Kivelle kenkää – nyt vai heti?

  • 342 841
  • 1 375
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko&Boca Juniors&Carolina Panthers
Puhumattakaan HPK:sta ja SaiPasta, jotka ovat myös edellä. Noin niinkuin esimerkiksi.

Omat odotukseni olivat kuuden joukkoon ja pisteiden valossa puolueettomastakin näkökulmasta Ässät on tähän mennessä kauden suurin alisuorittaja HIFKin ohella.

HPK ja varsinkin Saipa ovatkin ylisuorittaneet rankasti. Odotukset kuuden joukkoon marssimisesta helposti näinkin tasaisessa liigassa tuollaisella materiaalilla ovat kyllä täydellistä sokeutta. Jos Ässät on tässä vaiheessa kautta parin suoran voiton päässä kuudennesta sijasta niin puheet kauden suurimmasta alisuorittajasta ovat kyllä mielestäni vähän liikaa.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
HPK ja varsinkin Saipa ovatkin ylisuorittaneet rankasti. Odotukset kuuden joukkoon marssimisesta helposti näinkin tasaisessa liigassa tuollaisella materiaalilla ovat kyllä täydellistä sokeutta. Jos Ässät on tässä vaiheessa kautta parin suoran voiton päässä kuudennesta sijasta niin puheet kauden suurimmasta alisuorittajasta ovat kyllä mielestäni vähän liikaa.

Kuka tässä helposti marssimisesta puhui? Ässät ei ole heikentynyt kahdesta viime kaudesta ja en osta väitettä, että muut olisivat merkittävästi vahvistuneet. Tässä valossa kuudes sija on enemmän kuin realistinen tavoite (joka on toki vielä myös mahdollinen). Helpolla se ei tietenkään tule.

Ainoa kelpo mittari tilastollisesti on katsella pistetä per ottelu keskiarvoa ja tässä valossa Ässät ja IFK ovat alisuorittaneet materiaaliin nähden todella rankasti.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pelkkään budjettiin ei voi eikä pidä tuijottaa. Liigassa on kuitenkin isollakin budjetilla operoivia joukkueita, joiden edellä Ässien pitää 2010-luvulla olla riippumatta siitä kuinka budjetti asettuu muiden vastaavaan nähden.

Tämä on mielestäni erikoista tekstiä.

Millä perusteilla liigassa on "isollakin budjetilla operoivia joukkueita, joiden edellä Ässien pitää 2010-luvulla olla"?

Käsitän tämän fanien hyväuskoisuutena. Luullaan, että Ässät saa parempia pelaajia halvemmalla kuin muut. Kaikki liigajoukkueet (no, lukosta en ole varma) on kuitenkin varsin ammattimaisesti johdettuja ja on itsensä pettämistä uskotella, että Ässät olisi jollain lailla etulyöntiasemassa pelaajien hankinnassa. Pääsääntönä voidaan pitää, että mitä enemmän rahaa, sitä laadukkaampia/parempia pelaajia.

Tämä ei edelleenkään poista sitä, että poikkeuksiakin voi tulla ja näihin pitää Ässäfanina myös uskoa. Joka tapauksessa pelaajabudjetin vertaaminen sarjasijoitukseen on erittäin relevantti tapa mitata joukkueen suorittamista. Siitä nähdään hyvin helposti yli- ja alisuorittavat joukkueet. Ässät on tällä hetkellä hyvin lähellä sitä sijoitusta, jolla sen pitäisi pelaajabudjetin mukaan ollakin.

Tämä ei tietenkään tarkoita, että tähän tilanteeseen pitäisi olla tyytyväinen. Varsinkin, jos näkee joukkueella olevan rahkeita paljon parempaan. Syitä voi ehkä hakea tässä tapauksessa valmennuksesta tai jopa henkiseltä puolelta, jotka voivat toki myös linkittyä toisiinsa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tämä ei edelleenkään poista sitä, että poikkeuksiakin voi tulla ja näihin pitää Ässäfanina myös uskoa. Joka tapauksessa pelaajabudjetin vertaaminen sarjasijoitukseen on erittäin relevantti tapa mitata joukkueen suorittamista. Siitä nähdään hyvin helposti yli- ja alisuorittavat joukkueet. Ässät on tällä hetkellä hyvin lähellä sitä sijoitusta, jolla sen pitäisi pelaajabudjetin mukaan ollakin...

Hyvää tekstiä Näkkäriltä kokonaisuudessaan. Tällainen mainitsemasi poikkeushan löytyy helposti tälläkin kaudella. Valitettavasti Hifk (paljon suurempi pelaajabudjetti) oli jo ennen kautta joukkue, jonka arvasin vetävän välikautta. Pelaajabudjetin koko ei auta, jos se tuhlataan iiropakarisiin ja ei hankita tarpeeksi hyvää (pelikuntoista!) ykkössentteriä + luotetaan Soppaan tämän lauman valmentajana.

Itse veikkasin muuten kanssa Ässien olevan korkeammalla ja haluaisin uskoa tähän yhä, kaikki on vielä mahdollista. En tiedä, onko Näkkärin mielestä täällä oikeasti hehkutettu liikaa tätä "kaikkien aikojen kalleinta ässänippua", mutta omat perusteluni olivat hieman toisenlaiset: viime vuosina löytynyt hyvä peli-ilme, jopa peli-identiteetti, tiivistynyt puolustuspakka (näkynyt tälläkin kaudella), hyvää vieraspelaamista (näkynyt tälläkin kaudella, Ässät 4.paras vierasjoukkue), hyvät maalivahdit (vaikka eivät maltaita maksakaan) ja muutama hyvä yksilö (mm. Dixon), jotka jostain kumman syystä on Poriin saatu.

Edelleen näihin nojaten väitän, että Ässien pitäisi olla 60 kierroksen jälkeen jossain sijoilla 5-8. Itse myös uskon niin. Pelaajabudjetiltaan paljon suurempaa Hifkiä veikkaan itse kauas Ässien taakse. Tämähän olisi toteutunut jo tässä vaiheessa kautta, jos näitä kotipelien viimeisiä kymmenminuuttisia ei olisi sählätty jatkuvasti.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Käsitän tämän fanien hyväuskoisuutena. Luullaan, että Ässät saa parempia pelaajia halvemmalla kuin muut. Kaikki liigajoukkueet (no, lukosta en ole varma) on kuitenkin varsin ammattimaisesti johdettuja hetkellä hyvin lähellä sitä sijoitusta, jolla sen pitäisi pelaajabudjetin mukaan ollakin.

Sulkeisiin kirjoittamassasi lauseessa toteat saman, joka oli oman kirjoitukseni ajatuksena. Lyön samaan syssyyn vielä Pelicansin jossa organisaatio omasta mielestäni osoitti viime kesänä olevansa Pärssistensä kanssa tällä hetkellä yhtä kuutamolla kuin raumalaiset.
 
Myös minä lukeudun niihin, jotka uskoivat Ässien olevan kuuden joukossa runkosarjassa. Kuten viime kaudellakin, niin en tällä kaudellakaan pidä säälien kautta puolivälieriin etenemistä vähempiarvoisena suorituksena.

MustatKortit kirjoitti jo suuren budjetin IFK:sta. Mielestäni ennen kautta oli päivän selvää, että niillä senttereillä ja sillä valmentajalla ei kovin häävejä tuloksia saada aikaiseksi. Minulla riitti uskoa Kiven taktiseen osaamiseen ja vastaavasti aloin olla varma johtajuuden puutteen ilmeisyydestä. Sen verran olin optimisti, että ajattelin Karrin mahdollisesti kehittyneen kyseisellä osa-alueella. Kulunut kausi on osoittanut, että Karri ei ole mennyt eteenpäin sillä sektorilla ja siihen kiteytyy koko joukkueen ongelma. Siitä juontuu kurittomuus ja muutaman johtavan pelaajan alisuorittaminen. Lisäksi Karri on ollut ilmeisen kykenemätön luomaan pelaajille oma tehtävä joukkueessa.
En osaa sanoa, pitäisikö Karri vapauttaa tehtävistään ja mennä loppukausi Toivolalla. Sen osaan sanoa, että Karrin korvaaminen Kotkaniemellä ei tilannetta ainakaan paranna.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Valitettavasti Hifk (paljon suurempi pelaajabudjetti) oli jo ennen kautta joukkue, jonka arvasin vetävän välikautta.

Hieno arvaus. Näitä tulee joka kausi, kun joku joukkue vetää alakanttiin HIFK on ollut selkeä alisuorittaja tällä kaudella kaikilla mittareilla mitattuna. Myös pelaajabudjetti vs. sarjasijoitus.

Itse veikkasin muuten kanssa Ässien olevan korkeammalla ja haluaisin uskoa tähän yhä, kaikki on vielä mahdollista.

Niin veikkasin minäkin ja olen helvetin pettynyt. Sääleihin uskon kuitenkin edelleen, varsinkin jos NHL alkaa.

mutta omat perusteluni olivat hieman toisenlaiset: viime vuosina löytynyt hyvä peli-ilme, jopa peli-identiteetti, tiivistynyt puolustuspakka (näkynyt tälläkin kaudella), hyvää vieraspelaamista (näkynyt tälläkin kaudella, Ässät 4.paras vierasjoukkue), hyvät maalivahdit (vaikka eivät maltaita maksakaan) ja muutama hyvä yksilö (mm. Dixon), jotka jostain kumman syystä on Poriin saatu.

En ole näistä asioista eri mieltä. Voidaan silti hakea minkä tahansa joukkueen faneja riviin, niin kuullaan heidän joukkueistaan vastaavanlaisia vahvuuksia, joiden perusteella juuri heidän pitäisi olla taulukossa paljon ylempänä. Mikä tekee juuri Ässistä spesiaalin tapauksen?

Tämähän olisi toteutunut jo tässä vaiheessa kautta, jos näitä kotipelien viimeisiä kymmenminuuttisia ei olisi sählätty jatkuvasti.

Tämä ei olisi toteutunut tällä kaudella, jos HIFK ei olisi sählännyt jotain omissa peleissään.

Fanin on hankala nähdä kokonaiskuvaa, koska ollaan niin lähellä omaa joukkuetta ja tunnetaan oman joukkueen pelaajat paremmin kuin muut. Tämä on luonnollista, mutta mikäli nyt haettaisiin ulkopuolinen, aidosti ilman värilaseja peliä analysoiva taho mukaan keskusteluun, niin kuuluisiko Ässät hänen mukaansa taulukossa paljon ylemmäs kuin nyt? Ei.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sulkeisiin kirjoittamassasi lauseessa toteat saman, joka oli oman kirjoitukseni ajatuksena.

Pistähän lainauksesi kuntoon.

Eivätkä nämä yksittäiset arvaukset muuta kokonaiskuvaa mihinkään. Suurimpien pelaajabudjettien joukkueet saavat parempia pelaajia ja tätä kautta saavuttavat parempaa menestystä. Tämä on fakta, johon löytyy toki poikkeuksia joka kausi. Onneksi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Oli budjetti mikä tahansa niin huonoimman kotijoukkueen titteliin ei voida missään nimessä olla tyytyväisiä. Eivätkä varmasti ole pelaajatkaan. Siinä ja ylivoimassa on Ässien tehtävä merkittävää parannusta, niin kyllä se sijoitus alkaa nousemaan ennen kevättä. Itse en missään nimessä usko, että Ässät jäisi sääleistä pois vaikka nostettaisiin Kivenmäki & Peltonen valmentajiksi. Odotin kuitenkin ennen kautta, että kotipeleissä Ässät olisi ollut huomattavasti vahvempi kuin mitä tähän asti on ollut.

Vielä on aikaa parantaa ja uusi vuosi on jälleen uusi mahdollisuus :)
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tässä valossa kuudes sija on enemmän kuin realistinen tavoite (joka on toki vielä myös mahdollinen). Helpolla se ei tietenkään tule.

No joo, ei tule helpolla. Teinpä aikani kuluksi pienen laskelman.

5 viime kaudella runkosarjan 6 sijaan on ylletty pistekeskiarvolla 1,65 p/peli. Huippu on ollut 1,75 p/peli ja pohja 1,53 p/peli.

Ässillä nyt 1,41 p/peli.

Loppukauden peleistä pitäisi saada 1,96 pistettä/peli ja tällöin päädyttäisiin 99 pisteeseen ja keskiarvoon 1,65 p/peli. Vertailuna mainittakoon, että sarjajohtaja Jokerit on haalinut tähän mennessä vähemmän pisteitä/peli kuin se mitä Ässät loppukaudelta tarvitsisi tuon tavoitteen saavuttaakseen. Jokereilla siis nyt 1,94 p/peli.

Loppukaneettina todettakoon, että ei tule onnistumaan. Ässät ei ole tällä kaudella TOP-6 joukkue. Ihmeisiin en usko.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielestäni tässä kohtaa Ässien pelaajabudjetti, pistekeskiarvo, fanien odotukset tai muiden joukkueiden suorittaminen ei ole mitenkään relevanttia. Totuus näkyy kentällä ja nyt näyttää siltä, että joukkue ei pelaa enää valmentajalleen. Pelicans ja Ilves pelit olivat identtiset pelit. Vastassa selvästi heikompi joukkue, jonka selkäranka olisi katkennut 2 - 0 tilanteessa, mutta joukkueen kärkipelaajat alisuorittavat rankasti. Tämän lisäksi Joensuun moniselitteiset lausunnot mediassa, mikä on tietysti häneltä täysin epäammattimaista toimintaa.

Tämä on todellisuus, kaikki muu spekulointia. Jotain pitää tehdä, joko joukkueesta lähtee pelaajia kiertoon tai valmentaja vaihtuu, nykyinen tilanne ei luo edellytyksia kevään menestykseen.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ässät on kirkkaasti kauden pahin alisuorittaja

Paskat. Ässät on pelannut odotuksiin nähden alakanttiin, mutta on silti vain 2-3 sijaa yleisiä odotuksia alempana. Suurempia alisuorittajia löytyy helposti: HIFK ja etenkin Pelicans. Vielä suurempi budjetti, alla parempi kausi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Itse veikkasin muuten kanssa Ässien olevan korkeammalla ja haluaisin uskoa tähän yhä, kaikki on vielä mahdollista. En tiedä, onko Näkkärin mielestä täällä oikeasti hehkutettu liikaa tätä "kaikkien aikojen kalleinta ässänippua", mutta omat perusteluni olivat hieman toisenlaiset: viime vuosina löytynyt hyvä peli-ilme, jopa peli-identiteetti, tiivistynyt puolustuspakka (näkynyt tälläkin kaudella), hyvää vieraspelaamista (näkynyt tälläkin kaudella, Ässät 4.paras vierasjoukkue), hyvät maalivahdit (vaikka eivät maltaita maksakaan) ja muutama hyvä yksilö (mm. Dixon), jotka jostain kumman syystä on Poriin saatu.

On tässä kieltämättä perusteensa. Perusteltua oli myös odottaa että Karri Kivi, joka on itse ollut mukana luomassa tätä uutta tekemisen meininkiä, olisi osannut myös päävalmentajana pitää sitä yllä. Näin ei ole valitettavasti käynyt ja se on monessakin mielessä surullista. Nyt tarvitaan taas uusi päävalmentaja ja uudet kuviot, toivottavasti edes jonkinlainen jatkumo sentään pysyy.

Kiinnostavaa olisi tietysti tietää mitä siellä kopissa tarkalleen ottaen on tapahtunut, koska ongelmien kipupiste näyttäisi olevan siellä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Paskat. Ässät on pelannut odotuksiin nähden alakanttiin, mutta on silti vain 2-3 sijaa yleisiä odotuksia alempana. Suurempia alisuorittajia löytyy helposti: HIFK ja etenkin Pelicans. Vielä suurempi budjetti, alla parempi kausi.

Niin, ja tietysti jos vain budjettia katsellaan, niin kyllähän Lukko on, taas vaihteeksi, alisuorittanut kunnolla.

Veikkaajan kausiennakossa Ässät sijoitettiin sijalle 9, mitä paheksuttiin täällä laajasti. Nyt kun arviota lukee uudelleen, niin aika hyvin pitää paikkansa. Suora lainaus: "Pelitavan kannalta avainkysymys on puolustajien kiekollinen osaaminen. Karri Kivi haluaisi joukkueensa yhä kääntävän peliä nopeasti ja suoraviivaisesti. Harjoituspeleissä tämä ei aina onnistunut kun pakit hautoivat kiekkoa liikaa."

Toki tämä ei ole ollut se ainoa ongelma, mutta jotenkin hauska lukea tuo keskellä ilmapiiriä jossa pelitavan "porilaistamista" pidetään kaiken paremman avaimena.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Uskon, että ässät menee Kiven johdolla kympin sakkiin ja siitähän ne tosipelit vasta alkaa. Muistellaan vaikka Bluesin nousua sääleistä finaaliin asti. Jos niin käy, että aletaan putoamaan kympin sakin ulkopuolelle, uskon että asiaan varmaankin reagoidaan ja nimenomaan valmennuksen osalta. Vaikka moni sanoo, että ässillä on todella kova rosteri, olen jossain määrin eri mieltä. Dixon on maailmanluokan pelaaja, Joppe silloin kun haluaa, mutta joukkueesta puuttuu edelleenkin kovanluokan kiekollinen pakki sekä ihka oikea snaipperi. Ensi viikko on tärkeä ja Lukko pelistä erityisesti tulee sellainen.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Liigahistoriassa ei taida olla montakaan esimerkkiä kurssin täydellisestä muutoksesta valmentajan vaihdon seurauksena, mutta nyt siihen olisi uskottava mahdollisuus. Koossa on hyvä pelaajamateriaali, pelitapa on kunnossa ja tällä materiaalilla on mahdollista pelata myös erikoistilanteet tuloksellisesti. Kaikki kulminoituu henkiseen alavireisyyteen, jonka näen olevan seurausta siitä, ettei joukkue ole valmennuksen hanskassa. Syksyllä pelejä hallittiin kotona ja vieraissa, vaikka niukkoja tappioita tulikin, nyt tähän ei enää pystytä. Peli on mennyt hengettömäksi näpertelyksi, peli-ilo on kadotettu. Tarvitaan projektivalmentaja kevätkaudeksi, jonka pääteemoina olisivat henkisen vireyden löytäminen ja ylivoimaosaaminen. Oikeaa vireystilaa ei voi liiaksi korostaa, se näkyy kyllä kaikessa tekemisessä, erityisesti pelinopeudessa ja kamppailuhalukkuudessa, mutta myös ylivoimapelissä, johon toki kaivataan myös lisää juonikkuutta.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tarvitaan projektivalmentaja kevätkaudeksi, jonka pääteemoina olisivat henkisen vireyden löytäminen ja ylivoimaosaaminen.

Nimiä sitten vaan pöytään, kuka tällainen oikein olisi. Itselläni ei tule oikein ketään mieleen, Virtakin on mielestäni enemmän prosessi - kuin projektivalmentaja.

Entäs pelaajat? Kuka/ketkä olisi mahdollista vaihtaa ja mitä seurauksia tällä voisi olla? Enkä tarkoita marginaalipelaajia, jonkun Juuselan lähettäminen johonkin ei vielä merkitse mitään.
 

Starstruck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tämä kertoo juuri niistä ylimitoitetuista odotuksista. Ässien pelaajabudjetti on 9. suurin ja sijoitus tasaisessa liigassa tällä hetkellä 10. Voihan tuota nyt pieneksi alisuorittamiseksi kutsua, mutta kauden pahin alisuorittaja...ei nyt sentään.
Budjetti ja budjetti. Sori nyt, jos te ette osaa koota toimivaa joukkuetta edes isolla rahalla.

Ässissä on yksilötasolla suuri määrä todellisia alisuorittajia, kun otetaan viime kaudet ja palkkapussi huomioon. Suurin osa tästä on asennepuolen ongelmia, johon valmentaja pystyy vaikuttamaan. Kivi ei ole saanut joukkueesta irti edes budjettivertailun tasoa, saati sitten todellista potentiaalia. Se on kiistämättä jotain aivan muuta kuin sija yhdeksän. Ja ei, en sano tätä mitkään värilasit päässä. Olen hyvinkin realistinen, toisin kuin te budjetti-ihmiset.
 
Kehtaatko edes väittää että Mäkilä olisi huonompi pelaaja kuin tämän hetken Pihlman tai periaatteessa korvaajaksi hankittu Lähteenmäki.
Pihlman on ollut pettymys, mutta hänestä kuitenkin saattaa olla keväällä hyötyä. Mäkilästä tiedettiin jo etukäteen, että hyötyä ei olisi ollut. Lähteenmäki on ollut yritteliäs ja oli aivan tervettä koittaa jotain uusia pelaajia. Sellaisia, jotka olivat halukkaita yrittämään urheiljan elämää.

Laaksonen ja Palonen ovat varmasti parempia pelaajia kuin jokuvitun ylihypetetty Moisio. Ilmeisesti odotukset olivat liian suuret monella, mutta jokainen noista hylätyistä olisi ainakin tässä tilanteessa ollut taistelemassa patasydämellä ennemmin kuin palkkasoturit.
Mainitulta kolmikolta ei kolmen - tai usemman - vuoden aikana löytynyt sen vertaa patasydäntä, että olisivat tehneet itsestään huippu-urheilijoita. Heille riitti paikka ringissä ja status. Paloselle tarjottiin sopimusta, mutta palkka ei ilmeisesti miellyttänyt. Mielestäni on ristiriitaista syyttää jotain palkkasoturiksi ja samaan aikaan hehkuttaa patasydämenä pelaajaa, joka valitsi rahan vuoksi Ukrainan ennen kasvattajaseuraansa.
 

luotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Die Mannschaft, Bayern München
Nimiä sitten vaan pöytään, kuka tällainen oikein olisi. Itselläni ei tule oikein ketään mieleen, Virtakin on mielestäni enemmän prosessi - kuin projektivalmentaja.

Entäs pelaajat? Kuka/ketkä olisi mahdollista vaihtaa ja mitä seurauksia tällä voisi olla? Enkä tarkoita marginaalipelaajia, jonkun Juuselan lähettäminen johonkin ei vielä merkitse mitään.

Selvää on, että valmentajaan ei ole suuria summia käytettävissä, joten ensimmäisenä tulee mieleen Toivola, jota jo aikaisemmin tarjosin. Toivola tuntee porukan ja pelitavan ja mikä tärkeintä, on äijämäinen johtajatyyppi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pihlman on ollut pettymys, mutta hänestä kuitenkin saattaa olla keväällä hyötyä. Mäkilästä tiedettiin jo etukäteen, että hyötyä ei olisi ollut. Lähteenmäki on ollut yritteliäs ja oli aivan tervettä koittaa jotain uusia pelaajia. Sellaisia, jotka olivat halukkaita yrittämään urheiljan elämää.

Korkin itkut voi kyllä jättää omaan arvoonsa. Sillä että muutama marginaalipelaaja vaihtuu toisiin marginaalipelaajiin ei ole kokonaiskuvan kannalta suurta merkitystä. Sitä paitsi kyllä Lähteenmäki ainakin minun mielestäni on ollut parempi Mäkilä vaikka otanta nyt onkin vähäisempi.

Joukkuehenki on tietysti toinen asia, mutta sekin riippuu enemmän yksilöistä kuin heidän syntymäpaikoistaan. En ymmärrä millä tavalla porilaisuus olisi mikään automaattinen hengen tae.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Selvää on, että valmentajaan ei ole suuria summia käytettävissä, joten ensimmäisenä tulee mieleen Toivola, jota jo aikaisemmin tarjosin. Toivola tuntee porukan ja pelitavan ja mikä tärkeintä, on äijämäinen johtajatyyppi.

Toivolalla on myös täysi työ ensi kauden joukkueen kasaamisessa. En pidä hyvänä ratkaisuna, joskin kyllä todennäköisempänä kuin Virran asettamista tuleen.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässissä on yksilötasolla suuri määrä todellisia alisuorittajia, kun otetaan viime kaudet ja palkkapussi huomioon. Suurin osa tästä on asennepuolen ongelmia, johon valmentaja pystyy vaikuttamaan. Kivi ei ole saanut joukkueesta irti edes budjettivertailun tasoa, saati sitten todellista potentiaalia. Se on kiistämättä jotain aivan muuta kuin sija yhdeksän. Ja ei, en sano tätä mitkään värilasit päässä. Olen hyvinkin realistinen, toisin kuin te budjetti-ihmiset.

Eikö samaa voi sanoa melkein mistä tahansa joukkueesta? Että potentiaalia on kyllä parempaan kuin mitä budjetti näyttää? Mielestäni budjetti on nimenomaan kylmää realismia, potentiaali taas jotain mikä perustuu odotuksiin joiden toteutumisesta kenelläkään ei ole täysiä takeita.

Missään nimessä en halua puolustella Ässien tämän hetken sijoitusta budjetilla, mutta kuten aiemmin totesin, tällä kaudella on palattu realismiin. Mikään hattu ei syydä kaniineja loputtomasti.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Missään nimessä en halua puolustella Ässien tämän hetken sijoitusta budjetilla, mutta kuten aiemmin totesin, tällä kaudella on palattu realismiin. Mikään hattu ei syydä kaniineja loputtomasti.
Mitä tarkoitat realismilla? Menestys ei ole tuurista tai onnesta kiinni, koska sellaisia ei ole fysiikan laissa määritelty. Samoin ylisuorittaminen. Kaikki ovat satua. Elämä on tässä ja nyt. Ässien mahdollisuudet on oppia virheistä, omista sekä muiden virheistä. Valmennus ei ole Porissa tätä päivää. Kivi ei pysty tekemään yksin mitään vaan tarvitaan toimiva valmennusryhmä. Siihen kuuluu 3 valmentajaa, joista toinen peluuttaa pakkeja ja toinen hyökkääjiä, sekä päävalmentaja jonka tehtävä on sanoa se kuuluisa viimeinen sana. Kivi oli edellisessä roolissaan hyvä, mutta päävalmentajana karisma ja auktoriteetti on lapsen kengissä.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mitä tarkoitat realismilla? Menestys ei ole tuurista tai onnesta kiinni, koska sellaisia ei ole fysiikan laissa määritelty.

Ässien noste on perustunut hyvään tekemiseen, mutta kyllä siinä on ollut tuuriakin mukana enemmän kuin vähän jos muistellaan vaikka kauden 2010-2011 joukkuetta. On ihan realismia että aina ne riskihankinnat eivät vain onnistu ja että joskus niitä avainpelaajien loukkaantumisia tulee Ässillekin juuri silloin kuin niitä ei kaivattaisi. Jos näillä budjeteilla meinataan olla vuodesta toiseen kuuden joukossa, pitää jokaisen osa-alueen toimia optimaalisesti. Näin ei ole tällä kaudella ollut, sarjasijoitus on usean eri tekijän summa.

Tuosta valmennuksesta sillä lailla samaa mieltä että valmennusryhmän työnjako on kyllä jäänyt epäselväksi. Rocky ja Kivi olivat erinomainen pari, Kivestä ja Kotkaniemestä ei voi oikein sanoa samaa. Ei ainakaan tulosten perusteella. Toivon että tähän asiaan kiinnitetään ensi kaudella huomiota.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös