suomessa tehdään historiallisen vasemmistolaista politiikkaa.
Ei kai Demareilta kukaan mitään muuta odotakaan, kuin veronkorotuksia ja yksityisellä sektorilla työtä tekevän kansanosan jatkuvaa kyykytystä, mutta luulisi Kokoomuksen pystyvän laittamaan vähän kapuloita rattaisiin.
EU-komission kasvusta ja työllisyydestä vastaava varapuheenjohtaja Jyrki Katainen esitteli EU:n talousennustetta tiistaina. Liian laaja hallituspohja on hänen mukaansa ollut yksi syy Suomen ahdinkoon.
– Totta kai jokainen ymmärtää sen, että kuuden puolueen kokonaisuus, joka perustettiin kansan tahdon varaan, eli kansa äänesti sellaisen eduskunnan, josta ei oikein muuta lopputulosta ollut kuin kuuden puolueen hallitus, niin niiden erilaisten arvojen yhteen sovittaminen on aika haastavaa, entinen pääministeri Katainen sanoi.
Fakta on se, että Suomessa on 10.000 yritystä lopettanut vuoden alusta laskien toimintansa. Julkiset menot ovat kahden edellisen vuoden aikana KASVANEET lähes 10 Miljardia Euroa. Siis Kokoomuslaisista "säästötalkoista" huolimatta. KASVANEET!!!
Tulonsiirrot vetävät kaikissa graafeissa koilliseen, vaikka maksajia ei ole. Onhan tämä nyt aivan täysin vastuutonta menoa.
Jälkiviisaudesta voi toki aina syyttää, mutta minusta Katainen osuu aika lailla oikeaan tässä YLE:n uutisessa:
YLE: Suomen jättävä yrittäjä: ”Suomi on menetetty"
http://yle.fi/uutiset/suomen_jattav...symys_koska_lopullinen_romahdus_tulee/7599703
Tämähän oli kuin omasta kynästäni.
Eli Kataisen vallanhalu on syy Suomen taloudelliseen tilaan. Hallitusneuvottelija olisi itse voinut vetäytyä neuvotteluista ja antaa pienemmän porukan muodostaa toimivampi hallitus. Ja vaikka huonosti olisi mennyt toisenlaisellakin kokoonpanolla, eipä olisi tarvinnut kuulla kolme vuotta valitusta siitä, että perussuomalaiset pakenivat vastuuta.
Vedät tuossa osaltaan mutkia suoraksi. Eduskuntavaalien jälkeen paikkajako oli sellainen, että muillakin yhdistelmillä olisi ollut hankalaa saada aikaan riittävää enemmistöä. Keskusta käytännössä jättäytyi oppositioon. Perussuomalaisten ja SDP:n ympärille muodostettu hallitus olisi ollut ihan mahdollinen, mutta apupuolueita olisi siihenkin tarvittu muualta, ja sillisalaatti olisi ollut siinäkin samanlainen kuin nykyisessä hallituksessa. Toisaalta Katainen muodosti hallituksen, joka pitkälti noudatti kansan tahtoa. Kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitusyhteistyö ei olisi todennäköisesti toiminut mitenkään päin, johtuen puolueiden välisistä voimakkaista näkemyseroista tukipakettien suhteen.
Vedän, vedän. Mutta minusta Katainen voisi rehdimmin sanoa epäonnistuneensa itse. Pääministeri on vastuussa siitä, että hallitus toimii. Istuessaan uudessa työhuoneessa EU-lippu takanaan hän viestittää muille olevansa onnistuja, koska on päässyt tuollaiseen virkaan. Myös presidentti olisi voinut käyttää valtaansa ja hajottaa tuon epämääräisen epähallituksen.
Pääministeri on toki vastuussa hallituksen toiminnasta, mutta toimintaa rajaa hallitusohjelma. Ja se on ollut huono tällä nykyisellä hallituksellamme.
Sirpa Pietikäinen (kok) mainitsi seuraavan faktan:
”Luonnonsuojelussa ääriliberalistinen puhdas hyväntahtoinen vapaaehtoisuus toimii yhtä hyvin kuin ajatus liikenteestä ilman pakottavia sääntöjä.”
Siitä vaan Sanni perustelemaan asia-argumentein tämä mielipide hajalle!
Sitten olisi kannattanut kokeilla vähemmistöhallitusta tai hallitusneuvotteluiden jättämistä. Kokoomus halusi valtaa ja estää perussuomalaisten valtaanpääsyn. En usko, että uudet vaalit olisivat tulleet läheskään yhtä kalliiksi kuin tämä neljän vuoden sekoilu.
Toivottavasti saadaan ensi vaalien jälkeen kepun ja kokoomuksen porvarihallitus höystettynä ilmeisesti sveduilla ja kristillisillä. Mahtaakohan riittää enemmistöön?
Minusta Katainen on osittain väärässä.Jälkiviisaudesta voi toki aina syyttää, mutta minusta Katainen osuu aika lailla oikeaan tässä YLE:n uutisessa:
http://yle.fi/uutiset/katainen_kuuden_puolueen_hallitus_suurin_syy_suomen_talousahdinkoon/7600247
Vähemmistöhallitus on aina huono vaihtoehto.
Kuka niin sanoo? Ruotsissa vähemmistöhallitus ei ole harvinaisuus, eikä siellä tarvitse jatkuvasti järjestää uusia vaaleja.
Kansa valitsi vaaleissa tämän linjan, joten sillä mennään.
Jossain määrin tuo saattaisi olla parempi mikäli se tehtäisiin jo aikaisemmin kuin silloin kun ollaan Kreikan tilanteessa. Jotenkin tuntuu että Suomessa ollaan hirttäydytty vähän liikaa tähän hyvinvointivaltioon eikä nähdä oikein metsää puilta.Toivottavasti ensi kaudella tärppää, tai sitten ulkopuolinen taho lopulta sanelee ehdot Kreikan tyyliin. Sitten tietysti jokainen puolue voi urputtaa, että ihan kauheita juttuja, ois tehty paremmin ite.
Apupuolue on apupuolue vaikka voissa paistaisi.Syylliset ovat kaksi isoa.
Vähemmistöhallitus on aina huono vaihtoehto. En usko, että tässä nykyisessä vaikeassa tilanteessa tuolla olisi saatu kovinkaan pitkää mandaattia... Uudet vaalit eivät välttämättä heti perään olisi tehneet tilanteesta yhtään selkeämpää.
Minusta Katainen on osittain väärässä.
"Totta kai jokainen ymmärtää sen, että kuuden puolueen kokonaisuus, joka perustettiin kansan tahdon varaan, eli kansa äänesti sellaisen eduskunnan, josta ei oikein muuta lopputulosta ollut kuin kuuden puolueen hallitus, niin niiden erilaisten arvojen yhteen sovittaminen on aika haastava"
tuntuu, että hemmetin iso osa ei tuota ymmärrä.
Kyseessä on rakennemuutos joka sai lähtösysäyksen globaalista suhdannemuutoksesta. Kun rahahanat sulkeutuivat teollisuutemme asiakkailta, lähti meiltä se teollisuus eikä tullut eikä tule koskaan takaisin. Lisäksi mukana oli hieman huonoa tuuria, kun toisistaan riippumattomat ICT-viennin ja metsäteollisuuden romahdukset sattuivat ajoittumaan samaan aikaan.Ei tämä ole mikään "suhdanne", vaan rakennemuutos sillä tavalla, että Suomesta on tullut jälkiteollinen yhteiskunta. Kansallisomaisuuden myynnilä me muutumme koko ajan lähemmäksi pelkkää siirtomaata.
Niin, tulonsiirtoihin ja pöhöön jotka ovat tehneet Suomesta maailman parhaan maan asua. Heti muiden pohjoismaiden jälkeen jossa tulonsiirtoja ja pöhöä on enemmän...Mihin rahat ovat menneet? No tulonsiirtoihin ja julkiseen pöhöön tottakai. Kumpaakaan ei nyt kuulemma voi leikata, kun pitää säilyttää "hyvinvointiyhteiskunta" heh heh.
En näe realistisena, että millään poliittisin keinoin saisimme palautettua sitä vientiä joka meiltä on tässä alle kymmenen vuoden aikana kadonnut. Siksi on vähennettävä tuontia. Meillä on "salaisia" energiavaroja kyllä, joita ei haluta ottaa käyttöön. Nykyisten arvioiden mukaan 8 Miljardin euron vuotuinen energiatuonti voitaisiin kääntää kotimaiseksi kulutuskysynnäksi muutamassa kymmenessä vuodessa. Suuri ydinvoimahanke sysää tällaista energiatalouden rakennemuutosta sen muutaman kymmenen vuotta eteenpäin... Mutta jos uskoo että vanha vienti lähtee vetämään kun veroja tarpeeksi laskee ja julkista sektoria leikkaa niin sittenhän on ihan perusteltua uskoa siihen ydinvoimaankin. Holappa eilen telkkarissa selitti miksi kyseessä on uskon asia, luottamuskeiju jne.Selitä mistä se nousu ja suhdanteen muutos,tulee kun tuotanto ja yksityisen sektorin työpaikat katoavat maasta? Onko meillä kenties jotain salaisia öljyvaroja jossain? Se kyllä selittäisi tämän sossupossuilun ja julkisten menojen tason.